Met suiker of stukjes fruit, zo kennen we doorgaans de beignets. Maar wist je dat je ook hartige beignets kan maken? Gevuld met roze garnalen, [naar artikel]
Soep in de zomer? Kan perfect. Ga voor een lichte bouillon boordevol groenten die in de zomermaanden op hun best zijn. Prei, courgette, paprika,... [naar artikel]
Grote fan van quiche lorraine, maar ook wel zin in iets verrassenders? Vervang gewoon de prei door courgette en gegrilde paprika, et voilà: je... [naar artikel]
Het Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant gaat op zoek naar alternatieve teelten die goed tegen de droogte kunnen, zoals quinoa. Door de droogte van de laatste jaren hebben landbouwers het steeds moeilijker om gewassen zoals aardappelen en bieten te kweken. Op een proefveld in Herent worden daarom experimenten gedaan met quinoa, een graansoort uit Zuid-Amerika. [naar artikel]
Eeuwen geleden was quinoa Zuid-Amerikaans armemenseneten. Nu is het een gewas met sterrenstatus. Én een Belgisch etiket. In Rhisnes, een dorpje in Namen, worden de eerste tonnen geoogst. [naar artikel]
Op een boerderij in Noordschote in Lo-Reninge is een heel bijzondere courgette geoogst. De groente vertoont veel gelijkenissen met een zwaan. [naar artikel]
Op een veld in Baarlo in Nederlands-Limburg zijn een miljoen paprika’s gedumpt. Door de hitte van de voorbije maanden zitten er vlekjes op de paprika’s waardoor ze volgens de teler onverkoopbaar zijn geworden. [naar artikel]
Paprika’s zijn gezond, veelzijdig én geven een kleurrijke toets aan ieder gerecht. Maar wie de paprika’s handmatig weegt in sommige supermarkten ziet vaak een prijsverschil tussen de groene, oranje, gele en rode op het prijsstickertje verschijnen. Hoe komt dat? Waarom betalen we niet in elke supermarkt evenveel voor één variant? Tom Vermeiren van Papriverm legt uit. [naar artikel]
Meer dan de helft (52%) van de Vlamingen gelooft dat mensen die (bijna) altijd vegetarisch eten minder belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgen. In dit recept van HelloFresh zorgt de courgette echter voor voldoende inname van ijzer-, vitamine C- en calcium. Daarnaast is deze naanpizza ook een lekker en vooral snel alternatief voor traditionele pizza’s. Benodigdheden voor twee […] Het bericht RECEPT Naanpizza met gegrilde courgette en mozzarella verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Verrassend koken met een vreemd ingrediënt als quinoa, het is niet zo simpel. Of dat dénk jij. Nochtans kan je best makkelijk out of the box koken... [naar artikel]
Eén handleiding voor zowel pepers als paprika’s? Het kan. Het zijn namelijk broertjes of zusjes. Pepers blijven in regel wel wat compacter, terwijl de paprika’s gaan voor groot. Verschillen in smaak en scherpte hebben ze natuurlijk ook. Maar daar moet je je tijdens het groeien niets van aantrekken. [naar artikel]
"Er zijn mensen die opzoekingswerk hebben gedaan, en Jeroen Meus heeft meer recepten met quinoa dan ik", zei Pascale Naessens maandagochtend op Joe FM. Daarmee reageert ze op Meus die enkele weken geleden nog zei dat het hem stoorde "dat we massaal quinoa, bessen en superzaden eten". [naar artikel]
Minister van Innovatie Hilde Crevits (CD&V) en weerman Frank Deboosere hebben zondag, naar aanleiding van de Dag van de Wetenschap, het Kortrijkse ziekenhuis AZ Groeninge bezocht. Het duo opereerde onder meer een paprika en kroop samen in een couveuse. Even verderop opereerde de minister een paprika aan de hand van een robotarm, een techniek die ook bij een appendixoperatie gebeurt, en naaide ze een nier terug dicht. [naar artikel]
Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze een overheerlijk gerecht klaar: gevulde courgette met kip en champignons. Smakelijk! [naar artikel]
Neemt quinoa binnenkort de plaats in van rijst en pasta? De korrel uit de Andes is door zijn gezonde imago aan het boomen. En nu steeds meer mensen eraan verknocht geraken, springen ook Belgische boeren op de kar. [naar artikel]
Wetenschappers zijn erin geslaagd om het genoom van het Zuid-Amerikaanse graan te decoderen. Die wetenschap zou de kweek van quinoa kunnen verbeteren, waardoor de hoge prijzen op termijn moeten dalen. [naar artikel]
De voorbije weken belandde Jeroen Meus ongewild in een 'quinoa-relletje' met Sandra Bekkari en Pascale Naessens. Vandaag start Meus aan het [naar artikel]
De eerste groene paprika's van dit jaar zijn geveild bij BelOrta in Sint-Katelijne-Waver. Ze werden aangevoerd door een producent uit Duffel. De verkoop kondigt ook de komst aan van de rode en gele paprika's van eigen bodem. [naar artikel]
De gevulde paprika ken je al, maar dit recept maakt het net iets origineler. Bak hamburgertjes in het randje van paprika. Dat ziet er leuk uit op [naar artikel]
Quinoa zien we de laatste tijd in veel recepten terugkeren. Het zou zo gezond zijn dat het zelfs een superfood genoemd wordt. Maar is het wel zo goed voor je of is het niet meer dan een hype? Strikt genomen behoort quinoa tot de zaden, maar vaak wordt het gegeten ter vervanging van granen. In […] Het bericht Quinoa: superfood of loze hype? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
01:00 Heel wat Belgische kledingketens vechten om te overleven, maar niet Paprika. 'We gingen de crisis sterk in, dankzij de 60 winkels die we in het buitenland openden', zegt topman Vincent Rousseau. 'We m... [naar artikel]
In de rekken van Colruyt ligt vanaf nu 100% Belgische quinoa van het huismerk Boni Selection. Voor 500 gram betaal je ongeveer 4,29 euro. De superfood wordt al eeuwenlang geteeld in Zuid-Amerika, maar omdat het nu in Europa zo populair is, staat de productie daar onder druk. Sinds enkele jaren lopen er proefprojecten in België en […] [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.