Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 August 2020
02:18 uur

LIVE. Bekerfinale: fans volgen oproep Antwerp en hangen massaal vlaggen buiten

Gazet van Antwerpen

01/08/2020 - 15:48

Halleluja: de bekerfinale, die aanvankelijk gepland stond op 22 maart, wordt vanavond de eerste officiële voetbalwedstrijd in België sinds de uitbraak van het coronavirus. Die kan meteen een trofee opleveren voor de Great Old, maar dan moet het wel komaf zien te maken met landskampioen Club Brugge. Zal het ze lukken als underdog? Volg de beleving - in coronaveilige omstandigheden - en de wedstrijd vanavond hier!


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. IN BEELD. Coryfeeën van tien jaar geleden halen herinneringen op aan vorige Mechelse bekerfinale (30/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Dat de fans van KV Mechelen reikhalzend uitkijken naar de bekerfinale van woensdag op de Heizel, staat buiten kijf. Maar ook ex-spelers en voormalige bestuursleden zullen de match volgen, in het stadion of ver daarbuiten. Gazet van Antwerpen kon enkele coryfeeën van de vorige Mechelse bekerfinale, strikken voor een gezamenlijk interview. En of er buiten het oprakelen van tal van anekdotes verbroederd en gelachen werd...
  [naar artikel]
 2. SHOWBITS. BV’s hangen massaal wit laken buiten uit solidariteit met hulpverleners (20/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Heel wat bekende Vlamingen deelden massaal via sociale media een oproep om vrijdagmiddag, klokslag 12 uur, een wit laken uit je raam of op je...
  [naar artikel]
 3. Celtic-fans jennen Hapoel met Palestijnse vlaggen (17/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Celtic-fans zijn goed op de hoogte van de situatie in het Midden-Oosten. De Schotse supporters hielden massaal Palestijnse vlaggen in de lucht
  [naar artikel]
 4. Bekerfinale om 12u? Antwerp en Club Brugge niet akkoord (12/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wanneer wordt de bekerfinale gespeeld? Dat is de vraag die Club Brugge, Antwerp en ongeveer 40.000 fans bezighoudt. Gisteren werd tot in de late...
  [naar artikel]
 5. LIVE. Voor match Antwerp-Tubeke: fans bekladden Bosuil met 'Bico buiten' (30/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerpsupporters hebben afgelopen nacht meerdere gevels van het Bosuilstadion beklad met de slogan 'Bico buiten'. De komst van John Bico doet al enkele weken stof opwaaien bij Royal Antwerp FC.
  [naar artikel]
 6. VIDEO. Supporters trotseren de koude op Genks Stadsplein (17/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op het Stadsplein in Genk, waar de bekerfinale op een groot scherm te volgen is, dikte het supporterslegioen zaterdagavond aan tot zo’n vijfhonderd fans. Vooral de kleintjes hadden moeite om de koude te trotseren en besloten om de match dan toch maar binnen te volgen. Massaal veel bier wordt er dan ook niet verkocht.
  [naar artikel]
 7. LIVE (20u30). Politie massaal aanwezig in Enschede, eerste Antwerp-fans gespot aan stadion (22/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  • Play-offronde Europa League • Antwerp-fans niet welkom in stadion • Volgende week donderdag terugmatch • Aftrap: 20u30
  [naar artikel]
 8. Supporters bellen massaal voor tickets bekerfinale Racing Genk (07/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij de supportersclubs van Genk stromen de aanvragen voor tickets voor de bekerfinale massaal binnen. De Genk-fans zijn blij met de kwalificatie voor de finale, al maakt dit bekerparcours niet heel het seizoen goed, zeggen ze.
  [naar artikel]
 9. Limburgse fans zakken massaal af naar Brussel voor bekerfinale basketbal (19/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Basketliefhebbers verenigen zich vanmiddag in Vorst Nationaal voor de bekerfinale tussen Limburg United en Oostende.
  [naar artikel]
 10. Goed nieuws voor de Antwerp-fans die bekerfinale willen bijwonen: geen combiregeling van kracht (14/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws voor de Antwerp-fan die op 22 maart zijn team wil aanmoedigen op de bekerfinale in Brussel. Vanmorgen raakte bekend dat er géén...
  [naar artikel]
 11. Het kleurt nog diep rood in het hart van Oranje (12/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Na een oproep op onze website bleek dat de Belgen ook ná de uitschakeling in de halve finale massaal trots achter de Rode Duivels blijven staan. De vlaggen mogen zeker tot zaterdag blijven hangen. Bij onze noorderburen is dat niet anders. Ook in ­Café Anvers in Tilburg en Café Bruxelles in Breda duimen ze mee voor een bronzen medaille.
