Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 August 2020
17:30 uur

Gerecht onderzoekt 61 rijke klanten van Belgische prins

De Tijd

01/08/2020 - 01:08

01:04 Het gerecht opent in verschillende delen van ons land onderzoeken naar 61 rijke Belgen die klant waren bij de Belgische prins Henri de Croÿ. Ze zouden tientallen miljoenen euro’s zwart geld verborgen ...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Gerecht onderzoekt geldcircuit rond prins de Croÿ (05/09/2019 - De Tijd)
  01:01 Het federaal parket wil uitspitten welke hand- en spandiensten de Belgische prins Henri de Croÿ leverde aan rijke Belgische klanten die miljoenen achterhielden voor de fiscus en het gerecht.
  [naar artikel]
 2. Fiscus onderzoekt duister geldcircuit rond Belgische prins (07/02/2020 - Express)
  Na het federaal parket is nu ook de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) een onderzoek gestart naar hoge adel, bedrijfsleiders en andere rijke Belgen die jaren meedraaiden in een zwart geldcircuit rond de Belgische prins Henri de Croÿ. Dat schrijft De Tijd vandaag. Via het netwerk van de prins konden Belgische klanten miljoenen verbergen op geheime bankrekeningen […] The post Fiscus onderzoekt duister geldcircuit rond Belgische prins appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Fiscus opent jacht op rijke klanten van Belgische prins (07/02/2020 - Metro)
  Na het federaal parket is nu ook de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) een onderzoek gestart naar hoge adel, bedrijfsleiders en andere rijke Belgen die jaren meedraaiden in een duister geldcircuit rond de Belgische prins Henri de Croÿ. Dat schrijft De Tijd vrijdag. Via het netwerk van de prins konden Belgische klanten miljoenen verbergen op geheime bankrekeningen in schuiloorden als de Verenigde Arabische Emiraten, de Bahama’s en Puerto Rico. Alles werd geregeld door een internationaal netwerk van stromannen dat de prins inschakelde. De Belgische klanten konden hier genieten van hun verborgen fortuin, via geheime afspraken met geldkoeriers die stapels bankbiljetten brachten naar Brussel en Genève. De krant kreeg midden vorig jaar ruim 3.100 gelekte documenten die aantoonden hoe de prins en zijn medewerkers zeker een 50-tal Belgen hielpen om tot 13 miljoen euro per persoon verborgen te houden. De gelekte data gingen over de periode 2002 tot eind 2018, en waren zo’n 2,2 gigabyte groot. Maar volgens welingelichte bronnen heeft de BBI nu liefst 128 gigabyte aan gelekte gegevens gekregen van het federaal parket, dat de data kreeg van het Franse gerecht. De onderzoeken van de fiscus en het gerecht kunnen dus nog veel meer Belgen en Belgische bedrijven ontmaskeren als klanten van de prins. Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) bevestigt dat analisten van de BBI de gelekte data over het netwerk van de prins sinds kort doorploegen om dossiers op te stellen over alle belastingplichtigen die erin opduiken. bron: Belga Het bericht Fiscus opent jacht op rijke klanten van Belgische prins verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Fiscus opent jacht op rijke klanten van Belgische prins (07/02/2020 - Knack)
  Na het federaal parket is nu ook de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) een onderzoek gestart naar hoge adel, bedrijfsleiders en andere rijke Belgen die jaren meedraaiden in een duister geldcircuit rond de Belgische prins Henri de Croÿ. Dat schrijft De Tijd vrijdag.
  [naar artikel]
 5. Fiscus opent jacht op rijke klanten van Belgische prins (07/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Na het federaal parket is nu ook de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) een onderzoek gestart naar hoge adel, bedrijfsleiders en andere rijke Belgen die jaren meedraaiden in een duister geldcircuit rond de Belgische prins Henri de Croÿ. Dat schrijft De Tijd vrijdag.
  [naar artikel]
 6. Fiscus opent jacht op rijke klanten van Belgische prins (07/02/2020 - De Morgen)
  Na het federaal parket is nu ook de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) een onderzoek gestart naar hoge adel, bedrijfsleiders en andere rijke Belgen die jaren meedraaiden in een duister geldcircuit rond de Belgische prins Henri de Croÿ. Dat schrijft De Tijd vandaag.
