Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 August 2020
15:17 uur

NMBS na overrompeling station Oostende: ‘Noodplan werd uitgevoerd’

De Standaard

01/08/2020 - 12:02

In het station van Oostende stonden vrijdagavond een troep dagjestoeristen op elkaar gepakt te wachten op een trein. De politie moest ingrijpen. NMBS bevestigt dat er een noodplan is voor zulke situaties én dat het ook werd uitgevoerd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. NMBS plaatst 1.700 zonnepanelen op stationsparking Oostende (29/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  De NMBS heeft meer dan 1.700 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van het nieuwe parkeergebouw van het station van Oostende. De zonnepanelen moeten elk jaar 520.000 kWh produceren. Dat maakt van de installatie de tweede grootste zonnepaneleninstallatie van de NMBS.
  [naar artikel]
 2. Oorlogsbom opgegraven aan station Oostende (08/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bij werkzaamheden aan het station van Oostende is vrijdagochtend rond 9 uur een oorlogsbom opgegraven. Dat melden spoornetbeheerder Infrabel en de NMBS.
  [naar artikel]
 3. Oorlogsbom opgegraven aan station Oostende (08/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij werkzaamheden aan het station van Oostende is vrijdagochtend rond 9 uur een oorlogsbom opgegraven. Dat melden spoornetbeheerder Infrabel en de NMBS.
  [naar artikel]
 4. Oorlogsbom opgegraven aan station Oostende (08/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij werkzaamheden aan het station van Oostende is vrijdagochtend rond 9 uur een oorlogsbom opgegraven. Dat melden spoornetbeheerder Infrabel en de NMBS.
  [naar artikel]
 5. Betalende parking station Noorderkempen: “Al het mogelijke doen om plannen NMBS terug te draaien” (22/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  “Het station Noorderkempen verdient een parkeerbeleid op maat”, antwoordt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) op de plannen van de NMBS om het station Noorderkempen betalend te maken.
  [naar artikel]
 6. NMBS twijfelt aan nieuwe parking station Noorderkempen, gemeente gaat reizigers bevragen (21/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Dit jaar komt er geen uitbreiding meer van de parking aan station Noorderkempen. Dat blijkt uit een overleg tussen de NMBS en het gemeentebestuur. De NMBS werkt aan verkeersstrategiestudie rond al haar stations. Die moet eind september klaar zijn.
  [naar artikel]
 7. Kritiek op communicatie NMBS (15/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er was heel wat kritiek op de communicatie van de NMBS nadat het station Brussel-Centraal vandaag negen uur afgesloten werd. De NMBS-woordvoerder
  [naar artikel]
 8. NMBS belooft oplapwerken aan station van Hasselt (18/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De berichten in de media over de erbarmelijke toestand van het Hasseltse station, lijken er nu toch voor te hebben gezorgd dat de NMBS wil investeren. Prioriteit zijn dringende herstellingswerken en het verhogen van de perrons.
  [naar artikel]
 9. Treinverkeer onderbroken na aanrijding (21/09/2017 - VRT NWS)
  Het treinverkeer tussen Oostende en Brugge is sinds halfacht vanmorgen onderbroken. Er is een werknemer van een onderaannemer van Infrabel aangereden. De man bevond zich op het spoor toen een trein het station uitreed. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse en het treinverkeer werd stilgelegd. Van aan het station van Oostende rijden pendelbussen van De Lijn naar het station van Brugge. Het is onduidelijk hoe lang de hinder nog zal aanhouden.
  [naar artikel]
 10. CD&V Zoersel blijft zich verzetten tegen betaalparking aan station Noorderkempen (24/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  CD&V Zoersel vindt dat het Zoersels schepencollege krachtdadiger moet optreden tegen het voornemen van de NMBS om de parking aan het station Noorderkempen betalend te maken. De motie die op voorstel van CD&V in december unaniem werd goedgekeurd, bleek op de jongste gemeenteraad nog niet overgemaakt aan de NMBS.
  [naar artikel]
 11. NMBS investeert 3,5 miljoen euro in station Leuven (22/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De NMBS start na de krokusvakantie met werken in het station Leuven. De perrons worden vernieuwd en de tijdelijke houten kap boven perron 1 wordt
  [naar artikel]
 12. Station Brussel-Noord ontruimd wegens bommelding (27/05/2019 - Metro)
  Het station van Brussel-Noord wordt ontruimd vanwege een bommelding. Dat meldt de federale politie en bevestigt de NMBS. Het station van Brussel-Noord wordt momenteel ontruimd vanwege een bommelding. De NMBS verklaart dat het treinverkeer niet stilgelegd is, maar dat er geen treinen stoppen in het station. Ook de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB meldt dat het Noordstation op politiebevel niet bediend wordt en vraagt de reizigers zich naar de halte WTC te begeven. Dag Erik, Brussel-Noord wordt ontruimd na een bommelding. ^Dries — NMBS (@NMBS) 27 mai 2019 Bomalarm in Brussel-Noord…Station wordt ontruimd. #Bxl pic.twitter.com/5ZthSURHsu — Belloni (@Bellon7) May 27, 2019 Lees ook : ‘Despacito’ is meest gestreamde nummer ooit Het bericht Station Brussel-Noord ontruimd wegens bommelding verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Slechts 11 miljoen voor verloederd station van Hasselt, Mechelen krijgt 100 miljoen (27/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Als de budgetten goedgekeurd worden zal de NMBS 11,6 miljoen euro op tafel leggen voor de renovatie van het station in Hasselt. Daarboven legt Infrabel 5 miljoen bij voor de hoognodige renovatie van het verloederde station. Dat is in schril contrast met het budget voor het station in Mechelen: binnenkort gaat de NMBS een bouwaanvraag indienen voor de bouw van een nieuw station. Prijskaartje: zo'n honderd miljoen euro.
  [naar artikel]
 14. NMBS onderzoekt ‘wansmakelijke grap’ in station Sint-Niklaas (24/07/2016 - De Standaard)
  ‘Let op voor de man met de bijl op de trein.’ Reizigers die een ticketje gingen kopen aan het loket in het station van Sint-Niklaas zagen die vreemde boodschap, meldt VTM Nieuws. Die was er opgehangen door een medewerker van de NMBS. ‘Een wansmakelijke grap’, zegt de woordvoerder van de NMBS.
  [naar artikel]
 15. NMBS begint intern onderzoek na “wansmakelijke grap” in station Sint-Niklaas (24/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  “Let op voor de man met de bijl op de trein”. Reizigers die een ticketje gingen kopen aan het loket in het station van Sint-Niklaas, zagen die vreemde boodschap, meldt VTM Nieuws. Die was er opgehangen door een medewerker van de NMBS. “Een wansmakelijke grap”, zegt de woordvoerder van de NMBS aan onze redactie.
  [naar artikel]
 16. NMBS plaatst betonblokken aan 22 grotere stations (13/04/2018 - Metro)
  Meer dan twintig grote station in België krijgen binnenkort betonblokken voor de deur. Met de ingreep wil spoorwegmaatschappij NMBS een mogelijke terroristische aanval met een voertuig voorkomen. De NMBS plaatst aan de ingangen van 22 grotere stations in het land betonblokken in het kader van de beveiliging. Het is een preventieve ingreep bedoeld om de toegang tot de stations te bemoeilijken, bevestigt NMBS-woordvoerder Bart Crols. Hij benadrukt dat er geen specifieke aanleiding of reden voor de ingreep is. “Beslissing werd hele tijd geleden genomen” De plaatsing past in het kader van de veiligheidsmaatregelen die gebeuren in samenspraak met de overheden. De betonblokken moeten voorkomen dat een voertuig een station kan binnenrijden. “De beslissing werd al een tijdje gelegen genomen. De aanbesteding is nu in uitvoering. In het station Brussel-Zuid bijvoorbeeld zijn de betonblokken al een tijdje geplaatst”, aldus Crols. Het totale budget van dit project in uitrol bedraagt 1,6 miljoen euro. Lees ook : NMBS hangt nieuwe bordjes over hoffelijkheid op Het bericht NMBS plaatst betonblokken aan 22 grotere stations verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Renovatie perrons station Hasselt start begin 2019 en duurt 4 jaar (25/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Minder dan een week nadat de hoofdroltrap in het station van Hasselt hersteld werd, viel maandagnamiddag alweer een andere roltrap stil. “De wet van Murphy”, zucht NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. Intussen is er meer informatie bekend over de renovatieplannen voor het station. Als de budgetten goedgekeurd geraken, starten de werken begin 2019. Naast de 11,6 miljoen euro van de NMBS legt ook Infrabel 5 miljoen op tafel voor de aanpassing van de perrons.
  [naar artikel]
 18. Tweede grootste NMBS-parking opent aan station Mechelen (31/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aan het station van Mechelen hebben NMBS-CEO Sophie Dutordoir en burgemeester Bart Somers (Open Vld) vandaag de nieuwe ondergrondse parking...
