Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2020
01:58 uur

Boeing vertraagt leveringen van 787 Dreamliner door mogelijk minieme spleten tussen onderdelen

Het Belang van Limburg

08/09/2020 - 19:55

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing vertraagt de leveringen van de langeafstandstoestellen 787 Dreamliner, omdat ze geïnspecteerd moeten worden op mogelijke constructiefouten. Eerder liet Boeing al acht dergelijke toestellen aan de grond zetten om productiefouten in de romp te herstellen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Boeing vertraagt leveringen 787 Dreamliner door extra inspecties (08/09/2020 - De Tijd)
  22:21 De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing vertraagt de leveringen van de langeafstandstoestellen 787 Dreamliner, omdat ze geïnspecteerd moeten worden op mogelijke constructiefouten.
  [naar artikel]
 2. Boeing kampt opnieuw met mogelijke productiefouten: leveringen van 787 Dreamliner vertraagd (08/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing vertraagt de leveringen van de langeafstandstoestellen 787 Dreamliner, omdat ze geïnspecteerd moeten worden...
  [naar artikel]
 3. Dreamliner draait uit op nachtmerrie voor Boeing (11/04/2019 - De Morgen)
  In 2011 luidde de Dreamliner van Boeing een nieuw tijdperk in voor de energiezuinige luchtvaart. Vandaag rijgt het supervliegtuig de incidenten aan elkaar. Na een noodlanding wegens rook in de cabine besloot Japan om de Dreamliner minstens 24 uur aan de grond te houden. Ann De Boeck
  [naar artikel]
 4. “Veel mis met productie Boeing Dreamliner” (21/04/2019 - Metro)
  Met de productie van de Boeing 787 Dreamliner bij een fabriek in North Charleston is mogelijk veel mis. De Amerikaanse krant The New York Times schrijft over problemen met de productie maar ook met het toezicht, die een potentieel risico vormen voor de veiligheid. In sommige van de vliegtuigen zouden defecte onderdelen zijn geïnstalleerd. Ook zouden metaalresten in veel toestellen zijn achtergebleven. De krant baseert zich op interne e-mails, bedrijfsdocumenten en federale archieven. Ook spraken journalisten van de krant tientallen medewerkers en oud-personeel. Eén technicus sprak van achtergebleven puin dat regelmatig gevaarlijk dicht bij de bedrading onder de cockpits lag. De vliegtuigmaker zelf sprak de beschuldigingen met klem tegen. The New York Times zou ook een uitnodiging van Boeing om de fabriek te bezoeken hebben afgewezen. Boeing ligt wereldwijd onder een vergrootglas na de twee dodelijke rampen in korte tijd met Boeings van het type 737 MAX. Er worden onder meer vraagtekens geplaatst bij de veiligheidscontroles. Bron: Belga   Het bericht “Veel mis met productie Boeing Dreamliner” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Boeing pauzeert leveringen 737 MAX (16/03/2019 - Metro)
  Vliegtuigfabrikant Boeing pauzeert met zijn leveringen van de 737 MAX-toestellen, na het besluit van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA en veel andere landen om de vliegtuigen aan de grond te houden. Zondag stortte een Boeing 737 MAX neer in Ethiopië met 157 slachtoffers, wat de tweede dodelijke crash met dat type in korte tijd was. Inmiddels wordt de 737 MAX vrijwel wereldwijd aan de grond gehouden door autoriteiten. Boeing schort daarom de leveringen van het toestel op aan klanten vanuit zijn fabriek nabij Seattle. Waarschijnlijk moeten de toestellen nog weken aan de grond blijven, terwijl Boeing bezig is met een software-update voor het vliegtuig. De productie van het vliegtuig gaat wel gewoon door. Het gaat om de grootste crisis voor Boeing in jaren. Deze week gingen op Wall Street miljarden dollars aan beurswaarde van het bedrijf in rook op door de zaak. Bron: Belga   Het bericht Boeing pauzeert leveringen 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Boeing pauzeert leveringen van de 737 MAX, maar productie gaat wel door (14/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vliegtuigfabrikant Boeing pauzeert met zijn leveringen van de 737 MAX-toestellen, na het besluit van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA en...
