De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Oplichterij bij Amazon: 20.000 vervalste vijfsterrenreviews verwijderd

Express

07/09/2020 - 14:03

Amazon heeft 20.000 reviews van producten van zijn site verwijderd, nadat de Britse krant Financial Times ontdekte dat 9 van... The post Oplichterij bij Amazon: 20.000 vervalste vijfsterrenreviews verwijderd appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Amazon verwijdert 200 miljoen valse recensies (24/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Amazon verwijdert 200 miljoen valse recensies De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft vorig jaar wereldwijd meer dan 200 miljoen valse productrecensies verwijderd van zijn websites. Het bedrijf neemt ook steeds vaker juridische stappen tegen bedrijven die valse of ongefundeerde beoordelingen verkopen. Alleen al in Duitsland startte de internetgigant dertig procedures op sinds 2018, zo maakte Amazon zondag in het Duitse München bekend. […] Lees dit artikel: Amazon verwijdert 200 miljoen valse recensies
  [naar artikel]
 2. N-VA-Kamerlid Dedecker gebruikte vervalste foto van Arco-gedupeerden (10/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  N-VA-Kamerlid Peter Dedecker heeft op zijn website meermaals een vervalste persfoto van manifesterende Arco-gedupeerden gebruikt. Dedecker heeft de foto intussen verwijderd en de fotograaf een vergoeding betaald voor het auteursrecht en het onrechtmatig gebruik. Hij benadrukt evenwel dat hij niet wist dat het om een gephotoshopte foto ging.
  [naar artikel]
 3. N-VA-Kamerlid Dedecker gebruikte vervalste foto van Arco-gedupeerden (10/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  N-VA-Kamerlid Peter Dedecker heeft op zijn website meermaals een vervalste persfoto van manifesterende Arco-gedupeerden gebruikt. Dedecker heeft de foto intussen verwijderd en de fotograaf een vergoeding betaald voor het auteursrecht en het onrechtmatig gebruik. Hij benadrukt evenwel dat hij niet wist dat het om een gephotoshopte foto ging.
  [naar artikel]
 4. Chinese superbus blijkt oplichterij (25/08/2016 - De Tijd)
  16:21 Wat de toekomst van openbaar vervoer in de stad moest worden, blijkt niet meer dan een uitwas van oplichterij met Chinese online kredietplatformen.
  [naar artikel]
 5. Apple, Google en Amazon treden op tegen door extreem-rechts geliefde socialenetwerkapp Parler (10/01/2021 - VRT NWS)
  Na Google heeft nu ook Apple de socialenetwerkapp Parler verwijderd uit zijn app-store. Amazon legt Parler eveneens aan banden: dochterbedrijf Amazon Web Services, die de website host, schort zijn diensten aan het bedrijf vanaf zondagnacht op. Parler is vooral populair bij gebruikers met extreem gedachtegoed en bij aanhangers van complottheorieën.
  [naar artikel]
 6. Amazon verwijdert 200 miljoen valse recensies (24/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft vorig jaar wereldwijd meer dan 200 miljoen valse productrecensies verwijderd van zijn websites. Het bedrijf neemt ook steeds vaker juridische stappen tegen bedrijven die valse of ongefundeerde beoordelingen verkopen.
  [naar artikel]
 7. Koers Bitcoin zakt nadat Trump de cryptomunt ‘oplichterij’ noemt (07/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Koers Bitcoin zakt nadat Trump de cryptomunt ‘oplichterij’ noemt De voormalige president Donald Trump was maandag te gast op het Fox Business Network. Daar noemde hij ‘s werelds grootste cryptomunt een ‘scam’, ofwel oplichterij. Bitcoin zou onnodige concurrentie zijn voor de dollar, Donalds favoriete munteenheid. De koers van Bitcoin zakte prompt onder de 36.000 dollar. Donald Trump mag dan wel volledig geband zijn van […] Lees dit artikel: Koers Bitcoin zakt nadat Trump de cryptomunt ‘oplichterij’ noemt
  [naar artikel]
 8. Festivalgangers woedend over parkeerbeleid Rock Werchter: "Pure oplichterij" (01/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  “Ons een tweede parkeerticket aansmeren, wat een oplichterij.” Het parkeerbeleid van Rock Werchter lokt felle reacties uit.
  [naar artikel]
 9. Amazon.nl uit de startblokken (10/03/2020 - Express)
  De Amerikaanse internetwinkel Amazon heeft dinsdag de vernieuwde webwinkel Amazon.nl geopend. Miljoenen producten – gaande van boeken, schoonheidsproducten, computer- en... The post Amazon.nl uit de startblokken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Belgische winkel van Amazon op komst, maar die zal niet Amazon.be heten (28/07/2022 - VRT NWS)
  De Amerikaanse webwinkel Amazon werkt aan een Belgische versie. Ergens in "de komende maanden" wordt amazon.com.be gelanceerd, bevestigt het bedrijf zelf. Tot nu konden Belgen wel al terecht in bij bijvoorbeeld de Duitse of Nederlandse webwinkel van Amazon.
  [naar artikel]
 11. Trump noemt geldinzameling van Stein voor hertelling stemmen “oplichterij” (26/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president-elect Donald Trump heeft de inspanningen van de groene presidentskandidaat Jill Stein om de stemmen van de presidentsverkiezing te laten hertellen in drie staten zaterdag “oplichterij” genoemd. Volgens hem zal Stein het geld dat ze verzamelde in haar eigen zak steken.
  [naar artikel]
 12. 21 fascinerende feiten over webwinkel Amazon.com (23/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 21 fascinerende feiten over webwinkel Amazon.com Amazon heeft winkelen voorgoed veranderd als leider in de evolutie van de e-commerce. Terwijl de winkelstraten op veel plaatsen leeg lopen, kopen we steeds meer online. Van alle webwinkels is Amazon.com de grootste. Het bedrijf is intussen zelfs het meest waardevolle ter wereld geworden. Hier zijn 21 interessante weetjes over Amazon. 1. Amazon bezit bijna […] Lees dit artikel: 21 fascinerende feiten over webwinkel Amazon.com
  [naar artikel]
 13. Vijftiger uit Antwerpen leverde vervalste identiteitskaarten en reispassen aan terroristen (15/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het federale parket heeft vandaag vijf jaar cel gevorderd voor een 50-jarige man uit Antwerpen die vervalste identiteitsdocumenten geleverd had aan...
  [naar artikel]
 14. De Amazon 'Fire Phone' herkent zowat alles (05/04/2019 - De Morgen)
  'Kunnen we een betere telefoon voor Amazon Prime-leden bouwen?', luidde de retorische vraag van Amazon-CEO Jeff Bezos. Waarna hij de Amazon Fire Phone onthulde.
  [naar artikel]
 15. Donald Trump geen fan van bitcoin: “Het lijkt oplichterij” (07/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump, de voormalige president van de Verenigde Staten, is geen fan van bitcoin. Dat liet hij uitschijnen tijdens een televisie-interview. “Bitcoin, het lijkt gewoon oplichterij”, zei Trump. Hij vindt dat de Amerikaanse dollar de belangrijkste valuta ter wereld moet blijven.
  [naar artikel]
 16. Bol.com zet zich schrap voor opkomst Amazon (18/10/2022 - Express)
  Amazon, dat al sinds 2016 zijn intrede in België probeert te maken, is erin geslaagd een Belgische versie van zijn webwinkel te lanceren. Belgen konden al langer aankopen bij Amazon doen, maar dat moest via buitenlandse webshops van het bedrijf. Dat is nu verleden tijd. De essentie Amazon.com.be is sinds dinsdag actief. Slordige intrede: amazon.be […]
  [naar artikel]
 17. Amazon onderzoekt of medewerkers bedrijfsgeheimen verkochten (16/09/2018 - Metro)
  Amazon onderzoekt of enkele medewerkers bedrijfsgeheimen zouden hebben verkocht. Zij zouden tegen betaling vertrouwelijke gegevens over bijvoorbeeld zoekopdrachten en aankopen hebben doorgespeeld aan onafhankelijke verkopers op de webwinkel. Ook zouden de verkopers slechte recensies kunnen laten verwijderen. Zakenkrant Wall Street Journal onthulde die praktijken zondag. Amazon zou in mei een eerste onderzoek zijn begonnen na meldingen uit China. Tussenpersonen daar gebruiken de chatapp WeChat om in contact te komen met Amazon-medewerkers. Als ze informatie krijgen, kunnen ze die doorverkopen aan handelaren. Amazon bevestigt het onderzoek. “We houden onze medewerkers aan hoge ethische standaarden. Iedereen die onze regels overtreedt, wordt bestraft, bijvoorbeeld met ontslag en aangifte. We tolereren misbruik van onze systemen niet”, aldus het bedrijf. Ook verkopers die vertrouwelijke informatie hebben gekocht, kunnen van het platform worden verwijderd. Bron: Belga   Het bericht Amazon onderzoekt of medewerkers bedrijfsgeheimen verkochten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. EU onderzoekt businessmodel Amazon (19/09/2018 - De Tijd)
  16:30 De Europese Commissie ziet problemen in de manier waarop Amazon de data gebruikt van verkopers die via de Amazon-website hun goederen verkopen.
  [naar artikel]
 19. “Amazon lanceert Belgische webshop in september” (19/06/2022 - Express)
  Operatie Red Devil, zo zou het plan bij e-commercereus Amazon heten om tegen eind september een volwaardige aparte Belgische webwinkel dienst op te richten. Dat blijkt uit documenten die via de website Business Insider uitlekten. Belgische e-shoppers moeten vandaag nog uitwijken naar een buitenlandse website van Amazon, zoals amazon.nl of amazon.fr. Maar in het najaar […]
  [naar artikel]
 20. Amazon onder vuur door kerstversiering in Auschwitz-thema (02/12/2019 - Metro)
  Kerstversiering komt tegenwoordig in alle mogelijke vormen en maten, maar dat betekent niet dat alles mogelijk of gepast is. Dat ondervond webwinkel Amazon afgelopen weekend aan den lijve. Via Twitter uitte het Auschwitz Museum namelijk kritiek op de webgigant omdat deze onder andere kerstversiering en flesopeners bedrukt met gebouwen uit Auschwitz verkocht. “Het verkopen van ‘kerstornamenten’ met afbeeldingen van Auschwitz is niet gepast. Auschwitz op een flesopener is nogal verontrustend en respectloos. Wij vragen Amazon om de items van die leveranciers te verwijderen”, aldus het Auschwitz Museum in een tweet aan Amazon. Verkooprichtlijnen Het bericht werd al snel massaal gedeeld en kon rekenen op heel wat verontwaardigde reacties van andere Twitteraars. Niet veel later liet het museum weten dat Amazon de producten in kwestie had verwijderd, maar daar bleef het niet bij. Plots doken er namelijk nog andere producten in Auschwitz-thema op, waaronder een muismat. Gelukkig reageerde we webwinkel snel: in een statement liet Amazon weten dat alle producten nu verwijderd zijn en dat alle verkopers de verkooprichtlijnen moeten volgen. Indien dat niet het geval is, wordt er actie ondernomen. “Inclusief mogelijke verwijdering van hun account”, aldus het bedrijf. Selling "Christmas ornaments" with images of Auschwitz does not seem appropriate. Auschwitz on a bottle opener is rather disturbing and disrespectful. We ask @amazon to remove the items of those suppliers. https://t.co/0uG2JG558e pic.twitter.com/ucZoTWPk1W — Auschwitz Memorial (@AuschwitzMuseum) December 1, 2019 Lees ook : Woody Allen trekt klacht tegen Amazon in Het bericht Amazon onder vuur door kerstversiering in Auschwitz-thema verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Festivalgangers woedend over parkeerbeleid Rock Werchter: “Pure oplichterij” (01/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Ons een tweede parkeerticket aansmeren, wat een oplichterij.” Het parkeerbeleid van Rock Werchter lokt felle reacties uit. “Wij hebben donderdag 20 euro betaald voor vier dagen parkeren aan The Hive. Vandaag staat die parking vol, dus moeten we blijkbaar opnieuw 15 euro dokken om onze wagen op een andere parking kwijt te kunnen. Schandalig.”
  [naar artikel]
 22. Festivalgangers woedend over parkeerbeleid Rock Werchter: “Pure oplichterij” (01/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  “Ons een tweede parkeerticket aansmeren, wat een oplichterij.” Het parkeerbeleid van Rock Werchter lokt felle reacties uit. “Wij hebben donderdag 20 euro betaald voor vier dagen parkeren aan The Hive. Vandaag staat die parking vol, dus moeten we blijkbaar opnieuw 15 euro dokken om onze wagen op een andere parking kwijt te kunnen. Schandalig.”
  [naar artikel]
 23. Amazon One maakt van uw hand een kredietkaart (29/09/2020 - Express)
  Betalen met uw handpalm, binnenkort kan in het in de Amazon Go-winkels in Seattle. Met een eigen ‘handpalmsignatuur’ hoopt Amazon... The post Amazon One maakt van uw hand een kredietkaart appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Minstens 44 overlijdens door vergiftiging met vervalste alcohol in Turkije (13/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ten minste 44 mensen zijn de voorbije dagen in Turkije om het leven gekomen als gevolg van een vergiftiging die verband houdt met vervalste...
  [naar artikel]
 25. Amazon biedt Prime-diensten aan via externe webshops (21/04/2022 - De Tijd)
  11:48 De Amerikaanse e-commercereus Amazon.com gaat handelaars de mogelijkheid bieden op hun eigen webshop de betaal- en fulfillmentdiensten van Amazon te gebruiken.
  [naar artikel]
 26. Amazon.nl van start, ook voor Belgische klanten (10/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse internetwinkel Amazon heeft vandaag de vernieuwde webwinkel Amazon.nl geopend. Via de site kunnen producten worden gekocht op het...
  [naar artikel]
 27. Amazon opent Belgische vestiging (04/07/2022 - Express)
  Amazon gaat zich volgend jaar op België richten. Business Insider kreeg inzage in documenten die de komst van de internetreus bevestigen. De Vlaamse klanten van Amazon konden al wel kopen bij de Nederlandse webwinkel, zoals Walen konden bestellen bij het Franse Amazon. De Nederlandse Amazon site bestaat al sinds 2014, al bleef het aanbod aanvankelijk beperkt tot […]
  [naar artikel]
 28. 'Republikeinen kunnen alleen verliezen bij vervalste verkiezingen' (24/08/2020 - De Tijd)
  22:29 Amerikaans president Donald Trump heeft de toon meteen gezet bij de start van de Republikeinse conventie. 'De enige manier waarop de Democraten ons de verkiezing kunnen afpakken, is door vervalste ver...
  [naar artikel]
 29. 1.600 klachten over oplichting met vervalste facturen (29/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Liefst 1.659 Belgen hebben bij het meldpunt van de FOD Economie een klacht ingediend voor fraude met vervalste facturen. Gemiddeld raakten de slachtoffers door die fraude 12.000 euro kwijt.
  [naar artikel]
 30. 1.600 klachten over oplichting met vervalste facturen (29/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Liefst 1.659 Belgen hebben bij het meldpunt van de FOD Economie een klacht ingediend voor fraude met vervalste facturen. Gemiddeld raakten de slachtoffers door die fraude 12.000 euro kwijt.
  [naar artikel]
 31. Amazon is waardevolste merk ter wereld (en stoot zo Google van de troon) (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse webwinkel Amazon is naar de koppositie geschoten op de ranglijst van meest waardevolle merken wereldwijd. De merkwaarde van Amazon...
  [naar artikel]
 32. Microsoft klopt Amazon verrassend in strijd voor miljardencontract Pentagon (28/10/2019 - De Tijd)
  08:44 Mogelijk speelde de kritiek van The Washington Post, het mediabedrijf van Amazon-topman Jeff Bezos, Amazon parten.
  [naar artikel]
 33. Amazon Go wil 3.000 kassaloze supermarkten openen en dat is slecht nieuws voor Ahold Delhaize (20/09/2018 - De Morgen)
  Amazon is van plan om in de VS 3.000 filialen te openen van het kassaloze Amazon GO, meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Daarmee zou Amazon Go in korte tijd een van de grootste winkelketens in de VS worden. 
  [naar artikel]
 34. Amazon meer waard dan Alphabet (27/04/2018 - De Tijd)
  16:07 Puike groeicijfers stuwden de Amerikaanse e-commercegigant Amazon naar recordhoogtes. Dankzij die koers is Amazon nu het op één na meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf op aarde, na Apple.
  [naar artikel]
 35. Trump lanceert nieuwe aanval op Amazon (16/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president heeft via Twitter opnieuw uitgehaald naar onlinewinkel Amazon. "Amazon brengt enorm veel schade toe aan belasting
  [naar artikel]
 36. Make Amazon Pay: vakbonden en ngo’s roepen op tot wereldwijde stakingen bij Amazon op Black Friday (25/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Make Amazon Pay: vakbonden en ngo’s roepen op tot wereldwijde stakingen bij Amazon op Black Friday Dreigt de drukste koopjesdag van het jaar in het water te vallen voor Amazon? Onder de noemer Make Amazon Pay verenigt een wereldwijd netwerk van verschillende vakbondsgroepen en sociale organisaties zich. Ze roepen werknemers van Amazon op om massaal te staken tijdens Black Friday, ook in België is een actie gepland. Internationale samenwerking Black Friday […] Lees dit artikel: Make Amazon Pay: vakbonden en ngo’s roepen op tot wereldwijde stakingen bij Amazon op Black Friday
  [naar artikel]
 37. Zie ginds komt Amazon (29/02/2020 - De Tijd)
  01:00 Amazon lonkt naar België en maakt zich op voor een strijd met Bol.com. Verkopen de Vlaamse ondernemers hun producten straks ook massaal via de Amerikaanse techreus? ‘Bij Amazon moet je nog harder je b...
