De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Nina Derwael te gast bij Eric Goens

Het Belang van Limburg

03/08/2020 - 06:05

Eric Goens ontvangt in zijn derde De zomer van twee nieuwe gasten: Nina Derwael (20) en Gers Pardoel (39). Voor de zanger een zomer zonder concerten, voor Derwael een zonder Olympische Spelen. Wat haar behoorlijk zwaar viel, vertelt ze zelf.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Eric Goens volgt turnkampioene Derwael in ‘De Zomer Van’: "Ik heb al véél gezien, maar zoals Nina traint: fe-no-me-naal" (03/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  "Als ik voor iemand uit 'De Zomer Van' een tomeloze bewondering heb gekregen, dan is het voor Nina Derwael." Dat zegt Eric Goens, de reportagemaker...
  [naar artikel]
 2. Jong geweld in nieuw seizoen ‘Het huis’: Camille Dhont en Nina Derwael te gast (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 12 december verschijnt het nieuwe seizoen van ‘Het huis’. Eric Goens (53) dropt als vanouds bekende gasten 24 uur lang in ‘zijn huis’. In het achtste seizoen passeert er opvallend veel jong geweld de revue. Olympisch turnkampioene Nina Derwael (22) en zangeres Camille (21) leggen hun ziel bloot.
  [naar artikel]
 3. Podcast De Tijdschijf van Eric Goens (23/10/2019 - VRT NWS)
  TV-maker Eric Goens lost weer een reeks gasten in Het Huis, op Eén. Maar eerst is hij te gast in onze podcastreeks De Tijdschijf. Hij vertelt ons welke tijdgeest hij in zijn platenkast vond. Eric Goens koos muziek van Bear's Den, van The Sex Pistols, en van Pink Floyd, om te praten over democratie en polarisatie, over Brexit en anarchie, over nationalisme, over angstpsychose, en over media op de dool. Maar wees gerust: alles komt goed. Dixit Eric Goens.
  [naar artikel]
 4. Eric Goens: “Ik zou graag Trump in 'Het Huis' hebben” (04/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Pas onlangs leerden ze mekaar beter kennen toen Rudi Vranckx (57) te gast was in ‘Het Huis’ van Eric Goens (48). Nochtans kruisen hun wegen elkaar al twintig jaar, van toen Goens nog baas was van de VTM-nieuwsdienst. “Hij was the enemy”, zegt Vranckx. “Ik hoorde altijd: de Goens heeft kwaad gebeld. Waarop ik dan: Fuck de Goens hè.” (lacht)
  [naar artikel]
 5. Nina Derwael werd bijna niet toegelaten als topsporter: “Ik hoop dat ze die criteria aanpassen” (02/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Met het talkpoeder nog aan haar benen van de training neemt Nina Derwael (22) maandag 24 uur haar intrek in Het Huis van Eric Goens, waar ook een turntoestel niet mag ontbreken. “Op mijn zeventiende ben ik mezelf tegengekomen. Ik had mezelf zo’n hoge druk opgelegd”, vertelt de Truiense turnster.
  [naar artikel]
 6. Eric Goens komt met nieuw seizoen van het ‘Het Huis’: “Vrouwen blijven een probleem: ze willen niet, ze kunnen niet of ze mogen niet” (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Eric Goens brak vorig jaar nog records door in 'Het Huis' met Marc Coucke de rijkste en met Jacques Vermeire (70) de oudste gast te ontvangen. Dit najaar heeft de reportagemaker met Vooruit-boegbeeld Conner Rousseau (28) de jongste voorzitter 24 uur te gast en met zanger Marco Borsato de Nederlander met het strafste palmares in Vlaanderen.
  [naar artikel]
 7. Eric Goens stelt kandidaten van nieuw seizoen ‘Het Huis’ voor: “Vrouwen blijven een probleem” (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Eric Goens brak vorig jaar nog records door in 'Het Huis' met Marc Coucke (56) de rijkste en met Jacques Vermeire (70) de oudste gast te ontvangen. Dit najaar heeft de reportagemaker met Vooruit-boegbeeld Conner Rousseau (28) de jongste voorzitter 24 uur te gast en met zanger Marco Borsato (54) de Nederlander met het strafste palmares in Vlaanderen. Een overzicht van alle kandidaten, en waarom er maar één vrouw tussenzit.
  [naar artikel]
 8. Dit wordt de eerste gast van populaire Eén-serie ‘Het Huis’ (11/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  ‘Het Huis’, een productie van Eric Goens, begint binnenkort aan zijn derde seizoen. In het radioprogramma ‘Plage Préférée’ maakte Goens de eerste gast van het derde seizoen bekend.
  [naar artikel]
 9. Dit wordt de eerste gast van populaire Eén-serie ‘Het Huis’ (11/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  ‘Het Huis’, een productie van Eric Goens, begint binnenkort aan zijn derde seizoen. In het radioprogramma ‘Plage Préférée’ maakte Goens de eerste gast van het derde seizoen bekend.
  [naar artikel]
 10. Wout Van Aert komt naar ‘Het huis’ van Eric Goens (18/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe chouchou van het Vlaamse wielrennen Wout Van Aert is te gast in het nieuwe seizoen van ‘Het Huis’ van Eric Goens. Dat vertelde de...
  [naar artikel]
 11. Nina Derwael wordt gehuldigd in Sint-Truiden op 26 oktober (15/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het stadsbestuur en de sportdienst van de stad Sint-Truiden nodigen de pers uit om zaterdag 26 oktober aanwezig te zijn bij de huldiging van Nina Derwael, wereldkampioene op de brug met ongelijke leggers. De huldiging van Nina Derwael begint om 11u15. Nadien maakt Nina Derwael tijd vrij voor de fans, waarna ze de pers te woord zal staan.
  [naar artikel]
 12. Eric Goens ontvangt Stefaan Degand en Zuhal Demir in "Die huis 2" dit najaar (01/03/2018 - VRT NWS)
  Het Eén-programma "Die huis", waarin Eric Goens in een villa in Zuid-Afrika gedurende 24 uur een gast ontvangt, krijgt een vervolg dit najaar. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en is ons bevestigd. Goens verklapt ook al vijf namen: Zuhal Demir, Christoff, Piet Huysentruyt, Danira Boukhriss Terkessidis en Stefaan Degand komen praten over hun leven en laten een andere kant van hun zien.
  [naar artikel]
 13. “Van Ranst was mijn taaiste klant” (03/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Eric Goens begint aan het zesde seizoen van Het huis, waarin hij zijn vijftigste gast ontvangt. Die eer valt te beurt aan Marc Coucke, de man op wie hij al van in het prille begin hardnekkig jacht maakt. Starten doet Goens met Jacques Vermeire.
  [naar artikel]
 14. Eric Goens is de komodovaraan van de media (17/11/2020 - De Morgen)
  Elmo Lê van zet de blik op oneindig. Vandaag: Eric Goens in Het huis.
  [naar artikel]
 15. ‘Ik heb er genoeg van’: Eric Goens over het conflict bij VRT (28/01/2020 - De Morgen)
  Eric Goens is zaakvoerder van productiehuis Het NieuwsHuis, verantwoordelijk voor programma’s als Het huis en Bargoens op Eén en Niveau 4 op Vier.
  [naar artikel]
 16. Camille en Sam Bettens te gast bij Eric Goens in nieuw seizoen van ‘Het huis’ (20/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Eén en productiehuis Bargoens, hebben de namen van het nieuwe seizoen van Het huis bekendgemaakt. In het programma nodigt de presentator Eric Goens telkens een bekend persoon uit om 24 uur lang in een prachtige villa te vertoeven. In eerdere seizoenen passeerden al Ingeborg Sergeant, Aster Nzeyimana en Wout van Aert de revue. Maar ook dit jaar zijn de namen niet min.
  [naar artikel]
 17. De verrassend kwetsbare kant van ‘Het Huis’-maker Eric Goens: “Elke keer opnieuw bang dat het niet zal boteren met mijn gast” (23/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik kan bij haast niemand terecht met mijn twijfels. Telkens als ik erover begin, is er die meewarige blik: ‘Ja Eric, het zal wel.’” Je zou het hem als gevierd tv-maker niet nageven, maar Eric Goens (51) bulkt niet van het zelfvertrouwen. Toch slaagde hij er weer in grote namen naar ‘Het Huis’ te lokken, en er staat ook heel wat op de planning. “Er zijn 20 programma’s in productie. Twee weken geleden diende ik een programmavoorstel in bij VTM, volgende week beginnen we er al aan.”
  [naar artikel]
 18. Limburger met clusterhoofdpijn in nieuw programma Eric Goens (16/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Diepenbekenaar Peter Ketelslegers is binnenkort te zien in een nieuwe Eén-documentaire van Eric Goens, bekend van ‘Het Huis’.
  [naar artikel]
 19. Nina Derwael eerste Belgische vrouw in toestelfinale op WK (05/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op het WK turnen in het Canadese Montreal hebben Nina Derwael en Rune Hermans zich geplaatst voor de allroundfinale op vrijdag. Derwael, Europees...
  [naar artikel]
 20. Hij wilde het eigenlijk niet, maar Bazart-zanger Mathieu Terryn vertelt twee grote geheimen aan Eric Goens in ‘Het Huis’ (22/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na de passage vorige week van Marc Coucke, de rijkste gast die Eric Goens ooit in ‘Het Huis’ mocht ontvangen en goed voor 1.070.000 live-kijkers, mag Bazart-frontman Mathieu Terryn als één van de jongste gasten ooit, het vijfde seizoen van het Eén-programma afsluiten.
  [naar artikel]
 21. Eric Goens maakt reeks over skioord vol collaborateurs (08/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Eric Goens (foto), de maker van onder andere 'Niveau 4' en 'Die Huis', werkt voor Canvas aan een documentairereeks over oorlogsmisdadigers. Die zal...
  [naar artikel]
 22. Eric Goens over het conflict bij de VRT: ‘Ik heb er genoeg van, ik heb er zelfs mijn buik vol van’ (28/01/2020 - De Morgen)
  Eric Goens is zaakvoerder van productiehuis Het NieuwsHuis, verantwoordelijk voor programma’s als Het huis en Bargoens op Eén en Niveau 4 op Vier.
  [naar artikel]
 23. Eric Goens richt camera’s op Dimitri Vegas & Like Mike (21/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Programmamaker Eric Goens (50) heeft een nieuw onderwerp gevonden: Dimitri Vegas & Like Mike - aka de beste dj’s ter wereld. Goens is bezig aan een...
  [naar artikel]
 24. Van Tkatchev tot Buckum, het gouden recept van Nina Derwael? "Moeilijke elementen vlot opeenvolgend turnen"  (13/10/2019 - VRT NWS)
  19 is ze én ze heeft gisteren - in alle perfectie - opnieuw de wereldtitel veroverd. Onze landgenote Nina Derwael pakte op het Wereldkampioenschap gymnastiek in Stuttgart (Duitsland) de gouden medaille op de brug met ongelijke leggers. In een snelle oefening van 27 seconden tovert ze een dubbele Tkatchev, de Derwael-Fenton en een Buckumzwaai uit haar mouwen. Wat is de kracht van Nina Derwael?
  [naar artikel]
 25. De 5 boeken die het leven van Eric Goens hebben veranderd (29/12/2016 - De Redactie)
  Tijdens deze kerstvakantie polsen we naar het favoriete leesvoer van tien bekende gezichten. Vandaag geeft tv-maker Eric Goens een inkijk in zijn boekenkast.
  [naar artikel]
 26. Wie kan Derwael van goud houden op WK? “Andrade en Jones zijn de kanshebbers” (29/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nina Derwael is niet de enige turnster met moeilijkheden, het is een post-olympisch jaar voor iedereen. Wie kan Nina Derwael van de medailles houden?
  [naar artikel]
 27. Zou Eric Goens ‘Het huis’ niet gewoon aftrekken van zijn belastingen? (09/12/2019 - De Morgen)
  Robin Broos zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: wie woont er in het huis van Eric Goens?
  [naar artikel]
 28. Vtm ontslaat directeur Nieuws Eric Goens (10/04/2019 - De Morgen)
  Eric Goens, hoofd van de vtm-nieuwsdienst, moet op zoek naar een nieuwe job. ‘Een verschil in visie’ is de officiële reden voor zijn ontslag. Maar het zijn vooral de slechte kijkcijfers van Het nieuws die Goens worden aangerekend. Operationeel hoofdredacteur Nicholas Lataire neemt voorlopig de leiding van de nieuwsdienst over.
