Horeca Antwerpen gaat horeca-ambassadeurs aanduiden die het openbaar domein in kaart moeten brengen. Daarmee kan de stad Antwerpen aan de slag om meer terrasruimte te creëren. De ambassadeur van een bepaalde regio wordt ook de spreekbuis van de horeca in het gebied. [naar artikel]
Het is uitzonderlijk warm weer voor de tijd van het jaar. Temperaturen van boven de 30 graden zijn het. En dan kan je al van een stevige nazomer spreken. Tot grote vreugde van de horeca natuurlijk. En van ons allemaal. Want wie gaat er nu niet graag een terrasje doen met dit weer? En hoe langer we buiten kunnen zitten in coronatijden, des te beter natuurlijk. [naar artikel]
12:38 Door de opflakkering van de corona-epidemie zou in de provincie Antwerpen vanaf woensdag iedereen weer opgedragen worden thuis te werken. Ook rond horeca ligt verstrenging op tafel, al zou daar nog di... [naar artikel]
De horeca in de provincie Antwerpen heeft het lastig om personeel te vinden. Er werkt nog steeds ruim 6% minder personeel in de sector dan voor de coronacrisis. In de groot- en kleinhandel, en dan vooral de voedingswinkels, is de tewerkstelling dan weer met bijna 7% gestegen. Dit blijkt uit een onderzoek van Acerta, een specialist in personeelszaken. [naar artikel]
Vanaf 27 juni mag de horeca langer open, mogen we thuis en op café met 8 mensen samen zijn, is telewerk niet langer verplicht, kan men vrij winkelen en geldt niet langer een samenscholingsverbod. Er komt wel een breed inreisverbod om gevaarlijke varianten van het covid-virus te bekampen. [naar artikel]
16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]
De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. [naar artikel]
Er werken in de provincie Antwerpen nog steeds ruim 6% minder mensen in de horeca dan voor de coronacrisis. In de groot- en kleinhandel is de tewerkstelling dan weer met bijna 7% gestegen. Dat blijkt uit een onderzoek van Acerta, een specialist in personeelszaken. [naar artikel]
Net als Horeca Vlaanderen vragen de brouwerijen in Vlaams-Brabant duidelijkheid over wanneer de restaurants en cafés weer open kunnen. De horeca is namelijk de grootste afnemer van de brouwerijen. Maar ook als de horeca weer open mag, vrezen de brouwerijen zware verliezen. [naar artikel]
Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vraagt om vast te houden aan de geplande heropening van de horeca op 1 mei en “geen dag later”. De nationale kappersfederatie is dan weer niet opgezet met de uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen, die had gezegd dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. [naar artikel]
Onder de nieuwe coronamaatregelen voor de horeca mag je in de provincie Antwerpen met slechts vier personen of één gezin aan tafel zitten. Dat is de doodsteek voor de Antwerpse restaurants en cafés volgens Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. Hij roept gouverneur Cathy Berx op om de maatregelen te herzien en dezelfde regels te hanteren als in de rest van het land. [naar artikel]
N-VA heropent het debat rond een vervroegde opening van de horeca. Nationaal voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever en Vlaams minister-president Jan Jambon hielden in de verschillende televisiestudio’s een pleidooi om buitenhoreca, dus de terrassen, al in de paasvakantie te openen in plaats van op 1 mei. Op veel bijval kan N-VA niet rekenen. Ook niet vanuit de horeca zelf. “We zijn de speelbal van het virus geworden. Alleen terrassen openen is niet haalbaar”, zegt Davy Brocatus van Horeca Antwerpen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen maakt zich zorgen over het sluitingsuur van 20 uur dat op tafel ligt voor de heropening van de horecaterrassen. Dat heeft topman Matthias De Caluwe gezegd in De Ochtend op Radio 1. [naar artikel]
Gisterenavond zijn honderden horeca-uitbaters in Antwerpen op straat gekomen, ze willen dat ze hun terrassen weer mogen openen vanaf de Paasvakantie. "Zeker nu we zien dat mensen aan de Scheldekaaien verzamelen en daar gezellig samen drinken. Wij kunnen dat veel meer gecontroleerd en coronaproof organiseren." [naar artikel]
Met een actie op Facebook maakt de Antwerpse horeca duidelijk wat ze van de beslissingen van de provincie Antwerpen vinden. Heel wat... [naar artikel]
De horeca is een van de meest winstgevende sectoren van de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit de kmo-barometer van ondernemersorganisatie Unizo en het handelsinformatiekantoor Graydon. Maar de kans op een faillissement blijf groot. [naar artikel]
De avondklok in de provincie Antwerpen geldt voortaan enkel tussen 1u30 en 5u ’s morgens. Dat heeft de Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx laten weten. De horeca zal langer klanten mogen ontvangen en de regels voor publieke evenementen versoepelen. In de provincie Antwerpen wordt de avondklok die er van kracht was een “nachtklok”, in die zin […] Het bericht Antwerpse avondklok verandert in ‘nachtklok’, horeca mag tot 1u open blijven verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De brandweer Zone Antwerpen moest dinsdagavond rond 21u uitrukken voor een brand in horeca wasserij Gomoli in Ekeren aan de Leugenberg. Vlammen sloegen hoog uit het dak. Rond 21u30 was de brand weer onder controle. We blussen een brand aan Leugenberg in #Ekeren. Last van de rook? Sluit ramen en deuren en schakel eventueel ventilatie uit.— Brandweer Zone Antwerpen (@BZAntwerpen) March 24, 2020 [naar artikel]
Lees dit artikel: Horeca weer helemaal open na 232 dagen: dit zijn de regels Horecazaken mogen vanaf vandaag eindelijk weer gasten in hun binnenruimtes ontvangen, na 232 dagen van coronabeperkingen. De intussen bekende regels voor de terrassen zijn ook de richtsnoer voor de regels binnen. De versoepelingen werden bekrachtigd op het recentste Overlegcomité. Voor de uitbaters is het grootste verschilpunt met de terrasregeling de verplichte CO2-meter, zegt federatie Horeca […] Lees dit artikel: Horeca weer helemaal open na 232 dagen: dit zijn de regels [naar artikel]
Nee, ondanks de paaspauze vreest sterrenchef Luc Bellings dat er op 1 mei nog geen horecaheropening zit aan te komen. “Vier weken lijken me weinig om de huidige cijfers weer plat te krijgen. Dan wacht ik nog liever enkele weken langer, om dan wél definitief open te mogen blìjven. Want eenzelfde scenario zoals nu bij de kappers — amper open en weer dicht — zou de horeca net méér financiële schade berokkenen.” [naar artikel]
Nee, ondanks de paaspauze vreest sterrenchef Luc Bellings dat er op 1 mei nog geen horecaheropening zit aan te komen. “Vier weken lijken me weinig om de huidige cijfers weer plat te krijgen. Dan wacht ik nog liever enkele weken langer, om dan wél definitief open te mogen blìjven. Want eenzelfde scenario zoals nu bij de kappers — amper open en weer dicht — zou de horeca net méér financiële schade berokkenen.” [naar artikel]
De horeca is weer geopend, en dat betekent iets voor Vlaanderen. Het is een stukje leven dat we sinds twee dagen terugkrijgen, een dosis... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.