De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Herverkiezing Loekasjenko brengt Wit-Russische oppositie op straat

Express

10/08/2020 - 07:46

De ‘laatste dictator van Europa’ Alexander Loekasjenko mag zijn zesde termijn als president van Wit-Rusland starten. Hij haalde 79,7 procent... The post Herverkiezing Loekasjenko brengt Wit-Russische oppositie op straat appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Duizenden manifestanten komen op straat tegen herverkiezing president Loekasjenko (15/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Wit-Russische hoofdstad Minsk zijn zaterdag opnieuw duizenden manifestanten de straat opgegaan om te protesteren tegen de herverkiezing van de autoritaire president Aleksandr Loekasjenko, zo heeft een verslaggeefster van het Franse persbureau AFP vastgesteld.
  [naar artikel]
 2. Wit-Russische oppositie geeft niet op: opnieuw tienduizenden op straat tegen president Loekasjenko (27/09/2020 - VRT NWS)
  Zeven weken na de omstreden herverkiezing van president Aleksandr Loekasjenko komen opnieuw tienduizenden Wit-Russen op straat om zijn vertrek te eisen. De betogers protesteren tegen de onaangekondigde eedaflegging van Loekasjenko eerder deze week. "Sveta" is onze president", zeggen ze, doelend op oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja. De mars is volgens de demonstranten haar "inauguratie door het volk". In verschillende steden treedt de oproerpolitie hard op en worden betogers gearresteerd.
  [naar artikel]
 3. "Wit-Russen zijn wakker geworden": politie en betogers weer slaags na herverkiezing "laatste dictator van Europa" (10/08/2020 - VRT NWS)
  In de Wit-Russische hoofdstad Minsk is het vanavond opnieuw tot een clash gekomen tussen de politie en burgers die betogen tegen de herverkiezing gisteren van president Loekasjenko, die ook wel eens "de laatste dictator van Europa" wordt genoemd. De oppositie, onder leiding van Svetlana Tichanovskaja, aanvaardt de verkiezingsuitslag niet en spreekt van fraude. Duizenden mensen zijn op straat gekomen, maar de oproerpolitie pakt de manifestanten hard aan.
  [naar artikel]
 4. Tienduizenden betogers komen tegen herverkiezing Loekasjenko op straat in Minsk, ook voor het eerst pro-presidentsbetoging (16/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Slechts 2 procent van de Wit-Russen die deelnamen aan een anonieme opiniepeiling hebben op Aleksandr Loekasjenko gestemd bij de verkiezingen vorige...
  [naar artikel]
 5. Tienduizenden deelnemers aan 'Mars voor de Vrijheid' in Wit-Rusland (16/08/2020 - Knack)
  Tienduizenden aanhangers van de Wit-Russische oppositie zijn zondag in de hoofdstad Minsk bijeengekomen om deel te nemen aan een "Mars voor de Vrijheid" na de betwiste herverkiezing van president Aleksandr Loekasjenko. Ook aanhangers van de president kwamen op straat.
  [naar artikel]
 6. Wit-Russische oppositie krijgt prestigieuze Sacharovprijs Europees Parlement: "Wij staan aan jullie kant" (22/10/2020 - VRT NWS)
  De prestigieuze Sacharovprijs van het Europees Parlement gaat dit jaar naar de oppositie in Wit-Rusland. De prijs is een eerbetoon aan personen die zich inzetten voor de mensenrechten. In Wit-Rusland wordt al tweeënhalve maand geprotesteerd tegen de omstreden herverkiezing van president Loekasjenko. Ook de EU erkent de uitslag niet en veroordeelt het brutale politiegeweld van het regime in Wit-Rusland: "Het is tijd dat Loekasjenko luistert naar de stem van zijn volk", zegt EP-voorzitter Sassoli.
  [naar artikel]
 7. Duizenden Wit-Russische vrouwen de straat op tegen Loekasjenko (05/09/2020 - VRT NWS)
  Duizenden vrouwen hebben in Wit-Rusland gedemonstreerd tegen de omstreden president Aleksandr Loekasjenko. Op sociale media is te zien hoe zij met wit-rood-witte vlaggen door de straten van de hoofdstad Minsk trokken en bloemen meedroegen. Ook in andere Wit-Russische steden deden vrouwen mee aan de "vrouwenmars" waartoe de oppositie had opgeroepen.
  [naar artikel]
 8. Opnieuw zondagsbetogingen tegen Loekasjenko, veiligheidsdiensten zetten waterkanon in (04/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Wit-Rusland is de bevolking zondag opnieuw op straat gekomen voor een betoging tegen de herverkiezing, begin augustus, van Aleksandr Loekasjenko...
  [naar artikel]
 9. Wit-Russen opnieuw massaal op straat tegen president Loekasjenko, politie zet flitsgranaten in (25/10/2020 - VRT NWS)
  In de Wit-Russische hoofdstad Minsk en andere steden zijn opnieuw tienduizenden demonstranten de straat op gegaan. Al voor de elfde zondag op rij protesteren ze tegen president Loekasjenko en de omstreden presidentsverkiezingen van begin augustus. De oppositie heeft Loekasjenko een ultimatum gesteld: voor middernacht vanavond moet hij zijn ontslag aankondigen, anders gaat het hele land in staking, wordt er gedreigd. De politie dreef de demonstranten uiteindelijk uiteen met flitsgranaten.
  [naar artikel]
 10. “Bereid jullie voor”, zegt oppositie in ballingschap na speculaties over Loekasjenko (15/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  De leidster van de Wit-Russische oppositie in ballingschap, Svetlana Tichanovskaja, heeft maandag alle Wit-Russen opgeroepen zich voor te bereiden op “elk mogelijk scenario”. Ze doet dit op een moment dat er heel wat geruchten gaan over de gezondheidstoestand van de Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko.
  [naar artikel]
 11. Grootste protest sinds verkiezingen in Minsk: tienduizenden betogers op de been (16/08/2020 - De Morgen)
  Tienduizenden aanhangers van de Wit-Russische oppositie zijn vandaag in de hoofdstad Minsk bijeengekomen om deel te nemen aan een ‘Mars voor de Vrijheid’ na de betwiste herverkiezing van president Aleksandr Loekasjenko. Ook demonstreren ze tegen politiegeweld.
  [naar artikel]
 12. Loekasjenko geeft politie bevel protest te smoren (19/08/2020 - De Tijd)
  15:11 De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko lijkt niet van plan een stap opzij te doen. Hij gaf woensdag de politie het bevel de protesten tegen zijn omstreden herverkiezing de kop in te drukken.
  [naar artikel]
 13. Oppositie in Wit-Rusland roept op tot nieuw protest tegen Loekasjenko (03/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De oppositie in Wit-Rusland plant nieuwe betogingen tegen president Alexander Loekasjenko. De bevolking wordt via sociaalnetwerksites opgeroepen om komende zondag 9 mei de straat op te gaan. Dat heeft de voormalige minister van Cultuur Pavel Latushko, die momenteel in Polen woont, verklaard aan de Duitse media.
  [naar artikel]
 14. Betogingen in Minsk houden aan: opnieuw tienduizenden mensen op straat (15/08/2020 - De Morgen)
  In de Wit-Russische hoofdstad Minsk zijn vandaag voor de zesde dag op rij opnieuw tienduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de herverkiezing van zittend president Aleksandr Loekasjenko. De betogers namen ook afscheid van een man die is gedood tijdens de demonstraties tegen de omstreden uitslag van de presidentsverkiezingen.
  [naar artikel]
 15. Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko heeft (onaangekondigd) de eed afgelegd (23/09/2020 - VRT NWS)
  Aleksander Loekasjenko heeft vandaag de eed afgelegd om zichzelf op te volgen als president van Wit-Rusland, dat meldt het Wit-Russische persagentschap BelTa. De ceremonie was niet aangekondigd. Al weken wordt er geprotesteerd in Wit-Rusland tegen de verkiezingsuitslag en het regime van Loekasjenko. De oppositie heeft al laten weten dat ze de verkiezingsresulaten nooit zal aanvaarden en eist nieuwe verkiezingen.
