Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

15 August 2020
21:11 uur

Jan Raes, pas directeur bij Opera Ballet Vlaanderen: 'De honger wordt groter met de dag'

Knack

01/08/2020 - 10:37

Meer dan tien jaar leidde Jan Raes het vermaarde Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Onlangs besliste hij om Opera Ballet Vlaanderen te gaan leiden, een open huis dat nu al maanden gesloten is. 'Wij zijn de laatste trein die zal mogen vertrekken.'


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Jan Raes aangesteld tot directeur ad interim Opera Ballet Vlaanderen (17/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De raad van bestuur van Opera Ballet Vlaanderen heeft vrijdagavond Jan Raes aangesteld als algemeen directeur ad interim, voor een periode van acht maanden. Dat meldt Opera Ballet Vlaanderen in een persbericht. Raes start half februari.
  [naar artikel]
 2. Jan Raes wordt interim-directeur Opera Ballet Vlaanderen (17/01/2020 - De Morgen)
  Na het plotse vertrek van algemeen directeur Bart Van der Roost wordt Jan Raes ad interim directeur van Opera Ballet Vlaanderen. Dat heeft De Morgen uit goede bron vernomen. Zijn aanstelling heeft ook gevolgen voor de top van Bozar.
  [naar artikel]
 3. Jan Raes aangesteld tot directeur ad interim Opera Ballet Vlaanderen (17/01/2020 - Metro)
  De raad van bestuur van Opera Ballet Vlaanderen heeft vrijdagavond Jan Raes aangesteld als algemeen directeur ad interim, voor een periode van acht maanden. Dat meldt Opera Ballet Vlaanderen in een persbericht. Raes start half februari. Eind vorig jaar zette Opera Ballet Vlaanderen de samenwerking met Bart van der Roost stop wegens “een verschil in visie over de organisatie”. Toen klonk het dat in januari de procedure zou worden opgestart om een nieuwe directeur te zoeken. Nu is er met Jan Raes dus alvast een tijdelijke directeur aangesteld. “We zijn blij dat we op deze korte termijn kunnen rekenen op de enorme ervaring van Jan Raes om de continuïteit van ons huis te waarborgen”, zegt voorzitter André Gantman. “Ondertussen wordt de procedure opgestart om een algemeen directeur aan te werven.” Jan Raes is dwarsfluitist van opleiding en na een periode van verschillende functies in het muziekonderwijs werd hij intendant van het toenmalig Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen. Daarna volgde het algemeen directeurschap van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Gergievfestival. De laatste jaren en tot einde vorig jaar was hij algemeen directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Jan Raes is de broer van sportjournalist Frank Raes. bron: Belga Het bericht Jan Raes aangesteld tot directeur ad interim Opera Ballet Vlaanderen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Jan Raes gaat tijdelijk Opera Ballet Vlaanderen leiden (17/01/2020 - De Tijd)
  21:25 Raes wordt voor acht maanden de algemeen directeur van de cultuurinstelling, in afwachting van een opvolger voor Bart Van der Roost.
  [naar artikel]
 5. Oprichter digitale start-up gaat naar Opera Ballet Vlaanderen (03/01/2017 - De Tijd)
  12:47 Bart Van der Roost wordt vanaf mei de nieuwe directeur van Opera Ballet Vlaanderen. De ceo van neoScores volgt Lena De Meerleer op.
  [naar artikel]
 6. Opera Vlaanderen heeft opvolger voor Aviel Cahn (15/07/2017 - De Tijd)
  08:07 Jan Vandenhouwe wordt vanaf het seizoen 2019-2020 de nieuwe artistiek directeur opera bij Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen.
  [naar artikel]
 7. Nieuwe artistiek directeur opera bij Opera Vlaanderen (14/07/2017 - De Redactie)
  Vanaf het seizoen 2019-2020 wordt Jan Vandenhouwe de nieuwe artistiek directeur opera bij Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen.
  [naar artikel]
 8. Opera Ballet Vlaanderen en ceo plots uit elkaar (22/12/2019 - De Standaard)
  Geheel onverwacht stopt Opera Ballet Vlaanderen de samenwerking met algemeen directeur Bart van der Roost.
  [naar artikel]
 9. Opera Ballet Vlaanderen stopt samenwerking met directeur Bart van der Roost (22/12/2019 - De Morgen)
  De raad van bestuur van Opera Ballet Vlaanderen stopt de samenwerking met algemeen directeur Bart van der Roost. De beslissing komt er na “een verschil in visie over de organisatie van de onderneming”, wordt vandaag meegedeeld.
  [naar artikel]
 10. Opera Ballet Vlaanderen beëindigt samenwerking met directeur Bart Van der Roost (22/12/2019 - VRT NWS)
  Opera Ballet Vlaanderen zet de samenwerking met algemeen directeur Bart Van der Roost stop. "De beslissing komt er na een verschil in visie over de organisatie van de onderneming", klinkt het in een persbericht.
  [naar artikel]
 11. Opera Ballet Vlaanderen stopt samenwerking met directeur Bart van der Roost (22/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De raad van bestuur van Opera Ballet Vlaanderen stopt de samenwerking met algemeen directeur Bart van der Roost. De beslissing komt er na "een...
  [naar artikel]
 12. Cultuur bij je thuis? Opera Ballet Vlaanderen toont gratis opnames van voorstellingen (27/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nu door de coronacrisis geen voorstellingen kunnen plaatsvinden bij Opera Ballet Vlaanderen, zet het kunsthuis opnames van vijf producties van de voorbije seizoenen online. Het aanbod wordt later nog uitgebreid.
  [naar artikel]
 13. 'Bleke Lena' wordt sterke vrouw van gefuseerde Vlaamse opera en ballet (28/03/2019 - De Morgen)
  Lena De Meerleer (62) gaat de fusie tussen de Vlaamse Opera en het Koninklijk Ballet van Vlaanderen begeleiden. De Meerleer, die Raymond van het Groenewoud ooit inspireerde tot zijn 'Bleke Lena', was als directeur productie een van de sterke vrouwen achter de schermen van de VRT.
  [naar artikel]
 14. 'Ik wil het Ballet van Vlaanderen heruitvinden' (05/04/2019 - De Morgen)
  Het Ballet van Vlaanderen voorbereiden op een fusie met de Vlaamse Opera en zichtbaarder maken in eigen land: iemand moet het doen. De Brits-Portugese Assis Carreiro, kersvers artistiek directeur, nam de taak op haar frêle schouders en zet nu de puntjes op de i. Sarah Theerlynck
  [naar artikel]
 15. Binnenkort te koop: kostuums en rekwisieten van Opera Ballet Vlaanderen (23/08/2018 - De Morgen)
  Op zondag 26 augustus vindt in Antwerpen de jaarlijkse Cultuurmarkt van Vlaanderen plaats, het startschot van het nieuwe culturele seizoen waar tal van organisaties hun programma voor het komende jaar promoten. Opera Ballet Vlaanderen maakt van de gelegenheid gebruik om een grote rekwisieten- en kostuumverkoop te doen.
  [naar artikel]
 16. Jambon vernietigend voor voormalige leiding Opera Ballet Vlaanderen (30/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) citeerde woensdag in de bevoegde commissie van het Vlaams Parlement uit het assessment van de voormalige leiding van Opera Ballet Vlaanderen. Verschillende parlementsleden reageerden verbaasd over het feit dat deze beoordeling wel wordt gedeeld en het rapport over de bemiddelingsopdracht bij de VRT niet.
  [naar artikel]
 17. André Gantman nieuwe voorzitter Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen (13/06/2017 - De Redactie)
  André Gantman is de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen vzw. Voor het eerst zal de raad ook politiek onafhankelijke leden krijgen.
  [naar artikel]
 18. "Infinite now" van Opera Vlaanderen is Wereldcreatie van het Jaar (29/09/2017 - VRT NWS)
  De opera "Infinite now" van Chaya Czernowin die - in een regie van Luk Perceval - in april in wereldpremière ging bij Opera Vlaanderen, is door de internationale pers uitgeroepen tot Wereldcreatie van het Jaar. Dat meldt Opera Ballet Vlaanderen.
  [naar artikel]
 19. Bart Van der Roost (35) nieuwe directeur Kunsthuis (03/01/2017 - De Redactie)
  De 35-jarige ondernemer en muzikant neemt in mei de functie van Lena De Meerleer bij Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen over.
  [naar artikel]
 20. Een moeilijke evenwichtsoefening (10/04/2019 - De Morgen)
  In Venetië mocht Ballet Vlaanderen vorige week dansen in een van de mooiste theaters van Italië. Het ballet van artistiek directeur Sidi Larbi Cherkaoui straalt weer elegante ambitie uit. Heeft de wereldvermaarde choreograaf die nooit in Antwerpen is Ballet Vlaanderen uit het slop kunnen trekken?
  [naar artikel]
 21. Een moeilijke evenwichtsoefening (22/12/2017 - De Morgen)
  In Venetië mocht Ballet Vlaanderen vorige week dansen in een van de mooiste theaters van Italië. Het ballet van artistiek directeur Sidi Larbi Cherkaoui straalt weer elegante ambitie uit. Heeft de wereldvermaarde choreograaf die nooit in Antwerpen is Ballet Vlaanderen uit het slop kunnen trekken?
  [naar artikel]
 22. De kus des doods (14/12/2019 - De Tijd)
  09:57 Met ‘Rusalka’ schreef Antonin Dvorak een aangrijpende opera over uitsluiting en geknakte liefde. In een nieuwe productie omarmen Opera en Ballet Vlaanderen elkaar.
  [naar artikel]
 23. Opera Ballet Vlaanderen stopt samenwerking met directeur (23/12/2019 - De Tijd)
  12:28 De beslissing om de samenwerking met Bart Van der Roost te stoppen komt er na 'een verschil in visie over de organisatie van de onderneming.'
  [naar artikel]
 24. Extra subsidies nodig voor fusie opera en ballet (07/04/2019 - De Morgen)
  Om de fusie van de Vlaamse Opera en het Koninklijk Ballet van Vlaanderen tot een goed einde te brengen, is voor de periode 2014-2018 een extra 550.000 euro aan subsidies per jaar nodig. Dat stelt transitie-manager Dominique Savelkoul, die het veranderingsproces begeleidde, in haar eindrapport.
  [naar artikel]
 25. Opera Vlaanderen wint prestigieuze prijs op International Opera Awards (30/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Opera Vlaanderen heeft de International Opera Award voor Best Opera Company of the Year gewonnen. Het was de vierde keer dat het huis genomineerd was in deze categorie. “Een grote eer en een bekroning van tien jaar hard werken”, zegt artistiek directeur Aviel Cahn, die de prijs maandagavond in ontvangst nam tijdens een gala in Londen.
  [naar artikel]
 26. 'Fietsen is: weer kind worden' (07/10/2017 - De Morgen)
  Op 7 oktober gaat L'Oiseau de Feu in première in de Gentse opera. Nancy Osbaldeston, 28 jaar, is soliste bij Opera Ballet Vlaanderen en danst de rol van een van de vuurvogels.
  [naar artikel]
 27. 'Fietsen is: weer kind worden' (10/04/2019 - De Morgen)
  Op 7 oktober gaat L'Oiseau de Feu in première in de Gentse opera. Nancy Osbaldeston, 28 jaar,is soliste bij Opera Ballet Vlaanderen en danst de rol van een van de vuurvogels.
  [naar artikel]
 28. Ballet ontslaat artistiek directeur (09/04/2019 - De Morgen)
  Assis Carreiro is niet langer artistiek directeur van het Ballet Vlaanderen. De samenwerking werd stopgezet.
  [naar artikel]
 29. Borderline op de bühne (04/04/2019 - De Morgen)
  Grenzen verleggen: Opera Ballet Vlaanderen wil het komend seizoen zowel op als naast het podium doen. Met 'Borderline' als thema wordt de veelbesproken fusie van de twee cultuurhuizen opgevat als verrijking in plaats van beperking, en blaast artistiek leider Sidi Larbi Cherkaoui het doodverklaarde Ballet nieuw leven.
  [naar artikel]
 30. Opera Vlaanderen-baas trekt naar Genève (24/05/2017 - De Tijd)
  18:16 Directeur Aviel Cahn verlaat na tien jaar Opera Vlaanderen om vanaf de zomer van 2019 aan de slag te gaan als algemeen directeur van het Zwitserse operahuis Le Grand Théâtre de Genève.
  [naar artikel]
 31. Johan Simons: ‘Opera is ook een mooi medium’ (19/09/2019 - De Morgen)
  Johan Simons is terug in België. De voormalige NTGent-intendant werkt nu in het Duitse Bochum, maar mag het seizoen van Opera Ballet Vlaanderen openen met een nieuwe interpretatie van Verdi’s Don Carlos. ‘Ik ben zelf van heel eenvoudige afkomst. Ik weet dus: als je ontdekt wat opera is, kan het je verheffen.’
  [naar artikel]
 32. Wat is een goede koning? (04/06/2018 - Apache)
  De voorbije maand speelde Opera Ballet Vlaanderen de laatste opera van Mozart ‘La Clemenza di Tito’. Een mooie, klassieke voorstelling die ook als een bedachtzaam statement kan worden gezien. Deze opera in het Antwerpen van vandaag spelen, is betekenisvol. Wat is een ‘goede’ koning? Waarin schuilt zijn ‘goedheid’? In zijn genade? In zijn respect voor
  [naar artikel]
 33. Ook De Munt genomineerd voor International Opera Awards (04/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Behalve het Opera Ballet Vlaanderen is ook De Munt in diverse categorieën genomineerd voor de International Opera Awards. De prestigieuze prijzen worden op maandag 29 april 2019 toegekend, tijdens de awardceremonie in Sadler’s Wells, in Londen.
  [naar artikel]
 34. Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen stelt eerste seizoen voor (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 35. Dolblije momenten bij medewerkers Opera Vlaanderen: “Erkenning dubbel en dik verdiend” (01/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Opera Vlaanderen heeft de prestigieuze International Opera Award te pakken voor beste operahuis van het jaar. “Een grote eer en een bekroning van tien jaar hard werken door iedereen”, reageert artistiek directeur Aviel Cahn. Wij gingen de dag van de bekendmaking een kijkje nemen achter de schermen.
  [naar artikel]
 36. 'Geen garantie dat Ballet nog de klassiekers zal brengen' (29/03/2019 - De Morgen)
  Servaas Le Compte, algemeen sectorverantwoordelijke ACV-Transcom Cultuur, heeft grote vragen bij de aanstelling van Assis Carreiro als nieuwe artistiek directeur bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.
  [naar artikel]
 37. “Google weet alles over mij. Ik scan zelfs wat ik eet” (22/10/2018 - De Morgen)
  Is een smartphone een spiegel? Strookt het onlineleven nog met de werkelijkheid? Matthias M.R. Declercq gaat wekelijks face to face, over swipen, liken en liegen. Vandaag: Bart Van der Roost (37), algemeen directeur van Opera Ballet Vlaanderen.
  [naar artikel]
 38. Jan Raes stopt na 11 jaar als directeur van het Amsterdams Concertgebouworkest (31/05/2019 - VRT NWS)
  De Belg Jan Raes neemt eind dit jaar ontslag als directeur van het Concertgebouworkest van Amsterdam, een van de beste symfonische orkesten van de wereld. Jan Raes heeft het orkest meer dan 11 jaar geleid. Onlangs kreeg Raes kritiek nadat hij een dirigent had ontslagen in een zaak van grensoverschrijdend gedrag. Dat leidde tot ongenoegen bij enkele musici. "Het is tijd voor een nieuwe faze, voor mij en voor het orkest", zegt Jan Raes.
  [naar artikel]
 39. Spartacus meets Bernie Sanders (27/01/2017 - De Tijd)
  13:21 ‘Spartacus’ is een van de grote klassiekers van het Russische ballet. De voorstelling gaat morgen in première bij Ballet Vlaanderen. ‘Omdat het onderwerp zo actueel is’, zegt artistiek directeur Sidi ...
  [naar artikel]
 40. Guido Belcanto debuteert in balletwereld: 'Ik zei tegen mezelf: niet twijfelen, Guido' (24/01/2020 - Knack)
  Vlaamse zanger Guido Belcanto debuteert in de balletwereld en speelt in Rasa van Opera Ballet Vlaanderen. Het is een radicale bewerking van Marius Petipa's iconische ballet La Bayadère uit 1877.
  [naar artikel]
 41. Ballet van Vlaanderen kiest resoluut voor hedendaags (28/03/2019 - De Morgen)
  Assis Carreiro, artistiek leider van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, trekt voluit de kaart van het hedendaagse ballet. Dat blijkt uit het programma voor het seizoen 2013-2014 dat ze gisteren voorstelde.
  [naar artikel]
 42. Ex-lid Kinderkoor Opera Vlaanderen staat eenmalig weer op het podium: “Zalig dat ik samen met mijn echtgenoot mag zingen” (04/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Komende zaterdag 9 november gaat in de opera Der Jasager in première. De opera van Kurt Weill en Bertolt Brecht wordt uitgevoerd door het Kinderkoor van Opera Vlaanderen. Ook verschillende ex-leden van het koor staan er op het podium en voor een van hen, zaalverantwoordelijke Arthur Vermeyen, is dat een wel heel bijzonder moment.
  [naar artikel]
 43. Ballet Vlaanderen balt vuist tegen pesten: “Anders zijn is niet erg” (14/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Met Als niemand me ziet, vanaf zaterdag in Theater ’t Eilandje, maakt Ballet Vlaanderen hun allereerste ballet voor kinderen. In de nasleep van de Vlaamse Week tegen Pesten op School staat in de choreografie van Jonas Vlerick (32) pesten centraal. Het ballet richt zich tot iedereen - ook ouders! - vanaf 7 jaar.
  [naar artikel]
 44. Aviel Cahn van Opera Vlaanderen brengt Les Bienveillantes: 'Dit stuk is een wake-upcall' (21/04/2019 - Knack)
  Artistiek directeur Aviel Cahn verlaat in juni Opera Vlaanderen en doet het publiek nog een wereldcreatie cadeau: Les Bienveillantes, naar de bestseller van Jonathan Littell.
  [naar artikel]
 45. Taxshelter voor theater, ballet en opera: een handleiding (19/01/2017 - De Tijd)
  17:20 Naast filmhuizen kunnen vanaf februari ook producenten van opera’s, musicals, dans- en theatervoorstellingen taxsheltergeld aanwenden om hun producties te financieren. Brussels Philharmonic staat het ...
  [naar artikel]
 46. 50 jaar Ballet Vlaanderen: zonder “Madame Jeanne” was het er niet geweest (20/10/2019 - VRT NWS)
  Ballet Vlaanderen bestaat 50 jaar, en dat wordt gevierd met een voorstelling van "Cantus Firmus", een choreografie van Jeanne Brabants. Want "Madame Jeanne" was destijds de oprichtster van Ballet Vlaanderen. En niet alleen dat, toen ze begon was er helemaal niets. Ze bouwde van nul het dans- en balletonderwijs uit, en ze stampte een hele danscultuur uit de grond die Vlaanderen wereldwijd op de kaart zette. Nieuwsanker en balletdanseres Hanne Decoutere ging praten met Annie Brabants (90), de enige nog levende zus van Jeanne. Een verhaal over een gevecht tegen de bierkaai.
  [naar artikel]
 47. Duizendpoot Millepied creëert wereldpremière voor Ballet Vlaanderen (10/01/2019 - Metro)
  De Franse choreograaf Benjamin Millepied komt naar België met een nieuw ballet voor Ballet Vlaanderen. De wereldberoemde Fransman creëert zijn eerste avondvullende voorstelling gebaseerd op het werk van Johann Sebastian Bach (1685-1750). De choreografie kreeg als werktitel ‘Bach Studies’, exploreert “op fascinerende wijze” het muzikale universum van het muzikale Barokgenie en gaat in de lente van 2019 in wereldpremière in Antwerpen en in Gent. De in 1977 geboren Millepied is effectief een duizendpoot: hij is onder andere danser, artistiek leider, filmmaker en filmacteur. Vooral als choreograaf blijft hij furore maken. De voormalige directeur van het Ballet de l’Opéra national de Paris brengt dit seizoen aldus zijn allereerste full-length ballet op de planken met Ballet Vlaanderen. Over Bach schreef Millepied: “Als je Bach bestudeert, dan ontdek je dat zijn muziek geschreven is als een mathematisch proces van harmonieën en sequenties. Maar hoe kan ik die verschillende structuren naar de fysieke wereld vertalen? Enkel door te experimenteren, door elk stukje, iedere variatie grondig te analyseren.” De nieuwste creatie van Millepied is een coproductie met zijn eigen dansgezelschap L.A. Dance Project. ‘Bach Studies’ wordt eerst gemaakt met dansers uit die compagnie, later werkt hij alles verder uit met dansers van Ballet Vlaanderen, die ook de wereldpremière van het stuk zullen dansen. ‘Partita Nr. 2’ en ‘Passacaglia voor Orgel’ – twee iconische werken van Bach – zijn de ankerpunten voor de volledige choreografie. Voor ‘Bach Studies’ neemt Millepied de compositietechnieken van Bach onder de loep en poogt hij diens complexe dansritmes te vertalen naar een fysieke realiteit. Het is niet de eerste keer dat Millepied zijn creativiteit loslaat op Bach: ook bij zijn debuut koos hij, met ‘Triple Duet’ (2002) en ‘Sarabande’ (2009), voor het genie uit Eisenstadt. Het orkest van Opera Vlaanderen, onder leiding van Daniel Inbal, brengt de partita’s (muziekstukken voor één instrument) voor soloviool en orgel live. De productie is te zien in Antwerpen van 19 tot 26 mei 2019 en in Gent van 2 tot 9 juni 2019. Tickets kosten €14 tot €55 en zijn verkrijgbaar via operaballet.be bron: Belga Het bericht Duizendpoot Millepied creëert wereldpremière voor Ballet Vlaanderen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Puigdemont zag vandaag ‘Le Duc d’Albe’ in Gentse opera (29/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Carles Puigdemont bezoekt in Gent de operavoorstelling “Le Duc d’Albe”, een voorstelling over de Spaanse onderdrukking en de Nederlandse opstand in 1568. De afgezette Catalaanse president komt er op uitnodiging van Aviel Cahn, artistiek directeur van Opera Vlaanderen. Die ziet in de opera een aantal parallellen met de politieke impasse in Spanje, waar Puigdemont de Catalaanse onafhankelijkheid heeft uitgeroepen.
  [naar artikel]
 49. Puigdemont zag vandaag ‘Le Duc d’Albe’ in Gentse opera (29/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Carles Puigdemont bezoekt in Gent de operavoorstelling “Le Duc d’Albe”, een voorstelling over de Spaanse onderdrukking en de Nederlandse opstand in 1568. De afgezette Catalaanse president komt er op uitnodiging van Aviel Cahn, artistiek directeur van Opera Vlaanderen. Die ziet in de opera een aantal parallellen met de politieke impasse in Spanje, waar Puigdemont de Catalaanse onafhankelijkheid heeft uitgeroepen.
  [naar artikel]
 50. Opera Vlaanderen lanceert opera met audiobeschrijving (23/03/2017 - De Redactie)
  Mensen met een visuele beperking kregen bij Opera Vlaanderen al langer een "speciale inleiding over wat er op scène gebeurt". Dinsdag krijgen ze in Antwerpen ook via een hoofdtelefoon meer uitleg over de actie op het podium.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.