Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 August 2020
15:09 uur

Onkruid in centrum Lummen staat meer dan een meter hoog: “Taak van bouwheer”

Het Belang van Limburg

01/08/2020 - 16:11

Op het Charles Wellensplein, in de Dorpsstraat en op en rond het binnenplein naast het administratief centrum Binnenvrijheid staat het onkruid tot meer dan een meter hoog. Buurtbewoners en ook andere Lummenaren klagen, maar volgens burgemeester Wouters zullen de problemen op de twee eerste plaatsen volgende week opgelost worden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Groendienst kan woekerend onkruid op binnenplein stadhuis niet de baas (01/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op het binnenplein van het Genkse stadhuis is het onkruid op sommige plaatsen tot meer dan een meter hoog gewassen en hebben de geplante struiken hun afgebakende zones al ruimschoots overschreden.
  [naar artikel]
 2. Onkruid woekert op treinperrons (26/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Wie regelmatig de trein neemt kan er niet naast kijken: nagenoeg overal woekert het onkruid op de perrons. Struikgroei van een meter hoog en meer zijn al lang geen uitzondering meer. “We zijn ons daarvan bewust”, zegt NMBS-woordvoerder Geert Dierckx. Nu pesticiden niet meer mogen, zoeken we naar alternatieven om dat onkruid te verwijderen. Komt daarbij dat sporen buiten dienst moeten worden gesteld bij dat onderhoud. Maar we lossen dat probleem zeker op”.
  [naar artikel]
 3. Ergernis over onkruid op Bilzens kerkhof (06/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Onkruid, onkruid en nog eens onkruid. Terwijl 1 november - Allerheiligen - nog ver af is, zitten gemeentearbeiders overal in Limburg met de handen in het haar. Het onkruid overwoekert onze kerkhoven. De uitleg is eenvoudig: er mag niet meer met pesticiden gesproeid worden.
  [naar artikel]
 4. Lange file door dodelijke crash op E314 (07/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Door een dodelijk ongeval op de E314 tussen Lummen en Leuven ter hoogte van Lummen-Centrum is het momenteel lang aanschuiven tussen Circuit Zolder en Lummen-Centrum. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Wie van Hasselt naar Gent of Brussel moet staat er een uur in de file, en kan daarom beter omrijden via Antwerpen.
  [naar artikel]
 5. Hinder op de weg door ongeval in Lummen (23/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een ongeval op de E314 ter hoogte van Lummen-centrum zorgt sinds 6.15 uur voor hinder in de richting van Leuven. Er staat een file van Lummen tot Halen.
  [naar artikel]
 6. Hellende Eiffeltoren gespot in centrum van Sint-Truiden (10/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De WK-gekte in onze provincie begint steeds vreemdere vormen aan te nemen. Zo staat er sinds vanmiddag plots een Eiffeltoren in het centrum van Sint-Truiden. Het gevaarte van 12 meter hoog staat wel een beetje scheef.
  [naar artikel]
 7. Zonnerobot wiedt (11/02/2019 - De Tijd)
  12:06 Hij weegt 10 kilo, is 30 cm hoog en legt 500 meter per uur af. Vitriver, de kleine robotmaaier die via gps bestuurd wordt en energie krijgt uit zonnepanelen, verwijdert onkruid tussen de wijnranken in...
  [naar artikel]
 8. File van Circuit-Zolder tot Halen door ongeval (23/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Door een ongeval op de E314 ter hoogte van Lummen-Centrum staat er momenteel een file van Circuit-Zolder tot in Halen. Wie van Lummen naar Brussel rijdt, zal over dat traject 1 uur en 50 minuten doen. Het Vlaams Verkeerscentrum meldt ondertussen wel dat het ongeval op de E314 ter hoogte van Lummen-Centrum is afgehandeld.
  [naar artikel]
 9. GAS-boetes voor onkruid in Mesen: ‘Wanneer is onkruid nu eigenlijk onkruid?’ (24/08/2019 - De Morgen)
  Drie weken tijd hebben ze om hun voetpad onkruidvrij te maken. Doen ze dat niet, dan krijgen de inwoners van het West-Vlaamse Mesen een GAS-boete. De maatregel zorgt in het doorgaans vredige stadje vooral voor verwarring. ‘Wanneer is onkruid nu eigenlijk onkruid?’
  [naar artikel]
 10. Onkruid aan kerkhof Berg bestreden met nieuw product (02/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Onkruid aanpakken blijft een moeilijke taak. Branden is gevaarlijk, wieden is zeer arbeidsintensief. Daarom hebben we in Tongeren geopteerd om een proefopstelling van een nieuw product uit te testen op het kerkhof van Berg.
  [naar artikel]
 11. VIDEO. Brandkraan in Los Angeles spuit meer dan vijftien meter hoog (05/11/2018 - Metro)
  Een brandkraan in Los Angelos spoot zaterdag water zo’n zeven verdiepingen hoog – meer dan vijftien meter hoog – de lucht in. De brandkraan ging kapot doordat een automobilist GTA-gewijs ertegenaan was gereden. De brandweer kon de kraan uiteindelijk afsluiten. Niemand raakte gewond. Het bericht VIDEO. Brandkraan in Los Angeles spuit meer dan vijftien meter hoog verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Onkruid bestrijden doe je zo (31/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Niets zo vervelend als onkruid dat een mooie tuin ontsiert. Je kan onkruid op verschillende manieren te lijf gaan. De bouwsite Livios helpt je een...
  [naar artikel]
 13. Gezocht: onkruid op openbare plaatsen (10/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Sinds januari 2015 mogen gemeenten geen herbiciden meer gebruiken om het onkruid op hun grondgebied uit te roeien. En dat zorgt voor de nodige problemen. Heel wat gemeenten kunnen het onkruid immers niet meer de baas, waardoor veel openbare plaatsen helemaal overwoekerd zijn.
  [naar artikel]
 14. Onkruid vermijden en verwijderen doe je met deze tips (31/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Niets zo vervelend als onkruid dat een mooie tuin ontsiert. Je kan onkruid op verschillende manieren te lijf gaan. De bouwsite Livios helpt je een...
  [naar artikel]
 15. Auto's op Amerikaanse snelweg bedolven onder tuimelkruid  (02/01/2020 - VRT NWS)
  Op een snelweg in de Amerikaanse staat Washington zijn verschillende auto's bedolven onder tuimelkruid. Het onkruid stond enkele meters hoog en kwam door de harde wind op de snelweg terecht. Politie en hulpdiensten hadden tien uur nodig om alle auto's van onder het onkruid te halen.
  [naar artikel]
 16. OVERZICHT. Meer onkruid dan grafstenen: hoe scoort de begraafplaats in uw gemeente? (24/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Het kost gemeenten “bloed, zweet en tranen” om hun begraafplaatsen netjes te houden, nu geen pesticiden meer mogen worden gebruikt. Dat blijkt uit de achtste aflevering van De Grote Gemeentetest, waarvoor onze onze redactie in ­alle Vlaamse gemeenten naar het kerkhof trok. In vijftig gemeenten stond het onkruid veel te hoog. 29 begraafplaatsen scoorden op zowat alle onderzochte punten ondermaats.
  [naar artikel]
 17. Gras en onkruid vatten vuur in tuin: 1.000 vierkante meter vegetatie gaat in vlammen op (18/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  De brandweer werd donderdagmiddag opgeroepen voor een vegetatiebrand in de Mosselstraat in Zerkegem, een deelgemeente van het West-Vlaamse Jabbeke. Daar vatten het gras en onkruid op een perceel achteraan de tuin van een woning vuur. De hulpdiensten konden voorkomen dat de schade beperkt bleef tot de vegetatie van ongeveer 1.000 vierkante meter groot.
  [naar artikel]
 18. VIDEO. Indonesische vulkaan spuwt as 6.000 meter hoog (03/03/2020 - Metro)
  In Indonesië is de Merapi uitgebarsten, de meest actieve vulkanen van het land. De vuurspuwende berg van bijna 3.000 meter hoog spuwt as bijna 6 kilometer de lucht in.  Indonesië bestaat uit 17.000 eilanden met 130 actieve vulkanen. De meest actieve daarvan, de Merapi, is vandaag uitgebarsten. Door aswolken die meer dan 6.000 meter hoog komen, is de luchthaven van Adisumarmo in de stad Solo gesloten. Het centrum voor risicopreventie raadt de mensen aan om minstens 3 kilometer van de vulkaan weg te blijven en zich te beschermen tegen mogelijke lavastromen, rookwolken, en stenen. De 2.968 meter hoge vulkaan barstte in 2010 de laatste keer uit. Er kwamen toen meer dan 300 mensen om het leven en 280.000 inwoners moesten worden geëvacueerd. Het ging toen om de hevigste uitbarsting sinds 1930. Toen kwamen er 1.300 mensen om het leven. Lees ook: Vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland – Twee vermiste slachtoffers van vulkaanuitbarsting officieel doodverklaard Het bericht VIDEO. Indonesische vulkaan spuwt as 6.000 meter hoog verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Vanaf nu kan je weer verdwalen tussen maïs van twee meter hoog in Peer (12/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Als de maïs meer dan twee meter hoog staat, maakt Peer zich op voor een zomer vol verdwaalplezier. Vandaag opent in de Lindebosstraat voor het tiende jaar op rij het maïsdoolhof. De vorige zomers bracht deze tijdelijke attractie telkens maar liefst 10.000 bezoekers op de been.
  [naar artikel]
 20. Onkruid? Zo pak je zelfs de meest hardnekkige soorten aan (19/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De meest efficiënte methode tegen onkruid is de bodem bedekken. Want als er geen kale aarde is, kan onkruid zich niet nestelen. Hoe pak je een...
  [naar artikel]
 21. Plots staat er een muur van vier meter hoog voor je deur (03/06/2018 - De Standaard)
  Een aantal bewoners van het West-Vlaamse Oekene maakt zich zorgen over de keermuur die gebouwd werd langs de Rijksweg. ‘We kijken nu uit op een muur van vier meter hoog.’
  [naar artikel]
 22. Plots staat er een muur van vier meter hoog voor je deur (03/06/2018 - De Standaard)
  Een aantal bewoners van het West-Vlaamse Oekene maakt zich zorgen over de keermuur die gebouwd werd langs de Rijksweg. ‘We kijken nu uit op een muur van vier meter hoog.’
  [naar artikel]
 23. Groendienst kan het onkruid niet meer de baas. En dus steken de inwoners hen een handje toe (07/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf dit jaar mogen de steden en gemeenten geen chemische sproeistoffen meer gebruiken om onkruid te verdelgen. En dat zorgt voor problemen,
  [naar artikel]
 24. Frituur brandt uit bij verwijderen van onkruid met gasbrander door groendienst (25/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  In het centrum van Meensel (Vlaams-Brabant), op de hoek van de Statiestraat en de Wersbeekstraat, is frituur ‘t Pleintje woensdagnamiddag uitgebrand. Het vuur ontstond vermoedelijk toen arbeiders van de groendienst met een gasbrander onkruid verwijderde.
  [naar artikel]
 25. VIDEO. Kinderen testen glijbaan van 20 meter hoog in Truiense Fruitvallei (10/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Sint-Truiden is een toeristische trekpleister rijker. In het wandelgebied van de fruitvallei, middenin de natuur, staat er een gigantische glijbaan van liefst 20 meter hoog. Zo’n 60 lagereschoolkinderen mochten het met een eerste glijbeurt inzegenen.
  [naar artikel]
 26. VIDEO. Paardenkliniek Lummen opent orthopedisch en revalidatiecentrum (24/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De paardenkliniek Equitom in Lummen heeft donderdag haar nieuw orthopedisch en revalidatiecentrum geopend. Het centrum is gespecialiseerd in stamceltherapie en dat is, naar eigen zeggen, uniek in de wereld. De kliniek werd uitgebreid met 4.000 vierkante meter en moet paarden de “specifieke en intensieve zorg en nazorg bieden die ze nodig hebben”, aldus oprichter Tom Mariën in een persbericht.
  [naar artikel]
 27. VIDEO. Paardenkliniek Lummen opent orthopedisch en revalidatiecentrum (24/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De paardenkliniek Equitom in Lummen heeft donderdag haar nieuw orthopedisch en revalidatiecentrum geopend. Het centrum is gespecialiseerd in stamceltherapie en dat is, naar eigen zeggen, uniek in de wereld. De kliniek werd uitgebreid met 4.000 vierkante meter en moet paarden de “specifieke en intensieve zorg en nazorg bieden die ze nodig hebben”, aldus oprichter Tom Mariën in een persbericht.
  [naar artikel]
 28. Seine treedt buiten haar oevers in Parijs, waterpeil blijft stijgen (23/01/2018 - VRT NWS)
  In Parijs is de Seine buiten haar oevers getreden. Het waterpeil van de rivier staat meer dan drie meter hoger dan normaal. Op sommige plaatsen staat het tussen 5,40 en 5,70 meter hoog. De autoriteiten vrezen dat het waterpeil zal stijgen tot zeker 6 meter, het niveau dat ook in juni 2016 werd bereikt.  
  [naar artikel]
 29. "We hadden geen tijd om schrik te hebben": bij dit Waals gezin staat het water twee meter hoog (01/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Soumagne (provincie Luik) moest een familie gered worden omdat het water in hun woning twee meter hoog stond. Door hevige regen en felle...
  [naar artikel]
 30. Waar moet Lantis met 4,5 miljoen kubieke meter Oosterweelgrond naartoe? (25/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Er dreigt een probleem voor Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding. Lantis wil 4,5 miljoen m³ restgrond van de grootschalige wegenwerken in de kleiputten in Terhagen dumpen, maar daartegen komt protest. De bouwheer zoekt naar alternatieven. “Maar die grond moet ergens naartoe.”
  [naar artikel]
 31. Overheid laat domein Molenberg verloederen (04/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse overheid laat het domein Molenberg in Lanaken al een jaar lang verloederen. Vandalen gooien ramen in en breken de deuren open van het voormalige kinderopvanghuis. Het onkruid staat zo'n meter hoog en de gebouwen worden verwaarloosd. Een man die zelf jarenlang verbleef in Molenberg klaagt de zaak aan. Ook burgemeester Marino Keulen vindt dat de overheid haar verantwoordelijkheid moet nemen en de problemen dringend moet aanpakken.
  [naar artikel]
 32. Auto overkop op klaverblad in Lummen (09/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Rond 10 uur zaterdagmorgen is een auto over de kop gegaan op het knooppunt in Lummen, in de richting van Luik. De bestuurder verloor de controle over het stuur in een bocht en reed tegen een vangrail. Het voertuig kwam een tiental meter verder op zijn kop tot stilstand. De persoon werd gewond afgevoerd. Er staat file op de afrit richting Luik.
  [naar artikel]
 33. Opvallende ontdekking: 10 kogelgaten in kerkhaan op 60 meter hoogte (13/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Aan de kerk van Lummen staat deze week een torenkraan van 67 meter om kapotte leien te vervangen, vier nieuwe dakluiken te plaatsen en naden van lekkende dakgoten te herstellen. Ook het torenkruis dat wat scheef staat werd al geïnspecteerd. Opvallende ontdekkingen waren de vele kogelgaten in de kerkhaan en de inscripties op de koperen bol onder het kruis.
  [naar artikel]
 34. Jongen valt van zes meter hoog: “We lagen wat te chillen. En plots brak het dak” (01/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een veertienjarige jongen is gisteren in het centrum van Brugge door het dak van een leegstaande loods gevallen. Hij viel zes meter diep en raakte zwaargewond. Twee vrienden die bij hem waren, belden de hulpdiensten.
  [naar artikel]
 35. Mooiste boom van Vlaanderen staat in Lummen (15/10/2018 - VRT NWS)
  De Onze-Lieve-Vrouwebeuk van Lummen heeft de verkiezing van Boom van het Jaar gewonnen. De rode beuk haalde meer dan 800 stemmen meer dan de plataan van Wippelgem, in Oost-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 36. Hij staat er: de Brusselse kerstboom is 22 meter hoog en komt uit Eupen (17/11/2017 - VRT NWS)
  Vanmorgen is de traditionele kerstboom naar de Grote Markt in Brussel gebracht. De spar is 22 meter hoog, en komt dit jaar uit Eupen. Hij wordt de komende dagen versierd, en is vanaf eind deze maand het middelpunt van Winterpret in Brussel.
  [naar artikel]
 37. Drie auto’s gaan in vlammen op na brandstichting in Lummen (27/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bewoners van de woonwijk Broedersveld ten noorden van Lummen-centrum werden in de nacht van zondag op maandag omstreeks halfdrie opgeschrikt door knallen.
  [naar artikel]
 38. GETEST. Roundup is verboden, met deze ecologische verdelgers bestrijd je onkruid het best (21/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Onkruidverdelgers met daarin glyfosaat, vooral bekend onder de merknaam Round­up, mogen niet meer verkocht worden. Maar met welke verdelgers kan je onkruid dan wel nog doden? We lieten tuinexpert Marc Verachtert zeven onkruiddoders zonder een spatje glyfosaat testen. Ontdek hier welke hun werk goed deden. We geven ook tips hoe je onkruid het best kan bestrijden.
  [naar artikel]
 39. “Stop met onkruid verbranden want voor je het weet staat je huis in brand” (20/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De brandweerkorpsen vragen met aandrang dat mensen stoppen met onkruid te verdelgen door middel van brandertjes. Bijna om de andere dag ontstaat hierdoor ergens in Vlaanderen brand, al enkele keren met zware schade aan woningen.
  [naar artikel]
 40. “Stop met onkruid verbranden want voor je het weet staat je huis in brand” (20/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De brandweerkorpsen vragen met aandrang dat mensen stoppen met onkruid te verdelgen door middel van brandertjes. Bijna om de andere dag ontstaat hierdoor ergens in Vlaanderen brand, al enkele keren met zware schade aan woningen.
  [naar artikel]
 41. Postkantoor Lummen ruim twee maanden na plofkraak opnieuw open (30/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het bpost-kantoor in Lummen is sinds deze week opnieuw open nadat plofkrakers er op 21 juni toesloegen. Om nieuwe plofkaken te voorkomen of doen mislukken werden in Lummen en andere postkantoren een reeks maatregelen getroffen. Zo staat de nieuwe bankautomaat niet meer los in het kantoor.
  [naar artikel]
 42. Hoe ga je onkruid te lijf zonder pesticiden? Deze middeltjes helpen echt (31/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Daar is de lente, en daar is ook het eerste onkruid. Nu we geen klassieke onkruidbestrijders meer mogen gebruiken, grijpen we massaal terug naar...
  [naar artikel]
 43. Reuzenaronskelk staat weer in bloei (26/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de plantentuin van Meise is hét moment van het jaar aangebroken: de reuzenaronskelk staat in bloei. Ze is meer dan twee meter hoog en is maar
  [naar artikel]
 44. “Onkruid tot op ooghoogte en ratten” (04/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een leegstaand huis in de Wilderenlaan in Sint-Truiden is zo verloederd dat het onkruid tot op ooghoogte staat en er ratten rondkruipen. De buurt is het beu. “Al drie jaar vragen we om er iets aan te doen, maar het helpt niet”, zegt buurman Ghislain Toelen. De stad belooft maatregelen.
  [naar artikel]
 45. “180 meter hoog, dat zijn drie basilieken” (24/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tweehonderd inwoners van Vreren zijn niet te spreken over de plannen voor zes windmolens van 180 meter ten zuiden van Vreren en Nerem. “Twee van die molens komen op amper 340 meter van onze huizen”, zegt buurtbewoonster Annie Reynders. “Dat is misschien wettelijk, maar de wetten zijn niet gemaakt voor mastodonten van 180 meter hoog.”
  [naar artikel]
 46. Nieuw record: zandkasteel van 16,679 meter hoog (01/09/2017 - VRT NWS)
  In Duisburg in Duitsland is het hoogste zandkasteel ooit gebouwd. Er was 3.500 ton zand nodig voor een sculptuur van 16,679 meter hoog.
  [naar artikel]
 47. Arbeider overleden na val van 40 meter hoog (08/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het Oost-Vlaamse Erpe-Mere is een Poolse arbeider dinsdagmiddag om het leven gekomen, nadat hij een val maakte van 40 meter hoog. Dat werd
  [naar artikel]
 48. VIDEO. Afstappen in station Zottegem? Veel succes om de netels te ontwijken (18/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  In het station van Zottegem zijn er klachten over de netheid van de perrons. Niet alle perrons liggen er even proper bij. Op sommige plaatsen staat het onkruid centimeters hoog.
  [naar artikel]
 49. Struiken vatten vuur bij onkruid verbranding (31/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer is woensdagnamiddag opgeroepen voor een brand aan de kerk in het centrum van Overpelt. Enkele struiken hadden er vuur gevat nadat het onkruid was verbrand. Door de kurkdroge ondergrond, kon de brand ontstaan. De brandweer spoot de begroeiing in de buurt nat. Enkele auto’s die in de buurt stonden, leken niet te zijn beschadigd. De eigenaars werden wel gecontacteerd om de feiten te melden. (mm)
  [naar artikel]
 50. Superflitspaal betrapte al 7.000 hardrijders in Limburg (27/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hij is bijna 3 meter hoog, ruim een meter breed en weegt 2,5 ton. Zie hier de superflitspaal. De kanjer van een flitskast wordt sinds enkele dagen voor het eerst ingezet door politiezone Limburg Regio Hoofdstad (LRH), in Lummen. De zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken maakt al sinds de zomer gebruik van de superflitspaal en kon zo al bijna 7.000 hardrijders bij de kraag vatten. Ook politiezone Carma overweegt om de reuzenflitspaal in te zetten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.