Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 August 2020
02:47 uur

45 vragen in 45 minuten aan Lior Refaelov: “Niet juichen als ik scoor? Dat zou fake zijn”

Gazet van Antwerpen

01/08/2020 - 05:16

Vijf jaar geleden schonk hij Club Brugge de beker, nu moet Lior Refaelov (34) ervoor zorgen dat Club Brugge de beker rateert. Als een van de overgebleven steunpilaren kijkt heel Antwerp naar de Israëlische spelmaker om het verschil te maken. Negentig minuten concentratie is vereist. Tijdens ons interview volstond de helft. 45 vragen in 45 minuten, met Rafa.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Lior Refaelov tussen hoop en vrees bij dreigende liesoperatie (09/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Opereren of niet opereren? Dat is de vraag. Zelfs na een specifiek programma in zijn vakantie weet Lior Refaelov (30) nog altijd niet of hij
  [naar artikel]
 2. Onze huisanalist Degryse interviewt Refaelov: “Je gaat toch bijtekenen?”, Lior: “Ik weet het niet” (09/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hun positie op het veld, hun liefde voor de bal, hun verleden bij Club en... veel verloren uren voor de Kennedytunnel. Lior Refaelov (32) en Marc...
  [naar artikel]
 3. REACTIES. Lior Refaelov: “Wat mijn gezin is overkomen, wens ik niemand toe” (21/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Terug van weggeweest: Lior Refaelov. De 33-jarige spelmaker zat vier matchen op de bank, maar mocht nog eens starten en deed het prima, bedankte ook met een penaltygoal.
  [naar artikel]
 4. Zwarte zaterdag voor Club: Lior Refaelov 8 tot 10 weken in de lappenmand (20/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge moet het acht tot tien weken zonder Lior Refaelov stellen. De Israëlische aanvaller ondergaat maandag een operatie aan de pubis, zo
  [naar artikel]
 5. Lior Refaelov, uit het sukkelstraatje in de spotlights: "Antwerp is ideale club voor hem" (15/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerp en Lior Refaelov (32) blijken tot dusver een match made in heaven. De Israëliër vond op de Bosuil zijn beste vorm terug en de Great Old...
  [naar artikel]
 6. Lior Refaelov vrijgesproken, echtgenote veroordeeld voor rijden met vervallen rijbewijs (27/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Profvoetballer Lior Refaelov (30) is in beroep vrijgesproken voor het toevertrouwen van zijn voertuig aan zijn echtgenote Gal Aviv. De vrouw van
  [naar artikel]
 7. Lior Refaelov: “De titel is te hoog gegrepen, maar die derde plaats...” (15/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Wij gaan Europa in”, zongen de fans van Antwerp opnieuw, en stilaan krijgen ze gelijk. Lior Refaelov trapte de Great Old in Gent naar een erg verrassende 9 op 12. De vierde plaats lijkt al veilig, op naar de derde. “Dat zou amazing zijn!”
  [naar artikel]
 8. Lior Refaelov wordt derde keer vader: echtgenote Gal toont zwangere buik op Instagram (31/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Heuglijk nieuws ten huize Refaelov: Lior en zijn vrouw Gal verwachten een derde kindje. De 33-jarige Israëliër moet wel voor de tweede match op rij tevreden zijn met een plek op de bank bij Antwerp, maar heeft dus buiten het sportieve reden te meer om gelukkig te zijn.
  [naar artikel]
 9. Refaelov reageert voor het eerst na ‘penaltygate’ met Mbokani: “We moeten geen beste vrienden zijn” (11/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het zat er zondagavond bovenarms op tussen Lior Refaelov en Dieumerci Mbokani. De twee bikkelden tegen Standard om een strafschop. Refaelov hield...
  [naar artikel]
 10. Lior Refaelov predikt discipline bij Antwerp: “Ik werd in verlegenheid gebracht” (11/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Geen stilstaande fase zonder discussie bij Antwerp tegenwoordig. Na het pijnlijke strafschopschouwspel van vorige zondag tegen Standard werd ook gisteren in de oefenwedstrijd tegen het Nederlandse Vitesse duchtig onderhandeld. Lior Refaelov (33) lachte het akkefietje deze keer weg, maar een hiërarchie is er duidelijk nog niet.
  [naar artikel]
 11. Geen operatie voor Refaelov (22/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Lior Refaelov (30) haalt opgelucht adem. Voorlopig toch. Zijn liesblessure evolueert dusdanig goed, dat er besloten werd om niet te opereren. Eén
  [naar artikel]
 12. Europees routinier Lior Refaelov: “Ik voel bij iedereen de drang om er een ongelofelijke avond van te maken” (14/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Terug van weggeweest, moet Lior Refaelov (33) gedacht hebben toen hij de persruimte van de Doosan Arena binnenwandelde. De Israëliër deed het zo vaak, aanschuiven voor een mediapraatje aan de vooravond van een belangrijke Europese afspraak. En toch is deze ontmoeting met Antwerp anders dan alle anderen.
  [naar artikel]
 13. Club Brugge laat Lior Refaelov naar Antwerp vertrekken (30/08/2018 - Metro)
  Lior Refaelov verlaat na zeven jaar landskampioen Club Brugge om bij Antwerp aan de slag te gaan. Bij The Great Old ondertekende hij een contract voor één seizoen, zo maakte de club vandaag bekend. Bij Club was Rafa jarenlang een vaste waarde, sinds de komst van Ivan Leko verdween de stijlrijke middenvelder steeds meer uit beeld. In totaal droeg hij 238 keer het blauw-zwarte shirt en daarin was hij goed voor 55 doelpunten en 63 assists. Bron: Belga   Het bericht Club Brugge laat Lior Refaelov naar Antwerp vertrekken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Refaelov blijft bij Club (05/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Lior Refaelov gaat dan toch niet naar Maccabi Tel Aviv. De Israëlische topclub schotelde hem een lucratief contract van drie jaar voor, maar
  [naar artikel]
 15. Leko rekent niet op Refaelov: Israëliër niet eens in de selectie voor topper tegen Anderlecht (04/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Lior Refaelov ligt duidelijk niet in de bovenste schuif van Ivan Leko. De Kroatische coach van Club Brugge gebruikt de Israëliër amper. Refaelov zit meer dan hem lief is op de bank, maar dat zal er zondag zelfs niet inzitten. Leko nam de spelmaker niet op in zijn selectie.
  [naar artikel]
 16. Topaanwinst Lior Refaelov: “Ik wil Antwerp mee helpen groeien” (31/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Lior Refaelov (32) is een Antwerp-speler. De Israëliër van Club Brugge tekende gisteren een contract voor één seizoen. Antwerp huurt hem van de landskampioen, maar aangezien zijn contract in juni afloopt, gaan alle partijen binnenkort alrond de tafel zitten om te bekijken wat er na dit seizoen mogelijk is. En of hij fit is? “Mijn proeven waren beter dan het gemiddelde.”
  [naar artikel]
 17. Seizoen wellicht voorbij voor Refaelov (07/04/2019 - De Morgen)
  Het is hem niet gegund. Lior Refaelov (31) viel eergisteren opnieuw geblesseerd uit bij Club Brugge. Hij is twee tot drie weken buiten strijd met een blessure aan de adductoren.
  [naar artikel]
 18. Invaller Lior Refaelov schiet heerlijk raak en bezorgt Antwerp net als in de beker nipte zege op Kortrijk (07/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Copy paste. Lior Refaelov (33) schoot Antwerp enkele weken geleden in Kortrijk naar de bekerfinale, en trapte zijn ploeg nu opnieuw naar een 0-1-zege, met een heerlijke vrijschop. Een goeie zaak voor de Great Old, dat vertrouwen tankt richting bekerfinale.
  [naar artikel]
 19. Geen sleet op Lior Refaelov (33), zelfs comeback bij nationale ploeg in de maak: “Na bekerfinale hak ik knoop door” (09/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Er zit geen sleet op Lior Refaelov (33), zeker niet op zijn traptechniek. Met een heerlijke krul bezorgde hij Antwerp de zege - zijn elfde competitiegoal, een evenaring van zijn record. Terwijl de Israëlische bondscoach zich in de handen wrijft - drie maanden voor het EK is zijn comeback in de maak - zijn ze bij Club Brugge al op hun hoede voor hun voormalige chouchou, die wil uitblinken in de bekerfinale.
  [naar artikel]
 20. Refaelov wijst Maccabi Haifa opnieuw af (18/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Oude liefde roest niet. Maccabi Haifa blijft zijn ex-speler Lior Refaelov (31) het hof maken. Met - in vergelijking met enkele maanden geleden -
  [naar artikel]
 21. Refaelov onder het mes (23/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Lior Refaelov ging gisteren zoals gepland onder het mes om zo een einde te maken aan zijn liesproblemen, die hem al sinds vorig seizoen
  [naar artikel]
 22. Lior Refaelov (Antwerp) en zijn gezin bekomen stilaan van inbraak: “Ik was vooral bezorgd over mijn zwangere vrouw” (29/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Lior Refaelov (33) was wekenlang uit beeld, zat gekluisterd op de bank. Verrassend. Tot bleek wat de Israëlische patron van Antwerp was overkomen. Bij hem thuis werd ingebroken en een ravage aangericht, wat een grote impact had op zijn leven, zeker omdat zijn vrouw Gal binnenkort moet bevallen. Nu de storm gelukkig is gaan liggen en hij weer op het veld staat, doet hij het volledige verhaal uit de doeken.
  [naar artikel]
 23. Lior Refaelov op de Bosuil voor afrondende gesprekken (30/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerp staat dicht bij een transfer van Lior Refaelov. De 32-jarige aanvallende middenvelder zit op een zijspoor bij Club Brugge en heeft wel zin in een transfer naar Antwerp. Hij was vandaag al op de Bosuil voor afrondende gesprekken.
  [naar artikel]
 24. Trapt Refaelov een deuk in de titelambities van 'zijn' Club? “Ik ben nu gevaarlijker” (22/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lior Refaelov (32) draait op volle toeren met Antwerp. De twee goals die hij in play-off 1 tegen de netten joeg, leverden de Great Old telkens drie...
  [naar artikel]
 25. Refaelov wil zich bij Antwerp opnieuw belangrijk voelen: "Bölöni ziet in mij de draaischijf" (16/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na zeven jaar was de verliefdheid weg, al is de liefde is gebleven. Lior Refaelov (32) is niet met slaande deuren vertrokken op Jan Breydel, maar...
  [naar artikel]
 26. Refaelov na sterke voorbereiding: "Wil me dit seizoen opnieuw tonen" (26/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  'The return of Rafa.' Het zou zomaar de titel van een blockbuster kunnen zijn, eentje die vandaag van toepassing is op Lior Refaelov (31). Vrij
  [naar artikel]
 27. Wat is er aan de hand met Refaelov? “Speciaal dat iemand met zulke statistieken naast de ploeg belandt” (10/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanmiddag is zijn ex-werkgever Club Brugge te gast op de Bosuil, maar de kans dat Lior Refaelov aan de aftrap verschijnt bij Antwerp lijkt klein....
  [naar artikel]
 28. Refaelov blijft twijfelen over Maccabi, Club wil 2 miljoen euro (04/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De soap tussen Maccabi Tel Aviv en Lior Refaelov is nog steeds niet afgelopen. De Israëlische topclub wil de aanvallende middenvelder nog steeds
  [naar artikel]
 29. Wat een interland allemaal niet kan doen: Refaelov topfit én gegeerd (01/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wat een interland allemaal niet kan doen. Vier maanden lang bleef Lior Refaelov (30) ver onder zijn niveau, maar een goal en negentig pijnvrije
  [naar artikel]
 30. Claudemir en Refaelov blikken Street Heroes makkelijk in (29/03/2017 - Sporza)
  Twee straatvoetballers dagen Claudemir en Lior Refaelov uit. Ze krijgen flink op hun doos van de Club-spelers.
  [naar artikel]
 31. Feest ten huize Refaelov: Antwerp-middenvelder en vrouw Gal verwelkomen derde kindje (22/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij Antwerp staat Lior Refaelov vanavond niet op het wedstrijdblad voor de match op het veld van Standard. De 33-jarige Israëliër is niet...
  [naar artikel]
 32. Refaelov speelt bekerfinale tegen ‘zijn’ Club: “Het wordt emotioneel” (06/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Lior Refaelov heeft Antwerp naar de bekerfinale getrapt. De stilist van de Great Old zorgde vanaf de stip voor de enige treffer van de avond en...
  [naar artikel]
 33. VIDEO: Penalty of niet? Refaelov trekt er zich niets van aan en laat Club-fans nú al luidop dromen (02/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Lior Refaelov is helemaal terug. Ruud Vormer ging na licht contact graag tegen de vlakte, de Israëliër - nog niet zo lang geleden op de schopstoel...
  [naar artikel]
 34. Dat heet dan gelukkig zijn: Refaelov viert knappe winner tegen Eupen met dochter en zoontje op veld (14/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lior Refaelov staat er weer helemaal. Na een sterke seizoensstart beleefde hij enkele moeilijke weken, waarin de Israëli op de bank belandde en...
  [naar artikel]
 35. Dat heet dan gelukkig zijn: Refaelov viert heerlijke winner tegen Eupen met dochter en zoontje op veld (14/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lior Refaelov staat er weer helemaal. Na een sterke seizoensstart beleefde hij enkele moeilijke weken, waarin de Israëli op de bank belandde en...
  [naar artikel]
 36. Dat heet dan gelukkig zijn: Refaelov viert knappe winner tegen Eupen met dochtertje en zoon op veld (14/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lior Refaelov staat er weer helemaal. Na een sterke seizoensstart beleefde hij enkele moeilijke weken, waarin de Israëli op de bank belandde en...
  [naar artikel]
 37. Antwerp wil Refaelov wegplukken bij Club Brugge (29/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerp wil Lior Refaelov weghalen bij Club Brugge. De Great Old sprak al met de speler en die is enorm geïnteresseerd. Op clubniveau is er echter nog geen akkoord. Refaelov had ook een aanbod van Standard, maar legde dat naast zich neer. Ook clubs in Israel zijn geïnteresseerd in de middenvelder, die bij Club Brugge op overschot is.
  [naar artikel]
 38. Antwerp wil Refaelov wegplukken bij Club Brugge (29/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Antwerp wil Lior Refaelov weghalen bij Club Brugge. De Great Old sprak al met de speler en die is enorm geïnteresseerd. Op clubniveau is er echter nog geen akkoord. Refaelov had ook een aanbod van Standard, maar legde dat naast zich neer. Ook clubs in Israel zijn geïnteresseerd in de middenvelder, die bij Club Brugge op overschot is.
  [naar artikel]
 39. Refaelov riskeert schorsing van vijf matchen (13/04/2019 - De Morgen)
  Het ziet ernaar uit dat Lior Refaelov zwaar gestraft wordt voor zijn rode kaart in de match tegen OH Leuven. De speler moet vrijdag op de bond verschijnen om zich te verantwoorden, wat erop wijst dat hij minstens vijf matchen zal worden geschorst. Het verlies van Refaelov betekent een serieuze aderlating voor het team van Adrie Koster.
  [naar artikel]
 40. Refaelov nog altijd niet op niveau: "Ik ben zelf gefrustreerd" (17/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wat is dat toch met Lior Refaelov (31)? Opnieuw operationeel sinds eind november, maar nog altijd niet op niveau. Liespijn, zo blijkt, die hem
  [naar artikel]
 41. Gal Refaelov net als haar Lior in de wolken in Antwerpen: "Zijn transfer was noodzakelijk” (23/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na jaren in het Jan Breydelstadion, steunt Gal Refaelov sinds deze zomer haar wederhelft op de Bosuil, de kleine Mia op één arm, Adrian aan de...
  [naar artikel]
 42. Refaelov, De Bock & Vossen: van vaste waarden tot vaste bankzitters (14/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Naam en faam tellen niet voor Ivan Leko. Dat ondervinden Lior Refaelov (31), Laurens De Bock (24) en Jelle Vossen (28) aan den lijve: ze slijten...
  [naar artikel]
 43. Klinisch Antwerp te gehaaid voor flets new-look Zulte Waregem: Refaelov viert nieuw contract in stijl (19/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Met een knap ingestudeerd nummertje legde Lior Refaelov de match meteen na rust in zijn definitieve plooi. Kort na de rust bracht hij de stand op...
  [naar artikel]
 44. Klinisch Antwerp te gehaaid voor flets Zulte Waregem 2.0: Refaelov viert nieuw contract in stijl (19/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Met een knap ingestudeerd nummertje legde Lior Refaelov de match meteen na rust in zijn definitieve plooi. Kort na de rust bracht hij de stand op...
  [naar artikel]
 45. Refaelov moet toch onder het mes en is zeker acht weken buiten strijd (20/08/2016 - Sporza)
  Club Brugge zal het de komende acht tot tien weken zonder Lior Refaelov moeten stellen. De Israëliër ondergaat een operatie aan zijn schaambeen.
  [naar artikel]
 46. Inbraak deed Refaelov stevig schrikken, maar op ‘zijn’ Bosuil komt níemand iets rapen: “Anderlecht is geen concurrent” (26/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hij is — op Dieu na natuurlijk — de belangrijkste speler bij Antwerp FC. Lior Refaelov (33), stille stilist, met 9 goals en 2 assists onmisbaar...
  [naar artikel]
 47. VIDEO. Klinisch Antwerp te gehaaid voor flets Zulte Waregem 2.0: Refaelov viert nieuw contract in stijl (19/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Met een knap ingestudeerd nummertje legde Lior Refaelov de match meteen na rust in zijn definitieve plooi. Kort na de rust bracht hij de stand op...
  [naar artikel]
 48. Mevrouw Refaelov heeft rijverbod aan haar been (28/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Brugse politierechter heeft de vrouw van Club Brugge-speler Lior Refaelov veroordeeld tot één maand rijverbod en een boete van 1.500 euro. Gal
  [naar artikel]
 49. Refaelov: "Hopelijk even goed als in 2014-2015" (02/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zes goals, dat was het aandeel van Lior Refaelov (31) toen Club het in 2015 tot in de Europese kwartfinales schopte. Nu de Israëliër terug is,
  [naar artikel]
 50. Refaelov: "Leko had gezegd dat ik matchwinnaar zou zijn in Play-off I" (03/04/2018 - Sporza)
  Dat Lior Refaelov gisteren de winnende penalty scoorde voor Club Brugge, stond eigenlijk in de sterren geschreven. "Vormer en Vanaken gaven me hun zegen om te trappen."
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.