  [naar artikel]
 16. President Loekasjenko brengt bezoek aan Russische troepen in Wit-Rusland (06/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko heeft een bezoek gebracht aan de troepenmacht die bestaat uit Wit-Russische en Russische soldaten op het militair oefenterrein Obuz-Lesnovsky, nabij de zuidwestelijke stad Brest. “De ervaring die is opgedaan bij de samenvoeging van militaire eenheden en formaties is van groot belang voor Wit-Rusland”, verklaarde het Wit-Russische ministerie van Defensie.
  [naar artikel]
 17. Protesten Wit-Rusland: duizenden manifestanten in Minsk (15/08/2020 - Knack)
  In de Wit-Russische hoofdstad Minsk zijn zaterdag opnieuw duizenden manifestanten de straat opgegaan om te protesteren tegen de herverkiezing van de autoritaire president Aleksandr Loekasjenko, zo heeft een verslaggeefster van het Franse persbureau AFP vastgesteld.
  [naar artikel]
 18. Wit-Russische president Loekasjenko brengt volgende week bezoek aan China (25/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko, een uitgesproken bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin, zal van dinsdag tot donderdag een officieel bezoek brengen aan China. Dat heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag aangekondigd.
  [naar artikel]
 19. Opnieuw duizenden Wit-Russen op straat tegen president Loekasjenko (24/08/2020 - Express)
  De oppositie in Wit-Rusland heeft zondag opnieuw een massademonstratie in de straten van hoofdstad Minsk gehouden. Twee weken na de... The post Opnieuw duizenden Wit-Russen op straat tegen president Loekasjenko appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Loekasjenko "liquideert" tientallen Wit-Russische ngo's en organisaties (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tientallen Wit-Russische ngo’s en verenigingen zijn vrijdag door de regering van Alexander Loekasjenko (66) “geliquideerd”, wat betekent dat zij geen licentie meer hebben om wettelijk te opereren. Het gaat om de zoveelste poging van de president om oppositie tegen zijn beleid uit te schakelen.
  [naar artikel]
 21. Oppositieleidster Wit-Rusland prijst volk in strijd tegen regime (06/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na vier maanden van protesten tegen de herverkiezing van de Wit-Russische alleenheerser Aleksandr Loekasjenko heeft de leider van de oppositie, Svetlana Tichanovskaja, de moed van het volk geprezen. Ondanks arrestaties en politiegeweld maken de protesten nu elke zondag deel uit van het dagelijkse leven van veel mensen, zei de 38-jarige vanuit haar ballingschap.
  [naar artikel]
 22. Svetlana Tichanovskaja: "Loekasjenko heeft verloren en hij zal nooit het vertrouwen van de Wit-Russen herwinnen" (19/02/2021 - VRT NWS)
  In Wit-Rusland zijn twee journalisten veroordeeld omdat ze verslag hadden uitgebracht over de protesten tegen president Loekasjenko. Twee jaar cel kregen ze. De veroordeling is typerend voor de harde aanpak van Loekasjenko sinds zijn omstreden herverkiezing een half jaar geleden. Svetlana Tichanovskaja nam het toen tegen hem op bij de presidentsverkiezingen. Maar Loekasjenko, die al 26 jaar regeert in Wit-Rusland, zou opnieuw 80 procent van de stemmen hebben gehaald. Onder zware druk van het regime verliet Tichanovskaja Wit-Rusland. Ze woont en werkt nu al zes maanden in Vilnius in Litouwen. Onze Ruslandkenner Jan Balliauw ging daar met haar praten over wat er gebeurd is en over hoe het nu verder moet met de oppositie tegen Loekasjenko. Bekijk hierboven zijn verslag.
  [naar artikel]
 23. Verkiezingen Wit-Rusland: Loekasjenko claimt overwinning, oppositie erkent uitslag niet (09/08/2020 - Knack)
  Volgens de officiële exitpoll heeft Alexander Loekasjenko de Wit-Russische presidentsverkiezing gewonnen, zoals verwacht. Oppositiekandidate Svetlana Tichanovskaja weigert een nederlaag te erkennen tegen 'de laatste dictator van Europa'.
  [naar artikel]
 24. Opnieuw duizenden mensen op straat in Wit-Rusland, politie arresteert deelnemers van protesten tegen Loekasjenko (22/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Wit-Rusland zijn voor de vijftiende zondag op rij duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen het bewind van Aleksandr Loekasjenko. In de hoofdstad Minsk kwamen de demonstranten samen in verschillende wijken. Ze zwaaiden met de historische wit-rood-witte vlaggen, die symbool staan voor steun aan de oppositie.
  [naar artikel]
 25. ‘Laatste dictator van Europa’ Loekasjenko herkozen met ‘monsterscore’, boze burgers trekken de straat op (09/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de ‘officiële’ exitpoll heeft Alexander Loekasjenko de Wit-Russische presidentsverkiezing gewonnen, zoals verwacht. De huidige...
  [naar artikel]
 26. Wit-Russische oppositie roept op tot massastaking (01/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De oppositie in Wit-Rusland roept burgers op om dinsdag massaal te gaan staken uit protest tegen het regime van president Aleksandr Loekasjenko....
  [naar artikel]
 27. Omstreden Wit-Russische president Loekasjenko klampt zich vast aan Russische "grote broer" (14/09/2020 - VRT NWS)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko is in Sotsji, in Rusland voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Het is de eerste keer dat Loekasjenko naar het buitenland reist, sinds er massaal gedemonstreerd wordt tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen van vorige maand. Rusland is de laatste steun en toeverlaat van Loekasjenko, elke hulp is voor hem broodnodig.
  [naar artikel]
 28. Protasevitsj bejubelt Loekasjenko in interview op Wit-Russische staatstelevisie: “Pijnlijk om deze ‘bekentenissen’ te zien” (04/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De kritische Wit-Russische journalist Roman Protasevitsj, die vorige maand werd gearresteerd nadat zijn Ryanairvlucht gedwongen moest landen in Minsk, is donderdag op de Wit-Russische staatstelevisie verschenen. In een interview erkende de dissident dat hij vorig jaar had opgeroepen tot protesten en liet zich lovend uit over president Aleksandr Loekasjenko. De oppositie gelooft dat het interview onder dwang werd afgenomen.
  [naar artikel]
 29. Opnieuw tal van arrestaties bij nieuw protest tegen Wit-Russische president Loekasjenko (13/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Wit-Russische politie heeft zondag ongeveer 250 mensen opgepakt bij nieuw massaprotest tegen de autoritaire president Aleksandr Loekasjenko in de hoofdstad Minsk. De arrestaties vonden plaats in verschillende wijken, onder meer omdat ze vlaggen en andere symbolen van de oppositie en pancartes met “kwetsende” boodschappen meezeulden.
  [naar artikel]
 30. “Bijna 250 mensen opgepakt bij nieuw protest tegen Loekasjenko” (28/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij het protest tegen de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko zijn volgens mensenrechtenorganisaties zaterdag minstens 245 mensen opgepakt. De organisatie Wesna meldt dat de meesten in de hoofdstad Minsk ingerekend werden. De Wit-Russische overheid houdt het op meer dan 100 arrestaties. De oppositie had zaterdag grote protesten gepland.
  [naar artikel]
 31. Heeft de Wit-Russische president Loekasjenko het Russische invasieplan per ongeluk onthuld? (02/03/2022 - Express)
  De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko heeft in een korte video mogelijk de Russische invasieplannen met de rest van de wereld gedeeld. Op een kaart in het videofragment zien we onder meer hoe Oekraïne in vier delen is opgesplitst. Op zeer professorale toon, met een stok in de hand, spreekt Alexander Loekasjenko in de video zijn […]
  [naar artikel]
 32. Belarussische president Loekasjenko brengt volgende week bezoek aan China (25/02/2023 - Knack)
  De Belarussische president Aleksandr Loekasjenko zal van dinsdag tot donderdag een officieel bezoek brengen aan China. Dat heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag aangekondigd. ‘Op uitnodiging van de Chinese president Xi Jinping zal de president van Belarus, Aleksandr Loekasjenko, een bezoek brengen aan de staat China van 28 februari tot 2 maart’, verklaarde Hua Chunying, woordvoerder van het ministerie. Loekasjenko is een dichte bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin en steunt de Russische inval en oorlog in Oekraïne, waarvan Belarus financieel en politiek afhankelijk is. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Qin Gang vertelde zijn Wit-Russische ambtgenoot Sergei Aleinik vrijdag aan de telefoon al over de wil van Peking om met Minsk samen te werken om hun wederzijds politiek vertrouwen te verdiepen, aldus een verklaring van het Chinese ministerie. In september kondigden Xi Jinping en Aleksandr Loekasjenko een strategisch partnerschap “van alle tijden” aan tijdens een ontmoeting in Samarkand in Oezbekistan. The post Belarussische president Loekasjenko brengt volgende week bezoek aan China appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 33. Loekasjenko naar Rusland voor overleg met Poetin (14/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko en zijn Russische collega Vladimir Poetin treffen elkaar maandag in de Russische badplaats Sotsji...
