Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 August 2020
02:23 uur

Buitenlandse Zaken kleurt nieuwe regio’s rood en oranje: deze bestemmingen vermijd je best

Het Belang van Limburg

01/08/2020 - 17:20

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft zaterdag verschillende regio’s in Bulgarije, Zwitserland, Roemenië, Frankrijk en Spanje een rode kleurcode gegeven. Verschillende andere regio’s in Europa krijgen vanaf vandaag code oranje.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dorianne Aussems (MNM) outte zich omdat lesbiennes rolmodellen nodig hebben (11/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In het teken van een campagne voor genderdiversiteit, kleurt de A van Antwerpen kleurt deze maand rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. De krant kleurt deze week mee. Zeg niet langer holebi maar LGBTQI: L voor lesbienne, G voor gay, B voor bi, T voor transgender, Q voor questioning en I voor intersekse. Vandaag: de L van lesbienne. Morgen: de G van gay.
  [naar artikel]
 2. Ines Rombouts ontkracht clichés over biseksualiteit: “Ik zou het liefst een X willen zijn” (13/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In het teken van een campagne voor genderdiversiteit, kleurt de A van Antwerpen deze maand rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. De krant kleurt deze week mee. Zeg niet langer holebi maar LGBTQI: L voor lesbienne, G voor gay, B voor bi, T voor transgender, Q voor questioning en I voor intersekse. Vandaag: de B van bi. Morgen: de T van transgender.
  [naar artikel]
 3. Beursdag kleurt oranje (13/02/2019 - De Tijd)
  06:28 Met de resultaten van Orange Belgium en een batterij Nederlandse jaarcijfers - ABN AMRO, Akzo, Heineken en Takeaway.com - kleurt de beursdag duidelijk oranje vandaag.
  [naar artikel]
 4. Met deze kapseltrend ben je helemaal herfstklaar (18/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In de herfst kleurt het natuurlandschap geel, oranje en rood en dit warme kleurenpalet lijkt nu ook weer kappers geïnspireerd te hebben. Ben je helemaal klaar voor het komende herfstseizoen? Meet die zongebleekte lokken dan een pittige look aan. Pumpkin spice is terug van weggeweest.
  [naar artikel]
 5. Met deze kapseltrend ben je helemaal herfstklaar (18/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  In de herfst kleurt het natuurlandschap geel, oranje en rood en dit warme kleurenpalet lijkt nu ook weer kappers geïnspireerd te hebben. Ben je helemaal klaar voor het komende herfstseizoen? Meet die zongebleekte lokken dan een pittige look aan. Pumpkin spice is terug van weggeweest.
  [naar artikel]
 6. Geel-rood kleurt zwart-geel-rood: geen ploeg stelt zoveel Belgen op als KV Mechelen (22/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De club van (zwart), geel en rood. KV Mechelen kleurt Belgisch. Liefst 86 keer stond er dit seizoen een Belg aan de aftrap bij Malinwa - geen...
  [naar artikel]
 7. [VIDEO] - Zoutmeer in China kleurt plots half rood (01/10/2016 - De Redactie)
  Op luchtbeelden is duidelijk te zien hoe het water van het meer in Yuncheng, in de provincie Shanxi, aan de ene kant rood kleurt en aan de andere kant een groenachtige kleur heeft. Volgens de autoriteiten zijn algen de oorzaak.