  [naar artikel]
 7. Boeing 737 MAX – Boeing vertraagt productietempo 737 MAX (05/04/2019 - Metro)
  Vliegtuigmaker Boeing schroeft het productietempo van het 737 MAX-toestel terug omdat die wereldwijd allemaal aan de grond staan. De productie gaat van de huidige 52 vliegtuigen per maand naar maandelijks 42 stuks. De 737 MAX staat aan de grond na twee dodelijke crashes met het type in korte tijd. Het vertragen van de productie zal nog niet leiden tot banenverlies bij het 737-programma, aldus Boeing. Verder wordt een speciale commissie opgetuigd om veiligheid en ontwerp van het vliegtuig te controleren. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing vertraagt productietempo 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Boeing 737 MAX – Boeing vertraagt productietempo 737 MAX (08/04/2019 - Metro)
  Vliegtuigmaker Boeing schroeft het productietempo van het 737 MAX-toestel terug omdat die wereldwijd allemaal aan de grond staan. De productie gaat van de huidige 52 vliegtuigen per maand naar maandelijks 42 stuks. De 737 MAX staat aan de grond na twee dodelijke crashes met het type in korte tijd. Het vertragen van de productie zal nog niet leiden tot banenverlies bij het 737-programma, aldus Boeing. Verder wordt een speciale commissie opgetuigd om veiligheid en ontwerp van het vliegtuig te controleren. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing vertraagt productietempo 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Boeing pauzeert leveringen 737 MAX (14/03/2019 - De Tijd)
  23:00 De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing pauzeert met zijn leveringen van de 737 MAX-toestellen, nadat tal van landen besloten om de vliegtuigen aan de grond te houden.
  [naar artikel]
 10. Boeing pauzeert leveringen 737 MAX (14/03/2019 - Knack)
  Vliegtuigfabrikant Boeing pauzeert met zijn leveringen van de 737 MAX-toestellen, na het besluit van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA en veel andere landen om de vliegtuigen aan de grond te houden.
  [naar artikel]
 11. Boeing 737 MAX – Toestellen 737 MAX bevatten mogelijk onderdelen met fabricagefouten (03/06/2019 - Metro)
  De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een nieuw probleem aan het licht gebracht bij een aantal Boeingtoestellen van het type Boeing 737 MAX en een ouder type uit de 737-serie. De toestellen kunnen onderdelen bevatten die moeten worden vervangen omdat ze fabricagefouten hebben. Het gaat om beweegbare panelen aan de voorkant van vleugels die tijdens opstijgen en landen opwaartse druk kunnen geven. Volgens de luchtvaartautoriteit leidt het uitvallen van deze onderdelen niet tot verlies van het toestel, maar kan er tijdens een vlucht wel schade ontstaan. De FAA zegt nog met een aanwijzing te komen die Boeing oplegt om binnen tien dagen de gebrekkige onderdelen op te sporen en te vervangen. Boeing zegt in een reactie dat het bedrijf bij twintig 737 MAX-toestellen heeft vastgesteld dat ze hoogstwaarschijnlijk de gebrekkige onderdelen hebben en dat nog eens 159 toestellen hierop gecontroleerd worden. Bij 21 toestellen van het type 737 NG zou het probleem zich kunnen voordoen, bij 112 toestellen wordt er nog naar gekeken. Het type NG is de derde generatie 737, die in 1997 in productie kwam. De 737 MAX is het toestel dat in maart wereldwijd aan de grond werd gezet na twee grote ongevallen met in totaal 346 doden. Boeing werkt nog aan een software-update om toestemming te verkrijgen weer te gaan vliegen met de 737 MAX. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Toestellen 737 MAX bevatten mogelijk onderdelen met fabricagefouten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Nieuwe tegenslag voor Boeing: 737 MAX-toestellen bevatten mogelijk onderdelen met fabricagefouten (03/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een nieuw probleem aan het licht gebracht bij een aantal Boeingtoestellen van het type Boeing 737 MAX...
  [naar artikel]
 13. Nog meer problemen met Boeing 737 MAX: toestellen bevatten mogelijk onderdelen met fabricagefouten (03/06/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een nieuw probleem aan het licht gebracht bij een aantal Boeingtoestellen van het type Boeing 737 MAX en een ouder type uit de 737-serie. 