  [naar artikel]
 38. Amazon gaat globaal met videodienst (18/11/2016 - De Redactie)
  Amazon gaat zijn tv-streamingdienst wereldwijd uitrollen. Het Amerikaanse webbedrijf zal Amazon TV in 200 landen aanbieden.
  [naar artikel]
 39. Amazon lanceert virtueel ziekenhuis (15/11/2022 - De Tijd)
  12:19 De digitale reus Amazon lanceert in 32 Amerikaanse staten de online zorgtoepassing ‘Amazon Clinic’.
  [naar artikel]
 40. Amazon sleutelt aan eigen zichtrekening (05/03/2018 - De Tijd)
  19:35 Als het van Amazon afhangt, betaalt u in de toekomst met een zichtrekening van het e-commercebedrijf. Daarvoor zit Amazon samen met enkele financiële instellingen.
  [naar artikel]
 41. Amazon introduceert nieuw uitgebreid aanbod op Amazon.nl (en ook Belgische bedrijven zullen hun producten er op kunnen aanbieden) (15/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  E-commercebedrijf Amazon gaat later dit jaar "miljoenen fysieke producten" en nieuwe categorieën lanceren op Amazon.nl. Ook Belgische bedrijven...
  [naar artikel]
 42. Doosje van Amazon, DOOS VAN PANDORA? (09/11/2017 - De Morgen)
  Wat maakt het uit of u nu boeken, cd's of wasmachines bestelt bij Bol.com, de Collishop of Amazon? Een kartonnen doos die snel geleverd is, blijft een kartonnen doos. Toch heeft die van Amazon precies magische krachten. 'Eens Amazon hier zijn duivels ontbindt, betekent dat alleen maar ellende voor de rest van de retailsector.'
  [naar artikel]
 43. Amazon speelt op veilig met CEO voor goudklomp van 45 miljard (24/03/2021 - De Tijd)
  17:58 Amazon Web Services, de cloudpoot en goudklomp van Amazon, haalt met Adam Selipsky een oude bekende als CEO in huis.
  [naar artikel]
 44. Luxemburg deelt recordboete uit aan Amazon (30/07/2021 - De Tijd)
  16:45 De Amerikaanse technologiegigant Amazon heeft van de Luxemburgse privacywaakhond CNPD een recordboete van 746 miljoen euro gekregen. Amazon gaat in beroep.
  [naar artikel]
 45. Verlies van gisteren levert Amazon vandaag miljarden op (27/07/2018 - De Tijd)
  12:46 Amazon is een winstmachine geworden. De jarenlange investeringen renderen. E-commerce is maar een van de vele Amazon-activiteiten geworden.
  [naar artikel]
 46. 125 Belgen verloren vorig jaar samen 1,6 miljoen euro aan oplichterij met kredieten (02/07/2020 - Express)
  Tussen 2016 en 2019 is het aantal meldingen van frauduleuze kredietaanbiedingen verdubbeld, tot 125 klachten in het afgelopen jaar. Dat... The post 125 Belgen verloren vorig jaar samen 1,6 miljoen euro aan oplichterij met kredieten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Amazon clasht met Disney (12/04/2019 - De Morgen)
  Onlineretailer Amazon zit op ramkoers met amusementsconcern Disney. Door nieuwe films enkel via de eigen streamingdienst aan te bieden, wil Amazon betere overeenkomsten afdwingen.
  [naar artikel]
 48. Amazon wil online nog meer voeding verkopen (31/10/2017 - De Tijd)
  15:30 Amazon voert de concurrentie met de klassieke supermarkt nog op. Het halveert de prijzen die externe handelaars moeten betalen als ze hun koopwaar via Amazon.com willen verkopen.
  [naar artikel]
 49. Amazon verdubbelt minimumloon (02/10/2018 - De Tijd)
  13:34 Amazon verhoogt het minimumloon tot 15 dollar per uur. Dat zal ten goede komen aan meer dan 250.000 Amazon-werknemers.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy