Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 August 2020
03:34 uur

Tommelein over duizenden gestrande dagjestoeristen in station Oostende: ‘Dit was Murphy’

De Standaard

01/08/2020 - 08:07

Door een stilstaande trein is vrijdagavond chaos ontstaan in het station van Oostende. Duizenden dagjestoeristen stonden op elkaar gepakt. ‘We kunnen daar als stad weinig aan doen’, reageert burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Tommelein timmert aan vierpartijencoalitie in Oostende (15/10/2018 - De Tijd)
  09:28 Bart Tommelein (Open VLD) mikt op een coalitie met N-VA, Groen en CD&V in Oostende. Van zo'n verbond wil Tommelein burgemeester worden, maar ook huidig burgemeester Johan Vande Lanotte probeert een co...
  [naar artikel]
 2. Tommelein eist burgemeesterssjerp op in Oostende (14/10/2018 - De Morgen)
  In Oostende eist Open Vld-lijsttrekker Bart Tommelein de burgemeesterssjerp op van sp.a'er Johan Vande Lanotte (Stadslijst). Nochtans haalde Vande Lanotte met 22,8 procent een hogere score dan Tommelein, die 19,8 procent van de stemmen voor zich won. Ook Groen zegt te willen besturen met de liberaal. Tommelein geeft om 19 uur toelichting op een persconferentie.
  [naar artikel]
 3. Tommelein wil de sjerp van Oostende (05/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister Bart Tommelein (Open Vld) doet in 2018 een gooi naar het burgemeesterschap in Oostende. Dat heeft zelf bekendgemaakt in de
  [naar artikel]
 4. Tommelein wil sjerp in Oostende (tot 2030) (08/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bart Tommelein (Open Vld) gaat vol de strijd aan met Johan Vande Lanotte voor de post van burgemeester in Oostende. En hij is van plan om meteen...
  [naar artikel]
 5. Tommelein wil de burgemeesterssjerp in Oostende (05/01/2017 - De Redactie)
  Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) stelt zich officieel kandidaat als burgemeester van Oostende. Dat heeft hij vanmorgen aangekondigd op een persconferentie.
  [naar artikel]
 6. Tommelein wil absoluut burgemeester worden in Oostende, maar wat na mei? (09/10/2018 - VRT NWS)
  In Oostende zitten de SP.A van burgemeester Johan Vande Lanotte en de Open VLD van Vlaams minister Bart Tommelein samen in het stadsbestuur. Tommelein wil na zondag de rollen omdraaien en zelf burgemeester worden. Of hij dat wil combineren met een ministerschap of een zitje in het parlement is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 7. Tommelein wil burgemeester worden in Oostende (08/10/2017 - De Tijd)
  13:42 Vlaams minister van Begroting en Energie Bart Tommelein (Open VLD) wil burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a) van de troon stoten in Oostende.
  [naar artikel]
 8. Tommelein: "Sluit niet uit dat ik in januari al burgemeester word" (19/11/2018 - VRT NWS)
  Vlaams minister Bart Tommelein (Open VLD) staat "te popelen" om zijn mandaat als burgemeester in Oostende op te nemen. Eerder gaf Tommelein steeds aan dat hij tot de verkiezingen in mei minister zou blijven. Maar nu is er een inhoudelijk akkoord is tussen de Open VLD van Tommelein, CD&V, N-VA en Groen, en Tommelein sluit niet uit dat hij al eerder de overstap naar Oostende maakt: "Het kan dat ik door omstandigheden al begin op twee januari", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1. 
  [naar artikel]
 9. Oostende: Tommelein daagt Vande Lanotte uit (14/10/2018 - Knack)
  Voor het eerst in decennia worden het spannende verkiezingen in Oostende. SP.A en Open VLD zitten in er samen in de meerderheid, maar Bart Tommelein (Open VLD) wil in de badstad de leiding nemen.
  [naar artikel]
 10. Bart Tommelein blijft Groen het hof maken in Oostende (22/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bart Tommelein (Open VLD) blijft proberen om Groen het hof te maken en mee te nemen in zijn gewenste “vernieuwingscoalitie” in Oostende. Groen ontving een tekst van Tommelein, waarover de partij zich nu zal buigen. “Ook wij willen vooruit en uit de impasse geraken”, aldus Groen-lijsttrekker Wouter De Vriendt.
  [naar artikel]
 11. Tommelein start maandag formatiegesprekken Oostende (04/11/2018 - De Tijd)
  20:09 Open Vld, N-VA, Groen en CD&V starten maandagavond om 18.00 uur officieel de formatiegesprekken op om tot een coalitievorming te komen in Oostende. Dat bevestigt 'formateur' Bart Tommelein (Open Vld).
  [naar artikel]
 12. Bart Tommelein (Open Vld) blijft burgemeester van Oostende ongeacht verkiezingsuitslag (26/05/2019 - Metro)
  Bart Tommelein, die de Vlaamse lijst voor Open Vld in West-Vlaanderen trekt, is deze voormiddag met zijn gezin gaan stemmen. De Oostendenaren moeten alvast niet vrezen voor hun burgemeester. “Ik zou wel parlementslid willen worden, maar minister niet. Ik blijf burgemeester van Oostende want dat heb ik de kiezers beloofd”, aldus Tommelein. Tommelein uit ook veel steun aan partijgenoot Francesco Vanderjeugd. “We supporteren vandaag allemaal voor Francesco die op plaats 4 staat. We willen graag 4 zetels meenemen naar Brussel”, vertelt Bart Tommelein. bron: Belga Het bericht Bart Tommelein (Open Vld) blijft burgemeester van Oostende ongeacht verkiezingsuitslag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Vande Lanotte onder druk in Oostende: Open Vld, CD&V én N-VA verbinden lot aan elkaar (17/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Open Vld’er Bart Tommelein kan na CD&V ook N-VA voor zich winnen in Oostende. De drie partijen verbinden hun lot op die manier. Tommelein slaagt...
  [naar artikel]
 14. John Crombez wil met Bart Tommelein rond de tafel zitten over coalitievorming Oostende (17/10/2018 - Knack)
  De coalitievorming loopt spaak in Oostende, omdat Bart Tommelein geen meerderheid wil met de Stadslijst van Johan Vande Lanotte - die nochtans als grootste formatie uit de gemeenteraadsverkiezingen kwam.
  [naar artikel]
 15. ANALYSE. Bart Tommelein wint in Oostende, maar de sjerp is nog lang niet binnen (14/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Moeilijk. Dat is het minste wat je kunt zeggen van de politieke situatie in Oostende nu duidelijk is hoe de kiezer de kaarten heeft gelegd. De twee tenoren Johan Vande Lanotte (Stadslijst) en Bart Tommelein (Open VLD) willen elk een andere coalitie op de been brengen. Maar de liberalen willen niet mee met Vande Lanotte en de groenen niet met Tommelein. Het lijkt erop dat er niet snel witte rook zal zijn. Tommelein heeft wel de beste kansen.
  [naar artikel]
 16. Tommelein stelt gendergelijke coalitie in Oostende voor (24/11/2018 - VRT NWS)
  De nieuwe Oostendse coalitie van Bart Tommelein (Open VLD) telt evenveel mannen als vrouwen in het stadsbestuur. Er zijn ook heel wat nieuwe en vooral jonge gezichten. De bestuursploeg is vandaag voorgesteld in het Spilliaerthuis in Oostende.
  [naar artikel]
 17. Tommelein wil garanties rond realisatie nieuwe ferrylijn van Engeland naar Oostende (31/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld) wil de nodige garanties van Groot-Brittannië en rederij Seaborne Freight rond de...
  [naar artikel]
 18. Groen praat met Tommelein in Oostende (24/10/2018 - De Standaard)
  Groen Oostende heeft woensdagavond beslist om de uitnodiging te aanvaarden van Bart Tommelein (Open VLD) voor gesprekken over een coalitie met Open VLD, N-VA en CD&V. Voor de socialistische Stadslijst lijkt de deur zo goed als gesloten.
  [naar artikel]
 19. Tommelein en vernieuwingscoalitie Oostende starten maandag formatiegesprekken (04/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Open Vld, N-VA, Groen en CD&V starten maandagavond om 18.00 uur officieel de formatiegesprekken op om tot een coalitievorming te komen in Oostende. Dat bevestigt “formateur” Bart Tommelein (Open Vld).
  [naar artikel]
 20. Tommelein: 'Milieuramp vermeden op Noordzee' (05/04/2019 - De Morgen)
  Hoewel 120.000 liter olie gelekt is uit het gestrande vrachtschip Flinterstar, is op de Noordzee een milieuramp vermeden. Dat zegt staatssecretaris voor de Noordzee Bart Tommelein (Open Vld). 'We hebben nu alles onder controle', klonk het tijdens De zevende dag.
  [naar artikel]
 21. Peiling voorspelt duel op het scherpst van de snee tussen Tommelein en Vande Lanotte in Oostende (27/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  De strijd om de burgemeesterssjerp in Oostende lijkt een duel op het scherpst van de snee te worden: uit een flitspeiling van de Krant van West-Vlaanderen blijkt dat de grote tenoren Johan Vande Lanotte (Stadslijst) en Bart Tommelein (Open VLD) elkaar amper ontlopen: 29 procent van de Oostendenaren wil de huidige burgemeester aan een nieuwe ambtstermijn zien beginnen, 26 procent verkiest Tommelein.
  [naar artikel]
 22. Tommelein stelt gendergelijke coalitie voor in Oostende (24/11/2018 - Knack)
  De nieuwe Oostendse coalitie van Bart Tommelein (Open Vld) telt evenveel mannen als vrouwen in het stadsbestuur. Er zijn ook heel wat nieuwe en vooral jonge gezichten. Het stadsbestuur is zaterdag voorgesteld in het Spilliaerthuis in Oostende.
  [naar artikel]
 23. Bart Tommelein stopt toch als minister: "Niet als kapitein aan de kade blijven staan in Oostende" (30/11/2018 - VRT NWS)
  Bart Tommelein (Open VLD) zal eind december dan toch stoppen als Vlaams viceminister-president en minister van Financiën, Begroting en Energie. Vanaf januari neemt hij burgemeestersjerp op in Oostende. "Een verscheurende keuze, maar de uitdagingen in mijn stad zijn groot. Oostende roept. Ik wil samen met mijn team meteen op volle kracht uit de startblokken schieten", zegt Tommelein in een persbericht. De regering-Bourgeois moet dus in het zicht van de finish nog op zoek naar een nieuwe minister.
  [naar artikel]
 24. Tommelein en CD&V verbinden lot aan elkaar in Oostende: formatiegesprekken worden opgestart (16/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  De coalitievorming in Oostende lijkt in een definitieve plooi te vallen. Bart Tommelein en zijn Open VLD verbinden hun lot aan CD&V en starten formatiegesprekken op. Huidig burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A) zou zo buitenspel gezet kunnen worden.
  [naar artikel]
 25. Crombez zet deur open voor Tommelein in Oostende (17/10/2018 - Metro)
  Partijvoorzitter van sp.a en Oostendenaar John Crombez wil Bart Tommelein (Open Vld) uitnodigen voor een gesprek omtrent de coalitievorming in Oostende. “Ik merk dat hij vast zit, dus we willen zeker een rustig gesprek voeren”, aldus Crombez. “We stellen vast dat Tommelein na drie dagen nog steeds vast zit. Op dit moment wordt er een potje van gemaakt”, aldus Crombez. En dus wil hij het gesprek aangaan met Tommelein. Bart Tommelein beweert dat hij nog altijd geen formele uitnodiging heeft gekregen, de Stadslijst meent dat ze wel gebeld hebben, zondag al. Het is wel opmerkelijk dat John Crombez het initiatief neemt en niet huidig burgemeester Johan Vande Lanotte. “Misschien, maar ik was ook kandidaat in Oostende en haalde na Johan Vande Lanotte de meeste voorkeurstemmen. Het spreekt ook voor zich dat de huidige burgemeester bij dat gesprek zal zijn. We nodigen Tommelein zeker uit, voor een rustig gesprek, ver weg van de camera’s”, besluit Crombez. bron: Belga Het bericht Crombez zet deur open voor Tommelein in Oostende verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Bart Tommelein wil gesprek aangaan met John Crombez over Oostende (17/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bart Tommelein wil zeker het gesprek aangaan met nationaal SP.A-voorzitter John Crombez over de coalitievorming in Oostende. Hij reageert daarmee op een interview dat Crombez woensdagochtend had op Radio 2, waarin hij zei dat hij wou praten met de kopman van Open VLD. “Ik ben een beleefd mens en heb respect voor meneer Crombez, dus ik wil zeker eens praten”, aldus Tommelein.
  [naar artikel]
 27. Tommelein blijft Groen het hof maken in Oostende (22/10/2018 - De Morgen)
  Bart Tommelein (Open Vld) blijft proberen om Groen het hof te maken en mee te nemen in zijn gewenste “vernieuwingscoalitie” in Oostende. Hij stuurde de partij een tekst, waarover de groenen zich nu zullen buigen. “Ook wij willen vooruit en uit de impasse geraken.”
  [naar artikel]
 28. Minister Tommelein wil burgemeester worden van Oostende (05/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Energie en Begroting en huidig gemeenteraadsvoorzitter van Oostende Bart Tommelein wil burgemeester worden van die badstad. Op een persconferentie donderdagochtend stelde hij zich officieel kandidaat als burgemeester.
  [naar artikel]
 29. VIDEO. Tommelein wil sjerp in Oostende: “Vande Lanotte uitdagen” (05/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister Bart Tommelein (Open Vld) doet in 2018 een gooi naar het burgemeesterschap in Oostende. Dat heeft hij donderdag gezegd in de kuststad. Hij neemt ook ontslag als voorzitter van de gemeenteraad om een meer vrije rol te spelen naar aanleiding van de verkiezingen in oktober 2018.
  [naar artikel]
 30. Tommelein niet langer voorstander van Chinese introductie in Eandis (24/09/2016 - Knack)
  Nochtans had Tommelein in de gemeenteraad van Oostende nog voor een deal met de Chinezen gestemd. "Voortschrijdend inzicht", zegt de Vlaamse minister. Tommelein ziet Eandis liever naar de beurs trekken.
  [naar artikel]
 31. OOSTENDE: Tommelein (Open VLD) eist met steun Groen sjerp op, Vande Lanotte (sp.a) wil progressieve coalitie (14/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bart Tommelein (Open VLD) is de grote winnaar in Oostende, maar de stadslijst van burgemeester Johan Vande Lanotte blijft de grootste. Zowel Vande...
  [naar artikel]
 32. Tommelein drukt geruchten de kop in: “Ik wil wel minister blijven tot aan de verkiezingen” (19/11/2018 - De Morgen)
  Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) zal wellicht niet vroeger uit de regering stappen om burgemeester te worden in Oostende. Daarover waren twijfels gerezen, maar Tommelein veegt die van tafel. “Niemand vraagt dat ik nu al ontslag neem.”
  [naar artikel]
 33. 'Als Tommelein echt in het belang van Oostende handelt, kan hij beter minister blijven' (02/05/2018 - Knack)
  Voor het eerst in decennia worden het spannende verkiezingen in Oostende. De SP.A is niet langer incontournable, en heeft zich omgedoopt tot een Stadslijst. Open VLD'er Bart Tommelein maakt de meeste kans om Johan Vande Lanotte te vervangen. Een gesprek met Vande Lanotte.
  [naar artikel]
 34. DISCUSSIE. Redders aan zee: onmisbaar als er veel volk is? (20/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, reageert fors op de kritiek dat er nog geen redders aan de kustlijn staan in dit zonovergoten paasweekend. Wie in Oostende toch in zee gaat en in de problemen komt, moet zelf opdraaien voor de reddingskosten, zegt Tommelein. Wat vind jij? Moeten er op drukke dagen als deze redders zijn?
  [naar artikel]
 35. Tommelein verlengt fiscale korting dakisolatie (11/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden Vlamingen kunnen dankzij een beslissing van energieminister Bart Tommelein tóch nog genieten van een belastingvoordeel tot 3.070 euro
  [naar artikel]
 36. Crombez of Tommelein? Groen staat vanavond in Oostende voor cruciale keuze (24/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Groen-leden in Oostende staan vanavond voor de keuze: stapt de partij in de coalitie die Open Vld’er Bart Tommelein wil? Of geloven ze nog in de...
  [naar artikel]
 37. Na gesprek met Tommelein: Groen sluit geen deuren in Oostende (18/10/2018 - De Morgen)
  Open Vld en Groen zaten donderdag rond de tafel om een coalitie te vormen in Oostende. Een constructief gesprek, klonk het na afloop. Bart Tommelein (Open Vld) zal nu een tekst met bekommernissen opstellen en volgende week een nieuw gesprek voeren met Groen.
  [naar artikel]
 38. Tommelein en CD&V verbinden lot aan elkaar in Oostende: formatiegesprekken worden opgestart (16/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Open Vld en CD&V verbinden in Oostende hun lot aan elkaar. Beide partijen gaan nu de formatiegesprekken opstarten. Bart Tommelein (Open Vld) ziet nog altijd het klavertje vier Open Vld, CD&V, Groen en N-VA als de beste oplossing voor een vernieuwingsproject.
