42 procent van de Belgen eet nog dagelijks tot wekelijks gekookte aardappelen, volgens cijfers van VLAM uit 2022. Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch zijn er veel misverstanden rond het gaarproces. Start je met koud of kokend water? En schil je de aardappelen beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]
De lockdown heeft bij meer dan een op de vier Vlamingen gezorgd dat ze gewicht bijkwamen. De studie van de Erasmushogeschool Brussel toont aan dat... [naar artikel]
Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch bestaan er veel misverstanden rond het gaarproces. Ga je voor kokend water of koud water? En schil je de aardappelen nu beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]
07:16 De Vlaming blijft ook na de regionalisering dol op de dienstencheques, want nog nooit werden er zo veel verkocht. Het maakt het stelsel wel almaar duurder voor Vlaanderen. [naar artikel]
Door de coronacrisis is er veel minder vraag naar aardappelen. In bedrijven als Aviko in Poperinge en Agristo in Harelbeke worden er minder frieten gemaakt. De landbouwers zullen veel aardappelen op overschot hebben. Daarom lijkt het onvermijdelijk dat een deel van de oogst vernietigd moet worden. [naar artikel]
Wim Lybaert is grote fan van aardappelen. "Aardappelen nemen veel plaats in beslag. Maar 100 dagen na het planten eet je wel al je allereerste [naar artikel]
Boekhandels krijgen niet zozeer meer bezoekers over de vloer tijdens deze lockdown. Maar de mensen die wél komen, slaan wel meteen een voorraad in. Ook voor de winkeliers zelf was het een verrassing, maar boekhandels zijn wel degelijk essentiële winkels. Ze mogen dus openblijven tijdens de lockdown, in tegenstelling tot veel andere zaken. [naar artikel]
42 procent van de Belgen eet nog dagelijks tot wekelijks gekookte aardappelen. Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch bestaan er veel misverstanden rond het gaarproces. Ga je voor kokend water of koud water? En schil je de aardappelen nu beter op voorhand of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]
Een Franse vrachtwagenchauffeur, die de aardappelen vervoerde, schrok zich een hoedje toen hij tien mensen aantrof in zijn laadruimte. Door dat menselijk contact is de lading aardappelen niet meer geschikt voor consumptie. [naar artikel]
Meer dan 110.000 keer werd een filmpje bekeken waarin veel mensen dicht bij elkaar staan in een supermarkt, met een bijschrift dat suggereert dat de afstandsregels van de lockdown er niet worden gerespecteerd. De video dateert van begin maart, toen de lockdown nog niet was ingegaan. [naar artikel]
Misschien heeft u tijdens de lockdown nog eens tijd gehad om een bordspel te spelen met vrienden of familie. U zal alvast niet de enige zijn. Het wereldwijde marktaandeel van bordspellen is vorig jaar meer gegroeid dan alle andere soorten speelgoed tezamen. De gigantische markt is koortsachtig op zoek naar manieren om de enorme vraag […] The post Bordspellen beleven gouden tijden tijdens lockdown maar worstelen met groeipijnen appeared first on Business AM. [naar artikel]
Meer tijd maken voor gezin of vrienden, met de fiets naar het werk gaan, een andere job zoeken... De gedwongen pauze tijdens de lockdown zette veel... [naar artikel]
De grote vraag naar aardappelen vanuit de industrie zorgt dit jaar voor een record aantal hectaren waarop aardappelen worden geteeld. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams departement Landbouw en Visserij. Op basis van voorlopige cijfers blijkt dat het areaal aardappelen in Vlaanderen met meer dan 8 procent is gestegen, tot ruim 55.000 hectaren. “Een […] Het bericht Nooit meer aardappelen geteeld verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Volgens socioloog Ignace Glorieux (VUB) heeft de coronacrisis de houding van de doorsnee-Vlaming veranderd. Veel Vlamingen aanvaarden het asociaal gedrag van anderen niet meer. Ze bellen naar de politie als iemand de anticoronamaatregelen niet respecteert. Ze beseffen dat de huidige coronacrisis alleen kan worden opgelost als iedereen zich aan de regels houdt. Anders riskeren we een nieuwe lockdown. [naar artikel]
Bedrijven in onze regio blijven zich intussen anders organiseren om niet te veel inkomsten te verliezen. In Linter hebben vier landbouwers uit de streek samen een openluchtwinkel opgericht, om mensen onder meer vlees, aardappelen en groenten aan te bieden. [naar artikel]
In onze regio zijn weer dieven actief die gewassen van velden stelen. Een landbouwer uit Hooglede zag dat er zo’n 200 kilogram aardappelen van haar veld in Staden waren verdwenen. “Ze is niet de enige, alles wat eetbaar is, wordt gestolen.” [naar artikel]
Een tartiflette is hemel op aarde voor liefhebbers van aardappelen en véél kaas. Het is een gemakkelijke ovenschotel die je zo kan opeten of kan [naar artikel]
Stefan Nolens uit Sint-Truiden heeft tijdens de lockdown een kermisdorp op schaal gebouwd voor zijn dochter. Hij gebruikte hiervoor afvalmateriaal. “Alleen de lijm, plakband en ledlampjes kocht ik.” [naar artikel]
In Gent heeft de lokale politie sinds de lockdown op 18 maart al ruim 20 drugsdealers opgepakt. Het is rustiger in de straten en daardoor vallen verdachte handelingen veel meer op, ook bij de politie. Drugsdeals kunnen ook niet langer binnen in cafés gebeuren, want die zijn gesloten. [naar artikel]
18:12 Doordat Belgische bedrijven steeds meer aardappelen verwerken tot bijvoorbeeld frieten, telen steeds meer boeren aardappelen. [naar artikel]
Het aantal inschrijvingen voor een online opleiding bij VDAB is sinds de coronacrisis bijna verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van... The post Vlaming greep de lockdown aan om zich (online) bij te scholen appeared first on Business AM. [naar artikel]
Ongeveer 4 miljard mensen over de hele wereld zijn opgesloten om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan.... The post Waarom CO2 niet meer daalt tijdens een wereldwijde lockdown appeared first on Business AM. [naar artikel]
Meer tijd maken voor gezin of vrienden, met de fiets naar het werk gaan, een andere job zoeken... De gedwongen pauze tijdens de lockdown zette veel... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.