Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 August 2020
02:25 uur

Onze Anderlecht-watcher na nederlaag van paars-wit tegen Lille: “RSCA heeft een basiself en…een spitsenprobleem”

Het Laatste Nieuws

01/08/2020 - 17:04

Anderlecht was matig in de laatste test richting competitiestart. Op Lille ging het terecht onderuit: 2-0. Wat hebben we geleerd vandaag? Onze...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Onze Anderlecht-watcher voorspelt moeilijke transferperiode voor paars-wit, máár: “gelukkig is er nog talent” (04/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Officieel wilde niemand reageren, maar de keuze om nú al de stekker uit de competitie te trekken, zorgt in (delen van) de RSCA-wandelgangen voor...
  [naar artikel]
 2. Onze RSCA-watcher vindt dat paars-wit niet meer naar klassement moet kijken: “Half mirakel dat Anderlecht zo lang in PO1-race bleef” (15/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Anderlecht hoeft niet meer naar het klassement te kijken. Het speelt play-off 2. Dat mogen we nu wel stellen, toch?
  [naar artikel]
 3. VIDEO. Onze STVV-watcher blikt vooruit op STVV - Zulte Waregem (02/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  STVV ontvangt zondagavond op Stayen Zulte Waregem. Kunnen de Kanaries zich herpakken na de nederlaag in Charleroi? Wijzigt Marc Brys zijn basiself? En zal sterkhouder Roman Bezus spelen of niet? Wij vroegen het aan onze STVV-watcher Gunter Schoofs.
  [naar artikel]
 4. Onze Anderlecht-watcher: “Anderlecht kreeg voetballes op Club Brugge, het zou zomaar kunnen dat dit meer beschamend was” (25/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  K*tvoetbal. Lelijk. Lelijker. Lelijkst. RSC Anderlecht op Eupen. Dit paars-wit is Vincent Kompany niet waard.
  [naar artikel]
 5. LIVE: weinig verrassingen in basiself Anderlecht, Andrijasevic start bij Gent (13/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de strijd om de tweede plaats heeft Anderlecht het na de thuisnederlaag tegen Standard niet meer in eigen handen. Paars-wit moet meer dan...
  [naar artikel]
 6. Elk zijn waarheid: visies Vercauteren en Kompany over spitsenprobleem lopen uiteen (20/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De prestatie van Anderlecht was bevredigend. Die van de 18-jarige doelpuntenmaker Colassin ook. Heeft paars-wit wel een extra spits nodig? Een...
  [naar artikel]
 7. Onze KRC Genk-watcher blikt vooruit op de topper tegen Anderlecht (14/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  De topper van de zevende speeldag wordt zaterdagavond in de Luminus Arena gespeeld. KRC Genk ontvangt dan immers RSC Anderlecht. Blauw-wit kon in de reguliere competitie al 20 jaar geen thuiswedstrijd meer winnen tegen de Brusselaars. Kunnen de Genkies die vloek eindelijk doorbreken? Hoe wordt de afwezigheid van de geschorste Malinovskyi opgevangen? En wordt Genk-Anderlecht een klassieker? Wij vroegen het aan onze KRC Genk-watcher Marnik Geukens.
  [naar artikel]
 8. Anderlecht beëindigt stage met 2-1 nederlaag tegen Duitse tweedeklasser (13/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Anderlecht heeft zondag zijn stage in het Spaanse Pinatar afgesloten met een 2-1 nederlaag tegen Heidenheim, het nummer zes in de Duitse tweede klasse. Fred Rutten verliest zo voor het eerst als coach van paars-wit na de 3-2 zege tegen Hoffenheim van vrijdag.
  [naar artikel]
 9. Onze Anderlecht-watcher ziet dat er nog zekerheden zijn bij paars-wit: “Ineenzakken als een pudding. Uit het niets. Nog maar eens” (25/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn nog zekerheden in het leven op R.S.C. Anderlecht.
  [naar artikel]
 10. PO1-preview van AA-Gent - Anderlecht: "Paars-wit mist dit seizoen gewoon wat kwaliteit" (13/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Anderlecht ligt na hun nederlaag tegen Standard uit de titelrace. Speelt paars-wit in de Ghelamco Arena alles of niets voor de tweede plaats of...
  [naar artikel]
 11. VIDEO. Zwak Anderlecht in eerste match zonder Vanhaezebrouck pijnlijk onderuit tegen Moeskroen: paars-wit blijft achter met één op vijftien (22/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Waar eindigt de vrije val van Anderlecht? Na een 3-1 nederlaag in Moeskroen kan paars-wit morgen zowaar uit de top zes vallen. Ongezien.
