Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 August 2020
15:44 uur

Dode zeehond spoelt aan in havengeul van Nieuwpoort: "Een zeer triest zicht"

VRT NWS

01/08/2020 - 11:49

In de havengeul van Nieuwpoort is een dode zeehond aangespoeld. Het dier stierf nadat het in een touw was verstrengeld geraakt. "Een zeer triest zicht", zegt Jean Thiébaut die de ontdekking deed.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zeehond sterft door ingeslikte vishaken: "Niet eerste geval in Nieuwpoort" (05/12/2017 - VRT NWS)
  In Nieuwpoort is een jonge zeehond gestorven die enkele vishaken had ingeslikt. Een medewerker van Sea Life in Blankenberge was erin geslaagd om het dier te vangen en in veiligheid te brengen. De dierenverzorger bracht de zeehond nog voor een spoedoperatie naar een dierenarts, maar het dier heeft die ingreep niet overleefd. Het is overigens niet de eerste keer dat er in Nieuwpoort een zeehond met vishaken wordt aangetroffen: ook gisteren werd er eentje gevonden.
  [naar artikel]
 2. Topman De Lijn: "Stiptheid is zeer, zeer triest" (14/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik vind het zelf zeer, zeer triest hoe het met de stiptheid gesteld is." Dat zei Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn, donderdag bij
  [naar artikel]
 3. Zeehond slaat kajakker in het gezicht met dode octopus (26/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op sociale media is een filmpje opgedoken waarop te zien is hoe een zeehond uit het water rijst met een dode octopus in zijn bek waarmee hij een...
  [naar artikel]
 4. Zeehond slaat kanoër in het gezicht met dode octopus (26/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op sociale media is een filmpje opgedoken waarop te zien is hoe een zeehond uit het water rijst met een dode octopus in zijn bek waarmee hij een...
  [naar artikel]
 5. Gat gebrand in vloer uitkijktoren Nieuwpoort (06/04/2020 - VRT NWS)
  De brandweer van Nieuwpoort en Koksijde-Oostduinkerke rukten vanmiddag uit naar de uitkijktoren langs de havengeul in Nieuwpoort. Er steeg heel wat rook uit de toren langs de Paul Orbanpromenade. Er was al een groot gat in de vloer tussen de twee verdiepingen.
  [naar artikel]
 6. Jan Fabre is zijn plein in Nieuwpoort kwijt (10/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Jan Fabreplein in Nieuwpoort is nog maar vier maanden oud, maar nu wordt de naam opnieuw gewijzigd naar ‘Dienstweg Havengeul’. Dat heeft...
  [naar artikel]
 7. Dode zeehond bij opruimactie Galgenschor (19/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Bij de opruimactie in het Galgenschor werd zaterdag voormiddag een dode zeehond gevonden. Het dier zou door een gespecialiseerde dienst opgehaald worden.
  [naar artikel]
 8. Zeehond spoelt dood aan met touw om nek (12/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Op het strand van Wenduine is een zeehond aangespoeld die letterlijk is gestorven omdat hij groeide. Het dier had namelijk een nylon draad rond zijn nek en naarmate het dier groeide, ging het touw steeds dieper in zijn nek snijden. De wonde werd zo diep dat de zeehond aan zijn verwondingen overleed. Volgens kenners moet het dier enorm hard afgezien hebben.
  [naar artikel]
 9. Albino zeehond volgt vier soortgenoten de Noordzee in (17/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Het SOS Zeehond Rescue Team heeft dit weekend vijf zeehondenpups vrijgelaten op het strand ter hoogte van de O'Neill Beachclub. Blikvanger was de zeldzame albino zeehond Moussine die op 13 augustus aanspoelde in Lombardsijde. Ook Chico, aangespoeld in Koksijde, Abby, aangespoeld in Nieuwpoort Abby, Blue die in Westende voet aan wal zette en Aurore die in Duinbergen werd gevonden, kozen het ruime sop.
  [naar artikel]
 10. Sea Life vangt eerste zeehondenpup van zomerseizoen op (25/07/2017 - De Redactie)
  De zeehond was vorige week aangespoeld in Middelkerke en sterkt momenteel aan. "Ze is een gewone zeehond, die haar moeder veel te snel kwijtraakte. Alleen heeft ze geen kans op overleven"
  [naar artikel]
 11. Zeldzame maanvis aangespoeld in Nieuwpoort (18/12/2019 - VRT NWS)
  In de havengeul van Nieuwpoort is woensdagmiddag een zeldzame maanvis aangespoeld. Een wandelaar trof het dier aan ter hoogte van de gebouwen van Sport Vlaanderen langs de Paul Orbanpromenade.
  [naar artikel]
 12. Klacht over incident in OCMW-zorgcentrum "De Zathe" in Nieuwpoort (15/11/2017 - VRT NWS)
  Het lijkt erop dat er iets misloopt in het OCMW-zorgcentrum "De Zathe" in Nieuwpoort. De burgemeester van Nieuwpoort kreeg van een personeelslid allerlei verhalen te horen over wantoestanden binnen het zorgcentrum. Hij neemt de zaak ernstig en stapte ermee naar de politie.
  [naar artikel]
 13. Zeilers ongerust over beweegbare muur in Nieuwpoort (19/12/2017 - VRT NWS)
  In Nieuwpoort komt er in de havengeul een soort van beweegbare muur tegen overstromingen. Dat baart de zeilers zorgen. Vooral kleine zeilboten zullen door die stormvloedkering volgens hen moeilijker de jachthaven kunnen in- en uitvaren.
  [naar artikel]
 14. Zeehond met vishaak in kaak laat zich niet vangen (07/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een jonge zeehond met een vishaak doorheen de kaak is de laatste dagen in Nieuwpoort meermaals opgemerkt. Ondanks verwoede pogingen laat het dier
  [naar artikel]
 15. FOTO. Brandweer en vissers redden zwemmend schaap uit havengeul (21/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Opvallend beeld in de havengeul van Nieuwpoort donderdagmiddag. Een uitgebroken schaap wandelde er eerst gewond rond op de golfbreker. Toen de brandweer aankwam om het bange dier weg te halen, dook het schaap het water in. Er werden duikers bij gevraagd en er kwam ook hulp van enkele opvarenden van een vissersbootje. Het arme dier kon zo uiteindelijk uit het water gered worden. Het kreeg onderdak in de kinderboerderij.
  [naar artikel]
 16. Eén dode en twee zwaargewonden bij zware botsing op E40 in Nieuwpoort (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Op de E40 in Nieuwpoort zijn deze nacht één dode en twee zwaargewonden gevallen bij een zwaar ongeval. Een Volkswagen Golf met Franse nummerplaat
  [naar artikel]
 17. Zeehond met vishaak is voorlopig niet te vangen (08/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het lukt voorlopig niet om de zeehond met een vishaak door zijn kaak te vangen. “Sea Life deed een eerste poging en de brandweer een tweede, in opdracht van Sea Life”, vertelt Peter Bendels van de brandweer van Nieuwpoort. “Waar het dier de komende dagen opduikt, weten we niet. Dat kan op het strand zijn of in de binnenhaven. De vishaak beschadigde geen vitale organen, maar kan de zeehond hinderen bij het eten. Net daarom proberen we het dier te vangen. We willen de zeehond helpen, in tegenstelling tot verhalen op sociale media. Wie het dier ziet, neemt het best contact op met Sea Life of de brandweer.”
  [naar artikel]
 18. 500e geredde zeehondenpup vrijgelaten in Nieuwpoort (29/03/2019 - VRT NWS)
  Nona is de 500e zeehond die Sea Life Blankenberge heeft verzorgd en weer vrijgelaten, in de 21 jaar dat het bestaat. De pup spoelde twee maanden geleden gewond aan in Nieuwpoort en is daar nu terug vrijgelaten. 
  [naar artikel]
 19. VIDEO. Dode en zwaargewonden bij ongeval op E40 in Nieuwpoort (24/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Bij een ongeval op de E40 in Nieuwpoort zijn donderdagnacht een dode en twee zwaargewonden gevallen.
  [naar artikel]
 20. Slachtoffer Nieuwpoort verrast tijdens tv-kijken: "Heel veel geluk dat er niet meer slachtoffers vielen" (28/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er is nog geen uitsluitsel over de oorzaak van de ramp met de torenkraan in Nieuwpoort waarbij één dodelijk slachtoffer is gevallen. "Er is een...
  [naar artikel]
 21. "Schildpad" van Fabre in Nieuwpoort na enkele weken al beschadigd (26/07/2018 - VRT NWS)
  "Searching for Utopia", het kunstwerk van Jan Fabre dat beter bekend is als "de schildpad", is enkele weken na de inhuldiging in Nieuwpoort al op verschillende plaatsen beschadigd. Het stadsbestuur vraagt aan het publiek meer respect voor het kunstwerk. 
  [naar artikel]
 22. Ook zeehond geniet van de zon (26/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op het strand van Knokke lag deze namiddag een zeehond te zonnen aan de waterlijn. “De zeehond was bebloed aan zijn voorste zwemvliezen”, vertelt...
  [naar artikel]
 23. Slachtoffer Nieuwpoort werd verrast tijdens tv-kijken: "Heel veel geluk dat er niet meer slachtoffers vielen" (28/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er is nog geen uitsluitsel over de oorzaak van de ramp met de torenkraan in Nieuwpoort waarbij één dodelijk slachtoffer is gevallen. "Er is een...
  [naar artikel]
 24. VOLG LIVE: 100 jaar Grote Oorlog: Waterfront 2018 (29/06/2018 - VRT NWS)
  Aan de Belgische kust wordt de honderdste verjaardag van het begin van het einde van de Eerste Wereldoorlog herdacht. Het event "Waterfront 2018" vindt plaats over een afstand van 21 kilometer, van de havengeul in Zeebrugge tot de havengeul in Oostende. Het evenement viert het einde van de vijandigheden en vestigt de aandacht op de toekomst, de hoop en verzoening. 3.000 bootjes vastgehouden door 6.000 participanten vormen een 21 kilometer lange ketting. Bekijk het event in het kader van GoneWest hier live.
  [naar artikel]
 25. Vinvis op drift voor de kust van Oostende (24/10/2018 - VRT NWS)
  In de Noordzee op enkele kilometer voor de kust van Oostende en Bredene drijft een dode walvis. "Het gaat om een gewone vinvis", zegt marinebioloog Jan Haelters van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) en Belgisch Mathematisch Model voor de Noordzee (BMM). "Vermoedelijk spoelt het kadaver in de loop van de nacht aan."
  [naar artikel]
 26. IN BEELD. Zo groot is ravage in Nieuwpoort: "Lijkt wel beschoten building uit de oorlog" (28/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De schade is groot aan het flatgebouw in Nieuwpoort waartegen gisteravond een torenkraan is gevallen. Een krachtige windstoot blies het werktuig...
  [naar artikel]
 27. Zeehond sterft door touw rond hals in Wenduine (12/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op het strand van Wenduine is vanochtend een zeehond aangespoeld die verstikt was geraakt in een nylon touw. "Dit illustreert dat zwerfvuil ook bij...
  [naar artikel]
 28. "Zijn de Bart Scholsen en de Kolacny's nu ook spoorgooiers?" (29/08/2018 - VRT NWS)
  "Marginalen", "Boerenkinkels", "Analen", "Marginaal nest"… Na het racistisch incident in Aarschot regende het gisteren op sociale media spottende reacties over de stad. "Het is zo triest dat het racistisch incident wordt misbruikt om gigantisch te veralgemenen", zegt Aarschots ereburger en muzikant Steven Kolacny.
  [naar artikel]
 29. Zeehond slaat kajakker met octopus (27/09/2018 - VRT NWS)
  Op sociale media is een filmpje opgedoken van een zeehond die onverwachts een kajakker aanvalt met een dode octopus. Wat de man precies fout deed is niet duidelijk maar hij kon er gelukkig om lachen. De beelden werden genomen voor de kust van Nieuw-Zeeland door Taiyo Masuda, een student uit uit Sydney. 
  [naar artikel]
 30. Ophef rond "geweigerd" WOI-monument in Nieuwpoort (09/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Nieuwpoort is een kleine hetze ontstaan rond een monument voor de Britse en Australische gesneuvelde soldaten in de loopgraven tijdens de
  [naar artikel]
 31. Na "kleine raketman" noemt Trump Kim Jong-un nu "zeer eerbaar" (25/04/2018 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump slaat een opvallend andere toon aan over de Noord-Koreaanse leider. Op een persconferentie noemde hij Kim Jong-un "zeer open" en "zeer eerbaar", en dat zorgt voor gefronste wenkbrauwen. Tot voor kort omschreef hij hem immers als "Kleine Raketman". 
  [naar artikel]
 32. Frank Deboosere: "Het einde van de droogte is nog niet in zicht" (12/07/2018 - VRT NWS)
  Het heeft op de meeste plaatsen in ons land al wekenlang niet meer goed geregend, maar volgens VRT-weerman Frank Deboosere is het einde van de droogte nog lang niet in zicht. "De oorzaak ligt bij een zogenoemde "omega-blocking" boven Groot-Brittannië en het einde daarvan is nog niet in zicht", legt hij uit.
  [naar artikel]
 33. Ann De Bie: "Nieuwpoort wil een drama zoals vorige week vermijden" (02/01/2018 - VRT NWS)
  De kust bereidt zich voor op een nachtelijke storm. Onze reporter Ann De Bie is in Nieuwpoort, waar vorige week nog een torenkraan omgevallen is.  
  [naar artikel]
 34. Schilder in Mark Eyskens "zeer geïnspireerd" door De Warmste Week (21/12/2016 - De Redactie)
  Oud-CD&V-politicus Mark Eyskens gaat een schilderij maken voor De Warmste Week van Music For Life. Eyskens beklom vanmorgen de VRT-toren en voelde zich naar eigen zeggen "zeer geïnspireerd" door het zicht en de inzamelingsactie voor het goede doel.
  [naar artikel]
 35. "Sancties VS zijn triest voor relaties met Rusland" (26/07/2017 - De Redactie)
  Volgens het Kremlin zijn de nieuwe sancties tegen Rusland die vannacht zijn goedgekeurd in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden "bijzonder onvriendelijk" en "triest voor de relaties" tussen beide landen. Die sancties zullen de normalisering van de relaties tussen de VS en Rusland geen goed doen, klinkt het in Moskou.
  [naar artikel]
 36. Woody Allen moet "triest voor Weinstein"-uitspraak snel nuanceren (16/10/2017 - VRT NWS)
  De Amerikaanse regisseur Woody Allen heeft zijn uitspraken over het schandaal rond Harvey Weinstein snel moeten nuanceren en verduidelijken nadat hij er veel kritiek op gekregen had. Zaterdag noemde Allen de situatie nog "triest" voor Weinstein en waarschuwde hij voor een heksenjacht, zondag werd het dat "Weinstein een trieste, zieke man" is.
  [naar artikel]
 37. Brasserie in Nieuwpoort wil geen kinderen in zijn zaak: "Ze maken stoelen kapot en jagen anderen weg" (18/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er is op social media commotie ontstaan over het verbod op kinderen in een brasserie op de Zeedijk in Nieuwpoort-Bad. Een moeder werd namelijk...
  [naar artikel]
 38. Uitbater in Nieuwpoort wil geen kinderen in zijn brasserie: "Ze maken stoelen kapot en jagen anderen weg" (18/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er is op social media commotie ontstaan over het verbod op kinderen in een brasserie op de Zeedijk in Nieuwpoort-Bad. Een moeder werd namelijk...
  [naar artikel]
 39. Uitbater in Nieuwpoort bant kinderen uit zijn brasserie: "Ze maken stoelen kapot en jagen anderen weg" (18/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er is op social media commotie ontstaan over het verbod op kinderen in een brasserie op de Zeedijk in Nieuwpoort-Bad. Een moeder werd namelijk...
  [naar artikel]
 40. Maar liefst 125.000 euro voor aanstormend filmtalent Peter Triest (17/11/2016 - De Redactie)
  Een Vlaming wint de Nederlandse Mediafondsprijs voor zijn plannen rond "Parked lives". Toch krijgt Triest het bedrag niet mee naar huis.
  [naar artikel]
 41. Hemel voor wandelaars, hel voor zeevaarders: havengeul compleet geblokkeerd door metershoge zandbank (25/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Door het stormweer van de afgelopen weken is de havengeul van Blankenberge compleet verzand geraakt. Wind en de sterke stroming bouwden een zandbank van vier meter hoog tussen de twee havenkoppen. De haven in- en uitvaren bij laagwater is momenteel onmogelijk. Opvallend: de havengeul werd nog maar net gebaggerd. “Het was nog nooit zo erg op zo’n korte periode”, klinkt het bij het AMDK.
  [naar artikel]
 42. Dode door omgevallen kraan in Nieuwpoort (27/12/2017 - De Tijd)
  20:13 Bij een ongeval met een torenkraan in Nieuwpoort is woensdagavond een dodelijk slachtoffer gevallen. Het slachtoffer werd onder het puin aangetroffen.
  [naar artikel]
 43. Heibel tussen kustgemeenten over kwaliteitslabel voor Nieuwpoort: "Ze zijn gewoon niet solidair" (16/07/2018 - De Morgen)
  U merkt het misschien niet tijdens uw strandbezoek, maar de burgemeesters van de kust liggen in de clinch. De aanleiding? Een blauwe vlag met daaraan verbonden kwaliteitslabel die Nieuwpoort in alle stilte aanvroeg en kreeg, maar daarmee de andere kustgemeenten jaloers maakt. "Je moet collegiaal zijn."
  [naar artikel]
 44. Macron botst weer met Bolsonaro na "buitengewoon respectloze" commentaar op zijn echtgenote (26/08/2019 - VRT NWS)
  De Franse president Emmanuel Macron en zijn Braziliaanse ambtsgenoot Jair Bolsonaro zijn opnieuw stevig met elkaar gebotst. Ditmaal was de aanleiding niet (alleen) het brandende Amazonewoud, maar ook een seksistische uitlating van Bolsonaro aan het adres van Macrons echtgenote Brigitte. "Triest, triest", vindt Macron. "Maar in de eerste plaats voor Bolsonaro en zijn landgenoten."
  [naar artikel]
 45. "Torenkraan Nieuwpoort wordt eerst uiteengehaald en dan weer in elkaar gezet voor onderzoek" (28/12/2017 - VRT NWS)
  Op 12 november stond de torenkraan al in Nieuwpoort opgesteld, en toen was er een technisch defect waardoor de kraan is beginnen rondtollen. Het parket gaat zowel het vorige probleem onderzoeken als het dodelijke ongeluk van gisteravond.
  [naar artikel]
 46. Zeehond sterft langzame gruweldood door nylontouw in Noordzee (12/06/2018 - VRT NWS)
  In Wenduine is een dode zeehond aangespoeld die een langzame en pijnlijke dood is gestorven nadat hij een nylontouw rond de nek had gekregen. Dat meldt het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. Naarmate het dier groeide, drong het touw dieper en dieper in de lagen weefsel door tot het bezweek.
  [naar artikel]
 47. Stormweer aan zee: dode bij ongeval met torenkraan in Nieuwpoort (27/12/2017 - De Standaard)
  Er raast momenteel een stevige storm boven de Belgische kust. In Nieuwpoort is één persoon om het leven gekomen nadat een torenkraan omviel door zware stormwind.
  [naar artikel]
 48. Schattig! “Verliefde” zeehond geeft duiker twee kussen (14/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een duik in het natuurreservaat Punta Loma in Argentinië werd duiker Julian Bala verrast door een “verliefde” zeehond. De zeehond was...
  [naar artikel]
 49. Verdwaalde zeehond duikt op in Nazareth, 60 km van zee (04/02/2019 - De Morgen)
  Een zeehond heeft een trip gemaakt naar het Oost-Vlaamse Nazareth. Het dier kwam uit een gracht gekropen en sloop een stal binnen, waar bewoners het ontdekten. De zeehond werd opgehaald door Sea Life Blankenberge en uitgezet in zee.
  [naar artikel]
 50. Trump tegen president China: "We zullen een zeer, zeer goede relatie hebben" (07/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteren aan zijn Chinese homoloog Xi Jinping beloofd dat de twee "op lange termijn een zeer, zeer
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.