Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

15 August 2020
21:17 uur

Rechtbankdocumenten onthullen: ‘Epstein verzamelde chantagemateriaal over prins Andrew’

De Morgen

01/08/2020 - 15:33

Jeffrey Epstein (66) zou belastend materiaal over de Britse prins Andrew (60) verzameld hebben met als doel hem te chanteren. Dat staat volgens Britse media te lezen in rechtbankdocumenten die eerder deze week vrijgegeven zijn.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Juridische documenten onthullen: “Britse prins Andrew randde vrouw aan in huis van miljardair Epstein” (11/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Net na bekend werd dat zijn oude vriend Jeffrey Epstein (66) zich van het leven zou hebben beroofd, komt de Britse prins Andrew (59) zelf ook...
  [naar artikel]
 2. Stinkend rijke dochter van Robert Maxwell was “hoerenmadam” van Jeffrey Epstein en kent waarheid over prins Andrew (20/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het interview van prins Andrew blijft nazinderen. Gisteren dook een nieuwe getuige op die stelde misbruikt te zijn door Jeffrey Epstein toen ze amper 15 was. Ze riep de prins op om vrijwillig te getuigen bij de FBI over “zijn vriend, de pedofiel”. De enige die echt klaarheid kan brengen, is de vrouw die Andrew en Epstein samenbracht: Ghislaine Maxwell, de muze, fixer en volgens meerdere getuigen “de hoerenmadam” van Epstein. Maar sinds Epstein in de cel belandde, lijkt ze van de aardbodem verdwenen.
  [naar artikel]
 3. “Prins Andrew werkt niet mee aan Amerikaans Epstein-onderzoek” (27/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse justitie wil graag de Britse prins Andrew horen in de misbruikzaak tegen Jeffrey Epstein (1953-2019), maar de prins geeft niet thuis...
  [naar artikel]
 4. ‘Britse prins Andrew randde vrouw aan in huis van miljardair Epstein’ (11/08/2019 - De Morgen)
  De Britse prins Andrew wordt beschuldigd van seksueel wangedrag tijdens een bijeenkomst in het huis van Jeffrey Epstein. Dat blijkt uit documenten die vrijdag werden vrijgegeven, een dag voordat het lichaam van Epstein werd aangetroffen in zijn cel.
  [naar artikel]
 5. Oude foto onthult: Epstein én Weinstein waren te gast op 18de verjaardag van Beatrice, de dochter van prins Andrew (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Prins Andrew probeerde in zijn interview met de BBC te ontkennen dat hij hecht bevriend was met de veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein, maar uit...
  [naar artikel]
 6. “Prins Andrew ging naar Epstein om banden te verbreken” (06/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het veelbesproken bezoek van prins Andrew aan Jeffrey Epstein in 2010 in New York had een reden. “De Britse prins ging bij hem langs om alle banden...
  [naar artikel]
 7. Prins Andrew achterna: ook Noorse kroonprinses Mette-Marit had banden met Epstein (03/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse prins Andrew is niet de enige royal die na de vrijlating van Jeffrey Epstein ontmoetingen met hem had. Ook de Noorse kroonprins...
  [naar artikel]
 8. Slachtoffer van Epstein: "Prins Andrew weet heel goed wat hij gedaan heeft, ik hoop dat hij eerlijk is" (28/08/2019 - VRT NWS)
  "Prins Andrew weet heel goed wat hij gedaan heeft en ik hoop dat hij er eerlijk voor uitkomt". Aan het woord is Virginia Giuffre (35), een van de slachtoffers van seksueel misbruik door de Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein. Ze beschuldigt ook de Britse prins Andrew, vroeger een van de beste vrienden van Epstein, van aanranding. Na een hoorzitting gisteren riep ze de prins op om schoon schip te maken.
  [naar artikel]
 9. De rijke “hoerenmadam” die de waarheid kent over prins Andrew, is spoorloos (20/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het interview van prins Andrew over zijn vriendschap met Jeffrey Epstein blijft nazinderen. De enige die echt klaarheid kan brengen, is de vrouw die hen samenbracht: Ghislaine Maxwell. Maar sinds Epstein in de cel belandde, lijkt ze van de aardbodem verdwenen.
  [naar artikel]
 10. Prins Andrew: ‘Ik was nooit getuige van strafbaar gedrag van Jeffrey Epstein’ (25/08/2019 - De Morgen)
  Het gedrag van Jeffrey Epstein is voor de Britse prins Andrew nooit aanleiding geweest voor vermoedens van seksueel misbruik door de Amerikaanse financier. Dat meldde Andrew zaterdag in een verklaring.
  [naar artikel]
 11. Omstreden Britse prins Andrew duikt onder in Spanje (en reageert op misdaden van Epstein) (19/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse prins Andrew (59) is geschokt en ontzet over de misdaden van de Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein. Dat laat een woordvoerder van de...
  [naar artikel]
 12. Amerikaanse advocaten vragen prins Andrew om samen te werken met onderzoekers in zaak-Epstein (21/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse advocaten van vermoedelijke slachtoffers van overleden financier Jeffrey Epstein hebben de Britse prins Andrew (59) donderdag...
  [naar artikel]
 13. Prins Andrew werkt niet mee in Epstein-zaak (09/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse prins Andrew (60) werkt niet mee met de Amerikaanse autoriteiten die onderzoek doen naar zakenman en zedendelinquent Jeffrey Epstein,...
  [naar artikel]
 14. Britse prins Andrew beschuldigd van seksueel wangedrag in huis van miljardair Epstein (11/08/2019 - De Morgen)
  De Britse prins Andrew wordt beschuldigd van seksueel wangedrag tijdens een bijeenkomst in het huis van Jeffrey Epstein. Dat blijkt uit documenten die vrijdag werden vrijgegeven, een dag voordat het lichaam van Epstein werd aangetroffen in zijn cel.
  [naar artikel]
 15. Prins Andrew niet welkom in Noord-Ierland door seksschandaal, wel in Brugge (05/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Britse prins Andrew, die in opspraak is gekomen in het seksschandaal rond Jeffrey Epstein, komt zaterdag naar Brugge. Hij zal er samen met prins Laurent de 75ste verjaardag van de bevrijding van de stad herdenken. Het wordt zijn eerste publieke opdracht sinds de zelfdoding van Epstein, half augustus.
  [naar artikel]
 16. Na prins Andrew interviewt BBC nu ook zijn vermeend slachtoffer: ‘Hij weet wat er is gebeurd’ (29/11/2019 - De Morgen)
  De BBC heeft niet alleen met prins Andrew gesproken over zijn vriendschap met de van misbruik veroordeelde Jeffrey Epstein. Ook Virginia Roberts Giuffre, die zegt door Epstein als minderjarige te zijn gedwongen tot seks met Andrew, werd door de Britse omroep geïnterviewd. Het gesprek wordt maandag uitgezonden op BBC One, maakte de omroep bekend.
  [naar artikel]
 17. Britse prins Andrew reageert na opgedoken beelden met ‘ontzetting’ op aantijgingen Epstein (19/08/2019 - De Morgen)
  De Britse prins Andrew heeft met ‘ontzetting’ kennisgenomen van de recente aantijgingen van seksueel misbruik door zijn voormalige vriend Jeffrey Epstein.
  [naar artikel]
 18. Epstein-slachtoffer roept prins Andrew op om deelname aan gedwongen seks toe te geven (28/08/2019 - De Morgen)
  De Britse prins Andrew is verder in nauwe schoentjes geraakt door een oproep van een Jeffrey Epstein-beschuldiger om ‘schoon schip te maken’. Virginia Giuffre zegt dat ze door de Amerikaanse zakenman werd gedwongen om seks te hebben met Andrew. Ze kreeg dinsdag samen met 23 anderen de kans om haar verhaal te vertellen in een New Yorkse rechtszaal.
  [naar artikel]
 19. Advocate Epstein-slachtoffers boos dat prins Andrew niet meewerkt (28/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Lisa Bloom, de advocate die vijf vermeende slachtoffers van Jeffrey Epstein vertegenwoordigt, vindt het niet kunnen dat prins Andrew vooralsnog...
  [naar artikel]
 20. Prins Andrew: “Ik ga zéker nog met de FBI spreken en ben razend dat iemand iets anders durft beweren” (29/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Prins Andrew (59) is wél volledig bereid mee te werken aan het Amerikaanse onderzoek naar zakenman Jeffrey Epstein. Volgens een vriend van de prins...
  [naar artikel]
 21. Prins Andrew graaft kuil voor zichzelf tijdens bizar interview over Jeffrey Epstein’s ‘seksslaaf’ (17/11/2019 - De Morgen)
  In een tenenkrommend interview op de BBC heeft prins Andrew zaterdagavond gezegd zich niet te kunnen herinneren seks te hebben gehad met Jeffrey Epstein’s ‘seksslaaf’ Virginia Roberts. Tevens beweerde de tweede zoon van koningin Elizabeth geen spijt te hebben van zijn contact met de Amerikaanse investeerder en zedendelinquent omdat hij als handelsvertegenwoordiger baat had bij de contacten die Epstein had.
  [naar artikel]
 22. Prins Andrew spreekt voor het eerst over Epstein: ‘Ik heb mezelf de das omgedaan’ (16/11/2019 - De Morgen)
  De Britse prins Andrew (59) heeft voor het eerst een interview gegeven over zijn banden met de van kindermisbruik verdachte multimiljonair Jeffrey Epstein. Het vraaggesprek is gisteren opgenomen met journaliste Emily Maitlis voor BBC Newsnight en wordt morgenavond uitgezonden. In het interview ontkent de prins opnieuw in 2001 seks te hebben gehad met de toen minderjarige Virginia Roberts Giuffre. “Ik heb de familie in de steek gelaten’’, zegt Andrew onder meer op fragmenten die inmiddels zijn vrijgegeven.
  [naar artikel]
 23. FBI wil Britse prins Andrew verhoren na beschuldigingen in zedenzaak (22/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De zaak rond zedendelinquent Jeffrey Epstein houdt het Verenigd Koninkrijk in de ban nu prins Andrew, de zoon van koningin Elizabeth II, bij het...
  [naar artikel]
 24. VS-aanklager: ‘nul medewerking’ van prins Andrew in onderzoek naar seksschandaal rond Jeffrey Epstein (28/01/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse justitie heeft tot nog toe ‘nul medewerking’ gekregen van de Britse prins Andrew bij het onderzoek naar het seksschandaal rond Jeffrey Epstein. Dat liet openbaar aanklager Geoffrey Berman uit New York weten. Volgens hem heeft justitie prins Andrew gevraagd of ze hem mogen verhoren, maar heeft dat niets opgeleverd.
  [naar artikel]
 25. “Andrew wil wél meewerken aan Amerikaans politieonderzoek Epstein” (14/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse prins Andrew zal mogelijk toch meewerken aan het onderzoek tegen wijlen Jeffrey Epstein. De Britse krant Daily Telegraph meldt dit...
  [naar artikel]
 26. Prins Andrew verliest steun van bedrijfsleven na tv-interview over Epstein (18/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Goede doelen waaraan prins Andrew is verbonden en sponsors van zijn maatschappelijke activiteiten beraden zich of zij de relatie met de in opspraak...
  [naar artikel]
 27. Prins Andrew zet publieke activiteiten stop (20/11/2019 - De Tijd)
  20:19 De Britse prins Andrew, de tweede zoon van koningin Elizabeth II, kwam in opspraak wegens zijn banden met de Amerikaanse financier Jeffrey Epstein.
  [naar artikel]
 28. Prins Andrew legt openbare functies neer na omstreden interview over affaire-Epstein (20/11/2019 - De Morgen)
  De Britse prins Andrew legt zijn openbare functies neer na een interview over de affaire-Epstein. Het interview dat de Andrew gaf aan de BBC over zijn band met de veroordeelde zedendelinquent, heeft aanzienlijke reputatieschade aangericht. Bedrijven en liefdadigheidsinstellingen verbreken de samenwerking met de hertog van York, die al jarenlang wordt omgeven door controverses.
  [naar artikel]
 29. Kate Middleton confronteert Prins Andrew: “Blijf uit de buurt van mijn kinderen!” (10/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De vermeende banden tussen de Britse prins Andrew (59) en de van kindermisbruik en mensenhandel verdachte miljardair Jeffrey Epstein blijven aan...
  [naar artikel]
 30. Prins Andrew ontkent seks met slachtoffer van Epstein: “Ik was in een Pizza Express” (17/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Ik herinner me niet dat ik deze dame ooit ontmoet heb.” De Britse prins Andrew ontkent in een interview met BBC in alle toonaarden dat hij seks heeft gehad met een 17-jarig meisje in het huis van pedo-miljardair Jeffrey Epstein. Het bevreemde interview lokt vernietigende reacties uit bij de Britse pers en bij de kijkers.
