Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2020
11:27 uur

‘Saint-Nicolas est socialiste’ hekelt lokale politieke baronieën

Apache

10/09/2020 - 15:35

Hoe functioneren lokale machtsbastions en waarom lijken ze onaantastbaar? Aan de hand van de koppige strijd van Roger Boeckx en Filippo Zito tegen de PS-baronie in Saint-Nicolas illustreert de documentaire ‘Saint-Nicolas est socialiste’ hoe België pijnlijk faalt in het controleren van de (lokale) macht. Op het Brussels International Film Festival (Briff) ging gisterenavond (09/09) ‘Saint


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Man uit Saint-Nicolas (Luik) schiet buurman twee keer in de buik: slachtoffer kritiek (03/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een man uit Saint-Nicolas, in de buurt van Luik, is vandaag opgepakt voor een moordpoging op een van zijn buren. De dertiger schoot twee keer op
  [naar artikel]
 2. Motorrijder overleden na aanrijding met auto in Saint-Nicolas (23/10/2019 - Metro)
  In het Luikse Saint-Nicolas is woensdagavond een motorrijder om het leven gekomen na een verkeersongeval. Omstreeks 18.00 uur kwam het in de rue Adolphe Renson tot een aanrijding tussen de motor en een wagen. De vijftiger op de motor overleefde de klap niet. Volgens de eerste bevindingen voerde de wagen een manœuvre uit op de rijweg en reed de motor op het voertuig in. Tussenkomst van de hulpdiensten mocht niet baten voor de motorrijder. De autobestuurder bleef ongedeerd. Een alcoholcontrole tekende negatief. bron: Belga Het bericht Motorrijder overleden na aanrijding met auto in Saint-Nicolas verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Manuel Valls: "Ik verlaat de PS, of de PS verlaat mij" (27/06/2017 - De Redactie)
  Dat heeft hij aangekondigd tijdens een radio-interview. "Een deel van mijn politieke leven loopt ten einde. Ik verlaat de Parti Socialiste, of de Parti Socialiste verlaat mij."
  [naar artikel]
 4. Zestigjarige vrouw doodgestoken in haar woning in Saint-Nicolas (09/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een vrouw van in de zestig is vanmorgen in haar woning in Saint-Nicolas doodgestoken door haar ex-partner, aldus het parket van Luik dat een...
  [naar artikel]
 5. Nicolas Colsaerts beste Belg in Saint-Andrews (09/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Nicolas Colsaerts is zondag in het Schotse Saint-Andrews met een 31e plaats beste Belg geworden in het Alfred Dunhill Championship golftoernooi (EPGA/5 miljoen dollar). Thomas Pieters moest na twee mindere ronden in 73 slagen vrede nemen met een 50e plaats.
  [naar artikel]
 6. Franse socialist Hamon richt eigen politieke beweging op (10/05/2017 - De Redactie)
  Benoît Hamon was bij de voorbije presidentsverkiezingen de kandidaat van de Parti Socialiste, maar overleefde de eerste verkiezingsronde niet. Op 1 juli start hij met zijn eigen politieke beweging, zo meldt hij op Twitter.
  [naar artikel]
 7. Nicolas volgde de gijzeling van achter zijn gordijn: "Bizar om dit hier te zien" (26/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse Nicolas woont naast de kerk in Saint-Étienne-du-Rouvray, waar vanochtend twee mannen vijf mensen gijzelden. Hij maakte alles van
  [naar artikel]
 8. Franse socialistische presidentskandidaat Hamon richt eigen politieke beweging op (10/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Benoît Hamon, de kandidaat van de Parti Socialiste die in de eerste ronde van de voorbije presidentsverkiezingen een teleurstellend resultaat neerzette, start op 1 juli met een eigen politieke beweging. Dat maakte de 49-jarige politicus woensdag bekend via zijn Twitteraccount.
  [naar artikel]
 9. Franse socialistische presidentskandidaat Hamon richt eigen politieke beweging op (10/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Benoît Hamon, de kandidaat van de Parti Socialiste die in de eerste ronde van de voorbije presidentsverkiezingen een teleurstellend resultaat neerzette, start op 1 juli met een eigen politieke beweging. Dat maakte de 49-jarige politicus woensdag bekend via zijn Twitteraccount.
  [naar artikel]
 10. Van Bellingen hekelt politieke reacties na racistische opmerkingen: "Verontwaardiging alleen is niet voldoende" (03/08/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider0.demorgen-cdn.be/photo/van-bellingen-hekelt-politieke-reacties-na-racistische-opmerkingen-verontwaardiging-alleen-is-niet-voldoende/mruw6lzwha2domzsga3c6rsxf43dimq/8470f0756745a67247b5a788337d67f21bf4aa8afa0b857ba2bc67ff8ae1fad9/fitwidth_642x0_68473206.jpg?v=pSNigcq
  [naar artikel]
 11. Op lokaal niveau verschillen politieke partijen minder dan nationaal (14/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Wie er over een maand ook aan de macht komt in uw gemeente, het staat zo goed als vast dat je minder auto’s in het centrum zal zien. Alle lokale afdelingen zitten als het om mobiliteit of milieu gaat min of meer op dezelfde lijn. “De grote ideologische kwesties spelen gewoon minder op lokaal niveau”, zegt professor Politieke Wetenschappen Nicolas Bouteca (UGent). “Het gaat vooral om goede bestuurders.”
  [naar artikel]
 12. Parti Socialiste gelooft niet meer in Geens (10/02/2020 - De Tijd)
  18:15 Dat Koen Geens geen aanstalten maakt de Vivaldi-coalitie op muziek te zetten leidt tot frustratie en ergernis bij de Parti Socialiste en de groenen. Verkiezingen worden onvermijdelijk, klinkt het stee...
  [naar artikel]
 13. PS-presidentskandidaat Hamon richt eigen politieke beweging op (10/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Benoît Hamon, de kandidaat van de Parti Socialiste die in de eerste ronde van de voorbije presidentsverkiezingen een teleurstellend resultaat
  [naar artikel]
 14. Ex-premier Valls verlaat Parti socialiste (27/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Franse ex-premier Manuel Valls heeft dinsdag aangekondigd dat hij uit zijn partij, de Parti socialiste, stapt. Hij zegt ook in het voordeel van de huidige regering te zullen stemmen.
  [naar artikel]
 15. Antwerpse oppositie hekelt flink betaalde OCMW-ondervoorzitters: ’80.000 euro, geen jobomschrijving nodig’ (13/06/2017 - De Standaard)
  ‘Politieke zelfbediening, zo lijkt het wel.’ De Antwerpse oppositie hekelt de ‘grijze zone’ waarbinnen de twee ondervoorzitters van het OCMW opereren. Die worden flink betaald, maar niemand weet waarvoor.
  [naar artikel]
 16. Het gebrek aan politieke verbeelding houdt de Brusselse verkeersellende in stand (20/05/2019 - VRT NWS)
  Verkeersveiligheid is een belangrijk verkiezingsthema in Brussel. Alle politieke partijen doen voorstellen om de situatie te verbeteren. Docent Gideon Boie hekelt het gebrek aan politieke verbeelding: "Conservatieve en progressieve partijen werken samen in een bevreemdende consensus voor behoud van ellende". 
  [naar artikel]
 17. Manifest hekelt "nieuw antisemitisme" in Frankrijk: "Stille etnische zuivering in het land van Emile Zola en Clemenceau"  (22/04/2018 - VRT NWS)
  In de Franse krant Le Parisien is vandaag een manifest gepubliceerd dat het "nieuwe antisemitisme in Frankrijk" hekelt. Driehonderd grote namen, waaronder oud-president Nicolas Sarkozy en acteur Gérard Depardieu, ondertekenden de tekst. Vorige maand nog werd ons buurland nog opgeschrikt door de gruwelijke moord op een 85-jarige Joodse vrouw.
  [naar artikel]
 18. Over en uit voor Nicolas Sarkozy (21/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Nicolas Sarkozy heeft gisteren zijn nederlaag bij de voorverkiezing binnen zijn partij erkend, en zijn politieke afscheid aangekondigd. In de
  [naar artikel]
 19. Opnieuw veertig politieke gevangenen vrijgelaten in Venezuela (03/06/2018 - De Morgen)
  Veertig gedetineerde Venezolaanse politieke gevangenen zijn vandaag vrijgelaten. Het gaat om een nieuwe verzoeningspoging van de socialistische president Nicolas Maduro. Hij heeft inmiddels op twee dagen tijd tachtig politieke gevangenen vrijgelaten.
  [naar artikel]
 20. Michael Boogerd moet weer vrede nemen met een ereplaats (29/03/2019 - De Morgen)
  'Aan de voet van Saint-Nicolas wist ik al dat onze poging tot niets zou leiden'
  [naar artikel]
 21. Nieuwe bestuurder Rondas hekelt politieke houding KVS (07/04/2019 - De Morgen)
  Jean-Pierre Rondas, Klara-icoon, Vlaams-radicaal en De Morgen-columnist, wordt bestuurder bij de KVS. Hij zal er, zo belooft hij nu al, mee waakzaam op toezien dat het Brusselse stadstheater zich niet meer te fel engageert in politieke manifestaties als ‘Niet in mijn naam’.
  [naar artikel]
 22. UNIZO overhandigt ondernemersprioriteiten aan de lokale politieke partijen. (16/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018 heeft UNIZO Heers op donderdag 12 april 2018, alvast haar dossier met ondernemersprioriteiten overhandigd aan de lokale politieke partijen.
  [naar artikel]
 23. Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters kijken uit naar olympisch golftoernooi (10/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Donderdag start in Rio de Janeiro het eerste olympisch golftoernooi sinds de Spelen van 1904 in Saint-Louis. Bij de zestig deelnemers twee Belgen: Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters. Zij kijken reikhalzend naar de start van hun competitie uit.
  [naar artikel]
 24. 'Armstrong kreeg politieke steun' (07/04/2019 - De Morgen)
  Lance Armstrong genoot steun in de hoogste politieke kringen in Frankrijk en de VS. Bill Clinton en Nicolas Sarkozy zouden ervoor hebben gezorgd dat de Amerikaan buiten schot bleef.
  [naar artikel]
 25. Wat hebben de partijen te winnen of te verliezen bij de verkiezingen? (14/08/2018 - VRT NWS)
  Binnen twee maanden trekken we naar de stembus. Voor alle politieke partijen is de inzet bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktover duidelijk: hun lokale machtsbasis behouden of versterken. Die lokale macht vormt namelijk de ruggengraat van de nationale politieke macht. Hoe staat elk van de partijen er voor?
  [naar artikel]
 26. Laurent Wauquiez volgt Nicolas Sarkozy op als partijvoorzitter van Les Républicains (23/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Laurent Wauquiez wordt de nieuwe voorzitter van de Franse conservatieve partij Les Républicains, zo melden lokale media. Hij volgt Nicolas
  [naar artikel]
 27. Benoît Lutgen hekelt “politieke delinquent gedrag” (25/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De voorzitter van cdH Benoît Lutgen zegt dinsdag in een interview met Le Soir dat de druk die de Europese Commissie op Wallonië uitoefende in het kader van de ondertekening van het CETA neerkwam op “politieke delinquent gedrag”. Ook is hij niet te spreken over de houding van minister-president Charles Michel.
  [naar artikel]
 28. Benoît Lutgen hekelt “politieke delinquent gedrag” (25/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  De voorzitter van cdH Benoît Lutgen zegt dinsdag in een interview met Le Soir dat de druk die de Europese Commissie op Wallonië uitoefende in het kader van de ondertekening van het CETA neerkwam op “politieke delinquent gedrag”. Ook is hij niet te spreken over de houding van minister-president Charles Michel.
  [naar artikel]
 29. UNIZO Sint-Truiden overhandigt ondernemersprioriteiten aan lokale politieke partijen (22/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018 heeft UNIZO Sint-Truiden op woensdag 21 maart alvast haar dossier met ondernemersprioriteiten overhandigd aan de lokale politieke partijen.
  [naar artikel]
 30. John Oliver hekelt op hilarische wijze de hedendaagse journalistiek (09/08/2016 - Apache)
  In een even bijtend als hilarisch fragment maakt komiek John Oliver de staat van de hedendaagse journalistiek op. Veel goeds heeft hij niet te vertellen. “Vroeg of laat zullen we moeten betalen voor journalistiek, zo niet zullen we het allemaal ontgelden.” Oliver hekelt het feit dat de nieuwe, vaak steenrijke eigenaars lokale en nationale kranten
  [naar artikel]
 31. Benoît Lutgen hekelt ‘politieke delinquent gedrag’ van Commissie (25/10/2016 - De Standaard)
  De voorzitter van CDH, Benoît Lutgen, zegt dinsdag in een interview met Le Soir dat de druk die de Europese Commissie op Wallonië uitoefende in het kader van de ondertekening van het Ceta neerkwam op ‘politieke delinquent gedrag’. Ook is hij niet te spreken over de houding van minister-president Charles Michel (MR).
  [naar artikel]
 32. Intentieverklaring voor eerste hospitaalnetwerk Brussel en Waals-Brabant (21/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De universitaire ziekenhuizen Saint-Luc, de Brusselse kliniek Saint-Jean en de Clinique Saint-Pierre in Ottignies hebben een intentieverklaring...
  [naar artikel]
 33. Theresa May hekelt gespeculeer over haar politieke toekomst (16/09/2018 - De Morgen)
  De Britse premier Theresa May is "geïrriteerd" door de speculaties over haar politieke toekomst. Dat heeft ze gezegd tijdens een interview met BBC. Het debat over het vertrek uit de Europese Unie binnen iets meer dan zes maanden zou over de toekomst van het land moeten gaan, niet over die van de premier, zei May.
  [naar artikel]
 34. PSG wint ruim van Saint-Etienne en stelt titelfeest van Monaco nog even uit (14/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Paris Saint-Germain heeft op de 37e speeldag in de Franse Ligue 1 geen spaander heel gelaten van Saint-Etienne. PSG won met 0-5. Door de zege is
  [naar artikel]
 35. Ecolo legt scherpe eisen op tafel voor nieuwe meerderheid in regeringen (21/06/2017 - Knack)
  Ecolo vraagt een grondige hertekening van de politieke en publieke structuren, een volledige decumul, en een versterkte burgerparticipatie. 'Dit lijstje heeft meer weg van een uitstalraam voor politieke vernieuwing dan van een onderhandelingsnota met prioriteiten,' zegt politoloog Nicolas Bouteca (UGent).
  [naar artikel]
 36. Freya Van den Bossche verdwijnt uit de Gentse gemeenteraad  (03/02/2018 - VRT NWS)
  Freya Van den Bossche (SP.A) zegt de actieve Gentse lokale politiek vaarwel. De socialiste zal niet op de kartellijst van Groen en SP.A staan voor de gemeenteraadsverkiezingen, schrijft Het Nieuwsblad. Van den Bossche wil zich nu focussen op haar werk als Vlaams Parlementslid. 
  [naar artikel]
 37. Turaci (ex-Standard) neergestoken in Luik (06/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het parket van Luik heeft dinsdag een man van zijn vrijheid beroofd wegens poging doodslag. De verdachte bracht in de rue Saint-Nicolas in Luik
  [naar artikel]
 38. Preview 'Blind Getrouwd': Oeps, Nicolas is iets belangrijk vergeten ... (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Nicolas en Evelien vertrekken op familieweekend naar de Ardennen. Alles verloopt vlot tot ze beseffen dat Nicolas z'n koffer vergeten is ...
  [naar artikel]
 39. Voka niet te spreken over extra belasting voor bedrijven in Zwijndrecht: “De politieke ambities van één persoon primeren hier” (26/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De gemeente Zwijndrecht verhoogt vanaf begin volgend jaar de lokale drijfkrachtbelasting, een belasting op motoren en machines die in een onderneming worden gebruikt. Zwijndrecht zegt die maatregel te moeten nemen omdat de Vlaamse regering recent een andere bedrijfsbelasting heeft afgeschaft en er anders een financiële put achterblijft. Voka-Kamer van Koophandel hekelt de nieuwe belasting en vindt dat de Zwijndrechtenaren zelf beter meer personenbelasting zouden betalen
  [naar artikel]
 40. 'Papa' is back in business (06/04/2019 - De Morgen)
  Michel Daerden (PS) is terug. De Franstalige socialist wordt aangesteld als de nieuwe CEO van W Fin, een dochterbedrijf van de Luikse publieke groep Tecteo. De socialist jaagt in oktober ook op de burgemeesterssjerp in Saint-Nicolas, bij Luik.
  [naar artikel]
 41. Paniek bij de socialisten - Luckas Vander Taelen (16/10/2016 - De Redactie)
  Het valt niet op omdat de regeringspartijen regelmatig zelf zorgen voor politieke onrust en "kibbelnieuws", zoals tijdens de voorbije dagen. Maar aan Franstalige kant loopt de discussie heel anders. De laatste maanden verkeert de machtige Parti Socialiste van Elio Di Rupo in een staat van paniek.
  [naar artikel]
 42. Ondernemers overhandigen prioriteiten aan politieke partijen (17/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018 heeft Unizo Lummen op woensdag 16 mei alvast haar dossier met ondernemersprioriteiten overhandigd aan de lokale politieke partijen.
  [naar artikel]
 43. De socialemediastrategie van politieke partijen is een zwarte doos. Moeten ze die niet stilaan openen? (08/06/2018 - De Morgen)
  Van lokale afdelingen die hun kandidaten via filmpjes voorstellen, over een plotse schare volgers uit India, tot goed gemikte advertenties op Google: politieke partijen ondervinden de kracht en de valkuilen van de sociale media. Moeten we niet meer transparantie eisen over de online praktijken van politieke partijen?
  [naar artikel]
 44. Nicolas Cage speelt hoofdrol in film over ... Nicolas Cage (18/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nicolas Cage (55) wist de laatste jaren niet echt veel indruk te maken op het witte doek, maar zijn volgende rol is hem letterlijk op het lijf...
  [naar artikel]
 45. Nicolas Camara (23) uit Elsene vermist (31/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het parket van Brussel is op zoek naar Nicolas Camara (23) uit Elsene. Op donderdag 25 augustus 2016 verliet de 23-jarige Nicolas zijn woning in
  [naar artikel]
 46. Buffett hekelt winstexplosie van 1.900 procent (24/02/2020 - De Tijd)
  16:12 In de 55ste aandeelhoudersbrief van Warren Buffett die zaterdag verscheen, hekelt de superbelegger een recente wijziging in de Amerikaanse boekhoudregels. En wees hij op het belang van de 'overgedrage...
  [naar artikel]
 47. Preview 'Blind Getrouwd': Oeps, Nicolas is iets belangrijks vergeten ... (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In 'Blind Getrouwd' vertrekken Nicolas en Evelien vanavond op familieweekend naar de Ardennen. Alles verloopt vlot tot ze beseffen dat Nicolas
  [naar artikel]
 48. Preview 'Blind Getrouwd': Oeps, Nicolas is iets belangrijk vergeten ... (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In 'Blind Getrouwd' vertrekken Nicolas en Evelien vanavond op familieweekend naar de Ardennen. Alles verloopt vlot tot ze beseffen dat Nicolas
  [naar artikel]
 49. IN BEELD. Politieke kopstukken brengen hun stem uit voor lokale verkiezingen (14/10/2018 - Metro)
  Zo’n 8 miljoen Vlamingen trekken vandaag naar de stembus. Daarbij zitten natuurlijk ook de kandidaten zelf. Zo brachten Bart De Wever, Kris Peeters, Zuhal Demir en vele anderen vandaag een bezoek aan het stembureau. Het zijn vandaag lokale en provinciale verkiezingen in België. Dat betekent dat iedereen boven de 18 jaar zijn stem moet gaan geven. Ook de kandidaten zelf. De stembusgang van de bekende koppen ging zoals elk jaar gepaard met veel media-aandacht. Dat leverde op enkele leuke plaatsjes op. 1 of 9 Wouter Van Besien (Groen, Antwerpen). Belga / D. WaemIN BEELD. Politieke kopstukken gaan stemmen Bart De Wever (N-VA, Antwerpen). Belga / D. WaemIN BEELD. Politieke kopstukken gaan stemmen Kris Peeters (CD&V, Antwerpen) Belga / K. Van AccomIN BEELD. Politieke kopstukken gaan stemmen Bart Tommelein (Open Vld, Oostende). Belga / J. A. GekiereIN BEELD. Politieke kopstukken gaan stemmen Zuhal Demir (N-VA / Genk). Belga / Y. JansensIN BEELD. Politieke kopstukken gaan stemmen Wouter Beke (nationaal voorzitter CD&V, Leopoldsburg). Belga / J. VliegenIN BEELD. Politieke kopstukken gaan stemmen Rudy Coddens (sp.a, Gent. Belga / N. MaeterlinckIN BEELD. Politieke kopstukken gaan stemmen Mathias De Clercq (Open Vld, Gent). Belga / N. Maeterlinck IN BEELD. Politieke kopstukken gaan stemmen Renaat Landuyt (sp.a, Brugge) Belga / K. DesplenterIN BEELD. Politieke kopstukken gaan stemmen Het bericht IN BEELD. Politieke kopstukken brengen hun stem uit voor lokale verkiezingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 50. GM gaat 150-jarige baronie Opel uitroeien (06/04/2019 - De Morgen)
  De Duitse autobouwer Opel viert dit jaar zijn 150ste verjaardag. Maar als het aan eigenaar GM ligt, zou het weleens de laatste kunnen zijn. De top van GM wil Opel en andere baronieën in de groep uitroeien.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.