Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 August 2020
01:19 uur

Federale regering heeft strategisch plan klaar met coronacommissaris

Knack

01/08/2020 - 11:58

De federale regering legt een plan op tafel om een volgende coronagolf zoveel mogelijk in te dijken. Daar maakt een coronacommissaris deel van uit.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. N-VA heeft er geen belang bij om in federale regering te stappen (15/08/2019 - De Tijd)
  21:57 De N-VA heeft er politiek-strategisch geen enkel belang bij om toe te treden tot een federale regering. Dat zou de strategie om Vlaanderen als baken van goed bestuur weer op de kaart te zetten doorkru...
  [naar artikel]
 2. ArcelorMittal stelt toekomst Luikse site veilig (06/02/2017 - De Redactie)
  Staalgroep ArcelorMittal heeft een strategisch plan klaar, dat de fabrieken in de regio Luik moet veiligstellen. Het plan omvat zowel investeringen al tonnages voor zes lijnen, zo is vernomen uit eensluidende bron.
  [naar artikel]
 3. Strategisch plan Toerisme lovend voor Geetbets (29/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De gemeente Geetbets beschikt over heel wat troeven op toeristisch vlak. Dat is gebleken bij de presentatei van het strategisch plan Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Hageland.
  [naar artikel]
 4. Bianca Debaets (CD&V): 'Federale regering te langzaam met antiracismeplan' (15/07/2018 - Knack)
  Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) introduceert een plan om racisme uit te wieden. Zij wacht niet op een plan van de federale regering: 'Ik betreur dat mijn federale en ook mijn Vlaamse collega Liesbeth Homans (N-VA) telkens opnieuw zeer lang talmen als het over deze thematiek gaat', zegt ze tegen De Zondag.
  [naar artikel]
 5. Toerisme Kempen stelt nieuw strategisch plan voor aan vakantiemakers (31/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een nieuwe strategisch plan voor toerisme moet de Kempen nog sterker in de verf zetten. Met dat plan moeten de vakantiemakers aan de slag. Het team Kempen van Toerisme Provincie Antwerpen reikt hen een aantal hefbomen aan.
  [naar artikel]
 6. ArcelorMittal heeft goed nieuws voor de fabriek in Luik (06/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Staalgroep ArcelorMittal heeft een strategisch plan klaar, dat de fabrieken in het Luikse moet veiligstellen. Het toekomstplan heeft betrekking op de periode na 2019, als het huidige akkoord dat in 2014 werd ondertekend door directie, vakbonden en het Waalse gewest afloopt. Het strategische plan omvat zowel investeringen al tonnages voor zes lijnen, zo is vernomen uit eensluidende bron.
  [naar artikel]
 7. ArcelorMittal heeft goed nieuws voor de fabriek in Luik (06/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Staalgroep ArcelorMittal heeft een strategisch plan klaar, dat de fabrieken in het Luikse moet veiligstellen. Het toekomstplan heeft betrekking op de periode na 2019, als het huidige akkoord dat in 2014 werd ondertekend door directie, vakbonden en het Waalse gewest afloopt. Het strategische plan omvat zowel investeringen al tonnages voor zes lijnen, zo is vernomen uit eensluidende bron.
  [naar artikel]
 8. 'Strategisch plan voor woonwagens staat nergens' (13/04/2019 - De Morgen)
  Dat de problemen met zigeuners om de zoveel tijd terugkeren, ligt niet aan de woonwagenbewoners zelf, maar puur aan de overheid, hekelen het Minderhedenforum en het Centrum voor Gelijkheid van Kansen. 'Het strategisch plan voor extra standplaatsen blijft dode letter.'
  [naar artikel]
 9. Muyters wilt dit jaar nog strategisch plan rond artificiële intelligentie in Vlaanderen (16/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er is in Vlaanderen nood aan een strategisch plan rond artificiële intelligentie (AI). Dat is een van de aanbevelingen van de Koninklijke Vlaamse...
