Westerlo pakt punt in Union: tweede gelijkspel op rij

30/08/2020 - 20:56
"Vorig seizoen had Westerlo drie van de vier competitiewedstrijden verloren tegen Union. Bob Peeters liet sterkhouder Christian Brüls verrassend thuis en opteerde voor een vijfmansverdediging. Die aanpak loonde. Ondanks een rode kaart in de slotfase voor Nader Ghandri pakte Westerlo verdiend een punt in de topper."

1. Westerlo pakt ondanks vroege rode kaart nog punt bij Virton (30/11/2019 - Gazet van Antwerpen)

Westerlo en Virton hebben zaterdag de punten gedeeld in een 1-1 gelijkspel op de derde speeldag van de tweede periode. Westerlo komt met 4 punten voorlopig op een gedeelde tweede plaats naast Lommel, Beerschot en Union. Virton telt nu twee punten na drie speeldagen en is zesde. [naar artikel]

2. Westerlo pakt punt tegen kampioen Union (19/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Een week nadat het zich van de titel in de 1B Pro League en de promotie naar de Jupiler Pro League verzekerde heeft Union vrijdagavond 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Westerlo. [naar artikel]

3. Lommel SK pakt zwaarbevochten punt tegen Union (23/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Lommel SK en Union konden zaterdagavond niet scoren in hun onderlinge duel. Door het 0-0 gelijkspel komen beide teams voorlopig samen aan kop in 1B. [naar artikel]

4. Westerlo kruipt weer in rol van stuntploeg en duwt Union met tweede verlies op rij in sportieve dip (25/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Topploegen sneuvelen wel vaker op Westerlo dit seizoen, dat weet nu ook Union. De Brusselse club zag een inhaaljacht tot 2-2 in het slotkwartier alsnog uit de handen glippen en verloor met 4-2. Union beleeft met 1 op 9 een plotse winterdip en ziet zijn tweede plek in het gedrang komen. Westerlo staat zelfs niet zo gek ver weg meer van de Champions’ Play-offs. [naar artikel]

5. Union en Westerlo scoren elk een keer, maar schieten weinig op (20/01/2018 - Sporza)

Westerlo heeft een puntje geraapt op het veld van Union in 1B. Westerlo blijft wel met zekerheid laatste in het klassement van de tweede periode. [naar artikel]

6. Union pakt tegen Westerlo eerste overwinning van het seizoen (19/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

Union heeft zaterdag met 3-0 gewonnen van Westerlo op de derde speeldag van de eerste klasse B. Voor Union zijn het de eerste punten van het [naar artikel]

7. Union lijdt puntenverlies na late opdoffer: Westerlo pakt in extremis punt bij de leider na VAR-ingreep (10/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

De ongeslagen reeks zet zich voort, maar Union lijdt wel puntenverlies. Na een vermakelijke pot voetbal was de leider op weg naar de overwinning tegen Westerlo, maar een VAR-ingreep in blessuretijd (en dus strafschop voor de Kemphanen) besliste daar anders over. [naar artikel]

8. PROXIMUS LEAGUE. Union pakt tegen Westerlo eerste overwinning van het seizoen (19/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Union heeft zaterdag met 3-0 gewonnen van Westerlo op de derde speeldag van de eerste klasse B. Voor Union zijn het de eerste punten van het seizoen, Westerlo wacht nog op de eerste overwinning. [naar artikel]

9. Union lijdt puntenverlies na late opdoffer: Westerlo pakt in extremis punt bij de leider na discutabele penalty (10/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

De ongeslagen reeks zet zich voort, maar Union lijdt wel puntenverlies. Na een vermakelijke pot voetbal was de leider op weg naar de overwinning tegen Westerlo, maar een discutabele VAR-ingreep in blessuretijd (en dus strafschop voor de Kemphanen) besliste daar anders over. [naar artikel]

10. Union pakt eerste zege van seizoen tegen Westerlo (19/08/2017 - Sporza)

Union heeft zijn eerste punten van het seizoen beet. In eigen huis was het te sterk voor Westerlo met 3-0. Westerlo blijft na drie speeldagen achter met één schamel puntje. [naar artikel]

11. LIVEBLOG UNION-WESTERLO. Union meteen op achterstand! Van den Keybus pakt cadeautje Sykes graag uit (10/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Ondanks de bekernederlaag in Brugge is Union in de Jupiler Pro League nog steeds soeverein leider. Knopen de Brusselaars tegen Westerlo opnieuw aan met de zege? Volg het op de voet in onze liveblog! [naar artikel]

12. Union lijdt puntenverlies na late opdoffer: Westerlo pakt in extremis punt bij de leider na discutabele VAR-ingreep (10/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

13. LIVE WESTERLO-KV MECHELEN (16u). Pakt Malinwa ook de scalp van Westerlo? (26/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Terwijl Westerlo slechts 1 op 12 pakte, tankte KV Mechelen vorig weekend vertrouwen met een knappe zege tegen Union. Pakt Malinwa ook in ‘t Kuipje de volle buit? Mis niets van het duel in onze liveblog. [naar artikel]

14. Westerlo redt op de valreep een punt tegen Union, maar is wel veroordeeld tot play-downs (20/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Union en Westerlo hebben zaterdag op de 23e speeldag in de Proximus League (1B) de punten gedeeld. De competitiewedstrijd in het Koning Boudewijnstadion eindigde op 1-1. Maxime Biset redde in de slotseconden een punt voor de Kemphanen, die evenwel veroordeeld zijn tot de play-downs op het einde van het seizoen. [naar artikel]

15. Union vermijdt in extremis thuisnederlaag tegen Westerlo na late gelijkmaker van Nilsson (06/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Union heeft in extremis een nederlaag afgewend tegen Westerlo. Nilsson scoorde in het ultieme slot nadat Foster de bezoekers in de eerste helft op voorsprong had getrapt. Union wipt dankzij het gelijkspel wel over Club Brugge naar de derde plaats. [naar artikel]

16. Westerlo leider af na matige prestatie en dure nederlaag tegen Union (21/09/2019 - Gazet van Antwerpen)

Het eerste dipje van Westerlo is een feit. Vorige week kwam het niet verder dan een gelijkspel tegen Lokeren. Vandaag ging het in eigen Kuipje onderuit tegen Union. De Brusselaars bogen een achterstand voor de rust om in een 1-2-voorsprong en Westerlo toonde zich na de pauze te weinig efficiënt voor doel. [naar artikel]

17. LIVE. Kan Westerlo voeling met top zes behouden tegen Union? (06/11/2022 - Gazet van Antwerpen)

Union tegen Westerlo. Dat is de promovendus van vorig seizoen tegen die van dit seizoen. Kan Westerlo zegevieren in Brussel? Of wipt Union voorlopig naar de tweede plek? Volg het hier LIVE! [naar artikel]

18. Proximus League – Lommel en Union blijven op een doelpuntenloos gelijkspel steken (23/11/2019 - Metro)

SK Lommel en Union zijn er zaterdag niet in geslaagd te scoren tijdens hun onderlinge ontmoeting aan de Gestelsedijk op de tweede speeldag van de tweede periode in de Proximus League. Door het 0-0 gelijkspel komen beide teams voorlopig samen aan kop in 1B met 4/6. Beerschot kan later op de avond (om 20u30) wel […] Het bericht Proximus League – Lommel en Union blijven op een doelpuntenloos gelijkspel steken verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

19. Proximus League – Lommel verliest leidersplaats na gelijkspel tegen Union (26/01/2020 - Metro)

Union en Lommel hebben zondag de negende speeldag van de tweede ronde van de Proximus League afgesloten met een 2-2 gelijkspel. Door dit puntenverlies verspeelt Lommel de leidersplaats aan Virton. Bij de thuisploeg mocht Sébastien Pocognoli voor de eerste keer starten aan de wedstrijd. In de eerste helft bracht Teuma (15.) Union na een kwartier […] Het bericht Proximus League – Lommel verliest leidersplaats na gelijkspel tegen Union verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

20. Proximus League – Geen winnaar in Union-Westerlo (24/11/2018 - Metro)

Union en Westerlo zijn zaterdagavond op de zestiende speeldag in de Proximus League (1B) niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel in het Joseph Marienstadion. In de eerste helft toonde de Brusselse thuisploeg zich de betere ploeg, maar was de beste kans wel voor Westerlo. Maxime Biset kopte het leer op slag van rust tegen […] Het bericht Proximus League – Geen winnaar in Union-Westerlo verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

21. Wisselende kansen helpen Lierse en Union elk aan een punt (21/08/2016 - Sporza)

In 1B is Union-Lierse op een 2-2-gelijkspel uitgedraaid. Beide ploegen staken een hand uit naar de zege, maar moesten me een punt tevreden zijn. [naar artikel]

22. Union wuift emotionele Sebastien Pocognoli uit: “Ik was verrast door de aanvoerdersband” (25/04/2021 - Het Belang van Limburg)

De slotmatch van Union stond in het teken van het afscheid van Sébastien Pocognoli die aan de aftrap verscheen en zelfs de aanvoerdersband om de arm kreeg. Union raakte wel niet voorbij Deinze dat na een sterke tweede helft een verdiend punt wegkaapte na het 2-2 gelijkspel. [naar artikel]

23. Union lukt in mindertal nieuwe stunt na 0-2-achterstand: Club slikt bitter gelijkspel (22/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waanzin in het Dudenpark. Union stond al vroeg met tien man 0-2 achter tegen Club, maar sleurde finaal toch een punt uit de brand. Een gelijkspel dat aankomt bij de Bruggelingen. [naar artikel]

24. LIVE: Geraakt Union in tweede helft voorbij hekkensluiter Westerlo? (29/10/2023 - Sporza)

De laatste tegen de eerste in de Belgische competitie. Rode lantaarn Westerlo ontvangt leider Union op de twaalfde speeldag. Kan Union 18 op 18 boeken of verrast de thuisploeg als underdog? Volg de wedstrijd live op deze pagina of luister naar Radio 1. [naar artikel]