Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 August 2020
17:31 uur

Beerschot verwacht geen claim meer van Westerlo en hoopt dat promotie stimulans is voor nieuw stadion

Het Laatste Nieuws

01/08/2020 - 18:27

Het nieuwe voorstel van de Pro League om achttien clubs in 1A toe te laten komend seizoen werd door een grote meerderheid van de clubs aanvaard....


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wie van de drie? 1B-commentatoren fileren titelkandidaten Westerlo, Beerschot en Virton (19/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot, Westerlo of Virton: wie van de drie speelt straks de finale om de promotie naar 1A tegen OHL? Zij aan zij gaan ze de slotfase van de tweede periode in. Geen hond die er zijn geld durft op in te zetten. Dus polsten wij al eens bij twee kenners van 1B, die iedere week achter hun microfoon zitten: voetbalcommentators Dave Peters en Wilfried Mostinckx.
  [naar artikel]
 2. LIVE. Hoe starten Westerlo en Beerschot Wilrijk aan Play-off 2? (31/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het verschil kan niet veel groter zijn: Beerschot Wilrijk moet rechtkrabbelen na de gemiste promotie, terwijl Westerlo net verheugd is met een plaats in Play-off 2. Wie opent zondagavond met een overwinning in 't Kuipje? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20 uur!
  [naar artikel]
 3. KV Mechelen vestigt in promotiefinale nieuw supportersrecord (18/03/2019 - Metro)
  KV Mechelen heeft afgelopen weekend een nieuw supportersrecord gevestigd in de Proximus League. Zaterdag maakten liefst 16.298 toeschouwers in het AFAS-stadion vanuit de tribunes mee hoe Malinwa tegen Beerschot Wilrijk de sportieve promotie naar 1A bewerkstelligde. KV Mechelen rondde zaterdag als eerste club in 1B de kaap van 16.000 toeschouwers. Voor de komst van Beerschot Wilrijk in de return van de promotiefinale gingen volgens de officiële website van de “Kakkers” net geen 16.300 tickets over de toonbanken. De aanwezige fans zagen hoe Malinwa een prangend duel won met 2-1, en zo de promotie naar de Jupiler Pro League veilig stelde. Al moet die voor de groene tafel nog verzilverd worden. Ook het vorige toeschouwersrecord stond trouwens op naam van KV Mechelen. Op 21 oktober 2018 zakten 15.241 supporters af naar het AFAS-stadion. Ook toen was Beerschot Wilrijk de tegenstander. De Ratten zijn overigens graag geziene gasten, want voordien stond het record op naam van Cercle Brugge voor het toeschouwersaantal in de finalematch tegen Beerschot Wilrijk van vorig jaar. Voor het beslissende promotieduel van vorig jaar tekenden 14.760 supporters present in het Jan Breydelstadion. bron: Belga Het bericht KV Mechelen vestigt in promotiefinale nieuw supportersrecord verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. KV Mechelen vestigt in promotiefinale nieuw supportersrecord (18/03/2019 - Metro)
  KV Mechelen heeft afgelopen weekend een nieuw supportersrecord gevestigd in de Proximus League. Zaterdag maakten liefst 16.298 toeschouwers in het AFAS-stadion vanuit de tribunes mee hoe Malinwa tegen Beerschot Wilrijk de sportieve promotie naar 1A bewerkstelligde. KV Mechelen rondde zaterdag als eerste club in 1B de kaap van 16.000 toeschouwers. Voor de komst van Beerschot Wilrijk in de return van de promotiefinale gingen volgens de officiële website van de “Kakkers” net geen 16.300 tickets over de toonbanken. De aanwezige fans zagen hoe Malinwa een prangend duel won met 2-1, en zo de promotie naar de Jupiler Pro League veilig stelde. Al moet die voor de groene tafel nog verzilverd worden. Ook het vorige toeschouwersrecord stond trouwens op naam van KV Mechelen. Op 21 oktober 2018 zakten 15.241 supporters af naar het AFAS-stadion. Ook toen was Beerschot Wilrijk de tegenstander. De Ratten zijn overigens graag geziene gasten, want voordien stond het record op naam van Cercle Brugge voor het toeschouwersaantal in de finalematch tegen Beerschot Wilrijk van vorig jaar. Voor het beslissende promotieduel van vorig jaar tekenden 14.760 supporters present in het Jan Breydelstadion. Bron: Belga   Het bericht KV Mechelen vestigt in promotiefinale nieuw supportersrecord verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Beerschot pakt na misstap Westerlo periodetitel en wordt uitdager van OHL voor promotie (28/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na OH Leuven is Beerschot de tweede ploeg die straks de promotiefinales van 1B gaat spelen. Paars-wit zette vanavond een beter resultaat neer dan...
  [naar artikel]
 6. LIVE (20u): Viert Cercle of Beerschot Wilrijk de promotie naar eerste klasse? (10/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Stadion: Jan Breydel Aftrap: 20u Ref: Alexandre Boucaut Cruciale terugmatch voor promotie naar 1A
  [naar artikel]
 7. Beerschot Wilrijk wil bevestigen tegen leider Westerlo: “Soms nodig om tegen mekaar de waarheid te zeggen” (28/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot Wilrijk zit in de achtste finales van de Beker van België na een mooie zege op het veld van Cercle Brugge, maar veel tijd om na te genieten hebben de Mannekes niet. Morgen worden Tom Van Hyfte en co in Westerlo verwacht, voor Beerschot Wilrijk een belangrijke wedstrijd in de strijd om de eerste periodetitel.
  [naar artikel]
 8. Beerschot weet weer wat winnen is tegen Westerlo en is voorlopig leider in 1B (31/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zo gek kan het in 1B lopen. Na een teleurstellende 2 op 12 is Beerschot na de overwinning tegen Westerlo nog minstens tot zondagavond alleen leider. Met een knappe flits liet invaller Loris Brogno het Olympisch Stadion eindelijk nog eens van de overwinning proeven.
  [naar artikel]
 9. LIVE: Promotie wenkt voor Cercle! Ook na rust knutselt Beerschot Wilrijk geen kans in elkaar (2-0) (10/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Stadion: Jan Breydel Ref: Alexandre Boucaut Cercle aan rust op voorsprong na doelpunten van Mercier en Crysan Beerschot Wilrijk moet nu scoren
  [naar artikel]
 10. Westerlo geraakt niet voorbij tien man van Beerschot (10/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Beerschot Wilrijk en Westerlo hebben vrijdagavond in de openingswedstrijd van de tweede speeldag van de eerste klasse B 1-1 gelijkgespeeld. Ondanks de rode kaart van Beerschot-speler Loris Brogno wist Westerlo de drie punten niet mee naar de Kempen te nemen.
  [naar artikel]
 11. Westerlo kant zich tegen inhaalmatch Virton-Beerschot: 1B op stelten (21/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Voetbalclub KVC Westerlo gaat in evocatie tegen de beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep van het Profvoetbal om de wedstrijd Virton-Beerschot nietig te verklaren. Dat meldt RTV, de regionale televisie van de Kempen. Westerlo is een rechtstreekse concurrent van Beerschot voor de tweede periodetitel.
  [naar artikel]
 12. Beerschot pakt periodetitel en wordt uitdager van OHL voor promotie, match werd stilgelegd na opstand Lokerse fans (28/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Beerschot heeft zich verzekerd van de periodetitel in 1B. De Kielse ratten klopten Lokeren met 0-2 terwijl Westerlo onderuit ging op het veld van...
  [naar artikel]
 13. Antwerpen wil de Bosuil en het Kiel inruilen voor nieuw stadion (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De stad Antwerpen zou een nieuw voetbalstadion willen bouwen. In het stadion zouden zowel Antwerp als Beerschot-Wilrijk een nieuw thuis vinden.
  [naar artikel]
 14. Leider Westerlo gaat de boot in tegen Beerschot Wilrijk (29/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Westerlo heeft zaterdag op de achtste speeldag van de Proximus League een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen Beerschot Wilrijk. De Ratten kwam in ‘t Kuipje winnen met 1-2. In de stand behoudt Westerlo (13 ptn) voorlopig zijn leidersplaats, Beerschot Wilrijk nadert wel tot op één punt.
  [naar artikel]
 15. LIVE. Westerlo en Beerschot Wilrijk gaan na hun misstap op zoek naar eerherstel (15/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Westerlo en Beerschot Wilrijk hebben er geen al te fijn weekend opzitten. Beide ploegen leden een nederlaag tegen een titelkandidaat en zijn nu uit op eerherstel. Westerlo moet stilaan met een zegereeks gaan aanknopen wil het nog in de top-vier eindigen. Beerschot Wilrijk van zijn kant dreigt bij verlies de leiderspositie kwijt te spelen. Volg de wedstrijd hier op de voet vanaf 16:00 uur.
  [naar artikel]
 16. LIVE. Westerlo of Beerschot: wie neemt de leiding in 1B? (07/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Westerlo en Beerschot duelleren zaterdagavond in het Kuipje met de drie punten als inzet. Ook de leidersplaats staat op het spel, want Union blijft na het gelijkspel in Lommel (2-2) steken op 10 punten. Komt Westerlo alleen op kop? Of nestelt Beerschot zich wat comfortabeler in de top vier? Volg hier de topper van speeldag 5 in 1B LIVE! Aftrap om 17u.
  [naar artikel]
 17. Placca zorgt in zijn eentje voor winst Beerschot-Wilrijk tegen Westerlo (04/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het play-off 2 duel tussen 1B-clubs Beerschot-Wilrijk en Westerlo trok de thuisploeg aan het langste eind. Dé grote man bij Beerschot was Fessou...
  [naar artikel]
 18. VIDEO. Placca zorgt in zijn eentje voor winst Beerschot-Wilrijk tegen Westerlo (04/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het play-off 2 duel tussen 1B-clubs Beerschot-Wilrijk en Westerlo trok de thuisploeg aan het langste eind. Dé grote man bij Beerschot was Fessou...
  [naar artikel]
 19. LIVE. Houdt Beerschot Wilrijk fiere koppositie vast na partij tegen Westerlo? (16/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot Wilrijk staat fier bovenaan de rangschikking in de Proximus League met dertien punten uit vijf wedstrijden. Tot dusver een ongeslagen status, iets dat de Mannekes in het Olympisch Stadion zaterdag proberen te behouden tegen de bezoekers uit Westerlo. De Kemphanen bengelen met een schamele drie punten op de voorlaatste plek. Trainer Vedran Pelic gokt op de verrassing, maar is hij met zijn ploeg opgewassen tegen het indrukwekkende Beerschot Wilrijk? Mis er vanaf 17 uur niets van.
  [naar artikel]
 20. LIVE: Beerschot Wilrijk op vijf minuten van promotie! Van Hyfte kopt zeldzame kans binnen (2-1) (10/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Stadion: Jan Breydel Ref: Alexandre Boucaut Cercle aan rust op voorsprong na doelpunten van Mercier en Crysan Beerschot Wilrijk moet nu scoren
  [naar artikel]
 21. Stad Antwerpen wil Antwerp en Beerschot in nieuw stadion (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Antwerps stadsbestuur gaat gesprekken aanknopen met Antwerp FC en Beerschot Wilrijk voor de bouw van een nieuw voetbalstadion. Burgemeester
  [naar artikel]
 22. Stad Antwerpen wil Antwerp en Beerschot samen in nieuw stadion (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Antwerps stadsbestuur gaat gesprekken aanknopen met Antwerp FC en Beerschot Wilrijk voor de bouw van een nieuw voetbalstadion. Burgemeester
  [naar artikel]
 23. KV Mechelen vestigt in promotiefinale nieuw supportersrecord in Proximus League (18/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  KV Mechelen heeft afgelopen weekend een nieuw supportersrecord gevestigd in de Proximus League. Zaterdag maakten liefst 16.298 toeschouwers in het AFAS-stadion vanuit de tribunes mee hoe Malinwa tegen Beerschot Wilrijk de sportieve promotie naar 1A bewerkstelligde.
  [naar artikel]
 24. Jupiler Pro League – Westerlo – Beerschot Wilrijk levert geen winnaar op (31/03/2019 - Metro)
  Westerlo en Beerschot Wilrijk hebben zondag 1-1 gelijkgespeeld op de eerste speeldag in Play-off IIa. Loris Brogno (25.) bracht de bezoekers op voorsprong in Het Kuipje. Voor Westerlo maakte Christian Brüls in de 34e minuut gelijk. In het duel tussen twee ploegen uit 1B kwam Beerschot Wilrijk na 25 minuten op voorsprong. Vanzeir stuurde Brogno het straatje in, die omspeelde Van Langendonck: 0-1. Negen minuten later hingen de bordjes in evenwicht. Een trap van Brüls week af, waardoor Vanhamel geklopt was. Westerlo kon in de tweede helft zijn kansen niet afmaken. Abrahams was er dicht bij met een schicht tegen de paal, vervolgens lag Vanhamel in de weg. In groep A van Play-off II gaan STVV en Eupen aan de leiding na hun zeges tegen respectievelijk Charleroi (3-1) en KV Oostende (1-2). Beerschot Wilrijk, dat medio maart in de promotiefinale naast een ticket voor 1A greep, en Westerlo hebben één punt. bron: Belga Het bericht Jupiler Pro League – Westerlo – Beerschot Wilrijk levert geen winnaar op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Jupiler Pro League – Westerlo – Beerschot Wilrijk levert geen winnaar op (01/04/2019 - Metro)
  Westerlo en Beerschot Wilrijk hebben zondag 1-1 gelijkgespeeld op de eerste speeldag in Play-off IIa. Loris Brogno (25.) bracht de bezoekers op voorsprong in Het Kuipje. Voor Westerlo maakte Christian Brüls in de 34e minuut gelijk. In het duel tussen twee ploegen uit 1B kwam Beerschot Wilrijk na 25 minuten op voorsprong. Vanzeir stuurde Brogno het straatje in, die omspeelde Van Langendonck: 0-1. Negen minuten later hingen de bordjes in evenwicht. Een trap van Brüls week af, waardoor Vanhamel geklopt was. Westerlo kon in de tweede helft zijn kansen niet afmaken. Abrahams was er dicht bij met een schicht tegen de paal, vervolgens lag Vanhamel in de weg. In groep A van Play-off II gaan STVV en Eupen aan de leiding na hun zeges tegen respectievelijk Charleroi (3-1) en KV Oostende (1-2). Beerschot Wilrijk, dat medio maart in de promotiefinale naast een ticket voor 1A greep, en Westerlo hebben één punt. Bron: Belga   Het bericht Jupiler Pro League – Westerlo – Beerschot Wilrijk levert geen winnaar op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Virton-Beerschot nietig verklaard, Westerlo in beroep: opnieuw geharrewar in 1B (21/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De wedstrijd tussen Virton en Beerschot wordt herspeeld op 2 maart, omdat de Geschillencommissie de klacht van Beerschot ontvankelijk en gegrond verklaard heeft. Beerschot krijgt zo haar gelijk na het controversiële doelpunt op vrije trap in Virton. Westerlo is dan weer niet akkoord: zij gaan de beslissing aanvechten omdat Beerschot een rechtstreekse concurrent voor de titel in de tweede periode is.
  [naar artikel]
 27. Frank Dauwen (51) keert met Beerschot terug naar ‘zijn’ Westerlo: “Ik voel me beter in de rol van assistent” (07/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Als Beerschot vanmiddag de verplaatsing naar Westerlo maakt, kan Frank Dauwen net zo goed met de fiets komen. De Kempenaar bracht twintig jaar van zijn leven in en rond ’t Kuipje door en woont nog steeds op een boogscheut van het stadion. Een extra voordeel: hij kan na de wedstrijd zonder zorgen zijn Flierefluiter drinken.
  [naar artikel]
 28. 1B-clubs strijden ook met transfers om promotie: elf nieuwe spelers in slotdagen van wintermercato (03/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl de laatste dagen van de transfermarkt in 1A redelijk rustig verliepen, had de activiteit in 1B veel weg van een rat race. Beerschot hoopt met de komst van Felipe Micael een scorende aanvaller gevonden te hebben, maar met tien inkomende transfers in de laatste dagen rolden ook OHL, Union, Lommel en Westerlo de spierballen.
  [naar artikel]
 29. Ex-trainer van Mechelen, Beerschot en Westerlo sluit hoofdstuk: "Ik word nooit meer trainer" (29/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Hij stond aan het roer bij onder meer Cercle Brugge, KV Mechelen, het toenmalige Germinal Beerschot en KVC Westerlo, maar het trainerschap zegt
  [naar artikel]
 30. Beerschot AktieKomiteit (BAK) moet supporters en club nog meer verenigen (26/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot kreeg woensdag ondanks de mindere competitiestart nog eens de bevestiging van een uitverkocht Olympisch Stadion dat het voor de volle 100 % op de paars-witte achterban kan blijven rekenen. Een dag later krijgen zij uitstekend nieuws. Een nieuw overkoepelend supportersorgaan wordt officieel in het leven geroepen, genaamd Beerschot AktieKomiteit of kortweg BAK.
  [naar artikel]
 31. Messoudi (35) mag niet meer meetrainen bij Beerschot (04/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot rekent niet meer op de ervaren Mohamed Messoudi. Het contract van de 35-jarige middenvelder liep op 30 juni af. Daarom werd hij de voorbije dagen niet meer op de club verwacht. Hij mág simpelweg niet meer meetrainen. Nochtans heeft Messoudi een clausule dat hij bij promotie naar 1A automatisch nog een jaartje langer onder contract ligt, maar zolang het BAS geen beslissing heeft genomen in de zaak ‘Propere Handen’ moet Messoudi dus op eigen houtje zijn conditie op peil proberen te houden.
  [naar artikel]
 32. LIVE. Wat doet leider Westerlo tegen Beerschot Wilrijk? (29/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Westerlo en Beerschot Wilrijk zaten vorig weekend beide in de hoek waar de klappen vielen. Beerschot Wilrijk verloor op eigen veld van Lommel, terwijl KV Mechelen de scalp pakte van leider Westerlo. Beide ploegen hebben dus iets goed te maken. Volg het hier LIVE vanaf 17u!
  [naar artikel]
 33. Placca helpt flets spelend Beerschot Wilrijk met drie goals voorbij Westerlo (04/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Westerlo is er weer niet in geslaagd om voor het eerst in twee seizoenen eens te winnen van Beerschot Wilrijk. In een fletse partij eerst zonder echte hoogstandjes was de thuisploeg bleek maar erg efficiënt via Placca, die er drie binnen legde. Westerlo was na de koffie nog langszij gekomen dankzij Brüls en Van Eenoo, maar verder kwamen De Kemphanen niet meer. Westerlo miste zo dé kans om STVV bij te benen.
  [naar artikel]
 34. LIVE: Welke ploeg zet stap richting promotie, Beerschot-Wilrijk of Cercle Brugge? (04/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Heenwedstrijd om de titel Het Kiel Helse sfeer rond het stadion Geen enkele Belg in basis bij Cercle
  [naar artikel]
 35. Beerschot blijft op kop in tweede periode van 1B na zege tegen Westerlo (14/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Beerschot had zaterdag aan één doelpunt genoeg om Westerlo opzij te zetten op de vijfde speeldag van de tweede periode in 1B. De Antwerpenaren doen met de 0-1 overwinning een goede zaak in het klassement en komen alleen op kop met 11 punten, drie meer dan Roeselare en vier meer dan Union, dat zondag Lokeren ontvangt.
  [naar artikel]
 36. Westerlo - Beerschot Wilrijk of de Kempen versus ‘t stad: “Het wordt sowieso een moeilijke wedstrijd” (14/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  KFCO Beerschot Wilrijk en Westerlo belandden dit seizoen allebei in 1B, maar de omstandigheden waarin dat gebeurde, waren totaal verschillend. Beerschot Wilrijk promoveerde vanuit de eerste amateurafdeling, terwijl Westerlo degradeerde uit eerste klasse A. Omstandigheden die tijdens de eerste periode van de competitie bij beide ploegen blijkbaar gevolgen hadden.
  [naar artikel]
 37. Beerschot verliest nu ook eerste match onder Losada tegen Westerlo (11/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Westerlo is vrijdag op de tiende speeldag van de Proximus League met 1-2 gaan winnen bij Beerschot en mengt zich weer helemaal in de strijd om de...
  [naar artikel]
 38. Beerschot Wilrijk begint tweede periode met nipte zege bij Westerlo (18/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot Wilrijk heeft de eerste wedstrijd van de tweede periode winnend afgesloten. Op het veld van Westerlo werd het 1-2. De thuisploeg kwam iets na het uur op voorsprong via Stephen Buyl, maar daarna ging Beerschot Wilrijk op en over de Kemphanen. Via Dante Vanzeir en Pierre Bourdin werd het 1-2. Zo komen de Ratten meteen mee aan de leiding in de tweede periode. Voor Westerlo is het de vierde opeenvolgende thuisnederlaag.
  [naar artikel]
 39. Proximus League leeft: vol huis voor eerste finalewedstrijd tussen Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge (24/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Olympisch Stadion is uitverkocht wanneer Beerschot Wilrijk op zondag 4 maart (16u) Cercle Brugge ontvangt voor de eerste van twee finalewedstrijden van de Proximus League met als inzet de promotie naar de hoogste afdeling. Dat heeft Beerschot Wilrijk zaterdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 40. Proximus League – Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge tanken geen vertrouwen op slotspeeldag (25/02/2018 - Metro)
  Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge hebben zondag op de 28e en laatste speeldag in de Proximus League (1B) geen vertrouwen kunnen tanken met het oog op de barrages. Beerschot Wilrijk raakte in eigen huis niet verder een gelijkspel tegen de financieel geplaagde streekgenoot SK Lierse (1-1). In de slotminuut wiste Hoffer het openingsdoelpunt van Lierse-aanvaller Yagan uit. Een gelijkaardig scenario in Brugge, waar Cercle en Westerlo elkaar in evenwicht hielden. Tormin (72.) scoorde voor de thuisploeg, nadat Van Eeno (34.) de Kemphanen op voorsprong had gebracht. Ook de wedstrijd KSV Roeselare-OH Leuven en Tubeke-Union eindigden op 1-1. Opvallend was het eerbetoon aan Jos Van Hout in het stadion van Beerschot Wilrijk. De 85-jarige materiaalman van de “Mannekes” werd met een spanddoek met daarop de tekst “Jos Van Hout, van staal, van diamant, maar vooral van goud” in de bloemetjes gezet door de Antwerpse fans. Van Hout gaf de aftrap op ’t Kiel. De kaarten in de Proximus League waren voor aanvang van de slotspeeldag al definitief geschud. Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge spelen de finalewedstrijden met als inzet de promotie naar de Jupiler Pro League. Op zondag 4 maart (16u00) staat de heenwedstrijd op ’t Kiel op het programma. De return in het Jan Breydelstadion wordt op zaterdag 10 maart (20u) afgewerkt. Cercle verzekerde zich dankzij het punt tegen Westerlo wel van de eerste plaats in de totale stand, die enkel geldt als prestigetitel. OH Leuven en Lierse nemen samen met de verliezer van de finalewedstrijden deel aan Play-off II. Roeselare (35 punten), Union (32), Westerlo (27) en Tubeke (23) strijden vanaf 23 maart om het behoud in de play-downs. . bron: Belga
  [naar artikel]
 41. Proximus League – Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge tanken geen vertrouwen op slotspeeldag (25/02/2018 - Metro)
  Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge hebben zondag op de 28e en laatste speeldag in de Proximus League (1B) geen vertrouwen kunnen tanken met het oog op de barrages. Beerschot Wilrijk raakte in eigen huis niet verder een gelijkspel tegen de financieel geplaagde streekgenoot SK Lierse (1-1). In de slotminuut wiste Hoffer het openingsdoelpunt van Lierse-aanvaller Yagan uit. Een gelijkaardig scenario in Brugge, waar Cercle en Westerlo elkaar in evenwicht hielden. Tormin (72.) scoorde voor de thuisploeg, nadat Van Eeno (34.) de Kemphanen op voorsprong had gebracht. Ook de wedstrijd KSV Roeselare-OH Leuven en Tubeke-Union eindigden op 1-1. Opvallend was het eerbetoon aan Jos Van Hout in het stadion van Beerschot Wilrijk. De 85-jarige materiaalman van de “Mannekes” werd met een spanddoek met daarop de tekst “Jos Van Hout, van staal, van diamant, maar vooral van goud” in de bloemetjes gezet door de Antwerpse fans. Van Hout gaf de aftrap op ’t Kiel. De kaarten in de Proximus League waren voor aanvang van de slotspeeldag al definitief geschud. Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge spelen de finalewedstrijden met als inzet de promotie naar de Jupiler Pro League. Op zondag 4 maart (16u00) staat de heenwedstrijd op ’t Kiel op het programma. De return in het Jan Breydelstadion wordt op zaterdag 10 maart (20u) afgewerkt. Cercle verzekerde zich dankzij het punt tegen Westerlo wel van de eerste plaats in de totale stand, die enkel geldt als prestigetitel. OH Leuven en Lierse nemen samen met de verliezer van de finalewedstrijden deel aan Play-off II. Roeselare (35 punten), Union (32), Westerlo (27) en Tubeke (23) strijden vanaf 23 maart om het behoud in de play-downs. . bron: Belga
  [naar artikel]
 42. Finalekoorts: geen losse tickets meer beschikbaar voor Beerschot – OHL (01/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot speelt zondag 8 maart voor het derde jaar op rij de eerste van twee promotiefinales in het eigen Olympisch Stadion. Zaterdag ging de online ticketverkoop van start en intussen zijn er geen losse tickets meer verkrijgbaar.
  [naar artikel]
 43. Hernan Losada (Beerschot Wilrijk) stopt na dit seizoen (20/03/2018 - Metro)
  Hernan Losada is bezig aan zijn laatste maanden als profvoetballer. De 35-jarige Argentijnse middenvelder werkt met Beerschot Wilrijk nog play-off 2 af en zet daarna een punt achter zijn carrière. Dat bevestigt zijn club vandaag op de teamwebsite. Losada was de voorbije drie seizoenen sterkhouder bij Beerschot Wilrijk, waarmee hij onlangs nipt naast promotie naar de hoogste klasse greep na verlies in de finale tegen Cercle Brugge. Vanaf volgend seizoen zal Losada een nieuwe functie bekleden bij de Ratten. Deze namiddag (om 16u30) volgt meer uitleg op een persbabbel in het Olympisch Stadion. Hernan Losada begon zijn profcarrière in het seizoen 2003-2004 in eigen land bij Independiente. Hij voetbalde daarna ook nog voor het Chileense Universidad de Chile, Germinal Beerschot, Anderlecht, Heerenveen, Charleroi, Beerschot AC en Lierse. In juni 2015 tekende Losada voor de derde keer op het Kiel bij Beerschot Wilrijk, waarmee hij vervolgens twee keer op rij promotie afdwong. Beerschot Wilrijk speelt in groep B van play-off 2 tegen Antwerp, STVV, KV Oostende, Lokeren en Eupen. bron: Belga Het bericht Hernan Losada (Beerschot Wilrijk) stopt na dit seizoen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Westerlo en Virton gaan in evocatie tegen nietigverklaring Virton-Beerschot (26/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft woensdag de beroepsprocedure van Virton en Westerlo tegen de nietigverklaring van Virton-Beerschot zonder gevolg geklasseerd. Virton en Westerlo betreuren dat en tekenen nu evocatieberoep aan bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).
  [naar artikel]
 45. Cercle Brugge herrijst na ware thriller: penalty in laatste minuut beslist over promotie tegen Beerschot Wilrijk (10/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Cercle Brugge speelt volgend seizoen opnieuw in de Jupiler Pro League. De Vereniging won de terugmatch voor promotie van Beerschot Wilrijk met 3-1 na een ware thriller. Een penalty in de laatste minuut besliste de wedstrijd: Cardona trapte de discutabele elfmeter nipt voorbij doelman Romo. Zo wiste Cercle de 1-0 nederlaag uit de heenmatch uit. Beerschot Wilrijk strandt op een zucht van de promotie.
  [naar artikel]
 46. Westerlo en Beerschot-Wilrijk verdelen de punten (31/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Westerlo en Beerschot Wilrijk hebben 1-1 gespeeld op de eerste speeldag in Play-off IIa. Loris Brogno (25') bracht de bezoekers op voorsprong in...
  [naar artikel]
 47. Beerschot verkoopt meer abonnementen na nieuws over promotie (03/06/2019 - VRT NWS)
  De verkoop van abonnementen van voetbalclub Beerschot is flink gestegen, nu duidelijk is dat wél Beerschot en niet KV Mechelen volgend jaar opnieuw in eerste klasse A mag spelen. Dat zegt de club zelf aan Radio 2 Antwerpen. 
  [naar artikel]
 48. LIVE. Beerschot Wilrijk richt pijlen op promotiefinale na draw tegen KV Mechelen (03/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot Wilrijk kwam op de vorige speeldag niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen haar rechtstreekse concurrent om de promotie, KV Mechelen. De Maneblussers konden zich eerder deze week kwalificeren voor de bekerfinale, maar de Mannekes moeten door de Mechelse 3-0 winst tegen Westerlo zondagnamiddag ook de drie punten pakken. Beerschot Wilrijk gaat om 16 uur op bezoek bij Tubeke, mis er niets van dankzij onze LIVE updates!
  [naar artikel]
 49. LIVE. Periodetitel in 1B beslist? Beerschot maakt er tegen 9 man 0-2 van, Westerlo kan geen vuist maken tegen Union (28/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wordt de tweede periodetitel in 1B vanavond beslist? Beerschot trekt naar het geplaagde Lokeren, Westerlo gaat dan weer op bezoek bij Union. De...
  [naar artikel]
 50. Eindstrijd tweede periode gaat tussen Westerlo en Beerschot: Virton definitief uitgeschakeld na nederlaag (22/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Excelsior Virton zal niet promoveren na 1A: dat is voorlopig de belangrijkste conclusie van de voorlaatste speeldag in 1B. Virton verloor met 2-1 op het veld van Westerlo, dat alleen leider wordt in de tweede periode. Virton volgt op 3 punten van Westerlo, maar zal hoe dan ook minder wedstrijden gewonnen hebben dan de Kempenaars in de tweede periode. Enkel Beerschot VA kan Westerlo nog bedreigen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.