  [naar artikel]
 10. Regering heeft plan B klaar voor Noord-Zuidverbinding (10/02/2017 - De Standaard)
  De Vlaamse regering wil van de Limburgse Noord-Zuidverbinding een ‘complex project’ maken. Op die manier wil de regering klaar staan met een alternatief indien de Raad van State de plannen voor het aanslepende dossier vernietigt.
  [naar artikel]
 11. ArcelorMittal stelt toekomst Luikse site veilig (06/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Staalgroep ArcelorMittal heeft een strategisch plan klaar, dat de fabrieken in het Luikse moet veiligstellen. Het toekomstplan heeft betrekking
  [naar artikel]
 12. ArcelorMittal stelt toekomst Luikse site veilig (06/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Staalgroep ArcelorMittal heeft een strategisch plan klaar, dat de fabrieken in het Luikse moet veiligstellen. Het toekomstplan heeft betrekking
  [naar artikel]
 13. Bescherm de arbeidsmarkt, bundel de krachten (07/04/2019 - De Morgen)
  De Vlaamse regering, met inbegrip van CD&V-minister-president Kris Peeters, dreigt ermee om met een belangenconflict het plan te stoppen om de aanwerving van jonge en oudere werklozen in crisistijd te bevorderen. Dat plan is nochtans zonder tegenstand in de federale regering goedgekeurd, ook door CD&V en Open Vld dus. De houding van de Vlaamse regering is onbegrijpelijk en ik leg graag uit waarom.
  [naar artikel]
 14. Raad van bestuur Crelan buigt zich dinsdag over ‘strategisch plan’ (24/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Bij de coöperatieve bank Crelan staat morgen/dinsdag een raad van bestuur gepland. Op de agenda staat een nieuw ‘strategisch plan’, zo bevestigt de bank. De vakbonden vrezen een sanering.
  [naar artikel]
 15. Voka vraagt volwaardige federale regering én staatshervorming (06/01/2020 - Express)
  Het Vlaams netwerk van ondernemingen had op haar nieuwjaarsreceptie een politieke boodschap klaar: er moet dringend een federale regering komen, die werk maakt van een staatshervorming tegen 2024. En ook de Vlaamse regering moet zich herpakken. ‘Zorg voor een regionalisering van de arbeidsmarkt en de gezondheidszorg.’ Dat was het pleidooi van Wouter De Geest, de […] The post Voka vraagt volwaardige federale regering én staatshervorming appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Regering-Michel stelt begrotingsevenwicht uit tot 2019 (19/04/2017 - Knack)
  De federale regering was van plan om tegen 2018 een begroting in evenwicht te hebben, maar heeft die plannen nu met een jaar bijgesteld. Dat meldt de VRT.
  [naar artikel]
 17. Spaans leger heeft plan klaar om in te grijpen in Catalonië (11/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Spaanse leger staat klaar om de politie en Guardia Civil in Catalonië te helpen als de regering in Madrid de Catalaanse autonomie tijdelijk...
  [naar artikel]
 18. Geluidshinder Brussels Airport : rechter verplicht federale regering om tegen 3 juni impactstudie klaar te hebben (01/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een nieuw vonnis verplicht de federale regering om tegen 3 juni een impactstudie klaar te hebben over de geluidshinder veroorzaakt door vliegtuigen van en naar de luchthaven van Zaventem. Die studie moet er komen op straffe van een dwangsom van 300.000 euro per maand, zegt de Brusselse minister van Leefmilieu Céline Fremault vrijdagavond.
  [naar artikel]
 19. Geert Bourgeois: "Vrijdag stap ik naar de regering met een brexit-plan" (14/11/2018 - VRT NWS)
  De Vlaamse minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft een plan klaar rond de brexit, de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Vrijdag legt hij het voor aan de Vlaamse regering. Dat zei hij in "De ochtend". Het plan staat los van het voorakkoord dat nu op tafel ligt in het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 20. Daarom ziet Trump Groenland als een strategisch interessante ijsklomp (20/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Ja, hij heeft het echt gezegd. Amerikaans president Donald Trump bevestigt de geruchten dat hij Groenland wil kopen. Maar dat plan is minder vergezocht dan op het eerste gezicht lijkt: de VS zijn in een machtsstrijd verwikkeld met China en Rusland over grondstoffen en strategisch interessante gebieden bij de Noordpool.
