Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 August 2020
16:23 uur

Geen rood-wit leger in Brussel, dan maar nagelbijtend in de zetel

Gazet van Antwerpen

01/08/2020 - 12:57

Gekke toestanden in het voetbal tegenwoordig. Er is niet alleen het coronavirus dat een flinke domper zet op de beleving van de finalematch van Antwerp - Club Brugge vanavond. De stressfactor bij het rood-witte legioen ligt nochtans hoog om die felbegeerde beker richting Antwerpen te brengen. We zochten enkele supporters op hoe zij die rollercoaster aan emoties beleven, in hun bubbel van vijf.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Prins Laurent op bezoek bij Leger des Heils, geeft geen commentaar (22/03/2018 - Metro)
  Prins Laurent heeft vandaag generaal André Cox, het internationale hoofd van het Leger des Heils, ontmoet op de Brusselse zetel van het evangelische kerkgenootschap. Bij zijn aankomst gaf de prins geen commentaar op de beslissing van de Kamercommissie om de dotatie van de prins gedeeltelijk in te trekken. De prins kwam omstreeks 14.30 uur aan op de Brusselse zetel van het evangelisch kerkgenootschap. Enkele journalisten wachtten hem op in de regen. Prins Laurent wou bij zijn aankomst echter geen commentaar geven op de gedeeltelijke verlaging van zijn dotatie. “Pas de commentaire (geen commentaar)”, klonk het, toen hij het gebouw binnenging. De ad hoc commissie in de Kamer keurde gisteren met twaalf stemmen voor en één tegen de gedeeltelijke intrekking van de dotatie van prins Laurent goed. Ze gaat daarmee dus in op het voorstel van de regering om 15 procent van de dotatie voor dit jaar af te houden. De voltallige Kamer moet zich volgende week daarover wel nog uitspreken. De sanctie komt er omdat de prins vorige zomer zonder toestemming van de regering in legeruniform aanwezig was op de viering van de negentigste verjaardag van het Chinese leger op de Chinese ambassade. Generaal Cox en zijn echtgenote, commissaris Silvia Cox, zijn van woensdag tot en met vrijdag in het land. Vrijdag ontmoeten ze ook minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo. Prins Laurent steunt via zijn stichting de werkzaamheden van het Leger des Heils, vooral in het opvangcentrum Foyer George Motte in de Ieperlaan in Brussel. bron: Belga Het bericht Prins Laurent op bezoek bij Leger des Heils, geeft geen commentaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. De beurs kleurt rood: “Maar aandelen nu verkopen is geen goede zet” (12/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Wereldwijd kleuren de beurzen rood, ook in Brussel. Op donderdagochtend stond de Bel20 na opening op een verlies van meer dan 4 procent. “De potentiële impact van het virus is duidelijk groter dan we aanvankelijk dachten”, zegt Erik Joly hoofdeconoom bij ABN Amro.
  [naar artikel]
 3. Brussels Airport wil zetel verhuizen van Brussel naar Vlaanderen (29/06/2017 - De Tijd)
  01:02 Het management van Brussels Airport wil de maatschappelijke zetel van de luchthaven verplaatsen van Brussel naar Zaventem. Dat botst op verzet bij de Franstalige vertegenwoordigers van de overheid in ...
  [naar artikel]
 4. Wat doet deze zetel op E19? (23/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bestuurders moesten vanochtend op de E19 in Mechelen Noord plots in de remmen gaan. Een zetel stond op de baan, richting Brussel. “Levensgevaarlijk”, luidt het bij het Vlaams Verkeerscentrum.
  [naar artikel]
 5. Wat doet deze zetel op E19? (23/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bestuurders moesten vanochtend op de E19 in Mechelen Noord plots in de remmen gaan. Een zetel stond op de baan, richting Brussel. “Levensgevaarlijk”, luidt het bij het Vlaams Verkeerscentrum.
  [naar artikel]
 6. Hoe de MR in een zetel zit en incontournable wordt in Wallonië en de Franse Gemeenschap (19/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De verrassende oproep van cdH-voorzitter Benoît Lutgen om in Wallonië en Brussel zonder de PS te regeren, zet de MR in een zetel. Enkel de
  [naar artikel]
 7. FNG wil zetel naar België verhuizen (14/03/2018 - De Tijd)
  18:30 Het beursgenoteerde kledingbedrijf FNG overweegt een verplaatsing van haar statutaire zetel van Nederland naar België, en een tweede beursnotering in Brussel. Dat maakt het bedrijf bekend.
  [naar artikel]
 8. Havens Antwerpen en Zeebrugge wachten nagelbijtend af: keuren Britten akkoord goed of toch harde Brexit? (18/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De havens van Antwerpen en – vooral – Zeebrugge wachten nagelbijtend de stemming over het Brexit-akkoord in het Britse parlement af. In Zeebrugge vertrekken elke dag vierduizend vrachtwagens naar Engeland.
  [naar artikel]
 9. En dan gaat het mis: hier in Vlaanderen duiken technische problemen op (14/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Vlaanderen en Brussel wordt er zowel in partijlokalen als in huiskamers nagelbijtend gewacht op resultaten. Op sommige plekken duurt dat wel erg...
  [naar artikel]
 10. Geen enkel schot op doel van Saoedi-Arabië en nog vier andere opvallende feiten over de openingswedstrijd (14/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  We zijn onderweg! Het WK 2018 begon helaas niet met een nagelbijtend spannende openingskraker, maar over de 5-0 zege van gastland Rusland op...
  [naar artikel]
 11. En plots staat er een zetel op de E19 (23/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bestuurders moesten vanochtend op de E19 in Mechelen Noord plots in de remmen gaan. Een zetel stond op de baan, richting Brussel. "Levensgevaarlijk", luidt het bij het Vlaams Verkeerscentrum.
  [naar artikel]
 12. 'Rood had reactie Carcela kunnen voorkomen' (05/04/2019 - De Morgen)
  'Bijna had ik gezapt naar het veldrijden, maar toen de match zo ontaardde viel ik bijna uit mijn zetel.' Ook Robert Jeurissen wist niet wat hij zag tijdens OHL-Standard.
  [naar artikel]
 13. Trein met 80 reizigers negeert rood sein net voor Brussel-Zuid (22/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een trein uit Dendermonde is deze ochtend rond 7 uur net voor het station Brussel-Zuid door een rood sein gereden. Aan boord zaten zo'n tachtig
  [naar artikel]
 14. Waarom zie ik iets ‘blauw’ terwijl jij het ‘groen’ noemt? (22/09/2019 - De Morgen)
  Is die zetel nou rood of oranje? Is die broek groen of geel? Onenigheid over kleur is niet zeldzaam. Maar hoe kan dat nu, dat twee mensen dezelfde tint anders waarnemen en benoemen?
  [naar artikel]
 15. Als het leger van jou geen man maakt (05/04/2019 - De Morgen)
  In het Belgisch leger zitten tegen alle clichés in opvallend veel transseksuelen, allemaal mannen die vrouw zijn geworden. Nadia Dewaele is een van hen. ''Het leger zal van jou wel een vent maken', luidt het, maar na 25 jaar dienst voelde ik me nog steeds een vrouw.' Sara Vandekerckhove
  [naar artikel]
 16. Geel-rood kleurt zwart-geel-rood: geen ploeg stelt zoveel Belgen op als KV Mechelen (22/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De club van (zwart), geel en rood. KV Mechelen kleurt Belgisch. Liefst 86 keer stond er dit seizoen een Belg aan de aftrap bij Malinwa - geen...
  [naar artikel]
 17. Euronext Brussel: Rode prijzen (10/12/2019 - De Tijd)
  11:48 Op een overwegend rood koersenbord trekt Colruyt stevig hoger. De distributiegroep kwam vroeger dan verwacht met sterke halfjaarcijfers. Maar het koopt daar geen brood mee bij analisten.
  [naar artikel]
 18. EU-defensieplan: meer samenwerking, maar geen eigen leger (14/04/2019 - De Morgen)
  De Europese Commissie heeft een ontwerpnota voor een defensieplan voorgesteld. Conclusie: de EU- landen moeten militair veel meer samenwerken, maar een eigen leger is geen optie.
  [naar artikel]
 19. “Euh, waarom staat hier een rood licht?” Daarom dus. (06/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Midden in de velden van vliegbasis Bevekom rijden uw journalist en fotograaf Karel, onder begeleiding, weg van een reportage over een Russisch vrachtvliegtuig op de basis. Ineens floept voor ons een rood licht aan, ogenschijnlijk midden in de velden en geen kruispunt te zien. “Euh, waarom staat hier een rood licht?” Maar de militaire chauffeur stopt plichtsbewust. Tien seconden later weten we waarom hier dat rood licht staat. Voorrang van rechtsboven...
  [naar artikel]
 20. Trump wil geen transgenders meer in zijn leger: “Ons leger moet gefocust zijn op besluitvaardige en overweldigende overwinningen” (26/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse leger zal geen transgenders meer toestaan in haar rangen, dat meldt de Amerikaanse president Donald Trump vandaag op Twitter. In 2016 werd het verbod voor openlijk transgender mensen om deel uit te maken van het leger opgehoffen en dit jaar zouden ze ook mogen solliciteren voor het leger. Daar gaat de Amerikaanse president nu tegenin.
  [naar artikel]
 21. Trump wil geen transgenders meer in zijn leger: “Ons leger moet gefocust zijn op besluitvaardige en overweldigende overwinningen” (26/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Amerikaanse leger zal geen transgenders meer toestaan in haar rangen, dat meldt de Amerikaanse president Donald Trump vandaag op Twitter. In 2016 werd het verbod voor openlijk transgender mensen om deel uit te maken van het leger opgehoffen en dit jaar zouden ze ook mogen solliciteren voor het leger. Daar gaat de Amerikaanse president nu tegenin.
  [naar artikel]
 22. Als de nood het hoogst is, kan het leger de natie amper dienen (18/03/2020 - Apache)
  Heel wat Europese regeringen roepen de hulp in van het leger om te helpen in de strijd tegen het coronavirus. Het Belgisch leger kan wel manschappen leveren, maar de medische dienst trekt (bijna) zonder wapens naar de oorlog.  Het Belgisch leger is nog maar een schim van wat het ooit was. Sinds het einde van
  [naar artikel]
 23. Trein rijdt net voor Brussel-Zuid door het rood (22/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Door het incident was tussen de stations Brussel-Zuid en Brussel-West slechts treinverkeer over een enkel spoor mogelijk, wat gevolgen heeft voor de ochtendspits. De trein stond zowat een uur geblokkeerd, maar kwam rond 8 uur dan toch aan in Brussel-Zuid. De situatie normaliseert, aldus Crols.
  [naar artikel]
 24. Trein rijdt net voor Brussel-Zuid door het rood (22/11/2016 - De Standaard)
  Door het incident was tussen de stations Brussel-Zuid en Brussel-West slechts treinverkeer over een enkel spoor mogelijk, wat gevolgen heeft voor de ochtendspits. De trein stond zowat een uur geblokkeerd, maar kwam rond 8 uur dan toch aan in Brussel-Zuid. De situatie normaliseert, aldus Crols.
  [naar artikel]
 25. Trein rijdt net voor Brussel-Zuid door het rood (22/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Door het incident was tussen de stations Brussel-Zuid en Brussel-West slechts treinverkeer over een enkel spoor mogelijk, wat gevolgen heeft voor de ochtendspits. De trein stond zowat een uur geblokkeerd, maar kwam rond 8 uur dan toch aan in Brussel-Zuid. De situatie normaliseert, aldus Crols.
  [naar artikel]
 26. Politie Brussel Noord betrapte in juni 1.533 bestuurders die te snel of door rood reden (25/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  In de loop van de maand juni heeft de lokale politie Brussel Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node) 1.533 bestuurders betrapt die te snel reden of door een rood verkeerslicht reden. Dat meldt de politie Brussel Noord woensdag.
  [naar artikel]
 27. Deze ex-poetsvrouw kan PVDA een Vlaamse zetel bezorgen (15/05/2019 - De Morgen)
  Voor PVDA en Groen is het een haast zeker ticketje voor een zetel in de Kamer, voor de andere Vlaamse partijen een geheide zelfmoordmissie. De Kamerlijst in Brussel biedt kansen voor wie met Franstaligen samenwerkt.
  [naar artikel]
 28. Deze ex-poetsvrouw kan PVDA een zetel in de Kamer bezorgen (15/05/2019 - De Morgen)
  Voor PVDA en Groen is het een haast zeker ticketje voor een zetel in de Kamer, voor de andere Vlaamse partijen een geheide zelfmoordmissie. De Kamerlijst in Brussel biedt kansen voor wie met Franstaligen samenwerkt.
  [naar artikel]
 29. Genoeg van de winter? Met deze 7 tips kies je alvast de perfecte zomervakantie vanachter je computer (11/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Geen betere remedie tegen de winterblues dan vakantieplannen smeden. Nestel je in de zetel, klap je laptop open en surf vanuit je luie zetel naar...
  [naar artikel]
 30. Voetgangster in levensgevaar na aanrijding in Brussel (02/04/2019 - VRT NWS)
  Op het IJzerplein in Brussel is een voetgangster levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw wilde een straat oversteken maar negeerde het rood licht, daarop werd ze aangereden door een bestelwagen. 
  [naar artikel]
 31. KMI: "Waarschijnlijk was code rood beter geweest" (11/12/2017 - VRT NWS)
  Het KMI heeft vandaag beslist om voor heel Vlaanderen code rood te geven. Het Meteorologisch Instituut nam de beslissing op basis van de dreigende sneeuwzone voor het ochtenduur. Maar meteoroloog Tom Elegeert geeft nu in “De wereld vandaag” op Radio 1 dat dat het beter code rood was geweest. “We wilden echter geen paniek veroorzaken.”
  [naar artikel]
 32. Hinder op Noord-Zuidverbinding na trein die door rood rijdt (16/11/2017 - Metro)
  Op de Noord-Zuidverbinding is vanochtend een trein door het rood licht gereden. De trein staat hierdoor geblokkeerd, waardoor maar vijf van de zes sporen beschikbaar zijn. Hierdoor zijn vertragingen mogelijk van gemiddeld 10 minuten voor het treinverkeer door de drukke spoorverbinding in beide richtingen. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. “Om 8.25 uur is een trein heel nipt, met 1 meter, door het rood licht gereden”, zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. Het gaat om de trein van Quiévrain naar Schaarbeek en het incident deed zich voor tussen Brussel-Centraal en Brussel-Noord. De trein staat nog steeds op de sporen met de reizigers aan boord. Er is wel een vervangende treinbestuurder onderweg. Achter de bewuste trein zaten drie andere treinen vast. Twee van de drie konden inmiddels terugkeren richting Brussel Zuid. De reizigers van de derde trein konden reeds overstappen in Brussel-Congres. “Er is op geen enkel ogenblik een gevaar geweest voor de veiligheid”, aldus Petit. De gevolgen voor het spoorverkeer zullen zich normaliseren in de loop van de ochtend. bron: Belga
  [naar artikel]
 33. Euronext Brussel: AB InBev houdt Bel20 in het rood (23/04/2018 - De Tijd)
  12:29 Op een nieuwsluwe dag is het vooral AB InBev dat de Bel20 rood doet kleuren. Nyrstar lijdt onder een koersdoelverlaging bij ING. Na de klap van vrijdag kan Melexis ternauwernood profiteren van een lov...
  [naar artikel]
 34. Na Giny I en Anita I kiest Nit te Geluive opnieuw voor een prinses (03/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op zaterdag 2 december 2017 was het in OC Jeugdpark in Smeermaas nagelbijtend uitkijken naar de 47ste prinsaanstelling van CV Nit te Geluive. Voor dit carnavalsseizoen koos de raod van elf opnieuw voor een prinses, de derde in Smeermaas na Giny I (2004) en Anita I (2006). Onder het rood- groen- gele doek kwam een stralende Nadine Vanderhoeven tevoorschijn.
  [naar artikel]
 35. Trein door rood sein gereden in Brussel: vertragingen op noord-zuidverbinding (05/03/2019 - VRT NWS)
  In Brussel is vanochtend een trein door een rood sein gereden. Daardoor zijn er nu problemen op de drukke noord-zuidverbinding in de hoofdstad.
  [naar artikel]
 36. Leger bedankt voor everzwijnenjacht (29/03/2019 - De Morgen)
  De burgemeester van Beringen Marcel Mondelaers ziet met lede ogen aan hoe everzwijnen steeds beter gedijen in zijn stad. Hij vraagt het leger het zwaar geschut in te zetten en de beesten voorgoed uit te roeien. Het leger vindt dat geen al te best idee.
  [naar artikel]
 37. Gedumpte zetel in brand gestoken in Overpelt (08/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Woensdag rond 20.30 uur is de brandweer opgeroepen voor een brandje op de Industrielaan. In de berm stond een zetel in lichterlaaie. De brand was snel geblust. Wie de zetel er had gedumpt en in brand had gestoken, is onduidelijk. (mm)
  [naar artikel]
 38. Chaos in Brussel: alle autotunnels gesloten, geen treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid na bommelding (27/05/2019 - De Morgen)
  Het treinstation van Brussel-Noord is ontruimd wegens een bommelding. Alle reizigers moesten het station verlaten. Er stoppen momenteel geen treinen in Brussel-Noord, maar er is nu geen treinverkeer meer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid. De Brusselse autotunnels zijn eveneens afgesloten voor het verkeer. Dat meldt de federale politie.
  [naar artikel]
 39. Brussel: Paasweek start stevig in het rood (03/04/2018 - De Tijd)
  11:05 De Brusselse beurs gaat na het lange Paasweekend in het spoor van Wall Street stevig in het rood. Exmar gaat na de jaarcijfers stevig lager, Fagron vertaalt een paasdeal in winst.
  [naar artikel]
 40. Geen treinverkeer op Noord-Zuidas Brussel, maar geen halte in Brussel-Centraal (21/06/2017 - De Redactie)
  Het treinverkeer zal opnieuw kunnen gebruikmaken van de Brusselse Noord-Zuidverbinding. Maar er zullen nog geen treinen stoppen in het station Brussel-Centraal.
  [naar artikel]
 41. 'Geen militair zegt nog tegen zijn zoon: ga bij het leger' (09/04/2019 - De Morgen)
  Generaal van het Belgisch leger Gerard Van Caelenberge wil zijn troepen moderniseren. 'Terecht, want het leger zit met een groot probleem', zegt defensie-expert Sven Biscop.
  [naar artikel]
 42. Lasers, waterpistolen en de schandpaal: hier wandel je maar beter niet door het rood (25/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Eerlijk: wie heeft nog nooit door het rood gewandeld? Het lijkt misschien een kleine misstap, maar in China kunnen ze er niet mee lachen. De overheid heeft een reeks opvallende maatregelen genomen om te verhinderen dat mensen nog de straat oversteken als het verkeerslicht op rood staat.
  [naar artikel]
 43. In je ondergoed in de zetel een glas wijn drinken? Zo omarm je de Finse levensstijl (06/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Soms zijn er zo van die dagen dat je echt geen zin hebt om je huis uit te komen. Een hele dag in de zetel zitten, een glas wijn drinken en er
  [naar artikel]
 44. Alle regio's duiken volgend jaar in het rood (13/11/2019 - De Tijd)
  13:05 Vlaanderen, Wallonië en Brussel duiken volgend jaar in het rood. Ze nemen daarmee nogal gretig een voorschot op een verwachte versoepeling van de Europese regels.
  [naar artikel]
 45. Trein negeert rood sein in station Mechelen (26/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een trein die richting Brussel reed, is dinsdagmorgen voorbij een rood licht gereden in het station Mechelen. De reizigers zijn veilig kunnen uitstappen.
  [naar artikel]
 46. De herstart van Sp.a Rood: “Dit is geen aanval op Crombez” (22/10/2018 - De Morgen)
  Hij heeft dan wel geen lidkaart meer van de sp.a, zijn donkerrode hart klopt nog steeds voor de sociaal-democratie. Erik De Bruyn, ooit de grote uitdager van de partijtop, wil de partij een nieuwe impuls geven door mee zijn schouders te zetten onder ‘Sp.a Rood 2.0’.
  [naar artikel]
 47. ING heeft grote zetel te veel in Brussel (04/10/2016 - De Tijd)
  01:50 ING is eigenaar van twee grote zetels in Brussel: Marnix (40.000m²) in het centrum en Sint-Michiels-warande (60.000 m²) in Etterbeek. Beide behouden wordt moeilijk.
  [naar artikel]
 48. Israëlisch leger beschuldigt Egyptische regio van raketaanval (15/10/2017 - De Morgen)
  Er zijn deze avond twee raketten afgevuurd vanuit Egypte op Israëlisch grondgebied. Dat zegt het Israëlische leger in een communiqué. De wapens landden in Eshkol, een regio langs de grens met Egypte, maar veroorzaakten geen grote schade. Er vielen ook geen gewonden.
  [naar artikel]
 49. Zin in iets lekkers, maar geen zin om zetel uit te komen? Leopoldsburgse heeft de oplossing (22/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het overkomt iedereen wel eens: je zit in je zetel, je krijgt zin in die lekkere chips of dat fris pintje en dan blijkt dat je dat niet in huis hebt. Een koppel uit Leopoldsburg heeft nu de oplossing gevonden: tussen 19 en 22 uur leveren ze allerlei lekkers aan huis, zodat jij niet door weer en wind nog naar de nachtwinkel moet.
  [naar artikel]
 50. Chaos in Brussel: alle Brusselse autotunnels gesloten, geen treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid na bommelding (27/05/2019 - De Morgen)
  Het treinstation van Brussel-Noord is ontruimd wegens een bommelding. Alle reizigers moesten het station verlaten. Er stoppen momenteel geen treinen in Brussel-Noord, maar er is nu geen treinverkeer meer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid. De Brusselse autotunnels zijn eveneens afgesloten voor het verkeer. Dat meldt de federale politie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.