Met dit mooie weer is de herfstvakantie normaal een top periode voor de Limburgse hotels, maar zij zien hun bezetting tot een vierde zakken tegenover vorig jaar. Zo ook Hashotel in het centrum van Hasselt. Ze zitten momenteel aan een bezetting van 25 procent terwijl ze pas geïnvesteerd hebben. Ook de beleving valt helemaal weg en het hotel kan nauwelijks activiteiten aanbieden door de lockdown. De Limburgse hotels wachten bang af voor wat nog komen gaat. [naar artikel]
Dat de hotels niet mogen klagen, zou een café-uitbater kunnen denken. Zij mogen tenminste nog openblijven. Maar ook hotels zien hun inkomsten enorm terugvallen. Onze reporter ging logeren en zag gastvrijheid, tristesse en toch hoop. “Achttien procent bezetting, het is een goeie dag vandaag.” [naar artikel]
De bezetting van de hotels bedroeg 85 tot 90 procent, zo blijkt uit een peiling van Brussels Hotels Association. Dat is een stuk meer dan 2015, toen toeristen massaal hun verblijf annuleerden na de aanslagen in Parijs. [naar artikel]
De Antwerpse lage-emissiezone (LEZ) die op 1 februari van kracht werd en waarvoor vanaf woensdag boetes worden uitgeschreven aan overtreders, [naar artikel]
De Antwerpse hotelsector krijgt klappen: er wordt dit jaar een omzetverlies van liefst 80 procent verwacht. De kredieten die de overheid geeft zijn volgens de koepel van Antwerpse hotels onvoldoende. Voor volgend voorjaar wordt dan ook een bloedbad gevreesd. Sommige hotels zijn nog steeds open, maar hebben amper klanten en geen zicht op betere tijden. [naar artikel]
Al zeker 10 Antwerpse hotels gaan vanaf maandag niet meer open. Door de Coronacrisis blijven veel toeristen weg en zo komen de hotels leeg te staan. Het is al van de Tweede Wereldoorlog geleden dat de hotels zo weinig klanten hadden. Een enorme economische opdoffer natuurlijk, de Antwerp Hotel Association vraagt dan ook steun van de overheid. [naar artikel]
Sinds de mondmaskers en het sluitingsuur in de horeca zijn afgevoerd, is Antwerpen weer populair bij toeristen. De hotelbezetting in oktober zit gemiddeld op 65% en in de weekends ligt dat nog een stuk hoger. In Antwerpen waren alle hotels afgelopen weekend zo goed als vol. Met dank aan de Nederlanders die opnieuw massaal de grens over komen. [naar artikel]
De sluiting van de horeca komt er niet omdat cafés en restaurants in de fout gegaan zijn, maar omdat het in de huidige toestand essentieel is om sociale contacten te vermijden en die contacten vinden in de horeca plaats. [naar artikel]
De sluiting van de horeca komt er niet omdat cafés en restaurants in de fout gegaan zijn, maar omdat het in de huidige toestand essentieel is om sociale contacten te vermijden en die contacten vinden in de horeca plaats. [naar artikel]
Wie er aan dacht om tijdens het WK te camperen in of rond het Leuvense, is eraan voor de moeite. Na een bijna volle bezetting van de hotels, raken stilaan ook de campings overvol. En dat is een goede zaak voor de verblijfsaccommodatie in onze provincie. [naar artikel]
Horeca staat vandaag voor ho(ge) re(kening) voor c(h)a(uffage). Eigenaars van hotels, cafés en restaurants rekenen zich suf hoe ze hun energierekeningen - maal drie, maal vier, maal vijf - nog kunnen verteren. Sluiten, prijzen verhogen, de thermostaat naar beneden tot zelfs gratis werken. [naar artikel]
Na een matige start van de paasvakantie aan de kust maakte het zachte lenteweer tijdens de tweede vakantieweek heel veel goed. Hotels kenden dan een bezetting tot 95 procent. De handel en wandel aan zee blikt al bij al tevreden terug met 1,2 miljoen dagtoeristen en 2,5 miljoen overnachtingen. [naar artikel]
De cafés en restaurants moeten dicht en krijgen ondersteuning, de hotels blijven in de kou staan. Rudy De Wit, hoteluitbater en voorzitter van Gent Hotels vzw, geeft op Facebook uiting aan zijn gevoelens van frustratie. “Als ‘ho’ staan we als eerste in het woord ‘horeca’, maar we worden behandeld als buitenaards.” [naar artikel]
De hevige sneeuwstorm heeft gisterenavond ernstige problemen veroorzaakt op het openbaar vervoer. De Antwerpse hotels zaten vol met pendelaars die niet weg geraakten uit de stad en er noodgedwongen bleven overnachten. [naar artikel]
Na een matige start van de paasvakantie aan de kust maakte het zachte lenteweer tijdens de tweede vakantieweek heel veel goed. Hotels kenden dan een bezetting tot 95 procent. De handel en wandel aan zee blikt al bij al tevreden terug met 1,2 miljoen dagtoeristen en 2,5 miljoen overnachtingen. [naar artikel]
De 'knip' van de Leien vréét aan de middenstand. "Het is een drama", stelt horecaman Gunther Dieltjens, eigenaar van drie restaurants. "Mijn [naar artikel]
Hotels die met booking.com werken, mogen elders geen lagere prijzen aanbieden. Horeca Vlaanderen wil af van deze verplichting. [naar artikel]
“Een drama voor de sector”, zo omschrijft voorzitter Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen de sluiting van alle cafés en restaurants. De sectorfederatie wil zo snel mogelijk samenzitten met de overheid voor de oprichting van een noodfonds. [naar artikel]
Horeca staat vandaag voor ho(ge) re(kening) voor c(h)a(uffage). Eigenaars van hotels, cafés en restaurants rekenen zich suf hoe ze hun energierekeningen - maal drie, maal vier, maal vijf - nog kunnen verteren. Sluiten, prijzen verhogen, de thermostaat naar beneden tot zelfs gratis werken. [naar artikel]
Huisartsenvereniging Domus Medica pleit voor een grondige bijsturing van het huidige testbeleid. Concreet zouden kinderen jonger dan 12 jaar niet meer getest mogen worden tenzij ze ernstig ziek zijn en gevaccineerde volwassenen alleen als dat "klinisch nodig" is. Bovendien vragen ze "politieke moed" om een minimum aan beschermingsmaatregelen zoals mondmaskers te behouden. "Enkel testen zal een vierde golf niet vermijden", klinkt het. "Het huidige beleid is onhoudbaar." [naar artikel]
De Brusselse hotelsector heeft vorig jaar een bezetting genoteerd van 68,3 procent, tegen 59,4 procent in 2022. Dat meldt ‘L’Echo’ op basis van cijfers van sectororganisatie Brussels Hotels Association. De winstgevendheid is echter nog niet op peil. [naar artikel]
Na de Franstalige horeca-uitbaters stappen ook hun Antwerpse collega’s naar de rechtbank om de verplichte sluiting van de horeca juridisch... The post Antwerpse horeca stapt naar rechtbank tegen verplichte sluiting appeared first on Business AM. [naar artikel]
Horeca Wallonië wil dat de restaurants, bars en hotels in ons land op 24 en 31 december tot 2 uur ’s nachts mogen openblijven in plaats van tot 23 uur. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.