  [naar artikel]
 21. Vlaamse regering heeft plan om Vlaanderen autismevriendelijker te maken (26/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse regering heeft een actieplan klaar om Vlaanderen ‘autismevriendelijker’ te maken. Het plan heeft volgens minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) twee grote doelen: de participatiekansen van personen met autisme bevorderen en de levenskwaliteit van mensen in de omgeving van personen met autisme verbeteren. Voor het actieplan wordt jaarlijks bijkomend 800.000 euro vrijgemaakt.
  [naar artikel]
 22. De Wever: “Onderhandelingsteam is klaar, nu zal het vooruitgaan” (09/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft met een foto op zijn Facebookpagina nog eens gealludeerd op de aanslepende onderhandelingen over een federale regering. “Mijn onderhandelingsteam is klaar”, zei hij.
  [naar artikel]
 23. Het armoedebeleid van de federale regering: 'De maskers zijn finaal afgevallen' (10/10/2017 - Knack)
  Volgens Staatssecretaris voor armoedebestrijding Zuhal Demir(N-VA) zal de federale regering er niet meer in slagen om de laagste uitkeringen op te trekken tot aan de Europese armoedegrens. 'De kost loopt inderdaad hoog op, maar het gebrek aan een structureel plan is schrijnend', zegt armoedespecialiste Bea Cantillon.
  [naar artikel]
 24. Strategisch plan moet Waalse pluimveesector vleugels geven (26/07/2018 - Metro)
  De Waalse pluimveesector moet jaarlijks met 9 procent groeien. Dat is de ambitie achter een strategisch plan dat Waals minister van Landbouw René Collin (cdH) vandaag heeft voorgesteld in Libramont, aan de vooravond van de jaarlijkse grote landbouwbeurs. Het plan gaat over een periode van tien jaar en zal minstens 3,2 miljoen euro kosten. Het plan “komt er niet toevallig”, een jaar na de fipronilcrisis en de “rampzalige gevolgen voor nogal wat ondernemingen” in de sector van de legkippen, legde Collin uit op een persconferentie. Maar er is meer. Wallonië produceert een pak onder het eigen verbruik als het op gevogelte en eieren aankomt. “Daarom moeten we erg ambitieus zijn voor deze sector”. Bovendien is de Waalse pluimveesector “erg kwalitatief”, aldus Collin. Het strategisch plan moet het gat dichtrijden tussen de Waalse productie en consumptie van kippen en eieren. Een groei van de sector met 9 procent per jaar betekent dat er elk jaar 40 kippenkwekers moeten bijkomen, waarvan 90 procent binnen de alternatieve productie, weet de minister, die opmerkt dat Wallonië milieuvergunningen weigert voor industriële kwekerijen. Een andere doelstelling houdt in dat er “drie tot vijf lokale slachterijen” en een eiverwerkingsbedrijf bijkomen. bron: Belga Het bericht Strategisch plan moet Waalse pluimveesector vleugels geven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. N-VA heeft plan klaar: “Energie kan 115 euro per jaar goedkoper” (01/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Andries Gryffroy, de energiespecialist van N-VA, heeft een plan klaar dat een gezin met een gemiddeld stroomverbruik voor elektriciteit en aardgas 115 euro per jaar kan besparen. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 26. Rechter verplicht regering om tegen juni impactstudie klaar te hebben over geluidshinder Zaventem  (01/02/2019 - VRT NWS)
  De federale regering moet een impactstudie laten maken over de geluidshinder van de vliegtuigen rond de luchthaven van Zaventem. Dat heeft de Brusselse rechtbank van eerste aanleg beslist na een klacht van de Brusselse regering over de overschrijding van de strengere geluidsnormen in het gewest. De studie moet tegen 3 juni klaar zijn, zoniet volgt er een dwangsom van 300.000 euro per maand.