  [naar artikel]
 12. Enkel abonnees en supportersclubs kunnen naar bekerfinale Antwerp FC in Brussel (20/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Voetbalclub Antwerp start vandaag, donderdag, met de verkoop van de 19.800 tickets die de club ter beschikking heeft voor de bekerfinale tegen Club Brugge, op zondag 22 maart om 14u30. Eerst zijn de supportersclubs van Antwerp aan de beurt, vanaf begin maart de abonnees die géén lid zijn van een supportersclub. De dan nog resterende tickets worden opnieuw verdeeld onder de supportersclubs. Fans die géén abonnement hebben of géén lid zijn van een supportersclub, zullen dus niet naar de bekerfinale kunnen.
  [naar artikel]
 13. Waarom Belgen zelfs in Duivelse euforie niet massaal de tricolore buiten hangen (24/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Met de kwalificatie van de Rode Duivels voor 99,9 procent op zak, na een overweldigende wedstrijd, is het tijd om massaal de tricolore vlag uit te hangen. Tot nu gebeurde dat nog spaarzaam. In Nederland zouden ze overal al wapperen. Belgen zijn terughoudender. En dat hoeft niet.
  [naar artikel]
 14. Oproep om op dag begrafenis Belgische vlag uit te hangen: “Als eerbetoon aan onze Kleine Koning” (09/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De betreurde Bjorg Lambrecht wordt dinsdag in zijn geboortedorp Knesselare begraven. Een dag later zal de derde rit van de BinckBank Tour, met start en aankomst in Aalter, volledig in het teken staan van de jonge wielrenner. Dorpsgenote Nancy Van Parys roept ondertussen op om begin volgende week Belgische vlaggen aan de gevels te hangen.
  [naar artikel]
 15. LIVE. Antwerp krijgt nu wél strafschop, Refaelov scoort in Kortrijk (06/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een verplaatsing naar KV Kortrijk. Dat is alles wat Royal Antwerp FC nog in de weg staat voor een bekerfinale op de Heizel. Een finale tegen Club Brugge, dat zich gisteren al plaatste, nota bene. Daarvoor moet rood-wit wel de 1-1 van de heenwedstrijd op de Bosuil goedmaken. Klaart Antwerp de klus tegen Kortrijk? Volg het hier LIVE!
  [naar artikel]
 16. LIVE (20u30). Politie massaal aanwezig in Enschede, eerste RAFC-fans gespot (22/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  • Play-offronde Europa League • Antwerp-fans niet welkom in stadion • Volgende week donderdag terugmatch • Aftrap: 20u30
  [naar artikel]
 17. Hilde Van Mieghem doet oproep aan vrouwen om massaal naar buiten te komen na zaak-De Pauw (11/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Actrice en regisseur Hilde Van Mieghem kent verschillende slachtoffers van Bart De Pauw persoonlijk. “De feiten die ik ken zijn ver voorbij de grens. De slachtoffers zijn bang en willen het liefst van al onderduiken.” In ‘Terzake’ vrijdagavond deed Van Mieghem een oproep aan vrouwen om massaal naar buiten te komen.
  [naar artikel]
 18. Hilde Van Mieghem doet oproep aan vrouwen om massaal naar buiten te komen na zaak-De Pauw (11/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Actrice en regisseur Hilde Van Mieghem kent verschillende slachtoffers van Bart De Pauw persoonlijk. “De feiten die ik ken zijn ver voorbij de grens. De slachtoffers zijn bang en willen het liefst van al onderduiken.” In ‘Terzake’ vrijdagavond deed Van Mieghem een oproep aan vrouwen om massaal naar buiten te komen.
  [naar artikel]
 19. LIVE (20u30). Politie massaal aanwezig in Enschede, eerste Antwerp-fan zit verstopt in stadion (22/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  • Play-offronde Europa League • Antwerp-fans niet welkom in stadion • Volgende week donderdag terugmatch • Aftrap: 20u30
  [naar artikel]
 20. Nagelbijten, nektapijten en een 42-jarige bonk als held: de legendarische laatste bekerfinale van Antwerp (23/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerp kan vanavond in de heenmatch van de halve finale tegen KV Kortrijk de deuren naar de bekerfinale (deels) openbeuken. De ‘Great Old’ haalde...
  [naar artikel]
 21. "We hebben het vlaggen" (13/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er hangen drie vlaggen aan de pop-ups in Blankenberge. De duo's speculeren over de betekenis hiervan. Mitchell heeft het hele spel al snel in het
  [naar artikel]
 22. LIVE. Voetbalt Antwerp zich tot in top-3? (17/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Sluit Antwerp, dat al een tijdje zeker is van Play-off 1, de reguliere competitie af met een zege? Tegenstander van vanavond is KV Kortrijk. Vanaf 18 uur kan u hieronder LIVE de partij volgen.
  [naar artikel]
 23. BV’s roepen op om vrijdagmiddag wit laken buiten te hangen voor dokters en verplegers (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele dagen geleden heeft een Vlaming via onze krant de oproep verspreid om vrijdagmiddag om 12 uur een wit laken uit jouw ruit te hangen en...
  [naar artikel]
 24. LIVE. Antwerp vol aan de bak voor eigen publiek (13/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Vanavond om 20u neemt Antwerp het thuis op tegen Roeselare. Het is de eerste thuismatch dit seizoen in de Proximus League. U kan de volledige wedstrijd hier live volgen.
  [naar artikel]
 25. #mercivanuitmijnkot: BV’s roepen op om vrijdagmiddag wit laken buiten te hangen voor dokters en verplegers (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele dagen geleden heeft een Vlaming via onze krant de oproep verspreid om vrijdagmiddag om 12 uur een wit laken uit jouw raam te hangen en...
  [naar artikel]
 26. 3.500 fans volgen Buffalo’s op groot scherm in Gent (01/05/2019 - Metro)
  In Gent volgen zowat 3.500 mensen de bekerfinale tussen KAA Gent en KV Mechelen op het groot scherm aan het Sint-Pietersstation. Dat meldt de politie. Tijdens de rust zijn er geen noemenswaardige incidenten gemeld. Wie de match wilde volgen kon zich verwachten aan een oppervlakkige fouille, maar dat veroorzaakte geen wachtrijen. Twee personen werd de toegang geweigerd omdat ze met een grote hond het plein wilden betreden. bron: Belga Het bericht 3.500 fans volgen Buffalo’s op groot scherm in Gent verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Hier hangen de Vlaamse Leeuw en Belgische driekleur broederlijk naast elkaar (11/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Normaal gezien is vandaag een dag waarop de Vlaamse leeuwenvlag het straatbeeld domineert. Maar door de WK-gekte en het succes van onze Rode Duivels hangen er tegenwoordig vooral Belgische vlaggen uit. Een Vlaamse feestdag waarop de twee vlaggen worden gecombineerd, dus. Wij klopten aan bij enkele gevels die zowel zwart-geel als tricolore kleuren.
  [naar artikel]
 28. Volg alle matchen van Antwerp en Lierse live op GVA (05/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Vanavond gaat de vernieuwde Proximus League van start met de wedstrijd Roeselare - Lierse. En zondag neemt Antwerp het op tegen Cercle Brugge. Op GVA kan u beide matchen live volgen, en ook van alle andere matchen van Antwerp en Lierse dit seizoen brengen we live verslag uit vanuit het stadion.
  [naar artikel]
 29. VIDEO. “Ik ben er kapot van”: Gentse fans op Sint-Pietersplein in zak en as na verloren bekerfinale (01/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. De AA Gent-fans die geen ticket hadden kunnen bemachtigen voor de bekerfinale in het Koning...
  [naar artikel]
 30. Wie wordt de nieuwe coach van Antwerp? Volg het hier LIVE (13/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerp begon maandag aan de trainingen zonder trainer. Die zou vandaag wel bekendgemaakt worden op een persconferentie die om 14u start. Wij zijn erbij, u kan alles hieronder live volgen.
  [naar artikel]
 31. Brugge zendt wedstrijd Club-Antwerpen uit op groot scherm op de Markt (03/03/2020 - VRT NWS)
  In Brugge zal je op zondag 22 maart de bekerfinale Club Brugge-Antwerp kunnen volgen vanuit een fandorp op de Grote Markt. Die bekerfinale wordt gespeeld op de Heizel in Brussel, maar alle 20.000 tickets voor Brugge-supporters zijn nu al uitverkocht.
  [naar artikel]
 32. Russische stewards pakken massaal Belgische vlaggen af voor België-Tunesië (23/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Heel wat Belgische supporters wachtte een teleurstelling bij het betreden van het Spartakstadion vanmiddag. Stewards namen massaal Belgische vlaggen in beslag. Ofwel omdat ze te groot waren, ofwel omdat er een sponsornaam op stond.
  [naar artikel]
 33. Russische stewards pakken massaal Belgische vlaggen af voor België-Tunesië (23/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Heel wat Belgische supporters wachtte een teleurstelling bij het betreden van het Spartakstadion vanmiddag. Stewards namen massaal Belgische vlaggen in beslag. Ofwel omdat ze te groot waren, ofwel omdat er een sponsornaam op stond.
  [naar artikel]
 34. LIVE. Handhaaft Antwerp zich tussen Belgische topclubs? (22/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wat een sprookje is het voor Antwerp na zeven speeldagen. Dankzij het mooie spel dat veel fans achter zich schaart, heeft de Great Old zich tot op een geweldige derde plek in het klassement gehesen. Afgelopen zondag overtuigden de troepen van Bölöni het hele land met een klinkende 5-1 zege tegen Zulte Waregem. Nu moeten ze zondag afreizen naar STVV, dat de laatste weken meer in zijn spel komt en met hun technische begaafdheid het elke tegenstander moeilijk kan maken. Of Antwerp zich staande houdt, kan u hieronder vanaf 20.30 uur live op de voet volgen.
  [naar artikel]
 35. COMMENTAAR. De rood-witte invasie van Brussel voor de bekerfinale wordt ongezien (07/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Was het een voorteken? ‘Wembley’ heet de parking aan de hoofdingang van het Kortrijkse Guldensporenstadion. De laatste bekerfinale die Antwerp speelde en won, in 1992 van KV Mechelen, leidde een jaar later naar de mythische Londense voetbaltempel. Hoogdagen waar de Great Old sindsdien al meer dan een kwarteeuw enkel maar van kan dromen. Tot nu. Over anderhalve maand mag Antwerp naar de Heizel. Bekerfinale tegen Club Brugge. Een nieuwe hoogdag.
  [naar artikel]
 36. Deze drie fasen uit Antwerp-Genk zorgen voor beroering bij de fans (31/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Dat de strijd van woensdagavond tussen Antwerp en Genk bol staat van de knotsgekke situaties, staat buiten kijf. Maar in het Bosuilstadion waren de fans niet altijd even opgezet met ingrepen van scheidsrechter Alexandre Boucaut en zijn VAR.
  [naar artikel]
 37. Geen datum, geen plan: organisatie bekerfinale Club Brugge-Antwerp loopt meteen vertraging op (08/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Club Brugge en Antwerp zijn niet te spreken over het getalm bij de bond rond de bekerfinale. Vrijdag trokken de finalisten naar het bondsgebouw om de organisatie van de bekerfinale op poten te zetten, maar beide ploegen trokken terug huiswaarts... zonder concrete afspraken, laat staan een speeldatum.
  [naar artikel]
 38. Match Antwerp stilgelegd door protesten tegen Bico (13/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het is chaos op de Bosuil, zoveel is duidelijk. Tijdens de wedstrijd tegen Cercle Brugge, die eindigde op een 0-0 gelijkspel, lieten de fans zich horen. Ze zongen massaal “Bico buiten” en dreigden even het veld op te lopen.
  [naar artikel]
 39. Livestream: Wie wint de bekerfinale volleybal bij de vrouwen? (18/02/2018 - Sporza)
  In Antwerpen wordt na de bekerfinale bij de mannen ook de bekerfinale bij de vrouwen gespeeld. Kijk hier live naar het duel tussen Asterix Avo Beveren en VC Oudegem.
  [naar artikel]
 40. Vlaanderen zegt massaal 'merci vanuit zijn kot' (20/03/2020 - De Standaard)
  Op sociale media werd opgeroepen om vrijdag een wit laken of handdoek uit het raam te hangen en om klokslag twaalf uur zo hard mogelijk te applaudisseren. Vlaanderen heeft die oproep massaal beantwoord. De ramen kleurden wit en vanuit alle hoeken van het land klonk er een luid applaus.
  [naar artikel]
 41. Antwerpse comic-fans rouwen om bedenker Spiderman: “Over 40 jaar weet ik nog waar ik was toen hij stierf” (13/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De vlaggen in de stripwereld hangen sinds maandagavond halfstok. Stan Lee (1922-2018), de Amerikaanse bedenker van superhelden als Spider-Man en Hulk, liet op 95-jarige leeftijd de geest. In het Antwerpse café The Geeky Cauldron verzamelden fans om het glas nog een laatste keer te heffen op zijn leven en alom geliefde hersenspinsels.
  [naar artikel]
 42. Na wrevel om middaguur: bekerfinale tussen Antwerp en Club zo goed als zeker op 22 maart om 14u30 (12/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp wordt, behoudens ongelukken, gespeeld om 14u30. Gisteren werd tot in de late uren getwist over het...
  [naar artikel]
 43. Meer dan honderd sympathisanten begroeten lichaam overleden Bjorg Lambrecht (10/08/2019 - Metro)
  In het funerarium van Knesselare kwamen vandaag tal van mensen het lichaam van de overleden wielrenner Bjorg Lambrecht groeten. De uitvaart vindt dinsdag plaats. Intussen hangen in de gemeente al heel wat Belgische vlaggen uit. Het lichaam van de onfortuinlijke renner, die omkwam in de Ronde van Polen, kan begroet worden in het funerarium. Meer dan honderd supporters en sympathisanten deden dat vandaag al. Ook morgen, van 10 tot 13 uur, kan het lichaam nog begroet worden. De overleden wielrenner wordt dinsdag om 11u begraven in de Sint-Willibrorduskerk in Knesselare. Er komt een groot scherm om de plechtigheid buiten de kerk te kunnen volgen. Het centrum van Knesselare wordt voor de afscheidsplechtigheid op 13 augustus verkeersvrij gemaakt en er mag niet geparkeerd worden. Nadien volgt de crematie in intieme kring. Er werd ook opgeroepen om vanaf maandag de Belgische vlag uit te hangen uit eerbetoon voor de kleine klimmer, een oproep waar nu al gevolg wordt aan gegeven in Knesselare. bron: Belga Het bericht Meer dan honderd sympathisanten begroeten lichaam overleden Bjorg Lambrecht verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. LIVE. Bekerfinale AA Gent - KV Mechelen: supporters stromen massaal toe in Brussel (01/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  AA Gent en KV Mechelen spelen vandaag de finale van Croky Cup. De aftrap wordt gegeven om 14.30 uur. Volg de wedstrijd hier live.
  [naar artikel]
 45. LIVE. Sfeer en sportieve spanning op de Bosuil: mis hier geen minuut van Antwerp - Club Brugge (21/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Met Antwerp - Club Brugge staat een zondagse topper op het programma. De fans en spelers zijn gebrand op een stunt tegen de leider, maar trainer László Bölöni tempert de verwachtingen. Meer nog, voor hem is de partij tegen Club Brugge de minst belangrijke van de negen die nog moeten gespeeld worden in de reguliere competitie. Toch zal het de moeite zijn deze live te volgen met alle belangrijke fases en tussenkomsten van onze sfeerreporter ter plaatse.
  [naar artikel]
 46. Nederland heeft schrik van Belgische invasie: Antwerp-fans op de voorpagina, extra politie in Enschede (22/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Europa League-wedstrijd tussen AZ en Antwerp van donderdagavond (20u30) blijft de gemoederen beroeren. Nadat de burgemeester van Enschede, waar de match gespeeld zal worden, duidelijk maakte dat de Belgische fans niet welkom zijn, riepen supporters van Antwerp op toch massaal naar Nederland af te zakken. Het dreigement is voorpaginanieuws in de lokale krant Tubantia, dat meldt dat alvast extra politie is opgeroepen.
  [naar artikel]
 47. Nederland heeft schrik van Belgische invasie: Antwerp-fans op de voorpagina, extra politie in Enschede (22/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Europa League-wedstrijd tussen AZ en Antwerp van donderdagavond (20u30) blijft de gemoederen beroeren. Nadat de burgemeester van Enschede, waar de match gespeeld zal worden, duidelijk maakte dat de Belgische fans niet welkom zijn, riepen supporters van Antwerp op toch massaal naar Nederland af te zakken. Het dreigement is voorpaginanieuws in de lokale krant Tubantia, dat meldt dat alvast extra politie is opgeroepen.
  [naar artikel]
 48. Zwarte vlaggen en rouwaffiches tegen circulatieplan in Gent (25/09/2017 - VRT NWS)
  In Gent hangen er rouwaffiches en zwarte vlaggen langs de as Rozemarijnstraat-Papegaaistraat-Houtlei. De bewoners hebben het helemaal gehad met het drukke verkeer.  
  [naar artikel]
 49. Vlaggen morgen halfstok in heel België (20/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon kondigt aan dat de vlaggen in België morgen halfstok zullen hangen uit medeleven met
  [naar artikel]
 50. Amerikaanse vlaggen halfstok voor slachtoffers (04/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Verenigde Staten zullen de Amerikaanse vlaggen aan officiële gebouwen tot en met 8 augustus halfstok hangen als eerbetoon aan de slachtoffers...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.