  [naar artikel]
 8. Buitenlandse Zaken verscherpt reisadvies voor Indiaas Kasjmir (09/08/2019 - Metro)
  Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Indiaas Kasjmir aangescherpt vanwege de toenemende spanningen in de regio. India maakte maandag bekend dat het de grondwettelijke autonomie van Kasjmir intrekt. De spanning in de regio is niet nieuw, maar sinds eind vorige week raadt de Indiase overheid om veiligheidsredenen af om naar Kasjmir te reizen. Ook vraagt het aan de aanwezige reizigers om de regio te verlaten. Om die reden besliste Buitenlandse Zaken om het reisadvies aan te passen. Alle reizen naar de Kasjmir-vallei, inclusief Srinagar, worden afgeraden. Ook het grensgebied met Pakistan in de regio moet absoluut vermeden worden, klinkt het. Naar Jammu en Ladakh kan wel gereisd worden met het vliegtuig, aldus Buitenlandse Zaken. Buitenlandse Zaken benadrukt wel dat een verblijf elders in India in het algemeen veilig is, mits de gebruikelijke waakzaamheid in de steden en toeristische trekpleisters. Het huidige reisadvies ligt in lijn met dat van andere landen als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. bron: Belga Het bericht Buitenlandse Zaken verscherpt reisadvies voor Indiaas Kasjmir verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Buitenlandse Zaken past reisadvies voor Italië aan (08/03/2020 - Express)
  In een reactie op het nieuws dat Italië een kwart van de bevolking in quarantaine zet, gaat Buitenlandse Zaken het reisadvies voor de regio aanpassen. Dat meldt de krant De Standaard. Het is nog onduidelijk hoe het advies concreet aanpassing krijgt. Maar Buitenlandse Zaken wil wel duidelijk maken dat het niet aangeraden is om naar […] The post Buitenlandse Zaken past reisadvies voor Italië aan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. LIVE. Vlaanderen kleurt rood: volg hier de grote finale van Rode Neuzen Dag (29/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Eindelijk is het zover: heel Vlaanderen kleurt vandaag rood voor Rode Neuzen Dag met vanavond als apotheose in de vorm van een slotshow op VTM...
  [naar artikel]
 11. Buitenlandse Zaken stelt reisadvies voor Spanje bij (12/03/2020 - Express)
  Buitenlandse Zaken raadt aan om niet-essentiële reizen naar de regio’s Madrid en Baskenland tot nader order uit te stellen. Dat... The post Buitenlandse Zaken stelt reisadvies voor Spanje bij appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Daarom kleurt het Antwerpse Sportpaleis vanavond oranje (25/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Van 25 november tot 10 december kleurt een aantal officiële Belgische gebouwen, plaatsen en monumenten oranje. Hiermee vragen de Belgische Zonta clubs aandacht voor hun campagne ‘Zonta says no to violence against women’. In Antwerpen gaat het om De Werf, het Vlinderpaleis, De Singel, de Onyx-gebouwen en het Sportpaleis.
  [naar artikel]
 13. En plots kleurt de beek rood: boosdoener blijkt geparkeerde autobus (19/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Oude Devebeek rond het domein Ter Borcht kleurde begin deze week plots rood.
  [naar artikel]
 14. ANALYSE. Gevestigde waarden blijven aan het roer in Mechelse regio (15/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de regio van Mechelen, Lier en Klein-Brabant zijn het niet de stemmers die voor de grote verrassingen hebben gezorgd. In vergelijking met zes jaar geleden blijven de grootste partijen meestal op kop. Vooral CD&V en N-VA scoren goed en de regio kleurt dus geel-oranje. Enkel Putte en Mechelen, waar telkens een stadslijst als grote winnaar uit de stembus kwam, gaan voor een blauwe burgemeester.
  [naar artikel]
 15. Buitenlandse Zaken raadt niet-essentiële reizen naar getroffen Italiaanse regio's af (08/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Buitenlandse Zaken raadt niet-essentiële reizen naar de regio Lombardije en veertien Italiaanse provincies af. Dat blijkt uit het reisadvies voor...
  [naar artikel]
 16. De Driehoek kleurt rood met de Rode Neuzen-actie (02/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op 29 november kleurde Vlaanderen rood! Ook de speelplaats en schoolgebouwen van BS De Driehoek in Bocholt kleurden die dag rood.
  [naar artikel]
 17. Philippe Goffin nieuwe minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Geens neemt Europese Zaken over (30/11/2019 - Knack)
  De nieuwe minister van Buitenlandse Zaken en Defensie van de regering in lopende zaken legt zaterdagnamiddag de eed af bij koning Filip.
  [naar artikel]
 18. De Formule 1-auto van Stoffel Vandoorne kleurt oranje (24/02/2017 - Sporza)
  McLaren heeft zijn bolide voor het nieuwe Formule 1-seizoen voorgesteld. Opmerkelijk: de auto heeft een oranje kleur gekregen.
  [naar artikel]
 19. Deze bestemmingen kampen met een overvloed aan toeristen (en vermijd je dus best volgend jaar) (17/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Misschien knijp je er met de feestdagen even tussenuit, of staat er de komende maanden een citytrip of reis op de planning. De mogelijke...
  [naar artikel]
 20. Elia kleurt meer Belgisch en minder Duits (26/08/2016 - De Tijd)
  08:33 Voor het eerst in jaren kleurt het resultaat van de netbeheerder bijna even sterk zwart-geel-rood als schwarz-rot-gelb.
  [naar artikel]
 21. Bolivarplaats kleurt rood bij aanvang van Mars voor Koopkracht (14/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Bolivarplaats, voor het Vlinderpaleis op het Antwerpse Zuid, kleurt het dinsdagvoormiddag rood van het volk. Enkele honderden actievoerders komen er samen voor de Mars voor Koopkracht van de socialistische vakbond ABVV.
  [naar artikel]
 22. Bijna 330.000 Belgen meldden vakantie aan Buitenlandse Zaken (16/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Sinds de reiswebsite Travellers Online van Buitenlandse Zaken in het leven werd geroepen hebben al 328.269 Belgen er gebruikt van gemaakt. Dat blijkt uit een stand van zaken die aan de start van het nieuwe jaar verkregen werd bij Matthieu Branders, woordvoerder van Buitenlandse Zaken. In juli vorig jaar waren dat nog 237.252 landgenoten.
  [naar artikel]
 23. Groot, klein, rood, oranje ... “Kakofonie aan ‘pinkers’ veroorzaakt onduidelijkheid” (28/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuwe ergernis bij automobilisten is de kakofonie aan richtingaanwijzers op voertuigen. Grote, kleine, oranje, rode, statische, dynamische …...
  [naar artikel]
 24. Frank Deboosere over historische hitte: “Klinkt mooi hé, ‘de warmste nacht van jaar’. Al zal er niet veel gebeurd zijn” (24/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Code rood in het hele land, met uitzondering van de kust waar de code ‘maar’ oranje kleurt. We worden om de oren geslagen met raadgevingen en...
  [naar artikel]
 25. Ook dit weekend druk verkeer van en naar toeristische bestemmingen (20/07/2018 - De Morgen)
  De verkeersprognose op de Europese wegen voor dit weekend van mobiliteitsorganisatie Touring voorspelt erg moeilijk verkeer (rood) zuidwaarts en moeilijk verkeer met kleinere files noordwaarts (oranje) in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk en Italië.
  [naar artikel]
 26. Heizel kleurt rood en geel! KV Mechelen klopt AA Gent en steekt voor tweede keer Beker van België op zak (01/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Heizel kleurt rood en geel! Voor een tweede keer in haar geschiedenis heeft KV Mechelen de Beker van België gewonnen. In het Koning...
  [naar artikel]
 27. Bezorgdheid over nieuwe invoerheffingen van Trump kleurt beurzen rood (02/08/2019 - VRT NWS)
  De opflakkerende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China heeft ervoor gezorgd dat de Europese beurzen vanochtend met zware verliezen aan de dag zijn begonnen. De Bel20 staat zo'n 2 procent in het rood. En ook de beurzen van Parijs, Frankfurt en Amsterdam openden met verlies.
  [naar artikel]
 28. COMMENTAAR. “De ‘Dag van de Arbeid’ kleurt voor één keer niet alleen rood, maar geel én rood” (30/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Obrigado Igor! Merci Tainmont! KV Mechelen speelt op woensdag 1 mei 2019 de zesde bekerfinale uit zijn clubgeschiedenis. Tien jaar na hun laatste bezoek maakt de Heizelvlakte zich op voor een nieuwe Mechelse invasie.
  [naar artikel]
 29. Herstructurering duwt Proximus in het rood (21/02/2020 - De Tijd)
  07:10 De provisie die de telecomgroep aanlegt voor het sociaal plan kleurt het nettoresultaat over het vierde kwartaal rood. De jaarwinst krimpt daardoor met een kwart.
  [naar artikel]
 30. Nederland kleurt oranje voor Koningsdag én voor vijf jaar Willem-Alexander  (27/04/2018 - VRT NWS)
  Nederland kleurt helemaal oranje, want het is Koningsdag. Die wordt traditioneel gevierd op de verjaardag van koning Willem-Alexander. Hij wordt vandaag 51 jaar, en viert zijn eerste lustrum: vijf jaar op de troon. De koninklijke familie brengt de hele dag een bezoek aan Groningen. Op het programma staan een ontmoeting met het publiek langs een wandelroute door de stad en diverse dans- en muziekvoorstellingen. 
  [naar artikel]
 31. Buitenlandse Zaken raadt niet-essentiële reizen naar Sri Lanka af (26/04/2019 - Metro)
  Buitenlandse Zaken raadt alle niet-essentiële reizen naar Sri Lanka af. Dat is sinds vanmiddag te lezen op de website van Buitenlandse Zaken. De FOD neemt de beslissing nadat bij aanslagen in het land dit weekend 253 doden zijn gevallen. Vanochtend waarschuwde de politie in Sri Lanka voor mogelijk nieuwe aanslagen. “Nieuwe aanslagen in het land kunnen niet worden uitgesloten. Er is een verhoogde kans op spanningen tussen de gemeenschappen”, zegt Buitenlandse Zaken. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse gaf gisteren al een aangescherpt reisadvies af. De Nederlandse reisorganisaties besloten daarop al ‘hun’ Nederlandse vakantiegangers terug te halen uit Sri Lanka. bron: Belga Het bericht Buitenlandse Zaken raadt niet-essentiële reizen naar Sri Lanka af verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Trump denkt te weten waarom zijn gezicht oranje kleurt: het komt door de spaarlamp (14/09/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Trump denkt te weten waarom zijn haar en zijn huid zo vaak oranje lijken: het ligt aan de spaarlampen die overal worden gebruikt, verklaarde hij deze week.
  [naar artikel]
 33. Buitenlandse Zaken raadt alle niet-essentiële reizen naar Noord-Italië af (08/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Buitenlandse Zaken raadt niet-essentiële reizen naar de regio Lombardije en veertien Italiaanse provincies af. Dat blijkt uit het reisadvies voor...
  [naar artikel]
 34. Hele top VS-administratie van Buitenlandse Zaken stapt op (27/01/2017 - Knack)
  Een reden is er niet gegeven maar net voor de nieuwe minister Rex Tillerson zijn intrede doet hebben de vier topfiguren uit de administratie van Buitenlandse Zaken ontslag genomen. Deze vier werken eerder voor zowel Democratische als Republikeinse ministers.
  [naar artikel]
 35. Acht nieuwe bestemmingen waar je deze winter vanuit Brussels Airport naartoe kan vliegen (02/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het winterseizoen, dat van eind oktober tot en met maart loopt, komen er op Brussels Airport acht nieuwe bestemmingen bij. Ook de connectiviteit...
  [naar artikel]
 36. De [email protected] kleurt rood met kerstfiguren (20/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op vrijdag 20 december kleurde De [email protected] aardig rood. Ook geen wonder want de kerstman had aan alle leerlingen gevraagd om zich te verkleden in het thema Kerstmis.
  [naar artikel]
 37. Buitenlandse zaken: “30.000 Europeanen vast in Marokko” (17/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  We contacteerden buitenlandse zaken maandag voor een reactie op het verhaal van Nele De Vos. Dinsdag kwam deze reactie.
  [naar artikel]
 38. Buren versieren huizen om spelers KV aan te moedigen: “We hopen dat heel de stad geel en rood kleurt” (25/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Kadodderstraat in Mechelen is omgetoverd tot een echte ‘kakkersstraat’. Door hun huizen te versieren, willen vier buren er de spelers van KV Mechelen aanmoedigen voor de bekerfinale van woensdag 1 mei. “We hopen dat velen ons voorbeeld volgen en dat heel de stad geel en rood kleurt”, klinkt het. Het Malinwa supportersorgaan steunt de actie.
  [naar artikel]
 39. Nieuwe namen: Rock Werchter stelt Belgische bands voor (16/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Studio Brussel kleurt deze week zwart, geel en rood. Dat is een prima aanleiding om de Belgen die dit jaar op Rock Werchter staan voor te stellen....
  [naar artikel]
 40. MR duidt Philippe Goffin aan als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken en Defensie (30/11/2019 - Metro)
  De MR zal aan de koning voorstellen dat Kamerlid Philippe Goffin de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken en Defensie wordt in de regering van lopende zaken. Goffin volgt zo Didier Reynders op die vanaf morgen aan de slag gaat als Europees Commissaris. Dat heeft Georges-Louis Bouchez, de nieuwe voorzitter van de Franstalige liberale partij, vandaag bekendgemaakt. Premier Sophie Wilmès neemt de bevoegdheden van Reynders met betrekking op de federale culturele instellingen en Beliris op. David Clarinval, federaal minister van Begroting, wordt vicepremier. bron: Belga Het bericht MR duidt Philippe Goffin aan als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken en Defensie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Ook podium 500 meter kleurt oranje (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 42. Reisinspiratie nodig? Dit zijn de meest fotogenieke bestemmingen (10/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ben je toe aan vakantie, maar heb je nog geen flauw idee waar naartoe? Misschien trekt één van deze bestemmingen je aandacht wel. Deze plekken
  [naar artikel]
 43. Tegen 2030 kleuren bijna alle milieualarmen in Europa oranje of rood. Dit zijn de meest prangende problemen (04/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Als we er niet snel in slagen om het milieu beter te beschermen, de impact van de klimaatverandering te beperken en het gebruik van grondstoffen drastisch te verduurzamen, dan wordt het leven in ­Europa vanaf 2030 een stuk moeilijker.” Daarvoor waarschuwt het Europees Milieuagentschap (EEA) in een nieuw rapport. In totaal onderzochten ze 35 cruciale indicatoren. Vandaag krijgen er nog veertien een groen licht, veertien oranje en zeven rood. Maar zoals het er nu naar uitziet, blijven er in 2030 maar 2 groene over. Dan zullen 22 indicatoren een oranje code krijgen, en liefst 11 gaan in het rood. Dit zijn de tien opmerkelijkste of meest zorgwekkende problemen.
  [naar artikel]
 44. MR duidt Philippe Goffin aan als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken en Defensie (30/11/2019 - Knack)
  De MR zal aan de koning voorstellen dat Kamerlid Philippe Goffin de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken en Defensie wordt in de regering van lopende zaken.
  [naar artikel]
 45. Stoelendans in Saudi-Arabië gaat verder: nieuwe minister van Buitenlandse Zaken aangeduid (27/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Saudische koning Salman heeft een nieuwe minister van Buitenlandse Zaken aangeduid: Ibrahim al-Assaf, een gewezen minister van Financiën in de...
  [naar artikel]
 46. Genk kleurt oranje om geweld op vrouwen tegen te gaan (26/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zondag 25 november is de Internationale dag tegen geweld op vrouwen. De sfeerverlichting en de schachtbok van C-mine kleurden oranje in het kader van het UN-initiatief 'Orange the world'.
  [naar artikel]
 47. Oranje licht ook straks na rood? (14/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Als verkeerslichten oranje worden, om aan te geven dat het groen gaat worden, dan verloopt het verkeer een pak vlotter. Onderzoekers van de
  [naar artikel]
 48. Syrische Koerden berechten dit voorjaar al buitenlandse jihadisten, ‘of hun landen daar nu aan meewerken of niet’ (06/02/2020 - De Morgen)
  De Koerdische administratie van Noordoost-Syrië heeft aangekondigd dit voorjaar over te gaan tot de berechting van de jihadisten die vastzitten in haar kampen en gevangenissen. Dat zei Abdulkarim Omar, verantwoordelijke voor buitenlandse relaties van die regio, na een ontmoeting met de Finse minister van Buitenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 49. Het kleurt nog diep rood in het hart van Oranje (12/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Na een oproep op onze website bleek dat de Belgen ook ná de uitschakeling in de halve finale massaal trots achter de Rode Duivels blijven staan. De vlaggen mogen zeker tot zaterdag blijven hangen. Bij onze noorderburen is dat niet anders. Ook in ­Café Anvers in Tilburg en Café Bruxelles in Breda duimen ze mee voor een bronzen medaille.
  [naar artikel]
 50. Stef Blok nieuwe Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken (05/03/2018 - De Tijd)
  06:31 Stef Blok van de liberale partij VVD wordt de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken in Nederland. Hij is de opvolger van Halbe Zijlstra, die opstapte vanwege zijn leugen over een bezoek aan de Russis...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.