Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

15 August 2020
21:39 uur

Twaalf mensen geëvacueerd na woningbrand in Anderlecht

Het Nieuwsblad

01/08/2020 - 17:40

In een woning in Anderlecht heeft zaterdagmiddag een keukenbrand gewoed. De woning moest geëvacueerd worden en twaalf mensen moeten een ander onderkomen zoeken. Eén inwoner werd met rookintoxicatie opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt de brandweer.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Acht bewoners geëvacueerd na brand: zwangere vrouw naar ziekenhuis (14/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Acht mensen zijn in de nacht van zaterdag op zondag geëvacueerd na een gebouwbrand in Anderlecht. Dat is vernomen van de brandweer. Twee van hen werden geëvacueerd via het dak van een naburig gebouw, zes anderen via het trappenhuis.
  [naar artikel]
 2. Munitiedepot ontploft in Siberië, duizenden mensen geëvacueerd (06/08/2019 - VRT NWS)
  in de Siberische stad Krasnojarsk heeft zich gisteren een krachtige explosie voorgedaan, gevolgd door enkele kleinere explosies in een opslagplaats voor munitie. Alle inwoners in een straal van 20 kilometer werden geëvacueerd. Twaalf mensen raakten gewond, één persoon is vermist.
  [naar artikel]
 3. Twaalf kinderen geëvacueerd uit crèche na defect kachel (24/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bij kinderopvang ‘t Cookiemonster in de Bruggestraat in Menen was het woensdag even schrikken. De twaalf kindjes die er lagen te slapen, moesten iets over enen worden geëvacueerd. Door een defect aan de pelletkachel was er rook vrijgekomen.
  [naar artikel]
 4. Twaalf personen geëvacueerd door gas- en CO-lek in Schaarbeek (25/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Olijfboomstraat in Schaarbeek zijn twaalf personen uit een flatgebouw geëvacueerd nadat er zowel een gas- als een CO-lek werd vastgesteld. Dat meldt de Brusselse brandweer. Eén persoon werd met een lichte intoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis. De andere slachtoffers zullen elders onderdak krijgen.
  [naar artikel]
 5. Twaalf personen geëvacueerd door gas- en CO-lek in Schaarbeek (25/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de Olijfboomstraat in Schaarbeek zijn twaalf personen uit een flatgebouw geëvacueerd nadat er zowel een gas- als een CO-lek werd vastgesteld. Dat meldt de Brusselse brandweer. Eén persoon werd met een lichte intoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis. De andere slachtoffers zullen elders onderdak krijgen.
  [naar artikel]
 6. Bewoners van appartementsblok geëvacueerd na uitslaande brand in Genk (25/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bewoners van twaalf appartementen in de Keinkesstraat in Genk zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag geëvacueerd na een uitslaande brand. Uit voorzorg werden een tiental mensen naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 7. Vijfentwintig personen geëvacueerd na gaslek in Anderlecht (08/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bij rioleringswerken in de Heyvaertstraat in Anderlecht is donderdagochtend een gasleiding geraakt. Een 25-tal omwonenden werd om 5.20 uur uit hun woning geëvacueerd, omdat er tijdelijk ontploffingsgevaar was. Het probleem werd snel verholpen en om 7.30 uur mochten de bewoners van de nummers 68 tot 78 hun huis weer betreden.
  [naar artikel]
 8. Zeker twaalf doden bij tyfoon Hato in zuid-China en Hongkong (24/08/2017 - De Redactie)
  Bij de passage van tyfoon Hato over het zuiden van China en Hongkong zijn zeker twaalf mensen om het leven gekomen. Het aantal doden loopt nog op. Door de doortocht van de tyfoon zijn ook honderden mensen gewond geraakt. In het getroffen gebied werden ruim 27.000 mensen preventief geëvacueerd.
  [naar artikel]
 9. Tien straten geëvacueerd na asbestalarm bij brand in Hoeilaart (11/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Hoeilaart werden maandagmiddag tien straten geëvacueerd na asbestalarm bij een woningbrand. Het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd. Dat bevestigt de brandweer van Overijse. Er vielen geen gewonden.
  [naar artikel]
 10. Vijf doden bij woningbrand in Duitsland (02/03/2019 - Metro)
  Vijf mensen zijn zaterdagochtend vroeg om het leven gekomen bij een woningbrand in de Duitse stad Nürnberg. “In totaal waren negen mensen in de woning toen de brand uitbrak op zaterdagochtend”, aldus een politiewoordvoerder. “We kunnen nog niets zeggen over de oorzaak.” De woordvoerder kon geen details geven over de toestand van de vier mensen die uit de brand zijn gered. Bron: Belga   Het bericht Vijf doden bij woningbrand in Duitsland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Winkelcentrum in Anderlecht geëvacueerd, brandweer en politie ter plaatse (16/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  In Anderlecht is donderdagochtend het Westland Shopping Center geëvacueerd. De brandweer en de politie zijn ter plaatse, maar het is onduidelijk wat er precies aan de hand is.
  [naar artikel]
 12. Acht bewoners geëvacueerd na gebouwbrand in Anderlecht (14/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Anderlecht zijn gisterennacht acht mensen geëvacueerd na een gebouwbrand. Dat meldt de brandweer. Twee van hen konden ontsnappen via het dak van...
  [naar artikel]
 13. Twaalf Belgen worden geëvacueerd uit Wuhan (31/01/2020 - De Tijd)
  16:48 Er zullen zondagavond 12 mensen met een evacuatievlucht vanuit Wuhan landen op Melsbroek. Zioj maken deel uit van een groep van 53 mensen. Onder hen zijn 12 Belgen.
  [naar artikel]
 14. Twaalf bewoners geëvacueerd na vondst verdachte koffer in centrum Roeselare (26/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Ontmijningsdienst Dovo ontfermt zich momenteel over een verdachte koffer in de Torenstraat in het centrum van Roeselare. Omwonenden hadden de politie opgeroepen nadat de koffer al uren ongeroerd op dezelfde plek stond. De politie heeft een perimeter ingesteld. Twaalf omwonenden zijn geëvacueerd en worden opgevangen in een zaal in de buurt.
  [naar artikel]
 15. Wapendepot ontploft in Siberië: 11.000 mensen geëvacueerd (06/08/2019 - De Morgen)
  De Russische autoriteiten hebben duizenden mensen geëvacueerd na een reeks ontploffingen in een wapendepot bij de Siberische stad Atsjinsk. Als gevolg van de explosies, die een enorme schokgolf veroorzaakten, raakten zeker zeven mensen gewond.
  [naar artikel]
 16. Fatale woningbrand in VS eist zes doden, onder wie vier kinderen (29/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zes mensen zijn om het leven gekomen bij een woningbrand in Logansport, in de Amerikaanse staat Indiana. Het gaat om vier kinderen en twee...
  [naar artikel]
 17. Twee doden bij woningbrand in Bergen. Speurders gaan uit van dubbele zelfdoding (25/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een woningbrand in de Henegouwse hoofdstad Bergen zijn gisteren twee mensen om het leven gekomen. De brand in het flatgebouw zou aangestoken...
  [naar artikel]
 18. LIVE (20u30): Pakt Anderlecht tegen Waasland-Beveren twaalf op twaalf? (24/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Stadion: Constant Vanden Stockstadion Ref: Lardot Anderlecht won al drie keer op rij met het kleinste verschil Waasland-Beveren won eerste...
  [naar artikel]
 19. Twaalf Belgen vast in Machu Picchu (09/04/2019 - De Morgen)
  Onder de ruim 2.000 toeristen die door modderstromen al enkele dagen vastzitten in de bekende Inca-stad Machu Picchu in Peru, zitten ook twaalf Belgen. Drie onder hen zijn intussen per helikopter geëvacueerd naar de nabijgelegen stad Cuzco. De overstromingen hebben al het leven gekost aan tien mensen.
  [naar artikel]
 20. 'Bom' op briefje in lift: 200 mensen geëvacueerd in Molenbeek (15/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek zijn vorige nacht ongeveer 200 mensen geëvacueerd uit een woonblok aan de Louis Mettewielaan na een
  [naar artikel]
 21. Tachtig mensen geëvacueerd na gaslek (06/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  In de Spoorweglaan in Stasegem bij Kortrijk zijn woensdag om 14.25 uur een tachtigtal mensen geëvacueerd. Bij graafwerken werd een middendrukleiding doorboord, waardoor een gaslek ontstond.
  [naar artikel]
 22. Miljoenen mensen geëvacueerd op Cuba en in Florida (09/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op het eiland Cuba zijn meer dan een miljoen mensen geëvacueerd in verband met de orkaan Irma die afgelopen nacht aan land is gegaan. De
  [naar artikel]
 23. 3 doden en 200 mensen geëvacueerd in Mexico na zware overstromingen (05/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het zuiden van Mexico moesten zo'n tweehonderd mensen per helikopter geëvacueerd worden naar de toeristische badplaats Acapulco, nadat
  [naar artikel]
 24. Evacuatie Aleppo aan de gang: al duizendtal mensen geëvacueerd (15/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Uit de rebellenwijken van de Noord-Syrische stad Aleppo zijn vandaag al bijna duizend mensen geëvacueerd. Dat heeft een hooggeplaatste officier
  [naar artikel]
 25. Buren geëvacueerd na het vinden van asbestplaten bij een brand in Beringen (04/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Stationstraat in Beringen is woensdag een woningbrand uitgebroken. De brandweer kreeg
  [naar artikel]
 26. Veertig mensen geëvacueerd bij brand in rusthuis in Jette (12/03/2019 - Metro)
  In het rusthuis Green Residents aan de Dikke-Beuklaan in Jette zijn dinsdagavond 40 mensen geëvacueerd nadat er omstreeks 19 uur brand uitbrak. Dat bevestigt de Brusselse brandweer. Acht personen werden bevangen door de rook en overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand is nog niet gekend. bron: Belga Het bericht Veertig mensen geëvacueerd bij brand in rusthuis in Jette verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Honderden mensen geëvacueerd wegens bosbranden nabij Berlijn (24/08/2018 - De Morgen)
  In de Duitse deelstaat Brandenburg woedt sinds donderdagnamiddag een grote bosbrand. Meer dan 500 mensen werden geëvacueerd. Dat meldde de vicecommissaris van het district Potsdam-Mittelmark, Christian Stein.
  [naar artikel]
 28. Honderden mensen geëvacueerd wegens bosbranden nabij Berlijn (24/08/2018 - VRT NWS)
  In de Duitse deelstaat Brandenburg woedt sinds donderdagnamiddag een grote bosbrand. Meer dan 500 mensen werden geëvacueerd. Dat meldde de vicecommissaris van het district Potsdam-Mittelmark, Christian Stein.
  [naar artikel]
 29. Man maakt bombriefje en belt zelf politie: 200 mensen geëvacueerd in Molenbeek (15/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek zijn vorige nacht ongeveer 200 mensen geëvacueerd uit een woonblok aan de Louis Mettewielaan na een
  [naar artikel]
 30. Verdacht pakket in Gentse studentenbuurt: 3.500 mensen geëvacueerd (01/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Gent zijn maandagnamiddag ongeveer 3.500 mensen geëvacueerd uit de gebouwen van de UGent en HoGent na de ontdekking van een verdachte koffer in de Ledeganckstraat. Dat meldt de Gentse lokale politie.
  [naar artikel]
 31. Verdacht pakket in Gentse studentenbuurt: 3.500 mensen geëvacueerd (01/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Gent zijn maandagnamiddag ongeveer 3.500 mensen geëvacueerd uit de gebouwen van de UGent en HoGent na de ontdekking van een verdachte koffer in de Ledeganckstraat. Dat meldt de Gentse lokale politie.
  [naar artikel]
 32. Vier kinderen sterven bij woningbrand in Wisconsin (26/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een woningbrand in de Amerikaanse staat Wisconsin zijn zes mensen om het leven gekomen, onder wie vier kinderen. Dat heeft de nieuwszender CNN...
  [naar artikel]
 33. Twaalf doden bij hotelbrand in casino aan de Zwart Zee in Georgië (24/11/2017 - VRT NWS)
  Bij een brand in een casinohotel in de Georgische badstad Batoemi zijn twaalf mensen om het leven gekomen. De twaalf hotelgasten overleden aan de gevolgen van koolstofmonoxidevergiftiging. Tien mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 34. "Haal die wasmand van de trap" en andere tips tegen woningbrand (04/08/2017 - De Redactie)
  In de eerste 7 maanden van dit jaar zijn in ons land al 32 mensen omgekomen in een woningbrand. Ter vergelijking, in het grotere Nederland zijn dat er maar 14. Hoog tijd om het probleem aan te pakken, vinden de Vlaamse brandweerzones. Met een grote preventiecampagne.
  [naar artikel]
 35. Meer dan 100.000 mensen geëvacueerd vanwege tyfoon in China (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tengevolge van de tyfoon Merbok zijn in de zuidelijke Chinese stad Shenzhen meer dan 100.000 mensen geëvacueerd, zo hebben staatsmedia dinsdag
  [naar artikel]
 36. Tweehonderd mensen geëvacueerd in Mexico na zware overstromingen (05/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het zuiden van Mexico moesten zo'n tweehonderd mensen per helikopter geëvacueerd worden naar de toeristische badplaats Acapulco, nadat
  [naar artikel]
 37. 1.500 mensen geëvacueerd van kampeerplaats na brand op Frans eilandje (19/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zowat 1.500 mensen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag geëvacueerd van een camping op het Franse eilandje Oléron in de Charente-Maritime (ten noorden van Bordeaux). De evacuatie gebeurde ten gevolge van een brand waarbij vier mensen gewond zijn geraakt, zo is bij de hulpdiensten vernomen.
  [naar artikel]
 38. Inferno aan Spaanse Costa: 1.400 mensen geëvacueerd (06/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Omwille van de nog voortwoedende bosbranden aan de Spaanse Costa Blanca zijn ongeveer 1.400 mensen geëvacueerd. In Frankrijk is de brandweer er
  [naar artikel]
 39. Branden in VS: duizenden mensen geëvacueerd (03/09/2017 - De Tijd)
  09:36 Het westen van de VS is ten prooi aan zware branden. In de staat Washington zijn duizenden mensen geëvacueerd, nabij Los Angeles honderden.
  [naar artikel]
 40. Hele straat geëvacueerd, vier huizen onbewoonbaar en persoon vermist na zware uitslaande woningbrand in Kortrijk (02/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Door een uitslaande brand in de Vooruitgangsstraat in Kortrijk zijn maandagnacht 52 personen geëvacueerd, er is ook een persoon vermist. De brandweer is nog steeds bezig met nablussen. Door de brand zijn vier woningen onbewoonbaar
  [naar artikel]
 41. Vijf doden bij woningbrand in Duitsland: vier kinderen omgekomen (02/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vijf mensen zijn zaterdagochtend vroeg om het leven gekomen bij een woningbrand in de Duitse stad Nürnberg. De dodelijke slachtoffers zijn vier kinderen en een vrouw.
  [naar artikel]
 42. Vijf doden bij woningbrand in Duitsland: vier kinderen omgekomen (02/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vijf mensen zijn zaterdagochtend vroeg om het leven gekomen bij een woningbrand in de Duitse stad Nürnberg. De dodelijke slachtoffers zijn vier kinderen en een vrouw.
  [naar artikel]
 43. Kat blijft achter in woningbrand (23/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Rond twaalf uur deze middag ontstond er om een nog onbekende reden een keukenbrand in een appartement op de Draakplaats in Berchem. De bewoners
  [naar artikel]
 44. 54.000 Duitsers geëvacueerd voor ontmantelen bom uit WO II (25/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Uit voorzorg zijn ruim 54.000 mensen geëvacueerd uit de Duitse stad Augsbourg. Later vandaag wordt er een Britse vliegtuigbom uit de Tweede
  [naar artikel]
 45. Fouten van Martin Kolar doen Anderlecht voor het eerst lijden (04/04/2019 - De Morgen)
  Anderlecht moet Club Brugge voorlopig loslaten aan de kop van het klassement. In het eigen Vanden Stock-stadion kwam paars-wit niet verder dan een gelijkspel tegen Gent. Kort samengevat: een goede en een slechte helft voor paars-wit, (opnieuw) twee keer Seol, twee fouten van Kolar en Gent dat verdiend met zijn vijfde puntje van het seizoen terug naar het Ottenstadion mocht. Geen man overboord bij Anderlecht, echter. 'Tien op twaalf is niet slecht; maar twaalf op twaalf was beter geweest', vatte Broos koel samen.
  [naar artikel]
 46. Tweehonderdtal mensen geëvacueerd na technisch probleem aan hst in Soumagne (13/10/2018 - Metro)
  Een 200-tal passagiers aan boord van een hogesnelheidstrein is zaterdagnamiddag in Soumagne, in de provincie Luik, geëvacueerd na een technisch probleem aan de trein. Dat meldt de brandweer van Luik. De trein was omstreeks 16.20 uur in panne gevallen ter hoogte van Soumagne. bron: Belga Het bericht Tweehonderdtal mensen geëvacueerd na technisch probleem aan hst in Soumagne verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Tweehonderd mensen geëvacueerd in Mexico na overstromingen (05/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  In het zuiden van Mexico moesten zo’n tweehonderd mensen per helikopter geëvacueerd worden naar de toeristische badplaats Acapulco, nadat stortregens er overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakten.
  [naar artikel]
 48. Duizenden mensen geëvacueerd na explosies in Oekraïens wapendepot: “Sabotage” (23/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Oekraïne zijn tot 20.000 mensen geëvacueerd na explosies in een wapendepot, zo heeft de Britse openbare omroep donderdag gemeld. Kiev spreekt van “sabotage”.
  [naar artikel]
 49. Duizenden mensen geëvacueerd na explosies in Oekraïens wapendepot: “Sabotage” (23/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Oekraïne zijn tot 20.000 mensen geëvacueerd na explosies in een wapendepot, zo heeft de Britse openbare omroep donderdag gemeld. Kiev spreekt van “sabotage”.
  [naar artikel]
 50. 350 mensen, waaronder Twitterend meisje Bana (7), geëvacueerd uit Aleppo (19/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Al minstens 350 mensen zijn geëvacueerd uit het oosten van Aleppo. Onder hen het 7-jarige meisje Bana, dat bekend werd door haar tweets over de
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.