Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 August 2020
15:40 uur

De Wever en Magnette krijgen nog een week om Bouchez te lozen: “Ik vertrouw hem, om alles te doen mislukken”

Het Nieuwsblad

01/08/2020 - 15:13

Preformateurs Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) krijgen nog een week om een nieuwe federale regering op de been te brengen. En ze voeren de druk onmiddellijk stevig op: MR moet eruit. Alleen wil Open VLD enkel als liberale familie onderhandelen. “Ik vertrouw MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor de volle honderd procent. Om alles te doen mislukken”, sneert De Wever. De eisenbundel van de liberalen hielp allerminst: “Een oorlogsverklaring”.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Informateurs werken verder: vandaag gesprek met De Wever en Magnette (10/01/2020 - Knack)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) praten vrijdag met N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Paul Magnette. Maandag brengen Coens en Bouchez verslag uit bij de koning. Ze willen uitklaren of een regering met N-VA en PS mogelijk is.
  [naar artikel]
 2. Informateurs praten met N-VA-voorzitter De Wever en PS-voorzitter Magnette (10/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez praten vrijdag met N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Paul Magnette. Maandag brengen Coens en Bouchez verslag uit bij de koning. Ze willen uitklaren of een regering met N-VA en PS mogelijk is.
  [naar artikel]
 3. Informateurs praten met N-VA-voorzitter De Wever en PS-voorzitter Magnette (10/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez praten vrijdag met N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Paul Magnette. Maandag brengen Coens en Bouchez verslag uit bij de koning. Ze willen uitklaren of een regering met N-VA en PS mogelijk is.
  [naar artikel]
 4. Kroniek van de week: koninklijk opdrachthouder Geens, puberpoliticus Bouchez en showman Magnette (01/02/2020 - Knack)
  Het ging de voorbije week over Koen Geens die het informateurschap erft van Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez. Maar ook over de voorzittersstrijd bij Open VLD en over Paul Magnette, die nog eens graag de show had willen stelen. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 5. Magnette en De Wever hadden woensdag discrete ontmoeting (19/12/2019 - Knack)
  PS-voorzitter Paul Magnette en N-VA-voorzitter Bart De Wever hebben elkaar woensdagvoormiddag ontmoet. Dat gebeurde buiten het kader van de federale regeringsonderhandelingen onder auspiciën van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR).
  [naar artikel]
 6. Magnette en De Wever hadden gisteren discrete ontmoeting (19/12/2019 - De Morgen)
  PS-voorzitter Paul Magnette en N-VA-voorzitter Bart De Wever hebben elkaar woensdagvoormiddag ontmoet. Dat gebeurde buiten het kader van de federale regeringsonderhandelingen van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). Dat werd door N-VA bevestigd aan Het Laatste Nieuws
  [naar artikel]
 7. Magnette (PS): 'De Wever deed er alles aan om geen informateur te worden' (13/12/2019 - Knack)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft er alles aan gedaan om niet tot informateur te worden benoemd. Dat zei PS-voorzitter Paul Magnette donderdag bij Jeudi en prime op RTBF. Magnette noemde N-VA een gevaarlijke partij, omdat ze het einde van België en van de sociale zekerheid zou willen.
  [naar artikel]
 8. Informateurs praten afzonderlijk met De Wever (N-VA) en Magnette (PS) over nieuwe nota (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez praten vandaag met N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Paul Magnette....
  [naar artikel]
 9. Zoveelste poging om N-VA met PS én MR in één deal te krijgen, maar iedereen kijkt al naar morgen: Magnette wil niet met De Wever (27/01/2020 - Express)
  Het blijft driedimensioneel schaken, willen de informateurs een regering met PS én N-VA opzetten. Want er zit een derde hond in het kegelspel: de MR. Wat gebeurt er precies? De twee informateurs, Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V), hebben nog iets meer dan 24 uur om met een oplossing te komen, en hun opdracht […] The post Zoveelste poging om N-VA met PS én MR in één deal te krijgen, maar iedereen kijkt al naar morgen: Magnette wil niet met De Wever appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) willen deze week duidelijkheid van N-VA en PS: nota moet keuzes afdwingen (06/01/2020 - Express)
  Na de vakantie is het tijd voor het echte werk: de informateurs gaan een cruciale week in. Wat gebeurt er precies? Vandaag ontvangt het duo Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) twee partijvoorzitters, meteen de twee kleppers: Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS). Daar leggen ze de nota voor die door de […] The post Informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) willen deze week duidelijkheid van N-VA en PS: nota moet keuzes afdwingen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Informateurs brengen De Wever en Magnette rond tafel (20/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  In het grootste geheim hebben N-VA-voorzitter Bart De Wever en zijn PS-collega Paul Magnette elkaar zondagmiddag in de ogen gekeken. Informateurs Coens en Bouchez, die de ontmoeting organiseerden, worden vandaag bij de koning verwacht voor een tussentijds verslag. Dan moet blijken of paars-geel een levensvatbare optie is.
  [naar artikel]
 12. Magnette en De Wever hadden woensdag discrete ontmoeting (19/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  PS-voorzitter Paul Magnette en N-VA-voorzitter Bart De Wever hebben elkaar woensdagvoormiddag ontmoet. Dat gebeurde buiten het kader van de federale regeringsonderhandelingen onder auspiciën van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR), zo schrijft Le Soir donderdag op zijn website. Het bericht werd nog niet officieel bevestigd.
  [naar artikel]
 13. Federale informateurs praten met N-VA-voorzitter De Wever en PS-voorzitter Magnette (10/01/2020 - Metro)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez praten vandaag met N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Paul Magnette. Maandag brengen Coens en Bouchez verslag uit bij de koning. Ze willen uitklaren of een regering met N-VA en PS mogelijk is. Coens en Bouchez hebben de afgelopen dagen een nota voorgelegd aan de vertegenwoordigers van tien partijen. Zij mochten de nota – die nog elke dag bijgewerkt wordt – enkel inzien. De voorbije dagen lekte informatie over de nota uit. N-VA reageerde voorzichtig positief op de nota. Bij de PS was er minder enthousiasme. De Franstalige socialisten zien de nota als een “ruk naar rechts” en betreuren dat er niet verdergebouwd werd op de informateursnota van Paul Magnette. Die eerste reacties laten uitschijnen dat het water tussen N-VA en PS diep blijft. Coens en Bouchez hopen nu van beide partijen duidelijk te horen wat hun intenties zijn en of ze het mogelijk achten om samen over de vorming van een regering te onderhandelen. Daarom praten de informateurs met beide partijvoorzitters afzonderlijk. Coens en Bouchez namen zich voor om “vanuit een centrale as” gevormd door CD&V en MR op zoek te gaan naar een stabiele meerderheid. Begin deze week luidde het dat de bedoeling zou zijn om tegen maandag het pad te effenen voor een nieuwe fase in de formatie. Er zou geprobeerd worden om een voorstel voor een toekomstige coalitie te formuleren. bron: Belga Het bericht Federale informateurs praten met N-VA-voorzitter De Wever en PS-voorzitter Magnette verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. N-VA-voorzitter Bart De Wever over ‘unitaristische’ uitspraken van informateur Bouchez: “Zo help je de zaken niet vooruit” (23/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De uitspraken van informateur Georges-Louis Bouchez over een herfederalisering doen verschillende Vlaamse politici verslikken in hun koffie. Vooral bij N-VA kijkt men fronsend op bij de unitaire aspiraties van Bouchez. Volgens voorzitter Bart De Wever zullen de uitspraken de formatie van een nieuwe federale regering dan ook bemoeilijken.
  [naar artikel]
 15. Informateurs ontvangen vandaag Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) (06/01/2020 - De Morgen)
  Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever kan niemand uitsluiten dat er nieuwe verkiezingen volgen als de federale regeringsvorming blijft aanmodderen. Vandaag gaat hij langs bij informateurs Joachim Coens (CD&V) en Louis Bouchez (MR), net als PS-voorzitter Paul Magnette.
  [naar artikel]
 16. De Wever na unitaristische uitspraken van Bouchez: “Zo help je de zaken niet vooruit” (23/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De uitspraken van informateur Georges-Louis Bouchez over een herfederalisering doen verschillende Vlaamse politici verslikken in hun koffie. Vooral bij N-VA kijkt men fronsend op bij de unitaristische aspiraties van Bouchez.
  [naar artikel]
 17. Bart De Wever (N-VA) maakt brandhout van unitaristische uitspraken van Bouchez: “Dat werkte zolang de Vlamingen tweederangsburgers waren” (23/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De uitspraken van informateur Georges-Louis Bouchez over een herfederalisering hebben verschillende Vlaamse politici zich doen verslikken in hun koffie. Vooral bij N-VA kijkt men fronsend op bij de unitaristische aspiraties van Bouchez. Volgens voorzitter Bart De Wever zullen de uitspraken de formatie van een nieuwe federale regering dan ook bemoeilijken.
  [naar artikel]
 18. Theo Francken (N-VA): “Voor mij mag Paul Magnette mislukken, ja” (06/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA-Kamerlid Theo Francken geeft onomwonden toe dat hij het niet erg zou vinden dat PS-informateur Paul Magnette zou mislukken in zijn opdracht....
  [naar artikel]
 19. Paul Magnette (PS) over Bart De Wever: “Hij heeft alles gedaan om geen informateur te worden” (12/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft er alles aan gedaan om niet tot informateur te worden benoemd. Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette donderdag gezegd bij Jeudi en prime op RTBF. Magnette noemde N-VA een gevaarlijke partij, omdat ze het einde van België en van de sociale zekerheid zou willen.
  [naar artikel]
 20. Paul Magnette (PS) over Bart De Wever: “Hij heeft alles gedaan om geen informateur te worden” (12/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft er alles aan gedaan om niet tot informateur te worden benoemd. Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette donderdag gezegd bij Jeudi en prime op RTBF. Magnette noemde N-VA een gevaarlijke partij, omdat ze het einde van België en van de sociale zekerheid zou willen.
  [naar artikel]
 21. Federale formatie – “De Wever heeft er alles aan gedaan om geen informateur te worden” (12/12/2019 - Metro)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft er alles aan gedaan om niet tot informateur te worden benoemd. Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette donderdag gezegd bij Jeudi en prime op RTBF. Magnette noemde N-VA een gevaarlijke partij, omdat ze het einde van België en van de sociale zekerheid zou willen. Gevraagd of hij uitsluit een regering met N-VA te kunnen vormen, antwoordde Magnette dat N-VA met haar huidige houding “zichzelf uitsluit”. Volgens de PS-voorzitter provoceert De Wever uitsluitend om zich aan de kant te laten zetten. Magnette ontkende wel dat hij als informateur ooit CD&V heeft willen uitsluiten. In de eerste drie onderhandelingsrondes, in november, schoven de christendemocraten telkens mee aan tafel. “Maar in de vierde ronde, heeft CD&V gezegd dat ze geen mandaat had”, aldus Magnette. De informateur drong naar eigen zeggen niet aan op een paars-groene regering, zonder CD&V. Hij herhaalde bij RTBF dat een dergelijke coalitie een erg krappe meerderheid zou hebben, van één zetel. “Van bij het begin was het opzet om die meerderheid uit te breiden”, aldus de PS’er. Over de opdracht van zijn opvolgers Georges-Louis Bouchez en Joachim Coens toonde Magnette zich positief. “Ik ga constructief blijven, zodat we tot oplossingen kunnen komen”, zei hij. bron: Belga Het bericht Federale formatie – “De Wever heeft er alles aan gedaan om geen informateur te worden” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Botsende ego’s van Bouchez en Magnette staan noodregering nog in de weg (14/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vlaamse partijen zijn bereid om in te gaan op het voorstel van N-VA om een noodregering te vormen voor één jaar, maar in Wallonië is er allesbehalve eensgezindheid. Daar blijven MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en PS-voorzitter Paul Magnette met elkaar botsen.
  [naar artikel]
 23. N-VA schuift de hele week mee aan onderhandelingstafel: informateurs brengen De Wever en Magnette samen (16/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Is er dan toch nog hoop voor paars-geel? Zaterdag zaten PS-voorzitter Paul Magnette en N-VA-voorzitter Bart De Wever op vraag van de informateurs opnieuw samen na de harde aanvallen van vorige week.
  [naar artikel]
 24. De Wever over pleidooi van Bouchez voor unitair België: 'Als informateur help je de zaken zo niet vooruit' (23/01/2020 - Knack)
  'Ik ben een unitarist. Ik ga je zelfs vertellen: ik denk dat we alles op federaal niveau moeten terugzetten. Ik ben voor een eenheidsstaat.' Dat zegt Georges-Louis Bouchez, voorzitter van de MR en samen met Joachim Coens (CD&V) koninklijk informateur, in een interview met het Franstalige tijdschrift Wilfried dat donderdag verschijnt. Bij N-VA klinkt het dat Bouchez de formatie zo verder compliceer...
  [naar artikel]
 25. Bart De Wever (N-VA): 'Magnette is Vlaanderen nog liever kwijt dan wij de PS' (22/02/2020 - Knack)
  'Als je België zo snel mogelijk wilt doen barsten, dan doe je zoals PS-voorzitter Magnette heeft gedaan'. Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever in een interview met Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 26. Bart De Wever: 'Magnette is Vlaanderen nog liever kwijt dan wij de PS' (22/02/2020 - Knack)
  'Als je België zo snel mogelijk wilt doen barsten, dan doe je zoals PS-voorzitter Magnette heeft gedaan'. Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever in een interview met Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 27. Misplaatste versnelling van Bouchez wordt paars-geel fataal, communicatieve brandbom van Magnette doet de rest (28/01/2020 - Express)
  Een finale vergadering van N-VA, PS, MR CD&V en sp.a eindigt op een mislukking: de MR-informateur Georges-Louis Bouchez deed de zaak ontsporen. PS-voorzitter Paul Magnette gaf de dag nadien de doodsteek. In het nieuws? Vandaag moet het duo informateurs naar de koning. Maar er hangt een treurige sfeer rond dat bezoek, want hun opdracht eindigt […] The post Misplaatste versnelling van Bouchez wordt paars-geel fataal, communicatieve brandbom van Magnette doet de rest appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Het een-tweetje van Magnette en De Wever: 'Euh ja... dat is een lichtpuntje' (video) (17/01/2020 - Knack)
  Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) speelden met hun nieuwjaarstoespraken een publiek een-tweetje met elkaar. Met als resultaat: de uitgesproken en gedecideerde bereidheid om in verder overleg te gaan. 'Dit is een lichtpuntje,' klonk het vanochtend bij de start van de federale ministerraad. Bij alle N-VA-toppers geldt nu een stiltegebod: het is aan de voorzitters Magnette en De Wever om elk...
  [naar artikel]
 29. Theo Francken (N-VA): ‘Voor mij mag Paul Magnette mislukken, ja’ (06/11/2019 - De Morgen)
  N-VA-Kamerlid Theo Francken geeft onomwonden toe dat hij het niet erg zou vinden dat PS-informateur Paul Magnette zou mislukken in zijn opdracht. Dat liet hij vanmiddag verstaan bij VTM Nieuws. “Ik ben tegen een paars-groene regering. Dat zou slecht zijn voor Vlaanderen. Dus ja, het zou beter zijn dat dat niet lukt”, aldus de federale onderhandelaar van N-VA.
  [naar artikel]
 30. Informateurs Coens en Bouchez krijgen week extra tijd (13/01/2020 - De Morgen)
  De opdracht van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) wordt met een week verlengd. Op 20 januari brengen ze opnieuw verslag uit bij de koning. Dat is zonet bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 31. Georges-Louis Bouchez (MR) wil de rechtse Franstalige stemmen binnenhalen (19/11/2019 - Knack)
  De jonge Bergenaar Georges-Louis Bouchez is goed op weg om de nieuwe voorzitter van de Franstalige liberalen te worden. Dat maakt de taak van informateur Paul Magnette (PS) er niet eenvoudiger op. Bouchez is voorstander van een sociaaleconomisch beleid dat bespaart op de uitgaven.
  [naar artikel]
 32. De Wever: “Magnette gaf toe dat land onbestuurbaar is” (17/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft PS-voorzitter Paul Magnette vorige week toegegeven dat het land onbestuurbaar is en dat het zinloos is...
  [naar artikel]
 33. Bart De Wever sluit nieuwe verkiezingen niet uit (06/01/2020 - De Morgen)
  Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever kan niemand uitsluiten dat er nieuwe verkiezingen volgen als de federale regeringsvorming blijft aanmodderen. Vandaag gaat hij langs bij informateurs Joachim Coens (CD&V) en Louis Bouchez (MR), net als PS-voorzitter Paul Magnette.
  [naar artikel]
 34. Koning Filip geeft Coens en Bouchez extra tijd (13/01/2020 - De Tijd)
  16:53 Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) krijgen twee weken extra tijd om de opening van N-VA-voorzitter Bart De Wever richting de PS te onderzoeken.
  [naar artikel]
 35. Coens (CD&V) en Bouchez (MR) blijven nog even informateur (13/01/2020 - Express)
  Koning Filip heeft de opdracht van Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) verlengd tot 28 januari. Er komt wel een tussenverslag op 20 januari. Ze moeten nu verder onderzoeken of een regering met PS en N-VA mogelijk is. Afgelopen week kwam er een opening in de paars-gele regeringspiste. N-VA-voorzitter Bart De Wever zei zondag […] The post Coens (CD&V) en Bouchez (MR) blijven nog even informateur appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. Magnette roept Geens en De Wever op tot ‘een beetje niveau’ (18/02/2020 - De Morgen)
  PS-voorzitter Paul Magnette roept Koen Geens (CD&V) en Bart De Wever (N-VA) op om te stoppen met de persoonlijke aanvallen van de laatste dagen. ‘Dergelijke houding helpt niet om oplossingen te vinden’, zegt Magnette op Twitter.
  [naar artikel]
 37. Magnette en De Wever hadden gisteren discrete ontmoeting (19/12/2019 - Metro)
  PS-voorzitter Paul Magnette en N-VA-voorzitter Bart De Wever hebben elkaar gisterenvoormiddag ontmoet. Dat gebeurde buiten het kader van de federale regeringsonderhandelingen onder auspiciën van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR), zo schrijft Le Soir vandaag op zijn website. Het bericht werd nog niet officieel bevestigd. De ontmoeting zou hebben plaatsgevonden op het hoofdkwartier van de PS aan de Keizerslaan. Daags voordien had PS-kopstuk Rudy Demotte in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk gemaakt dat een regering van PS met N-VA geen optie is. Het is dan ook speculeren waarover beide tenoren het precies hebben gehad. De vraag is ook of de ontmoeting een invloed heeft op het verdere verloop van de missie van de informateurs, die vrijdag verslag uitbrengen bij de koning. bron: Belga Het bericht Magnette en De Wever hadden gisteren discrete ontmoeting verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Federale formatie: “N-VA heeft geen enkel compromisvoorstel gedaan” (15/12/2019 - Metro)
  De kloof tussen PS en N-VA is “immens” en de Vlaams-nationalisten doen “geen enkel compromisvoorstel”. Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette vandaag verklaard. Magnette bevestigde dat hij gisteren een ontmoeting had met N-VA-voorzitter Bart De Wever, onder auspiciën van informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez. “De N-VA wil haar verantwoordelijkheid niet nemen. Ze hebben een panische angst om dat te doen. Bart De Wever durft niet zeggen dat hij de stap niet wil zetten, maar maakt ook geen openingen voor compromissen”, zei Magnette op RTL-TVI. De Franstalige socialist betreurde nogmaals de forse uitspraken van De Wever over Franstaligen (“passieve kiezers”, aldus De Wever, nvdr). “De Wever is een beetje zoals een klein kind dat anderen op de speelplaats beledigt en dan komt klagen dat niemand met hem wil spelen.” De ontmoeting gisteren lijkt ‘correct’ te zijn verlopen, maar de kloof tussen PS en N-VA lijkt niet kleiner te worden. “De N-VA beweegt niet. We lopen tegen een muur”, stelt de PS-voorzitter, die laat verstaan dat zijn partij zich bereid tot compromissen heeft getoond. Magnette herhaalde zijn oproep tot “de verantwoordelijke partijen om rond de tafel te gaan zitten en zo snel mogelijk een regering te vormen”. bron: Belga Het bericht Federale formatie: “N-VA heeft geen enkel compromisvoorstel gedaan” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Live - Koning ontvangt Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR): krijgen zij een opdracht? (10/12/2019 - De Morgen)
  Het is wachten op de volgende zet van Koning Filip, nadat informateur Paul Magnette (PS) zijn ontslag heeft aangeboden. Komen Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) aan zet? Volg de ontwikkelingen in de federale formatie hier op de voet.
  [naar artikel]
 40. De Wever: 'Magnette is gevlucht omdat hij zijn achterban de waarheid niet wil vertellen' (17/02/2020 - Knack)
  Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever was er wel degelijk een toenadering tussen de PS en N-VA tijdens de onderhandelingen. 'Maar Magnette toont zich zwak en is gevlucht', zei De Wever maandagavond op Terzake.
  [naar artikel]
 41. Magnette: “N-VA wil geen enkel compromis maken” (27/01/2020 - Metro)
  De talrijke vergaderingen tussen de PS en de N-VA hebben geen toenadering opgeleverd. Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette gezegd na afloop van het PS-partijbureau. De PS lijkt daarmee definitief de stekker uit de paars-gele piste te trekken. Vandaag trekken informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) met hun eindverslag naar de koning. Intussen hebben de twee grootste partijen, PS en N-VA, achter de schermen druk vergaderd. Maar die vergaderingen hebben weinig tot niets opgeleverd, zo blijkt. «We hebben een dertigtal vergaderingen met de N-VA gehad en dat heeft tot niets geleid. Aan de onderhandelingstafel toont de PS haar goede wil, maar Bart De Wever maakt geen enkel compromis. Op een bepaald moment heeft het lang genoeg geduurd», aldus Magnette. De PS-voorzitter vindt dan ook dat het weinig zin heeft om eventueel samen met De Wever de rol van het duo Coens-Bouchez over te nemen. «Dat zou tot niets leiden», klinkt het. Informateurschap Ook N-VA-voorzitter Bart De Wever ziet weinig brood in een samenwerking tussen zijn partij en PS. «Ik heb de indruk dat de PS geen regering wil met een meerderheid in Vlaanderen. Ze willen liever een regering waarin zij de baas kunnen zijn», zei De Wever voor aanvang van het N-VA-partijbestuur. De voorzitter blijft zelf bereid «zijn verantwoordelijkheid te nemen». «Maar het informateurschap is niet iets waar je voor solliciteert.» Lees ook : Paul Magnette houdt piste voorlopige regering in het achterhoofd Het bericht Magnette: “N-VA wil geen enkel compromis maken” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez “doet geen enkele deur dicht” (08/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Met of zonder de N-VA, met of zonder Groen: wij doen geen enkele deur dicht.” Georges-Louis Bouchez, de nieuwe voorzitter van de MR stelt geen exclusieven wat betreft de samenstelling van de toekomstige federale regeringscoalitie. Maar daags voor informateur Paul Magnette (PS) opnieuw naar de koning trekt, wil Bouchez evenwel niet dat “het weinige dat al gerealiseerd werd opnieuw tenietgedaan wordt”.
  [naar artikel]
 43. Magnette bereid om samen met De Wever showrondje te lopen (31/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  PS-voorzitter Paul Magnette wil desnoods even informateur worden met Bart De Wever om te bewijzen dat een regering met de N-VA er niet in zit.
  [naar artikel]
 44. De Wever: “Wil nog altijd graag verantwoordelijkheid nemen” (13/12/2019 - Metro)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever weerlegt bij VTM Nieuws dat hij geen verantwoordelijkheid wil nemen op federaal niveau. Hij reageert daarmee op de uitval van PS-voorzitter en voormalig informateur Paul Magnette. Voor zover de paars-gele piste nog niet dood was, heeft PS-voorzitter Paul Magnette donderdag wellicht de doodsteek gegeven aan een mogelijke federale regering tussen PS en N-VA. In een interview op de RTBF noemde Magnette de N-VA een gevaarlijke partij en zei hij dat N-VA-voorzitter Bart De Wever er alles aan gedaan heeft om niet tot informateur te worden benoemd. “Ik zou dat erg willen ontkennen”, zo reageert Bart De Wever bij VTM Nieuws. “Ik heb een werkmethodiek aan de koning voorgesteld. Ik wou graag verantwoordelijkheid opnemen en zou dat nog altijd graag doen omdat ik erg geschrokken ben van de inhoud van de nota van de PS. Ik was ook heel boos dat je zoiets durft presenteren aan het noorden van het land. En ik was ook erg boos dat een aantal Vlaamse partijen daarin zijn meegeschoven”, aldus nog De Wever. bron: Belga Het bericht De Wever: “Wil nog altijd graag verantwoordelijkheid nemen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Magnette op bezoek bij De Wever (07/12/2019 - Knack)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft zaterdagavond in Antwerpen een afspraak met federaal informateur Paul Magnette (PS). Dat meldt het Laatste Nieuws op zijn website.
  [naar artikel]
 46. Paul Magnette op bezoek bij Bart De Wever voor overleg (07/12/2019 - De Standaard)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft zaterdagavond in Antwerpen een afspraak met federaal informateur Paul Magnette (PS). Dat liet De Wever verstaan op radiozender Joe en werd bevestigd aan Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 47. De Wever reageert op aanstelling Coens en Bouchez: “Paars-groene piste hopelijk van de baan” (10/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever is tevreden met de beslissing van de koning om zijn collega’s Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) in het veld te sturen. “Met aanstelling van Coens en Bouchez is paars-groene piste hopelijk van de baan”, klinkt het.
  [naar artikel]
 48. Afvalverbranders uit Lozen krijgen brandweer op erf (10/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de Pluimertenweg in Lozen is zaterdag een buitenbrand bij de hulpdiensten gemeld. Bewoners bleken er rond 16.30 uur hun afval aan het opstoken te zijn. De brandweer doofde de vlammen. (mm)
  [naar artikel]
 49. Magnette rekent af met De Wever: ‘N-VA is gevaarlijke partij voor België’ (12/12/2019 - De Morgen)
  PS-voorzitter Paul Magnette rekent af met Bart De Wever en de N-VA. “Het is een gevaarlijke partij voor België en de sociale zekerheid”, aldus Magnette op de RTBF. Volgens de vorige informateur wou De Wever hem niet opvolgen. “Hij durft niet toegeven dat hij niet in een regering wil stappen, omdat hij geïsoleerd is.”
  [naar artikel]
 50. Coens en Bouchez mogen nog week langer aanblijven als informateurs (28/01/2020 - Express)
  Koning Filip heeft de informatieopdracht van het duo Joachim Coens (CD&V) en George-Louis Bouchez (MR) met een week verlengd. Zowel de informateurs als premier Sophie Wilmès (MR) zijn vandaag op audiëntie bij de koning geweest om de regeringsvorming te bespreken. ‘s Avonds maakte het Paleis in een persmededeling bekend dat Bouchez en Coens nog een […] The post Coens en Bouchez mogen nog week langer aanblijven als informateurs appeared first on Business AM.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.