  [naar artikel]
 29. Nog geen rijbewijs, maar turnster Nina Derwael krijgt wel al auto voor achttiende verjaardag (26/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Feest ten huize Derwael. Turnster Nina Derwael, die vorige week nog in actie kwam op de wereldbekermanche artistieke gymnastiek in Doha, viert...
  [naar artikel]
 30. Zou het niet geniaal zijn, mocht Eric Goens gewoon zélf in ‘Het huis’ wonen? (09/12/2019 - De Morgen)
  Robin Broos zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: wie woont er in het huis van Eric Goens?
  [naar artikel]
 31. Jacques Vermeire opent zijn ziel in ‘Het Huis’: “Ik ben Belgisch kampioen hardwerken geweest” (03/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het zesde seizoen van ‘Het Huis’ nodigt Eric Goens opnieuw een reeks interessante mensen uit. Ze verblijven 24 uur in ‘Het Huis’, afgezonderd van hun gewone leefwereld. Geen afleidingen, alleen de confrontatie met hun eigen leven, dat de revue passeert in boeiende en onthullende gesprekken. In de kinderkamer flitst hun jeugd voorbij en in de televisiekamer zien ze vaak voor het eerst filmpjes uit lang vergeten tijden. Ook de gevreesde sportkamer is er opnieuw. En wat onthullen de gasten in de intimiteit van de boomhut? De eerste gast van het nieuwe seizoen is Jacques Vermeire. Met een coronaveilig oldtimer-busje gaat Eric Goens zijn gast thuis ophalen.
  [naar artikel]
 32. Gouden Derwael steelt harten, inclusief dat van icoon Nadia Comaneci: “Nina brengt weer elegantie in de sport” (03/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Nina Derwael. The new world champion.” Wat klonk dat goed, gisteren in Doha. En niemand die de 18-jarige gymnaste het goud niet gunde. Derwael...
  [naar artikel]
 33. Nina Derwael geeft België eerste olympisch goud (01/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Nina Derwael geeft België eerste olympisch goud Turnster Nina Derwael (21) heeft België een eerste gouden medaille bezorgd op de Olympische Spelen in Tokyo. Aan de brug met ongelijke leggers won ze de titel. Derwael won een ongewone finale waarin de meeste deelnemers, inclusief Nina zelf, last hadden van enorme stress. Het is de eerste keer dat een Belgische een titel kan […] Lees dit artikel: Nina Derwael geeft België eerste olympisch goud
  [naar artikel]
 34. Eric Goens: "Het gebrek aan ontzag voor de politie is stuitend geworden" (28/06/2017 - De Redactie)
  In een veel gedeelde open brief op Facebook kaart een anonieme agent(e) het lot van zijn collega’s aan. Reportagemaker Eric Goens las de brief en begrijpt de frustraties.
  [naar artikel]
 35. Nina Derwael zeker van twee WK-finales, team wacht bang af (04/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Ik denk dat het volstaat.” Nina Derwael was de enige die het zo optimistisch durfde zeggen, bij al de rest overheerste twijfel of 161 punten volstaan voor olympische kwalificatie. Wel zeker is dat Derwael naar de brug- en allroundfinale mag.
  [naar artikel]
 36. Eric Goens maakt #corona2020 op VIER: “Tv maken is dezer dagen heel lastig” (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Het parket’ werd al een tijdje geleden opgenomen, lang voor er sprake was van een virus uit China. Maar ondertussen is Eric Goens vooral bezig met...
  [naar artikel]
 37. Papa Derwael: "Nina wilde op haar 4 jaar al naar de Spelen" (25/04/2017 - Sporza)
  Europees turnkampioene Nina Derwael is een vastberaden meid. Papa en oud-voetballer Nico Derwael diept een anekdote op.
  [naar artikel]
 38. Véronique De Kock verrassende gast in 'Die Huis' (14/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Eric Goens heeft een verrassende naam toegevoegd aan zijn programma Die Huis. Véronique De Kock (40) is te gast in Zuid-Afrika.
  [naar artikel]
 39. Nina Derwael eerste Belgische vrouw in toestelfinale op WK (05/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op het wereldkampioenschap turnen in het Canadese Montreal hebben Nina Derwael en Rune Hermans zich geplaatst voor de allroundfinale op vrijdag. Derwael, Europees kampioen aan de Damesbrug, heeft zich ook verzekerd van een plaats in de finale op dit toestel.
  [naar artikel]
 40. Nina Derwael eerste Belgische vrouw in toestelfinale op WK (05/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op het wereldkampioenschap turnen in het Canadese Montreal hebben Nina Derwael en Rune Hermans zich geplaatst voor de allroundfinale op vrijdag. Derwael, Europees kampioen aan de Damesbrug, heeft zich ook verzekerd van een plaats in de finale op dit toestel.
  [naar artikel]
 41. COLUMN Eric Dupain: Vuurwerk (11/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  In zijn column van deze week blik Eric Dupain terug op de blije intrede van Nina Derwael, een huldiging die hij mocht organiseren.
  [naar artikel]
 42. Eric Goens kiest de 5 strafste fragmenten uit 50 afleveringen ‘Het Huis’: “Ik dacht eerst: ‘dit toon ik niemand’” (12/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het konden en mochten hooguit twintig afleveringen worden. Twintig Bekende Vlamingen die elk 24 uur in ‘Het Huis’ van en met Eric Goens zouden verblijven. Maar ‘Het Huis’ werd ‘Die Huis’ en speelde zich twee seizoenen af in Zuid-Afrika, om dan gewoon weer de draad in het gewone ‘Huis’ op te nemen. Dinsdag is het feest, want de 50ste aflevering stat op het programma, met de man die Eric Goens al voor de allereerste uitzending had gevraagd: Marc Coucke. In afwachting van alweer een straf portret selecteerde Goens zelf vijf memorabele fragmenten uit evenveel bijzonder pakkende afleveringen.
  [naar artikel]
 43. Vooral uitkijken naar Amerikaanse nieuwkomer: wie kan Nina Derwael deze week van medailles houden? (30/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nina Derwael is niet de enige turnster met moeilijkheden op dit WK, het is een post-olympisch jaar voor iedereen. Wie kan Derwael van de medailles houden?
  [naar artikel]
 44. Eric Goens: ‘Het mes diep in een wonde drijven, dat vind ik plezant’ (18/07/2020 - De Morgen)
  ‘Iedereen lijkt me te beschouwen als een bullebak.’ Eric Goens (51), vanaf maandag op tv met De zomer van, geldt als het enfant terrible van de tv-wereld. Een pose? ‘Ik ben als interviewer zogezegd een bloedzuiger, maar intussen zuig ik ook mezelf leeg.’
  [naar artikel]
 45. Eric Goens ontvangt André Hazes en Jacques Vermeire in 'Het huis' (07/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl Eén op dinsdagavond nog tot eind augustus de strafste gasten van 'Het huis' en 'Die huis' opnieuw laat opdraven, werkt Eric Goens (51) al...
  [naar artikel]
 46. COLUMN. Nico Derwael: “Ons Nina is een golden girl (01/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nina Derwael turnt voor het eerst een grote wedstrijd zonder haar ouders, want in Tokio zijn buitenlanders niet welkom. Papa Nico Derwael, oud-voetballer van KRC Genk, vertelt hoe hij de Spelen beleeft.
  [naar artikel]
 47. Na het succes van ‘Bargoens’: Eric Goens gaat het verhaal van Stig Broeckx verfilmen (12/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Momenteel loopt het tweede seizoen van het Eén-programma ‘Bargoens’ op de buis. Daarin volgt Eric Goens enkele mensen met straffe verhalen,...
  [naar artikel]
 48. Eric Goens: "Het geld in de NBA is de waanzin ver voorbij" (25/10/2016 - Sporza)
  Vannacht gaat het nieuwe NBA-seizoen van start. Tv-maker Eric Goens was jarenlang commentator van de NBA. Hoe kijkt hij tegenwoordig naar deze wereld, waar grootst nog niet groot genoeg is?
  [naar artikel]
 49. James Cooke is de eerste gast in het nieuwe seizoen van ‘Het Huis’ (28/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Eric Goens stelt zijn eerste gast James Cooke voor. Hij brengt de spring-in-’t-veld geblinddoekt naar een plek aan de rand van het bos. Lang...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy