Pizza. Elk huisgezin heeft zo zijn eigen favoriet(en) van dit gerecht. Maar de meest iconische is wellicht de pizza Margherita, waar Italianen tonen dat ze met een minimum aan middelen een compleet gerecht kunnen neerzetten. Maar waar eet je De Lekkerste pizza? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. U kunt uw stem uitbrengen via www.gva.be/delekkerste. [naar artikel]
In onze zoektocht naar het restaurant of de pizzeria waar ze de Lekkerste Pizza Margherita serveren, zijn vijf laureaten uit onze regio bekend. In willekeurige volgorde zijn dat restaurant Il Divino di Milano uit Gooreind-Wuustwezel, Cosmo Cucina Italiana in Boechout, restaurant L’Angolino uit Schoten en pizzarestaurants Otomat en Kalura uit Antwerpen. [naar artikel]
Meer dan tienduizend pizzafans brachten een stem uit voor de horecazaak met de - volgens hen - Lekkerste Pizza van Limburg. Deze vijf artisanale pizzeria’s scoorden het best en krijgen onze jury op bezoek voor een kaasovergoten ‘pizza margherita’-strijd. Mamma mia! [naar artikel]
Een goede pizza is het ultieme comfortfood en perfect om het weekend mee in te zetten. Maar waar in Vlaanderen eet je de lekkerste? Onze culinair journaliste tipt tien adresjes doorheen ons hele land waar je - letterlijk - duimen en vingers zal aflikken. Van zuurdesempizza’s tot pizza met pulled chicken: hier worden al je pizzacravings gestild. [naar artikel]
De Lekkerste pizza Margherita eet u in Boechout. De jury van deze smakelijke zoektocht koos unaniem voor restaurant Cosmo van Cosmo de Candia en Jitka Slaets. Kalura in de Antwerpse studentenwijk en Otomat nabij het MAS worden op een zucht twee en drie. [naar artikel]
Wie bakt de Lekkerste Pizza van Limburg? Het zou Rocco Cagliostro kunnen zijn, de pizzaiolo die er als kind al van droomde om pizzabakker te worden. “Ooit wil ik het wereldkampioenschap pizza bakken winnen.” [naar artikel]
Less is more, maar mag het eens wat meer zijn dan een pizza margherita? Wij tippen meer dan tien favoriete toppings van Limburgse pizzabakkers. Van een Pizza Salsiccia tot een Pizza Au Tunno. [naar artikel]
Wie maakt de Lekkerste Pizza van Limburg? Het zou Linda Borletti van Tartufo Italian Foodbar in Zonhoven kunnen zijn, een gecertificeerde pizzaiolo met erg veel ambitie. “Ik ben hongerig naar meer.” [naar artikel]
Pizza margherita met tomaten, mozzarella en basilicum is niet enkel de goedkoopste maar ook de populairste pizza van de lokale Italiaan. Dat [naar artikel]
In kunstencentrum Stuk in Leuven zijn onbekenden aan de haal gegaan met een deel van een kunstwerk. Het gaat om een pizza margherita, gemaakt in airbrush. De pizza maakte deel uit van een werk van kunstenaar Siemen Van Gaubergen. [naar artikel]
In het Amerikaanse Santa Monica speelt een pizzeria slim in op de eenhoorn- en regenboogtrend. Na de eenhoornlatte, de glitterbillen en de regenboogburgers is er nu de regenboogpizza. De pizza zou hetzelfde smaken als een simpele pizza margherita, maar zo ziet hij er dus niet uit. Voor €10,30 is de pizza in alle kleuren van […] Het bericht Pizza margherita beu? Bestel een regenboogpizza met glitter verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Pizza bakken op zijn Napolitaans -inclusief het deeg op een vinger laten rondwalsen- is voortaan werelderfgoed. De Unesco, de cultuurorganisatie van de VN, heeft de vaardigheid van de Napolitaanse pizzaiolo op de lijst met immaterieel erfgoed gezet. "Voor ons is dit alsof we de wereldbeker hebben gewonnen", reageert een enthousiaste pizzaiolo. [naar artikel]
Diepvriespizza’s zijn populair en ze zijn er in oneindig veel smaken. Maar de enige echte, originele pizza is de margherita. Chef Gusti Pungitore van Il Trionfo in Knokke keurt de drie cruciale ingrediënten: tomaat, mozzarella en basilicum. [naar artikel]
Een wilde gok: een pizza napolitana, een margherita, een pizza met vier kazen en een funghi? Een koerier van bestelsite pizza.be - dat trouwens [naar artikel]
Waar eet je de Lekkerste Pizza van Limburg? Dat wil de redactie van ons weekendmagazine Goesting graag weten. Wil je kans maken op een jaar lang gratis pizza in je geliefde pizzeria, dan kan je op de valreep nog stemmen op jouw favoriet. “Waar ik streng op ga toekijken? Of de onderkant van het deeg niet is aangebrand”, stelt jurylid en kok Pino Guarraci. [naar artikel]
Drie weken lang lieten we onze lezers stemmen op de Lekkerste Pizza van Limburg. Genkenaar Rocco Cagliostro bleek niet enkel hét stemmenkanon van onze grote pizzawedstrijd, maar veroverde ook het hart van onze jury. Bekijk op onderstaande kaart wie de lekkerste pizza bakt in jouw gemeente. [naar artikel]
Samen met u zoekt uw krant naar de plek waar je de beste pizza Margherita kan krijgen. Maar waarom zoeken we geen pizza Hawaï bijvoorbeeld? [naar artikel]
Een wilde gok: een pizza napolitana, een margherita, een pizza met vier kazen en een funghi? Het is ook voor onze ministers vrijdavond. En dus [naar artikel]
Streng, maar rechtvaardig: dat is onze vierkoppige jury die op zoek gaat naar de Lekkerste Pizza van Limburg. Benieuwd waar ze tijdens hun jurybezoek op zullen letten (en naar enkele cheesy weetjes)? Aangename kennismaking! [naar artikel]
Is de pizza in jouw favoriete zaakje écht buonissimo? Samen met jou gaat Goesting op zoek naar de lekkerste pizza van Limburg. Stem mee via de gratis HBVL-nieuwsapp en maak kans op één jaar lang gratis pizza in jouw favoriete pizzeria. [naar artikel]
Wie maakt de Lekkerste Pizza van Limburg? Het zou Emanuele van Pizza da Manu in Overpelt kunnen zijn. Nadat hij jarenlang pizza’s bakte in een succesvolle foodtruck, begon hij een ‘trattoria’ in de broodjeszaak van zijn vrouw. “Nathalie heeft me het laatste duwtje in de rug gegeven.” [naar artikel]
Onze driekoppige professionele jury van de Lekkerste Pizza van Limburg ging vorige week proeven bij de vijf artisanale pizzeria’s met de meeste stemmen. Benieuwd naar hoe het hen verging? Deze video geeft je een blik achter de schermen. Opgelet: niet voor kijkers met een rammelende maag. [naar artikel]
De kunst om een Napolitaanse pizza te bereiden behoort sinds donderdag tot het immaterieel Werelderfgoed van de Verenigde Naties (Unesco). De instelling herhaalt dat de bereiding van pizza verschillende onderdelen omvat, waaronder het in de lucht gooien van het deeg. De originele pizza margherita werd voor het eerst in de Italiaanse stad Napels gemaakt. Die […] The post Napolitaanse pizza is nu Werelderfgoed van de Unesco appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Waar eet je de Lekkerste Pizza van Limburg? Dat ontdekken we pas op 1 oktober, nadat onze lezers hun stem hebben uitgebracht. Wat we nú willen weten: hoe belandde die heerlijke pizza precies in Limburg? En welke pizzeria was de allereerste? “Het verhaal van de pizza in Limburg begon niét in een pizzeria.” [naar artikel]
Wie bakt de Lekkerste Pizza van Limburg? Het zou Mirco Polo van Il Sotterreaneo in Genk kunnen zijn, de student-ondernemer die samen met zijn team heerlijke pizza’s bakt in de kelder van zijn ouderlijk huis. “We hadden nooit verwacht in de top vijf te belanden.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.