Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 August 2020
02:16 uur

De kroonprins van het Vlaamse lied interviewt de keizer: “Je stelt goeie vragen, Niels, maar op deze kan ik niet antwoorden”

Het Nieuwsblad

01/08/2020 - 12:37

Ja, Niels Destadsbader (31) is de prins van het Vlaamse lied. Maar oog in oog met Will Tura, de keizer, verandert hij in een klein, opkijkend jongetje. Vol bewondering voor de carrière van Tura, die zondag 80 wordt. “Of ik nog alle 720 nummers uit het hoofd ken? Neen hoor, en misschien maar best ook dat ik er een paar vergeten ben.” Het 721ste zou wel eens een duet tussen de twee kunnen zijn. En dat wordt ­sowieso onvergetelijk.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nederlandse grensarbeider Mario stelt duidelijke vragen, de antwoorden zijn minder eenduidig: “'Van politie mag ik tanken in België, van Binnenlandse Zaken niet” (03/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Grensarbeiders hebben nog veel vragen over wat nu mag en kan als de grens over zijn. “Maar de officiële antwoorden zijn verre van eenduidig”, stelt Mario Gaelens vast
  [naar artikel]
 2. Niels Destadsbader stelt K3 alle vragen die u zelf altijd al wilde vragen (06/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  VTM schakelt straks helemaal over op kerstsfeer en pakt op donderdag 21 en 28 december uit met een dubbele K3-special met gastheer Niels...
  [naar artikel]
 3. Niels Destadsbader stelt in twee tv-specials op VTM aan K3 alle vragen die u zelf altijd al wilde vragen (06/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  VTM schakelt straks helemaal over op kerstsfeer en pakt op donderdag 21 en 28 december uit met een dubbele K3-special met gastheer Niels...
  [naar artikel]
 4. Het geschenk van de zonnegodin: de drie kroonjuwelen van de Japanse keizer (30/04/2019 - VRT NWS)
  De kroning van de Japanse kroonprins Naruhito tot keizer is volledig als hij de drie oude kroonjuwelen in ontvangst neemt. Die zijn voor de gelegenheid uit hun schrijnen elders in Japan gehaald. De laatste keer dat die nog samen waren, was bij de kroning van de keizer die nu aftreedt, keizer Akihito in 1989.
  [naar artikel]
 5. Japanse keizer Akihito treedt af in april 2019 (01/12/2017 - VRT NWS)
  Op 30 april 2019 treedt de Japanse keizer Akihito af. Die datum is vastgelegd na een vergadering met onder andere de parlementsvoorzitter en prins Hitachi, de jongere broer van de keizer.  Op 1 mei 2019 wordt kroonprins Naruhito, de zoon van keizer Akihito, de nieuwe Japanse keizer.
  [naar artikel]
 6. RECENSIE. ‘Oorsprong’ van Dan Brown is flauw, voorspelbaar en niet spannend (03/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Oorsprong wil Dan Brown antwoorden geven op de fundamentele vragen die de mens zich stelt. De vragen zijn interessant, maar de antwoorden komen niet. Het verhaal is knullig, voorspelbaar en hoegenaamd niet spannend.
  [naar artikel]
 7. Will Tura stopt ermee: "Ik ben nu meer thuis, maar verder is er niet veel veranderd" (23/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  ??D?e keizer van het Vlaamse lied kondigt zijn pensioen al een tijdje aan, maar lijkt er maar niet toe te komen. "Ik wérk ook niet, hé", zegt Will,...
  [naar artikel]
 8. Lied Rode Neuzen Dag gelanceerd (10/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Radiozender Qmusic heeft vanmorgen het Rode Neuzen Dag-lied gelanceerd. Niels Destadsbader en Miguel Wiels brengen Een beetje Anders, een Vlaamse
  [naar artikel]
 9. De ‘Vlaamse Netflix’ in vijf vragen (en antwoorden) (12/02/2020 - Express)
  Woensdagmorgen raakte bekend dat mediagroepen DPG Media en Telenet de krachten bundelen om een gloednieuwe streamingdienst te lanceren. Maar wat is die ‘Vlaamse Netflix’ nu eigenlijk? Officieel lanceerde DPG Media – toen nog Medialaan – het idee van een ‘Vlaamse Netflix’ in 2018, maar intern wordt er al sinds 2015 gewerkt op een eigen alternatief. […] The post De ‘Vlaamse Netflix’ in vijf vragen (en antwoorden) appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. "Ik bid voor vrede": Historische troonsafstand van Japanse keizer Akihito (30/04/2019 - VRT NWS)
  Met een dag van rituelen en ceremonies is keizer Akihito (85) afgetreden als 125e keizer van Japan. Met de woorden "ik bid voor vrede" nam Akihito afscheid van de troon. Zijn oudste zoon kroonprins Naruhito (59) volgt hem morgen op. De troonsafstand is historisch: het is al meer dan 200 jaar geleden dat een Japanse keizer vrijwillig terugtreedt.