  [naar artikel]
 7. Fiscus opent jacht op rijke klanten van Belgische prins (07/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na het federaal parket is nu ook de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) een onderzoek gestart naar hoge adel, bedrijfsleiders en andere rijke...
  [naar artikel]
 8. Hoe prins de Croÿ rijke Belgen hielp om zwart geld te verbergen (22/06/2019 - VRT NWS)
  Een vijftigtal rijke Belgen heeft jarenlang tientallen miljoen euro's zwart geld kunnen verbergen voor de fiscus via het netwerk van de Belgische prins Henri de Croÿ. Dat schrijft De Tijd. Het Franse gerecht opende al een onderzoek naar de man, het Belgische nog niet.
  [naar artikel]
 9. Fiscus opent jacht op rijke klanten van Belgische prins (07/02/2020 - De Tijd)
  01:00 Na het federaal parket is nu ook de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) een onderzoek gestart naar hoge adel, bedrijfsleiders en andere rijke Belgen die jarenlang meedraaiden in een duister geldcircui...
  [naar artikel]
 10. Gerecht start onderzoek naar Belgische prins die rijken hielp zwart geld te verbergen (05/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het federaal parket is een onderzoek begonnen naar het netwerk rond de Belgische prins Henri de Croÿ. Rijke Belgen - van ondernemers tot hoge adel...
  [naar artikel]
 11. Prins hielp Belgen miljoenen zwart geld te verbergen (22/06/2019 - Metro)
  Hoge adel, bedrijfsleiders en andere rijke Belgen hebben jaren tientallen miljoenen euro’s zwart geld kunnen verbergen voor de fiscus en het gerecht via het netwerk van een Belgische prins: Henri de Croÿ. Dat schrijft De Tijd zaterdag. De krant onderzocht een maand lang ruim 3.100 gelekte e-mails, contracten, bankgegevens en andere interne documenten. De gelekte bestanden leggen bloot hoe zeker een 50-tal Belgen bij de prins terechtkon met schimmige sommen tot 13 miljoen euro per persoon. Via het netwerk van de prins belandden de miljoenen van de Belgen op geheime bankrekeningen in schuiloorden als de Verenigde Arabische Emiraten, de Bahama’s en Puerto Rico. Die rekeningen stonden op naam van schermvennootschappen. Alles werd geregeld door een internationaal netwerk van stromannen. Dankzij de prins konden zijn Belgische klanten hier genieten van hun verborgen fortuin, onder meer via geheime afspraken met geldkoeriers in Brussel en Genève. Sommige Belgische klanten kregen ook ‘anonieme kredietkaarten’ die niet aan hen te linken waren. In Frankrijk opende het gerecht al een onderzoek naar de diensten van prins de Croÿ aan Franse klanten. In ons land gebeurde dat nog niet. De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) polste wel al bij het Franse gerecht of er ook Belgen te vinden waren in hun gegevens. Maar de Fransen stuurden onze fiscus wandelen. Het onderzoek van De Tijd legt nu bloot dat er tussen de honderden klanten van de prins wel degelijk Belgen zaten. De Zwitserse advocaat van de 60-jarige prins de Croÿ houdt vol dat er hooguit sprake was van ‘fiscale optimalisatie’. bron: Belga Het bericht Prins hielp Belgen miljoenen zwart geld te verbergen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Prins hielp adel en rijke Belgen miljoenen verbergen (22/06/2019 - De Tijd)
  01:01 Met anonieme kredietkaarten en zakken gevuld met bankbiljetten, verbergen rijke Belgen al jarenlang schimmig geld voor de fiscus en het gerecht. Ze kregen daarvoor de hulp van een prins, Henri de Croÿ...
  [naar artikel]
 13. Hoe Belgische prins Henri de Croÿ-Solre de miljoenen van onze adel en rijken ‘verstopte’: “Louter fiscale optimalisatie” (23/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Gelekte bestanden brengen de Belgische prins Henri de Croÿ-Solre (opnieuw) in opspraak. Volgens De Tijd bewijzen de 3.100 gelekte mails uit de ‘Dubai Papers’ dat hij jarenlang rijke klanten hun miljoenen hielp verbergen in belastingparadijzen. Zelf houdt de ‘zwarte prins’ het op “fiscale optimalisatie.”
  [naar artikel]
 14. Onderzoek naar Belgische prins die geld verborg (05/09/2019 - Metro)
  Het federaal parket is een onderzoek begonnen naar het netwerk rond de Belgische prins Henri de Croÿ. Rijke Belgen – van ondernemers tot hoge adel – konden bij de prins terecht om zwart geld te verbergen. Dat schrijft De Tijd. In juni raakte bekend hoe zo miljoenen zijn verborgen op rekeningen in belastingparadijzen en hoe het geld discreet werd uitgegeven via anonieme kredietkaarten en leveringen van cash die de prins regelde. Het parket zal nog deze maand via het Franse gerecht proberen de gelekte documenten te bemachtigen die de praktijken van de prins blootleggen, schrijft de krant. De woordvoerder van het federaal parket geeft geen commentaar. Ook minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wilde niets kwijt over de zaak in een parlementair antwoord aan Groen-Kamerlid Stefaan Van Hecke. Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) liet wel weten dat de Bijzondere Belastinginspectie “alle wettelijke middelen zal aanwenden” om de gelekte documenten te pakken te krijgen en eventuele Belgische klanten van de prins te ontmaskeren. bron: Belga Het bericht Onderzoek naar Belgische prins die geld verborg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Vlaamse Sociale Inspectie onderzoekt fraude met verblijfstitels door rijke buitenlanders (05/09/2018 - Knack)
  De Vlaamse Sociale Inspectie onderzoekt een twintigtal cases van rijke buitenlanders die ervan verdacht worden via 'fictieve tewerkstelling' Belgische verblijfsdocumenten te hebben bemachtigd.
  [naar artikel]
 16. Hoe rijke buitenlanders Belgische papieren bemachtigen (05/09/2018 - Knack)
  De Vlaamse Sociale Inspectie onderzoekt een twintigtal cases van rijke buitenlanders die ervan verdacht worden via 'fictieve tewerkstelling' Belgische verblijfsdocumenten te hebben bemachtigd. Spil van het verhaal is het Antwerpse bedrijf The Belgium Office.
  [naar artikel]
 17. Zwarte Prins opnieuw in opspraak voor miljoenenfraude (24/06/2019 - De Morgen)
  Het Franse gerecht viseert de Belgische prins Henri de Croÿ-Solre. Hij zou miljonairs geholpen hebben om hun fortuin aan zwart geld te verbergen in belastingparadijzen en de miljoenen ondergebracht hebben in valse vennootschappen. Bij zijn klanten: een vijftigtal Belgen. Eind jaren 90 kwam hij al eens in opspraak.
  [naar artikel]
 18. Onderzoek naar Belgische prins die zwart geld verborg (05/09/2019 - De Standaard)
  Het federaal parket is een onderzoek begonnen naar het netwerk rond de Belgische prins Henri de Croÿ. Rijke Belgen - van ondernemers tot hoge adel - konden bij de prins terecht om zwart geld te verbergen.
  [naar artikel]
 19. Onderzoek naar Belgische prins die zwart geld verborg (05/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het federaal parket is een onderzoek begonnen naar het netwerk rond de Belgische prins Henri de Croÿ. Rijke Belgen - van ondernemers tot hoge adel - konden bij de prins terecht om zwart geld te verbergen.
  [naar artikel]
 20. Parket opent onderzoek naar Belgische prins die geld verborg (05/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het federaal parket is een onderzoek begonnen naar het netwerk rond de Belgische prins Henri de Croÿ. Rijke Belgen - van ondernemers tot hoge adel - konden bij de prins terecht om zwart geld te verbergen. Dat schrijft De Tijd donderdag.
  [naar artikel]
 21. Prins hielp Belgen miljoenen zwart geld te verbergen (22/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Hoge adel, bedrijfsleiders en andere rijke Belgen hebben jaren tientallen miljoenen euro’s zwart geld kunnen verbergen voor de fiscus en het gerecht via het netwerk van een Belgische prins: Henri de Croÿ. Dat schrijft De Tijd. De krant onderzocht een maand lang ruim 3.100 gelekte e-mails, contracten, bankgegevens en andere interne documenten.
  [naar artikel]
 22. Prins hielp Belgen miljoenen zwart geld te verbergen (22/06/2019 - De Morgen)
  Hoge adel, bedrijfsleiders en andere rijke Belgen hebben jaren tientallen miljoenen euro's zwart geld kunnen verbergen voor de fiscus en het gerecht via het netwerk van een Belgische prins: Henri de Croÿ. Dat schrijft De Tijd. De krant onderzocht een maand lang ruim 3.100 gelekte e-mails, contracten, bankgegevens en andere interne documenten.
  [naar artikel]
 23. Prins hielp Belgen miljoenen zwart geld te verbergen (22/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Hoge adel, bedrijfsleiders en andere rijke Belgen hebben jaren tientallen miljoenen euro’s zwart geld kunnen verbergen voor de fiscus en het gerecht via het netwerk van een Belgische prins: Henri de Croÿ. Dat schrijft De Tijd. De krant onderzocht een maand lang ruim 3.100 gelekte e-mails, contracten, bankgegevens en andere interne documenten.
  [naar artikel]
 24. Gerecht onderzoekt of Accent Jobs for People geld probeerde wit te wassen via Luxemburg (25/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het gerecht onderzoekt of de Belgische uitzendgroep Accent Jobs for People belastingfraude heeft gepleegd via Luxemburg. Vanmorgen zijn onder meer huiszoekingen gehouden op de hoofdzetel in Roeselare.
  [naar artikel]
 25. Gerecht onderzoekt of Accent Jobs for People geld probeerde wit te wassen via Luxemburg (25/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het gerecht onderzoekt of de Belgische uitzendgroep Accent Jobs for People belastingfraude heeft gepleegd via Luxemburg. Vanmorgen zijn onder meer huiszoekingen gehouden op de hoofdzetel in Roeselare.
  [naar artikel]
 26. Gerecht onderzoekt mysterie van‘miljardencadeau’ van prins Laurent: waar is de 9 miljard euro gebleven? (10/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Brusselse gerecht worstelt met een vraag van 9 miljard euro. In het onderzoek naar het Libische herbebossingsavontuur van prins Laurent had de onderzoeksrechter 5 miljard aan Libisch geld in beslag ge­nomen bij de bank Euroclear. “Alles wat er was”, kregen de onderzoekers te horen. Nu blijkt dat er toch meer geld is. Tegenover minister van Financiën Van Overtveldt heeft dezelfde bank het over 14 miljard.
  [naar artikel]
 27. Gerecht onderzoekt mysterie van‘miljardencadeau’ van prins Laurent: waar is de 9 miljard euro gebleven? (10/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het Brusselse gerecht worstelt met een vraag van 9 miljard euro. In het onderzoek naar het Libische herbebossingsavontuur van prins Laurent had de onderzoeksrechter 5 miljard aan Libisch geld in beslag ge­nomen bij de bank Euroclear. “Alles wat er was”, kregen de onderzoekers te horen. Nu blijkt dat er toch meer geld is. Tegenover minister van Financiën Van Overtveldt heeft dezelfde bank het over 14 miljard.
  [naar artikel]
 28. Gerecht onderzoekt of geld van Kazachgate bij scouts terechtkwam (27/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het gerecht onderzoekt of er - via minister van staat Armand De Decker (MR) - smeergeld van Chodiev en co. terechtgekomen is bij een religieuze scoutsorganisatie, waarvan de Brusselse advocaat-generaal Jean-François Godbille voorzitter is. Dat schrijft De Standaard vrijdag.
  [naar artikel]
 29. Vlaamse Sociale Inspectie onderzoekt gesjoemel met verblijfstitels van rijke buitenlanders (05/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse Sociale Inspectie neemt een twintigtal cases van rijke buitenlanders onder de loep die ervan verdacht worden via fictieve tewerkstelling Belgische verblijfsdocumenten te hebben bemachtigd. Dat schrijft Knack woensdag.
  [naar artikel]
 30. Negatieve rente treft nu ook eerste rijke Belgen (24/10/2019 - De Tijd)
  06:05 De private bank Puilaetco Dewaay verlaagt als eerste Belgische bank de rente onder nul op grote deposito’s van rijke klanten. Zij zullen dus moeten betalen om hun geld te parkeren bij de bank. Het is ...
  [naar artikel]
 31. Gerecht onderzoekt vermeende poging tot ontvoering van 13-jarig meisje (26/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het Leuvense gerecht onderzoekt een melding van een meisje dat zegt dat een onbekende haar bij de arm heeft genomen. Of de man het meisje wilde ontvoeren dan wel andere bedoelingen had, wordt onderzocht.
  [naar artikel]
 32. Gerecht onderzoekt verdacht overlijden 24-jarige kapster (01/05/2018 - De Standaard)
  Het gerecht onderzoekt het verdachte overlijden van een 24-jarige vrouw in Tienen. Zij werd vrijdag dood aangetroffen in haar woning. Dat heeft het parket van Leuven dinsdag bevestigd.
  [naar artikel]
 33. Gerecht onderzoekt verdacht overlijden 24-jarige kapster (01/05/2018 - De Standaard)
  Het gerecht onderzoekt het verdachte overlijden van een 24-jarige vrouw in Tienen. Zij werd vrijdag dood aangetroffen in haar woning. Dat heeft het parket van Leuven dinsdag bevestigd.
  [naar artikel]
 34. Vlaamse Sociale Inspectie onderzoekt gesjoemel met verblijfsdocumenten door rijke buitenlanders (05/09/2018 - De Morgen)
  De Vlaamse Sociale Inspectie neemt een twintigtal cases van rijke buitenlanders onder de loep die ervan verdacht worden via fictieve tewerkstelling Belgische verblijfsdocumenten te hebben bemachtigd. Dat schrijft Knack vandaag.
  [naar artikel]
 35. Inspectie onderzoekt behandeling Record-klanten door ING (05/04/2018 - De Tijd)
  14:55 De Economische Inspectie onderzoekt of de klanten niet de dupe zijn als ING België straks haar zelfstandigennet Record Bank opslorpt.
  [naar artikel]
 36. Gerecht onderzoekt mysterie van 9 miljard (10/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het Brusselse gerecht worstelt met een vraag van 9 miljard euro. In het onderzoek naar het Libische herbebossingsavontuur van prins Laurent had de onderzoeksrechter 5 miljard aan Libisch geld in beslag ge­nomen bij de bank Euroclear. “Alles wat er was”, kregen de onderzoekers te horen. Nu blijkt dat er toch meer geld is. Tegenover minister van Financiën Van Overtveldt heeft dezelfde bank het over 14 miljard.
  [naar artikel]
 37. Zelfs ambtenaar van Financiën verborg miljoenen bij prins (25/06/2019 - De Tijd)
  01:02 Een ambtenaar van Financiën was een van de Belgen die via de Belgische prins Henri de Croÿ miljoenen euro’s verborgen hielden voor de fiscus en het gerecht. De prins fikste voor de ambtenaar sluipwege...
  [naar artikel]
 38. Gerecht onderzoekt verdacht overlijden van vrouw (24) in Tienen (01/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het gerecht onderzoekt het verdachte overlijden van een 24-jarige vrouw in Tienen. Zij werd vrijdag dood aangetroffen in haar woning. Dat heeft het parket van Leuven dinsdag bevestigd.
  [naar artikel]
 39. Oproer Chemnitz: gerecht onderzoekt wie aanhoudingsbevel verdachte migrant lekte (30/08/2018 - Knack)
  Het Duitse gerecht onderzoekt hoe een aanhoudingsbevel voor de Iraakse verdachte van een dodelijke steekpartij bij extreemrechtse groepen terechtkwam, wat tot gewelddadige betogingen in Chemnitz leidde.
  [naar artikel]
 40. Gerecht onderzoekt verdacht overlijden van vrouw (24) in Tienen (01/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het gerecht onderzoekt het verdachte overlijden van een 24-jarige vrouw in Tienen. Zij werd vrijdag dood aangetroffen in haar woning. Dat heeft het parket van Leuven dinsdag bevestigd.
  [naar artikel]
 41. Gerecht heeft Panama Papers van Dexia-klanten eindelijk in handen (21/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Ruim twee jaar na het uitlekken van de Panama Papers heeft het Belgische gerecht voor het eerst toegang gekregen tot de meer dan 11 miljoen documenten die waren gelekt bij het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca. Dat is gebeurd in het gevoeligste Belgische Panama Papers-onderzoek: dat naar de schermconstructies die bij de vroegere Dexia-groep zijn opgezet voor klanten in Luxemburg. Bovendien zijn net nog ruim een miljoen documenten gelekt, waarin nieuwe Belgische namen opduiken. Dat melden Knack, De Tijd en Le Soir.
  [naar artikel]
 42. Panama Papers: ING België helpt rijke Russen (23/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ING blijkt via een bijkantoor in het Zwitserse Genève al jarenlang rijke Russische klanten met brievenbusmaatschappijen in Panama en de Britse...
  [naar artikel]
 43. Gerecht onderzoekt uitkeringen van 16 Antwerpse Syriëstrijders (28/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Antwerpse gerecht onderzoekt 16 nieuwe dossiers van (ex-)Syriëstrijders die mogelijk onterecht uitkeringen hebben gekregen. Dat bevestigde
  [naar artikel]
 44. Gerecht valt binnen bij voetbalclub Moeskroen in operatie ‘Propere Handen’ (14/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het gerecht is vanochtend binnengevallen bij voetbalclub Excelsior Moeskroen en de Belgische voetbalbond KBVB. Het onderzoek zou zich toespitsen op de manier waarop de club haar licentie kreeg voor eerste klasse en op de schimmige aandeelhoudersstructuur van de club. Het gerecht beschikt over aanwijzingen dat makelaars aan het hoofd staan van Moeskroen en onderzoekt de mogelijke illegale herkomst van het geld.
  [naar artikel]
 45. Gerecht valt binnen bij voetbalclub Moeskroen in operatie ‘Propere Handen’ (14/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het gerecht is vanochtend binnengevallen bij voetbalclub Excelsior Moeskroen en de Belgische voetbalbond KBVB. Het onderzoek zou zich toespitsen op de manier waarop de club haar licentie kreeg voor eerste klasse en op de schimmige aandeelhoudersstructuur van de club. Het gerecht beschikt over aanwijzingen dat makelaars aan het hoofd staan van Moeskroen en onderzoekt de mogelijke illegale herkomst van het geld.
  [naar artikel]
 46. Gerecht onderzoekt verdacht overlijden van Julie Quintens (24) in Tienen (01/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het gerecht onderzoekt het verdachte overlijden van de 24-jarige Julie Quintens in Tienen. Zij werd vrijdag dood aangetroffen in haar woning en...
  [naar artikel]
 47. Gerecht onderzoekt betrokkenheid kabinet-Schauvliege bij oliezwendel door Antwerps bedrijf (21/10/2018 - De Morgen)
  Het Antwerpse bedrijf Oilchart International kreeg in 2015 de toelating van het kabinet-Schauvliege om scheepsbrandstof te verkopen die volgens het parket zwaar vervuild is. Het gerecht onderzoekt of het kabinet wist dat het om vervuilde olie ging. “Dit is een erg lucratieve business.”
  [naar artikel]
 48. Gerecht onderzoekt of moeder haar dochtertje (2) vermoordde door haar levend op brandende barbecue te leggen (25/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het gerecht onderzoekt of het vermoorde meisje (2) uit Zemst al dood was toen haar moeder haar in brand stak op de barbecue. De moeder ligt in het...
  [naar artikel]
 49. Gerecht onderzoekt belastingfraude bij Accent Jobs for People (25/04/2017 - De Tijd)
  10:43 Het gerecht voert vandaag huiszoekingen uit bij de Belgische uitzendgroep Accent Jobs for People. Dat vernam De Tijd. Het onderzoek gaat over mogelijke belastingfraude via Luxemburg, destijds al bloot...
  [naar artikel]
 50. Gerecht onderzoekt Azerbeidzjaans geld aan Belgische politici (29/11/2017 - De Tijd)
  17:03 Het parket van Brussel heeft een onderzoek geopend naar verdachte betalingen uit Azerbeidzjan aan de Belgische politici Stef Goris (ex-Open VLD en -LDD) en Alain Destexhe (MR).
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.