  [naar artikel]
 19. NMBS investeert 16 miljoen in station Hasselt (24/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De NMBS gaat 16 miljoen investeren in het station van Hasselt. Onder meer de perrons worden verhoogd. Elk perron krijgt ook liften en digitale aankondigingsborden.
  [naar artikel]
 20. Politie LRH vraagt toegang tot camera’s van NMBS aan Hasselts station (03/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De politie LRH heeft aan de NMBS gevraagd om toegang te krijgen tot hun camerabeelden aan het station van Hasselt. Op die manier wil de politiezone sneller en efficiënter optreden in de stationsbuurt.
  [naar artikel]
 21. NMBS maakt parking station Noorderkempen betalend (14/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De NMBS wil de parking aan station Noorderkempen betalend maken. “De parking is overbezet. Als we ze betalend maken kunnen we de treinreizigers een parkeerplaats garanderen”, stelt de NMBS. “Wij worden voor een voldongen feit geplaatst”, klinkt het bij de gemeente.
  [naar artikel]
 22. Oorlogsbom opgegraven aan station Oostende: treinverkeer hervat (08/12/2017 - De Standaard)
  Bij werkzaamheden aan het station van Oostende is vrijdagochtend rond 9 uur een oorlogsbom opgegraven. Het treinverkeer werd een half uur stilgelegd.
  [naar artikel]
 23. NMBS test nieuwe bewakingscamera uit in station Leopoldsburg (17/02/2017 - De Standaard)
  Spoorwegmaatschappij NMBS heeft vrijdag in het station van Leopoldsburg een 'dynamische bewakingscamera' in gebruik genomen. De camera, die op afstand bediend wordt, moet vandalen en spoorlopers afschrikken.
  [naar artikel]
 24. Veiligheidspersoneel van NMBS haalt treinsurfer van trein in station Halle (18/08/2018 - De Standaard)
  Pendelaars op de trein naar Sint-Niklaas wisten niet wat ze zagen op vrijdagmiddag: een jonge tiener klampte zich vast aan de buitenkant van de locomotief. Die haalde volgens getuigen op dat moment snelheden van zo’n 140 kilometer per uur. Bij aankomst in het station van Halle haalde het veiligheidspersoneel van de NMBS de waaghals van de trein, zo bevestigt de woordvoerder van de NMBS.
  [naar artikel]
 25. Veiligheidspersoneel van NMBS haalt treinsurfer van trein in station Halle (19/08/2018 - De Standaard)
  Pendelaars op de trein naar Sint-Niklaas wisten niet wat ze zagen op vrijdagmiddag: een jonge tiener klampte zich vast aan de buitenkant van de locomotief. Die haalde volgens getuigen op dat moment snelheden van zo’n 140 kilometer per uur. Bij aankomst in het station van Halle haalde het veiligheidspersoneel van de NMBS de waaghals van de trein, zo bevestigt de woordvoerder van de NMBS.
  [naar artikel]
 26. Gemeente neemt geen maatregelen om parkeeroverlast aan station aan te pakken: “Schuld van de NMBS, die moet het maar oplossen” (25/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het gemeentebestuur van Dilbeek is niet van plan om de parkeerproblemen aan het station van Sint-Martens-Bodegem op te lossen. “Dat is de taak van wie de problemen creëerde”, klinkt het. Waarmee eigenlijk met een beschuldigende vinger wordt gewezen naar de NMBS.
  [naar artikel]
 27. Nieuwe ambitie van NMBS: in elk station een toilet dat altijd open is (27/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De NMBS werkt aan een groot toiletplan waarbij er tegen de zomer voor elk type station een uniform toiletbeleid komt. Zo zou er altijd een toilet beschikbaar moeten zijn, wat nu buiten de kantooruren vaak niet het geval is.
  [naar artikel]
 28. NMBS investeert 16 miljoen euro in station Hasselt (24/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Hasselt krijgt eindelijk een vernieuwd station. Daarvoor trekt de NMBS 16 miljoen euro uit. De werken starten voor de zomer van 2018 en zullen
  [naar artikel]
 29. Ook station van Kiewit is doorn in het oog van reizigers (15/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Naast het station van Hasselt ligt ook het station van Kiewit er bedenkelijk bij. Het station ligt middenin de werf van de Philipsbrug maar men klaagt vooral over het gebrek aan zitbanken, schaduw. Wat erger is: fietsers en rolstoelgebruikers worden volledig buitenspel gezet door de NMBS.
  [naar artikel]
 30. Besix, CFE en Immobel mogen nieuwe hoofdzetel NMBS bouwen (21/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een consortium bestaande uit de bedrijven Besix, CFE en Immobel mag normaal gezien de nieuwe hoofdzetel bouwen van spoorwegmaatschappij NMBS aan het station Brussel-Zuid, een project van honderden miljoenen euro’s. Het consortium werd door de raad van bestuur van de NMBS aangeduid als “voorkeursbieder”, zo meldt de maatschappij vrijdag. Het krijgt in ruil vier huidige NMBS-kantoorsites in handen.
  [naar artikel]
 31. Station van Hasselt: de vergeetput van NMBS (23/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het station van Hasselt is de vergeetput van de NMBS. Dat is de enige juiste conclusie na een tocht van uw krant langs de tien stations in de provinciehoofdsteden van ons land. Terwijl in andere grote steden voor vele tientallen miljoenen euro’s nagelnieuwe stations worden rechtgetrokken of bestaande stations helemaal worden vernieuwd, raakt het station van Hasselt steeds verder in verval. Om u een voorbeeld te geven: aan het nieuwe, megalomane station van Bergen hangt een prijskaartje van 272 miljoen euro, oftewel 30.232 euro per reiziger. De reiziger in Hasselt is vandaag 0 euro waard. De NMBS zegt wel dat het op termijn 11,6 miljoen euro voorziet voor Hasselt, maar of dat geld er ook effectief komt, is lang niet zeker.
  [naar artikel]
 32. Agressieve reiziger verwondt drie personeelsleden van NMBS in station Leuven (20/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een agressieve treinreiziger heeft woensdagavond drie werknemers van de NMBS klappen gegeven in het station van Leuven. De drie zijn een paar dagen werkonbekwaam.
  [naar artikel]
 33. NMBS keurt renovatie station Hasselt goed (26/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De NMBS-investeringscel heeft de renovatie van het station van Hasselt principieel goedgekeurd. De werken moeten midden 2018 beginnen, een half jaar vroeger dan gepland. Dat heeft Open Vld-Kamerlid Nele Lijnen vernomen van een hooggeplaatste bron bij de spoorwegmaatschappij.
  [naar artikel]
 34. Man lost twee schoten in station Oostende (25/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  In het station van Oostende heeft een man gisteren op klaarlichte dag twee schoten gelost. Er was veel paniek, maar niemand raakte gewond. Dat meldt Focus WTV.
  [naar artikel]
 35. Veiligheidspersoneel van NMBS haalt treinsurfer van locomotief in Halle (18/08/2018 - Metro)
  Veiligheidspersoneel van de NMBS heeft vrijdagnamiddag een jonge treinsurfer van een locomotief gehaald in het station in Halle. De trein naar Sint-Niklaas liep daardoor acht minuten vertraging op. Het nieuws werd zaterdag bevestigd door de NMBS. De jongeman klampte zich vast aan de buitenkant van de locomotief van de trein van Kortrijk naar Sint-Niklaas. Bij het naderen van het station van Halle in Vlaams-Brabant, waar de trein een tussenstop maakte, merkte de treinbegeleider hem op. “Personeel van onze eigen veiligheidsdienst heeft de jongeman om 16 uur van de trein gehaald”, zegt Bart Crols, woordvoerder van de NMBS. Het is nog niet duidelijk waar de treinsurfer was opgestapt. Hij maakte een foto van zijn actie. Toen de jongeman werd opgemerkt, haalde de trein snelheden tot 140 kilometer per uur. bron: Belga Het bericht Veiligheidspersoneel van NMBS haalt treinsurfer van locomotief in Halle verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Opgegraven oorlogsbom aan station Oostende ongevaarlijk: treinverkeer hernomen (08/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij werkzaamheden aan het station van Oostende is vanochtend omstreeks 9 uur een oorlogsbom opgegraven. Dat melden spoornetbeheerder Infrabel en de...
  [naar artikel]
 37. Zware brand in krantenwinkel aan station Oostende (09/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Relay-krantenwinkel in het station van Oostende brak vandaag om iets over 18 uur brand uit. De winkel was al gesloten en toen er
  [naar artikel]
 38. Oorlogsbom opgegraven aan station Oostende: treinverkeer verstoord (08/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij werkzaamheden aan het station van Oostende is vanochtend omstreeks 9 uur een oorlogsbom opgegraven. Dat melden spoornetbeheerder Infrabel en de...
  [naar artikel]
 39. Gemeentelijk noodplan van kracht te Nevele (26/08/2017 - VRT NWS)
  Een vrachtwagen staat in brand in de buurt van het station van Hansbeke.  
  [naar artikel]
 40. Tweede grootste NMBS-parking opent aan station Mechelen (31/08/2018 - De Morgen)
  Aan het station van Mechelen hebben NMBS-CEO Sophie Dutordoir en burgemeester Bart Somers (Open Vld) vandaag de nieuwe ondergrondse parking geopend. Vanaf vrijdagavond tot zondagavond kan er in de parking met 2.000 plaatsen gratis worden geparkeerd ter kennismaking. Vanaf 3 september gelden de normale tarieven.
  [naar artikel]
 41. Spoorarbeider gestorven na aanrijding trein (21/09/2017 - Metro)
  Na een aanrijding door een trein in Oostende is een spoorarbeider om het leven gekomen. Het gaat om een 23-jarige jongeman uit Roeselare, bevestigt het West-Vlaams parket. De werknemer was voorbereidende metingen aan het uitvoeren voor toekomstige werken, weet Het Nieuwsblad. Aangezien er op dat moment geen werken waren, waren de sporen niet buiten dienst gesteld. Treinverkeer onderbroken De man werd iets over 7 uur door een trein aangereden die het station van Oostende uitreed. Het parket onderzoekt de precieze omstandigheden. Sindsdien is het treinverkeer onderbroken tussen Oostende en Brugge.  Als alternatief legt de NMBS vervangende bussen in. Lees ook : Stiptheid treinen daalt door treinongeval Leuven
  [naar artikel]
 42. NMBS zoekt 360 treinbestuurders (06/04/2019 - VRT NWS)
  De NMBS is dit jaar op zoek naar 360 treinbestuurders, vooral omdat er veel met pensioen gaan. Een trein besturen vereist heel wat technische kennis en de juiste vaardigheden. Om dat te testen, organiseerde de NMBS een speciale wervings- en infosessie in het Centraal Station van Antwerpen. 
  [naar artikel]
 43. Jongeman (20) aangehouden voor schietpartij in station Oostende (26/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Brugse onderzoeksrechter heeft een 20-jarige man uit Bredene aangehouden op verdenking van poging tot doodslag in het station van Oostende. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte loste twee schoten met een vuurwapen, maar niemand raakte gewond.
  [naar artikel]
 44. Jongeman (20) aangehouden voor schietpartij in station Oostende (26/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Brugse onderzoeksrechter heeft een 20-jarige man uit Bredene aangehouden op verdenking van poging tot doodslag in het station van Oostende. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte loste twee schoten met een vuurwapen, maar niemand raakte gewond.
  [naar artikel]
 45. Oud station Ertvelde te koop kan van u zijn voor 220.000 euro (19/06/2018 - VRT NWS)
  Het oude station van Ertvelde wordt verkocht. De NMBS heeft het station niet meer nodig en stelt het daarom te koop. De startprijs is 220.000 euro.
  [naar artikel]
 46. Intern onderzoek bij NMBS na “wansmakelijke grap” (24/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  “Let op voor de man met de bijl op de trein”. Reizigers die een ticketje gingen kopen aan het loket in het station van Sint-Niklaas, zagen die vreemde boodschap, meldt VTM Nieuws. Die was er opgehangen door een medewerker van de NMBS. “Een wansmakelijke grap”, zegt de woordvoerder van de NMBS.
  [naar artikel]
 47. Intern onderzoek bij NMBS na “wansmakelijke grap” (24/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  “Let op voor de man met de bijl op de trein”. Reizigers die een ticketje gingen kopen aan het loket in het station van Sint-Niklaas, zagen die vreemde boodschap, meldt VTM Nieuws. Die was er opgehangen door een medewerker van de NMBS. “Een wansmakelijke grap”, zegt de woordvoerder van de NMBS.
  [naar artikel]
 48. Station Hasselt: geen verbetering in zicht (15/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Hoe slecht het Hasseltse station er ook bij ligt, er is voorlopig geen verbetering in zicht. Hoewel de NMBS werkt maakte van de defecte roltrappen blijft de rest van het station er verloederd bijliggen.
  [naar artikel]
 49. Na maandenlange panne: roltrappen station Leuven moeten eind maart hersteld zijn (19/02/2020 - VRT NWS)
  De roltrappen in het station van Leuven zijn al sinds begin januari stuk. Dat komt omdat de voetgangerstunnel onder het station onder water liep, door werken aan het naastgelegen Martelarenplein. Maar de NMBS belooft nu een oplossing: tegen eind maart moeten de roltrappen hersteld zijn. "Een hele klus", zegt Bart Crols van de NMBS
  [naar artikel]
 50. NMBS: "Perrons station Gent-Sint-Pieters wél overdekt" (18/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De NMBS zal naar eigen zeggen niet inleveren op het reizigerscomfort bij de renovatie van het station Gent Sint-Pieters. "De perrons blijven...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.