Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 August 2020
03:07 uur

Vakbond: “FNG kan vanaf 1 augustus lonen niet meer betalen”

Gazet van Antwerpen

01/08/2020 - 12:57

Het personeel bij modegroep FNG ontvangt vanaf zaterdag geen loon meer. Dat zegt vakbond ACV Puls in een persbericht. Volgens CEO Paul Lembrechts gaat het om een probleem voor dit weekend, omdat de bankrekeningen geblokkeerd zijn en er pas maandag een curator zou worden aangesteld.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vanaf augustus geen extra kosten meer voor aankopen met bankkaart (28/06/2018 - Metro)
  Vanaf augustus mogen handelaars geen extra kosten meer rekenen voor elektronisch betalen, ook niet voor kleine bedragen of aankopen via het internet. De Kamer heeft daarover unaniem een wetsontwerp goedgekeurd dat een Europese richtlijn daarover omzet. “We willen op die manier elektronisch betalen verder aanmoedigen”, zegt minister van Economie Kris Peeters (CD&V). “Het zorgt voor meer veiligheid voor zowel de handelaar als de consument, omdat er minder cash geld circuleert. Bovendien maakt elektronisch betalen het eenvoudiger om fiscale fraude aan te pakken”. In bepaalde sectoren, bijvoorbeeld bij krantenwinkels, liggen de marges op de verkoop zeer laag. De nieuwe wet verhindert niet dat zij een betaling weigeren met een betaalkaart of slechts betaling met een betaalkaart aanvaarden vanaf een bepaald minimumbedrag. bron: Belga Het bericht Vanaf augustus geen extra kosten meer voor aankopen met bankkaart verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Vakbond: “Als lonen niet betaald kunnen worden, stevenen we af op einde Thomas Cook België” (24/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Als Thomas Cook de lonen van het personeel niet kan betalen, “stevenen we af op het einde van Thomas Cook België”. Dat heeft Patrick Van Holderbeke van ACV Puls dinsdag gezegd in het VRT-radioprogramma De Ochtend.
  [naar artikel]
 3. Vakbond: “Als lonen niet betaald kunnen worden, stevenen we af op einde Thomas Cook België” (24/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Als Thomas Cook de lonen van het personeel niet kan betalen, “stevenen we af op het einde van Thomas Cook België”. Dat heeft Patrick Van Holderbeke van ACV Puls dinsdag gezegd in het VRT-radioprogramma De Ochtend.
  [naar artikel]
 4. ACV stelt bpost in gebreke wegens problemen met uitbetaling lonen (01/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De christelijke vakbond heeft bpost in gebreke gesteld omdat het bedrijf de lonen niet correct uitbetaalt. Sinds begin 2014, dus al meer dan drie
  [naar artikel]
 5. Liberale en christelijke vakbond keuren loonakkoord goed, twijfel bij socialisten (26/03/2019 - VRT NWS)
  De christelijke en de liberale vakbond hebben definitief ingestemd met het loonakkoord. Dat akkoord over hogere lonen, pensioenen en uitkeringen hebben de vakbonden een maand geleden gesloten met de werkgevers. Bij de socialistische vakbond is er meer tegenkanting
  [naar artikel]
 6. Vakbond staakt vijf dagen bij Ryanair in Portugal, mogelijk ook Belgische toeristen getroffen (02/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Portugese vakbond SNPVAC gaat tussen 21 en 25 augustus staken bij Ryanair in Portugal. Dat meldt de vakbond, die zegt dat Ryanair zich niet aan afspraken houdt over onder meer vakantiegeld en verlofdagen.
  [naar artikel]
 7. ACV stelt Bpost in gebreke over incorrecte lonen (01/06/2017 - De Tijd)
  18:20 De christelijke vakbond heeft Bpost in gebreke gesteld omdat het bedrijf lonen niet correct uitbetaalt.
  [naar artikel]
 8. UZ Gent veroordeeld in loonsdiscussie (09/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Twaalf statutaire personeelsleden van het Universitair Ziekenhuis Gent hebben vorige week gelijk gekregen van een Gentse rechtbank in een discussie rond achterstallige lonen. Dat meldt de vakbond VSOA, die de zaak aanhangig maakte. Voor sommigen lopen de achterstallige lonen op tot meer dan 25.000 euro.
  [naar artikel]
 9. Als vacatures niet ingevuld raken, zullen de lonen stijgen (05/01/2018 - De Tijd)
  01:05 Gaan bedrijven hogere lonen moeten betalen om in de ‘war for talent’ nog personeel te vinden? Werkgeversorganisatie VBO vreest van wel. ‘Dat zou een slechte zaak zijn voor onze concurrentiepositie.’
  [naar artikel]
 10. ACOD Spoor niet te spreken over kortere openingsuren stationsloketten (12/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  De socialistische vakbond bij het spoor is niet te spreken over de aankondiging van spoormaatschappij NMBS om de openingsuren van de loketten in een vijftigtal stations vanaf 5 augustus verder te beperken. Volgens de vakbond is de aanwezigheid van personeel in de stations “van essentieel belang om een kwalitatieve dienstverlening te kunnen blijven garanderen”.
  [naar artikel]
 11. Baas landmacht slaakt noodkreet: “Uitbetaling van lonen militairen komt in gevaar” (14/09/2019 - Metro)
  Door personeelstekort komt de uitbetaling van de lonen van militairen in het gedrang. Daarvoor waarschuwt generaal Marc Thys, de bevelhebber van de landmacht, schrijft De Morgen zaterdag. Nu al worden premies en vergoedingen vaak veel te laat betaald, klinkt het bij de vakbond ACMP. “Een organisationele en existentiële crisis, dat mag je zeggen als de uitbetaling van de lonen in gevaar komt.” In zijn brief aan de troepen van de landmacht windt generaal Marc Thys er geen doekjes om. “De dienst die instaat voor de betaling van de lonen is onderbezet”, schrijft Thys in zijn ‘toekomstvisie’. “Het tijdig betalen van de lonen gebeurt niet maandelijks door een goddelijke tussenkomst en vraagt dus ook mensen.” Bij de vakbond ACMP lopen er al langer klachten binnen van militairen die op hun geld moeten wachten. “De uitbetaling van de gewone lonen gaat nog steeds goed”, zegt Yves Huwart van ACMP. “Maar wat we vaststellen is dat bijkomende prestaties wel vertragingen oplopen.” In zijn brief wijst generaal Thys nog op enkele andere pijnpunten die hun tol beginnen te eisen bij de landmacht. Momenteel is er bijvoorbeeld een tekort aan munitie. Bij bepaalde eenheden betekent dat ook dat ze achteropraken in hun trainingsschema, omdat er simpelweg niet genoeg kogels zijn om mee te schieten, zo valt bij een hooggeplaatste militaire bron te horen. bron: Belga Het bericht Baas landmacht slaakt noodkreet: “Uitbetaling van lonen militairen komt in gevaar” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Binnenkort nergens meer extra betalen als je bankkaart bovenhaalt, maar daar is niet iedereen even blij mee (14/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  0,013 euro. Zo veel winst maakt een dagbladhandelaar op een lottoformulier van 3 euro. Als de klant met bancontact betaalt, wat de regering aanmoedigt, blijft daar nog amper 0,005 euro van over. Een peulschil. Zeker nu handelaars - klein of groot - vanaf 1 augustus geen extra kosten meer mogen aanrekenen voor elektronisch betalen. “In Nederland schiet de overheid wel te hulp, bij ons niet. Waarom?”
  [naar artikel]
 13. Telenet verhoogt tarieven op 4 augustus (03/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wie klant is bij Telenet, zal vanaf 4 augustus meer moeten betalen. De tarieven van de vaste, maandelijkse abonnementskosten van internet, digitale en analoge televisie, mobiele en vaste telefonie gaan met 1,87 procent omhoog.
  [naar artikel]
 14. Socialistische vakbond: "Lonen zullen komende twee jaar wellicht niet stijgen, en dat is onaanvaardbaar" (29/11/2018 - VRT NWS)
  Er is nauwelijks nog marge voor loonstijgingen de komende jaren. Dat zegt de socialistische vakbond ABVV. Reden? De hoge inflatie in ons land, waardoor de lonen hier sneller zouden stijgen dan in de buurlanden. "Er is weinig tot geen ruimte voor loonopslag de komende twee jaar en dat is onaanvaardbaar."
  [naar artikel]
 15. Verkeersboete niet betalen? Vanaf volgend jaar wordt het bijna onmogelijk (06/12/2019 - VRT NWS)
  Wie weigert om een verkeersboete te betalen, hoeft vanaf volgend jaar niet meer via de politierechtbank te passeren. Het parket zal voortaan zélf overtreders kunnen verplichten om hun boete te betalen. Met een fikse meerprijs.
  [naar artikel]
 16. Vakbond plant vijfdaagse staking bij Ryanair in Portugal (02/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Portugese vakbond SNPVAC gaat tussen 21 en 25 augustus staken bij Ryanair in Portugal. Dat meldt de vakbond, die zegt dat Ryanair zich niet aan...
  [naar artikel]
 17. Vanaf augustus mag winkelier u geen kosten meer aanrekenen voor elektronische betaling (28/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  ‘Wij rekenen 20 cent aan bij betalingen onder de 25 euro’. In veel winkels wordt het geafficheerd. Maar vanaf 1 augustus mag het niet meer. Dan betaalt u als klant geen kosten meer wanneer u met de kaart betaalt. Welk bedrag ook.
  [naar artikel]
 18. "Gezinnen betalen tot 150 keer meer dan bedrijven voor bepaalde heffingen op de energiefactuur" (19/06/2018 - VRT NWS)
  De socialistische vakbond ABVV heeft vragen bij de manier waarop bepaalde heffingen worden doorgerekend aan gezinnen en grote bedrijven, via de elektriciteitsfactuur. Een gezin kan volgens de vakbond tot 150 keer méér betalen dan een groot bedrijf.
  [naar artikel]
 19. Vanaf 1 juli kan je niet meer met geld betalen op bussen en trams van De Lijn (24/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is er ook een datum voor: vanaf 1 juli kunnen reizigers tickets op de voertuigen van De Lijn niet meer cash betalen. Dat meldt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).
  [naar artikel]
 20. Vanaf volgende week officieel: geen toeslag meer voor wie met bankkaart betaalt (02/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf volgende week, 9 augustus, mogen handelaars geen toeslag meer vragen aan klanten die met hun betaalkaart betalen. De nieuwe regelgeving werd...
  [naar artikel]
 21. Telenet verhoogt tarieven op 4 augustus (03/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Wie klant is bij Telenet, zal vanaf 4 augustus meer moeten betalen. De tarieven van de vaste, maandelijkse abonnementskosten van internet, digitale en analoge televisie, mobiele en vaste telefonie gaan met 1,87 procent omhoog, zo meldt het telecombedrijf maandag. “Een verhoging in lijn met de inflatie”, klinkt het.
  [naar artikel]
 22. Vakbond dreigt met staking bij Lufthansa na Kerstmis (23/12/2019 - Express)
  Een Duitse vakbond die het cabinepersoneel bij Lufthansa vertegenwoordigt, heeft zondag met een nieuwe staking na Kerstmis gedreigd als er geen vooruitgang geboekt wordt in de onderhandelingen over de lonen en werkomstandigheden. De vakbond UFO meent dat de inspanningen voor een “geloofwaardige en juridisch stevige” uitkomst in het confict mislukt zijn, ondanks de hulp van […] The post Vakbond dreigt met staking bij Lufthansa na Kerstmis appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Telenet verhoogt tarieven op 4 augustus (03/06/2019 - VRT NWS)
  Wie klant is bij Telenet, zal vanaf 4 augustus meer moeten betalen. De tarieven van de vaste, maandelijkse abonnementskosten van internet, digitale en analoge televisie, mobiele en vaste telefonie gaan met 1,87 procent omhoog, zo meldt het telecombedrijf. "Een verhoging in lijn met de inflatie", klinkt het.
  [naar artikel]
 24. Vanaf 1 juli kan je niet meer met cash betalen op bussen en trams (24/12/2019 - Metro)
  Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is er ook een datum voor: vanaf 1 juli kunnen reizigers tickets op de voertuigen van De Lijn niet meer cash betalen. Dat meldt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Wie nog cash wil betalen voor een rit, zal een ticket in voorverkoop moeten halen. Op de voertuigen zelf zal contactloos betaald kunnen worden met de bankkaart, of met een ticket in de app van De Lijn of via sms. “We moeten blijven streven naar een klantgerichte en performante Vlaamse vervoersmaatschappij waarbij de reiziger centraal staat”, zegt Peeters. “Het contactloos betalen zorgt voor een versnelling van de ritten(verkoop) en daarnaast voor meer veiligheid van de chauffeur.” Mogelijke staking rond eindejaar De socialistische vakbond ACOD heeft een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn die loopt van 30 december tot 3 januari. Het is nog niet duidelijk of de vakbond vijf dagen aan een stuk in heel Vlaanderen het werk zal neerleggen. “Dat moeten we nog bepalen”, zegt federaal ACOD-verantwoordelijke Rita Coeck. “De directie kan ons niet blijven negeren. Ik werk al veertig jaar bij De Lijn, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.” De Lijn zegt dat ACOD “bewust het conflict opzoekt” en spreekt van “destructieve acties”. “Volgens de socialistische vakbond is er een tekort aan overlegmomenten tussen de directie en medewerkers van De Lijn. De directie kan evenwel heel wat initiatieven voorleggen die het tegendeel bewijzen”, zegt de vervoersmaatschappij. Topman Roger Kesteloot wil in februari een “ronde van Vlaanderen” doen om naar het personeel te gaan luisteren en de plannen en prioriteiten van 2020 toe te lichten. Ook minister Peeters is niet opgezet met de actie van ACOD. “De Lijn zet juist in op extra bussen voor feestvierders tijdens oudejaarsnacht om de verkeersveiligheid te verhogen”, zegt ze op Twitter. “De reiziger is opnieuw de dupe door de actie.” Lees ook : De Lijn installeert eind 2019 contactloos betalen op trams en bussen Het bericht Vanaf 1 juli kan je niet meer met cash betalen op bussen en trams verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Vanaf januari 23 tot 32 euro extra nettoloon (17/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Door de taxshift stijgen de nettolonen vanaf januari met 23 (hoge lonen) tot 32 euro (lage lonen). Dat blijkt uit berekeningen die minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) liet maken en die dinsdag in De Tijd en L’Echo staan. Zijn administratie becijferde de nieuwe schalen voor de bedrijfsvoorheffing die vanaf volgend jaar van toepassing zijn.
  [naar artikel]
 26. Vanaf januari 23 tot 32 euro extra nettoloon (17/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Door de taxshift stijgen de nettolonen vanaf januari met 23 (hoge lonen) tot 32 euro (lage lonen). Dat blijkt uit berekeningen die minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) liet maken en die dinsdag in De Tijd en L’Echo staan. Zijn administratie becijferde de nieuwe schalen voor de bedrijfsvoorheffing die vanaf volgend jaar van toepassing zijn.
  [naar artikel]
 27. Vanaf januari 23 tot 32 euro extra nettoloon (17/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Door de taxshift stijgen de nettolonen vanaf januari met 23 (hoge lonen) tot 32 euro (lage lonen). Dat blijkt uit berekeningen die minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) liet maken en die dinsdag in De Tijd en L’Echo staan. Zijn administratie becijferde de nieuwe schalen voor de bedrijfsvoorheffing die vanaf volgend jaar van toepassing zijn.
  [naar artikel]
 28. Koopkracht laagste lonen gedaald, socialistische vakbond pleit voor hoger minimumloon (14/02/2019 - Knack)
  De allerlaagste lonen in ons land zagen het voorbije jaar hun koopkracht dalen, zo blijkt uit onderzoek van het Duitse onderzoeksinstituut WSI. Het ABVV bevestigt en bepleit een verhoging van het minimumloon naar 14 euro per uur.
  [naar artikel]
 29. Socialistische vakbond komt met nieuw actieplan (25/10/2018 - Metro)
  De socialistische vakbond komt morgen – na het federaal comité – met een nieuw actieplan naar buiten. Dat is vandaag vernomen bij de vakbond. Over de inhoud wil het ABVV nog niets kwijt. Morgen vindt een federaal comité plaats bij het ABVV. De vakbond komt dan met zijn eisenbundel naar buiten voor het interprofessioneel overleg – het tweejaarlijks overleg over de lonen en arbeidsvoorwaarden – dat dit najaar start, én met een actieplan. Dat actieplan is onder meer gericht tegen het pensioenbeleid van de regering-Michel. bron: Belga Het bericht Socialistische vakbond komt met nieuw actieplan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. 'De ambitie om uitsluitend passiefwoningen te bouwen is er niet meer' (18/08/2016 - De Tijd)
  04:55 Bostoen wil in vijf jaar tijd 100 hectare van zijn gronden verkopen. Kwatongen beweren dat de woningbouwer uit Drongen daar twee jaar geleden mee begon omdat hij de lonen niet meer kon betalen. ‘Larie...
  [naar artikel]
 31. ACV gaat dan toch mee onderhandelen over de lonen (15/11/2016 - De Redactie)
  De christelijke vakbond ACV gaat deelnemen aan het interprofessioneel loonoverleg met de werkgevers. Maar de vakbond legt wel drie assen op de onderhandelingstafel. Zo vraagt de bond engagementen rond tewerkstelling, een serieuze marge voor de koopkracht en kwalitatieve jobs.
  [naar artikel]
 32. Directie onderhandelt alleen met ACV: “staking vanaf 17 mei haast onvermijdelijk” (09/05/2018 - Metro)
  Het ziet er sterk naar uit dat er vanaf 17 mei acties zullen zijn bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn. Dat zegt de liberale vakbond, nadat was bekend geraakt dat de directie alleen met de christelijke vakbond gaat onderhandelen over de nieuwe structuur. “De keuze van de directie om besprekingen te voeren met één vakbond is zonder meer ‘opmerkelijk’ en is niet van aard om de gemoederen te bedaren, wel integendeel. Door deze houding wordt de aangekondigde staking van volgende week haast onvermijdelijk”, stelt ACLVB in een persbericht. De vakbond was naar eigen zeggen bereid om verder te onderhandelen, maar stelde één voorwaarde: “dat de directie haar voorstel van reorganisatie bijstuurt op vlak van begeleiding en ondersteuning van de chauffeurs”. Dat deed ze dus niet. ACLVB en de socialistische vakbond ACOD dienden eerder al een stakingsaanzegging in, waarbij er acties mogelijk zijn van 17 mei tot en met 20 mei. bron: Belga   Het bericht Directie onderhandelt alleen met ACV: “staking vanaf 17 mei haast onvermijdelijk” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Directie onderhandelt alleen met ACV: “staking vanaf 17 mei haast onvermijdelijk” (09/05/2018 - Metro)
  Het ziet er sterk naar uit dat er vanaf 17 mei acties zullen zijn bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn. Dat zegt de liberale vakbond, nadat was bekend geraakt dat de directie alleen met de christelijke vakbond gaat onderhandelen over de nieuwe structuur. “De keuze van de directie om besprekingen te voeren met één vakbond is zonder meer ‘opmerkelijk’ en is niet van aard om de gemoederen te bedaren, wel integendeel. Door deze houding wordt de aangekondigde staking van volgende week haast onvermijdelijk”, stelt ACLVB in een persbericht. De vakbond was naar eigen zeggen bereid om verder te onderhandelen, maar stelde één voorwaarde: “dat de directie haar voorstel van reorganisatie bijstuurt op vlak van begeleiding en ondersteuning van de chauffeurs”. Dat deed ze dus niet. ACLVB en de socialistische vakbond ACOD dienden eerder al een stakingsaanzegging in, waarbij er acties mogelijk zijn van 17 mei tot en met 20 mei. bron: Belga   Het bericht Directie onderhandelt alleen met ACV: “staking vanaf 17 mei haast onvermijdelijk” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. ABVV stemt loonakkoord weg: kunnen lonen nu nog met 1,1 procent stijgen? (26/03/2019 - De Morgen)
  Nu de socialistische vakbond ABVV het loonakkoord heeft verworpen, is de regering aan zet. Kunnen de lonen nu nog met 1,1 procent worden opgetrokken? 
  [naar artikel]
 35. Telenet verhoogt prijzen: zoveel betaal je binnenkort voor je abonnement (03/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wie klant is bij Telenet, zal vanaf 4 augustus meer moeten betalen. De tarieven van de vaste, maandelijkse abonnementskosten van internet, digitale...
  [naar artikel]
 36. Vakbond ACV: 'Bpost betaalt lonen te laat uit' (04/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 37. Vakbond ACV: 'Bpost betaalt lonen te laat uit' (02/06/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 38. Chinese arbeiders verenigen zich om hogere lonen te eisen (10/04/2019 - De Morgen)
  Het Chinese werkvolk roert zich. De stakingen in vooral Japanse en Taiwanese bedrijven in China verspreiden zich tot ver buiten de delta van de Parelrivier. In Shanghai, Shenyang en Xi’an legden arbeiders het werk neer om hogere lonen te eisen. De enige toegelaten vakbond, de ACFTU, wordt opgeroepen om zich meer als vehikel van de arbeiders te profileren. Wat is er toch aan de hand in de fabriek van de wereld?
  [naar artikel]
 39. Geen extra kosten meer voor betalen met kaart (28/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 1 augustus mogen winkels geen toeslag meer aanrekenen voor betalingen met de kaart. Dat wetsvoorstel heeft De Kamer vanmiddag goedgekeurd.
  [naar artikel]
 40. Nieuwe vakbond ‘dicht bij mensen’ start in 2020 (07/12/2019 - De Morgen)
  Vanaf 2020 gaat de Nieuwe ­Onafhankelijke Vlaamse Vakbond (NOVV) van start, een nieuwe vakbond die dichter bij de mensen wil staan en onder meer het stakingswapen anders wil invullen.
  [naar artikel]
 41. U mag volgend jaar 23 tot 32 euro extra in uw portemonnee steken (17/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Door de taxshift stijgen de nettolonen vanaf januari met 23 (hoge lonen) tot 32 euro (lage lonen). Dat blijkt uit berekeningen die minister van...
  [naar artikel]
 42. Staking bij Amazon in Duitsland stuurt mogelijk leveringen tijdens kerstperiode in de war (17/12/2018 - VRT NWS)
  Bij webwinkel Amazon in Duitsland hebben werknemers in twee vestigingen vannacht het werk neergelegd. De vakbond eist al jaren dat de lonen worden bepaald volgens de Duitse wet. Maar het Amerikaanse bedrijf ging daar tot nog toe niet op in. De vakbond roept nu op om de staking tot kerstavond te laten duren om zo de drukke eindejaarsperiode in de war te sturen.
  [naar artikel]
 43. Half miljoen Braziliaanse bankbedienden staken voor beter loon (07/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 500.000 werknemers zijn gisteren een staking van onbepaalde duur gestart in heel Brazilië om hogere lonen te eisen. Dat zei de vakbond
  [naar artikel]
 44. “Als lonen niet betaald kunnen worden, stevenen we af op einde Thomas Cook België” (24/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als Thomas Cook de lonen van het personeel niet kan betalen, "stevenen we af op het einde van Thomas Cook België". Dat heeft Patrick Van Holderbeke...
  [naar artikel]
 45. Ryanair-vluchten in Portugal mogelijk vijf dagen verstoord door staking (02/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Portugese vakbond SNPVAC gaat tussen 21 en 25 augustus staken bij Ryanair in Portugal. Dat meldt de vakbond, die zegt dat Ryanair zich niet aan...
  [naar artikel]
 46. Cash betalen op tram of bus kan binnenkort niet meer (05/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Lijn wil tegen 2019 of ten laatste 2020 al haar voertuigen uitrusten met terminals voor contactloos betalen. Vanaf dan zal cash niet meer aanvaard worden op de bussen en trams van de Vlaams vervoersmaatschappij. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 47. Cash betalen op tram of bus kan binnenkort niet meer (05/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Lijn wil tegen 2019 of ten laatste 2020 al haar voertuigen uitrusten met terminals voor contactloos betalen. Vanaf dan zal cash niet meer aanvaard worden op de bussen en trams van de Vlaams vervoersmaatschappij. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 48. Cash betalen op tram of bus kan binnenkort niet meer (05/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Lijn wil tegen 2019 of ten laatste 2020 al haar voertuigen uitrusten met terminals voor contactloos betalen. Vanaf dan zal cash niet meer aanvaard worden op de bussen en trams van de Vlaams vervoersmaatschappij. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 49. Baas landmacht slaakt noodkreet: “Uitbetaling van lonen militairen komt in gevaar” (14/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Door personeelstekort komt de uitbetaling van de lonen van militairen in het gedrang. Daarvoor waarschuwt generaal Marc Thys, de bevelhebber van de landmacht, schrijft De Morgen zaterdag. Nu al worden premies en vergoedingen vaak veel te laat betaald, klinkt het bij de vakbond ACMP.
  [naar artikel]
 50. “Duizenden patiënten zullen vanaf 2020 tot 600 euro meer moeten betalen uit eigen zak” (19/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Ruim 80.000 kwetsbare patiënten zullen tot 600 euro meer uit eigen zak moeten betalen vanaf 2020. Dat komt omdat de federale beschermingsmaatregelen tegen een oplopende factuur dan niet langer gelden voor de gezondheidsdomeinen die werden overgeheveld op deelstaatniveau. Dat melden de Socialistische Mutualiteiten op dinsdag.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.