Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 August 2020
17:33 uur

De Britse bubbel die de wereld moet redden van corona

De Tijd

01/08/2020 - 01:14

01:11 De universiteit van Oxford is koploper in de mondiale race naar het eerste coronavaccin. Wat is het geheim achter de Britse voorsprong in de zoektocht naar de magische toverdrank? Een blik in de cockp...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Topmanager Philippe Bodson (75) overlijdt aan corona (05/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hij kon Glaverbel niet redden, Tractebel niet redden, Fortis niet redden, Lernaut & Hauspie niet redden en dat bleef hij tot het eind van z'n leven...
  [naar artikel]
 2. Topmanager Philippe Bodson (75), de CEO die nederlaag na nederlaag incasseerde, overlijdt aan corona (05/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hij kon Glaverbel niet redden, Tractebel niet redden, Fortis niet redden, Lernaut & Hauspie niet redden en dat bleef hij tot het eind van z'n leven...
  [naar artikel]
 3. Virtuele bubbel moet veilige afstand op werkvloer bewaken (10/04/2020 - De Tijd)
  22:26 Wie garandeert dat uw collega niet te dichtbij komt als u na de lockdown naar de werkvloer terugkeert? Misschien wel een bluetoothalarm, dat continu monitort of niemand uw virtuele bubbel betreedt.
  [naar artikel]
 4. Vegans redden de wereld, en dat is nu ook bewezen (01/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Je steentje bijdragen bij het redden van de wereld? Vegan worden is dé oplossing, zo blijkt uit een nieuwe studie.
  [naar artikel]
 5. Een mirakelburger, een Oekraïens trollenleger, en hardnekkige Roundup (28/09/2019 - Apache)
  Kan een hamburger de wereld redden? Hoe gaat een Oekraïens trollenleger te werk? En waarom blijven Amerikaanse boeren het gevaarlijke Roundup gebruiken? Dit alles in de keuze van Apache, onze selectie van wat je moet gelezen, gezien of gehoord hebben, uit binnen- en buitenlandse media. Met een onmogelijke burger de wereld redden ‘Legale economische sabotage’.
  [naar artikel]
 6. Corona-aapje van Kinrooienaar verovert de wereld (08/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het ‘corona-aapje’ van illustrator Chris Vosters uit Molenbeersel verovert momenteel de wereld. Overal pikken media het prentenverhaal op dat de verspreiding van het coronavirus naar kinderbegrip vertaalt.
  [naar artikel]
 7. Dividend op CO2-uitstoot moet de wereld redden (07/01/2019 - Apache)
  De uitstoot van CO2 belasten en vervolgens de inkomsten terugstorten aan de burgers. Canada begint er dit jaar mee en in de Verenigde Staten ligt een gelijkaardig wetsvoorstel op tafel. Een geniaal idee om het klimaat te redden? En hoe zit het in België?
  [naar artikel]
 8. Bevallen in tijden van corona: “Dankzij de bubbel kunnen we volledig focussen op dat kleintje” (31/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bevallen is nog nooit zo spannend geweest. Want door de coronacrisis komt er heel wat gedoe bij kijken. Grootouders mogen niet op kraambezoek, laat...
  [naar artikel]
 9. Wie creatief is, moet slim zijn (28/03/2019 - De Morgen)
  De creatieven zouden de wereld redden, zo leek het enkele jaren geleden nog. Terwijl de crisis nu net vaak hard snijdt in de creatieve sectoren. De creatieven moeten dus eerst zichzelf redden, bijvoorbeeld door samen te werken.
  [naar artikel]
 10. Filosoof Johan Braeckman over raakvlakken tussen pest en corona: ‘Zieken ademden uit nijd gezonde mensen in hun gezicht’ (01/04/2020 - De Morgen)
  In de 17de eeuw keek de Britse ambtenaar en politicus Samuel Pepys vol verbazing naar de pestepidemie die toen in Londen woedde. Johan Braeckman, hoogleraar wijsbegeerte aan de UGent, ziet raakvlakken en kijkt naar de corona-epidemie die vandaag de wereld teistert.
  [naar artikel]
 11. Londen zet bazooka in om economische schade coronavirus te beperken (11/03/2020 - De Tijd)
  17:01 De Britse minister van Financiën Rishi Sunak heeft bij de voorstelling van de begroting gezworen het Britse volk, de Britse jobs en de Britse bedrijven te ondersteunen tijdens de corona-uitbraak.
  [naar artikel]
 12. Britse backpacker moet hulp met dood bekopen (30/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een Britse backpacker die in een hostel in Australië een landgenote probeerde te redden die werd aangevallen door een Fransman, heeft zijn moed
  [naar artikel]
 13. Schaliegas moet Britse staatskas en milieu redden (13/04/2019 - De Morgen)
  Nooit meer bezuinigen, lage gasrekeningen en geen lelijke windmolens in het landschap. De Britse minister van Financiën, George Osborne, is dól op schaliegas.
  [naar artikel]
 14. Met corona besmette Britse premier Boris Johnson naar het ziekenhuis (05/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson (55) is op advies van zijn arts naar het ziekenhuis gegaan voor testen, tien dagen nadat corona bij hem werd vastgesteld. Volgens de woordvoerster van Downing Street blijft Johnson fel last hebben van coronasymptomen waaronder hoge koorts. Het bezoek aan het ziekenhuis zou een voorzorgsmaatregel zijn, het is nog niet geweten of de premier in het ziekenhuis zal moeten blijven. Johnson ging vorige week donderdag in quarantaine in zijn ambtswoning in Downing Street na de positieve coronatest. Vrijdag zei hij nog in een filmpje op Twitter dat hij langer in zelfisolatie zou blijven. “De premier dankt de gezondheidswerkers voor hun ongelooflijk harde werk en dringt er bij het publiek op aan dat ze het advies van de regering volgen en thuis blijven en zo levens redden,” aldus zijn woordvoerster. Johnson blijft voorlopig aan het hoofd van de Britse regering staan.
  [naar artikel]
 15. Mama van Zoran, twaalf jaar en risicopatiënt, doet oproep: “Het is tijd om aan de kwetsbare mensen te denken” (16/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  “Voor jou kan corona als een griepje zijn. Voor ons is het dodelijk. Als jij geen corona krijgt, dan kan je ons leven redden.” Die oproep lanceert Kelly, mama van een risicopatiëntje op sociale media.
  [naar artikel]
 16. VIDEO. Ambitie om (virtueel) de wereld te redden: hier ben je aan het goede adres (10/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  De wereld van de totale verwoesting redden: het kan voortaan in het attractiepark De Kegel X-Treme, dankzij Space Station Tiberia, een nieuw en voor ons land uniek virtualrealityspel. Vlaams minister Bart Tommelein (Open VLD) mocht het als een van de eersten uitproberen.
  [naar artikel]
 17. Belgische bedrijvendokter moet Britse retailketen Debenhams redden (08/08/2019 - De Tijd)
  18:21 De noodlijdende Britse warenhuisgroep Debenhams stelt de Belgische saneringsspecialist Stefaan Vansteenkiste aan als zijn nieuwe CEO.
  [naar artikel]
 18. Antwerps bioresponsteam voor ‘corona-incidenten’ moet dagelijks uitrukken (30/03/2020 - De Standaard)
  De Antwerpse lokale politie richtte een bioresponsteam (BRT) op, dat politiewerk moet uitvoeren ‘waar een hoge kans op besmetting met corona is’.
  [naar artikel]
 19. Ook Jessa gebruikt zuurstofhelmen in strijd tegen corona (07/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De beelden van coronapatiënten met hun hoofd in een plastic bubbel kennen we vanuit de Italiaanse media. Ook het Jessa Ziekenhuis maakt gebruik van deze zuurstofhelmen om Covid-19-patiënten te behandelen. “Het is comfortabeler dan beademing via een buisje, ingebracht in de luchtpijp.”
  [naar artikel]
 20. "Wordt de toestand ooit weer normaal?" Deze denkers bieden eerste hulp bij levensvragen over corona (02/04/2020 - VRT NWS)
  Welke wereld krijgen we na corona? Wat leren we uit deze crisis? Denkers en experts beantwoorden moeilijke vragen over mens en wereld in turbulente tijden. Canvas brengt elke dag een nieuwe aflevering van de #coronatalks online.
  [naar artikel]
 21. De vrouw die Corona heet: “Mijn man zegt soms: Ik geraak niet meer van mijn corona af” (04/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Moet jij niet in quarantaine zitten? Sophie Corona – ja, dat is haar echte naam – heeft het grapje al tientallen keren gehoord. “Ook mijn man lacht ermee en zegt dan: Ik geraak niet meer van mijn corona af.”
  [naar artikel]
 22. 'Helaas zijn we allemaal bang' (06/04/2019 - De Morgen)
  In Arrival landen buitenaardse wezens op onze planeet en moet Amy Adams in de huid kruipen van de linguïste die de wereld moet redden. 'De mensheid heeft wat meer bescheidenheid nodig.'
  [naar artikel]
 23. Kan de invoering van een Europese vliegbelasting de wereld redden? (09/03/2019 - De Morgen)
  Een voor- en tegenstander gaan in duel over een hot issue. Deze week: kan de invoering van een Europese vliegbelasting de wereld redden? Kris Bachus, onderzoeksleider klimaat en duurzame ontwikkeling (KU Leuven), kruist de degens met Michel Maus, professor ­fiscaal recht (VUB).
  [naar artikel]
 24. Zover reiken de gevolgen van corona op uw scherm: Vlaamse tv-zenders proberen de meubelen te redden (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Blokken’, ‘Thuis’ en ‘Familie’ gaan wellicht vervroegd in zomerstop. ‘Boer Zkt. Vrouw’ trekt niet langer de wereld rond. En wie weet zien we de...
  [naar artikel]
 25. Vlaamse tv-zenders proberen de meubelen te redden: zover reiken de gevolgen van corona op uw scherm (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Blokken’, ‘Thuis’ en ‘Familie’ gaan wellicht vervroegd in zomerstop. ‘Boer Zkt. Vrouw’ trekt niet langer de wereld rond. En wie weet zien we de...
  [naar artikel]
 26. Vrouwen als "wenende babys" - Trui Moerkerke (20/11/2016 - De Redactie)
  Veel vrouwen in de Verenigde Staten zijn na de verkiezing van Trump met een kater wakker geworden. "Weet je wat het woord is dat ik afgelopen week het meest gebruikt heb? Bubbel! Ik leef blijkbaar in een bubbel en had niet door hoe groot de verdeeldheid in ons land is."
  [naar artikel]
 27. Corona-experts doen oproep: ‘Als we de zomer willen redden, blijf dan nu in uw kot’ (09/04/2020 - De Morgen)
  We hebben er de hele winter naar uitgekeken: mooi lenteweer, kunnen buitenkomen en genieten van het zonnetje. Maar nu het zover is, moeten we de verleiding weerstaan om uit ons kot te komen, zeggen experts. Als we de zomer willen redden, dan moeten we nu binnenblijven.
  [naar artikel]
 28. Cybercriminelen misbruiken corona voor phishingberichten (19/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het stadsbestuur van Genk wijst er op dat cybercriminelen misbruik van de corona-crisis maakt om phishingberichten de wereld in te sturen.
  [naar artikel]
 29. IN BEELD. Creatief met corona (16/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf vrijdag leven we door de corona-maatregelen in een andere wereld. Samen moeten we alle op alles zetten om een verspreiding van het virus in te dijken. Om het toch leefbaar en gezellig te houden, komt Limburg met tal van creatieve ideeën.
  [naar artikel]
 30. Cathérine Moerkerke toont VTM-studio ten tijde van corona (14/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ook in het corona-tijdperk - of zéker in het corona-tijdperk - moet men het nieuws blijven maken. VTM-anker Cathérine Moerkerke toont hoe het er...
  [naar artikel]
 31. Hoe corona de verhoudingen in de wereld kan veranderen (29/03/2020 - VRT NWS)
  De impact van de wereldwijde coronacrisis kan leiden tot een kantelpunt in onze geschiedenis, net als het einde van de Koude Oorlog. De wereld kan er na corona helemaal anders uitzien, maar niemand weet hoe. Het spel om de geopolitieke verhoudingen overhoop te gooien is ook al volop bezig, ondanks de vele doden die momenteel overal vallen door het virus. Het liberale Westen dreigt hier zwakker uit te komen, ten voordele van het meer autoritaire China en Rusland.
  [naar artikel]
 32. Dertiger die naar politie wil spuwen blijft in de cel: “Corona, corona” (07/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De raadkamer in Mechelen heeft de aanhouding van een dertigjarige man uit Lier met een maand verlengd. De man wilde afgelopen vrijdag naar een politiepatrouille spuwen en riep ‘corona, corona’.