  [naar artikel]
 11. Naruhito wil strikt Japans keizerschap modernere invulling geven (29/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse kroonprins Naruhito (59) volgt woensdag zijn een dag eerder afgetreden vader keizer Akihito (85) op als keizer van Japan. De...
  [naar artikel]
 12. 'Der Meister' treedt uit de schaduw van Niels Albert (13/04/2019 - De Morgen)
  Philipp Walsleben is al sinds 2008 ploegmaat van Niels Albert. Al die jaren ook stond de Duitser in de schaduw van de kopman van BKCP. Maar het lijkt erop alsof hij zich nu eindelijk weet te bevrijden. Wie is de man die vorige week in Gavere Sven Nys bijna over de knie legde. Een portret in tien vragen en even veel antwoorden.
  [naar artikel]
 13. U twijfelt nog over een griepvaccinatie? Vier vragen en antwoorden over de "griepprik" (02/11/2018 - VRT NWS)
  Het is niet omdat je een griepprik neemt, dat je geen griepverschijnselen meer zou kunnen krijgen deze winter. Maar, anderzijds, een vaccinatie blijft hoe dan ook nuttig, zeker voor ouderen. Twijfelt u nog of u een vaccinatie gaat nemen deze winter? Misschien kunnen deze vier vragen en antwoorden helpen. 
  [naar artikel]
 14. Aftredende Japanse keizer ontmoette geliefde op tennisbaan tijdens ‘liefdesmatch’ en brak met eeuwenoude traditie (30/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De afscheidnemende Japanse keizer Akihito stapte op 10 april 1959 als toenmalige kroonprins in het huwelijksbootje met Michiko Shoda. De twee...
  [naar artikel]
 15. VIDEO Mondmasker op de fiets of niet? Deze vragen stelde u over luchtverontreiniging. (24/02/2017 - De Standaard)
  Heeft een mondmasker bij het fietsen zin? En moeten fietspaden weg van grote banen? Deze vragen stelde u via Facebook Live aan journaliste Ine Renson en Wouter Arrazola de Onate, medische directeur van de Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheid. Hun antwoorden ziet u in deze video.
  [naar artikel]
 16. Japanse keizer zinspeelt op aftreden, maar mag niet (08/08/2016 - De Redactie)
  In de Japanse grondwet is niet voorzien dat de keizer kan aftreden. Daarom wil de oude keizer dat zijn taken stilaan worden overgenomen, terwijl hij wel keizer blijft
  [naar artikel]
 17. Glen brengt 'Ik mis je zo' van Will Tura (31/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een single van 'De keizer van het Vlaamse Lied', ook bekend als Will Tura, mocht vanavond niet ontbreken. Glen maakt zich hopelijk onmisbaar met
  [naar artikel]
 18. Wereldalzheimerdag: wat is alzheimer? Hoe krijg je het en hoe kan je de ziekte voor zijn? 5 vragen en 5 antwoorden (21/09/2019 - VRT NWS)
  Het is vandaag Wereldalzheimerdag. Op deze dag vragen heel wat organisaties over de hele wereld extra aandacht voor dementie en de ziekte van Alzheimer. Maar wat is alzheimer nu weer precies, en kan het behandeld worden? Vijf vragen en vijf antwoorden.
  [naar artikel]
 19. De Brusselse romance van het Japanse keizerlijk paar, met dank aan Koning Boudewijn (26/04/2019 - VRT NWS)
  Op dinsdag 30 april zal keizer Akihito troonsafstand doen als 125ste keizer van Japan. Daarmee treden Akihito en zijn echtgenote keizerin Michiko terug ten voordele van hun zoon Naruhito. Wat weinig mensen weten is dat wijlen koning Boudewijn een rol speelde in de verloving van de keizer, toen nog kroonprins Akihito, met Michiko, de latere keizerin.
  [naar artikel]
 20. Peumans maant Vlaamse ministers aan sneller te antwoorden op vragen (06/12/2017 - VRT NWS)
  Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) vraagt in een brief aan minister-president Geert Bourgeois (N-VA) dat alle ministers op tijd hun parlementaire vragen beantwoorden. Vooral ministers Ben Weyts (N-VA) en Jo Vandeurzen (CD&V) antwoorden soms te laat.