  [naar artikel]
 14. Boeing 787 Dreamliner klaar om eindelijk de lucht in te gaan (13/04/2019 - De Morgen)
  Tenzij de weergoden alsnog roet in het eten gooien, voert Boeing deze ochtend een allereerste proefvlucht uit met zijn lang geanticipeerde 787 Dreamlinermodel.
  [naar artikel]
 15. Boeing hoopt dat vluchten met 737 MAX in januari kunnen worden hervat (13/11/2019 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer heeft maandag de hoop uitgesproken dat commerciële vluchten met zijn 737 MAX-toestellen begin volgend jaar, mogelijk al in januari, kunnen worden hervat. De Boeings van dat type staan sedert maart aan de grond nadat op korte tijd twee vliegtuigen gecrasht waren. Tot nu ging Boeing ervan uit dat de vluchten met de 737 MAX in december zouden kunnen worden hervat. De oorzaak van de crashes in Indonesië en Ethiopië had te maken met software die de neus van het toestel naar beneden duwde. Boeing is bezig met een update, maar de aanpassingen aan het toestel moeten door alle betrokken luchtvaartautoriteiten worden goedgekeurd. Boeing rekent nog dit jaar op groen licht van de FAA in de Verenigde Staten, waarna de leveringen aan klanten kunnen worden hervat. Na die leveringen moeten alle piloten die met de 737 MAX-toestellen vliegen nog worden bijgeschoold. “We gaan ervan uit dat de trainingen in januari goedgekeurd worden”, zegt Boeing-woordvoerder Gordon Johndroe. Bron: Belga   Het bericht Boeing hoopt dat vluchten met 737 MAX in januari kunnen worden hervat verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Boeing hoopt dat vluchten met 737 MAX in januari kunnen worden hervat (11/11/2019 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer heeft maandag de hoop uitgesproken dat commerciële vluchten met zijn 737 MAX-toestellen begin volgend jaar, mogelijk al in januari, kunnen worden hervat. De Boeings van dat type staan sedert maart aan de grond nadat op korte tijd twee vliegtuigen gecrasht waren. Tot nu ging Boeing ervan uit dat de vluchten met de 737 MAX in december zouden kunnen worden hervat. De oorzaak van de crashes in Indonesië en Ethiopië had te maken met software die de neus van het toestel naar beneden duwde. Boeing is bezig met een update, maar de aanpassingen aan het toestel moeten door alle betrokken luchtvaartautoriteiten worden goedgekeurd. Boeing rekent nog dit jaar op groen licht van de FAA in de Verenigde Staten, waarna de leveringen aan klanten kunnen worden hervat. Na die leveringen moeten alle piloten die met de 737 MAX-toestellen vliegen nog worden bijgeschoold. “We gaan ervan uit dat de trainingen in januari goedgekeurd worden”, zegt Boeing-woordvoerder Gordon Johndroe. bron: Belga   Het bericht Boeing hoopt dat vluchten met 737 MAX in januari kunnen worden hervat verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Boeing hoopt dat vluchten met 737 MAX in januari kunnen worden hervat (12/11/2019 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer heeft maandag de hoop uitgesproken dat commerciële vluchten met zijn 737 MAX-toestellen begin volgend jaar, mogelijk al in januari, kunnen worden hervat. De Boeings van dat type staan sedert maart aan de grond nadat op korte tijd twee vliegtuigen gecrasht waren. Tot nu ging Boeing ervan uit dat de vluchten met de 737 MAX in december zouden kunnen worden hervat. De oorzaak van de crashes in Indonesië en Ethiopië had te maken met software die de neus van het toestel naar beneden duwde. Boeing is bezig met een update, maar de aanpassingen aan het toestel moeten door alle betrokken luchtvaartautoriteiten worden goedgekeurd. Boeing rekent nog dit jaar op groen licht van de FAA in de Verenigde Staten, waarna de leveringen aan klanten kunnen worden hervat. Na die leveringen moeten alle piloten die met de 737 MAX-toestellen vliegen nog worden bijgeschoold. “We gaan ervan uit dat de trainingen in januari goedgekeurd worden”, zegt Boeing-woordvoerder Gordon Johndroe. Bron: Belga   Het bericht Boeing hoopt dat vluchten met 737 MAX in januari kunnen worden hervat verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Boeing laat acht Dreamliners aan de grond houden wegens nieuwe technische problemen (28/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Luchtvaartmaatschappijen die gebruik maken van de Boeing 787 Dreamliner hebben acht toestellen uit roulatie gehaald, nadat de vliegtuigbouwer twee...
  [naar artikel]
 19. Nu ook probleem met Boeing Dreamliner: blussysteem van motor faalt (15/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Meerdere Boeing 787 Dreamliners hebben problemen met het blussysteem van de motor. Dat heeft het bedrijf bevestigd in de Britse krant The Guardian.
  [naar artikel]
 20. Eerste rechtstreekse vlucht tussen Europa en Australië vertrokken (24/03/2018 - De Tijd)
  16:50 De vlucht met de Boeing 787 Dreamliner, die speciaal werd ontwikkeld voor langeafstandsvluchten, zal 17 uur en 20 minuten onderweg zijn.
  [naar artikel]
 21. Nieuwe tegenslag voor Boeing: 737 MAX-toestellen bevatten mogelijk onderdelen met fabricagefouten (03/06/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een nieuw probleem aan het licht gebracht bij een aantal Boeingtoestellen van het type Boeing 737 MAX en een ouder type uit de 737-serie. De 737 MAX is het toestel dat in maart wereldwijd aan de grond werd gezet na twee crashes waarbij in totaal 346 doden vielen.
  [naar artikel]
 22. Vliegverbod halveert verkoop Boeing (09/07/2019 - De Tijd)
  19:55 Het vliegverbod voor zijn bestseller 737 MAX heeft diepe sporen nagelaten bij de leveringen van Boeing.
  [naar artikel]
 23. Coronavirus duwt prijzen zonnepanelen hoger (10/02/2020 - De Tijd)
  18:30 Wie de komende weken zonnepanelen bestelt, mag zich mogelijk verwachten aan een hogere prijs. China monopoliseert de zonnepanelenmarkt, en de uitbraak van het coronavirus vertraagt leveringen.
  [naar artikel]
 24. Boeing ziet leveringen met de helft dalen (08/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de helft minder vliegtuigen afgeleverd in vergelijking met...
  [naar artikel]
 25. Eerste non-stopvlucht tussen Australië en Europa (25/03/2018 - VRT NWS)
  Een Boeing 787 Dreamliner van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft de eerste commerciële non-stoplijnvlucht gemaakt tussen Australië en Europa. Het vliegtuig was vertrokken in Perth, aan de westkust van Australië, en is iets over zes uur vanmorgen geland op de luchthaven van Londen Heathrow.
  [naar artikel]
 26. Boeing overweegt wederom productieknip voor 787 Dreamliner (24/01/2020 - De Tijd)
  19:18 De vliegtuigbouwer ziet een lagere vraag naar het toestel.
  [naar artikel]
 27. Airbus overtreft Boeing als grootste vliegtuigbouwer ter wereld (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft zoals verwacht zijn Amerikaanse rivaal Boeing overtroffen voor wat het aantal leveringen in 2019 betreft....
  [naar artikel]
 28. Eerste non-stop vlucht tussen Europa en Australië succesvol geland: 17 uur in de lucht (25/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De eerste rechtstreekse passagiersvlucht tussen Europa en Australië is zondagochtend veilig geland in Londen. De Boeing 787 Dreamliner, die speciaal werd ontwikkeld voor langeafstandsvluchten, was 17 uur en 20 minuten onderweg vanuit Perth. Dat heeft de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 29. Boeing maakt recordvlucht: non-stop van New York naar Sydney in 19 uur en een kwartier (21/10/2019 - De Morgen)
  Niets minder dan een historisch moment, zei baas Alan Joyce van luchtvaartmaatschappij Qantas zondag over de vlucht van ‘zijn’ Boeing 787-9 Dreamliner. Het toestel had non-stop de route New York - Sydney overbrugd. Vliegtijd: 19 uur en een kwartier over een afstand van 16.200 kilometer. Een record.
  [naar artikel]
 30. 600 euro per persoon en verblijf in luxehotel: gestrande Belgen op Jamaica in de watten gelegd door TUI (06/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 300 Belgen zitten sinds dinsdagavond vast op Jamaica nadat de Boeing 787 Dreamliner waarmee ze zouden terugvliegen naar ons land door een...
  [naar artikel]
 31. Boeing 737 MAX – Boeing ziet leveringen met de helft dalen (10/10/2019 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de helft minder vliegtuigen afgeleverd in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens die dinsdag zijn vrijgegeven. Boeing houdt al sinds maart al zijn 737 MAX-toestellen aan de grond na twee dodelijke vliegtuigcrashes. Boeing leverde van januari tot september 302 toestellen af, ongeveer de helft van het aantal in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het bedrijf. In september ging het slechts om 26 commerciële vliegtuigen, veel minder dan de 71 toestellen van de A320-familie van Europese rivaal Airbus. Vorig jaar leverde Boeing in dezelfde maand 87 commerciële toestellen af. Boeing zit in een lastig parket sinds in maart 157 mensen omkwamen bij de crash van een Boeing 737 MAX in Ethiopië. Enkele maanden eerder kwamen bij een gelijkaardig ongeval ook al 189 mensen om. Beide ongevallen zouden veroorzaakt zijn door een softwarefout en Boeing houdt sinds het tweede ongeval in maart al zijn 737 MAX-toestellen aan de grond. Het is nog niet duidelijk wanneer de toestellen weer zullen mogen vliegen. In september raakte nog bekend dat Boeing een compensatiefonds heeft gelanceerd voor de nabestaanden van de slachtoffers. De families van de 346 slachtoffers zullen elk 144.500 dollar ontvangen, klonk het toen. Verschillende families van nabestaanden hebben ondertussen rechtszaken gestart tegen het bedrijf. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing ziet leveringen met de helft dalen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Boeing 737 MAX – Boeing ziet leveringen met de helft dalen (08/10/2019 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de helft minder vliegtuigen afgeleverd in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens die dinsdag zijn vrijgegeven. Boeing houdt al sinds maart al zijn 737 MAX-toestellen aan de grond na twee dodelijke vliegtuigcrashes. Boeing leverde van januari tot september 302 toestellen af, ongeveer de helft van het aantal in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het bedrijf. In september ging het slechts om 26 commerciële vliegtuigen, veel minder dan de 71 toestellen van de A320-familie van Europese rivaal Airbus. Vorig jaar leverde Boeing in dezelfde maand 87 commerciële toestellen af. Boeing zit in een lastig parket sinds in maart 157 mensen omkwamen bij de crash van een Boeing 737 MAX in Ethiopië. Enkele maanden eerder kwamen bij een gelijkaardig ongeval ook al 189 mensen om. Beide ongevallen zouden veroorzaakt zijn door een softwarefout en Boeing houdt sinds het tweede ongeval in maart al zijn 737 MAX-toestellen aan de grond. Het is nog niet duidelijk wanneer de toestellen weer zullen mogen vliegen. In september raakte nog bekend dat Boeing een compensatiefonds heeft gelanceerd voor de nabestaanden van de slachtoffers. De families van de 346 slachtoffers zullen elk 144.500 dollar ontvangen, klonk het toen. Verschillende families van nabestaanden hebben ondertussen rechtszaken gestart tegen het bedrijf. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing ziet leveringen met de helft dalen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Passagiers in paniek als raam van vliegtuig plots loskomt tijdens vlucht (23/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een vlucht van Air India met een Boeing 787 Dreamliner is een vliegtuigraam losgekomen door hevige turbulentie. Een inzittende filmde het...
  [naar artikel]
 34. Geheime leveringen verzuren relaties tussen Duitsland en Rusland (23/07/2017 - De Tijd)
  09:24 Duitsland veegt Rusland de mantel uit omdat het land tegen afspraken in Duitse onderdelen van energiecentrales aan de Krim geleverd zou hebben.
  [naar artikel]
 35. Record: Boeing vliegt non-stop van New York naar Sydney in 19 uur en een kwartier (21/10/2019 - De Morgen)
  Niets minder dan een historisch moment, zei baas Alan Joyce van luchtvaartmaatschappij Qantas zondag over de vlucht van ‘zijn’ Boeing 787-9 Dreamliner. Het toestel had non-stop de route New York - Sydney overbrugd. Vliegtijd: 19 uur en een kwartier over een afstand van 16.200 kilometer. Een record.
  [naar artikel]
 36. Boeing stopt met productie dodelijke 737 MAX (17/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vliegtuigmaker Boeing stopt in januari met de productie van het toestel 737 MAX. Dat bevestigt een bron binnen Boeing aan The Wall Street Journal. Mogelijk leidt dit tot veel ontslagen bij Boeing.
  [naar artikel]
 37. Toestellen 737 MAX bevatten mogelijk onderdelen met fabricagefouten (03/06/2019 - Knack)
  De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een nieuw probleem aan het licht gebracht bij een aantal Boeingtoestellen van het type Boeing 737 MAX en een ouder type uit de 737-serie. Er zitten mogelijk fabricagefouten in dbeweegbare panelen aan de voorkant van vleugels die tijdens opstijgen en landen opwaartse druk kunnen geven.
  [naar artikel]
 38. Boeing 737 MAX – Miljoenenboete Boeing voor defecte onderdelen, geen ontslagvergoeding voor ex-topman (11/01/2020 - Metro)
  De Amerikaanse luchtvaartwaakhond Federal Aviation Authority (FAA) wil Boeing een miljoenenboete opleggen. De vliegtuigbouwer zou willens en wetens defecte vleugelonderdelen voor de 737 MAX hebben gebruikt. Volgens de FAA voerde Boeing te weinig kwaliteitscontrole uit bij zijn leveranciers. Uit tests van de onderdelen bleek dat ze niet sterk genoeg waren, maar de vliegtuigbouwer monteerde ze toch op 178 vliegtuigen. De FAA stelt een boete van 5,4 miljoen dollar voor, omgerekend een kleine 4,9 miljoen euro. De boete heeft overigens niets te maken met de twee crashes van toestellen van het type 737 MAX waardoor de vliegtuigen al sinds maart aan de grond staan. In december kreeg Boeing ook een boete voor hetzelfde vergrijp bij 133 vliegtuigen van het type 737 NG, de voorloper van de 737 MAX. Die bedroeg 3,9 miljoen dollar. Boeing liet in een verklaring weten de defecte vleugelonderdelen te vervangen. Ook belooft de vliegtuigbouwer beterschap. Wel in verband met de 737 MAX was de aankondiging van de vliegtuigbouwer vrijdag dat de vertrokken Boeing-topman Dennis Muilenburg, die op 23 december moest opstappen vanwege zijn aanpak van de crisis rond het gewraakte toestel, geen ontslagvergoeding krijgt. Muilenburg moet ook niet rekenen op een bonus voor 2019, zo staat te lezen in een document dat aan de Amerikaanse beurswaakhond Securities & Exchange Commission (SEC) werd bezorgd. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Miljoenenboete Boeing voor defecte onderdelen, geen ontslagvergoeding voor ex-topman verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Boeing vertraagt productietempo 737 MAX (05/04/2019 - Metro)
  Vliegtuigmaker Boeing schroeft het productietempo van het 737 MAX-toestel terug omdat die wereldwijd allemaal aan de grond staan. De productie gaat van de huidige 52 vliegtuigen per maand naar maandelijks 42 stuks. De 737 MAX staat aan de grond na twee dodelijke crashes met het type in korte tijd. Het vertragen van de productie zal nog niet leiden tot banenverlies bij het 737-programma, aldus Boeing. Verder wordt een speciale commissie opgetuigd om veiligheid en ontwerp van het vliegtuig te controleren. De tijdelijke productievertraging gaat later deze maand in. Boeing gaat nu met klanten en toeleveranciers in overleg om de financiële gevolgen op te vangen. Topman Dennis Muilenburg verklaarde dat de 737 MAX veilig zal zijn voor bemanning en passagiers als de toestellen weer het luchtruim kiezen. Momenteel wordt door Boeing gewerkt aan een software-update en andere extra veiligheidsmaatregelen voor het vliegtuig. Eerder deze week kwam uit een eerste rapport naar voren dat de piloten van het onlangs in Ethiopië verongelukte 737 MAX-vliegtuig zich hielden aan de procedures van Boeing, maar dat ze het toestel niet onder controle konden houden. Bij deze ramp kwamen alle 157 inzittenden om. In oktober vond een soortgelijk ongeluk plaats in Indonesië met eenzelfde soort toestel, waarbij 189 mensen omkwamen. Bron: Belga   Het bericht Boeing vertraagt productietempo 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Miljoenenboete voor Boeing wegens opzettelijk gebruik van defecte onderdelen voor 737 MAX (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse luchtvaartwaakhond Federal Aviation Authority (FAA) wil Boeing een miljoenenboete opleggen. De vliegtuigbouwer zou willens en wetens...
  [naar artikel]
 41. Minieme opening gevonden na federale ronde tafel (29/07/2019 - De Morgen)
  Er is een minieme opening gemaakt in de federale formatie. Een eerste aftastend gesprek tussen de kopstukken van de N-VA, PS, sp.a, MR, Open Vld, CD&V en Groen is relatief goed verlopen.
  [naar artikel]
 42. Gestrande Belgen op Jamaica krijgen 600 euro per persoon en verblijf in luxehotel (06/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 300 Belgen zitten sinds dinsdagavond vast op Jamaica nadat de Boeing 787 Dreamliner waarmee ze zouden terugvliegen naar ons land door een...
  [naar artikel]
 43. Piloot van Amerikaans vliegtuig op artistieke missie (03/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse verkeersvliegtuig, de Boeing 787 Dreamliner, vliegt momenteel over de Verenigde Staten. Op zich niet zo heel verwonderlijk maar
  [naar artikel]
 44. Belgen gestrand in luxe op Jamaica na vliegtuigpanne: 600 euro per persoon en all inclusive verblijf (06/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 300 Belgen zitten sinds dinsdagavond vast op Jamaica nadat de Boeing 787 Dreamliner waarmee ze zouden terugvliegen naar ons land door een...
  [naar artikel]
 45. Boeing botst op nieuw softwareprobleem en dus vertragingen (07/02/2020 - Express)
  Ingenieurs bij Boeing hebben opnieuw een softwareprobleem gespot in de Boeing 737 MAX. Als het regent, dan giet het, of dat lijkt toch het nieuwe credo van Boeing te zijn. Een nieuw softwareprobleem dat de luchtvaartmaatschappij ontdekte, zet mogelijk opnieuw een rem op de ingebruikname van de Boeing 737 MAX. Lichtje Het probleem kwam reeds […] The post Boeing botst op nieuw softwareprobleem en dus vertragingen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. TUI-Dreamliner aan de grond, honderden passagiers gestrand (30/06/2017 - De Redactie)
  Het toestel moest vanmorgen opstijgen, maar wacht nog altijd op reserve-onderdelen. Er is intussen een vervangtoestel gevonden, maar dat kan pas morgen vertrekken.
  [naar artikel]
 47. KLM bezorgd over kwaliteitscontrole bij Boeing: “Ver beneden acceptabele niveau” (06/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM heeft haar zorgen geuit over de fabriek waar vliegtuigmaker Boeing zijn Dreamliner 787 produceert. Het Amerikaanse concern leverde een jubileumexemplaar van het toestel te laat en met een aantal gebreken af. KLM klaagde daarop dat de kwaliteitscontrole “ver beneden het acceptabele niveau” lag, zo schreef de Amerikaanse krant The Post and Courier uit Charleston.
  [naar artikel]
 48. Vliegverbod 737 MAX laat diepe sporen na: Boeing leverde helft minder vliegtuigen in tweede kwartaal (09/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het vliegverbod van zijn bestseller 737 MAX heeft diepe sporen nagelaten bij de leveringen van Boeing. De Amerikaanse vliegtuigbouwer leverde in...
  [naar artikel]
 49. Dreamliner in panne: 286 passagiers met dagje vertraging naar Cuba (30/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Voor 286 landgenoten die vrijdagochtend vanop Zaventem richting Cuba moesten vertrekken, begint de vakantie een beetje in mineur. Door een technisch probleem met de Dreamliner van TUI fly kunnen ze ten vroegste morgen vertrekken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.