  [naar artikel]
 31. Slachtoffers Epstein willen dat prins Andrew getuigt over vriendschap met miljardair (03/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf vrouwen die seksueel zijn misbruikt door Jeffrey Epstein willen dat prins Andrew getuigt over zijn vriendschap met de eerder dit jaar door...
  [naar artikel]
 32. Prins Andrew legt publieke functies neer na schandaal Epstein (20/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Britse prins Andrew legt zijn publieke functies voor “onbepaalde tijd” neer door het schandaal rond Jeffrey Epstein. Dat melden Britse media. Het schandaal rond Jeffrey Epstein, waarin de man genoemd wordt, werpt een te slechte schaduw over het Britse koningshuis.
  [naar artikel]
 33. FBI wil Britse prins Andrew verhoren na beschuldigingen in zedenzaak (22/07/2019 - De Morgen)
  De zaak rond zedendelinquent Jeffrey Epstein houdt het Verenigd Koninkrijk in de ban nu prins Andrew, de zoon van koningin Elizabeth II, bij het schandaal betrokken wordt. De prins wordt ervan verdacht enkele onsmakelijke dingen gedaan te hebben met minderjarige vrouwen. De FBI wil de prins verhoren. Dat schrijft De Telegraaf.
  [naar artikel]
 34. Slachtoffer Jeffrey Epstein doet boekje open over prins Andrew: “Hij heeft mij drie keer misbruikt, nadien zei hij telkens “dank u”” (21/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Virginia Giuffre omschrijft de Britse prins Andrew in een televisie-interview als een ‘misbruiker’ en een ‘deelnemer’.
  [naar artikel]
 35. Werknemer Jeffrey Epstein verbreekt stilzwijgen en onthult wat prins Andrew verborgen wilde houden (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kan de rust nog terugkeren voor de Britse prins Andrew (60)? Het lijkt er niet op, nu twee nieuwe ooggetuigen hun boekje hebben opengedaan over de...
  [naar artikel]
 36. “Hij was haar aan het betasten”: werknemer Jeffrey Epstein onthult wat prins Andrew verborgen wilde houden (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kan de rust nog terugkeren voor de Britse prins Andrew (60)? Het lijkt er niet op, nu twee nieuwe ooggetuigen hun boekje hebben opengedaan over de...
  [naar artikel]
 37. Prins Andrew heeft genoeg van ‘heksenjacht’: “Het bewijs werd vervalst” (30/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Prins Andrew (59) ligt al lange tijd onder vuur vanwege zijn connectie met de overleden multimiljonair Jeffrey Epstein. Volgens de Evening Standard...
  [naar artikel]
 38. Omstreden Britse prins Andrew komt vandaag naar België (02/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Britse prins Andrew, die al enkele weken in het oog van de storm staat door zijn banden met de Amerikaanse miljardair en kindermisbruiker Andrew Epstein, komt maandag naar België. Hij neemt samen met prins Laurent deel aan de herdenking van de bevrijding van Brugge tijdens de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden.
  [naar artikel]
 39. Prins Andrew wilde reputatieherstel met BBC-interview, maar graaft de kuil nog dieper (17/11/2019 - De Morgen)
  In een tenenkrommend interview op de BBC heeft prins Andrew zaterdagavond gezegd zich niet te kunnen herinneren seks te hebben gehad met Jeffrey Epstein’s ‘seksslaaf’ Virginia Roberts. Tevens beweerde de tweede zoon van koningin Elizabeth geen spijt te hebben van zijn contact met de Amerikaanse investeerder en zedendelinquent omdat hij als handelsvertegenwoordiger baat had bij de contacten die Epstein had.
  [naar artikel]
 40. “Hij betastte haar in het zwembad”: werknemer Jeffrey Epstein onthult wat prins Andrew verborgen wilde houden (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kan de rust nog terugkeren voor de Britse prins Andrew (60)? Het lijkt er niet op, nu twee nieuwe ooggetuigen hun boekje hebben opengedaan over de...
  [naar artikel]
 41. “Broer en zus sturen kat naar verjaardagsfeest prins Andrew” (26/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het werd een 60ste verjaardag in mineur voor de Britse prins Andrew. Na de controverse rond z’n aandeel in de zaak Epstein werd het oorspronkelijk...
  [naar artikel]
 42. “Familieleden sturen kat naar verjaardagsfeest prins Andrew” (26/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het werd een 60ste verjaardag in mineur voor de Britse prins Andrew. Na de controverse rond z’n aandeel in de zaak Epstein werd het oorspronkelijk...
  [naar artikel]
 43. Na prins Andrew interviewt BBC nu ook zijn vermeend slachtoffer: “Hij weet wat er is gebeurd” (29/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De BBC heeft niet alleen met prins Andrew gesproken over zijn vriendschap met de van misbruik veroordeelde Jeffrey Epstein. Ook Virginia Roberts...
  [naar artikel]
 44. Prins Andrew graaft kuil voor zichzelf nog dieper tijdens bizar BBC-interview (17/11/2019 - De Morgen)
  In een tenenkrommend interview op de BBC heeft prins Andrew zaterdagavond gezegd zich niet te kunnen herinneren seks te hebben gehad met Jeffrey Epstein’s ‘seksslaaf’ Virginia Roberts. Tevens beweerde de tweede zoon van koningin Elizabeth geen spijt te hebben van zijn contact met de Amerikaanse investeerder en zedendelinquent omdat hij als handelsvertegenwoordiger baat had bij de contacten die Epstein had.
  [naar artikel]
 45. Prins Andrew werkt niet mee met Amerikaans onderzoek (27/01/2020 - Metro)
  In het misbruikschandaal rond de Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein heeft de Britse prins Andrew tot nu toe nog “geen enkele medewerking verleend”, zo meldde de Amerikaanse federale publieke aanklager Geoffrey Berman. De Amerikaanse openbare aanklager evenals de FBI zouden al verschillende keren contact hebben proberen op te nemen met Andrews advocaat. De prins had eerder gezegd bereid te zijn om elke wethandhavingsinstantie te helpen in hun onderzoek naar de praktijken van Jeffrey Epstein. Toch blijkt nu dat de Amerikaanse autoriteiten, die Andrew graag willen ondervragen, nog geen antwoord hebben gekregen op hun verzoeken. De prins ligt onder vuur door zijn langdurige vriendschap met Epstein. Andrew verbleef meerdere malen op zijn landgoed in de VS en het Caribisch gebied. Eén van de slachtoffers van Epstein beschuldigt ook Andrew ervan haar misbruikt te hebben. Na een ophefmakend interview eind november, waarmee de prins eigenlijk zijn bezoedelde reputatie wilde herstellen, besloot hij noodgedwongen zijn taken als lid van de Britse koninklijke familie op te schorten. Afgelopen augustus werd Epstein dood aangetroffen in zijn cel in New York, nadat hij ervan werd beschuldigd tientallen minderjarige meisjes te hebben misbruikt en tot prostitutie te hebben gedwongen. bron: Belga Het bericht Prins Andrew werkt niet mee met Amerikaans onderzoek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Van kwaad naar erger: prins Andrew na Epstein nu gelinkt aan tweede omstreden miljardair (15/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Prins Andrew (59) wordt weer gelinkt aan een van verkrachting beschuldigde zakentycoon. De hertog van York zou ooit hebben gelogeerd bij de...
  [naar artikel]
 47. Van kwaad naar erger: prins Andrew na Epstein nu gelinkt aan tweede omstreden miljonair (15/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Prins Andrew (59) wordt weer gelinkt aan een van verkrachting beschuldigde zakentycoon. De hertog van York zou ooit hebben gelogeerd bij de...
  [naar artikel]
 48. Tweede Epstein-slachtoffer beweert dat ze ook seks gehad heeft met prins Andrew (07/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Prins Andrew mag zijn openbare functies dan hebben neergelegd, een getuigenis van een volgend slachtoffer brengt hem weer in de spotlights. Volgens...
  [naar artikel]
 49. Britse prins Andrew stopt met publieke koninklijke activiteiten na "desastreus" interview (20/11/2019 - VRT NWS)
  De Britse prins Andrew stopt voorlopig met zijn publieke koninklijke activiteiten. "Het is duidelijk geworden dat mijn vroegere link met Jeffrey Epstein het werk van mijn familie ontwricht", klinkt het in een statement van de koninklijke familie. Enkele dagen geleden gaf prins Andrew nog een - volgens velen tenenkrommend - interview op BBC over zijn banden met Epstein en de beschuldigingen van misbruik aan zijn adres.
  [naar artikel]
 50. Prins Andrew in de steek gelaten door bedrijven na “tenenkrullende” Epstein-interview: is het rijk van de Britse prins uit? (20/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na het controversiële BBC-interview met de Britse prins Andrew, trekken grote bedrijven massaal hun steun in. Daarin wordt hij bevraagd over zijn...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.