Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 May 2021
00:31 uur

Antwerpse horeca zegt “fuck you” tegen Berx: “Geen avondklok maar cafés dicht om 23u, wedden dat kaaien stampvol zullen zitten?”

Het Laatste Nieuws

07/08/2020 - 20:07

Met een actie op Facebook maakt de Antwerpse horeca duidelijk wat ze van de beslissingen van de provincie Antwerpen vinden. Heel wat...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Antwerpse horeca zegt “fuck you” tegen provincie Antwerpen: “Geen avondklok maar cafés dicht om 23u, wedden dat kaaien stampvol zullen zitten?” (07/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met een actie op Facebook maakt de Antwerpse horeca duidelijk wat ze van de beslissingen van de provincie Antwerpen vinden. Heel wat...
  [naar artikel]
 2. Horeca zegt ‘Fuck you’ tegen Berx: “Wij moeten nog altijd dicht om 23 uur... Wedden dat kaaien stampvol zitten?” (07/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met een actie op Facebook maakt de Antwerpse horeca duidelijk wat ze van de beslissingen van de provincie Antwerpen vinden. Heel wat...
  [naar artikel]
 3. Antwerpse horeca steekt middenvinger op naar Cathy Berx (07/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een welgemeende middenvinger naar het provinciebeleid. En dus naar gouverneur Cathy Berx. Daar pakt de Antwerpse horeca mee uit op de sociale media. Ze vindt het niet kunnen dat de avondklok wordt opgeheven, maar dat de cafés nog altijd moeten sluiten om 23u. “De Scheldekaaien zullen volzitten.”
  [naar artikel]
 4. Antwerpse horeca steekt middenvinger op naar Cathy Berx (08/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een welgemeende middenvinger naar het provinciebeleid. En dus naar gouverneur Cathy Berx. Daar pakt de Antwerpse horeca mee uit op de sociale media. Ze vindt het niet kunnen dat de avondklok wordt opgeheven, maar dat de cafés nog altijd moeten sluiten om 23u. “De Scheldekaaien zullen volzitten.”
  [naar artikel]
 5. Berx past Antwerpse coronamaatregelen aan: geen avondklok meer, wel nachtklok (12/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  De provincie Antwerpen stuurt enkele coronamaatregelen bij, dat liet gouverneur Cathy Berx woensdagmiddag weten. De avondklok wordt afgeschaft, maar er wordt een nachtklok ingevoerd. Tussen 1.30 uur en 5 uur zullen niet-essentiële verplaatsingen verboden zijn. Voor de horeca is dat goed nieuws, want hun verplichte sluitingsuur wordt verlaat van 23 uur naar 1 uur.
  [naar artikel]
 6. Horeca-expert Filip Vanheusden pleit voor avondklok vanaf middernacht voor cafés en restaurants (15/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De cijfers blijven maar stijgen, de regering neemt naar verwachting morgen nieuwe maatregelen. Het is uitkijken wat dat betekent voor cafés en restaurants, zeker nu die in Nederland gesloten zijn en nu in Frankrijk de avondklok is ingesteld in grote steden.  Horeca-expert Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen pleit voor de invoering van een avondklok in de stijd tegen het coronavirus. Dat zei hij vanmiddag in ons TVL Nieuws. Café's en restaurants moeten volgens hem om middernacht dicht, onmiddellijk gevolgd dus door een avondklok. Op deze manier kan de politie de illegale feestjes beter handhaven. "Een sluiting van de horeca is niet zinvol," meent Vanheusden. "Dat zal alleen maar voor nog grotere drama's zorgen."
  [naar artikel]
 7. LIVE Cafés en restaurants maand dicht, avondklok in heel het land (16/10/2020 - Express)
  Het Overlegcomité over de nieuwe coronamaatregelen is nog bezig, maar er lekten al enkele dingen. Zo zullen de cafés een... The post LIVE Cafés en restaurants maand dicht, avondklok in heel het land appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Antwerpse politie worstelt zelf met regels avondklok: “Dit moeten we uitklaren”, zegt Cathy Berx (30/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Moeten Antwerpse toeristen die na hun vakantie terugkeren naar huis zich aan de opgelegde avondklok houden? Neen, zo zegt provinciegouverneur Cathy Berx. Maar waarom kreeg een van onze lezers het tegenovergestelde te horen toen ze naar de politie belde? “Dit moeten we uitklaren.”
  [naar artikel]
 9. Na stroom van annulaties: Horeca Vlaanderen roept regel van 4 mensen aan 1 tafel te schrappen in Antwerpen (29/07/2020 - VRT NWS)
  Onder de nieuwe coronamaatregelen voor de horeca mag je in de provincie Antwerpen met slechts vier personen of één gezin aan tafel zitten. Dat is de doodsteek voor de Antwerpse restaurants en cafés volgens Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. Hij roept gouverneur Cathy Berx op om de maatregelen te herzien en dezelfde regels te hanteren als in de rest van het land.
  [naar artikel]
 10. ‘Fuck de avondklok’-affiche duikt op in Sint-Gillis, maar “overtreding leidt vanaf dag 1 tot pv”, reageert Brusselse politie (24/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Fuck de avondklok. Laten we naar buiten komen!’, zo luidt een affiche die dit weekend gespot werd in Sint-Gillis en via sociale media gedeeld is. De poster roept Brusselaars op om naar buiten te komen, net op de dag waarop de avondklok door de Brusselse overheid is uitgebreid. De politiezone van Brussel-Stad en Elsene schenkt alvast klare wijn: “Overtredingen tegen de avondklok zullen vanaf dag 1 leiden tot een pv.”
  [naar artikel]
 11. Horeca-uitbaters van Rijmenam stappen naar Raad van State tegen avondklok (07/08/2020 - VRT NWS)
  De avondklok om het aantal coronabesmettingen naar beneden te krijgen, is nu van kracht in heel de provincie Antwerpen. Na een groep Antwerpse ondernemers, stapt nu ook een tiental horeca-uitbaters uit Rijmenam naar de Raad van State. Zij vinden het niet kunnen dat ze om 11 uur 's avonds de deuren moeten sluiten, terwijl de cafés en restaurants in de Vlaams-Brabantse buurgemeenten mogen openblijven tot 1 uur 's nachts.
  [naar artikel]
 12. Eén nauw contact, cafés en restaurants dicht en avondklok (16/10/2020 - De Tijd)
  23:06 Met drastische maatregelen zoals het sluiten van de cafés en de restaurants en de invoering van een avondklok wil de overheid de opmars van het coronavirus stuiten. ‘We moeten nu even een stap achteru...
  [naar artikel]
 13. Vele Antwerpse horeca-uitbaters sluiten zelf de deuren in augustus (28/07/2020 - Metro)
  Volgens de lokale afdeling van Horeca Vlaanderen hebben al verschillende uitbaters van horecazaken in Antwerpen besloten om de komende weken niet open te gaan. “Ik heb vandaag al van zeven grote zaken bevestiging gekregen dat ze zelf zullen sluiten”, zegt voorzitter Davy Brocatus. Na de extra strenge coronamaatregelen voor de provincie Antwerpen, en in het bijzonder de stad en omringende gemeenten, zien verschillende horecaondernemers het niet zitten om de komende weken open te gaan. “Het regent annulaties”, zegt Davy Brocatus van Horeca Antwerpen. “Aan mensen van buiten Antwerpen wordt afgeraden de stad te bezoeken. We verwachten ook dat de Antwerpenaren zelf een restaurant- of cafébezoek sneller gaan uitstellen.” Bederfbare goederen Bij een zevental uitbaters van grote horecazaken kreeg Brocatus al bevestiging dat ze niet zullen openen. “Het gaat om risicobeperking. Vaste kosten zijn er altijd, ook als je niet opent, maar bij een opening zit je ook nog met een variabele kost. Er moeten bederfbare goederen ingekocht worden en er is een personeelskost. Uitbaters kiezen daarom vaker om te sluiten en voor het personeel terug over te schakelen naar technische werkloosheid.” Compensatie De sectororganisatie vindt dat nieuwe steunmaatregelen dringend nodig zijn. “Het gaat dan wel niet om een gedwongen sluiting in de letterlijke zin, maar de facto is het dat wel”, zegt Brocatus. “Daar moet compensatie voor zijn, aangepast aan de grootte van de zaak.” Vanavond nog geen avondklok De verordening die de maandagavond aangekondigde coronamaatregelen in de provincie Antwerpen juridisch afdwingbaar moet maken, zal allicht in de loop van woensdag klaar zijn. Dat zegt gouverneur Cathy Berx. Pas daarna zullen de maatregelen effectief kunnen ingaan, wat onder meer betekent dat er dinsdag nog geen avondklok zal gelden in de provincie. De federale diensten van de gouverneur hebben volgens Berx vandaag de hele dag gewerkt aan het vertalen van de maatregelen in een juridisch-technische verordening, maar dat is dus niet volledig afgerond geraakt. “Er is ook nog heel wat advies ingewonnen, want ik wil dat dit juridisch sluitend is”, zegt ze. “Ik ga ook niets ondertekenen dat nog niet af is.” Lees ook : BREAKING. Avondklok en mondmaskers verplicht in provincie Antwerpen Het bericht Vele Antwerpse horeca-uitbaters sluiten zelf de deuren in augustus verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Ook als de cafés opengaan, zal er nog een avondklok zijn (05/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Volgens minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zal de avondklok nog een ruime tijd van kracht blijven. “Ook als de horeca heropent, zal die avondklok er nog zijn. We willen die uiteraard zo snel mogelijk lossen, maar dat kan pas op het juiste ogenblik”, zei de vicepremier in VRT NWS.
  [naar artikel]
 15. Nederland voert avondklok voor cafés in (28/09/2020 - De Tijd)
  19:58 Nederland trekt de teugels landelijk strak aan in de strijd tegen het coronavirus. De horeca moet dicht om 22 uur, publiek bij sport kan niet meer en thuiswerk wordt weer de norm.
  [naar artikel]
 16. Antwerpse gouverneur stuurt coronamaatregelen bij: avondklok wordt nachtklok (12/08/2020 - VRT NWS)
  De avondklok in de provincie Antwerpen wordt vanaf nu een nachtklok. Antwerpenaren moeten voortaan binnenblijven tussen 1.30 uur 's nachts en 5 uur 's morgens. Het sluitingsuur voor de horeca wordt van 23 uur 's avonds naar 1 uur 's morgens verschoven en evenementen worden weer mogelijk als aan strenge protocollen wordt voldaan. Dat heeft de Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx vanmiddag aangekondigd. De maatregelen gaan onmiddellijk in en gelden tot 26 augustus.
  [naar artikel]
 17. Bredase horeca wil avondklok naar Antwerps voorbeeld (08/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Nu de cafés en restaurants in Nederland verplicht om 22u moeten sluiten, vragen horeca-uitbaters in Breda zelf om een avondklok in hun stad, naar Antwerps voorbeeld.
  [naar artikel]
 18. Drie kwart van cafés in Gentse Overpoortstraat blijft voorlopig dicht (21/09/2020 - De Morgen)
  In Gent is vandaag drie kwart van de cafés in de studentenbuurt rond de Overpoortstraat nog niet opengegaan, hoewel ze dat nu volgens de coronaregels kunnen met een uitgebreid terrasgebied. ‘Wie open doet, verliest zijn hinderpremie. Als het niet rendabel blijkt, is er geen weg terug. Ik vraag me ook af wat er vanavond gaat gebeuren, want nu zitten de terrassen al vol’, zegt Tim Joiris van Horeca Oost-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 19. Bart De Wever versoepelt mondmaskerplicht in Antwerpen en gaat zo in tegen Cathy Berx: “Ik vind het niet verstandig wat de burgemeester nu zegt” (07/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bart De Wever zal zeker tot volgende week woensdag de mondmaskerplicht in de stad Antwerpen niet handhaven, tenzij op drukke plekken. Reden is volgens De Wever de hittegolf. De Antwerpse burgemeester lijkt daarmee in te gaan tegen gouverneur Cathy Berx die vrijdag op een persconferentie aankondigde dat de handhaving van de avondklok tijdelijk wegvalt, maar dat de mondmaskerplicht wél standhoudt. Cathy Berx is ‘not amused’ met de andere interpretatie die De Wever geeft aan het overleg.
  [naar artikel]
 20. Van avondklok naar nachtklok: hoe gouverneur Berx de vlucht vooruit neemt (13/08/2020 - De Morgen)
  De Antwerpse avondklok is door gouverneur Cathy Berx omgeturnd tot ‘nachtklok’. De aanpassing zorgt er (opnieuw) voor dat een spoedprocedure bij de Raad van State zonder voorwerp wordt. ‘Het debat wordt ontvlucht’, stelt grondwetspecialist Hendrik Vuye.
  [naar artikel]
 21. Horeca gaat vier weken dicht, avondklok in heel het land (16/10/2020 - De Tijd)
  18:45 De horeca gaat vier weken dicht en er wordt een avondklok ingevoerd in het hele land. Dat werd beslist op het overlegcomité.
  [naar artikel]
 22. Gouverneur Berx heeft goed nieuws voor horeca, nieuwe nachtklok ingevoerd (12/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Horecazaken, maar ook feestzalen, speelhallen en de prostituees in het Antwerps Schipperskwartier kunnen weer tot 1 uur ’s nachts openblijven. Dat deelt Antwerps gouverneur Cathy Berx woensdag mee. Na de hittegolf wordt er echter ook weer een vorm van avondklok geïntroduceerd. Tussen 01u30 en 5u zullen niet-essentiële verplaatsingen verboden zijn. De nieuwe maatregelen gelden tot eind augustus.
  [naar artikel]
 23. Bloedbad dreigt in horeca, als de zomer geen beterschap brengt (12/07/2020 - VRT NWS)
  De horeca herstelt traag sinds cafés en restaurants op 8 juni weer open mochten. Dat blijkt uit onderzoek van personeelsdienstenbedrijf SD Worx. In vergelijking met de periode voor de coronacrisis is maar 48 procent van het personeel in de sector weer aan de slag. De zomer wordt cruciaal, zegt SD Worx. Als het herstel zich niet doorzet, zullen heel wat cafés en restaurants in het najaar failliet gaan.
  [naar artikel]
 24. Burgemeester trekt avondklok in Willebroek in (18/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) heeft de avondklok in zijn gemeente afgevoerd. Om heibel in zijn gemeente tegen te gaan had hij beslist dat de avondklok om 22u in gaat. Er was uit meerdere hoeken kritiek op die avondklok. Ook gouverneur Cathy Berx was de proportionaliteit van de avondklok aan het laten onderzoeken.
  [naar artikel]
 25. Gouverneur verovert wereldpers met avondklok: wie is Cathy Berx? (29/07/2020 - De Morgen)
  Gouverneur Cathy Berx (51) legde de provincie Antwerpen een avondklok op en haalde daarmee de internationale media. Maar wie is die vrouw eigenlijk? Een gezondheidsfreak en een dossiervreter.
  [naar artikel]
 26. Bart De Wever versoepelt mondmaskerplicht in Antwerpen en gaat zo in tegen Cathy Berx (07/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bart De Wever zal zeker tot volgende week woensdag de mondmaskerplicht in de stad Antwerpen niet handhaven, tenzij op drukke plekken. Reden is volgens De Wever de hittegolf. De Antwerpse burgemeester lijkt daarmee in te gaan tegen gouverneur Cathy Berx die vrijdag op een persconferentie aankondigde dat de handhaving van de avondklok tijdelijk wegvalt, maar dat de mondmaskerplicht wél standhoudt. Cathy Berx is ‘not amused’ met de andere interpretatie die De Wever geeft aan het overleg.
  [naar artikel]
 27. Avondklok, horeca dicht en nauwe contacten beperkt: dit zijn alle bijkomende maatregelen op een rij (16/10/2020 - De Morgen)
  De horecazaken in ons land zullen vier weken de deuren moeten sluiten. Om het coronavirus in te dijken wordt er vanaf maandag ook een avondklok ingevoerd. Een overzicht van de bijkomende maatregelen.
  [naar artikel]
 28. Horeca dicht, avondklok en nauwe contacten beperkt: dit zijn alle bijkomende maatregelen op een rij (16/10/2020 - De Morgen)
  De horecazaken in ons land zullen vier weken de deuren moeten sluiten. Om het coronavirus in te dijken wordt er vanaf maandag ook een avondklok ingevoerd. Een overzicht van de bijkomende maatregelen.
  [naar artikel]
 29. “Berx belemmert debat over wettelijkheid van avondklok” (11/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Raad van State, de hoogste administratieve rechtbank, wil ten laatste vrijdag een grondig debat over de avondklok van gouverneur Cathy Berx. Een...
  [naar artikel]
 30. Antwerpse avondklok verandert in ‘nachtklok’, horeca mag tot 1u open blijven (12/08/2020 - Metro)
  De avondklok in de provincie Antwerpen geldt voortaan enkel tussen 1u30 en 5u ’s morgens. Dat heeft de Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx laten weten. De horeca zal langer klanten mogen ontvangen en de regels voor publieke evenementen versoepelen. In de provincie Antwerpen wordt de avondklok die er van kracht was een “nachtklok”, in die zin dat ze nog slechts van 1.30 uur tot 5 uur geldt. Horeca mogen weer tot 1 uur open zijn. In die horeca wordt het opnieuw toegelaten om met het eigen huishouden én de vijf externe contacten – de ‘bubbel’ – aan een tafel te zitten, met een maximum van tien personen. Gouverneur Cathy Berx heeft het over “bijsturingen” in plaats van “versoepelingen” om te vermijden dat het weer tot ontsporingen zou komen. Een tweede beslissing is dat het verbod op publieksevenementen in de provincie niet langer van toepassing is voor professioneel georganiseerde publieksevenementen waarvoor een goedgekeurd sectorprotocol geldt zoals dat van de cultuursector. Ook evenementen die volgens de gemeentelijke veiligheidscel “kennelijk en aantoonbaar aan dezelfde voorwaarden beantwoorden”, kunnen weer. “Maatregelen beginnen vruchten af te werpen” De gouverneur probeerde de inwoners van de provincie moed in te spreken. “Het is voor u, voor mij, voor iedereen uitkijken naar een voor iedereen robuust, stabiel en draaglijk perspectief. Zodat we eindelijk op een andere manier kunnen samenleven met een virus dat ons persoonlijk, sociaal, economisch, cultureel, pedagogisch, sportief leven niet langer voortdurend onder druk zet, tot op een niveau dat voor velen nog moeilijk te dragen is”, stelt Berx. “De aanvullende maatregelen beginnen in provincie Antwerpen gelukkig hun vruchten af te werpen. Dit is dankzij de inspanning die ieder van jullie levert. Nu is het kwestie van volhouden: Alleen door ons allemaal aan de maatregelen te houden kunnen we de keten van besmettingen doorbreken. We zijn er nog niet, maar we geraken er wel, samen en hopelijk ook snel.” Lees ook: Mondmasker verplicht voor iedereen in Brussels Hoofdstedelijk Gewest Het bericht Antwerpse avondklok verandert in ‘nachtklok’, horeca mag tot 1u open blijven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Advocaat Groep van Tien: “Berx belemmert debat over wettelijkheid van avondklok” (11/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Raad van State, de hoogste administratieve rechtbank, wil ten laatste vrijdag een grondig debat over de avondklok van gouverneur Cathy Berx. Een...
  [naar artikel]
 32. Ook in Franstalig België mogelijke gerechtelijke stappen tegen sluiting horeca (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat zaterdag Horeca Vlaanderen aankondigde juridische stappen te overwegen tegen de sluiting van cafés en restaurants, kondigt ook een tijdelijk collectief in het zuiden van het land aan in de loop van de week twee beroepen te zullen indienen tegen de sluiting van cafés en restaurants vanaf maandag voor de periode van een maand.
  [naar artikel]
 33. Gouverneur Berx heft avondklok op vanwege hitte, wel nog strenge handhaving samenscholingsverbod (07/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Gouverneur Cathy Berx heeft na overleg met de Provinciale Crisiscel en de burgemeesters van de provincie beslist om de avondklok niet langer te...
  [naar artikel]
 34. Update: ook in Franstalig België mogelijke gerechtelijke stappen tegen sluiting horeca (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat zaterdag Horeca Vlaanderen aankondigde juridische stappen te overwegen tegen de sluiting van cafés en restaurants, kondigt ook een tijdelijk collectief in het zuiden van het land aan in de loop van de week twee beroepen te zullen indienen tegen de sluiting van cafés en restaurants vanaf maandag voor de periode van een maand.
  [naar artikel]
 35. Rijmenamse advocate en horeca-uitbaters trekken naar Raad van State tegen avondklok (06/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Rijmenamse advocate Melissa Vande Reyde stapt samen met verschillende horeca-uitbaters naar de Raad van State uit protest tegen de avondklok in de provincie Antwerpen: “Dit is concurrentievervalsing. Bij horeca-uitbaters in Keerbergen (in Vlaams-Brabant, red.) enkele honderden meters verder, gelden andere regels”, zegt ze.
  [naar artikel]
 36. Gouverneur Berx heft avondklok op vanwege hitte, wel nog staad strenge handhaving samenscholingsverbod (07/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Gouverneur Cathy Berx heeft na overleg met de Provinciale Crisiscel en de burgemeesters van de provincie beslist om de avondklok niet langer te...
  [naar artikel]
 37. Gouverneur Berx heft avondklok op omwille van hitte, sterke handhaving van het samenscholingsverbod blijft wel aan de orde (07/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Gouverneur Cathy Berx heeft na overleg met de Provinciale Crisiscel en de burgemeesters van de provincie beslist om de avondklok nu niet te...
  [naar artikel]
 38. Portret van gouverneur Cathy Berx, die Antwerpen de avondklok oplegde: een gezondheidsfreak en een dossiervreter (28/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Gouverneur Cathy Berx (51) legde de provincie Antwerpen een avondklok op en haalde daarmee de internationale media. Maar wie is die vrouw...
  [naar artikel]
 39. Gaat de overheid haar boekje te buiten? Gouverneur Cathy Berx reageert: "Zwaar, maar zeer grondig afgewogen"  (03/08/2020 - VRT NWS)
  "De maatregelen zijn zwaar, maar zeer grondig afgewogen." Dat schrijft de Antwerpse gouverneur Cathy Berx in een reactie op een opiniestuk dat afgelopen weekend weekend verscheen op VRT NWS. Daarin stelden enkele academici zich grote vragen bij de wettelijkheid van de Antwerpse coronamaatregelen, en dan vooral de avondklok en de algemene mondmaskerplicht. Berx wil die kritiek van antwoord dienen.
  [naar artikel]
 40. Alle nieuwe maatregelen op een rij: avondklok, horeca dicht, nauwe contacten beperkt en geen kerstmarkten (16/10/2020 - De Morgen)
  De horecazaken in ons land moeten vanaf maandag vier weken de deuren sluiten. Om het coronavirus in te dijken wordt er ook een avondklok ingevoerd. Een overzicht van de bijkomende maatregelen.
  [naar artikel]
 41. Stad Antwerpen sloot onnodig theaterzalen  (05/08/2020 - Apache)
  Door een zeer strikte interpretatie van de provinciale coronamaatregelen door het Antwerpse stadsbestuur moesten de Antwerpse theaterzalen onnodig dicht. Een sluiting was niet de bedoeling van provinciegouverneur Cathy Berx. Dat werd begin deze week op een overleg met de sector duidelijk. De Antwerpse cultuursector annuleerde intussen quasi de volledige zomerprogrammatie. Behalve een avondklok kondigde de
  [naar artikel]
 42. Geen sluitingsuur voor horeca Dilbeek: "Het zou de horeca in onze gemeente te hard treffen" (28/09/2020 - VRT NWS)
  Dilbeek voert voorlopig geen vervroegd sluitingsuur in voor de horeca. Dilbeek ligt vlakbij Brussel waar cafés vanaf vandaag dicht moeten om 23 uur. De kans bestaat dat Brusselse cafébezoekers afzakken naar Dilbeek, maar de gemeente houdt dat in de gaten.
  [naar artikel]
 43. Gouverneur Berx kondigt einde van avondklok in Antwerpen aan (26/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Gouverneur Cathy Berx zal geen nieuwe verordening uitschrijven voor de provincie Antwerpen. Vanaf middernacht gelden alleen nog de federale maatregelen. Berx riep wel op om altijd een mondmasker mee te nemen buitenshuis.
  [naar artikel]
 44. Gouverneur Cathy Berx waarschuwt: “Horeca open tot 1 uur is een bijsturing, géén versoepeling” (12/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Cafés en restaurants in de provincie Antwerpen mogen vanaf vandaag/woensdag weer openblijven tot 1 uur. De avondklok wordt een nachtklok: tussen...
  [naar artikel]
 45. Horecasluiting en avondklok mogen van Raad van State (30/10/2020 - De Tijd)
  23:37 De poging van enkele horeca-uitbaters om de sluiting van cafés en restaurants én de avondklok ongedaan te maken, is mislukt. De Raad van State verwerpt opnieuw hun eis.
  [naar artikel]
 46. "Eén op de vijf cafés en restaurants gaat failliet door coronacrisis" (15/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Twintig procent van de horecazaken overleeft de coronacrisis niet. Dat zegt voorzitter van Horeca-Vlaanderen Filip Vanheusden. Dat betekent dat één op vijf cafés en restaurants failliet gaat. Anderhalf tot twee jaar hebben we nodig om de horeca terug een beetje op adem te laten komen, en het zal nooit meer zijn zoals voorheen, zegt nog de Hasselaar. Hij heeft begrip voor het gefaseerd opheffen van de lockdown waarbij de cafés en de discotheken niet op de eerste rij zullen staan.
  [naar artikel]
 47. Antwerpse avondklok wordt nachtklok: ‘Voorspelbaar en problematisch’ (13/08/2020 - De Morgen)
  De Antwerpse avondklok is door gouverneur Cathy Berx omgeturnd tot ‘nachtklok’. De aanpassing zorgt er (opnieuw) voor dat een spoedprocedure bij de Raad van State zonder voorwerp wordt. ‘Het debat wordt ontvlucht’, stelt grondwetspecialist Hendrik Vuye.
  [naar artikel]
 48. Het laatste, ‘erg besmettelijke’ cafébezoek: ‘Onze klanten zijn duidelijk niet bang’ (14/03/2020 - De Morgen)
  Alles moest op. Want wie weet voor hoe lang de horeca nu op slot moet? Dus organiseerden cafés gisterenavond in allerijl nog ‘lockdownparty’s’ voor de horeca drie weken dicht gaat. De sfeer was uitgelaten, maar de kritiek scherp. ‘Hiermee schieten cafés en restaurants zichzelf in de voet’, meent viroloog Marc Van Ranst.
  [naar artikel]
 49. ‘Als horeca weer start, is avondklok niet langer houdbaar’ (07/03/2021 - De Standaard)
  ‘De avondklok moet zo snel mogelijk op de schop’, dat zegt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Momenteel is er nog geen zicht op een datum waarop de avondklok niet meer zal luiden en dat vindt Bouchez onaanvaardbaar.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.