Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 August 2020
03:21 uur

Franse alleenstaande vrouwen en lesbische koppels hebben recht op kunstmatige bevruchting

VRT NWS

01/08/2020 - 11:41

Na weken van touwtrekken heeft de Franse Assemblée dan toch een wetsvoorstel goedgekeurd inzake bio-ethiek. Dat geeft alle Franse vrouwen het recht op kunstmatige bevruchting. Tot nu toe waren lesbische koppels en alleenstaande vrouwen daarvan uitgesloten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Stromae overweegt klacht tegen Franse conservatieven die zijn muziek gebruikten (15/10/2019 - Knack)
  Belgische trots Stromae is met zijn Papaoutai in een storm beland. Het nummer werd gebruikt door activisten die strijden tegen een wetswijziging die alleenstaande vrouwen en lesbische koppels toegang zou geven tot kunstmatige bevruchting. De zanger gaf daar zijn toestemming niet voor en overweegt nu een klacht.
  [naar artikel]
 2. Tienduizenden Fransen betogen tegen ivf-behandeling voor alleenstaande vrouwen en lesbiennes (06/10/2019 - De Morgen)
  In Parijs hebben zondag tienduizenden mensen betoogd tegen het voorstel om alle vrouwen toegang te geven tot een ivf-behandeling (in-vitrofertilisatie). De deelnemers aan de mars vinden het niet kunnen dat alleenstaande vrouwen of lesbische koppels op die manier de mogelijkheid krijgen om een ‘vaderloos’ gezin te starten.
  [naar artikel]
 3. Tienduizenden Fransen betogen tegen ivf-behandeling in ‘vaderloos’ gezin (06/10/2019 - De Morgen)
  In Parijs hebben zondag tienduizenden mensen betoogd tegen het voorstel om alle vrouwen toegang te geven tot een ivf-behandeling (in-vitrofertilisatie). De deelnemers aan de mars vinden het niet kunnen dat alleenstaande vrouwen of lesbische koppels op die manier de mogelijkheid krijgen om een ‘vaderloos’ gezin te starten.
  [naar artikel]
 4. Stromae dient klacht in tegen Franse conservatieven (15/10/2019 - De Morgen)
  Stromae wil klacht indienen tegen een conservatieve groep in Frankrijk. Die gebruikte zijn nummer ‘Papaoutai’ tijdens een manifestatie tegen de nakende uitbreiding van het recht op kunstmatige bevruchting.
  [naar artikel]
 5. Facebookbedrieger chanteerde lesbische vrouwen met naaktfoto’s (07/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een man uit het Nederlands-Limburgse Landgraaf deed zich op Facebook voor als lesbische vrouw en verleidde vrouwen om pikante foto’s te delen. Hij dreigde vervolgens die beelden te publiceren. De man heeft volgens de politie zeker 25 lesbische vrouwen bedrogen en tenminste 10 gechanteerd via Facebook.
  [naar artikel]
 6. Lesbische vrouwen aangevallen op de bus: “Toon hoe lesbiennes seks hebben” (29/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Twee lesbische vrouwen hebben getuigd over de aanval die ze eind mei ondergaan hebben in een bus in Londen. “Die tieners vroegen ons hoe lesbiennes seks hebben”, klinkt het. Daarna vielen de drie tieners hen fysiek en verbaal aan, feiten waarvoor ze nu voor de rechtbank verschenen zijn.
  [naar artikel]
 7. Ouders stoppen best 3 maanden voor bevruchting al met roken en drinken (en ja, dat geldt voor allebei) (09/09/2019 - De Morgen)
  Een kinderwens? Eérst gezond leren leven, zeggen dokters. Koppels - nee, niet alleen vrouwen - die het beste voorhebben met hun baby, moeten volgens professor Lode Godderis (KU Leuven) al drie maanden voor de bevruchting op hun eten letten en het roken en drinken afzweren.
  [naar artikel]
 8. Twee vrouwen krijgen stokslagen voor lesbische relatie in Maleisië (03/09/2018 - VRT NWS)
  Twee lesbische vrouwen hebben zes stokslagen gekregen in een rechtbank in de Maleisische staat Terengganu. Rechtengroepen zijn ongerust over de mensenrechten.
  [naar artikel]
 9. Twee vrouwen krijgen stokslagen voor lesbische relatie in Maleisië (03/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twee lesbische vrouwen hebben maandag zes stokslagen gekregen in een rechtbank in de Maleisische staat Terengganu. Rechtengroepen zijn ongerust...
  [naar artikel]
 10. Karolien Debecker en Dorianne Aussems (MNM): "Waar blijven jonge lesbische rolmodellen?" (16/05/2018 - VRT NWS)
  Meisjes en vrouwen die op vrouwen vallen, hebben te weinig lesbische rolmodellen. Dat zeggen MNM-dj's Karolien Debecker en Dorianne Aussems. In "Van Gils & gasten" houden ze daarom een pleidooi voor meer zichtbare lesbische baanbrekers. 
  [naar artikel]
 11. Tienduizenden Fransen betogen tegen ivf-behandeling voor lesbische vrouwen (06/10/2019 - Metro)
  In Parijs hebben zondag tienduizenden mensen betoogd tegen het voorstel om alle vrouwen toegang te geven tot een ivf-behandeling (in-vitrofertilisatie). De deelnemers aan de mars vinden het niet kunnen dat alleenstaande vrouwen of lesbische koppels op die manier de mogelijkheid krijgen om een “vaderloos” gezin te starten. De betoging werd georganiseerd door een collectief van 21 organisaties, waaronder ook ‘La Manif pour tous’, een conservatieve organisatie die in 2013 nog vruchteloos protesteerde tegen de invoering van het holebihuwelijk. Occurence, een onafhankelijk onderzoeksbureau dat in opdracht van enkele media tellingen uitvoert bij betogingen, zegt dat er 74.500 mensen deelnamen aan de optocht. De organisatoren zelf beweren dat het om 600.000 mensen gaat. De manifestanten trokken van de Jardin du Luxembourg naar de Tour Montparnasse. Ze hadden vlaggen bij zich met opschriften als “Liberté Égalité Paternité”. “Ik denk dat het belangrijk is dat kinderen een vader krijgen”, zegt Véronique (25), die samen met haar man en haar baby aanwezig is op de betoging. “De wet mag geen weeskinderen van hen maken.” Momenteel kunnen in Frankrijk enkel heteroseksuele koppels die geen kinderen kunnen krijgen een beroep doen op de ivf-techniek. Maar eind september stemde de Assemblée Nationale (lagerhuis) in met een amendement op de wet over bio-ethiek. Daardoor zouden binnenkort alle vrouwen de mogelijkheid krijgen om zo’n behandeling te ondergaan. De wet moet wel nog worden goedgekeurd door de Senaat. Ludovine de la Rochère, de voorzitter La Manif pour tous, benadrukte op BFMTV dat het nog niet te laat is om de hervorming tegen te houden. bron: Belga Het bericht Tienduizenden Fransen betogen tegen ivf-behandeling voor lesbische vrouwen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Lesbische vrouw heeft geen recht op vaderschapsverlof (18/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft een klacht van een lesbische vrouw over vaderschapsverlof afgewezen. De klacht van de Franse...
  [naar artikel]
 13. Bende mannen valt groep lesbische vrouwen aan: één slachtoffer verliest zeven tanden (23/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor een pub in het Engelse Portsmouth heeft een bende mannen een groep lesbische vrouwen aangevallen. Eén van de slachtoffers werd zo hard
  [naar artikel]
 14. De Sutter: "Misschien mogelijk om zaadcellen te maken bij vrouwen en eicellen bij mannen" (13/09/2017 - VRT NWS)
  Petra De Sutter is buitengewoon hoogleraar gynaecologie aan de Universiteit Gent. In haar boek "De maakbare baby" schetst ze de technologische evolutie van kunstmatige bevruchting en probeert ze uit te zoeken waar de ethische grens ligt.
  [naar artikel]
 15. Alleenstaande mannen grijpen naar de fles, vrouwen naar de pillen (11/04/2019 - De Morgen)
  Om de stress van een echtscheiding te lijf te gaan grijpen gescheiden mannen sneller naar de fles, terwijl gescheiden vrouwen kiezen voor pillen. 23 procent van de ondervraagde alleenstaande vrouwen gaf toe de voorbije twee weken slaapmiddelen, kalmeermiddelen of antidepressiva gebruikt te hebben.
  [naar artikel]
 16. Lesbische koppels scheiden vaker dan homoparen (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 17. Tienduizenden Fransen betogen tegen ivf-behandelingen voor alleenstaande vrouwen en lesbiennes  (06/10/2019 - VRT NWS)
  In Parijs hebben tienduizenden Fransen betoogd tegen een wetsvoorstel dat in-vitrofertilisatie (ivf) of proefbuisbevruchting mogelijk maakt voor alleenstaande vrouwen en lesbiennes.
  [naar artikel]
 18. 'Een kus is intiem. Daar wil je als vrouw toch zelf over beslissen?' (10/04/2019 - De Morgen)
  Honderd Franse vrouwen, met actrice Catherine Deneuve op kop, verdedigen het 'recht om vrouwen lastig te vallen'. Filosofe Tinneke Beeckman denkt er het hare van: 'Zij veronderstellen een incasseringsvermogen waarvan jongere vrouwen denken: wij hóéven dat helemaal niet te hebben.'
  [naar artikel]
 19. Zorgen lesbische vrouwen voor een comedyrevolutie? (29/06/2018 - De Morgen)
  In haar Netflix-special Nanette breekt Hannah Gadsby met comedy, en meteen ook met alle conventies van het genre. "Geen bescheidenheid, maar een vernedering", zegt ze de manier waarop ze zichzelf te kijk zette als te dikke lesbienne. Zorgen lesbische vrouwen voor een comedyrevolutie? 
  [naar artikel]
 20. Alleenstaande vaders zijn steeds meer in trek bij vrouwen (18/06/2018 - Metro)
  Vrouwen hebben alleenstaande vaders nog nooit zo aantrekkelijk gevonden. Dat heeft een onderzoek van datingsite Zoosk uitgewezen. Het befaamde sixpack zou daarentegen aan belang verliezen. De wetenschappers hebben 3.051 vrijgezelle vrouwen bevraagd en meer dan 300.000 berichten geanalyseerd. Daaruit blijkt dat single vaders erg in trek zijn. Zo zou 92% van de vrouwen ervoor openstaan om een relatie te beginnen met een man met kinderen. Dat is 10% meer dan twee jaar geleden. Vrouwen vinden papa’s zorgzamer, geduldiger en meer verantwoordelijk. De zogenaamde ‘papahumor’ scoort ook goed. Sixpack Uit het onderzoek kwam nog een opvallend resultaat naar boven. Vrouwen zouden uitgekeken zijn op een sixpack. Of ze vinden het toch geen vereiste om met iemand te daten. Zo’n 86% van de ondervraagde singles ziet het zitten om gekoppeld te worden aan iemand zonder fitnesslichaam. Een kwart van de dames vindt een buikje aantrekkelijk. Lees ook : Vrouwen vinden mannen met baarden aantrekkelijker Het bericht Alleenstaande vaders zijn steeds meer in trek bij vrouwen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. “Onze ouders hebben niet gekeken” (27/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTIn ‘Sex Tape’, het VIJF-programma waarin koppels hun seksleven met heel Vlaanderen delen, kwam afgelopen dinsdag een lesbisch koppel uit Hasselt aan bod. Eline Tari (23) en Lisa Bammens (22) installeerden een camera in hun slaapkamer en toonden openlijk en expliciet hoe ze met elkaar de liefde bedrijven. “Wij wilden de buitenwereld tonen dat lesbische vrouwen ook maar normale mensen zijn”, zegt Eline. “Al denk ik niet dat onze ouders gekeken hebben.”
  [naar artikel]
 22. Regering trekt belastingvrije som voor alleenstaande ouders op (26/10/2017 - Metro)
  De regering stelt voor om alleenstaande ouders met een beperkt beroepsinkomen extra duwtje in de rug te geven. Dat blijkt volgens Le Soir uit het ontwerp van de programmawet. De belastingvrije som wordt opgetrokken tot 1.550 euro, wat neerkomt op een verhoging van 34 tot 55 euro per maand. Alleenstaande ouders die kinderen ten laste hebben, hebben recht op een belastingvoordeel in de vorm van een verhoging van de belastingvrije som. Dat voordeel wordt nu voor bepaalde alleenstaande ouders groter gemaakt door het optrekken van die belastingvrije som. Het gaat daarbij wel enkel om de alleenstaande ouders met een beperkt netto-inkomen van minder dan 15.000 euro, met een degressieve regeling tot 18.000 euro. Omgerekend varieert het voordeel tussen 34 en 55 euro per maand, afhankelijk van het aantal kinderen ten laste. Minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) bevestigt dat er in 2018 een bedrag van 20 miljoen euro voorzien is voor de maatregel. bron: Belga
  [naar artikel]
 23. Alleenstaande vrouwen gelukkiger na scheiding dan mannen (27/09/2018 - Metro)
  Scheiden is lijden, maar voor vrouwen blijkbaar iets minder dan mannen. Dat blijkt uit een rondvraag van het lifestyleblad Style dat meer dan duizend mannen en vrouwen bevroeg na hun scheiding. Tijdens de enquête kregen 1.060 gescheiden mannen en vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 54 jaar 30 vragen over hun leven na een scheiding. Wat bleek? Maar liefst 52% van de dames gaf aan gelukkiger te zijn na de breuk. Dit percentage staat in schril contrast met de resultaten van de heren. In die groep bleek maar 32% gelukkiger te zijn na de scheiding. Gevoelens voor ex Uit de rondvraag bleek ook dat maar liefst 61% van de vrouwen zich goed voelde om als single door het leven te gaan, bij mannen was dit slechts 47%. Hoewel heren sneller een nieuwe relatie aanknoopten, gaf bijna een vijfde van hen toe dat ze nog gevoelens koesterde voor hun voormalige partner. Bij de vrouwen was dit nog geen 10%. De voornaamste reden waarom koppels uit elkaar gingen was dat ze uit elkaar gegroeid waren, ontrouw en een ongelukkig gevoel in de relatie. Lees ook : Daarom is het zo moeilijk een relatie te verbreken Het bericht Alleenstaande vrouwen gelukkiger na scheiding dan mannen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Nederlandse wetenschappers creëren embryo zonder bevruchting (02/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nederlandse onderzoekers hebben voor het eerst nieuw leven laten ontstaan in een laboratorium, zonder dat er een bevruchting is geweest. De...
  [naar artikel]
 25. Een op de vier vrouwen ter wereld krijgt niet het recht om nee te zeggen tegen seks (01/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wereldwijd hebben slechts ongeveer een op de twee vrouwen het recht om zelf te beslissen over hun seksuele activiteiten en gezondheidszorg. Dat...
  [naar artikel]
 26. 26 vrouwen mogelijk bevrucht met zaad verkeerde man na fout in ivf-lab (27/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Universitair Medisch Centrum Utrecht onderzoekt een 'procedurefout' bij zijn ivf-laboratorium. Bij de bevruchting van eicellen van 26 vrouwen
  [naar artikel]
 27. Deze vrouwen werken als escort voor vrouwen: "Het idee dat alleen mannen geïnteresseerd zijn in betaalde seks, is grote onzin" (03/07/2018 - De Morgen)
  Tot 2016 bestond er geen escortbureau dat zich exclusief richtte op lesbische vrouwen. Raar, vond Alexandra van Delft, en dus richtte ze De Stoute Vrouw op. Ze ziet allerlei soorten klanten, van vrouwen die een seksueel trauma hebben opgelopen tot hoogbejaarde dames. 
  [naar artikel]
 28. Lesbische vrouw vlucht met spermadonor en ontvoert dochter (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een lesbische moeder wordt door de politie gezocht omdat ze haar peuterdochter zou ontvoerd hebben en vanuit Canada naar Engeland zou gevlucht
  [naar artikel]
 29. Hetero vrouwen hebben de minste orgasmes tijdens seks (26/02/2017 - De Redactie)
  Uit een grote studie in de VS blijkt dat hetero mannen, homo's, biseksuele mannen, lesbische vrouwen en biseksuele vrouwen allemaal vaker klaarkomen tijdens seks dan hetero vrouwen.
  [naar artikel]
 30. Vrouwen mogelijk bevrucht met zaad verkeerde man na fout Nederlands ivf-lab (27/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Universitair Medisch Centrum Utrecht onderzoekt een 'procedurefout' bij zijn ivf-laboratorium. Bij de bevruchting van eicellen van 26 vrouwen
  [naar artikel]
 31. Tienduizenden Fransen betogen tegen ivf-behandeling voor lesbische vrouwen (06/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Parijs hebben zondag tienduizenden mensen betoogd tegen het voorstel om alle vrouwen toegang te geven tot een ivf-behandeling (in-vitrofertilisatie).
  [naar artikel]
 32. Zwanger van een tweeling via natuurlijke én kunstmatige wijze? "Hoogst uitzonderlijk, maar het kan" (05/12/2017 - VRT NWS)
  Een Vlaams jong koppel zou zwanger zijn van twee kinderen: een kindje zou verwekt zijn via kunstmatige inseminatie, het andere zou met drie dagen verschil verwekt zijn via natuurlijke bevruchting. Dat schrijven de kranten De Morgen en Het Laatste Nieuws. VRT NWS heeft (tot nog toe) geen bevestiging van het koppel maar legde de zaak wel even voor aan specialisten. "Hoogst uitzonderlijk", zeggen ze, "maar het kan". 
  [naar artikel]
 33. Lesbische partners kunnen meteen écht mama worden (11/04/2019 - De Morgen)
  Een vrouw die een kind heeft met haar lesbische partner, zal dat kind niet meer moeten adopteren. Zowel in de Kamer als in de Senaat wordt er - zonder elkaars medeweten - gewerkt aan een voorstel om de lesbische partner meteen bij de geboorte te registreren als ouder.
  [naar artikel]
 34. Mannetjes op verkeersborden in Genève moeten plaats ruimen voor vrouwen, ouderen en koppels (17/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Genève heeft ruim de helft van alle mannetjes op verkeersborden vervangen door vrouwen, ouderen en koppels. De Zwitserse stad wil zo de...
  [naar artikel]
 35. Samsungs ‘kunstmatige mens’ Neon is nog ver van Blade Runner (07/01/2020 - Express)
  Samsung heeft op de Consumer Electronics Show (CES) Neon voorgesteld, een projectie op een scherm dat spreekt en interageert zoals een echte mens. Yoga-instructies, Franse les krijgen of een recept proberen met instructies: dat zal binnenkort mogelijk zijn met Neon, de ‘kunstmatige mens’ van Samsung. Hoe ziet die kunstmatige mens eruit? Stel u geen robot […] The post Samsungs ‘kunstmatige mens’ Neon is nog ver van Blade Runner appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. Finse ouders hebben voortaan recht op 14 maanden ouderschapsverlof (06/02/2020 - Metro)
  Ouders zullen vanaf volgend jaar in Finland recht hebben op 14 maanden ouderschapsverlof. Dat heeft minister van Sociale Zaken Aino-Kaisa Pekonen bekendgemaakt. De nieuwe Finse coalitie pleit voor meer gelijkheid tussen de seksen. Sanna Marin (SDP) werd eind vorig jaar verkozen als nieuwe premier van Finland. Met haar 34-jarige leeftijd is ze de jongste vrouwelijke premier ter wereld. Samen met haar centrumlinkse coalitie pleit ze voor meer gelijkheid tussen de seksen. Iedere ouder zal over 168 verlofdagen beschikken na de geboorte van een kind. Opgeteld is dat 328 dagen of 14 maanden. De bedoeling is dat het tegen begin volgend van kracht is. Daarnaast heeft de moeder ook nog eens recht op één maand zwangerschapsverlof voorafgaand aan de geboorte. Alleenstaande vrouwen of mannen hebben ook recht op de 328 verlofdagen. De nieuwe coalitie wil geen enkel soort gezin uitsluiten. Het plan zou de regering volgend jaar z’n 100 miljoen euro extra kosten. Zweden doet nog beter Tot nu toe hebben Finse moeders recht op 4,2 maanden ouderschapsverlof, terwijl vaders recht hebben op 2,2 maanden. Buurland Zweden doet nog steeds beter, want iedere ouder heeft daar recht op 240 verlofdagen. Samen goed voor 480 dagen.   Lees ook: Vier maanden ouderschapsverlof bij Nestlé Het bericht Finse ouders hebben voortaan recht op 14 maanden ouderschapsverlof verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Deze vrouw gaf meer dan 22.000 euro aan kunstmatige bevruchting en beviel op haar 51ste (17/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Naomi Gryn wilde zo graag een kindje krijgen dat ze al jaren aan het proberen was. Na een dure IVF procedure, beviel ze van een kindje. Nu, vier jaar later, doet ze haar verhaal aan de hele wereld.
  [naar artikel]
 38. Egyptische presentatrice krijgt 3 jaar cel voor steun aan alleenstaande moeders op tv (04/11/2017 - VRT NWS)
  In Egypte heeft een presentatrice 3 jaar cel gekregen omdat ze het moederschap voor alleenstaande vrouwen in haar tv-programma had aangekaart.
  [naar artikel]
 39. Bij Unilever Nederland is de helft van alle managers vrouw dankzij kunstmatige intelligentie (05/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Meer vrouwen in leidinggevende functies – Unilever Nederland wilde het al decennia. Sinds er kunstmatige intelligentie wordt ingezet tijdens...
  [naar artikel]
 40. Opgegroeid bij alleenstaande moeder? Minder loon en minder vrienden (27/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Kinderen die opgroeiden bij een alleenstaande mama voelen daar ook als volwassene de gevolgen van. Zo verdienen ze 30 procent ­minder, zijn ze vaker zelf single en hebben ze minder vrienden. Dat blijkt uit een Brits-Duits onderzoek. “We moeten alleenstaande ouders beter ondersteunen”, zegt socioloog Piet Bracke.
  [naar artikel]
 41. Opgegroeid bij alleenstaande moeder? Minder loon en minder vrienden (27/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kinderen die opgroeiden bij een alleenstaande mama voelen daar ook als volwassene de gevolgen van. Zo verdienen ze 30 procent ­minder, zijn ze vaker zelf single en hebben ze minder vrienden. Dat blijkt uit een Brits-Duits onderzoek. “We moeten alleenstaande ouders beter ondersteunen”, zegt socioloog Piet Bracke.
  [naar artikel]
 42. Straffe twist in ‘Temptation island’: koppels krijgen één ‘kampvuurjoker’ (12/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De koppels in Temptation island hebben dit seizoen een opmerkelijke troef in handen. Eenmalig mogen zowel de mannen als de vrouwen beslissen om beelden niet te tonen aan hun partner op het kampvuur. Ideaal dus om pikante momenten op het eiland te verbergen.
  [naar artikel]
 43. Deze vrouwen werken als escort voor vrouwen: "Het idee dat alleen mannen geïnteresseerd zijn in betaalde seks, is grote onzin" (03/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tot 2016 bestond er geen escortbureau dat zich exclusief richtte op lesbische vrouwen. Raar, vond Alexandra van Delft, en dus richtte ze de Stoute...
  [naar artikel]
 44. Twee keer zwanger in drie dagen tijd (14/04/2019 - De Morgen)
  Over zes maanden worden ze samen geboren, maar toch zijn de twee kinderen in de buik van de Vlaamse Els met drie dagen verschil verwekt. Eentje kwam er via kunstmatige inseminatie, eentje dankzij een natuurlijke bevruchting.
  [naar artikel]
 45. Twee keer zwanger in drie dagen tijd (05/12/2017 - De Morgen)
  Over zes maanden worden ze samen geboren, maar toch zijn de twee kinderen in de buik van de Vlaamse Els met drie dagen verschil verwekt. Eentje kwam er via kunstmatige inseminatie, eentje dankzij een natuurlijke bevruchting.
  [naar artikel]
 46. Professor bepleit gezond voedingspatroon 3 maanden voor zwangerschap (08/09/2019 - Metro)
  Zowel vrouwen als mannen moeten reeds drie maanden voor de zwangerschap een gezond voedingspatroon hanteren. Vooral roken, alcohol drinken en contact met pesticiden en zware metalen zijn uit den boze. Dat heeft Lode Godderis (KU Leuven) gezegd tijdens het Kinderwenscongres in Leuven. “De invloed van het roken op de zwangerschap is het best bestudeerd. Er is een duidelijk verband vastgesteld tussen het roken, de kans op bevruchting, de duur van de zwangerschap, het geboortegewicht en risico dat de pasgeborene op latere leeftijd met aandoeningen kampt. Zo is er bijvoorbeeld een significant verband bewezen tussen roken en de kans op astma. Wat het risicogehalte betreft volgt alcoholgebruik kort achter roken”, aldus Godderis, die aan de KU Leuven hoogleraar is aan het Centrum Omgeving en Gezondheid en oprichter van het Kinderwens Expertisenetwerk. 10% zwangere vrouwen rookt  Er is volgens Godderis nog veel sensibilisering nodig. “In ons land blijft 10% van de zwangere vrouwen roken tijdens de zwangerschap. Het percentage vaders dat dat doet is nog hoger.” Het roken moet ook al ongeveer drie maanden voor de bevruchting gestopt worden. Dat is ook voor de vaders het geval vermits de aanmaak van spermacellen zo lang duurt. Wat een man dan consumeert kan invloed hebben op de productie ervan. Ook alcoholgebruik dient in die periode geweerd te worden. “In wetenschappelijke kringen groeit de overtuiging dat vrouwen ook tijdens de zwangerschap alcohol volledig moeten weren.” Uit gepresenteerde cijfers tijdens het congres blijkt dat onvruchtbaarheid 15 tot 25 procent van de westerse koppels treft. Lees ook : “Mensen die vaak frisdrank drinken, sterven vroeger” Het bericht Professor bepleit gezond voedingspatroon 3 maanden voor zwangerschap verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Sterke stijging bewust alleenstaande moeders (01/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De BAM of bewust alleenstaande moeder is in opmars. Een vrouw met kinderwens die geen partner heeft en alleen voor een kind kiest. Meestal via een spermadonor. “We hebben het aantal alleenstaande moeders in ons centrum in vijf jaar zien stijgen, van gemiddeld 60 naar 200 per jaar”, zegt fertiliteitsspecialist Petra De Sutter van UZ Gent. Ook in het UZ Brussel is de stijging opvallend.
  [naar artikel]
 48. Lesbisch koppel verwelkomt eerste baby die in twee baarmoeders werd gedragen (06/12/2019 - Metro)
  Een wetenschappelijke primeur in Engeland: daar werd de eerste baby geboren die door zijn beide moeders werd gedragen. Dokters noemen het een doorbraak in ‘gedeeld moederschap’.  Baby Otis werd twee maanden geleden geboren, maar het nieuws werd nu verspreid. “We zijn overweldigd door alle aandacht”, zegt Donna, een van de twee moeders. Donna is Otis’ biologische moeder. Dat wil zeggen dat haar eitje werd gebruikt om het te bevruchten met sperma. Bij normaal ‘gedeeld moederschap’ gebeurt die bevruchting buiten de baarmoeder en wordt het bevruchte eitje vervolgens in de baarmoeder van de andere vrouw geplaatst. Donna en Jasmine gingen echter nog een stap verder. AneVivo Bij baby Otis gebeurde ook de bevruchting van het eitje namelijk in de baarmoeder van Donna. Dat gebeurde door een minicapsule met Donna’s eitje en sperma van een donor in haar baarmoeder te plaatsen. Toen de bevruchting na achttien uur gebeurd was, werd het bevruchte eitje bij Jasmine ingeplant. Die droeg het vervolgens negen maanden en gaf geboorte aan Otis. De behandeling gebeurde in de London Women’s Clinic en heeft de benaming ‘AneVivo’ (In Vivo Natural fertilization technology) gekregen. In the Telegraph vertelt Donna dat het speciale proces hen zeker dichter bij elkaar heeft gebracht, al hadden ze al een heel hechte relatie. “We zijn er beiden bij betrokken en hebben allebei een speciale band met Otis. Bij lesbische koppels doet normaal gezien één persoon alles, terwijl wij allebei heel betrokken zijn.” Baby Otis maakt het intussen goed.   Lees ook : BIZAR. Britse tiener ontdekt dat ze twee vagina’s en baarmoeders heeft Het bericht Lesbisch koppel verwelkomt eerste baby die in twee baarmoeders werd gedragen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Franse vrouwen pakken op de valreep de drie punten tegen IJsland (18/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse vrouwen hebben vandaag hun eerste wedstrijd in groep C op het EK in Nederland op het nippertje gewonnen. De nummer drie van de
  [naar artikel]
 50. Franse vrouwen komen op straat in gele hesjes (06/01/2019 - VRT NWS)
  In verschillende Franse steden hebben vandaag opnieuw gele hesjes geprotesteerd. Maar anders dan gisteren waren het nu allemaal vrouwen. Zij willen op die manier benadrukken dat vrouwen volgens hen het hardst getroffen worden door lage lonen, taksen en dure levensmiddelen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.