Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

15 August 2020
21:24 uur

Oud-Scout Lucien (77) trotseert 538 treden om vlag te hijsen op Sint-Romboutstoren: “Afdalen blijft langer in de benen hangen”

Gazet van Antwerpen

01/08/2020 - 05:16

Bij een temperatuur van 37 graden heeft de 77-jarige oud-scout van Sint-Rombouts Lucien Sermeus, met totemnaam Luidruchtige Valk, vrijdagavond de groen-gele vlag op het dak van de Sint-Romboutstoren laten wapperen. “Het was in de toren koeler dan buiten. Alles is prima verlopen”, klonk het na de klimpartij naar de top van de Mechelse trots.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vlaggenvaudeville in Mechelen (06/04/2019 - De Morgen)
  De Mechelse stadssecretaris wil de Sint-Romboutstoren als openbaar gebouw laten schrappen. Enkel en alleen om er geen Belgische vlag meer te moeten hijsen.
  [naar artikel]
 2. Brandweer houdt spectaculaire oefening op Sint-Romboutstoren: 97 meter afdalen met touw (04/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het klimteam van hulpverleningszone Rivierenland heeft dinsdag, samen met een Nederlands en Canadees team, een indrukwekkende oefening gehouden vanop de Sint-Romboutstoren. Met een touw daalden de brandweerlui liefst 97 meter af.
  [naar artikel]
 3. Voortaan wappert alleen Mechelse vlag nog op Sint-Romboutstoren (28/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “De machtsstrijd om onze toren is beslecht”, zegt Mechels burgemeester Bart Somers. Voortaan wappert alleen de geelrode stadsvlag nog op de Sint-Romboutstoren.
  [naar artikel]
 4. Sint-Romboutstoren breekt opnieuw record (02/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Sint-Romboutstoren stevent alweer af op een recordjaar. Na het topjaar 2017, met 38.044 bezoekers die de toren beklommen, telt Visit Mechelen voor de eerste zes maanden van 2018 al 20.237 bezoekers die de 538 treden tot op de skywalk trotseerden. Dit is een stijging van 16% ten opzichte van dezelfde periode in 2017.
  [naar artikel]
 5. Rel om verdwijnen van Vlaamse Leeuw op Mechelse Sint-Romboutstoren: maar wanneer moet nu welke vlag uitgehangen worden? (01/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op de Mechelse Sint-Romboutstoren wappert voortaan enkel nog de geelrode stadsvlag. Daarmee komt een einde aan een discussie die al een tijd aan de gang is. Sommigen wilden de Belgische vlag, anderen de Vlaamse leeuw. Nu is de knoop dus doorgehakt. Maar hoe zit dat met de bevlagging van openbare gebouwen. Wanneer moeten welke vlaggen wapperen. En bestaat er een soort van hiërarchie?
  [naar artikel]
 6. Sint-Romboutstoren gratis toegankelijk voor wie fluohesje draagt: nog geen stormloop (30/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In het Eén-programma ‘Factcheckers’ deze week slaagde Jan Van Looveren erin om met een smoesje en met een geel hesje aan toegang te krijgen tot de Sint-Romboutstoren. Visit Mechelen speelt dit weekend op een ludieke manier in op de uitzending. De Sint-Romboutstoren is vandaag en morgen open voor iedereen die een fluohesje draagt.
  [naar artikel]
 7. Rookontwikkeling aan Sint-Romboutstoren alarmeert brandweer (13/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De brandweerpost is maandagavond uitgerukt naar de Sint-Romboutstoren in Mechelen voor een automatische brandmelding. Er steeg zwarte rook op.
  [naar artikel]
 8. Na "Factcheckers": beklim dit weekend gratis in fluohesje de Sint-Romboutstoren in Mechelen (28/03/2019 - VRT NWS)
  In "Factcheckers" op Eén heeft Jan Van Looveren gratis en zonder controle de Sint-Romboutstoren in Mechelen beklommen. Dat kreeg hij voor elkaar omdat hij een fluohesje droeg. Stad Mechelen reageert met een ludieke actie: u kan zaterdag en zondag de Sint-Romboutstoren gratis beklimmen als u een fluohesje draagt.
  [naar artikel]
 9. “Van de Sint-Romboutstoren springen, lijkt me leuk” (17/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Als enkele jonge ondernemers hun plan doorzetten, zal u tegen de volgende zomer van de Sint-Romboutstoren in Mechelen kunnen springen. Niet echt natuurlijk, maar in virtual reality.
  [naar artikel]
 10. Na televisiestunt: Sint-Romboutstoren zet deuren gratis open voor iedereen die fluohesje draagt (28/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Je draagt een fluohesje en hup, je omzeilt de bewaking en wandelt zo Planckendael, Technopolis en de Sint-Romboutstoren in Mechelen binnen. Jan Van Looveren heeft het klaargespeeld voor het één-programma ‘Factcheckers’. Visit Mechelen speelt er ludiek op in en zet de Sint-Romboutstoren zaterdag en zondag gratis open voor iedereen die… een fluohesje draagt. Tegelijk stellen alle attracties hun veiligheidsprocedures bij.
  [naar artikel]
 11. Onze mannen in Rio hijsen de Belgische vlag op Copacabana (07/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Van ongeveer elk deelnemend land aan het WK hangen er vlaggen op Copacabana, hét voetbalstrand bij uitstek. Wie een beetje rondkijkt, ziet zelfs de...
  [naar artikel]
 12. Sint-Romboutstoren blijft wijzerloos (04/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 13. VIDEO. Onze mannen in Rio hijsen de Belgische vlag op Copacabana (07/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Van ongeveer elk deelnemend land aan het WK hangen er vlaggen op Copacabana, hét voetbalstrand bij uitstek. Wie een beetje rondkijkt, ziet zelfs de...
  [naar artikel]
 14. Vermoedelijke sprong van skywalk Sint-Romboutstoren loopt goed af (20/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een vrouw is zondagnamiddag vermoedelijk van de skywalk van de Sint-Romboutstoren in Mechelen gesprongen. Ze kwam gelukkig een viertal meter lager in de gaanderij rond de toren terecht. Het slachtoffer liep verwondingen op. Onder begeleiding van de hulpdiensten kon ze zelf naar beneden wandelen.
  [naar artikel]
 15. Sint-Romboutstoren vestigt nieuw record (01/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Sint-Romboutstoren kijkt voor de derde keer op rij terug op een topjaar. In 2017 brak de toren een nieuw record: maar liefst 38.044 mensen beklommen de Mechelse reus. “Fenomenaal, ik ben uiterst trots op deze cijfers”, zegt schepen van Cultuur en Toerisme Björn Siffer.
  [naar artikel]
 16. Scout (17) redt suïcidale vrouw door een half uur lang aan haar benen te hangen (17/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Scouts moeten op alles voorbereid zijn. Dat advies kwam de 17-jarige tiener Jonathan Cook goed van pas toen hij op weg naar huis van de scouting
  [naar artikel]
 17. Mechelen viert 500 jaar Sint-Romboutstoren tweede keer: “In 1952 deden wij dat ook al” (07/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Mechelen plant volgend jaar grote festiviteiten om 500 jaar Sint-Romboutstoren te vieren. Wat het stadsbestuur niet wist, is dat de Maneblussers die verjaardag in 1952 ook al eens vierden. Enkele alerte Mechelaars wijzen de stad daar op. Onder hen de bekende stadsgids Marcel Kocken.
  [naar artikel]
 18. Mechelse Grote Markt duurzamer verlicht: “Er komt ook studie voor Sint-Romboutstoren” (09/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Technici van netbeheerder Fluvius hebben de sfeerverlichting van de gevels op de Mechelse Grote Markt vervangen door duurzamere led. De stad wil ook een studie laten uitvoeren naar dergelijke verlichting voor de Sint-Romboutstoren.
  [naar artikel]
 19. Ongezien: dj werkt set af op dak van Sint-Romboutstoren (16/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Sint-Romboutstoren in Mechelen was er woensdagavond een heus feestje te beleven. Dj Nico Morano uit Weerde (Zemst) begeleidde de indrukwekkende zonsondergang vanop de Mechelse spits met pompende beats. Op de skywalk van de toren draaide hij muziek tijdens een pop-up evenement waar in totaal 90 Mechelaars van mochten genieten. Hier eindigt het verhaal niet, want Morano zal op 11 juni in de nok van Antwerpen-Centraal ook een dj-set te berde brengen.
  [naar artikel]
 20. Nick is ‘conciërge’ van de Sint-Romboutstoren: “Steeds minder mensen kennen dit mechanisme” (02/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Nick Vanhaute (47) mag zich als torenwachter de conciërge noemen van dé trots van Mechelen, de Sint-Romboutstoren. Wonen doet hij er niet echt, maar de toren is wel zijn tweede thuis. De zorg voor de eeuwenoude baken in de stad is voor hem meer dan een job. “Het is een passie, hij is een stuk van ons gezin”, zegt Nick.
  [naar artikel]
 21. Spits van Sint-Romboutstoren in Mechelen wordt gemaakt in karton  (21/02/2020 - VRT NWS)
  In Mechelen zoeken ze vrijwilligers om mee te bouwen aan de spits van de Sint-Romboutstoren. Dat zal gebeuren in de oude brandweerkazerne. De spits wordt gemaakt in karton naar aanleiding van de 500ste verjaardag van de toren.
  [naar artikel]
 22. Deuntjes uit Sint-Romboutstoren klinken opnieuw in volle glorie (12/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het is een hoogdag voor de Sint-Romboutstoren in Mechelen. Na ruim een jaar stilte speelt de automatische beiaard opnieuw. Na een ingrijpende restauratie klinken de deuntjes opnieuw in volle glorie.
  [naar artikel]
 23. Nieuwe camera op Sint-Romboutstoren filmt Grote Markt de klok rond (21/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Torenwachter Nick Vanhaute heeft woensdag een spiksplinternieuwe camera op de Mechelse Sint-Romboutstoren geplaatst. Vanop 96 meter hoogte filmt hij de klok rond de Grote Markt.
  [naar artikel]
 24. Nederlandse vlag aan consulaat in Istanbul vervangen door Turkse vlag (12/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bovenop het Nederlandse consulaat in Istanbul wappert sinds zondagochtend een Turkse vlag in plaats van een Nederlandse. Onbekende betogers zijn erin geslaagd de Nederlandse vlag naar beneden te halen en de Turkse te hijsen. Op de site van CNN Türk zijn beelden te zien van een Turkse vlag bovenop het gebouw van het Nederlandse consulaat. Dat werd na de recente diplomatieke spanningen tussen de twee landen zwaar beveiligd door de Turkse politie.
  [naar artikel]
 25. Kampse SDG-helden hijsen de vlag (02/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Leopoldsburg is één van de Vlaamse pilootgemeenten die de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDG’s) nu al integreren in hun werking. Om dit in de kijker te zetten, heeft het gemeentebestuur een aantal voortrekkers in de gemeente genomineerd als ‘SDG-helden’. Tijdens de Week van de Duurzame Gemeenten, werden deze SDG-helden voorgesteld en mochten ze gezamenlijk de vlag hijsen. De Sustainable Development Goals (SDG’s) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties moeten ons helpen om tegen 2030 van de wereld een eerlijke, gezond en veilige plek te maken. In totaal 12 individuen of verenigingen die zich op dit vlak verdienstelijk maken, werden genomineerd.
  [naar artikel]
 26. Beleggers hijsen massaal de witte vlag (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 27. Stad heeft noodplan voor brand in Sint-Romboutstoren: “Hij is voor meer dan 50 miljoen verzekerd" (23/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Na de brand in de Notre-Dame in Parijs heeft de stad Mechelen de evacuatieprocedure nog eens overlopen voor als er brand uitbreekt in de Sint-Romboutstoren. In het gebouw zijn er 105 rookmelders aanwezig. "Hij is voor meer dan 50 miljoen euro verzekerd", zegt Björn Siffer, schepen van Toerisme.
  [naar artikel]
 28. Bal blijft hangen op dak: Buitenaardse kracht of gewoon een leihaakje? (11/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De WK-voetbalgekte slaat ook toe in Kaulille. Het voorbije weekend belandde er zelfs een bal van voetballende jeugd op het dak van de Sint-Monulphus en Gondulphuskerk.  En die voetbal, die bleef nog hangen ook.
  [naar artikel]
 29. Jongeren SJB hijsen de duurzame vlag aan gemeentehuis (21/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vorige week hebben Timo en Ashly, twee Zonhovense scholieren van SJB, de duurzame vlag gehesen aan het gemeentehuis. Ze deden dat onder het goedkeurende oog van de Zonhovense duurzame helden.
  [naar artikel]
 30. Mechelen houdt je warm (14/12/2017 - Metro)
  De kerstperiode is de leukste tijd van het jaar. Het is nog even aftellen naar Kerstmis en Nieuwjaar, maar om het wachten te verzachten, heeft Mechelen nu al winterse activiteiten voor jou in petto. Vanop de Dijle verken je Mechelen op je schaatsen, je klimt naar de top van de Sint-Romboutstoren en achteraf blaas je uit in de winterbar. Genieten! Schaatspiste In de schaduw van de Vismarkt ligt er niet zomaar een schaatsbaan, maar een heuse schaatsboot! Dit is de ideale activiteit om je familie en vrienden op te trommelen. Ben je bang om met blauwe knieën huiswaarts te keren? Geen zorgen, je kan altijd even uitblazen in de Gouden Carolus Winter Lounge aan de schaatsboot. (c)VisitMechelen Mechelen in Vuur en Vlam Kom op zaterdag 23 december naar Mechelen en beleef een hele dag en avond plezier. Vanaf de namiddag staat de binnenstad in vuur en vlam. Verwacht je aan betoverende vuurlandschappen met spectaculaire eye-catchers, gebracht door de Vuurmeesters. Ze nemen je mee op een vuurparcours in de binnenstad, met allerlei vuuracts en gezellige wintervertellingen. De avond eindigt in stijl op de Grote Markt met de spectaculaire vuur- en luchtvoorstelling Pedaleando Hacia El Cielo van het internationaal gerenommeerde gezelschap Theater Tol. Naar het mooiste uitzicht van Mechelen 538 treden scheiden je van het adembenemende uitzicht op de skywalk van de Sint-Romboutstoren. Je kan op adem komen in één van de zes torenkamers. Of in allemaal. De bezoekersgids leidt je met interessante weetjes en opdrachten voor de jongsten doorheen de rijke geschiedenis van de Sint-Romboutstoren. Tot en met 7 januari kan je trouwens genieten van 25 % korting! (c)VisitMechelen Ontdek meer activiteiten op visitmechelen.be
  [naar artikel]
 31. Met deze stijltips lijken je benen langer (29/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  We zijn jammer genoeg niet allemaal gezegend met ellenlange benen à la Gisele Bündchen. Toch kan je met de juiste outfit aan een paar (optische) extra centimeters geraken. Met deze stijltips lijken je benen langer!
  [naar artikel]
 32. Sint-Romboutstoren heeft skywalk van 92 meter hoog (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 33. Iran hijst rode ‘oorlogsvlag’ en zweert wraak te nemen voor Soleimani (05/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Iran zint op wraak die boodschap zetten ze kracht bij door de rode vlag uit te hangen. De officiële vlag werd weggenomen en een rode vlag is in de plaats gekomen. Een teken dat de beloofde wraak wel komt.
  [naar artikel]
 34. Verdriet blijft langer hangen (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 35. Op dit moment van de dag scheer je best je benen (10/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wil je dat je benen langer glad blijven? Dan scheer je ze best net voor je gaat slapen. Volgens experten zou dat resulteren in nog zachtere en extra gladde benen.
  [naar artikel]
 36. Trump niet welkom op uitvaart McCain (28/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  WashingtonDe vlag op het Witte Huis hing gisteren lange tijd weer hoog aan haar mast. Een teken dat er niet langer gerouwd werd om de dood van senator John McCain. ’s Namiddags pas (lokale tijd) liet Donald Trump de vlag weer halfstok hangen, na kritiek van onder meer veteranenorganisaties. De Amerikaanse president is niet uitgenodigd op de begrafenisplechtigheid van zijn belangrijkste Republikeinse criticus.
  [naar artikel]
 37. N-VA'ers hangen Catalaanse vlag in Huis van Parlementsleden (04/10/2017 - Knack)
  In de gebouwen van de Kamer prijkt sinds maandag een Catalaanse vlag. Die werd daar opgehangen door medewerkers van de N-VA, 'uit solidariteit' met de gebeurtenissen van vorig weekend in Catalonië, bevestigt de woordvoerder van de fractie.
  [naar artikel]
 38. N-VA'ers hangen Catalaanse vlag in Huis van Parlementsleden (04/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de gebouwen van de Kamer prijkt sinds maandag een Catalaanse vlag. Die werd daar opgehangen door medewerkers van de N-VA, "uit solidariteit" met...
  [naar artikel]
 39. Indrukwekkende maanreplica te bewonderen in Sint-Rombouts (15/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Mechelen viert in 2020 de Sint-Romboutstoren. Tijdens de feestdagen pakt de stad daarvoor al uit met een adembenemende eyecatcher. Een maanreplica die al over heel de wereld te zien was, is in december te bewonderen in de kathedraal.
  [naar artikel]
 40. Laatste Belgische Tourwinnaar Lucien Van Impe opent De Gouden Tour: “Bernal is de topfavoriet” (03/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ook 43 jaar na datum zal hij geen opvolger krijgen. Lucien Van Impe blijft onze laatste Tourwinnaar. In 1976 mocht Van Impe (72) op de Champs...
  [naar artikel]
 41. Laatste Belgische Tourwinnaar Lucien Van Impe opent De Gouden Tour: “Bernal is de favoriet” (03/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ook 43 jaar na datum zal hij geen opvolger krijgen. Lucien Van Impe blijft onze laatste Tourwinnaar. In 1976 mocht Van Impe (72) op de Champs...
  [naar artikel]
 42. Buren zien Jack Daniel’s-vlag aan voor IS-vaandel (03/10/2017 - Metro)
  Een 29-jarige inwoner van Zürich ligt overhoop met een buur in zijn appartementsgebouw. De reden? Een zwarte vlag met witte letters die hij achter zijn raam had hangen. Volgens de ontzette buur leek die vlag verdacht veel op die van Islamitische Staat (IS). Via een anoniem briefje liet de buur hem weten dat hij of zij de politie had ingelicht. Zo  er een onderzoek kon worden gestart. De buurman of -vrouw zag echter één belangrijk detail over het hoofd. Het ging helemaal niet om een vlag van IS, maar wel eentje met het logo van het whiskeymerk Jack Daniel’s, dat ook zwart-wit is.
  [naar artikel]
 43. Dokters houden Lucien Van Impe van zijn thuiskoers (24/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Lucien Van Impe revalideert goed na zijn hartinfarct eind juli. De ex-Tourwinnaar voelt zich steeds beter, in zoverre zelfs dat hij vandaag graag was komen kijken naar de GP Lucien Van Impe, de kermiskoers in Erpe-Mere.
  [naar artikel]
 44. Dokters houden Lucien Van Impe van zijn thuiskoers (24/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Lucien Van Impe revalideert goed na zijn hartinfarct eind juli. De ex-Tourwinnaar voelt zich steeds beter, in zoverre zelfs dat hij vandaag graag was komen kijken naar de GP Lucien Van Impe, de kermiskoers in Erpe-Mere.
  [naar artikel]
 45. Onbekenden hangen gigantische vlag van Poetin aan Manhattan Bridge (06/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De bekende Manhattan Bridge in New York was vandaag een uur lang 'gesierd' door een gigantische vlag met een foto van de Russische president
  [naar artikel]
 46. Hij overleefde twee zelfmoordpogingen en een tsunami. Nu trotseert Bruno Hansen de golven zonder benen (09/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/UurVcXFZ00NJiXf4U5pJKLFn8Gs/diocontent/118123281/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 47. Leon (83) moet boodschappen naar boven laten hijsen omdat lift stuk is: “Het is hier dikke miserie” (25/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “Lift werk niet” (sic), al meer dan vier weken staat die boodschap te lezen op de lift in een appartementsgebouw in Merksem. De bewoners op de vijfde verdieping, de bejaarde Leon en Jeanne, zitten als ratten in de val. De treden opgaan kunnen ze niet meer, en ze zijn daarom volledig afhankelijk van familieleden en buren. Die hijsen boodschappen voor Leon en Jeanne naar boven met een touw.
  [naar artikel]
 48. De staat heeft geen zaken met wat tussen je benen zit (13/04/2019 - De Morgen)
  Over anderhalf jaar zou ook in ons land een nieuwe transgenderwet in werking moeten treden die niet langer in strijd is met de mensenrechten. Juristen zien er de eerste stap in naar een maatschappij waarin de scheiding tussen m en v juridisch helemaal wegvalt.
  [naar artikel]
 49. Hij overleefde twee zelfmoordpogingen en een tsunami. Nu trotseert Bruno Hansen de golven zonder gevoel in zijn benen (09/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/UurVcXFZ00NJiXf4U5pJKLFn8Gs/diocontent/118123281/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 50. Crisis Catalonië – Sint-Niklaas hangt Catalaanse vlag uit (27/10/2019 - Metro)
  In Sint-Niklaas liet het stadsbestuur de Catalaanse vlag dit weekend aan het stadhuis wapperen. Een actie van het schepencollege van burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) om solidariteit te tonen met de zware veroordeling van Catalaanse politici in Spanje. Vrijdagavond werd de vlag gehesen, een actie die door enkele fracties in de gemeenteraad van Sint-Niklaas wordt gesteund. Burgemeester Dehandschutter motiveert de actie, die volgens hem steun krijgt door een resolutie die het Vlaams parlement eerder deze maand goedkeurde na “buitenproportionele straffen” van de bewuste Catalaanse politici. Op 14 oktober legde het Spaanse hooggerechtshof zeven Catalaanse politici en twee activisten celstraffen van negen tot dertien jaar op wegens hun betrokkenheid bij het onafhankelijkheidsreferendum van 1 oktober 2017. bron: Belga Het bericht Crisis Catalonië – Sint-Niklaas hangt Catalaanse vlag uit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.