  [naar artikel]
 33. Dertiger die naar politie wil spuwen blijft in de cel: “Corona, corona” (07/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De raadkamer in Mechelen heeft de aanhouding van een dertigjarige man uit Lier met een maand verlengd. De man wilde afgelopen vrijdag naar een politiepatrouille spuwen en riep ‘corona, corona’.
  [naar artikel]
 34. Kanonnenvlees of helden van het vaderland? Waarom de Britse gezondheidswerkers corona niet kunnen overwinnen (24/03/2020 - VRT NWS)
  De Britse regering heeft het land in quarantaine gezet om de corona-epidemie te bestrijden. Premier Boris Johnson spreekt van een nationale noodsituatie en zet het leger in om mondmaskers en ander medisch materiaal tot in de ziekenhuizen en gezondheidscentra te krijgen. De Britten moeten zich klaarmaken voor moeilijke tijden en de dokters en verpleegkundigen zijn getorpedeerd tot redders van het vaderland. Maar de loftrompet van Johnson klinkt vals.
  [naar artikel]
 35. Boris Johnson waarschuwt voor Italiaanse toestanden (22/03/2020 - VRT NWS)
  In de Britse zondagskranten dringt de Britse premier er bij de Britten op aan dat ze het best thuisblijven, willen ze een overrompeling van de gezondheidszorg vermijden. Het lijkt erop dat de Britse regering nu toch een bocht heeft ingezet in haar strategie om de corona-epidemie te bestrijden.
  [naar artikel]
 36. Chinezen redden British Steel (12/11/2019 - Metro)
  Het Chinese industriebedrijf Jingye Group neemt het in problemen geraakte British Steel over, inclusief het Nederlandse FN Steel in Alblasserdam. Daarover is volgens een Britse overheidswebsite een overeenkomst bereikt. Bij British Steel werken duizenden mensen. Recent kwamen topbestuurders van Jingye al naar Groot-Brittannië om een bezoek te brengen aan British Steel. Volgens omroep BBC hebben de Chinezen voor meer dan 1 miljard pond aan investeringen toegezegd. De nu bereikte deal moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders. Ook spelen er nog enkele andere voorwaarden, waaraan moet worden voldaan. Het Britse staalconcern stond in mei al op omvallen. Toen schoot de Britse overheid het bedrijf te hulp met een noodkrediet. In de zomer werd bekend dat het Turkse militaire pensioenfonds Oyak British Steel zou willen kopen. Die gesprekken liepen uiteindelijk stuk. Bron: Belga   Het bericht Chinezen redden British Steel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Corona in de wereld: nu al macabere drama's in Latijns-Amerika en het ergste moet nog komen (07/04/2020 - VRT NWS)
  Het zijn al langer turbulente tijden in Latijns-Amerika en de coronacrisis doet de regio nog meer wankelen. De armsten krijgen de zwaarste klappen, miljoenen vluchtelingen zijn kwetsbaarder dan ooit, bestaande conflicten en spanningen dreigen nog meer op de spits gedreven te worden. VRT NWS sprak Belgen en latino's in Brazilië, Ecuador, Argentinië, Bolivia en Colombia over de impact van de corona-epidemie in hun land.
  [naar artikel]
 38. Herverdeling van arbeid en inkomens moet milieu redden (10/04/2019 - De Morgen)
  Onze werkweek moet een flink stuk korter. Enkel met die radicale oplossing kunnen we een groene en duurzame economie uitbouwen, zegt de alternatieve Britse econoom Andrew Simms, die gisteren te gast was op het Transitiefestival in Gent.
  [naar artikel]
 39. ‘In een poging om de economie te redden, hebben de wereldleiders het nog erger gemaakt’ (23/03/2020 - De Morgen)
  Nu over de hele wereld ontelbare virologen, microbiologen en epidemiologen zich kreunend over corona buigen, weten we al heel veel over het virus dat ons gegijzeld houdt. Maar er is nog altijd veel dat we niet weten, of toch niet met zekerheid. Ziehier een moedige poging tot een antwoord op vier prangende virusvragen.
  [naar artikel]
 40. ‘Helden van Hier: Corona’ geeft unieke inkijk op de zorgsector ten tijde van corona (23/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie zijn de Helden die het land draaiende houden terwijl het getroffen wordt door de corona-pandemie? Met ‘Helden van Hier: Corona’ wil VTM NIEUWS...
  [naar artikel]
 41. SAS-soldaat die helemaal alleen hotel in Kenia binnendrong om mensen te redden van terroristen is nationale held. Hij volgde 3 dodelijke principes (18/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wie durft wint. Dat is het motto van de Britse SAS, de meest gespecialiseerde militaire eenheid ter wereld. En dat is precies was een van haar...
  [naar artikel]
 42. Canadezen redden beroemde Britse muziekketen HMV (05/02/2019 - De Tijd)
  17:53 Maar de bekende winkel van HMV in Oxford Street in Londen moet de deuren sluiten, net als ruim 20 andere vestigingen.
  [naar artikel]
 43. Amerikanen verdrinken in studieschulden: "Deze bubbel is nog veel groter dan die van de hypotheken" (07/10/2019 - VRT NWS)
  Amerika bezwijkt bijna onder de studieschulden. Het totale bedrag aan onbetaalde studieleningen in de Verenigde Staten is 1.615 miljard dollar of zo'n 1.500 miljard euro. Na het afstuderen, torst elke student ruim 37.000 dollar (of ongeveer 34.000 euro) aan schulden met zich mee. Studeren in de VS is voor almaar meer mensen stresserend. De meesten moeten werken om te kunnen studeren. Dit is een crisis, zeggen alle waarnemers. "Het is een bubbel die vroeg of laat moet barsten." Onze Amerikaman Björn Soenens ging op reportage.
  [naar artikel]
 44. Herman en Polly, samen getroffen door corona, verlaten hand in hand de wereld (05/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ze werden samen getroffen door corona en hielden elkaar stevig vast, letterlijk, op weg naar het einde. Hand in hand, in tegen elkaar geschoven ziekenhuisbedden in Roermond, verlieten Herman ‘Broer’ (75) en Polly (72) deze wereld. Een liefdesverhaal, met een waarschuwing.
  [naar artikel]
 45. Bijna-dertiger moet 'The Independent' redden (28/03/2019 - De Morgen)
  The Independent krijgt met Amol Rajan als eerste Britse krant een niet-blanke hoofdredacteur. Rajan moet de krant uit het slop halen.
  [naar artikel]
 46. Dit verandert in het post-brexit Europa: ‘Het wordt redden wat er te redden valt’ (31/01/2020 - De Morgen)
  Als de zon op 1 februari opkomt zijn de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk nog steeds buren. Brexit betekent nu eenmaal niet dat het Britse eiland een eind verder de Atlantische Oceaan in wordt gesleept. Wat verandert er wel tussen Brussel en Londen als het Verenigd Koninkrijk vrijdag om middernacht (23.00 uur Britse tijd) na 47 jaar vertrekt uit de EU?
  [naar artikel]
 47. Britse fietst in 125 dagen de wereld rond (18/10/2018 - De Standaard)
  Na 125 dagen is de 38-jarige Britse Jenny Graham donderdagavond opnieuw in Berlijn aangekomen na een fietstocht rond de wereld. Volgens de Britse ambassade heeft ze daarmee een wereldrecord te pakken.
  [naar artikel]
 48. Britse fietst in 125 dagen de wereld rond (18/10/2018 - De Standaard)
  Na 125 dagen is de 38-jarige Britse Jenny Graham donderdagavond opnieuw in Berlijn aangekomen na een fietstocht rond de wereld. Volgens de Britse ambassade heeft ze daarmee een wereldrecord te pakken.
  [naar artikel]
 49. Help! De zaadbank die de wereld moet redden is nu zelf overstroomd (21/05/2017 - De Morgen)
  https://images4.persgroep.net/rcs/3mln4NrLvXWXsCx84P6IfcRZXAk/diocontent/10947814/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 50. Nationale sms-actie moet doodzieke baby Pia redden: ‘Al 172.000 sms’jes verstuurd’ (16/09/2019 - De Morgen)
  De ouders van de kleine Pia, amper 9 maanden oud, hebben een nationale sms-actie gestart om hun kleine meid te redden. Het enige geneesmiddel dat haar kan genezen kost 1,9 miljoen euro en is meteen het duurste ter wereld. ‘Stuurt één Belg op tien een sms, dan is het leven van ons dochtertje gered’, zegt mama Ellen De Meyer uit Wilrijk. En België omarmt de actie: in geen tijd stuurden al 172.000 mensen een sms.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.