  [naar artikel]
 27. Flexi-jobs geen daverend succes: faillissementen in horeca blijft hoog, zwartwerk nog steeds populair (04/04/2019 - VRT NWS)
  Het Rekenhof is kritisch voor het "horecaplan" van de federale regering. De regering lanceerde dat plan vier jaar geleden om de horecasector leefbaarder te maken en om zwartwerk tegen te gaan. Maar volgens het Rekenhof is het niet duidelijk of dat gelukt is en heeft de sociale zekerheid door het plan heel wat inkomsten misgelopen.
  [naar artikel]
 28. Britse chaos dreigt als plan May vanavond mislukt (15/01/2019 - De Morgen)
  De federale regering van lopende zaken stoomt noodmaatregelen klaar mocht België na een harde brexit eind maart een EU-buitengrens worden. Deze kans wordt groter als het brexitplan van Brits premier Theresa May en de EU vanavond weggestemd wordt in het Lagerhuis.
  [naar artikel]
 29. Waalse regering pompt 250 miljoen euro in regionale luchthavens (24/11/2016 - De Standaard)
  De Waalse regering wil tegen 2023 zowat 250 miljoen euro investeren om de regionale luchthavens in Charleroi en Luik te laten groeien. Dat blijkt uit het strategisch plan van bevoegd minister René Collin (cdH), zo schrijft Le Soir.
  [naar artikel]
 30. Waalse regering pompt 250 miljoen euro in regionale luchthavens (24/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Waalse regering wil tegen 2023 zowat 250 miljoen euro investeren om de regionale luchthavens in Charleroi en Luik te laten groeien. Dat blijkt uit het strategisch plan van bevoegd minister René Collin (cdH), zo schrijft Le Soir.
  [naar artikel]
 31. Wat staat er in het zomerakkoord? (26/07/2017 - De Tijd)
  07:44 De federale regering heeft een akkoord over de begroting en een resem aan sociaaleconomische hervormingen klaar.
  [naar artikel]
 32. Vlaanderen mikt op 280 extra windmolens en 6,4 miljoen zonnepanelen tegen 2020 (08/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering heeft haar becijferd plan met energiedoelstellingen tegen 2020 klaar. Dat plan mikt vooral op extra hernieuwbare energie uit
  [naar artikel]
 33. Vakbond van basisonderwijs dreigt met staking als plan basisonderwijs uitblijft (29/03/2018 - Metro)
  Het Christelijk Onderwijzersverbond (COV) wil dat Vlaams Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) snel met een plan basisonderwijs komt. Als dat plan nog te lang op zich laat wachten, dan kunnen stakingen niet uitblijven. “De leraar trekt het niet meer”, aldus de vakbond. “Er is dringend nood aan meer omkadering en meer ondersteuning op de klasvloer. Kinderverzorgers, administratief personeel, meer mensen in de klas, dat is wat het basisonderwijs nodig heeft.” De noodkreet komt er na een Pano-reportage. Crevits hoort in de oproep van de vakbond een “uitgestoken hand, en dat vind ik een heel goede zaak”. “De contouren van het plan zijn klaar, we kunnen er heel snel mee naar het veld.” “Als de Vlaamse regering er niet in slaagt om snel een akkoord te bereiken over een strategisch plan basisonderwijs met een visie en een financieringstraject op lange termijn, dan zal het COV tot staking overgaan”, dreigt de vakbond. “Het water staat onze leden aan de lippen. Ze verwachten snel concrete maatregelen om hun werk beter te kunnen doen.” De Pano-reportage, gisterenavond, ging over het basisonderwijs. Voor de vakbond maakte die reportage duidelijk dat de lesopdracht “steeds complexer” wordt en dat “daar telkens meer andere taken bovenop komen”. Daarom wil het COV dat er voor het personeel in het basisonderwijs een evolutie komt naar een hoofdopdracht van 22 uur lesopdracht, en 2 uren overleg en professionele ontwikkeling. “Als er niet snel en krachtdadig wordt ingegrepen om leraren te ondersteunen tot in de klas, zal de kwaliteit van ons onderwijs dalen, ondanks de volgehouden professionele inzet van duizenden juffen en meesters”, aldus de vakbond. Het COV verwacht snel een beslissing over het strategisch plan basisonderwijs dat Crevits beloofd heeft. “De vakbonden hebben gelijk dat dat plan er moet komen”, reageert Crevits. “Het is de eerste keer dat de discussie zo fel leeft.” bron: Belga Het bericht Vakbond van basisonderwijs dreigt met staking als plan basisonderwijs uitblijft verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Duitse regering bereikt akkoord om dieselwagen te redden (02/10/2018 - Metro)
  De Duitse regering heeft in de nacht van maandag op dinsdag, na urenlang onderhandelen, een akkoord bereikt dat de dieselwagen moet redden. Sinds het schandaal met de uitstootwaarden bij Volkswagen en de lage emissiezones in steeds meer (Duitse) steden, is diesel steeds minder geliefd. Voor de Duitse autosector en de miljoenen dieselrijders in Duitsland is dat een ramp. De federale regering heeft nu een plan klaar “voor schone lucht”. Details zouden later vandaag worden bekendgemaakt door de Duitse ministers van Milieu en van Transport. Eén van de maatregelen zou bestaan uit het retroactief aanpassen van oude dieselmotoren en het verlenen van stimulansen om schonere diesels te kopen. bron: Belga   Het bericht Duitse regering bereikt akkoord om dieselwagen te redden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Duitse regering bereikt akkoord om dieselwagen te redden (04/10/2018 - Metro)
  De Duitse regering heeft in de nacht van maandag op dinsdag, na urenlang onderhandelen, een akkoord bereikt dat de dieselwagen moet redden. Sinds het schandaal met de uitstootwaarden bij Volkswagen en de lage emissiezones in steeds meer (Duitse) steden, is diesel steeds minder geliefd. Voor de Duitse autosector en de miljoenen dieselrijders in Duitsland is dat een ramp. De federale regering heeft nu een plan klaar “voor schone lucht”. Details zouden later vandaag worden bekendgemaakt door de Duitse ministers van Milieu en van Transport. Eén van de maatregelen zou bestaan uit het retroactief aanpassen van oude dieselmotoren en het verlenen van stimulansen om schonere diesels te kopen. Bron: Belga   Het bericht Duitse regering bereikt akkoord om dieselwagen te redden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. SP.A: 'Vlaamse regering niet van plan nog een Energiepact te sluiten' (09/01/2018 - Knack)
  De Vlaamse regering heeft nog geen standpunt klaar over de visienota over een Energiepact, bijna een maand nadat de vier energieministers daarover een akkoord bereikten. Een concrete timing is er niet. Volgens Vlaams parlementslid Joris Vandenbroucke (sp.a) schuift de regering de kwestie voor zich uit.
  [naar artikel]
 37. Nieuwe Waalse regering pakt uit met belastinghervorming (06/09/2017 - De Tijd)
  06:43 MR en cdH, die sinds kort de Waalse regering vormen, hebben een plan klaar om de belastingen in Wallonië te verlagen.
  [naar artikel]
 38. Regering lijkt klaar om F-35 te bestellen (22/10/2018 - De Morgen)
  De komende dagen moet de federale regering een beslissing nemen over de opvolger van de F-16-gevechtsvliegtuigen. Meer dan ooit ligt de Amerikaanse F-35 in poleposition. 
  [naar artikel]
 39. Duitse regering schiet dieselindustrie ter hulp (02/10/2018 - De Tijd)
  07:43 De Duitse regering heeft een plan klaar om de dieselindustrie te redden, nu almaar meer dieselwagens de steden niet meer mogen binnen rijden.
  [naar artikel]
 40. Alternatieve regeling voor Arco nooit bij Europa gemeld, wegens val van regering (24/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De federale regering heeft een alternatief plan dat ze liet uitwerken om de Arco-coöperanten alsnog te vergoeden nooit formeel ingediend bij Europa door de val van de regering. Dat schrijf De Tijd vrijdag op basis van een goedgeplaatste bron en mailverkeer dat de krant kon inkijken.
  [naar artikel]
 41. "Federale regering stelt begrotingsevenwicht uit tot 2019" (19/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering mikt niet langer op een begroting in evenwicht tegen 2018. Dat heeft VRT Nieuws vernomen in federale regeringskringen. Het
  [naar artikel]
 42. Hoe gaat het voort in Catalonië? (21/10/2017 - De Tijd)
  14:46 De Spaanse regering heeft haar plan klaar om het Catalaanse onafhankelijkheidsproces een halt toe te roepen. Maar wanneer gaan die maatregelen in?
  [naar artikel]
 43. Oppositie vernietigend over begrotingsakkoord federale regering (24/07/2018 - De Standaard)
  De oppositiepartijen reageren scherp op het zomerakkoord dat de federale regering dinsdag heeft gesloten. ‘De regering rekent zich rijk’, klinkt het bij de SP.A. ‘Dit is niet meer serieus’, klaagt Groen aan.
  [naar artikel]
 44. Nieuwe rel tussen Brusselse en federale regering: Francken wil niet opdraaien voor facturen transmigranten (04/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken is niet van plan de factuur voor de Brusselse opvang van transitmigranten te betalen. “0 euro”, zo tweet hij in antwoord op het plan van Brussels minister Pascal Smet om de factuur voor het heropenen van een opvangcentrum door te schuiven naar de federale regering. Francken wil die factuur niet betalen en trekt van leer tegen de betrokken burgemeesters en politiediensten. Die weigeren volgens hem op te treden. “De knuffelpolitiek naar illegalen stoppen”, zei Francken in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 45. Grotere spreiding vluchten moet luchthaven redden (19/04/2017 - De Tijd)
  00:01 De federale minister van Mobiliteit François Bellot (MR) heeft een plan klaar om de vliegbewegingen boven Brussels Airport nog meer te spreiden. Tegelijk komen er volledig 'stille periodes'.
  [naar artikel]
 46. Het Zomerakkoord is een feit, wat heeft de regering-Michel nog in petto? (09/12/2017 - VRT NWS)
  De federale regering heeft een definitief akkoord bereikt over het Zomerakkoord. Wetstraatjournalist Johny Vansevenant vertelt u wat er gisteravond concreet is beslist. Maar hij kijkt ook verder. Wat verwacht hij nog van deze federale regering?
  [naar artikel]
 47. Zeskoppig strategisch comité moet succes maken van Michels nationaal investeringspact (31/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charles Michel heeft het zeskoppig strategisch comité voorgesteld dat van zijn nationaal strategisch investeringspact 2017-2030 een
  [naar artikel]
 48. Noorwegen broedt op Tesla-taks (12/10/2017 - De Tijd)
  20:11 De Noorse regering heeft een plan klaar om een belasting in te voeren op grote elektrische luxewagens. Dat bleek gisteren uit de begrotingsplannen voor 2018.
  [naar artikel]
 49. Bart De Wever: “We hebben de verkiezingen verloren, dat is klaar en duidelijk” (26/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Als grootste partij zullen wij initiatief nemen om alle Vlaamse partijen uit te nodigen, want Vlaanderen heeft een krachtige regering nodig.” Dat zei N-VA-voorzitter Bart De Wever zondagavond in zijn speech. “Voor het federale niveau wachten wij het initiatief van de koning af. Maar laat me één ding klaar en duidelijk zeggen: er kan geen regering worden gevormd zonder meerderheid in Vlaanderen. Dat zullen wij nooit toestaan.”
  [naar artikel]
 50. Trump bevestigt dat hij ‘strategisch interessant’ Groenland wil kopen: ‘We zijn goede bondgenoten’ (19/08/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft nu ook zelf gezegd dat hij interesse heeft om Groenland te kopen van Denemarken. Volgens Trump is Groenland ‘strategisch interessant’ voor de VS en doet het land de Deense regering ‘erg veel pijn’ omdat er jaarlijks meer dan een half miljard euro heen vloeit.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.