  [naar artikel]
 34. Loekasjenko ontkent betrokkenheid ontvoeringspoging Tsimanoeskaja en moord op Tsjitsjov (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft maandag alle betrokkenheid bij de ontvoeringspoging van de Wit-Russische atlete Kristsina Tsimanoeskaja en de moord op de Wit-Russische activist Vitali Tsjitsjov ontkend. Loekasjenko dreigde ook met tegenmaatregelen, als de Europese Unie nieuwe sancties tegen zijn regime zou uitvaardigen.
  [naar artikel]
 35. Opnieuw massale zondagsbetogingen tegen Loekasjenko, veiligheidsdiensten zetten waterkanon in (04/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 100.000 Wit-Russen zijn zondag opnieuw op straat gekomen voor een betoging tegen de herverkiezing, begin augustus, van Aleksandr...
  [naar artikel]
 36. Duizenden Wit-Russische vrouwen de straat op tegen Loekasjenko, vreedzame studenten met geweld in busjes gesleurd (05/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden vrouwen hebben in Wit-Rusland gedemonstreerd tegen de omstreden president Aleksandr Loekasjenko. Op beelden op sociale media is te zien...
  [naar artikel]
 37. Oppositie Wit-Rusland kondigt nieuwe protesten aan op “Dag van de vrijheid” (25/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische oppositie heeft donderdag, op de zogenaamde "Dag van de vrijheid", haar ongenoegen geuit over de langzittende president Aleksandr Loekasjenko en straatprotesten aangekondigd voor zaterdag.
  [naar artikel]
 38. Rusland ondersteunt Loekasjenko met miljoenenkrediet (31/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rusland ondersteunt Loekasjenko met miljoenenkrediet Rusland zal Wit-Rusland de komende weken ondersteunen met een krediet van omgerekend 410 miljoen euro. Bij een ontmoeting tussen de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko en de Russische president Vladimir Poetin is overeengekomen dat het geld tegen eind juni wordt uitbetaald. Dat heeft Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov zaterdag gezegd aan de Russische persagentschappen. Concreet gaat het om […] Lees dit artikel: Rusland ondersteunt Loekasjenko met miljoenenkrediet
  [naar artikel]
 39. Waarom wordt er zo fel geprotesteerd in Wit-Rusland? En  wankelt president Loekasjenko nu echt? 7 vragen en antwoorden  (13/08/2020 - VRT NWS)
  Vanacht gingen de protesten in Wit-Rusland tegen president Aleksandr Loekasjenko hun vierde nacht op rij in. De politie slaat deze protesten hardhandig neer. De herverkiezing van president Loekasjenko, de protesten die daarop volgen en de hardhandige aanpak van de politie roepen heel wat vragen op.
  [naar artikel]
 40. Russische staatsmedia stellen Wit-Russische leider Loekasjenko in slecht daglicht (16/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Slechts 2 procent van de Wit-Russen die deelnamen aan een anonieme opiniepeiling hebben op Aleksandr Loekasjenko gestemd bij de verkiezingen vorige...
  [naar artikel]
 41. 'Europa's laatste dictator' schroeft repressie tegen dissonante stemmen op (06/08/2021 - De Tijd)
  16:29 Een jaar na zijn omstreden herverkiezing pakt de Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko 'deloyale' landgenoten almaar driester aan. Of het nu om politici, activisten, journalisten of atleten gaat....
  [naar artikel]
 42. Zoveelste vorm van politieke intimidatie: man van Loekasjenko’s grootste rivaal veroordeeld tot 18 jaar cel (14/12/2021 - Express)
  De Wit-Russische activist Siarhei Tsikhanouski is veroordeeld tot een celstraf van 18 jaar. Siarhei is de man van Sviatlana Tsikhanouskaya, zij trok in 2020 naar de Wit-Russische kiezers tegen dictator Aleksandr Loekasjenko. De uitspraak is een duidelijke zet van Loekasjenko om politieke tegenstanders onder druk te zetten. Dinsdag kwam de Wit-Russische rechtbank tot de uitspraak […]
  [naar artikel]
 43. “Ik heb niks gestolen van de staat”: Loekasjenko reageert op video van oppositie over luxeleven (10/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een video waarin wordt geclaimd dat de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko honderden miljoenen dollars heeft uitgegeven aan onder meer luxe woningen en auto’s, is in korte tijd ruim drie miljoen keer bekeken. De film werd maandag door oppositienieuwskanaal Nexta geplaatst op YouTube.
  [naar artikel]
 44. Tienduizenden betogers op straat tegen Loekasjenko, leger dreigt met optreden (23/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tienduizenden mensen zijn in Wit-Rusland op straat gekomen om te protesteren tegen president Alexander Loekasjenko, twee weken na de omstreden presidentsverkiezingen.
  [naar artikel]
 45. Protasevitsj legt bekentenissen af op Wit-Russische televisie en prijst Loekasjenko (04/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De gevangen Wit-Russische journalist Roman Protasevitsj is donderdag op de staatstelevisie van zijn land verschenen. De dissident maakte een ongemakkelijke indruk. Hij erkende dat hij vorig jaar had opgeroepen tot protesten en liet zich lovend uit over de Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko.
  [naar artikel]
 46. Wit-Russen gaan ondanks toenemende repressie toch weer massaal de straat op (30/08/2020 - De Morgen)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft politie-eenheden klaarstaan om de Wit-Russische president Loekasjenko bij te staan, als protesten uit de hand lopen. Deze steun leidt tot een hardere aanpak tegen demonstranten, die zondag desondanks weer massaal de straat op zijn gegaan.
  [naar artikel]
 47. Wat is er aan de hand met Loekasjenko? Steeds meer speculatie over gezondheid van Wit-Russische president (14/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Wat is er aan de hand met de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko? Na zijn verschijning op Overwinningsdag in Moskou gonsde het al van de geruchten dat zijn gezondheidstoestand te wensen overlaat, en nu is hij volgens Wit-Russische media in het ziekenhuis opgenomen.
  [naar artikel]
 48. Wit-Russische oppositie roept op tot massastaking (01/09/2020 - De Morgen)
  De oppositie in Wit-Rusland roept burgers op om vandaag massaal te gaan staken uit protest tegen het regime van president Aleksandr Loekasjenko. ‘Wij nodigen iedereen uit om solidariteit te tonen en het werk neer te leggen’, aldus de oproep. Volgens de organisatoren zal het ‘de grootste massastaking in de geschiedenis van het land’ worden.
  [naar artikel]
 49. Ruilt de omstreden Wit-Russische president Loekasjenko de onafhankelijkheid van zijn land voor de steun van Rusland? (03/09/2020 - VRT NWS)
  De Russische premier Misjoestin en een delegatie ministers zijn vandaag in Minsk voor een ontmoeting met president Loekasjenko. Het is het eerste bezoek van de Russische regering aan Wit-Rusland sinds de betwiste presidentsverkiezingen van 9 augustus. President Aleksandr Loekasjenko ligt zwaar onder vuur en lijkt iedere steun van de bevolking kwijt te zijn. Maar Rusland reikt de hand en lijkt nu toch bereid om zich volledig achter de fel omstreden president te scharen. Maar de prijs die Loekasjenko in ruil betaalt, is groot.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy