Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

15 August 2020
22:30 uur

De ondraaglijke lichtheid van het coronabeleid

VRT NWS

01/08/2020 - 14:29

De overheid gaat haar boekje te buiten door een algemene mondmaskerplicht, een avondklok in de provincie Antwerpen en een algemene registratie van gegevens van reizigers op te leggen. Dat zeggen Raf Geenens, Stefan Rummens en Stefan Sottiaux in deze opinie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 'De ondraaglijke lichtheid van het bestaan' (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. Björn Rzoska beging geen misser, hij demonstreerde professionele nalatigheid (11/09/2019 - De Morgen)
  Stef Selfslagh zet de blik op oneindig. Vandaag: over de ondraaglijke lichtheid van politieke interviews.
  [naar artikel]
 3. Björn Rzoska beging geen communicatiemisser, hij demonstreerde professionele nalatigheid (11/09/2019 - De Morgen)
  Stef Selfslagh zet de blik op oneindig. Vandaag: over de ondraaglijke lichtheid van politieke interviews.
  [naar artikel]
 4. Doelloos schipperend tussen actua en ondraaglijke lichtheid (21/09/2017 - De Morgen)
  Gert Late Night is de zoveelste roemloze poging tot een goede laatavondtalkshow op de Vlaamse televisie. En dat ligt zelfs niet alleen aan James Cooke.
  [naar artikel]
 5. Doelloos schipperend tussen actua en ondraaglijke lichtheid (20/09/2017 - De Morgen)
  Gert Late Night is de zoveelste roemloze poging tot een goede laatavondtalkshow op de Vlaamse televisie. En dat ligt zelfs niet alleen aan James Cook.
  [naar artikel]
 6. Schrijver Milan Kundera krijgt Tsjechische nationaliteit terug (11/11/2018 - De Morgen)
  Milan Kundera, de schrijver van het bekende werk ‘De Ondraaglijke Lichtheid van het Bestaan’ mag opnieuw Tsjechisch staatsburger worden. 
  [naar artikel]
 7. Schrijver Milan Kundera krijgt Tsjechische nationaliteit terug (11/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Milan Kundera, de schrijver van het bekende werk ‘De Ondraaglijke Lichtheid van het Bestaan’ mag opnieuw Tsjechisch staatsburger worden.
  [naar artikel]
 8. 'Gert Late Night': Doelloos schipperend tussen actua en ondraaglijke lichtheid (20/09/2017 - De Morgen)
  Gert Late Night is de zoveelste roemloze poging tot een goede laatavondtalkshow op de Vlaamse televisie. En dat ligt zelfs niet alleen aan James Cook.
  [naar artikel]
 9. De ondraaglijke lichtheid van een minister - Bert De Somviele (BOS+) (21/05/2017 - De Redactie)
  Het intrekken van de boskaart door Vlaams minister-president Bourgeois is het zoveelste bewijs dat het bosbeleid van Joke Schauvliege een waar brokkenparcours is, schrijft de directeur van BOS+. "Bevinden Schauvliege en de rest van ons zich nog wel in hetzelfde universum?"
  [naar artikel]
 10. Baas Europese Onderzoeksraad stapt op uit frustratie over coronabeleid (08/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De voorzitter van de Europese Onderzoeksraad (ERC), Mauro Ferrari, stapt op uit onvrede met het Europese coronabeleid. "Ik ben heel ontgoocheld in...
  [naar artikel]
 11. Schrijver Milan Kundera mag weer Tsjechisch staatsburger worden (11/11/2018 - VRT NWS)
  Gisteren hebben de premier van Tsjechië en Milan Kundera elkaar ontmoet in Parijs. De premier bood de schrijver aan om opnieuw Tsjech te worden. Die nationaliteit is hem 40 jaar geleden ontnomen, na de publicatie van een boek over het leven onder het communistische regime. Begin jaren 1980 kreeg Kundera de Franse nationaliteit. Kundera schreef ondermeer 'De ondraaglijke lichtheid van het bestaan'.
  [naar artikel]
 12. De mooiste plekjes volgens onze journalisten: Witte nachten in Sint-Petersburg (17/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Inspiratie voor mijn reisbestemmingen haal ik, zoals wel meer mensen, uit romans. Dat wil al eens dik tegenvallen (het Praag uit ‘De ondraaglijke lichtheid van het bestaan’ heb ik niet gevonden), maar soms is het een openbaring. Als tiener las ik ‘Witte nachten’, een novelle van Dostojevski die speelt in Sint-Petersburg. Het werd een van mijn lievelingsboeken, en ik nam me voor de Russische stad aan de rivier Neva zo snel mogelijk te bezoeken.
  [naar artikel]
 13. Ilja Leonard Pfeijffer: "Ironie als levenshouding is problematisch"  (01/10/2019 - VRT NWS)
  Dichter Ilja Leonard Pfeijffer heeft een essay geschreven over ironie, ‘Ondraaglijke lichtheid’. Volgens hem is ironie belangrijk en goed, maar hebben we nu meer nood aan ernst. Hij vindt dat mensen zich meer en meer verschuilen achter ironie in plaats van een duidelijk standpunt in te nemen in maatschappelijke debatten. Bekijk hier het gesprek met Pfeijffer in "De afspraak".
  [naar artikel]
 14. Lena Dunham (31) laat baar­moeder verwijderen wegens ondraaglijke pijn (15/02/2018 - VRT NWS)
  Lena Dunham heeft haar baarmoeder laten verwijderen wegens ondraaglijke pijn als gevolg van een chronische aandoening. Dat schrijft de Amerikaanse actrice in een bijdrage in Vogue.
  [naar artikel]
 15. Lanakenaar heeft ondraaglijke pijnen: “Als ik cannabisolie niet had ontdekt, had ik euthanasie gepleegd” (12/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  De overheid wil met de oprichting van een Cannabisbureau de productie van medicinale cannabis legaliseren en zelf in handen nemen, naar Nederlands voorbeeld. Lanakenaar Geert Kusters is een van de gebruikers van cannabisolie om zo zijn “ondraaglijke pijnen” te onderdrukken. “Morfine hielp niet meer, maar nu kan ik weer terug alles doen wat ik wil.”
  [naar artikel]
 16. Geen verschil in het Belgische en Nederlandse coronabeleid? Toch wel (28/03/2020 - De Morgen)
  Er woedt weer strijd tussen ­België en Nederland. Gelukkig is het alleen maar perceptiestrijd.
  [naar artikel]
 17. Ondraaglijke leegheid van het bestaan (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 18. De ondraaglijke leegheid in Stéphanie Clerckx (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 19. Een minnaar als tegengif voor de ondraaglijke saaiheid van het bestaan (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 20. De gruwelijke lichtheid van het bestaan (07/04/2019 - De Morgen)
  Kris Verdonck blijft zichzelf heruitvinden. Na omzwervingen langs installatiekunst, expo en dans, waagt hij zich nu aan een groots opgezette muziektheaterproductie.
  [naar artikel]
 21. ‘Personen met een handicap zijn de blinde vlek in het coronabeleid’ (14/04/2020 - De Morgen)
  Terwijl het coronavirus blijft toeslaan in de woon-zorgcentra, stierven ook al 17 mensen in een voorziening voor personen met een handicap. Ouders vrezen voor de besmetting van hun kind, maar ook voor psychische schade.
  [naar artikel]
 22. Milan Kundera mag opnieuw Tsjech worden (11/11/2018 - Metro)
  Milan Kundera, de schrijver van het bekende werk “De Ondraaglijke Lichtheid van het Bestaan” mag opnieuw Tsjechisch staatsburger worden. Ruim veertig jaar geleden vluchtte de intussen 89-jarige Kundera naar Frankrijk en verkreeg er de Franse nationaliteit. Maar de Tsjechische premier zag hem zaterdag in Parijs, voor de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog, en stelde hem voor opnieuw Tsjech te worden. Hij heeft dat verdiend, aldus de premier. In 1979 had de toen communistische regering van Tsjechoslovakije het Tsjechische burgerschap van Kundera en zijn echtgenote afgenomen, na de publicatie van zijn werk “Het boek van de lach en de vergetelheid”. Dat getuigde over het leven onder het regime. Kundera, die in 1929 in Brno werd geboren, heeft ook na de fluwelen revolutie van 1989 een moeilijke relatie gehad met zijn vaderland. Hij ging er nog verschillende keren heen, maar weigerde zich in het openbaar te laten zien. Zijn laatste bezoek zou van 22 jaar geleden dateren. bron: Belga Het bericht Milan Kundera mag opnieuw Tsjech worden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Het Amerikaanse coronabeleid: Californië in lockdown, feestjes in Florida (21/03/2020 - De Morgen)
  In de Verenigde Staten varieert de aanpak van de coronacrisis even hard als in Europa. Zo mag je in Florida nog feesten op het strand, terwijl Californië een even strenge lockdown als België heeft. Het zijn gouverneurs en burgemeesters die beslissen omdat er zo weinig beleid vanuit Washington komt.
  [naar artikel]
 24. De ondraaglijke leegheidvan de toekomst 4 april 2011 Jeroen Bervoets overlijdt bij een crash van een VN-vliegtuig in de Congolese hoofdstad Kinshasa (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 25. De ondraaglijke onvermijdelijkheid van financiële crisissen (18/09/2018 - De Morgen)
  Paul De Grauwe is professor aan de London School of Economics. Zijn column verschijnt wekelijks.
  [naar artikel]
 26. ‘Instagram-dichters’ verzoenen lichtheid en zwaarte: ‘Mensen raken kan ook via iPhone’ (19/11/2019 - De Morgen)
  Poëzie een bedreigd genre? Op Instagram allerminst. Daar floreert het als nooit tevoren en verheugen jonge ‘Instadichters’ zich op een aanzwellende fanbase. Al blijft het ultieme doel: verschijnen op papier.
  [naar artikel]
 27. De laatste noot van Toots (23/08/2016 - De Tijd)
  12:01 Uit elke noot die Toots Thielemans op zijn mondharmonica speelde, stroomde zowel lichtheid als melancholie. Op zijn 94ste is hij uitgeblazen. ‘Zijn lichaam was gewoon op.’
  [naar artikel]
 28. 'Dit is de zege van de verlossing' (29/03/2019 - De Morgen)
  De jump. Ondraaglijke spanning. Een oerschreeuw. En dan tranen. De emoties liepen hoog op bij Marcel Kittel (28) in Limoges. Eén geweldige krachtexplosie die definitief afrekende met een donkere periode. 'Ik ben helemaal terug.'
  [naar artikel]
 29. "Vakbonden, de lichtheid waarmee jullie protesteren, blokkeren, staken en aan politiek doen is ondraaglijk" (26/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Jeroen Lemaire, CEO van appontwikkelaar 'In The Pocket' en columnist vindt dat de vakbonden geen gevecht meer voeren dat ze kunnen winnen. "Ze...
  [naar artikel]
 30. OPINIE. "Vakbonden, de lichtheid waarmee jullie protesteren, blokkeren, staken en aan politiek doen is ondraaglijk" (26/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Jeroen Lemaire, CEO van appontwikkelaar 'In The Pocket' en columnist vindt dat de vakbonden geen gevecht meer voeren dat ze kunnen winnen. "Ze...
  [naar artikel]
 31. Migranten demonstreren tegen ondraaglijke toestanden in vluchtelingenkamp van Moria (26/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Omwille van herhaaldelijke vechtpartijen tussen migranten van verschillende nationaliteiten hebben ongeveer 300 mensen, voornamelijk gezinnen, het...
  [naar artikel]
 32. Op vrijdagavond willen we maar één ding meer doen: zo weinig mogelijk (06/09/2019 - De Morgen)
  Pieter Dumon zet de hele week de blik op oneindig. Vandaag: over de ondraaglijke leegheid van de zendschema’s op vrijdagavond.
  [naar artikel]
 33. 'Ik zit tussen 2 vuren' (11/04/2019 - De Morgen)
  Linde Merckpoel zag het voorbije jaar haar lief (Gilles De Coster), haar copresentator (Tomas De Soete) en haar vriendin (Sofie Lemaire) de VRT-radiostudio's verlaten. Moeilijke momenten, maar de liefde voor leut en lichtheid blijft. 'Ik kan van werkelijk alles een mopje maken.'
  [naar artikel]
 34. De poëzie van Remco Campert zit vol vitaliteit (05/04/2019 - De Morgen)
  De poëzie van Remco Campert heeft altijd al een natuurlijke lichtheid gehad. Soms is die bijna ondraaglijk, omdat de melancholie als een schaduw over de ongedwongen geformuleerde observaties schuift. Zo ook in Nieuwe herinneringen, waarop we tien jaar moesten wachten.
  [naar artikel]
 35. EU-landen sluiten hun grenzen: ‘Het is nu ieder voor zich’ (15/03/2020 - De Morgen)
  Een reeks Europese landen sluiten hun grenzen, andere landen voeren strengere grenscontroles in, soms met medische screenings. Elk EU-land voert een andere coronabeleid. Waar is Europa? ‘Een grensoverschrijdend probleem vraagt een Europese aanpak, maar lidstaten zijn net als mensen: eerst mijn eigen wc-papier en dan zien we wel’, zegt Europa-kenner Hendrik Vos (UGent).
  [naar artikel]
 36. Grensgemeentes niet blij met ander coronabeleid in Nederland (19/03/2020 - VRT NWS)
  Grensgemeentes maken zich zorgen omdat er in Nederland een ander beleid tegen het coronavirus wordt gevoerd dan in België. In Nederland moeten mensen niet thuis blijven omdat er wordt gehoopt op groepsimmuniteit: de immuniteit tegen het virus opbouwen door het virus zijn vrije gang te laten gaan.
  [naar artikel]
 37. Van Rompuy vraagt dat Brussels Airport afziet van uitbreiding: "Ondraaglijke gevolgen voor Vlaamse Oostrand" (29/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/Xi7jF6Z10y9zWpv2DSUfqG6qlfA/diocontent/75968827/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 38. Turks tv-zender stopt ermee wegens “ondraaglijke overheidsdruk” (01/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse entertainmentzender Flash TV staakt zijn uitzendingen. De politieke en financiële druk van de Turkse overheid is “ondraaglijk” geworden,...
  [naar artikel]
 39. Wim (39) stapt uit het leven. Maar eerst wil hij ons nog een boodschap meegeven (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wim Moeyaert (39) lijdt al jaren aan ondraaglijke, chronische pijnen. Na lang beraad heeft hij besloten om uit het leven te stappen: hij heeft
  [naar artikel]
 40. 'Pure lichtheid bewonder ik. Dat kan ik niet' (05/04/2019 - De Morgen)
  De graphic novel Toen David zijn stem verloor van Judith Vanistendael heeft drie nominaties op zak voor de prestigieuze Will Eisner Awards. Aanstaande donderdag is de uitreiking, maar de tekenares zal daar haar slaap niet voor laten. Wel een fles champagne kraken als ze wint.
  [naar artikel]
 41. Cellen in Antwerps hof van beroep ontruimd door ondraaglijke geur (20/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het cellencomplex van het hof van beroep in Antwerpen is vrijdag ontruimd. Een verstopte leiding zorgt voor sterke geurhinder, waardoor sommige...
  [naar artikel]
 42. Iñaki (21) loopt breuken op bij aanslag: “Meest ondraaglijke pijn uit mijn leven” (21/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Nog 14 mensen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis na de aanslag van maandagavond in Berlijn. Nog 48 anderen raakten gewond. Spanjaard Iñaki E. is een van hen.
  [naar artikel]
 43. 'Tanker' Tomic doet het weer: opgave in 'ondraaglijke hitte' van 27 graden (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bernard Tomic heeft weer van zich doen spreken. De Australische tennisser hield het in zijn eersterondeduel in Acapulco na het verliezen van de
  [naar artikel]
 44. Iñaki (21) loopt breuken op bij aanslag: “Meest ondraaglijke pijn uit mijn leven” (21/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Nog 14 mensen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis na de aanslag van maandagavond in Berlijn. Nog 48 anderen raakten gewond. Spanjaard Iñaki E. is een van hen.
  [naar artikel]
 45. De levenslessen van Amongster: 'Ik wil lichtheid in mijn muziek, zonder dat de melancholie verloren gaat' (11/03/2019 - Knack)
  Op zijn tweede plaat als Amongster verzoent Thomas Oosterlynck de blazers van Iron and Wine met de gedachten van Yuval Harari en Jordan Peterson: 'Ergens moet je jezelf dwingen om de marketeer van je eigen werk te worden, maar dat ligt niet in mijn aard.'
  [naar artikel]
 46. Camps: "KV Mechelen zakt. De dreun is bijna obsceen. Om van dit drama te bekomen zijn jaren nodig" (11/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Alles was sensationeel aan deze sportzondag. De secondewinst van Soler in Parijs-Nice, de ondraaglijke spanning rond promotie en degradatie in de...
  [naar artikel]
 47. Een witte pony met twee zwarte schapen (10/04/2019 - De Morgen)
  De hoes van de vijfde Deftonesplaat toont een jonge vrouw in een pose die zowel ondraaglijke pijn als pure euforie kan voorstellen. Een raak gekozen beeld, want de metalband uit Sacramento wekt met deze plaat even vaak een roes op als hij je enerveert.
  [naar artikel]
 48. De ondraaglijke stilte na Orlando (14/04/2019 - De Morgen)
  Abdellah Taïa (Salé, Marokko, 1973) is schrijver en woont in Parijs. Un pays pour mourir (Seuil, 2015) is zijn jongste boek. In het Nederlands verschijnt zijn werk bij Van Gennep. Dit stuk verscheen eerst in Libération.
  [naar artikel]
 49. Euthanasiespecialist Wim Distelmans: 'Lijden in je hoofd is het echte ondraaglijke lijden' (07/02/2018 - Knack)
  Is, ruim vijftien jaar na de euthanasiewet, de tijd rijp voor een volgende grote stap? Dokter Wim Distelmans gelooft van wel. 'We gaan toch niet in de pieperkenduik blijven werken, zoals vroeger?'
  [naar artikel]
 50. Politie Molenbeek heeft rellen op oudejaarsnacht slecht aangepakt (21/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  De politie van Molenbeek is in de fout gegaan bij de rellen die er op oudejaarsavond zijn uitgebroken. De politiezone was slecht voorbereid, zo staat in een vernietigend intern rapport van de algemene inspectie. ”Er is met een ongelofelijke lichtheid over het dossier gegaan’, zei minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) na een bezoek aan Molenbeek donderdagmiddag.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.