  [naar artikel]
 39. Treinverkeer onderbroken na aanrijding (21/09/2017 - VRT NWS)
  Het treinverkeer tussen Oostende en Brugge is sinds halfacht vanmorgen onderbroken. Er is een werknemer van een onderaannemer van Infrabel aangereden. De man bevond zich op het spoor toen een trein het station uitreed. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse en het treinverkeer werd stilgelegd. Van aan het station van Oostende rijden pendelbussen van De Lijn naar het station van Brugge. Het is onduidelijk hoe lang de hinder nog zal aanhouden.
  [naar artikel]
 40. De Vriendt en Tommelein stellen basisnota op in Oostende (27/10/2018 - De Morgen)
  Bart Tommelein (Open Vld) en Wouter De Vriendt (Groen) hebben een nota opgesteld die de basis moet vormen voor verder inhoudelijk overleg met CD&V en N-VA. Dat meldt Wouter De Vriendt na het eerste bilateraal overleg met Tommelein. 
  [naar artikel]
 41. Man lost twee schoten in station Oostende (25/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  In het station van Oostende heeft een man gisteren op klaarlichte dag twee schoten gelost. Er was veel paniek, maar niemand raakte gewond. Dat meldt Focus WTV.
  [naar artikel]
 42. Tommelein gaat voor Oostendse burgemeestersjerp (05/01/2017 - De Tijd)
  09:10 Vlaams minister van Energie en Begroting Bart Tommelein (Open VLD) heeft zich officieel kandidaat gesteld als burgemeester van Oostende.
  [naar artikel]
 43. Opgegraven oorlogsbom aan station Oostende ongevaarlijk: treinverkeer hernomen (08/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij werkzaamheden aan het station van Oostende is vanochtend omstreeks 9 uur een oorlogsbom opgegraven. Dat melden spoornetbeheerder Infrabel en de...
  [naar artikel]
 44. Plasticvrij strand, fietsstad van Vlaanderen en eerlijke belasting op tweede verblijven: dit wil Tommeleins ploeg in Oostende (21/11/2018 - VRT NWS)
  In Oostende hebben de vier lijsttrekkers van de toekomstige bestuursploeg onder leiding van Bart Tommelein (Open VLD) hun bestuursakkoord voorgesteld, onder de noemer "Allemaal Oostendenaar". "Het is een sterk, ambitieus, sociaal en groen akkoord", aldus Tommelein. 
  [naar artikel]
 45. Tommelein & Somers, blauwe burgemeesters van Oostende en Mechelen: “Wij waren de klimaatspijbelaars van onze tijd” (28/03/2019 - De Morgen)
  Bart Somers (54) en Bart Tommelein (56) hebben meer gemeen dan alleen hun voornaam: ze zijn allebei via de Volksunie in de politiek gegaan en vervolgens naar Open VLD overgestapt, en ze leiden nu als burgemeesters van respectievelijk Mechelen en Oostende een coalitie met Groen.
  [naar artikel]
 46. Murphy sprint in eigen land naar de zege, Britton blijft leider in Utah (03/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaan John Murphy (Holowesko) heeft de vierde etappe in de Ronde van Utah op zijn naam geschreven. Murphy haalde het in een tocht van 193
  [naar artikel]
 47. Zware brand in krantenwinkel aan station Oostende (09/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Relay-krantenwinkel in het station van Oostende brak vandaag om iets over 18 uur brand uit. De winkel was al gesloten en toen er
  [naar artikel]
 48. Oorlogsbom opgegraven aan station Oostende: treinverkeer verstoord (08/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij werkzaamheden aan het station van Oostende is vanochtend omstreeks 9 uur een oorlogsbom opgegraven. Dat melden spoornetbeheerder Infrabel en de...
  [naar artikel]
 49. Tommelein gaat duel aan met Vande Lanotte (05/01/2017 - De Standaard)
  Vlaams minister van Energie en Begroting Bart Tommelein (Open VLD) heeft officieel aangekondigd dat hij zich in de strijd werpt om de burgemeesterssjerp van Oostende.
  [naar artikel]
 50. Tommelein zint op Oostendse burgemeesterssjerp (05/01/2017 - Knack)
  Vlaams minister voor Energie en Begroting Bart Tommelein (Open Vld) is van plan om de zittende burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a) uit te dagen in Oostende.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.