Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 August 2020
17:44 uur

Meer dan 10.000 betogers op straat tegen coronamaatregelen in Berlijn

De Morgen

01/08/2020 - 15:03

De Duitse hoofdstad Berlijn maakt zich op voor een weekend met allerlei betogingen. De autoriteiten verwachten op de demonstraties gedurende twee dagen in totaal zeker 22.000 deelnemers uit het hele land. De meeste betogers komen op straat tegen de coronamaatregelen, hoewel er ook tegenbetogingen zijn. Er worden ongeveer 1.500 agenten ingezet.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Opnieuw duizendtal betogers op straat tegen overwinning Vucic (08/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Betogers tegen de Servische leider Aleksandar Vucic zijn vandaag weer de straat opgegaan. Duizenden demonstranten verzamelden zich voor de zesde
  [naar artikel]
 2. Duizenden betogers komen op straat tegen hervorming Franse arbeidswet (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tienduizenden betogers zijn over heel Frankijk de straat opgetrokken tegen de hervorming van de arbeidswet. De linkse vakbond CGT, die opgeroepen
  [naar artikel]
 3. Verkiezingen Duitsland – Niet alleen in Berlijn protest tegen AfD (24/09/2017 - Metro)
  Niet alleen in Berlijn is zondagavond geprotesteerd tegen de intrede van de rechtspopulistische partij Alternative für Deutschland (AfD) in het federale parlement. Ook in Frankfurt, Keulen en Hamburg waren er demonstraties. Voor het gebouw waar het verkiezingsfeestje van AfD gehouden wordt, op de Alexanderplatz in Berlijn, waren er zo’n duizend betogers. In Frankfurt trokken volgens de politie zo’n 800 mensen door de binnenstad, in Keulen waren er 400 demonstranten tegen AfD. Evenveel betogers waren er in Hamburg. bron: Belga
  [naar artikel]
 4. Meer dan driehonderd betogers tegen Vlaams Belang in Gent (23/06/2019 - De Standaard)
  In Gent zijn zondag meer dan driehonderd betogers op straat gekomen tegen de opmars van extreemrechts.
  [naar artikel]
 5. VN-waarnemers naar Chili wegens schendingen mensenrechten, 400.000 betogers op straat (25/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Chili zijn meer dan 400.000 betogers de straat op getrokken, zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken. In het algemeen verliepen die marsen en...
  [naar artikel]
 6. Politie zet traangas in tegen betogers (10/08/2019 - Metro)
  De politie in Hongkong heeft traangas afgevuurd op betogers die op straat waren gekomen voor meer democratie. Het traangas werd ingezet nadat een vreedzame, maar niet-toegelaten, mars vandaag werd afgerond. De betogers wierpen barricades op en probeerden de politie op afstand te houden, terwijl de oproerpolitie probeerde een winkelcentrum in het district Shatin binnen te dringen om de betogers uiteen te drijven. Bij de betogingen van de afgelopen weken probeerden de betogers de politie ook al te ontwijken. Daarvoor werd al verschillende keren een barricade opgeworpen. bron: Belga Het bericht Politie zet traangas in tegen betogers verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Vijf keer meer tegenbetogers dan extreemrechtse betogers in Berlijn (27/05/2018 - VRT NWS)
  In de Duitse hoofdstad Berlijn hebben 5.000 aanhangers van de extreemrechtse partij AfD betoogd tegen de regering van bondskanselier Angela Merkel. Ze willen vooral een beperking van de migratie en een verbod op de islam. Maar er was ook een tegenbetoging die volgens de politie meer dan 25.000 deelnemers telde. 
  [naar artikel]
 8. Politie zet traangas in tegen betogers in Hongkong (10/08/2019 - VRT NWS)
  In Hongkong heeft de politie traangas ingezet tegen betogers die opnieuw op straat zijn gekomen tegen de regering. Het protest in Hongkong houdt al meer dan twee maanden aan. De manifestaties waren aanvankelijk gericht tegen een omstreden uitleveringswet, maar mondden uit in een vraag om minder inmenging van Peking en meer democratische vrijheden.
  [naar artikel]
 9. Tienduizenden betogers komen op straat tegen hervorming Franse arbeidswet (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tienduizenden betogers zijn over heel Frankijk de straat opgetrokken tegen de hervorming van de arbeidswet. De linkse vakbond CGT, die opgeroepen
  [naar artikel]
 10. Meer dan driehonderd betogers tegen Vlaams Belang in Gent (23/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Gent zijn zondag meer dan driehonderd betogers op straat gekomen tegen de opmars van extreemrechts. De manifestatie verliep zonder noemenswaardige incidenten, meldt de politie. De manifestanten trokken door het stadscentrum in een kleine optocht en eindigden op de Vrijdagmarkt, waar enkele speeches volgden tegen haat en voor een sociaal beleid.
  [naar artikel]
 11. Duizenden betogers tegen islamofobie in Frankrijk (10/11/2019 - VRT NWS)
  Enkele duizenden betogers zijn door Parijs getrokken in een betoging tegen islamhaat. "Ja tegen kritiek op religie, neen tegen de islamofobie", stond er op spandoeken. De protestmars liep van de centrale Gard du Nord naar de Place de la Nation. Ook in Marseille kwamen er enkele honderden betogers op straat.
  [naar artikel]
 12. Alweer honderdduizenden Fransen op straat tegen pensioenhervorming (09/01/2020 - Express)
  Donderdag kwam het opnieuw tot massale stakingen en manifestaties tegen de pensioenplannen van de Franse regering. Het protest begon op 5 december en duurt nu al meer dan een maand. In Parijs kwamen volgens de vakbond CGT bijna 370.000 mensen op straat, het ministerie van Binnenlandse Zaken houdt het op 56.000 betogers in de hoofdstad. […] The post Alweer honderdduizenden Fransen op straat tegen pensioenhervorming appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Betogers protesteren tegen Roemeense regering voor derde dag op rij (13/08/2018 - Metro)
  In Roemenië zijn zondagavond duizenden burgers de straat opgetrokken, voor de derde dag op rij, om het ontslag van de sociaal-liberale regering te eisen, die in hun ogen corrupt is. Voor het regeringsgebouw in Boekarest verzamelden een tienduizendtal betogers, bericht nieuwsagentschap Agerpress. In Cluj-Napoca ging het om tweeduizend betogers, in Sibiu om duizend en in Iasi om zevenhonderd, meldt nieuwsagentschap Mediafax. Het aantal betogers lag daarmee lager dan de vorige dagen. Alleen al in Boekarest kwamen toen enkele tienduizenden betogers op straat, als protest tegen de door de sociaaldemocratische partij PSD gedomineerde regering. Vrijdag kwam het in de marge van de betoging in Boekarest tot confrontaties met de politie. Meer dan vierhonderd betogers moesten toen verzorging krijgen. Het protest, dat begin 2017 ontvlamde, is gericht tegen justitiehervormingen van de regering. De meeste hervormingen zijn evenwel nog niet uitgevoerd. Volgens critici hebben de hervormingen in essentie tot doel om het gerecht te dwarsbomen in de strijd tegen corruptie. Vooraanstaande politici zouden daarbij belang hebben. bron: Belga Het bericht Betogers protesteren tegen Roemeense regering voor derde dag op rij verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Duizenden demonstranten in Belgrado de straat op tegen regering (30/12/2018 - De Morgen)
  In Belgrado zijn gisterenavond weer duizenden betogers de straat opgetrokken om te protesteren tegen de Servische president Aleksandar Vucic. Ooggetuigen schatten dat meer dan twintigduizend manifestanten door het centrum van de hoofdstad trokken.
  [naar artikel]
 15. Politiemensen eisen excuses van burgemeester Izegem die ondanks coronamaatregelen deelnam aan feestje in eigen straat (24/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De politiemensen van de zone Riho eisen excuses van Izegems burgemeester Bert Maertens die deelnam aan een feestje in zijn straat, ondanks de coronamaatregelen. De politie legde het feestje stil en er werd PV opgemaakt tegen de deelnemers. De burgemeester liet nadien in deze krant optekenen dat “het allemaal maar een scheet in een fles was”. Als protest tegen het optreden van de burgemeester lieten enkele agenten zich op hun rug fotograferen aan het commissariaat.
  [naar artikel]
 16. Onrust houdt aan in Algerije: betogers komen al voor de 20e week op straat (09/07/2019 - VRT NWS)
  In Algerije blijft de onrust aanhouden. Half februari kwamen voor het eerst miljoenen mensen op straat om te protesteren tegen de oude president Abdelaziz Bouteflika. Zij slaagden erin Bouteflika aan de kant te zetten, maar ook na zijn vertrek blijven de betogers op straat komen om een regimeverandering te eisen. Hun protest is intussen de 20e week ingegaan.
  [naar artikel]
 17. Duizenden betogers tegen islamofobie door straten van Parijs (10/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Enkele duizenden betogers zijn zondag door Parijs getrokken in een betoging tegen islamhaat, die tot controverse heeft geleid in Frankrijk. “Ja tegen kritiek op religie, neen tegen haat van de gelovige”, stond er op spandoeken, net als “Stop islamofobie”. De protestmars liep van de centrale Gard du Nord naar de Place de la Nation. Ook in Marseille kwamen er enkele honderden betogers op straat.
  [naar artikel]
 18. Algerijnen protesteren tegen vijfde ambtstermijn voor president Bouteflika (25/02/2019 - VRT NWS)
  In de Algerijnse hoofdstad Algiers zijn betogers al voor de derde dag op rij op straat gekomen om te protesteren tegen de ambities voor een vijfde ambtstermijn van president Abdelaziz Bouteflika. Gisteren waren er enkele honderden betogers, terwijl ze vrijdag met tienduizenden de straat op gingen. 
  [naar artikel]
 19. 400.000 betogers opnieuw op straat tegen Franse pensioenhervorming (24/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden mensen zijn vrijdag op straat gekomen in Parijs en andere Franse steden om te protesteren tegen de geplande pensioenhervormingen van de...
  [naar artikel]
 20. Enkele duizenden betogers op straat in Barcelona: 24 gewonden (24/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden betogers zijn gisteren de straat op getrokken in Barcelona. Ze reageren zo op de hechtenis van vijf separatistische leiders, vanwege hun...
  [naar artikel]
 21. Tienduizenden Roemenen, onder wie veel expats, komen op straat tegen corruptie (11/08/2018 - VRT NWS)
  In Roemenië zijn tienduizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de sociaal-liberale regering, die ze aanhoudende corruptie verwijten. Alleen al in de hoofdstad Boekarest ging het om minstens 20.000 betogers, volgens sommige bronnen zelfs 50.000 tot 80.000. Veel manifestanten waren Roemenen die in het buitenland wonen en werken. Bij confrontaties tussen de politie en betogers zijn honderden gewonden gevallen. 
  [naar artikel]
 22. Betogers trekken opnieuw de straat op in Hongkong na korte periode van rust (01/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Prodemocratische betogers zijn vandaag weer op straat gekomen in Hongkong na een korte onderbreking in de bijna zes maanden durende politieke...
  [naar artikel]
 23. Meer dan 50.000 betogers in Slovakije protesteren tegen de regering, na moord op journalist (18/03/2018 - VRT NWS)
  In Slovakije kwamen de afgelopen dagen meer dan 50.000 betogers de straat op om te protesteren tegen de regering. Ze eisen vervroegde verkiezingen en willen een grondig onderzoek naar de moord op een Slovaaks onderzoeksjournalist en zijn verloofde. Afgelopen week heeft premier Robert Fico zijn ontslag aangeboden, maar dat heeft de gemoederen niet kunnen bedaren. 
  [naar artikel]
 24. Onrust Hongkong – Politie zet traangas in tegen betogers in Hongkong (31/08/2019 - Metro)
  De politie heeft zaterdag traangas ingezet tegen een kleine groep betogers die zich vlakbij het gebouw van de Wetgevende Raad in Hongkong hebben verzameld. Ondanks een demonstratieverbod komen zaterdag opnieuw duizenden mensen in Hongkong op straat. Wat drie maanden geleden begon als protest tegen de regering in Peking en regeringsleider Carrie Lam is intussen een bredere oproep tot meer democratie. Een kleine groep betogers slaagde er zaterdag in het gebouw van de Wetgevende Raad te bereiken. Toen ze stenen begonnen te verzamelen, zette de politie traangas in. Eerder gebruikte de politie ook al pepperspray. Bron: Belga   Het bericht Onrust Hongkong – Politie zet traangas in tegen betogers in Hongkong verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Tweehonderd betogers opgepakt bij manifestaties voor oppositieleider Navalny (07/10/2017 - Knack)
  In tientallen steden in Rusland zijn aanhangers van de Russische oppositieleider Alexei Navalny op straat gekomen om te protesteren tegen het beleid van president Vladimir Poetin. De Russische politie pakte daarbij meer dan 200 betogers op. Dat melden Russische media.
  [naar artikel]
 26. Opnieuw tienduizenden betogers op straat in Nicaragua (10/05/2018 - Metro)
  In Nicaragua zijn woensdag opnieuw tienduizenden mensen op straat gekomen tegen de regering van president Daniel Ortega. De proteststoet was wel zes kilometer lang in de hoofdstad Managua. De protesten worden door studenten geleid, maar trekken deelnemers uit alle lagen van de bevolking. De protesten in Nicaragua braken po 18 april uit in verschillende steden. De betogers kantten zich tegen een geplande hervorming van de pensioenen en de sociale zekerheid. De protesten ontaardden echter al snel in geweld tussen de politie en actievoerders, waarbij volgens mensenrechtenorganisaties meer dan 60 mensen omkwamen. Het ging om de gewelddadigste protesten sinds Ortega elf jaar geleden president werd. Uiteindelijk kondigde de president aan dat hij de omstreden hervormingen zou intrekken en in dialoog wilde gaan met zijn tegenstanders. Sindsdien verlopen de protesten – die ondertussen geëvolueerd zijn tot betogingen voor het aftreden van Ortega en tegen de harde repressie – vreedzaam. Bron: Belga   Het bericht Opnieuw tienduizenden betogers op straat in Nicaragua verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Opnieuw tienduizenden betogers op straat in Nicaragua (10/05/2018 - Metro)
  In Nicaragua zijn woensdag opnieuw tienduizenden mensen op straat gekomen tegen de regering van president Daniel Ortega. De proteststoet was wel zes kilometer lang in de hoofdstad Managua. De protesten worden door studenten geleid, maar trekken deelnemers uit alle lagen van de bevolking. De protesten in Nicaragua braken po 18 april uit in verschillende steden. De betogers kantten zich tegen een geplande hervorming van de pensioenen en de sociale zekerheid. De protesten ontaardden echter al snel in geweld tussen de politie en actievoerders, waarbij volgens mensenrechtenorganisaties meer dan 60 mensen omkwamen. Het ging om de gewelddadigste protesten sinds Ortega elf jaar geleden president werd. Uiteindelijk kondigde de president aan dat hij de omstreden hervormingen zou intrekken en in dialoog wilde gaan met zijn tegenstanders. Sindsdien verlopen de protesten – die ondertussen geëvolueerd zijn tot betogingen voor het aftreden van Ortega en tegen de harde repressie – vreedzaam. Bron: Belga   Het bericht Opnieuw tienduizenden betogers op straat in Nicaragua verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Tweehonderd betogers opgepakt bij manifestaties voor Russische oppositieleider Navalny (07/10/2017 - Knack)
  In tientallen steden in Rusland zijn aanhangers van de Russische oppositieleider Alexei Navalny op straat gekomen om te protesteren tegen het beleid van president Vladimir Poetin. De Russische politie pakte daarbij meer dan 200 betogers op. Dat melden Russische media.
  [naar artikel]
 29. In Berlijn manifesteren tienduizenden mensen tegen racisme (13/10/2018 - VRT NWS)
  In de Duitse hoofdstad Berlijn zijn tienduizenden mensen op straat gekomen om te demonstreren tegen racisme en discriminatie. De demonstranten willen zich afzetten tegen het opkomende extreem rechtse geluid in Duitsland. 
  [naar artikel]
 30. Duizendtal anti-Trump betogers op straat in Parijs (11/11/2018 - Metro)
  In Parijs zijn vandaag een duizendtal mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de Amerikaanse president Donald Trump. Hij is momenteel in de Franse hoofdstad voor een reeks herdenkingen van het einde van Wereldoorlog I. De betogers hebben onder meer de luchtballon in de vorm van baby Trump van onder het stof gehaald. Die vloog eerder ook al rond op een anti-Trump betoging in Londen. De demonstranten betogen tegen de aanwezigheid van de Amerikaanse president bij de herdenkingsplechtigheden voor Wapenstilstand. Een zeventigtal staatshoofden en regeringsleiders is daarvoor naar Parijs afgezakt, onder wie ook Russisch president Vladimir Poetin en zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan. Eerder op de dag werd Trump al belaagd door een drietal activistes van Femen. De vrouwen geraakten tot bij de wagen met daarin de Amerikaanse president, maar werden snel opgepakt. bron: Belga Het bericht Duizendtal anti-Trump betogers op straat in Parijs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Honderdduizenden betogers op straat tegen Trump (21/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een dag na de eedaflegging van Donald Trump hebben wereldwijd meer dan twee miljoen vrouwen deelgenomen aan verschillende protestmarsen tegen
  [naar artikel]
 32. Duizenden demonstranten in Belgrado de straat op tegen regering (30/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Belgrado zijn gisterenavond weer duizenden betogers de straat opgetrokken om te protesteren tegen de Servische president Aleksandar Vucic....
  [naar artikel]
 33. Hongaren opnieuw de straat op tegen ‘slavenwet’ (14/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Boze Hongaren zijn gisteren opnieuw de straat opgegaan om te demonstreren tegen de regering. Zo’n drieduizend betogers verzamelden zich buiten het...
  [naar artikel]
 34. Duizenden betogers opnieuw op straat tegen Franse pensioenhervorming (24/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden mensen zijn vrijdag op straat gekomen in Parijs en andere Franse steden om te protesteren tegen de geplande pensioenhervormingen van de...
  [naar artikel]
 35. Duizenden anti-Trump-betogers trekken de straat op (10/11/2016 - De Tijd)
  10:00 De betogers scanderen daarbij de boodschap 'not my president'.
  [naar artikel]
 36. Hongaren opnieuw de straat op tegen ‘slavenwet’ (14/12/2018 - De Morgen)
  Boze Hongaren zijn gisteren opnieuw de straat opgegaan om te demonstreren tegen de regering. Zo’n drieduizend betogers verzamelden zich buiten het parlement in de hoofdstad Boedapest en blokkeerden later een van de bruggen over de Donau.
  [naar artikel]
 37. 48 uur op Trabi-safari in Berlijn (29/03/2019 - De Morgen)
  Of je er met een Trabant rondrijdt of de East Side Gallery binnenstapt, Berlijn is bij elk bezoek weer anders. Berlijn is trendy en sexy, meer dan een citytrip. Berlijn is een belevenis waaraan een mens verslaafd kan raken. Berlijn is een softdrug, zeker weten.
  [naar artikel]
 38. 250-tal ‘Sardienen’ betogen tegen Salvini en populisme op Albertinaplein (14/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op het Albertinaplein in Brussel hebben verschillende tientallen mensen zich zaterdagnamiddag verzameld om te protesteren tegen het populisme, tegen extreemrechts, en tegen de voormalige Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. Ook in verschillende andere Europese en Italiaanse steden kwamen betogers op straat. “Dit is ons plein, niet dat van de extremisten, de populisten en de fascisten”, klinkt het bij de betogers.
  [naar artikel]
 39. Honderdduizenden betogers op straat: “Dump Trump”, maar die bijt van zich af op Twitter (21/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Verspreid over de Verenigde Staten zijn precies één jaar na de inauguratie van Donald Trump honderdduizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen hun president. Vooral in metropolen als New York, Los Angeles, Boston, Denver, Philadelphia en Washington kwamen grote mensenmassa’s op de been. Veel betogers dragen opnieuw roze gebreide mutsen, een verwijzing naar de vrouwenmarsen van vorig jaar met honderdduizenden demonstranten.
  [naar artikel]
 40. Honderdduizenden betogers op straat: “Dump Trump”, maar die bijt van zich af op Twitter (21/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Verspreid over de Verenigde Staten zijn precies één jaar na de inauguratie van Donald Trump honderdduizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen hun president. Vooral in metropolen als New York, Los Angeles, Boston, Denver, Philadelphia en Washington kwamen grote mensenmassa’s op de been. Veel betogers dragen opnieuw roze gebreide mutsen, een verwijzing naar de vrouwenmarsen van vorig jaar met honderdduizenden demonstranten.
  [naar artikel]
 41. 70.000 betogers in Duitsland tegen Europese internethervorming (23/03/2019 - VRT NWS)
  De Europese plannen voor een strengere handhaving van het auteursrecht op het internet lokken protest uit. In verschillende Duitse steden kwamen alles samen zo'n 70.000 vooral jonge betogers op straat. Dinsdag stemt het Europees Parlement over de hervorming.
  [naar artikel]
 42. Israëliërs op straat in Berlijn aangevallen wegens keppel (18/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twee mannen met een keppeltje zijn in Berlijn op straat zonder aanleiding aangevallen en beledigd door drie mannen. Een van de twee, een 21-jarige...
  [naar artikel]
 43. Antifascistische betogers trekken de straat op tegen Macron én Le Pen - schermutselingen in Parijs (24/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Rond de Place de La Bastille in Parijs is het tot schermutselingen gekomen tussen antifascistische betogers en de politie. Dat berichten Franse
  [naar artikel]
 44. ‘Slechts’ duizenden betogers op straat tegen ‘coup’ van Boris Johnson (31/08/2019 - De Morgen)
  Over het hele Verenigd Koninkrijk zijn vandaag duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren de beslissing van Boris Johnson om het parlement op te schorten tot 14 oktober. Met de slogan ‘Stop de staatsgreep’ uiten de betogers hun ongenoegen. Ze vrezen dat hun premier het parlement buitenspel wil zetten om een ongeordend vertrek uit de Europese Unie te forceren. Hoewel de organisatoren van het protest honderdduizenden deelnemers verwachtten, lijkt het voorlopig zo’n vaart niet te lopen.
  [naar artikel]
 45. Politie vuurt opnieuw traangas op betogers Hongkong (04/08/2019 - De Tijd)
  16:51 Voor de tweede dag op rij heeft de politie in Hongkong traangas afgevuurd op betogers die op straat komen tegen de regering.
  [naar artikel]
 46. Joden op straat in Berlijn aangevallen (18/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twee mannen met een keppeltje zijn in Berlijn op straat zonder aanleiding aangevallen en beledigd door drie mannen. Een van de twee, een 21-jarige...
  [naar artikel]
 47. Duizenden betogers op straat tegen ‘coup’ van Boris Johnson (31/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden demonstranten gaan vandaag over heel Groot-Brittannië de straat op tegen de beslissing van Boris Johnson om het parlement op te schorten...
  [naar artikel]
 48. Tienduizenden betogers zetten 2020 op straat in (01/01/2020 - Metro)
  In Hongkong zijn vandaag tienduizenden mensen op straat gekomen om de beweging voor meer democratie het nieuwe jaar in te leiden. Demonstranten zwaaiden met vlaggen en spandoeken waarop stond “vecht”, “Onafhankelijkheid Hongkong” of “Bevrijd Hongkong”. Het Burger Mensenrechtenfront had tot de demonstratie opgeroepen als teken van solidariteit bij het begin van het nieuwe jaar en om het politiegeweld bij het aanhoudende protest te bekritiseren. Bij het brutale optreden van de politie zijn meer dan zesduizend mensen opgepakt. Bron: Belga   Het bericht Tienduizenden betogers zetten 2020 op straat in verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Duizenden studenten op straat in Bagdad, ordediensten drijven betogers uiteen met traangas (20/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden studenten zijn op straat gekomen in Bagdad na schermutselingen tussen betogers en ordediensten in de Iraakse hoofdstad en andere...
  [naar artikel]
 50. Weer tienduizenden betogers op straat tegen regering in Roemenië (02/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond zijn voor de derde dag op rij tienduizenden mensen in Roemenië de straat opgegaan om te protesteren tegen de sociaalliberale regering.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.