Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

15 August 2020
21:56 uur

Marc Van Ranst na drukte in station: “Oostende was een ramp”

Het Nieuwsblad

01/08/2020 - 07:27

“Oostende was vandaag een ramp, zowel op het strand als in het station.” Marc Van Ranst spaarde z’n kritiek niet nadat op sociale media beelden gedeeld werden van grote drukte in het station van Oostende. Nadien verwijderde de viroloog z’n Twitterbericht weer en verving het door het wat genuanceerdere: “Zo gaat het niet lukken, vrienden.” Volgens burgemeester Bart Tommelein moet de politie strenger optreden tegen jongeren die hun mondmasker niet dragen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Marc Van Ranst: “Grenzen sluiten zou alles simpeler maken” (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens viroloog Marc Van Ranst zal de corona-epidemie in totaal zo’n 10 weken duren. Van Ranst waarschuwde vanavond in de studio bij VTM NIEUWS...
  [naar artikel]
 2. Deze gif zet alle truien van Marc Van Ranst op een rijtje (31/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘s Lands beroemdste viroloog Marc Van Ranst is overal in het nieuws. Opmerkelijk: zijn kledingkeuze ontgaat tv-kijkend Vlaanderen niet. Van Ranst...
  [naar artikel]
 3. Coronateam Gents ziekenhuis kleedt zich in “Marc Van Ranst truien” als ode aan de viroloog: “We worden stilaan de Marc Van Ranst fanclub” (08/04/2020 - VRT NWS)
  Het kernteam dat in het Gentse Jan Palfijnziekenhuis de coronacrisis beheert, kleedde zich voor de gelegenheid in de truien die Marc Van Ranst doorgaans draagt. Het is niet alleen een ode aan de viroloog, maar ook een knipoog in deze treurige tijden.
  [naar artikel]
 4. Jeff Hoeyberghs haalt uit naar viroloog Marc Van Ranst, maar die kaatst bal terug (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs stuurde een tweet de wereld in waarin hij zwaar uithaalt naar viroloog Marc Van Ranst. Marc Van Ranst diende Jeff...
  [naar artikel]
 5. Karrewietreporter Milo (10), zoon van viroloog Marc Van Ranst, onderzoekt hoe België zich voorbereidt op coronavirus (29/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Samen tegen corona: Milo Van Ranst, de 10-jarige zoon van viroloog Marc Van Ranst, was gisteren te zien in Karrewiet, het journaal voor kinderen op...
  [naar artikel]
 6. Marc Van Ranst: 'Als we nu de regels niet volgen, dan moeten we het hele land platleggen' (12/04/2020 - Knack)
  Marc Van Ranst reageert op de laksere houding tegen de coronamaatregelen. 'Dit is hét moment om besmet te raken.'
  [naar artikel]
 7. Ook Marc Van Ranst wil opnieuw deelnemen aan ‘De Slimste Mens’ (06/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Marc Van Ranst is vandaag de dag niet van het kleine scherm weg te denken. Zowat elke dag is hij te zien in het nieuws. Maar voor de...
  [naar artikel]
 8. De vijf boeken die het leven van "griepcommissaris" Marc Van Ranst hebben veranderd (20/10/2019 - VRT NWS)
  Sinds zijn aanstelling tot griepcommissaris tien jaar geleden is viroloog Marc Van Ranst wellicht al in menige quizvraag opgedoken. Dat hij allergisch is voor xenofobie en racisme, weet elke twitteraar. Maar wie had gedacht dat Marc Van Ranst ook een "pathologisch" verzamelaar van boeken is? Een gesprek over jongensdromen, een lab in de kelder en de Nobelprijs op jonge leeftijd.
  [naar artikel]
 9. Behalve viroloog lijkt Marc Van Ranst ook een bijzonder fijn mens (07/04/2020 - De Morgen)
  Robin Broos zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: Marc Van Ranst in Gert Late Night op VIER.
  [naar artikel]
 10. Virtuele oorlog tussen griepcommissaris Marc Van Ranst en N-VA: “Dit is pure intimidatie” (12/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Marc Van Ranst kwam tot een jaar of twee geleden alleen in het nieuws als er iets over de griep te melden viel, maar sindsdien heeft de griepcommissaris zich ook als opiniemaker en luis in de pels van N-VA ontpopt. Ook de racistische taal van ­Yannick Dhondt is onder de aandacht gekomen omdat Van Ranst erover had getweet.
  [naar artikel]
 11. Politie verrast gezin Marc Van Ranst met eerbetoon (14/04/2020 - De Standaard)
  De lokale politie van Willebroek heeft het gezin van viroloog Marc Van Ranst maandagavond verrast met een eerbetoon. Van Ranst was zelf niet thuis, maar zijn echtgenote en zoon waren wel getuige van het 'hartverwarmende' gebaar.
  [naar artikel]
 12. Politieagenten applaudisseren voor huis Marc Van Ranst (14/04/2020 - VRT NWS)
  Politieagenten in Willebroek hebben gisterenavond geapplaudisseerd aan het huis van viroloog Marc Van Ranst. Ze wilden hem een eerbetoon brengen voor zijn werk de afgelopen weken. Van Ranst zelf was niet thuis, maar zijn vrouw en zoon wel en ze waren verrast met het bezoek.
  [naar artikel]
 13. Marc Van Ranst: “Epidemie zal zo’n 10 weken duren” (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens viroloog Marc Van Ranst zal de corona-epidemie in totaal zo’n 10 weken duren. Van Ranst waarschuwde vanavond in ‘Het Journaal’ ook dat de...
  [naar artikel]
 14. Dit was de week van viroloog Marc Van Ranst: “Een quarantaine kondig je beter meteen af” (15/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hij noemt zichzelf al lachend een BV – een Bekende Viroloog. Van het lab tot de televisiestudio’s: dokter Marc Van Ranst voert een verbeten strijd...
  [naar artikel]
 15. Dit was de week van viroloog Marc Van Ranst: ‘Een quarantaine kondig je beter meteen af’ (14/03/2020 - De Morgen)
  Hij noemt zichzelf al lachend een BV – een Bekende Viroloog. Van het lab tot de televisiestudio’s: dokter Marc Van Ranst voert een verbeten strijd met het coronavirus. Dit is zijn weekboek.
  [naar artikel]
 16. Wie Marc Van Ranst niet wil erkennen als nationale held is onze ziekenzorg niet waard (07/04/2020 - De Morgen)
  Robin Broos zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: Marc Van Ranst in Gert Late Night op VIER.
  [naar artikel]
 17. Aalstenaar schrijft hit over Marc Van Ranst: “Hopelijk brengt het wat verlichting in deze moeilijke tijd” (18/03/2020 - VRT NWS)
  Twee vrienden uit Aalst en Brugge hebben een lied geschreven over Marc Van Ranst. Het nummer, een parodie op “Hoe Het Danst” van Marco Borsato, is intussen al zo’n 80.000 keer bekeken.
  [naar artikel]
 18. Marc Van Ranst: “Niet de bedoeling om naar je lief in een dorp verderop te gaan” (29/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Niet alleen ouderen, maar ook jongere generaties worden getroffen door het coronavirus. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) vandaag in de...
  [naar artikel]
 19. Marc Van Ranst: “Ziek gaan werken, dat zullen we allicht nooit meer doen” (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Marc Van Ranst is gewonnen voor het idee om meer tests op het coronavirus uit te voeren in woon-zorgcentra. Bewoners blijken vaak...
  [naar artikel]
 20. Marc Van Ranst: “Niet de bedoeling om naar je lief in een dorp verderop te rijden” (29/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Niet alleen ouderen, maar ook jongere generaties worden getroffen door het coronavirus. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) vandaag in de...
  [naar artikel]
 21. Marc Van Ranst: ‘Dit virus is seizoensgebonden. Als het verdwijnt, zal het ook terugkomen’ (24/03/2020 - De Morgen)
  Voorlopig kan ons land de coronacrisis nog aan. Dat heeft viroloog Marc Van Ranst gezegd op Radio 1. Ook met de geleverde mondmaskers kan onze gezondheidszorg voorlopig verder: “Ze kwamen net op tijd om de meubelen te redden.”
  [naar artikel]
 22. Marc Van Ranst: “Ziek gaan werken zullen we allicht nooit meer doen” (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Marc Van Ranst is gewonnen voor het idee om meer tests op het coronavirus uit te voeren in woon-zorgcentra. Bewoners blijken vaak...
  [naar artikel]
 23. Marc Van Ranst: “Ons advies was scholen niét te sluiten” (19/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Net nu er strengere regels zijn gekomen voor de opvang in het onderwijs, zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) dat we die gewoon hadden moeten openhouden. “Kinderen zijn belangrijk om groepsimmuniteit op te bouwen.”
  [naar artikel]
 24. Marc Van Ranst: “Scholen gaan na paasvakantie niet open” (10/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De kans dat de scholen na de paasvakantie opnieuw opengaan, is heel klein. Dat zei viroloog Marc Van Ranst vrijdag in VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 25. Marc Van Ranst: Scholen gaan na paasvakantie niet open (10/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De kans dat de scholen na de paasvakantie opnieuw opengaan, is heel klein. Dat zei viroloog Marc Van Ranst vrijdag in VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 26. Viroloog Marc Van Ranst: 'Ga deze zomer niet op reis' (19/03/2020 - Knack)
  Viroloog Marc Van Ranst zegt in een interview met Het Laatste Nieuws dat ook in de zomer buitenlandse reizen nog in het gedrang kunnen komen door het coronavirus.
  [naar artikel]
 27. Viroloog Marc Van Ranst: “Reisadvies zal allicht nog uitgebreid worden” (06/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens viroloog Marc Van Ranst zal de overheid binnenkort waarschijnlijk niet anders kunnen dan het reisadvies naar gebieden waar het coronavirus...
  [naar artikel]
 28. Marc Van Ranst vreest dat voetbalseizoen voorbij is: “Misschien nog bekerfinale zonder publiek, maar competitie is moeilijk te redden” (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Marc Van Ranst ziet het somber in voor dit voetbalseizoen. Volgens de viroloog zullen massa-evenementen nog lang vermeden worden, wat het afwerken...
  [naar artikel]
 29. Van Ranst adviseert UEFA (11/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Europese voetbalbond UEFA heeft viroloog Marc Van Ranst om corona-advies gevraagd. Van Ranst zal in video-overleg de beslissing van de Belgische Pro League verdedigen om de stekker uit het seizoen 2019-2020 te trekken.
  [naar artikel]
 30. Marc Van Ranst: “Als de politiek het niet wil zeggen, dan doe ik het: verbied alle evenementen” (11/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voor viroloog Marc Van Ranst is het duidelijk: alle evenementen moeten verboden worden. En bij uitstek die waar ouderen en jongeren samenkomen,...
  [naar artikel]
 31. LIVE. Kunnen we Italiaanse coronamaatregelen ook bij ons verwachten? Marc Van Ranst en Maggie De Block lichten toe in VTM NIEUWS (08/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Italië neemt draconische maatregelen om het coronavirus in te dijken: kunnen we dit bij ons ook verwachten? Viroloog Marc Van Ranst en minister van...
  [naar artikel]
 32. Viroloog Marc Van Ranst: “We moeten elk geval isoleren” (24/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus is uitgegroeid tot een wereldwijde epidemie, een pandemie zoals dat heet. En daar kunnen we maar beter op voorbereid zijn. Volgens viroloog Marc Van Ranst is dat ook het geval.
  [naar artikel]
 33. Twitteraccount van viroloog Marc Van Ranst offline: “Wellicht gerapporteerd door Vlaams Belang-jongeren” (23/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Twitteraccount van Marc Van Ranst, de viroloog die regelmatig zijn kritische mening over politiek geeft op sociale media, is sinds...
  [naar artikel]
 34. Marc Van Ranst: ‘Ziekenhuizen beginnen aardig vol te lopen, maar ons land kan wel nog wat aan’ (24/03/2020 - De Morgen)
  Voorlopig kan ons land de coronacrisis nog aan. Dat heeft viroloog Marc Van Ranst gezegd op Radio 1. Ook met de geleverde mondmaskers kan onze gezondheidszorg voorlopig verder: “Ze kwamen net op tijd om de meubelen te redden.”
  [naar artikel]
 35. Marc Van Ranst waarschuwt: ‘Het is niet verworven dat curve nu altijd naar beneden gaat’ (10/04/2020 - De Morgen)
  Het is bijzonder belangrijk dat we met zijn allen de maatregelen blijven naleven om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen. Dat zei viroloog Marc Van Ranst gisteravond in ‘De Afspraak’. De curve van het aantal hospitalisaties gaat nu naar beneden, maar dat kan veranderen als we ons niet langer aan de regels houden, zo waarschuwt Van Ranst.
  [naar artikel]
 36. Viroloog Marc Van Ranst: ‘In mijn goorste fantasie ben ik een milde bioterrorist’ (19/01/2020 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Zevenentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Deze week: viroloog Marc Van Ranst (54). Wie is hij in het diepst van zijn gedachten?
  [naar artikel]
 37. Twitteroorlog tussen Theo Francken en Marc Van Ranst escaleert: “Hij vervalst Facebook-posts” versus “Hij trekt mijn integriteit in twijfel” (12/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  De beledigingen vlogen al langer over en weer, maar nu is de Twitteroorlog tussen viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) en staatssecretaris Theo Francken (N-VA) helemaal geëscaleerd. Francken noemt Van Ranst “Dokter Haat”. Die eist formele excuses. “Hij trekt mijn integriteit in twijfel. Dat kan niet”, zegt Van Ranst. “We excuseren ons als hij zelf sorry zegt voor zijn haattweets”, reageert N-VA.
  [naar artikel]
 38. Voor Marc Van Ranst is uitgestelde Tour de France realistisch: “Mensen langs de kant van de weg, daar is niet veel gevaar bij” (11/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Volgens Marc Van Ranst is het een realistische mogelijkheid om de Tour de France uit te stellen, eventueel ingekort. Dat vertelde de viroloog van de KU Leuven zaterdag aan Sporza.
  [naar artikel]
 39. Voor Marc Van Ranst is uitgestelde Tour de France realistisch: “Mensen langs de kant van de weg, daar is niet veel gevaar bij” (11/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens Marc Van Ranst is het een realistische mogelijkheid om de Tour de France uit te stellen, eventueel ingekort. Dat vertelde de viroloog van de KU Leuven zaterdag aan Sporza.
  [naar artikel]
 40. Marc Van Ranst: ‘Ga deze zomer niet op reis’ (19/03/2020 - De Morgen)
  Viroloog Marc Van Ranst zegt in Het Laatste Nieuws dat in de zomer buitenlandse reizen in het gedrang kunnen komen door het coronavirus. Ook vindt hij het geen goed idee om de grote festivals te laten doorgaan. Hij betreurt wel dat de lessen op school zijn geschrapt.
  [naar artikel]
 41. Viroloog Marc Van Ranst stelt Finn (7) gerust: “Sinterklaas is gezond en wel” (11/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De 7-jarige Finn wilde van viroloog Marc Van Ranst graag weten of ook Sinterklaas ziek is geworden door het coronavirus, aangezien er in Spanje...
  [naar artikel]
 42. De Ronde: Marc Van Ranst op het dak van UZ Leuven “Komt goed” (05/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op het dak van het UZ in Leuven verzamelde het hele team van viroloog Marc Van Ranst. Ze hadden ook een boodschap voor Vlaanderen: “Komt goed”...
  [naar artikel]
 43. Marc Van Ranst over N-VA: “Sympathie voor nazi-aanhangers wordt openlijk geëtaleerd en verdedigd” (08/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op zijn Facebookpagina trekt de Leuvense viroloog Marc Van Ranst hard van leer tegen Karlijn Deene, N-VA-gemeenteraadslid in Gent en kabinetsmedewerkster van Geert Bourgeois. Aanleiding is een Facebookpost van Deene over het bijwonen van een kerstfeestje van een vereniging Oostfrontstrijders.
  [naar artikel]
 44. Marc Van Ranst over N-VA: “Sympathie voor nazi-aanhangers wordt openlijk geëtaleerd en verdedigd” (08/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op zijn Facebookpagina trekt de Leuvense viroloog Marc Van Ranst hard van leer tegen Karlijn Deene, N-VA-gemeenteraadslid in Gent en kabinetsmedewerkster van Geert Bourgeois. Aanleiding is een Facebookpost van Deene over het bijwonen van een kerstfeestje van een vereniging Oostfrontstrijders.
  [naar artikel]
 45. Portret van Marc Van Ranst: 'Ik heb hem één keer echt kwaad zien worden' (18/03/2020 - Knack)
  De tocht is moeilijk, de gids ervaren. Balancerend tussen paniek en bezorgdheid is griepcommissaris Marc Van Ranst andermaal het kompas. Collega's en naaste medewerkers schetsen een portret van een gepassioneerde workaholic met een olifantenvel. 'Hij vindt iedereen evenwaardig, van de schoonmaakster tot de minister.'
  [naar artikel]
 46. Extra maatregelen op luchthaven na oproep Marc Van Ranst (19/03/2020 - De Standaard)
  ‘Onaanvaardbaar gedrag’, zo noemde viroloog Marc Van Ranst beelden waarop te zien was hoe passagiers op Brussels Airport dicht bij elkaar staan aan de bagageband. Brussels Airport antwoordt met nieuwe maatregelen.
  [naar artikel]
 47. Marc Van Ranst over de nieuwe coronacijfers: ‘Het is niet zo negatief als het lijkt’ (25/03/2020 - De Morgen)
  Twee dagen op rij zagen we een dalende trend in de coronacijfers. Maar vandaag bleek er opnieuw een grote stijging in het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Toch liggen we mooi op koers, meent viroloog Marc Van Ranst.
  [naar artikel]
 48. Viroloog Marc Van Ranst over coronavirus: ‘In werkelijkheid zijn er nog veel meer besmettingen’ (13/02/2020 - De Morgen)
  Het coronavirus heeft zijn piek bereikt en stabiliseert zich, zo klonk het gisteren. Maar dat blijkt niet te kloppen. Viroloog Marc Van Ranst geeft een stand van zaken.
  [naar artikel]
 49. Marc Van Ranst haalt uit naar N-VA: “Sympathie voor nazi-aanhangers wordt openlijk geëtaleerd” (08/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Op zijn Facebookpagina trekt de Leuvense viroloog Marc Van Ranst hard van leer tegen Karlijn Deene, N-VA-gemeenteraadslid in Gent en kabinetsmedewerkster van Geert Bourgeois. Aanleiding is een Facebookpost van Deene over het bijwonen van een kerstfeestje van een vereniging Oostfrontstrijders.
  [naar artikel]
 50. Marc Van Ranst: “Ga deze zomer niet op reis” (19/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Ook als het coronavirus tegen eind mei ingedamd is in ons land, dan nog vindt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) het geen goed idee om in de zomervakantie naar het buitenland te reizen. “Ik zou persoonlijk een pauze inlassen”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. En ook de grote muziekfestivals zoals Rock Werchter zou hij liever afgelast zien.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.