  [naar artikel]
 21. De man die de fouten uit tv-quizzen haalt: ‘Ik vertrouw Wikipedia voor geen haar’ (05/08/2019 - De Standaard)
  Vanaf september stelt Ben Crabbé opnieuw de vragen in Blokken. Maar voor Kris Soret begint het werk deze week al. Hij controleert de vragen en antwoorden, zodat er geen discussie mogelijk is. ‘Ik check zowat de helft van alle quizzen in Vlaanderen.’
  [naar artikel]
 22. ?? ‘Die longfoto’s, daar was ik niet goed van’: dit doet het coronavirus met je lichaam (28/03/2020 - De Morgen)
  In de podcastreeks ‘Vragen over het coronavirus’ gaat De Morgen samen met getuigen en experts op zoek naar antwoorden op de vragen die u zich stelt over de coronacrisis. In deze aflevering focussen we ons op de symptomen, het verloop van de ziekte, en de mogelijk blijvende gevolgen achteraf: wat doet dit virus met uw lichaam?
  [naar artikel]
 23. Thuisblijven of profiteren van kortingen? Vijf vragen en antwoorden over reizen in coronatijden (07/03/2020 - Express)
  Met het nieuwe coronavirus covid-19 dat nu overal in Europa opduikt, raken vakantiegangers misschien al in paniek. Wat met dat weekendje Parijs, de midweek Rome of het weekje Provence deze zomer? Moeten we massaal onze vakantieplannen afzeggen? En wat als de coronacrisis niet snel gaat liggen? Vijf vragen en antwoorden. Sinds het nieuwe coronavirus opdook […] The post Thuisblijven of profiteren van kortingen? Vijf vragen en antwoorden over reizen in coronatijden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Siska Schoeters: “Na de geboorte van mijn kinderen wou ik mijn borsten laten liften” (05/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  In haar nieuwe tv-programma ‘Durf te vragen’ stelt Siska Schoeters de vragen, maar bij radiozender MNM schotelden ze de presentatrice zelf wat gewaagde vragen voor. De antwoorden zijn dat evenzeer.
  [naar artikel]
 25. ?? ’Ik dacht: mijn god, dit overleven oudere mensen niet’: dit doet het coronavirus met je lichaam (28/03/2020 - De Morgen)
  In de podcastreeks ‘Vragen over het coronavirus’ gaat De Morgen samen met getuigen en experts op zoek naar antwoorden op de vragen die u zich stelt over de coronacrisis. In deze aflevering focussen we ons op de symptomen, het verloop van de ziekte, en de mogelijk blijvende gevolgen achteraf: wat doet dit virus met uw lichaam?
  [naar artikel]
 26. ?? ‘Het beleid wreekt zich op een catastrofale manier’: waarom de VS zo hard getroffen worden door de pandemie (08/04/2020 - De Morgen)
  In de podcastreeks ‘Vragen over het coronavirus’ gaat De Morgen samen met getuigen en experts op zoek naar antwoorden op de vragen die u zich stelt over de coronacrisis. In deze aflevering: hoe is het zo snel zo fout kunnen lopen in de VS?
  [naar artikel]
 27. Ajax stelt Marcel Keizer aan als nieuwe hoofdcoach (17/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ajax heeft bekendgemaakt dat Marcel Keizer komend seizoen de nieuwe hoofdcoach wordt. Keizer komt over van Jong Ajax en volgt Peter Bosz op, die al na één seizoen vertrok naar Borussia Dortmund. Keizer tekende als T1 een contract van twee jaar, met een optie op nog een extra jaar.
  [naar artikel]
 28. Geen zanger zonder zakenman (12/09/2018 - De Tijd)
  11:13 De biopic ‘Hoop doet leven’ schetst Will Tura als een onvermoeibaar werkbeest. Enkele keren komt ook zijn veel minder bekende producer in beeld. Wat was er van de keizer van het Vlaamse lied geworden ...
  [naar artikel]
 29. Liegt iemand of niet? Vijf vragen en antwoorden over de leugendetector (22/08/2017 - De Redactie)
  Vandaag beslist de raadkamer of ze ingaat op de vraag van Alexandru C., de hoofdverdachte van de moord op Sofie Muylle, om aan een leugendetector onderworpen te worden. Hij wil zo zijn onschuld aantonen. Maar hoe werkt zo'n leugendetectietest? En kunnen we voortgaan op de resultaten? Vijf vragen en antwoorden. 
  [naar artikel]
 30. Niels Destadsbader bezingt ‘Annelies’ en wordt daarna overstelpt met berichtjes van meisjes die zo heten (28/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Niels Destadsbader (31) bezingt in zijn nieuwste single ‘Annelies’ een stukgelopen relatie. Het lied is autobiografisch, maar de zanger koos ervoor...
  [naar artikel]
 31. Japanse kroonprins Akishino wil officiële update over huwelijksplannen van z’n dochter (02/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse kroonprins Akishino, de jongere broer van keizer Naruhito, heeft zijn dochter prinses Mako gevraagd om een update te geven over haar...
  [naar artikel]
 32. K3’tjes vrijuit: “Toen ik maandverband kocht, vroeg een man mij of de ‘rode soldaatjes’ er waren” (20/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Twee jaar geleden was heel Vlaanderen en Nederland getuige van hoe drie onbekende meisjes gebombardeerd werden tot sterren. Hanne, Marthe en Klaasje stapten uit de anonimiteit en veroverden als K3 in een recordtempo duizenden harten. Daarom nodigt Niels Destadsbader hen tijdens het VTM-programma ‘Overal K3’ uit voor een gesprek waarin hij antwoorden zoekt op vragen die iedereen zich stelt.
  [naar artikel]
 33. K3’tjes vrijuit: “Toen ik maandverband kocht, vroeg een man mij of de ‘rode soldaatjes’ er waren” (20/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Twee jaar geleden was heel Vlaanderen en Nederland getuige van hoe drie onbekende meisjes gebombardeerd werden tot sterren. Hanne, Marthe en Klaasje stapten uit de anonimiteit en veroverden als K3 in een recordtempo duizenden harten. Daarom nodigt Niels Destadsbader hen tijdens het VTM-programma ‘Overal K3’ uit voor een gesprek waarin hij antwoorden zoekt op vragen die iedereen zich stelt.
  [naar artikel]
 34. Zonder deze Jean Kluger geen Will Tura (en geen Daft Punk) (06/09/2018 - De Morgen)
  Hij is al 58 jaar de vaste muziekproducer van Will Tura. En nu staat zijn naam ook vooraan in de openingcredits van Hoop doet leven, de biopic over de keizer van het Vlaamse lied. Zonder Jean Kluger geen Tura. Maar ook geen Marva, Gibson Brothers of Daft Punk.
  [naar artikel]
 35. Kan je weten of je alzheimer gaat krijgen, en hoe kan je de ziekte voor zijn? 5 vragen en 5 antwoorden (21/09/2018 - VRT NWS)
  Het is vandaag Wereldalzheimerdag. Maar wat is alzheimer nu weer precies, en kan het behandeld worden? Vijf vragen en vijf antwoorden.  
  [naar artikel]
 36. Niels Destadsbader veilt optreden in een luchtballon ten voordele van vzw ‘Boven De Wolken’ (03/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ellen De Pauw vertelde vanavond in ‘Van Gils & gasten’ over het verlies van haar kindjes door vroeggeboorte. Niels Destadsbader schreef het lied...
  [naar artikel]
 37. Wat is de Europese Green Deal? En wat betekent die voor u? 9 vragen en antwoorden (04/03/2020 - VRT NWS)
  Vandaag stelt de Europese Commissie haar Europese klimaatwet voor. Die moet ervoor zorgen dat de ambitie om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn, vastligt in een wet. De klimaatwet is een belangrijke stap in de Europese Green Deal. Maar wat is die Europese Green Deal? En wat betekent die voor u? De Green Deal in 9 vragen en antwoorden.
  [naar artikel]
 38. RECENSIE. Will Tura nu ook in de bioscoop (08/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  ‘Will Tura, Hoop Doet Leven’, de docu die Dominique Deruddere heeft gemaakt over de keizer van het Vlaamse lied, gaat in wereldpremière op het Filmfestival van Oostende. De eerste indruk? Wat heeft die man hard gewerkt.
  [naar artikel]
 39. Niels Destadsbader zingt emotioneel lied voor overleden vriend (02/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Tijdens Reveil hebben verschillende mensen een eerbetoon gebracht aan een overleden geliefde. Een van hen was zanger en presentator Niels Destadsbader.
  [naar artikel]
 40. Ajax stelt Marcel Keizer aan als nieuwe hoofdcoach (17/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ajax heeft vandaag bekendgemaakt dat Marcel Keizer komend seizoen de nieuwe hoofdcoach wordt. Keizer komt over van Jong Ajax en volgt Peter Bosz
  [naar artikel]
 41. Het experiment in 8 vragen en antwoorden (19/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Alles wat u moet weten, gebundeld in 8 vragen en antwoorden.
