Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 August 2020
17:22 uur

Waarom halsbandparkieten worden gezien als 'de ratten van de lucht'

Knack

01/08/2020 - 16:40

Parkieten maken officieel geen deel uit van onze natuur, maar ze worden wel steeds talrijker, vooral in de steden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Plots duiken groene halsbandparkieten massaal op in Waterschei (24/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het lijkt erop dat de halsbandparkieten steeds meer terrein winnen in het oosten van het land. Gisteren werd een groep van deze groene exoten gespot in de Stiemerbeekvallei. Aanvankelijk werd gevreesd dat de dieren schade zouden veroorzaken in ons leefmilieu, maar dat valt voorlopig nog mee.
  [naar artikel]
 2. Belgische ratten sporen tuberculose op (28/12/2017 - De Tijd)
  19:20 De Belgische organisatie Apopo traint ratten die 40 procent meer tuberculosepatiënten opsporen dan de traditionele test. De ratten helpen zo om de besmettelijke en dodelijke ziekte in te dijken.
  [naar artikel]
 3. Waarom in het buitenland vaak schoenen in de lucht bengelen (08/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een fenomeen dat je vast en zeker herkent van op reis: schoenen bengelend aan (elektriciteit)kabels in de lucht. Waarom mensen in godsnaam
  [naar artikel]
 4. Gaat onze darmflora aan de haal met ons gemoed? (07/05/2019 - VRT NWS)
  Gestresseerde ratten hebben een andere darmflora dan gewone ratten. Als je de darmbacteriën van die depressieve ratten transplanteert naar gezonde, worden die laatste ook depressief. Dat blijkt uit onderzoek van neurowetenschapper Seema Bhatnagar in het Critical Care at Children’s Hospital of Philadelphia. Het onderzoek leidt misschien ooit naar een behandeling van psychische aandoeningen met gezonde bacterieculturen.
  [naar artikel]
 5. Nu zijn ook hier onaangename ratten te vinden (13/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Ratten in Harelbeke. Je vindt ze tegenwoordig niet enkel figuurlijk langs het Forestierstadion of in voetbalmiddens, ook in de letterlijke vorm worden ze steeds vaker gespot. Oorzaak? De Leiewerken in de stad.
  [naar artikel]
 6. Vertederende vriendschap tussen ratten en kittens in dit kattencafé (13/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Weeskittens in het Brooklyn Cat Cafe hebben een onwaarschijnlijke vriendschap met tamme ratten gesloten. De ratten helpen zelfs de kittens te
  [naar artikel]
 7. Camera’s ingezet in strijd tegen ratten op Lutselusplein (18/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie gaat opnieuw camera’s inzetten in de strijd tegen de ratten op het Lutselusplein. Sinds enkele maanden krioelt het er van het ongedierte. Er werden intussen al verschillende maatregelen zoals het inzetten van gespecialiseerde diensten genomen om het probleem onder controle te krijgen. Maar de overlast verergert steeds en dat ten gevolgen van het gedrag van bewoners. Enkelen kunnen het niet laten om hun vuilzakken altijd buiten te zetten. Gevolg: de ratten hebben voldoende eten. En ratten voeren, is ratten kweken!
  [naar artikel]
 8. Hersenen van ratten na beroerte hersteld met menselijke huidcellen (09/04/2020 - VRT NWS)
  Onderzoekers zijn erin geslaagd de mobiliteit en de tastzin te herstellen van ratten die getroffen waren door een beroerte, door menselijke huidcellen te herprogrammeren om zenuwcellen te worden en die te transplanteren in de hersenen van de ratten. Op lange termijn zou dat kunnen leiden tot het vervangen van dode hersencellen bij patiënten die een beroerte hebben gehad, door nieuwe gezonde cellen.
  [naar artikel]
 9. Wie voor een lucht/lucht warmtepomp gaat, is verzekerd van koele zomers en warme winters (09/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Lucht/lucht warmtepompen zijn milieubewuste toestellen om je woning te koelen en te verwarmen. Ze worden gekenmerkt door een lage CO2-uitstoot en...
  [naar artikel]
 10. Antwerpse ratten gaan op de vlucht voor werken: “Plots zat er een in mijn toiletpot” (13/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Borgerhout worden de jongste weken almaar vaker ratten opgemerkt. Die lopen niet alleen over straat. Suzy Gerarts uit Borgerhout beleefde dinsdagavond de schrik van haar leven toen ze in haar toiletpot een grote rat opmerkte. De ratten zijn wellicht op de vlucht voor werken, mogelijk voor die aan de Leien.
  [naar artikel]
 11. Van lachende ratten tot beschaamde apen (25/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ratten lachen als ze gekriebeld worden, varkens staan optimistischer in het leven als ze een mooi hok hebben en kapucijnaapjes hebben een hekel aan onrechtvaardigheid. De Nederlandse bioloog Frans de Waal legt het verrassende gevoelsleven van dieren bloot in het boek ‘Mama’s laatste omhelzing’.
  [naar artikel]
 12. Katten versus ratten: in New York winnen de ratten (12/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In New York zijn de ratten groot en alomtegenwoordig. Ze lijken dan ook nergens bang voor te zijn, zelfs niet voor katten. Die moeten onderdoen...
  [naar artikel]
 13. Mannen opgelet: dit kan zorgen voor erectiestoornissen (09/02/2019 - Metro)
  Uit een onderzoek op ratten is vastgesteld dat mannen, die worden blootgesteld aan een grote hoeveelheid luchtvervuiling, het moeilijker hebben om een erectie te krijgen. Niet alleen de genitaliën ondervinden problemen, maar ook de longen. Het onderzoek werd gepubliceerd in ‘The Journal Of Sexual Medicine’. Wetenschappers hebben op veertig ratten getest. Drie groepen van tien ratten werden blootgesteld aan vervuilde lucht. Eén groep gedurende twee uur, de andere vier uur en de laatste zes uur. En dat drie maanden lang. Longcapaciteit Door die studie hebben wetenschappers ontdekt dat blootstelling aan luchtvervuiling de bloedsomloop zou verminderen naar de genitaliën. Niet alleen die ondervinden problemen, in het onderzoek ziet men ook de longcapaciteit dalen waardoor je minder goed kan ademen. Lees ook : Drie mannen waarschijnlijk omgekomen door giftige dampen Het bericht Mannen opgelet: dit kan zorgen voor erectiestoornissen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Wegenwerken op kruispunt Dorpsstraat jagen ratten de straat op: “Ze zoeken veiligere oorden op” (24/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Ter hoogte van het kruispunt van Abtsdreef, Laageind en Dorpsstraat worden de jongste dagen geregeld overstekende ratten waargenomen. Dat zorgt voor wat onrust. De gemeentediensten bekijken de situatie, maar laat weten dat van een rattenplaag geen sprake is.
  [naar artikel]
 15. Heldhaftige ratten helpen met de strijd tegen tbc (28/07/2017 - De Morgen)
  Vzw Apopo leidde al ratten op om landmijnen te detecteren Tanzania, Mozambique en Vietnam. De diertjes kunnen dankzij hun goede neus mensenlevens redden door het ontmijningstraject te vergemakkelijken, ze zijn ook zo licht dat ze de mijnen niet tot ontploffing brengen. Ondertussen traint dezelfde vzw ratten om tuberculose (tbc) op te sporen bij mensen. En ze lijken het beter te doen dan de klassieke methodes. Dat schrijft The Guardian.
  [naar artikel]
 16. Waarom worden onze pakjes in veel te grote dozen geleverd? En waarom zoveel afval? "Er wordt lucht getransporteerd" (18/12/2019 - VRT NWS)
  Met de feestdagen in zicht rijden pakjesdiensten aan en af. Onderzoeksbureau Gfk berekende dat e-commerce in België dit jaar opnieuw met 6% stijgt, en dan werd het laatste kwartaal niet eens meegerekend. De consument lust onlinekoopjes, maar ergert zich wel aan de verpakking. Waarom moeten dozen zo groot zijn? Waarom moeten ze zoveel afval bevatten?
  [naar artikel]
 17. Veel meer klachten over ratten door droogte (30/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De verdelgers van ongedierte hebben tegenwoordig meer werk, want de laatste tijd komen er alsmaar meer klachten binnen over ratten. Ook de winkelketens merken dat de vraag naar rattenvallen en -gif groter is. Met het warme weekend in het vooruitzicht en de bijhorende droogte, kruipen de ratten graag uit de riolen en dat kan het probleem dus nog erger maken.
  [naar artikel]
 18. Gevangenen smokkelen drugs, geld én telefoons in dode ratten (25/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Britse criminelen hebben dode ratten gebruikt voor het smokkelen van geld, drugs en telefoons. De ratten werden opengesneden en de lichamen...
  [naar artikel]
 19. VS zetten ratten in tegen wildsmokkelaars (30/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten willen Afrikaanse ratten inzetten om gesmokkelde diersoorten op te sporen in de havens van Tanzania. In een eerste testfase
  [naar artikel]
 20. Mysterie van de dag: waarom botsen vogels nooit op elkaar in de lucht? (09/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom botsen vogels nooit op elkaar in de lucht?
  [naar artikel]
 21. Rattenplaag teistert buurt in Mortsel (22/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De stad Mortsel lijkt geplaagd te worden door een rattenplaag. Vooral in de wijk rond de Mayerlei en de Vlaslaan komen de dieren massaal voor. Het gemeentebestuur probeert de ratten die op openbaar domein zitten te verdelgen, maar roept ook op om de ratten die in de privétuinen zitten, zelf te bestrijden.
  [naar artikel]
 22. Buurman voedert ratten, bewoners durven hun tuin niet meer in (29/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Enkele bewoners van de Molenstraat in Hoevenen (Stabroek) durven hun tuin niet meer in, omdat die overwoekerd wordt door tientallen ratten. Oorzaak van het probleem is een buurman die de ratten met opzet zou voederen. Dat meldt atv.
  [naar artikel]
 23. Ratten vermijden andere ratten pijn te doen (06/03/2020 - VRT NWS)
  Nederlandse onderzoekers hebben aangetoond dat mannetjes- en vrouwtjesratten 'harm aversion' vertonen, een afkeer van kwaad. Het verschijnsel is bij de ratten afhankelijk van het hersengebied dat bij mensen met empathie geassocieerd wordt. Dit geeft aan dat harm aversion diepgeworteld is in onze biologie, en het opent mogelijkheden voor onderzoek naar hoe men harm aversion kan laten toenemen bij bepaalde psychiatrische aandoeningen.
  [naar artikel]
 24. Buurman voedert ratten, bewoners durven hun tuin niet meer in (29/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Enkele bewoners in de Antwerpse gemeente Hoevenen (Stabroek) durven hun tuin niet meer in, omdat die overwoekerd wordt door tientallen ratten. Oorzaak van het probleem is een buurman die de ratten met opzet zou voederen. Dat meldt atv.
  [naar artikel]
 25. Heldhaftige ratten helpen met de strijd tegen tbc (28/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vzw Apopo leidde al ratten op om landmijnen te detecteren Tanzania, Mozambique en Vietnam. De diertjes kunnen dankzij hun goede neus mensenlevens
  [naar artikel]
 26. Bang voor ratten? Nu niet meer (27/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Diane Özdamar, een 32-jarige kunstenares uit Montreal (Canada), heeft een missie: het slechte imago van ratten opvijzelen. Ze maakt al sinds 2008
  [naar artikel]
 27. Na het kattencafé gaat deze pop-up nog een stap verder (19/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De combinatie van koffie en ratten klinkt bijzonder onsmakelijk. En toch wil attractiepark San Francisco Dungeon begin juli 18 bruine ratten loslaten in hun pop-up café.
  [naar artikel]
 28. Ratten spelen graag verstoppertje en giechelen als mens hen vindt (13/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vervelende ratten die zich verstoppen in donkere kelders of plots voor je voeten wegschieten, bedoelen het misschien goed. Volgens een Duits...
  [naar artikel]
 29. Ratten- en muizenplaag dreigt in Nederland (15/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er gaat een streep door ratten- en muizengif. Goed voor roofvogels. Maar slecht voor onbeschermde stallen en steden. Het is een gevolg van het...
  [naar artikel]
 30. Na Parijs, nu Brussel… Ratten nemen de hoofdstad in (14/12/2016 - Express)
  Parijs heeft recent het nieuws gehaald met de aankondiging om de strijd met de grote rattenpopulatie in de stad aan te gaan, maar ook andere metropolen in de wereld worden met gelijkaardige problemen geconfronteerd. Onder meer in Brussel kunnen geregeld ratten worden opgemerkt. Volgens experts zouden in de Belgische hoofdstad voor elke inwoner tussen twee en drie ratten kunnen worden geteld. Inmiddels hebben de Brusselse gemeenten een aantal gespecialiseerde ondernemingen ingeschakeld om het probleem aan te pakken en de ratten en ander ongedierte uit te roeien. “Met de komst van de winter kunnen steeds meer ratten in het straatbeeld worden opgemerkt,” zegt Georges Moreau, operationeel verantwoordelijke bij het bedrijf All Hygiene Company, gespecialiseerd in de bestrijding van ongedierte. “Er kan gewag gemaakt worden van een wereldwijd probleem. In de Brusselse regio blijft geen enkele gemeente gespaard en het bedrijf heeft ook al moeten optreden in de ambassades van Canada en Rusland. Maar ook in Wallonië moet geregeld tegen ratten acties worden gevoerd.” Afvalverwerker Er kunnen volgens de specialisten verschillende redenen worden aangehaald voor de aanwezigheid van de ratten in het straatbeeld. Verwezen wordt onder meer naar het grote aantal werven in uitvoering, waardoor de dieren elders een onderkomen moeten zoeken. Daarnaast is er echter ook de toename van het huishoudelijke afval door de toename van de bevolking van de stad. “De ratten hebben doorheen de geschiedenis de mens gevolgd en zich om het menselijk afval bekommerd,” benadrukt Xavier Hubert, gerant van het gespecialiseerde bedrijf Una Desinfection. “De rat is, net zoals de duif, een goede afvalverwerker. De grote beschikbaarheid aan voedselresten heeft echter tot een overbevolking geleid.” Jaarlijks worden door elke Brusselse gemeente twee verdelgingscampagnes georganiseerd. Vooral in wijken met een grote bevolkingsdichtheid zou het probleem bijzonder acuut kunnen worden. The post Na Parijs, nu Brussel… Ratten nemen de hoofdstad in appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 31. De ratten van professor Séralini (07/04/2019 - De Morgen)
  Een Franse studie geeft aan dat ratten kanker krijgen van levenslang ggo-maïs eten. De reacties zijn vernietigend, maar de onderzoekers houden voet bij stuk. Terecht? 'De Morgen' beantwoordt de zes hamvragen.
  [naar artikel]
 32. Tweehonderd ratten in de tuin: dat vraagt om een petitie (12/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  De inwoners van de Hooigaardestraat in Vilvoorde zitten met een rattenplaag. Een van de buren ving intussen al 200 ratten. Buurtbewoonster Claire Nardon startte een petitie om het stadsbestuur wakker te schudden.
  [naar artikel]
 33. En de Ratten, zij zingen verbeten voort (14/04/2019 - De Morgen)
  De supporters zijn het enige kapitaal dat Beerschot nog heeft. Wat denken die? En waarom kwamen ze afgelopen donderdag massaal bijeen in Wilrijk?
  [naar artikel]
 34. En de Ratten, zij zingen verbeten voort (12/04/2019 - De Morgen)
  De supporters zijn het enige kapitaal dat Beerschot nog heeft. Wat denken die? En waarom kwamen ze afgelopen donderdag massaal bijeen in Wilrijk?
  [naar artikel]
 35. Kat steekt altijd twee poten in de lucht, maar niemand weet waarom (24/09/2018 - Metro)
  Op Instagram vind je tal van verschillende profielen voor katten. Maar een Amerikaanse man is wel een heel bijzonder profiel begonnen voor zijn kat. Peter Mares zag hoe zijn kat Keys haar poten in de lucht stak en maakte daar snel een foto van. Het bleef niet bij die ene keer… Keys heeft ondertussen al meer dan 55.000 volgers, maar het is nog steeds niet duidelijk waarom ze haar poten altijd in de lucht steekt. De beelden zijn alleszins hilarisch.   View this post on Instagram   Hangin with this cool cat #keys #majorkeys #goalkitty #putyourpawsup A post shared by @ goalkitty on May 23, 2018 at 12:47pm PDT Lees ook : Deze 9 hondenrassen komen purrrr-fect overeen met je kat Het bericht Kat steekt altijd twee poten in de lucht, maar niemand weet waarom verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Kat steekt altijd twee poten in de lucht, maar niemand weet waarom (18/09/2018 - Metro)
  Op Instagram vind je tal van verschillende profielen voor katten. Maar een Amerikaanse man is wel een heel bijzonder profiel begonnen voor zijn kat. Peter Mares zag hoe zijn kat Keys haar poten in de lucht stak en maakte daar snel een foto van. Het bleef niet bij die ene keer… Keys heeft ondertussen al meer dan 55.000 volgers, maar het is nog steeds niet duidelijk waarom ze haar poten altijd in de lucht steekt. De beelden zijn alleszins hilarisch.   View this post on Instagram   Hangin with this cool cat #keys #majorkeys #goalkitty #putyourpawsup A post shared by @ goalkitty on May 23, 2018 at 12:47pm PDT Lees ook : Deze 9 hondenrassen komen purrrr-fect overeen met je kat Het bericht Kat steekt altijd twee poten in de lucht, maar niemand weet waarom verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Dit is waarom je je haar beter niet aan de lucht laat drogen (13/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het is geen geheim dat hitte slecht is voor je haar. Maar wie dacht dat je lokken gewoon aan de lucht laten drogen een minder schadelijk...
  [naar artikel]
 38. Ook de ratten in Manhattan leven net als de bewoners in hun eigen wijk (01/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie grootstad zegt, zegt ratten. Ook New York City wordt zwaar geteisterd door de knaagdieren. Student Matthew Combs deed er twee jaar lang...
  [naar artikel]
 39. Waarom kakkerlakken ons de stuipen op het lijf jagen (14/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een kakkerlak tegenkomen op reis staat garant voor een luide gil en/of enkele meters de lucht in springen. Maar waarom zijn we eigenlijk zo bang
  [naar artikel]
 40. Wat zegt de wetenschap: was de lucht vroeger schoner dan nu? (30/12/2019 - Knack)
  Op 1 januari 2020 krijgt - na Antwerpen en Brussel - ook Gent een lage-emissiezone: oude, vervuilende wagens worden gebannen uit de stad. Het doel: propere en gezonde lucht voor de stadsbewoners. Maar, wat is dat eigenlijk, schone lucht? Helpt een lage-emissiezone eraan? Welke stoffen horen wel en niet thuis in de lucht die we dagelijks inademen? Hoe ongezond is dat allemaal? Is het erger met onze...
  [naar artikel]
 41. Criminelen smokkelen ratten vol drugs binnen in gevangenis (25/03/2019 - Metro)
  Criminelen hebben dode ratten over de omheining gegooid van een gevangenis in het Verenigd Koninkrijk. Hun buik werd opengenaaid en vol drugs, gsm’s en andere smokkelwaar gestoken. Drie van de knaagdieren werden gevonden binnen de gevangenis HMP Guys Marsh in Dorset.  In de gevangenis van Dorset in het Verenigd Koninkrijk hebben bewakers ratten gevonden die gevuld waren met smokkelwaar. Bewakers merkten de genaaide buik op en sneden de ratten open. Ze vonden telefoons en opladers, simkaarten, sigarettenpapier en verschillende drugs.  De ratten werden vermoedelijk door smokkelaars over de omheining gegooid, zodat gevangenen ze konden vinden. Als de beveiliging de dode knaagdieren niet had gevonden, waren de spullen in de gevangenis verkocht “waardoor ze chaos en geweld zouden veroorzaken”, dat zegt het Britse ministerie van Justitie aan Metro News. Gevaar Tennisballen en duiven werden in het verleden al gebruikt om smokkelwaar in gevangenissen te smokkelen. Maar het ministerie zegt dat de vondst in Guys Marsh eerder deze maand het eerste geval was waarbij ratten gebruikt werden. “Dit toont hoe ver criminelen zullen gaan om spullen in de gevangenis te smokkelen, en onderstreept waarom ons werk zo belangrijk is”, zegt minister van gevangenissen Rory Stewart. “Drugs en mobiele telefoons achter de tralies brengen gevangenen, gevangenisbewaarders en het publiek in gevaar. Daarom moeten we de beveiliging versterken.” Lees ook : Katten in New York lusten geen ratten meer Het bericht Criminelen smokkelen ratten vol drugs binnen in gevangenis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Deze kat steekt hele tijd haar poten in de lucht en niemand weet waarom (18/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse man is een bijzonder Instagramprofiel begonnen voor zijn kat. Toen Keys op een ochtend plots haar poten in de lucht stak, nam Peter...
  [naar artikel]
 43. Nieuwste technologie zuivert lucht parking Gedempte Zuiderdokken: “70% van de vervuilde deeltjes halen we uit de lucht” (03/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bio-ingenieurs van de Universiteit Antwerpen gaan aan de hand van virtuele modellen bepalen hoe de lucht in parking Steendok onder de Gedempte Zuiderdokken zuiver kan worden gemaakt. “Daarbij zal gebruik worden gemaakt van de allerbeste technologie”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).
  [naar artikel]
 44. “Al 20 dode ratten gevonden na plaatsing van gifbuizen” (24/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bewoners van de Molenstraat in Hoevenen (Stabroek) getuigden enkele weken geleden over het leger ratten dat daar de buurt terroriseerde. Sindsdien probeerde exotenbestrijder Tim Bastiaens van de provincie de plaag onder controle te krijgen. Dat lijkt nu gelukt.
  [naar artikel]
 45. Is er nog ergens schone lucht? En helpt een lage-emissiezone om schonere lucht te krijgen? (30/12/2019 - VRT NWS)
  Op 1 januari 2020 krijgt -na Antwerpen en Brussel- ook Gent een lage-emissiezone: oude, vervuilende wagens worden gebannen uit het stadscentrum. Het doel: propere en gezonde lucht voor de stadsbewoners. Maar, wat is dat eigenlijk, schone lucht? En helpt een lage-emissiezone? Prof. dr. Tim Nawrot is milieu-epidemioloog en legt het uit.
  [naar artikel]
 46. VIDEO. Honderden ratten teisteren Italiaans dorpje Gattolino (25/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Italiaanse dorpje Gattolino ligt al een aantal dagen vol met tientallen dode ratten. De dieren springen namelijk voor auto’s en vallen elkaar...
  [naar artikel]
 47. Waarom #selfcare net ongezond kan zijn (25/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gezondheid, succes en geluk worden steeds meer gezien als onze eigen verantwoordelijkheid. Apps, activitytrackers, een bibliotheek vol...
  [naar artikel]
 48. Waarom Vlaamse 50-plussers niet meer aan job geraken: gezien als minder flexibel en technologisch minder vaardig (03/01/2020 - Express)
  Vlaamse 50-plussers hebben significant minder kans om uitgenodigd te worden op een sollicitatiegesprek dan jongere werkzoekenden. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Gent. Nieuw internationaal onderzoek bevestigt die tendens. Het onderzoek komt er vanuit de vaststelling dat de werkzaamheidsgraad onder 55- tot 64-jarigen hier nog altijd een stuk lager ligt dan in onze […] The post Waarom Vlaamse 50-plussers niet meer aan job geraken: gezien als minder flexibel en technologisch minder vaardig appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Ratten hebben er de tijd van hun leven, maar Rome worstelt vooral met stinkend afval (13/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Uitpuilende vuilnisbakken en ratten die zich op straat tegoed doen aan afval zorgen in Rome voor een crisis. Het stinkende vuilnis trekt ongedierte...
  [naar artikel]
 50. Lichtstad krioelt van de ratten (22/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  ParijsZe zijn twee keer zo talrijk als de menselijke bewoners. Ze zijn overal. En ze zijn steeds brutaler. De ratten van Parijs vormen zo langzamerhand een plaag die nu ook de paleizen van de Republiek heeft bereikt en een doorslaggevende rol kan spelen in de gemeenteraadsverkiezingen van 2020.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.