  [naar artikel]
 12. Onze Anderlecht-watcher zag vreugde en verdriet bij paars-wit: “Crisis niet bezworen na dit misbaksel” (26/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hier zal nog over gepraat worden. Omdat Kompany uitviel. Omdat Anderlecht flirtte met de uitschakeling. En omdat het met veel geluk toch won. Bizar...
  [naar artikel]
 13. Onze Anderlecht-watcher: “Het proces is niet meer, het zou zomaar kunnen dat dit meer beschamend was dan de voetballes in Brugge” (25/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  K*tvoetbal. Lelijk. Lelijker. Lelijkst. RSC Anderlecht op Eupen. Dit paars-wit is Vincent Kompany niet waard.
  [naar artikel]
 14. ANALYSE. “Wie is nu eigenlijk de baas bij Anderlecht?” (01/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Stop er gewoon mee, Anderlecht. Paars-wit speelde tegen KV Oostende weer volgens alle principes van Vincent Kompany en verloor met 3-2. Tegen KVO godbetert. Met Vince The Prince in de ploeg won RSCA nog geen één keer. Play-off 1 is héél ver weg. Het wordt te gek voor woorden.
  [naar artikel]
 15. Onze Anderlecht-watcher verklaart waarom RSCA niet echt kan rekenen op Lazar Markovic: “Geniaal, maar o zo broos” (20/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Twee matchen in de basis en hij is alweer geblesseerd. Lazar Markovic (24) bewees tegen Club Brugge nochtans dat hij Anderlecht kon inspireren, maar daarna miste hij Standard door een adductorenblessure. Hoe technisch onderlegd hij ook is, op zo’n huurling kun je moeilijk rekenen. In Servië vragen ze zich af of Markovic ooit nog verlost raakt van al die kwaaltjes.
  [naar artikel]
 16. LIVE (18u). Van Crombrugge maakt debuut bij RSCA, ook Sandler en Dewaele in basiself (04/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  • Le Canonnier • Aftrap: 18u • Ref: Christof Dierick • Anderlecht verloor op speeldag 1 tegen KVO
  [naar artikel]
 17. LIVE. Van Crombrugge maakt debuut bij RSCA, ook Sandler en Dewaele in basiself (04/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  • Le Canonnier • Aftrap: 18u • Ref: Christof Dierick • Anderlecht verloor op speeldag 1 tegen KVO
  [naar artikel]
 18. Valse start voor Anderlecht en Kompany: KVO smeert paars-wit nederlaag aan (28/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een wederoptreden in mineur voor Vincent Kompany. Anderlecht opende in eigen huis het nieuwe seizoen met een nederlaag tegen KV Oostende: 1-2....
  [naar artikel]
 19. Onze Anderlecht-watcher ziet dat de coach Kompany wel degelijk een stapje opzij zet (09/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De coach Vincent Kompany is (net niet) monddood. Frank ­Vercauteren (62) was op zijn tweede werkdag bij RSCA duidelijk. “Ik sta in de vuurlijn.”
  [naar artikel]
 20. Onze Anderlecht-watcher vindt dat paars-wit niet meer naar klassement moet kijken: “Half mirakel dat Anderlecht zo lang in PO1-race bleef” (15/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Anderlecht hoeft niet meer naar het klassement te kijken. Het speelt play-off 2. Dat mogen we nu wel stellen, toch?
  [naar artikel]
 21. Match achter gesloten deuren, 5.000 euro boete en forfaitnederlaag voor RSCA (30/04/2019 - Metro)
  De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft beslist RSC Anderlecht een match achter gesloten deuren op te leggen, nadat de Clasico tegen Standard van 12 april definitief gestaakt was door toedoen van paars-witte vuurpijlen. De disciplinaire instantie smeert de Brusselaars ook een forfaitnederlaag, een boete van 5.000 euro en een alternatieve sanctie aan. RSC Anderlecht liet bij monde van huisadvocaat Luc Deleu al verstaan zich enkel te willen verzetten tegen de match achter gesloten deuren. Paars-wit heeft vijftien dagen om beroep aan te tekenen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). De Clasico in Luik werd na amper 31 minuten stilgelegd bij een 2-0 stand, omdat er herhaaldelijk vuurpijlen uit het Anderlecht-vak werden gegooid op het veld. bron: Belga Het bericht Match achter gesloten deuren, 5.000 euro boete en forfaitnederlaag voor RSCA verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. “Voor 550.000 euro en een goede sfeer”: onze RSCA-watcher snapt waarom Anderlecht concurrent ‘versterkt’ (28/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sms’je gisteren: “Misschien dat ze nu stilaan in gang kunnen schieten.” Waarna alle gecontacteerde makelaars vertelden: “Niks gehoord van...
  [naar artikel]
 23. KRC-watcher beoordeelt prestaties na nederlaag tegen Antwerp: “Vukovic gaat niet vrijuit” (02/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Onze verslaggever houdt de prestaties van KRC onder de loep na de nederlaag tegen Antwerp.
  [naar artikel]
 24. Anderlecht krijgt eerste straf voor supportersprotesten: Pro League legt RSCA stevige boete op (13/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  RSC Anderlecht zal een vergoeding van 50.000 euro moeten betalen aan de Pro League, nadat paars-witte supporters vrijdagavond de definitieve stillegging van de Clasico op bezoek bij Standard hadden veroorzaakt. Die competitiematch werd na amper 33 minuten bij een 2-0-stand afgefloten nadat de harde kern van RSCA vuurpijlen en rookbommen bleef gooien op Sclessin.
  [naar artikel]
 25. Onze Anderlecht-watcher zag een dramatisch paars-wit toch winnen: “Liever mét schaamrood richting play-off 1 dan niet, zeker?” (26/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  U moet het gezien hebben om te geloven hoe onterecht de overwinning van Anderlecht was. Maar ach: liever mét schaamrood richting play-off 1 dan...
  [naar artikel]
 26. Waarom Anderlecht een mirakel nodig heeft om Play-off 1 nog te halen (02/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Anderlecht mag zich stilaan opmaken voor matchen tegen Virton en Eupen in Play-off 2. Paars-wit heeft nu 14 op 39. In tien jaar play-offs knokte alleen AA Gent zich ooit met een lager puntenaantal – 13 op 39 – na 13 speeldagen nog naar de top zes. Een klein mirakel, en de Buffalo’s waren toen sterker dan het huidige RSCA. Als Anderlecht dit weekend niet wint van Cercle, is het helemaal over en uit.
  [naar artikel]
 27. Onze STVV-watcher blikt vooruit op STVV-Moeskroen: “Er bestaan geen hapklare brokken voor STVV” (05/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  STVV ontvangt zaterdagavond op Stayen rode lantaarn Moeskroen. Is Moeskroen een hapklare brok voor de Kanaries? Worden er wijzigingen verwacht in de Truiense basiself? En mogen we meer volk verwachten op Stayen? We vroegen het aan onze STVV-watcher Gunter Schoofs.
  [naar artikel]
 28. Rob Rensenbrink overleden – Rensenbrink is “mooiste linksvoor uit de geschiedenis van RSCA” (25/01/2020 - Metro)
  RSC Anderlecht rouwt om Rob ‘Robbie’ Rensenbrink, die vrijdagavond na een slepende spierziekte is overleden op 72-jarige leeftijd. “De ‘slangenmens’ is de mooiste linksvoor uit de geschiedenis van RSCA”, zo staat te lezen op de website van paars-wit. Rensenbrink speelde van 1971 tot 1980 voor Anderlecht. Met paars-wit won hij twee keer de Beker der Bekerwinnaars (1976, 1978), twee landstitels (1972, 1974) en vier bekers (1972, 1973, 1975, 1976). “De directie, de spelers en de medewerkers van RSC Anderlecht wensen alle sterkte toe aan zijn echtgenote Corrie en hun naasten. Zijn overlijden is een zware slag voor wie van RSC Anderlecht houdt”, zo klinkt het op de clubwebsite. “Rob Rensenbrink is een absoluut clubicoon. De ‘slangenmens’ is de mooiste linksvoor uit de geschiedenis van RSCA en hij was een van de architecten van de eerste belangrijke Europese successen van de club. Zijn onnavolgbare techniek, zijn sierlijkheid en zijn neus voor doelpunten hebben de supporters van Sporting Anderlecht en alle voetballiefhebbers ter wereld jarenlang in vervoering gebracht. We zijn erg trots dat hij onze kleuren negen mooie seizoenen gedragen heeft.” “Rob en zijn echtgenote waren graag geziene gasten in Anderlecht. Zij maken voor eeuwig deel uit van de paars-witte familie. Dank voor alles, Robbie! We zullen je nooit vergeten.” Ook Club Brugge eert Rensenbrink op Twitter: “RIP Rob Rensenbrink. De Nederlander speelde van 1969 tot 1971 bij Club en scoorde 24 goals voor blauw-zwart. Onze oprechte deelneming aan familie, vrienden en kennissen.” bron: Belga Het bericht Rob Rensenbrink overleden – Rensenbrink is “mooiste linksvoor uit de geschiedenis van RSCA” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. VIDEO. Onze KRC Genk-watcher: “Genk blijft titelkandidaat, ook na het vertrek van ‘hoe heet ie ook alweer’” (29/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  KRC Genk begint zaterdag aan play-off 1 met een thuiswedstrijd tegen Anderlecht. Is KRC Genk de grootste titelkandidaat? En welke Genkenaars kunnen het verschil maken in play-off 1? We vroegen het aan onze KRC Genk-watcher Marnik Geukens.
  [naar artikel]
 30. Na de ontnuchtering tegen Celtic: dit waren de grootste Europese ontgoochelingen van Anderlecht (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na de 0-3 nederlaag tegen Celtic staan ze bij Anderlecht weer met beide voeten op de grond. Paars-wit blijft met nog twee duels tegen grote klepper...
  [naar artikel]
 31. Onze Anderlecht-watcher zag vreugde en verdriet bij paars-wit: “Hier zal nog over gepraat worden” (26/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hier zal nog over gepraat worden. Omdat Kompany uitviel. Omdat Anderlecht flirtte met de uitschakeling. En omdat het met veel geluk toch won. Bizar...
  [naar artikel]
 32. Vanhaezebrouck: "Een nieuwe spits? Ik moei mij met niets" (08/12/2017 - Sporza)
  Anderlecht kan zich vanaf nu volledig concentreren op de competitie. Paars-wit kampt al een tijdje met een spitsenprobleem en zal zich misschien roeren op de transfermarkt in januari.
  [naar artikel]
 33. Verrassende wintertransfer: 24-jarige amateur (ex-Genk) op weg naar Anderlecht (22/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Anderlecht heeft zijn eerste wintertransfer zo goed als beet. Maandag bezocht Dylan Lambrecth (ja, zo wordt het gespeld) met zijn makelaars het paars-witte oefencomplex. Tussen de speler en RSCA is er een akkoord voor 3,5 seizoenen. Nu moet paars-wit nog een akkoord vinden met RFC Luik (tweede amateurliga) waar de 24-jarige spits nog tot 2018 onder contract ligt.
  [naar artikel]
 34. Onze STVV-watcher blikt vooruit op Anderlecht-STVV: "Het geloof in een nieuwe stunt is heel groot" (28/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  STVV gaat zondag op bezoek bij RSC Anderlecht. De Kanaries hopen op eenzelfde resultaat als vorig seizoen, toen STVV met 2-3 won in het Astridpark. Hoe groot is het geloof in een nieuwe stunt? Raakt Jonathan Legear speelklaar voor de wedstrijd tegen zijn ex-club? En met welk systeem komt Marc Brys op de proppen? Wij vroegen het aan onze STVV-watcher Gunter Schoofs.
  [naar artikel]
 35. Anderlecht geeft in match met twee gezichten zege in blessuretijd uit handen: Owusu straft geklungel af (02/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Anderlecht veerde na de nederlaag tegen Club Brugge niet recht tegen Antwerp. Paars-wit domineerde de partij grotendeels en de vroege goal van...
  [naar artikel]
 36. RSCA-fans vieren nù al titel bij onze videoman: "Champion à Bruges!" (07/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mits drie punten op Jan Breydel is Anderlecht zondag kampioen. Die kans op een titelmatch in het hol van de leeuw deed paars-wit zichzelf cadeau
  [naar artikel]
 37. Antwerp wipt over Anderlecht: Haroun stuwt ‘Great Old’ met fraaie treffer naar zege op de Freethiel (28/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Niet Anderlecht, maar wel Antwerp heeft vandaag een uitstekende zaak gedaan in het klassement. Door de nederlaag van paars-wit tegen Eupen en de...
  [naar artikel]
 38. OEFENMATCHEN. Anderlecht ontloopt op de valreep nederlaag tegen Westerlo, belofte redt Brusselse vel (20/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  RSC Anderlecht heeft vrijdag zijn voorlaatste oefenwedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. Paars-wit speelde op het veld van 1B-club KVC Westerlo 2-2 gelijk.
  [naar artikel]
 39. Onze KRC Genk-watcher: “Gelijkspel tegen Antwerp hoeft geen ramp te zijn” (03/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Competitieleider KRC Genk ontvangt vanavond Antwerp. Is de landstitel binnen als blauw-wit de Great Old klopt? Moet de nederlaag op de Bosuil Genk angst inboezemen? En waarom hoeft een gelijkspel tegen Antwerp geen ramp te zijn? We vroegen het aan onze KRC Genk-watcher Marnik Geukens.
  [naar artikel]
 40. ANALYSE. “STVV heeft het altijd moeilijk tegen Eupen” (09/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  STVV maakt zaterdagavond de verplaatsing naar Eupen. Wat verandert er in de Truiense basiself? Kan STVV zijn zwart beest temmen? En wie leest u dit weekend in Het Belang van Limburg? We vroegen het aan onze STVV-watcher Gunter Schoofs.
  [naar artikel]
 41. De Bilde over Anderlecht: “Deze nederlaag komt heel hard aan” (28/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In VTM Nieuws gaf Gilles De Bilde zijn analyse over de wedstrijd van Anderlecht tegen KV Oostende. De ex-speler van paars-wit, nu de huisanalist...
  [naar artikel]
 42. Onze STVV-watcher: “Ondanks mager vertoon in Charleroi was het een heel goede week voor STVV” (10/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  STVV ontvangt zondagavond AS Eupen. Hoe verliep de werkweek in Sint-Truiden? Wie is er zondag van de partij? En gelooft STVV nog in een Europese kans na de nederlaag van vorig weekend in Charleroi? We vroegen het aan onze STVV-watcher Gunter Schoofs.
  [naar artikel]
 43. Football Talk. RSCA-dokters behandelen Arnesen - Kompaore kwam op de radar van paars-wit dankzij... Devroe (26/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het klinkt vaak dat Anderlecht een koude club is. Dan toch niet in dit voorbeeld. De Anderlecht-dokers Kristof Sas en Geert Declercq hebben zich...
  [naar artikel]
 44. Onze Anderlecht-watcher: “De schrik om te verliezen is blijkbaar groter dan de drang naar overwinningen” (04/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het huis van wantrouwen. Zelfs tegen Cercle Brugge ging Anderlecht ineens aan het twijfelen, waardoor het bijna het deksel op de neus kreeg. RSC...
  [naar artikel]
 45. Stanciu meteen grote uitblinker bij zege Anderlecht (11/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Anderlecht heeft Charleroi zijn eerste nederlaag van het seizoen aangesmeerd. In een sterke tweede helft poetste paars-wit de 0-1 achterstand
  [naar artikel]
 46. Ons rapport: pak RSCA-spelers gebuisd, Teodorczyk op kop (27/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Anderlecht bakte er vanavond tegen Celtic zo goed als niks van en leed een zware 0-3-nederlaag. Dat vertaalt zich ook in ons rapport: een pak...
  [naar artikel]
 47. Simon Davies na nieuwe nederlaag Anderlecht: “Sommige jonge spelers zijn naïef geweest” (15/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Anderlecht ging vandaag in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Antwerp. Paars-wit blijft zo achter met 5 op 21. “Dit is zeer frustrerend”, vertelde...
  [naar artikel]
 48. STVV trekt met spitsenprobleem naar Sclessin: Boli geschorst en Gueye out (21/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  STVV heeft een spitsenprobleem voor de match tegen Standard van nu zaterdag. Yohan Boli is zoals geweten geschorst, hij pakte tegen Eupen zijn vijfde geel van het seizoen. Intussen is Babacar Gueye opnieuw out. Hij ondervindt alweer hinder aan de adductoren, een blessure die hem eerder al maanden aan de kant hield.
  [naar artikel]
 49. Anderlecht pakt felbevochten driepunter bij Charleroi na bizarre penaltyfase (06/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Anderlecht heeft op de tweede speeldag in Play-off 1 de rug gerecht. Paars-wit ging met 1-2 winnen op het (nieuwe) veld van Sporting Charleroi en zet zo de nederlaag tegen AA Gent recht. Al had het daar wel een bizarre penaltyfase voor nodig.
  [naar artikel]
 50. Anderlecht: “Rensenbrink is de mooiste linksvoor uit de geschiedenis van RSCA” (25/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Anderlecht rouwt om het overlijden van Rob Rensenbrink. “Dit is een zware slag voor wie van RSCA houdt”, klinkt het op de clubwebsite.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.