Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 August 2020
18:21 uur

Vrienden van Sanda Dia spreken voor het eerst: “Telkens als ik de Reuzegommers terugzag, was mijn dag om zeep”

Het Nieuwsblad

01/08/2020 - 12:39

Op de begrafenis van Sanda Dia (20) sprak zijn vader deze woorden: “Sanda en zijn échte vrienden zijn een voorbeeld voor onze samenleving.” Die échte vrienden, dat zijn niet de leden van studentenclub Reuzegom, die door het gerecht worden vervolgd voor de fatale studentendoop in 2018. Wel een groep sympathieke studenten met de wereld aan hun voeten. Maar met een kras op hun ziel, omdat hun beste kameraad Sanda er niet meer bij is. Na de reconstructie van de laatste uren van Sanda vorige week in deze krant lanceerden ze de hashtag #justiceforsanda in de hoop dat er gerechtigheid komt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Jaar na fatale studentendoop: in ruil voor paper over de doopcultuur, mogen Reuzegommers aan de unief blijven (05/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een maatschappelijke taakstraf van dertig uur en een verhandeling rond de geschiedenis van dooprituelen. Dat zijn de tuchtstraffen die de KU Leuven het voorbije jaar in alle discretie oplegde aan 17 leden van studentenclub Reuzegom. De procedure kwam er na de tragische dood van schacht Sanda Dia (20), vandaag exact een jaar geleden. In ruil mogen de ex-Reuzegommers hun studies verderzetten, in afwachting van een strafproces.
  [naar artikel]
 2. Geen woord over Reuzegom op begrafenis student: “Gelukkig zijn er nog jongeren die niet kicken op barbaarse, vernederende praktijken” (14/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  De basiliek van Edegem was te klein voor alle vrienden en kennissen van Sanda Dia (20), slachtoffer van een tragisch verlopen studentendoop. Een begrafenis in elkaar gestoken door Sanda’s vrienden, op expliciete vraag van de familie. “Sanda en zijn échte vrienden zijn een voorbeeld voor onze samenleving”, sprak zijn vader.
  [naar artikel]
 3. Geen woord over Reuzegom op begrafenis student: “Gelukkig zijn er nog jongeren die niet kicken op barbaarse, vernederende praktijken” (14/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De basiliek van Edegem was te klein voor alle vrienden en kennissen van Sanda Dia (20), slachtoffer van een tragisch verlopen studentendoop. Een begrafenis in elkaar gestoken door Sanda’s vrienden, op expliciete vraag van de familie. “Sanda en zijn échte vrienden zijn een voorbeeld voor onze samenleving”, sprak zijn vader.
  [naar artikel]
 4. Hasselaar (23) werkt voor Facebook in Londen: “Zelfs tegenover vrienden kan ik niet vrijuit spreken” (22/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Je moet van goeden huize zijn om toegelaten te worden tot de keurtroepen van Mark Zuckerberg. De 23-jarige Hasselaar Brent Chesny ging in februari aan de slag als software engineer bij Facebook in Londen. Maar wat hij daar precies doet? “Zelfs tegenover mijn vrienden kan ik niet vrijuit spreken over mijn werk”, zegt Brent Chesny.
  [naar artikel]
 5. Zeven jaar cel voor messteek in hals: “Mijn leven is om zeep” (17/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Omdat hij zijn slachtoffer Henny Pina (44) in de nacht van 23 op 24 september 2017 met een smoes naar een appartement in Geel lokte en hem daar op een ei zo na dodelijke messteek in de hals trakteerde, bedacht de rechtbank in Turnhout Dylan L. (20) met 7 jaar celstraf. “Te weinig” vindt het slachtoffer. “Mijn leven is om zeep. Ik ben mentaal een wrak en heb geen gevoel meer in mijn rechterarm.”
  [naar artikel]
 6. Weduwnaar: 'Mijn leven is om zeep' (13/04/2019 - De Morgen)
  Dat hij Elza nog altijd erg mist. En dat zijn leven om zeep is, zei de 73-jarige Jozef Heyrman gisteren met een krop in de keel. En over De Gelder: 'Als ik hem tegenkom, knijp ik hem dood.'
  [naar artikel]
 7. Student overleden na studentendoop – Student die doop van Reuzegom overleefde, riskeert schorsing (09/02/2019 - Metro)
  De 18 studenten die aanwezig waren bij de fatale doop door de club Reuzegom, riskeren een schorsing van de ­KULeuven. Ook ­Victor Denil (19), de schacht die zijn vriend Sanda Dia (20) naast zich zag sterven en zelf in het ziekenhuis belandde. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg zaterdag. De 18 studenten werden vorige maand door de vicerector van de KU Leuven uitgenodigd voor “een vrijblijvend ­gesprek” over de doop van studentenclub Reuzegom op 5 december. Toen bezweek student Sanda Dia nadat hij urenlang halfnaakt in een put moest zitten en visolie moest drinken. Nu blijkt dat gesprek te gaan om een eigen tuchtonderzoek van de KU Leuven. Het merendeel van de Reuzegommers mag binnenkort een sanctie verwachten. “Bijna iedereen moet voor de tuchtraad van de universiteit verschijnen”, zegt een betrokkene in Het Nieuwsblad. “En de vicerector zit die raad ook nog eens voor. Ze speelt voor onderzoeksrechter, procureur en rechter tegelijk, op basis van een verslag vol feitelijke onjuistheden.” Het hele Reuzegom-presidium ris­keert naast strafrechtelijke vervolging een definitieve schorsing. bron: Belga Het bericht Student overleden na studentendoop – Student die doop van Reuzegom overleefde, riskeert schorsing verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. “Mijn zoon heeft Sanda naast zich zien sterven”: vader van schacht die doop nipt overleefde, luidt alarmbel (12/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een ware heksenjacht op studentenclubs en hun ontgroeningsrituelen moet er volgens de Antwerpse advocaat Johan Denil niet komen. Maar als bezorgde vader van Victor (19), de student die op het nippertje de doop overleefde die zijn vriend Sanda (20, foto) uit Edegem fataal werd, lanceert hij wél een oproep aan de maatschappij. “Die lichtzinnigheid en normvervaging bij jongeren moet dringend aangepakt worden voor er nog meer ongelukken volgen.”
  [naar artikel]
 9. Familie moet nog weken wachten op zekerheid omtrent doodsoorzaak van Sanda (11/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Op de resultaten van de ­autopsie zal de familie van de Sanda Dia(20), die vorige week overleed tijdens een studentendoop, nog minstens vier weken moeten wachten. De blijken van medeleven van de studentenclub zijn wel ­onderweg.
  [naar artikel]
 10. De wereld is om zeep? Maar laat het nu net die zeep zijn die de mensheid zal redden: onze reporter brengt een ode aan dit kostbare goedje (21/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  “In de rubriek ‘De Loftrompet’ brengen we elke week een ode aan een niet-alledaags persoon of voorwerp. Omdat hij/zij/het meer aandacht verdient, omdat niets evident is.” “De ­wereld is om zeep, er gebeuren rare dingen rondom mij. Helemaal om zeep, en het laatste oordeel kan niet ver meer zijn.” Zeg nu nog dat Urbanus geen visionair is. In 1974 bezong hij al het einde der tijden. Maar laat het nu net die zeep zijn die de mensheid zal redden.
  [naar artikel]
 11. Wat is beter: douchen met zeep of douchegel? (05/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wat is nu beter, vaste zeep of vloeibare douchegel? Vaste zeep! Dat is ouderwets! Klopt: onze badkamers staan vol plastic flessen met doucheschuim...
  [naar artikel]
 12. Waarom Afi uit ‘Grenslanders’ weer single is: “Ik voel me nog niet klaar voor een relatie, dat is mij te veel werk” (26/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Mijn mama is overleden en die ene keer dat ik m’n vader terugzag, was een ongemakkelijk moment.” Ondanks haar opmerkelijke levensverhaal is...
  [naar artikel]
 13. Handen wassen met zeep: Waarom is dat zo belangrijk? En hoe werkt zeep precies? (17/03/2020 - VRT NWS)
  Het is in de strijd tegen het coronavirus heel belangrijk dat mensen frequent grondig hun handen wassen met zeep. Waarom dat echt zo belangrijk is en hoe zeep precies werkt, legt wetenschapper Lieven Scheire uit in het filmpje hierboven van ons jeugdjournaal "Karrewiet".
  [naar artikel]
 14. Wat als... reclames voor zeep realistisch waren? (25/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zie je op tv een reclame voor zeep, dan brengt de man of vrouw in de hoofdrol ze heel elegant aan. Meer nog: soms wordt een beetje zeep gewoon, samen met wat water, in het gezicht gegooid. Maar de Amerikaanse lifestylesite Hello Giggles, opgericht door actrice Zooey Deschanel, gelooft er niets van dat alles zo vlot verloopt en maakte een meer realistische parodie.
  [naar artikel]
 15. Afscheid in Edegem van student Sanda die overleed na extreme doop (14/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdesbasiliek in Edegem vindt deze voormiddag de begrafenis plaats van Sanda Dia (20), de student die afgelopen week overleed na de extreme doop van studentenclub Reuzegom.
  [naar artikel]
 16. Festivalhack: zo loopt je zeep of shampoo nooit meer uit (09/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Niets zo vreselijk als zeep die uitloopt in je bagage, en al helemaal als je op een festivalcamping zit. Met dit trucje, bij zowat alle doppen...
  [naar artikel]
 17. Zo verliep het ritueel dat student Sanda (20) het leven kostte: kattenvoer eten, door een ijskoude beek zwemmen,... (08/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wat al sinds woensdagavond werd gevreesd, is vrijdag in de loop van de namiddag waarheid geworden. Sanda Dia (20) uit Edegem is in het ziekenhuis overleden. De combinatie van een teveel aan vissaus en onderkoeling werd hem wellicht fataal. “Dat dit zo’n dramatische afloop kent, is gewoon niet te vatten”, zegt de vader van een van de andere studenten die erbij waren.
  [naar artikel]
 18. Je hebt duidelijk de foute vrienden gekregen bij het verdelen van de bezittingen (19/05/2019 - De Morgen)
  Mijn vriend en ik zijn uit elkaar. Op de sociale media zie ik dat onze gezamenlijke vrienden alles van hem, maar niets van mij liken. Moet ik mijn conclusies trekken?
  [naar artikel]
 19. De Wever afgeschermd door partijgenoten: "Zij zijn mijn schild en mijn vrienden" (14/10/2018 - VRT NWS)
  Bij zijn aankomst in Antwerpen was het drummen om een glimp van Bart De Wever op te vangen. De persmeute verdrong zich voor de colonne van de Antwerpse burgemeester. "Zij zijn mijn schild en mijn vrienden" spotte De Wever. Bekijk hier de opvallende beelden.
  [naar artikel]
 20. “Celta is de grote favoriet” (12/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een klein half jaar na Bilbao krijgt Alejandro Pozuelo opnieuw de gelegenheid om zich te tonen aan het Spaanse publiek. “Uiteraard een speciaal moment, zowel voor mij als voor mijn familie en vrienden”, zegt de 25-jarige draaischijf van Genk. “Ik zou wat graag Celta uitschakelen. Maar ook al spreken ze dat zelf tegen, zij zijn in mijn ogen de grote favoriet.” De druk bij de tegenstander leggen, heet zoiets.
  [naar artikel]
 21. Meghan Markle: “Mijn vrienden waarschuwden me om niet met Harry te trouwen” (21/10/2019 - Metro)
  Meghan Markle heeft toegegeven dat haar vrienden haar afgeraden hebben om met prins Harry te trouwen. Ze vreesden dat ze zou bezwijken onder de druk van de media. Zondagavond werd de documentaire ‘Harry and Meghan: An African Journey’ op televisie uitgezonden. Daarin vertelde een zichtbaar aangeslagen Meghan Markle onder meer dat haar leven als royal enorm uitputtend is, zeker als moeder. Destructieve media De 38-jarige hertogin van Sussex trouwde in mei 2018 met Prins Harry. In de documentaire gaf de voormalige Amerikaans actrice met Afro-Amerikaanse roots toe dat ze nooit verwacht had dat haar leven zo’n drastische wending zou nemen. Haar Britse vrienden hadden haar daar nochtans voor gewaarschuwd. “Ik denk niet dat veel mensen het begrijpen, maar ik had in alle eerlijkheid totaal geen idee hoe het zou verlopen. Toen ik Harry voor het eerst ontmoette, waren mijn vrienden enorm blij voor mij, maar mijn Britse vrienden waarschuwden me. ‘Hij is wellicht leuk, maar je trouwt er beter niet mee, want de Britse pers gaat je leven kapotmaken’, zeiden ze. Ik was heel naïef om dat niet te geloven. Ik wist echt niet wat ze bedoelden”, klonk het. Lees ook : Is Meghan Markle opnieuw zwanger? Het bericht Meghan Markle: “Mijn vrienden waarschuwden me om niet met Harry te trouwen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Aanslag Münster – Politici spreken medeleven uit (07/04/2018 - Metro)
  Heel wat politici in Duitsland en daarbuiten hebben zaterdag hun medeleven uitgesproken voor de slachtoffers van de aanslag met een bestelwagen in het Duitse Münster. Een man met psychische problemen reed er met een bestelwagen in op een terras. Drie mensen kwamen daarbij om en een dertigtal anderen raakte gewond. Na de aanslag pleegde de dader zelfmoord. “De berichten die ons vanuit Münster bereiken zijn afschuwelijk”, laat de Duitse president Frank-Walter Steinmeier weten. “We moeten uitgaan van een zware daad van geweld. Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun families. Mijn diep medeleven voor al wie een geliefde verloren is.” Europese Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker zegt “te rouwen met Münster”. “Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun familieleden. Mijn grote dank naar al wie tijdens deze moeilijke momenten hulp biedt. Ik wens hen en de gewonden veel sterkte.” In ons land liet minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders via Twitter weten dat “zijn gedachten bij de slachtoffers en gewonden in Münster zijn en bij hun families en vrienden”. bron: Belga Het bericht Aanslag Münster – Politici spreken medeleven uit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Studio Brussel-presentator bewijst met peper en zeep dat handen wassen nuttig is (15/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De voorbije dagen hoorden we het al dikwijls: de handen regelmatig wassen met zeep is een uitstekende manier om besmetting met het coronavirus te verkleinen. Studio Brussel-presentator Stijn Vlaeminck deelde op sociale media een duidelijk - en voor één keer een niet-wetenschappelijk - voorbeeld met peper om te demonstreren dat zeep een ‘virus’ op afstand kan houden. “Merci voor de tip”, klinkt het onder meer in de reacties op de video. “Ideaal voor een driejarige.”
  [naar artikel]
 24. De dochter van El Chapo spreekt: 'Mijn vader is een familieman die veel voor zijn volk heeft gedaan' (19/10/2017 - Knack)
  Voor het eerst geeft de dochter van de beruchte drugsbaron El Chapo, Giselle Guzmán, een interview. 'Het merendeel van mijn vrienden en vriendinnen weten niet wie ik echt ben en wie mijn vader is', zegt Guzman aan Knack.
  [naar artikel]
 25. Juf vrijt honderden keren met leerling: "Maar ik ben het slachtoffer, hij heeft mijn leven kapotgemaakt" (22/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik ben het slachtoffer, hij heeft mijn leven en mijn carrière om zeep geholpen." Zo reageert Mary Beth Waglin op het feit dat ze als lerares
  [naar artikel]
 26. Jean-Marie Dedecker zal lijst West-Vlaamse N-VA-Kamerlijst duwen als onafhankelijke (17/01/2019 - Metro)
  Jean-Marie Dedecker zal als onafhankelijke de Kamerlijst van N-VA duwen in West-Vlaanderen. Als hij verkozen wordt, zal hij niet in de N-VA-fractie zetelen, zei provinciaal coördinator en Kamerlijsttrekker Sander Loones vandaag in De Ochtend op Radio 1. “Hij zal zijn eigen parlementslid zijn binnen zijn eigen fractie”. Dedecker uitte in het verleden kritiek op N-VA, met name op de Vlaamse regering (geleid door N-VA’er Geert Bourgeois) en op het mobiliteitsbeleid van (N-VA-minister Ben Weyts). Loones benadrukt dat N-VA en Dedecker het over heel veel zaken wel eens zijn, met name over migratie en veiligheidsbeleid, maar ook over onderwijs. “Het zijn belangrijke verkiezingen. Er staan partijen klaar om veel dingen die we gerealiseerd hebben terug te draaien. Jean-Marie wil op 27 mei niet wakker worden met het gevoel dat hij er iets aan had kunnen doen”, zei Loones. Dedecker was ooit tien dagen lid van de N-VA, maar werd toen opgeofferd om het kartel met CD&V te redden. Dat hij nu op de N-VA-lijst zal staan, is voor een stuk een wiedergutmachung, erkent Loones. “Er zijn goede gesprekken geweest met mezelf, Bart De Wever, Theo Francken en Jan Jambon”. Wel bestaat er wat tegenstand binnen de partij tegen Dedecker. “Dat is ook de reden waarom Jean-Marie als onafhankelijke op de lijst zal staan. Hij zal vrijheid van spreken hebben en zal zijn mening kunnen verkondigen”, aldus Loones. Dedecker zelf, intussen burgemeester in Middelkerke, zegt in Het Laatste Nieuws dat hij getwijfeld heeft over de stap die hij nu neemt. “Maar als ik in mijn gemeente iets moois wil opbouwen, dan heb ik machtige vrienden nodig in Brussel. En ik geef toe: mijn ego en temperament hebben altijd heimwee gehad naar het donderdagse spreekgestoelte in de Kamer”, aldus Dedecker. “Ik mag in de Kamer mijn gedacht zeggen, zonder beperkingen. Dat heb ik zo afgesproken met mijn vrienden Theo Francken en Bart De Wever. Anders had ik het niet gedaan. Wat ik vanaf nu wel ga doen, is mijn mond wassen met zeep voor ik iets stouts zeg over mensen van N-VA”, aldus Dedecker in Het Laatste Nieuws. bron: Belga Het bericht Jean-Marie Dedecker zal lijst West-Vlaamse N-VA-Kamerlijst duwen als onafhankelijke verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Amerikaanse vrouw wast handen per ongeluk dagenlang met heerlijke snack (19/03/2020 - Metro)
  Een vrouw uit de Amerikaanse staat Washington heeft een hilarische verhaal op Reddit gepost. De vrouw vertelt daarin dat ze al enkele dagen haar handen goed wast om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Helaas bleek haar zeep een blok rijpe cheddar te zijn. Vergissen is menselijk, dat bewijst Miley uit Vancouver, een stad in de Amerikaanse staat Washington. De vrouw wou haar best doen om zich te beschermen tegen het coronavirus door goed haar handen te wassen. Alleen had ze daarvoor de verkeerde ‘zeep’ gebruikt, wat tot hilarische toestanden leidde. Ze deelde haar verhaal op Reddit, waar het al snel rond ging. “Na een paar dagen vroeg ik me af waarom het niet schuimde” Het verhaal begint met Miley die een late night snack wilde en daarna een stuk oude cheddarkaas op het aanrecht liet liggen. De volgende dag wilde ze beginnen met haar handen goed te wassen en zocht ze naar een stuk zeep dat ze kon gebruiken. Een belangrijk detail is dat Miley ook echt een geel stuk zeep zonder geur heeft en die twee zijn uiteindelijk verwisseld geraakt. “Ik heb juist ontdekt dat ik mijn handen was met een blok kaas”, schrijft ze op Reddit. “Ik gebruik vloeibare zeep om de afwas te doen, maar heb ook een blokje omdat dat zachter is voor mijn handen na klusjes. Na een aantal dagen begon ik me afvragen waarom die niet schuimde. Het blijkt nu om een uitgedroogd stuk Tillamook-cheddar te gaan.” In een van de vele reacties op het bericht vraagt iemand zich terecht af of er nu zeep in de koelkast ligt. Lees ook : Cheese lovers opgelet: je kan binnenkort logeren in een kaashotel Het bericht Amerikaanse vrouw wast handen per ongeluk dagenlang met heerlijke snack verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Let op met handzeep: niet elke vorm is even effectief (24/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Je handen wassen met zeep die een schuimtextuur heeft of vloeibare zeep: het ontsmettende effect is volgens een kleinschalige studie, verschenen in The American Journal of Infection Control, niet gelijk. Dat blijkt uit een reeks testjes.
  [naar artikel]
 29. “Ik zal mijn mond wassen met zeep voor ik iets onvriendelijks zeg over mensen van N-VA” (19/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Elke zaterdag fileert hoofdredacteur Liesbeth Van Impeeen opvallende uitspraak uit het nieuws van de afgelopen week.
  [naar artikel]
 30. Kunstenaar maakt zeep van menselijk vet en je kan gewoon een blokje kopen (15/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Gent is een nieuwe pop-up rijker. Je koopt er zeep die, in plaats van varkensvet, mensenvet bevat: ‘restjes’ van bij de plastisch chirurg na een liposucties. De winkel in de Burgstraat gaat samen met een performance van de Duitse kunstenaar ­Julian Hetzel.
  [naar artikel]
 31. Student sterft na doop: doopmeesters riskeren twee jaar cel (08/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst in ons land is een student overleden door een doop. De 20-jarige Sanda D. uit Edegem, een schacht bij de Leuvense club Reuzegom,...
  [naar artikel]
 32. Zijn kinderen die twee talen spreken slimmer? Zo pak je een tweetalige opvoeding aan (23/10/2019 - De Morgen)
  “Wat zonde!” Dat is meestal de reactie die ik krijg wanneer ik vertel dat mijn kinderen thuis geen Turks leren. Mijn vriend, wiens ouders in Turkije zijn geboren, wil dat onze dochter en zoon gewoon goed Nederlands spreken. Moet ik mij schuldig voelen dat ik mijn kroost die extra taalkennis ontzeg? En hoe pak je tweetalig opvoeden eigenlijk aan? Meer interessante opvoedkwesties kan je vinden in onze Opvoedgids.
  [naar artikel]
 33. Buikschuiven in Zandvliet:"Een bierbuik en flink wat zeep is een must" (11/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Alles wat je nodig hebt, is een gladde ondergrond... veel zeep en wat water. En u kan beginnen buikschuiven. En hoewel het de laatste dagen niet meer zo tropisch warm is, kwamen er vandaag toch heel wat mensen samen voor een glibberig wedstrijdje.
  [naar artikel]
 34. Marouane Fellaini's reputatie was al volledig om zeep en dan dook in Engeland ook nog dit beeld op (13/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hij heeft natuurlijk al een en ander uitgespookt onze Marouane Fellaini en we vrezen dan ook dat zijn reputatie in Engeland voor eeuwig om zeep
  [naar artikel]
 35. Zo pak je een tweetalige opvoeding aan: ‘Meertalige kinderen weten precies bij wie ze welke taal moeten spreken’ (23/10/2019 - De Morgen)
  “Wat zonde!” Dat is meestal de reactie die ik krijg wanneer ik vertel dat mijn kinderen thuis geen Turks leren. Mijn vriend, wiens ouders in Turkije zijn geboren, wil dat onze dochter en zoon gewoon goed Nederlands spreken. Moet ik mij schuldig voelen dat ik mijn kroost die extra taalkennis ontzeg? En hoe pak je tweetalig opvoeden eigenlijk aan? Meer interessante opvoedkwesties kan je vinden in onze Opvoedgids.
  [naar artikel]
 36. Waarom Lukaku Man Utd boven Chelsea verkoos: "Mijn vrienden stonden perplex" (26/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Romelu Lukaku is bij OTRO nog een keertje teruggekomen op zijn transfer van Everton naar Manchester United. “Mijn vrienden stonden perplex”, zei...
  [naar artikel]
 37. Shelving is de nieuwste trend in datingland (22/07/2019 - Metro)
  We kunnen de datingtrends amper bijhouden. Na firedooring, gatsbying en sneating, heb je nu ook ‘shelving’, waarbij je thuis in de zetel met op verschillende datingapps chat, maar geen tijd hebt om daadwerkelijk af te spreken. We hebben het steeds drukker en dat heeft ook invloed op ons datingleven. Naast een drukke job, hebben we familie en vrienden die we aandacht moeten geven en ook nog enkele hobby’s. Bovendien is het erg gemakkelijk om te daten via allerlei apps. Je kan swipen op weg naar je werk, tijdens het koken en zelfs op het toilet. Wanneer je het enkel houdt bij chatten op datingapps, doe je aan ‘shelving’. Op het moment dat je crush vraagt om af te spreken, vind je geen enkel gaatje in je agenda. Jullie beslissen dan maar om elkaar te zien in “een rustigere periode”, maar uiteindelijk komt het er niet van. Klinkt dit jou bekend in de oren? Sommige mensen hebben het daadwerkelijk te druk om af te spreken, maar als je love interest telkens zijn of haar drukke agenda als excuus gebruikt, dan is die persoon schuldig aan ‘shelving’. Pas dus op voor gesprekspartners met bindingsangst! Bron: Het Laatste Nieuws Lees ook : Vijf tips om geduldiger te worden Het bericht Shelving is de nieuwste trend in datingland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Student sterft na doop: erkenning studentenclub ingetrokken, doopmeesters riskeren twee jaar cel (08/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst in ons land is een student overleden door een doop. De 20-jarige Sanda D. uit Edegem, een schacht bij de Leuvense club Reuzegom,...
  [naar artikel]
 39. Voorzitter Schild & Vrienden na de commotie: "VRT probeert alles wat Vlaamsgezind is te framen als racistisch" (05/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dries Van Langenhove, voorzitter van de omstreden beweging Schild & Vrienden, is niet te spreken over de 'Pano'-reportage die vanavond uitgezonden...
  [naar artikel]
 40. Zo pak je een tweetalige opvoeding aan: ‘Meertalige kinderen weten precies bij wie ze welke taal moeten spreken en waar ze kunnen mixen’ (23/10/2019 - De Morgen)
  “Wat zonde!” Dat is meestal de reactie die ik krijg wanneer ik vertel dat mijn kinderen thuis geen Turks leren. Mijn vriend, wiens ouders in Turkije zijn geboren, wil dat onze dochter en zoon gewoon goed Nederlands spreken. Moet ik mij schuldig voelen dat ik mijn kroost die extra taalkennis ontzeg? En hoe pak je tweetalig opvoeden eigenlijk aan? Meer interessante opvoedkwesties kan je vinden in onze Opvoedgids.
  [naar artikel]
 41. ‘Vinden mijn vrienden me wel leuk?’: wat is het vriendschap oplichterssyndroom? (17/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het overkwam je misschien ooit al, je sprak af met een groep vrienden, kreeg een antwoord van iemand die wat norser leek dan je gewoon bent en hup:...
  [naar artikel]
 42. Wat helpt best tegen coronavirus volgens de wetenschap: zeep of ontsmettingsmiddel? (16/03/2020 - Knack)
  Het beste middel tegen besmetting met griep, en bij uitbreiding tegen het nieuwe coronavirus, is je handen wassen. Maar doe je dit best met zeep of met alcoholhoudend ontsmettingsmiddel?
  [naar artikel]
 43. SOS Goedele: "Ik verdwijn telkens naar de tweede plaats" (30/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Telkens als de kinderen van mijn man er zijn, zet hij ze op de eerste plaats. Hij wijst me af en dat doet pijn, dat voelt vernederend. Dat knaagt...
  [naar artikel]
 44. Na de heisa rond Schild & Vrienden: memes kunnen nog steeds grappig zijn (21/09/2018 - De Morgen)
  Sinds de Pano-aflevering over Schild & Vrienden kan je het woord meme – zeg: 'miem' – niet uitspreken, of je wordt er bij wijze van spreken van beticht banden te hebben met extreemrechts. Nochtans is de memecultuur veel rijker dan het delen van racistische prenten.
  [naar artikel]
 45. President Trump stelt wapenlobby gerust: “Geloof me, jullie zijn mijn vrienden” (29/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag tijdens een congres van de machtige wapenlobby NRA in Atlanta beloofd, voor het recht op wapenbezit te (blijven) ijveren. “Trust me, jullie zijn mijn vrienden”, luidde het. En: “Jullie hebben je ingezet voor mij, ik zal me voor jullie inzetten”.
  [naar artikel]
 46. President Trump stelt wapenlobby gerust: “Geloof me, jullie zijn mijn vrienden” (29/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag tijdens een congres van de machtige wapenlobby NRA in Atlanta beloofd, voor het recht op wapenbezit te (blijven) ijveren. “Trust me, jullie zijn mijn vrienden”, luidde het. En: “Jullie hebben je ingezet voor mij, ik zal me voor jullie inzetten”.
  [naar artikel]
 47. Bart De Wever: ‘Jullie zijn mijn schild en mijn vrienden’ (14/10/2018 - De Standaard)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is bijzonder tevreden met het verkiezingsresultaat van de N-VA in Antwerpen. De Vlaams-nationalisten blijven veruit de grootste partij in de Scheldestad, maar door het verlies van zijn huidige coalitiepartners wordt ’t Stad besturen met zijn huidige meerderheid een moeilijke klus. Op weg naar de toespraak voor zijn achterban kon er nog een grapje vanaf. Terwijl de toegesnelde pers de N-VA-voorzitter probeerde te interviewen, werd De Wever afgeschermd door zijn partijgenoten. ‘Jullie zijn mijn schild en mijn vrienden’, grapte De Wever, waarop vreugdekreten weerklonken.
  [naar artikel]
 48. Bart De Wever: “Jullie zijn mijn schild en mijn vrienden” (14/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is bijzonder tevreden met het verkiezingsresultaat van de N-VA in Antwerpen. De Vlaams-nationalisten blijven veruit de grootste partij in de Scheldestad, maar door het verlies van zijn huidige coalitiepartners wordt ’t Stad besturen met zijn huidige meerderheid een moeilijke klus. Op weg naar de toespraak voor zijn achterban kon er nog een grapje vanaf. Terwijl de toegesnelde pers de N-VA-voorzitter probeerde te interviewen, werd De Wever afgeschermd door zijn partijgenoten. “Jullie zijn mijn schild en mijn vrienden”, grapte De Wever, waarop vreugdekreten weerklonken.
  [naar artikel]
 49. Bart De Wever: ‘Jullie zijn mijn schild en mijn vrienden’ (14/10/2018 - De Standaard)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is bijzonder tevreden met het verkiezingsresultaat van de N-VA in Antwerpen. De Vlaams-nationalisten blijven veruit de grootste partij in de Scheldestad, maar door het verlies van zijn huidige coalitiepartners wordt ’t Stad besturen met zijn huidige meerderheid een moeilijke klus. Op weg naar de toespraak voor zijn achterban kon er nog een grapje vanaf. Terwijl de toegesnelde pers de N-VA-voorzitter probeerde te interviewen, werd De Wever afgeschermd door zijn partijgenoten. ‘Jullie zijn mijn schild en mijn vrienden’, grapte De Wever, waarop vreugdekreten weerklonken.
  [naar artikel]
 50. "Ik ben 80% van mijn lichaam kwijt, maar ik hou zo veel over: vrienden, familie, mijn dochtertjes. Mijn leven is mooi" (03/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  28 januari 2002, een noodlottige datum voor Marc Herremans. Het was de dag waarop de afgetrainde en fysiek in bloedvorm verkerende triatleet door
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.