Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 August 2020
16:18 uur

Zomersolden beginnen met maand vertraging: buitenkansjes voor shoppers, mogelijk laatste kans voor vele winkeliers

VRT NWS

01/08/2020 - 06:28

Winkeliers hopen dat koopjesjagers vanaf vandaag uit hun kot zullen komen voor de uitgestelde zomersolden. Of dat zal gebeuren gebeuren, is nog maar de vraag. Handelaars vrezen dat de nieuwe coronamaatregelen - je mag enkel alleen shoppen en maximaal 30 minuten per winkel - hen parten gaan spelen. Voor vele kledingwinkels wordt dit een belangrijke maand om de zware verliezen van de afgelopen maanden enigszins te beperken. Voor de consument lonken er dan weer buitenkansjes.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Open VLD: “Stel zomersolden anderhalve maand uit wegens coronavirus” (05/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Open VLD stelt voor de zomersolden anderhalve maand uit te stellen. Dat meldt fractieleider Egbert Lachaert, die een wetsvoorstel heeft ingediend om de zomersolden in plaats van op 1 juli, op 15 augustus te laten starten. “Als we de soldenperiode laten starten op 1 juli dreigen veel winkels failliet te gaan en dreigen honderden jobs verloren te gaan. Door de zomersolden uit te stellen, willen we de kledingwinkels perspectief geven”, aldus Lachaert.
  [naar artikel]
 2. Open VLD: “Stel zomersolden anderhalve maand uit wegens coronavirus” (05/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Open VLD stelt voor de zomersolden anderhalve maand uit te stellen. Dat meldt fractieleider Egbert Lachaert, die een wetsvoorstel heeft ingediend om de zomersolden in plaats van op 1 juli, op 15 augustus te laten starten. “Als we de soldenperiode laten starten op 1 juli dreigen veel winkels failliet te gaan en dreigen honderden jobs verloren te gaan. Door de zomersolden uit te stellen, willen we de kledingwinkels perspectief geven”, aldus Lachaert.
  [naar artikel]
 3. Wordt u ook blij van de solden? Toch pakken niet alle winkeliers er even graag mee uit (03/01/2020 - VRT NWS)
  Veel shoppers gaan in januari en juli met plezier op koopjesjacht, want op veel kleding, schoenen en modeaccessoires worden dan fikse kortingen verleend. Maar steeds meer winkeliers hebben bezwaar tegen het moment van de start van de koopjes, omdat het echte winter- of zomerseizoen dan vaak nog moet beginnen.
  [naar artikel]
 4. [VIDEO] - Voorlopig geen horden kooplustigen voor de zomersolden (01/07/2017 - De Redactie)
  De laatste jaren wordt het systeem van de koopjes ook meer en meer ondergraven. Winkeliers bieden in de weken voor de solden meestal ook al kortingen aan, bij de aankoop van twee stuks of meer.
  [naar artikel]
 5. DISCUSSIE. De solden: kijk je ernaar uit, mijd je de drukte of moet het eigenlijk gewoon worden afgeschaft? (27/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf 1 juli, volgende week maandag, is het weer zover: de zomersolden. Een hele maand lang kunnen de fervente shoppers onder ons gouden zaakjes doen… Maar is dat wel nog zo?
  [naar artikel]
 6. Knip van Leien is financiële strop voor winkeliers (12/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een week na de knip van de Leien blijkt dat winkeliers en zelfstandigen in de Antwerpse binnenstad al klappen incasseren. Er is zelfs sprake van een omzetdaling tot 80%. Schepen Koen Kennis lanceert twee campagnes: één om Nederlandse shoppers met de trein naar Antwerpen te laten reizen, en één vlak voor de start van de zomerkoopjes.
  [naar artikel]
 7. Zomersolden worden wellicht uitgesteld naar augustus (05/04/2020 - VRT NWS)
  Federaal minister van Economie en Consumentenzaken Nathalie Muylle (CD&V) wil de komende zomersolden met een maand uitstellen om de sector wat meer ademruimte te geven. Dat heeft ze verteld in "De zevende dag".
  [naar artikel]
 8. Koppelverkoop in winkels dag voor de solden beginnen (02/01/2020 - VRT NWS)
  Vandaag is de laatste dag van de sperperiode. Morgen beginnen de koopjes van de wintercollectie officieel. Vanaf dan mogen winkeliers producten met verlies verkopen. Toch zijn er de voorbije weken al massa's spullen verkocht aan verlaagde prijzen, via de zogenaamde fluisterkoopjes of koppelverkoop.
  [naar artikel]
 9. Zomersolden vanaf maandag: “Veel stock, grote kortingen” (28/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De modewinkeliers hebben een zwak periode achter de rug, dat blijkt uit een rondvraag van Comeos en Mode Unie. Veel ketens en handelaars blijven achter met een grote stock, waardoor de zomersolden met grote kortingen beginnen.
  [naar artikel]
 10. Winkeliers bedanken shoppers op Weekend van de Klant: "Fijn dat u lokaal koopt" (05/10/2019 - VRT NWS)
  Handelsfederatie Comeos en ondernemersorganisatie Unizo slaan dit weekend de handen in elkaar voor het Weekend van de Klant. Bij zo'n 13.000 kleine en grote handelaars wordt u bij uw aankoop op een bijzondere attentie getrakteerd. Winkeliers willen de klanten op die manier aansporen om wat vaker lokaal te shoppen, nu er veel concurrentie is van het internet. "Het Journaal" trok voor de gelegenheid naar Leuven.
  [naar artikel]
 11. Zomersolden starten met flinke kortingen na zwak voorjaar (01/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De zomersolden moeten een zwak voorjaar voor de modewinkeliers goedmaken. Vooral vanaf eind april slabakte de verkoop, blijkt uit een rondvraag van...
  [naar artikel]
 12. Nu of nooit: acht culturele buitenkansjes in de stad (12/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Dit weekend zetten een heleboel acteurs, muzikanten, installateurs en dansers een punt achter voorstellingenreeksen die in 2017 het licht zagen. Ze worden afgelost door comedians en andere vedetten die in sommige gevallen maar kort halt houden. Wij bundelden acht culturele buitenkansjes in de stad. Snel zijn is de boodschap!
  [naar artikel]
 13. Mogelijk vertraging voor megadeal tussen Takeaway en Just Eat (24/01/2020 - Express)
  De megafusie van de Nederlandse maaltijdbezorger Takeaway.com en het Britse Just Eat loopt mogelijk vertraging op, omdat de Britse concurrentiewaakhond CMA een onderzoek wil instellen. Takeaway heeft te horen gekregen dat de CMA een eerder standpunt herziet. Nu zouden de Britten vinden dat een gericht onderzoek naar deze terugkeer van het Nederlandse bedrijf op de […] The post Mogelijk vertraging voor megadeal tussen Takeaway en Just Eat appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Weer maand vertraging voor proces Guy Van Sande (29/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het proces tegen acteur Guy Van Sande, die wordt beschuldigd van bezit en productie van kinderporno, heeft opnieuw een maand vertraging opgelopen. Oorzaak is een vormfout in de beschikking die Van Sande en twee andere verdachten doorverwijst naar de rechtbank, waardoor de raadkamer moet worden overgedaan. Eerder was er al een eerste vormfout ontdekt. Ook dat gaf maanden vertraging, omdat er ook beroep werd aangetekend.
  [naar artikel]
 15. Vanaf morgen laatste echte solden: meteen -50% (29/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen starten de zomersolden, misschien wel voor de laatste keer. Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) wil immers af van de...
  [naar artikel]
 16. Slecht weer heeft weinig invloed op zomersolden (02/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het slechte weer was alvast geen spelbreker voor de zomersolden. De jaarlijkse koopjesperiode is gisteren weer van start gegaan. Het feit dat de eerste dag van de solden op een zaterdag viel, was goed voor de verkoop. En ook vandaag trokken veel mensen naar de winkels omwille van koopzondag.
  [naar artikel]
 17. Honderden shoppers veilig evacueren in een mum van tijd: hier kunnen ze dat (18/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het Waasland Shopping Center is donderdagochtend volledig ontruimd tijdens een evacuatieoefening. Alle 1.200 aanwezige bezoekers en winkeliers hadden in 8 minuten het complex verlaten. De oefening was op voorhand aangekondigd.
  [naar artikel]
 18. Mooi weer geeft zomersolden degelijke start (01/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De zomersolden hebben een degelijke start gekend. "Er was heel wat volk op de been en er werden veel hoogzomeritems gekocht. We kunnen spreken van...
  [naar artikel]
 19. Buitenkansjes (voor designfanaten) (18/01/2019 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 20. Uitrol vingerafdrukken op identiteitskaart loopt mogelijk vertraging op (30/03/2019 - VRT NWS)
  De toevoeging van vingerafdrukken op de identiteitskaart loopt mogelijk vertraging op, misschien zelfs tot september of oktober. Dat schrijft Het Belang van Limburg en wordt bevestigd door de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V). De wet heeft vertraging opgelopen, omdat de regering in lopende zaken is gegaan. Maar uitstel is geen afstel, klinkt het.
  [naar artikel]
 21. F1-teams beginnen aan laatste wintertest voor nieuw F1-seizoen (26/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag gaat op het Circuit de Barcelona-Catalunya de tweede en tevens laatste F1-wintertest van start. Voor de F1-teams is het de laatste kans om zich voor te bereiden op het nieuwe F1-seizoen.
  [naar artikel]
 22. Slecht nieuws voor de vele fans: eerste aardbeien lopen vertraging op (11/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  U zal er nog even op moeten wachten: de lekkere aardbeien uit Melsele bij het Oost-Vlaamse Beveren. Want de beste aardbeien van het land hebben vertraging opgelopen. En dat komt door het slechte weer.
  [naar artikel]
 23. Zomersolden starten met flinke kortingen na zwak voorjaar (01/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  De zomersolden moeten een zwak voorjaar voor de modewinkeliers goedmaken. Vooral vanaf eind april slabakte de verkoop, blijkt uit een rondvraag van de verschillende belangenorganisaties Comeos, Mode Unie en het NSZ. De handelaars bieden bij de zomerkoopjes, die vandaag/maandag starten, dan ook meteen kortingen aan van -30 tot -50 procent.
  [naar artikel]
 24. Zomersolden zijn goed gestart, ondanks de regen (01/07/2017 - De Redactie)
  Volgens ondernemersorganisaties Unizo, Comeos en NSZ zijn de zomersolden goed gestart. Volgens hen verkochten de kleding- en schoenenzaken vandaag 3 tot 15 procent meer dan op dezelfde dag, een jaar geleden.
  [naar artikel]
 25. Shoppers zijn tevreden, en toch doen grote winkelketens niet mee aan koopzondagen in Gent (05/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Minder dan de helft van de winkeliers in de binnenstad doet mee aan de maandelijkse koopzondag, waarvan er dit weekend weer één is. Dat blijkt uit een bevraging één jaar na de start van het systeem in Gent. Vooral grote ketens blijken af te haken.
  [naar artikel]
 26. Originele campagne maakt verbaasde shoppers pijnlijk duidelijk dat armoedegrens meer is dan een woord (23/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wat als alles in de supermarkt opeens vijf keer duurder was? Voor de shoppers in deze video werd dat even werkelijkheid tijdens een experiment in
  [naar artikel]
 27. Winkeliers blijven voorstander van sperperiode (04/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Meer dan een op de twee winkeliers, 55 pct, wil dat de sperperiode behouden blijft. Dat blijkt een peiling van Ipsos waarover L’Echo bericht. In de maand voor de koopjesperiode zijn kortingen verboden. Na een afschaffing zouden handelaars het hele jaar door kortingen kunnen geven. Minister van Economie Kris Peeters liet eind 2016 al weten dat hij de sperperiode wil afschaffen. Ondanks de resultaten van deze peiling wil Peeters hiermee verdergaan.
  [naar artikel]
 28. Winkeliers blijven voorstander van sperperiode (04/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan een op de twee winkeliers, 55 pct, wil dat de sperperiode behouden blijft. Dat blijkt een peiling van Ipsos waarover L’Echo bericht. In de maand voor de koopjesperiode zijn kortingen verboden. Na een afschaffing zouden handelaars het hele jaar door kortingen kunnen geven. Minister van Economie Kris Peeters liet eind 2016 al weten dat hij de sperperiode wil afschaffen. Ondanks de resultaten van deze peiling wil Peeters hiermee verdergaan.
  [naar artikel]
 29. Ontbijt met buitenkansjes (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 30. Ontbijt met buitenkansjes (07/10/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 31. Match van de laatste kans? (09/04/2019 - De Morgen)
  Na een maand kniezen op de bank krijgt Kevin De Bruyne vandaag wellicht nog eens zijn kans bij Chelsea, in de Capital One Cup tegen Arsenal.
  [naar artikel]
 32. Winkels vrezen controles op eerste soldendag (01/07/2019 - De Morgen)
  Maandag, 1 juli, gaan de zomersolden van start. Maar maandag is voor veel handelaars een verplichte rustdag, waardoor wie toch de deuren opent, mogelijk de wet overtreedt.
  [naar artikel]
 33. Winkeliers willen zelf bussen inleggen bij een volgende staking (26/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Dit laatste soldenweekend verliep vrij rustig. Vandaag bleven sommige winkels zelfs dicht. De Antwerpse winkeliers boerden in het algemeen goed – niet meer of minder dan het voorbije jaar. Ze vreesden nochtans voor een negatief resultaat doordat de eerste soldendag volledig de mist in ging door de staking bij De Lijn. Om dat te vermijden wil de winkeliersvereniging privébussen inzetten van en naar de park&rides.
  [naar artikel]
 34. Laatste vervelende Giro-etappe zit erop: Caleb Ewan grijpt ultieme kans voor spurters en boekt tweede ritzege (22/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Oef, de langgerekte geeuw van Bologna tot Novi Ligure. Helaas hebben elf overwegend vervelende ritten al voor heel wat schade gezorgd. Maar bon, Caleb Ewan greep de laatste kans voor de spurters en Valerio Conti blijft leider. Morgen wacht met de Montoso de eerste beklimming van eerste categorie en kan de Giro echt beginnen. Als hij tenminste al niet gereden is.
  [naar artikel]
 35. Conferentie van de laatste kans voor vrede in het Midden-Oosten (11/04/2019 - De Morgen)
  Onder leiding van George W. Bush beginnen 49 landen vandaag aan een internationale conferentie die naar een vredesregeling in het aanslepende conflict tussen Israël en de Palestijnen moet leiden. Waarnemers menen dat er nieuwe instabiliteit in de regio komt als deze kans verkeken wordt.
  [naar artikel]
 36. IKEA investeert in China, ‘s werelds meest geavanceerde online markt (24/09/2019 - Express)
  De Zweedse meubelketen Ikea investeert 1,25 miljard euro in de verdere uitbreiding van zijn activiteiten in China. De investeringen zullen het concern toelaten om een bijkomend aantal winkels te openen en bestaande vestigingen uit te breiden. Dat heeft het Zweedse concern gemeld. Ikea is al ongeveer twintig jaar in China actief. De meubelketen heeft er een netwerk van zevenentwintig winkels uitgebouwd. De jongste jaren is de groei van Ikea op de Chinese markt echter onder de verwachtingen gebleven. Daarvoor moeten de nieuwe investeringen een oplossing bieden. Daarbij zal de keten ook op kleinere steden mikken. Vertraging “Het plan zal de verdere uitbreiding van Ikea in China offline en online helpen versnellen,” zei Anna Pawlak-Kuliga, directeur van het bedrijf in het land. China behoort tot de vijf grootste markten van de Zweedse onderneming. Vorig jaar boekte Ikea in China een omzet van ruim 1,98 miljard euro. Dat betekende een stijging met 6 procent tegenover het jaar voordien. Tegelijkertijd bleek dat cijfer een vertraging tegenover drie jaar geleden, toen nog een groei met 19 procent kon worden gemeld. De jongste jaren zijn de Chinese verkopen van Ikea beginnen af te vlakken. Dat was vooral te wijten aan een toenemende concurrentie van zowel fysieke winkels als de online handel. “De grote winkelformaten van het bedrijf zijn voor vele shoppers immers minder aantrekkelijk geworden,” verduidelijken waarnemers. “De consument is meer gewend geraakt aan het gebruiksgemak dat in ecommerce kan worden gevonden.” Verstedelijking Ikea breidt met de nieuwe investeringen onder meer uit naar kleinere Chinese steden. Daar hoopt het bedrijf een nieuwe populatie vermogende shoppers te kunnen aantrekken. Daarnaast besliste de Zweedse keten om ook in China een nieuwe kleinschalige winkel te introduceren. Vorige maand trok de opening van een Ikea-winkel in Zhengzhou, de hoofdstad van de Chinese provincie Henan, duizenden shoppers. De meubelketen zou plannen hebben om alvast in twee andere provinciale hoofdsteden nieuwe filialen te openen. De investeringen creëren bij Ikea China ook drieduizend nieuwe banen. Het bedrijf heeft in China momenteel veertienduizend werknemers. “De Chinese markt voor woninginrichting bevindt zich momenteel in een periode van gestage groei,” zegt Anna Pawlak-Kuliga. “Tegelijkertijd blijft ook de verstedelijking van het land versnellen. Dat gaat bovendien gepaard met een verdere digitalisering en een toename van het beschikbare inkomen van de Chinese consument.” Ikea had vorig jaar al het voornemen aangekondigd om in Shanghai een ??winkelcentrum te bouwen. Dat project zou een investering van 1,02 miljard euro vergen. The post IKEA investeert in China, ‘s werelds meest geavanceerde online markt appeared first on Express.
  [naar artikel]
 37. Vanaf 2021 totaalverbod op tabaksreclame (04/02/2020 - Express)
  Er komt binnenkort een algemeen verbod op tabaksreclame, dat heeft de Kamercommissie Gezondheid dinsdag unaniem goedgekeurd. De maatregel treedt vanaf 1 januari 2021 in voege. Om te vermijden dat mensen beginnen roken, bestaat het verbod op tabaksreclame al vele jaren. Wel waren er enkele uitzonderingen: zo mogen winkeliers bijvoorbeeld de naam en het logo van […] The post Vanaf 2021 totaalverbod op tabaksreclame appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Open Vld wil winkeliers bevrijden van administratieve rompslomp van de fruitpers (14/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Open Vld-Kamerlid Christian Leysen dient een wetsvoorstel in om de talrijke administratieve regels voor winkeliers met een fruitpers, af te schaffen. Nu moeten winkeliers onder meer een uittreksel uit het strafregister kunnen voorleggen, doorgeven hoeveel hectoliter sap ze verkopen en minstens 500 euro waarborg betalen. “Pure kafka. Het gaat over fruitpersen, we moeten het niet moeilijker maken dan het al is”, vindt Leysen.
  [naar artikel]
 39. De vijf gezichten van Juncker, memorabel om de verkeerde redenen (30/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Met een maand vertraging stopt Jean-Claude Juncker op 1 december definitief als voorzitter van de Europese Commissie. Bij zijn aantreden was de Luxemburger nog somber en sprak hij over de “commissie van de laatste kans”. Maar kijk, desondanks start straks toch een nieuwe commissie. Al staat die er niet veel beter voor dan vijf jaar geleden. Als we ons Juncker over vijf jaar nog herinneren – Wie weet nog wie z’n voorganger was? (*) – zal het om de verkeerde redenen zijn.
  [naar artikel]
 40. De buitenkansjes van de eurocrisis (11/04/2019 - De Morgen)
  Wie niet bang is van een gokje kan ook voordeel puren uit de Europese schuldencrisis. Op koopjesjacht in de eurozone, voor de durvers onder u.
  [naar artikel]
 41. Winkeldief betrapt: wat nu in 6 vragen (16/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Winkeliers kunnen binnenkort ook zelf dieven beboeten, zonder dat de politie moet langskomen om een proces-verbaal op te stellen. Winkeliers
  [naar artikel]
 42. Treinen reden in maart opnieuw stipter (23/04/2019 - Metro)
  De treinen op het Belgische spoorwegennet reden in maart opnieuw stipter. In totaal reed vorige maand 91,6 procent van de treinen op tijd, of met een vertraging van minder dan zes minuten. De stiptheid kwam voor de vierde maand op rij boven de 90 procent uit. Dat blijkt uit cijfers van spoornetbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS. Er waren in maart wel fors meer afgeschafte treinen dan tijdens dezelfde maand een jaar eerder, hetgeen te wijten was aan het stormweer. De stiptheid ligt met 91,6 procent hoger dan in maart 2018 (88,5 procent). In februari reed 90,2 procent van de treinen op tijd. Over de eerste drie maanden van dit jaar komt de stiptheid uit op 90,6 procent, tegenover 88,2 procent tijdens het eerste kwartaal van 2018. Er werden vorige maand wel fors meer treinen afgeschaft, een gevolg van onder andere het stormweer. Het ging in totaal om 2.501 treinen of 2,19 procent van het totaal. In maart 2018 werden 1.871 treinen afgeschaft (1,63 procent van het totaal). Het stormweer van 10 maart had de zwaarste impact op het spoornet, met 12.415 minuten vertraging. Daarnaast zorgden een seinvoorbijrijding door een reizigerstrein in Brussel-Zuid op 5 maart voor 2.242 minuten vertraging, een storing van een assenteller ter hoogte van de vertakking Berchem-Stadion op 21 maart voor 1.614 minuten vertraging, een laattijdig einde van geplande werken in Bracquegnies voor 1.468 minuten vertraging en een spoorloper in Groenendaal op 22 maart voor 1.285 minuten vertraging. Over heel 2018 reed maar 87,2 procent van de treinen op tijd, het laagste percentage in vijf jaar, zo werd eerder bekendgemaakt. bron: Belga Het bericht Treinen reden in maart opnieuw stipter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Koopjes starten al meteen met grote kortingen (03/01/2018 - Metro)
  Vandaag/woensdag start de koopjesperiode. Door het warme winterweer was de verkoop dit seizoen maar matig, waardoor er nog veel in de rekken ligt en kooplustigen al vanaf dag één grote kortingen kunnen scoren. De winkeliers zelf zijn minder enthousiast: zij verwachten een lagere verkoop dan tijdens de wintersolden van vorig jaar. De wintersolden beginnen middenin de kerstvakantie, goed nieuws voor de handelaars die de vele sjaals, wollen truien en jassen nog kwijt willen. Veel van hen zitten nog met een grote stock, want door het warme winterweer is er dit seizoen veel blijven liggen, klinkt het bij federatie Mode Unie, een tak van Unizo. Veel winkeliers geven daarom al van bij de start grote kortingen, vaak al van 50 procent, blijkt uit een rondvraag van handelsfederatie Comeos. Goed nieuws voor kooplustigen, maar minder positief voor de handelaars zelf, zegt zelfstandigenorganisatie NSZ. “Door de vele kortingen door het jaar heen zien heel wat modedetailhandelaars zich verplicht om meteen met hogere kortingen dan normaal van wal te steken, anders vindt de consument het de moeite niet. Die evolutie is gevaarlijk, en kan ertoe leiden dat ze in moeilijkheden komen”, zegt voorzitster Christine Mattheeuws. De winkeliers zelf verwachten trouwens een matige verkoop tijdens de solden. Volgens NSZ verwacht 42 procent van de modehandelaars slechtere solden dan in 2017. Die eindigden toen met een omzetstijging van een procent. Een op de vijf verwacht het dit jaar beter te doen, 39 procent gaat uit van een statusquo. Eenzelfde beeld bij de handelaars van Mode Unie. Daar verwacht ongeveer een derde zich aan een lagere verkoop. De koopjesperiode loopt tot eind januari. bron: Belga  
  [naar artikel]
 44. Ook gratis bus en tram op kerstzondagen voor shoppers in Gent? "We willen dat de komende jaren herbekijken" (24/12/2019 - VRT NWS)
  Stad Gent wil bekijken om gratis openbaar vervoer aan te bieden op zondagen tijdens de kerstvakantie. Sommige shoppers en handelaars vinden het jammer dat het openbaar vervoer nu niet gratis is op zondagen, terwijl het net een van de drukste periodes van het jaar is. Gent en De Lijn voorzien wel al gratis bussen en trams op elke eerste zondag van de maand. "We snappen dat het verwarrend is, we bekijken of het in de toekomst wel kan", zegt schepen Sofie Bracke (Open VLD).
  [naar artikel]
 45. Koopjes starten woensdag al meteen met grote kortingen (01/01/2018 - Metro)
  Modewinkels maken zich op voor de start van de koopjes op woensdag. Door het warme winterweer was de verkoop dit seizoen maar matig, waardoor er nog veel in de rekken ligt en kooplustigen al vanaf dag één grote kortingen kunnen scoren. De winkeliers zelf zijn minder enthousiast: zij verwachten een lagere verkoop dan tijdens de wintersolden van vorig jaar. De wintersolden beginnen middenin de kerstvakantie, goed nieuws voor de handelaars die de vele sjaals, wollen truien en jassen nog kwijt willen. Veel van hen zitten nog met een grote stock, want door het warme winterweer is er dit seizoen veel blijven liggen, klinkt het bij federatie Mode Unie, een tak van Unizo. Veel winkeliers geven daarom al van bij de start grote kortingen, vaak al van 50 procent, blijkt uit een rondvraag van handelsfederatie Comeos. Goed nieuws voor kooplustigen, maar minder positief voor de handelaars zelf, zegt zelfstandigenorganisatie NSZ. “Door de vele kortingen door het jaar heen zien heel wat modedetailhandelaars zich verplicht om meteen met hogere kortingen dan normaal van wal te steken, anders vindt de consument het de moeite niet. Die evolutie is gevaarlijk, en kan ertoe leiden dat ze in moeilijkheden komen”, zegt voorzitster Christine Mattheeuws. De winkeliers zelf verwachten trouwens een matige verkoop tijdens de solden. Volgens NSZ verwacht 42 procent van de modehandelaars slechtere solden dan in 2017. Die eindigden toen met een omzetstijging van een procent. Een op de vijf verwacht het dit jaar beter te doen, 39 procent gaat uit van een statusquo. Eenzelfde beeld bij de handelaars van Mode Unie. Daar verwacht ongeveer een derde zich aan een lagere verkoop. De koopjesperiode loopt tot eind januari. bron: Belga
  [naar artikel]
 46. Koopjes starten woensdag al meteen met grote kortingen (01/01/2018 - Metro)
  Modewinkels maken zich op voor de start van de koopjes op woensdag. Door het warme winterweer was de verkoop dit seizoen maar matig, waardoor er nog veel in de rekken ligt en kooplustigen al vanaf dag één grote kortingen kunnen scoren. De winkeliers zelf zijn minder enthousiast: zij verwachten een lagere verkoop dan tijdens de wintersolden van vorig jaar. De wintersolden beginnen middenin de kerstvakantie, goed nieuws voor de handelaars die de vele sjaals, wollen truien en jassen nog kwijt willen. Veel van hen zitten nog met een grote stock, want door het warme winterweer is er dit seizoen veel blijven liggen, klinkt het bij federatie Mode Unie, een tak van Unizo. Veel winkeliers geven daarom al van bij de start grote kortingen, vaak al van 50 procent, blijkt uit een rondvraag van handelsfederatie Comeos. Goed nieuws voor kooplustigen, maar minder positief voor de handelaars zelf, zegt zelfstandigenorganisatie NSZ. “Door de vele kortingen door het jaar heen zien heel wat modedetailhandelaars zich verplicht om meteen met hogere kortingen dan normaal van wal te steken, anders vindt de consument het de moeite niet. Die evolutie is gevaarlijk, en kan ertoe leiden dat ze in moeilijkheden komen”, zegt voorzitster Christine Mattheeuws. De winkeliers zelf verwachten trouwens een matige verkoop tijdens de solden. Volgens NSZ verwacht 42 procent van de modehandelaars slechtere solden dan in 2017. Die eindigden toen met een omzetstijging van een procent. Een op de vijf verwacht het dit jaar beter te doen, 39 procent gaat uit van een statusquo. Eenzelfde beeld bij de handelaars van Mode Unie. Daar verwacht ongeveer een derde zich aan een lagere verkoop. De koopjesperiode loopt tot eind januari. bron: Belga
  [naar artikel]
 47. COMMENTAAR. Match van de laatste kans voor Beerschot-trainer Stijn Vreven? (14/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Net als september 2018 wordt september 2019 een cruciale maand voor Stijn Vreven. Er is geen ruimte meer voor schoonheidsfoutjes, thuis tegen Lommel moét er resoluut gewonnen worden. Het lijkt dan ook de match van de laatste kans te zullen worden voor Vreven. Niet winnen zou volgens insiders tot het ontslag van de Limburger leiden. Terecht? Moeilijk te zeggen. Zoals wel vaker ligt de waarheid ergens in het midden.
  [naar artikel]
 48. 1 op de 10 winkeldiefstallen gebeurt in eindejaarsperiode (18/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  December is niet alleen voor shoppers een drukke maand. Ook winkeldieven profiteren van de drukke winkels om hun slag te slaan. Uit een rondvraag van zelfstandigenorganisatie NSZ blijkt dat 1 op de 10 winkeldiefstallen plaatsvindt in de maand december. Ook bij beveiligingsfirma Securitas merken ze dezelfde trend: terwijl ze in de zomermaanden 500 winkeldieven betrappen, stijgt dat in de wintermaanden tot 800.
  [naar artikel]
 49. 1 op de 10 winkeldiefstallen gebeurt in eindejaarsperiode (18/12/2016 - De Standaard)
  December is niet alleen voor shoppers een drukke maand. Ook winkeldieven profiteren van de drukke winkels om hun slag te slaan. Uit een rondvraag van zelfstandigenorganisatie NSZ blijkt dat 1 op de 10 winkeldiefstallen plaatsvindt in de maand december. Ook bij beveiligingsfirma Securitas merken ze dezelfde trend: terwijl ze in de zomermaanden 500 winkeldieven betrappen, stijgt dat in de wintermaanden tot 800.
  [naar artikel]
 50. Trump: ‘We gaan snel beginnen met uitzetten migranten’ (06/07/2019 - De Morgen)
  De Verenigde Staten gaan snel beginnen met het uitzetten van illegale migranten. Dat heeft president Donald Trump vandaag laten weten. Vorige maand stelde Trump de deportaties nog uit, omdat hij het Congres de kans wilde geven tot een andere oplossing te komen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.