  [naar artikel]
 42. Waarom escaleert het protest in Bolivia en kan dit uitmonden in een burgeroorlog? Vijf vragen, vijf antwoorden (24/11/2019 - VRT NWS)
  Wekenlange protesten tegen de Boliviaans president Evo Morales resulteerden deze maand in zijn aftrede. Maar ook na zijn vertrek is de onrust niet gaan liggen. Integendeel: pro-Morales-betogers, vaak inheemse boeren en mijnwerkers, komen de straat op in steeds bloedigere protesten. Het leger treedt staalhard op en al 32 mensen kwamen de laatste weken om. Wat is er nu juist aan de hand? Vijf vragen, vijf antwoorden.
  [naar artikel]
 43. Bekijk hier 'Speeltijd', de nieuwe clip van Niels Destadsbader (11/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een heel persoonlijk lied, gedragen door een piano en met een tekst die strofe na strofe wat dieper snijdt. Niels Destadsbader liet na de dood
  [naar artikel]
 44. Keizer Akihito richt zich laatste keer met nieuwjaarsboodschap tot Japanners (02/01/2019 - Metro)
  De Japanse keizer Akihito, die eind april zal aftreden, heeft voor het laatst zijn nieuwjaarswensen gericht tot zijn volk. Dat gebeurde in het paleis in Tokio in het bijzijn van duizenden landgenoten. Keizer Akihito, keizerin Michiko en andere leden van de keizerlijke familie wuifden naar de juichende menigte vanop het balkon van het paleis. “Bij het begin van het nieuwe jaar bid ik voor vrede en voor het geluk van ons volk en de wereld”, aldus Akihito (85) in zijn zwanenzang. Kroonprins Naruhito zal Akihito op 1 mei opvolgen. Hij en kroonprinses Masako waren ook aanwezig bij het uitspreken van de boodschap. Akihito zelf werd keizer op 7 januari 1989. Hij was toen 55 jaar oud en volgde toen keizer Hirohito op. Bron: Belga   Het bericht Keizer Akihito richt zich laatste keer met nieuwjaarsboodschap tot Japanners verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Will Tura viert zijn 80ste verjaardag met een tournee doorheen Vlaanderen (22/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Will Tura (79) mag op 2 augustus 2020 tachtig kaarsjes uitblazen. Om dat te vieren gaat de keizer van het Vlaamse lied op tournee doorheen...
  [naar artikel]
 46. Kan je weten of je Alzheimer gaat krijgen, en hoe kan je de ziekte voor zijn? 5 vragen en 5 antwoorden (21/09/2017 - VRT NWS)
  Het is vandaag Wereld Alzheimer Dag. Maar wat is Alzheimer nu weer precies, en kan het behandeld worden? Vijf vragen en vijf antwoorden.  
  [naar artikel]
 47. Wat mogen we verwachten van de klimaatconferentie in Bonn? Vier vragen, vier antwoorden   (04/11/2017 - VRT NWS)
  In Bonn vindt van 6 tot 17 november de 23e klimaatconferentie plaats. De onderhandelaars zullen vooral de spelregels vastleggen voor de uitvoering van het klimaatverdrag dat in 2015 in Parijs is gesloten. Opvallend dit jaar is het voorzitterschap van de Fiji-eilanden, een van de armste landen ter wereld. Maar hoever staan we nu? En wat kunnen we van deze klimaatconferentie verwachten? Vier vragen, vier antwoorden.
  [naar artikel]
 48. VRT NWS LIVE: Persconferentie Vlaamse regering, gevolgd door antwoorden op jouw vragen over de maatregelen (18/03/2020 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering houdt straks een persconferentie over de coronacrisis en de strengere maatregelen. Wetstraatjournalist Ivan De Vadder geeft zijn analyse. Aansluitend beantwoorden we jouw vragen over de nieuwe maatregelen die vanaf 12 uur van kracht zijn. Volg beide gebeurtenissen rechtstreeks in deze VRT NWS Live.
  [naar artikel]
 49. Trump na gesprek met Saoedische kroonprins over vermiste journalist: "Antwoorden zijn onderweg" (17/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteren een telefoongesprek gehad met de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, over de zaak van...
  [naar artikel]
 50. Uit de hand gelopen weddenschap: Kevin Janssens moet Niels Destadsbader trakteren op ... 300 pintjes (16/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een goede awardshow hoort een goeie afterparty. Na de uitreiking van de ‘Gouden Schoen’ woensdagavond zakte presentator Niels Destadsbader (31)...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.