Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2020
09:24 uur

Extreemrechtse eliteschool, klimaatrekening voor Californië en een geopolitiek visdispuut

Apache

12/09/2020 - 08:04

Waarom richt de kleindochter van Jean-Marie Le Pen een school op in Madrid? Californië krijgt nu al de rekening van de klimaatopwarming gepresenteerd. En waarom lopen de spanningen op in de Zuid-Chinese Zee? Dit alles en meer in de Keuze van Apache, onze selectie van het beste uit binnen- en buitenlandse media. Alle artikels zijn


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Jongeren wacht klimaatrekening van 500.000 miljard euro (26/07/2017 - Knack)
  De volgende generatie wacht een klimaatrekening van zo'n 500.000 miljard euro, als de CO2-uitstoot niet snel drastisch wordt teruggedrongen.
  [naar artikel]
 2. Crevits haalt uit naar "eliteschool" Theo Francken: "Aanfluiting voor onze leerkrachten" (13/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vertelde onlangs dat hij droomt van een "solidaire eliteschool" waar leerlingen worden...
  [naar artikel]
 3. Crevits haalt uit naar "eliteschool" Theo Francken: "Aanfluiting voor onze leerkrachten" (13/03/2018 - De Morgen)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vertelde onlangs dat hij droomt van een "solidaire eliteschool" waar leerlingen worden aangemoedigd uit te blinken. Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) vindt die plannen maar niets en sabelde ze vanmiddag neer in 'De Meulemeester in Debat: De Burgemeesters' van VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 4. Geopolitiek: Belgisch-Russische zakenman koopt strategische Finse scheepswerf (12/06/2019 - Knack)
  De Belgisch-Russische zakenman Vladimir Kasyanenko is mede-eigenaar geworden van een scheepswerf in Helsinki. Die bouwt ijsbrekers en is van geopolitiek belang.
  [naar artikel]
 5. Dit WK is meer dan een voetbaltornooi, het is een geopolitiek cadeau aan Vladimir Poetin (14/06/2018 - VRT NWS)
  Vandaag start in Rusland het WK Voetbal. En van bij zijn aankomst op de luchthaven, merkte onze expert Oost-Europa Jan Balliauw meteen hoe belangrijk het Wereldkampioenschap voetbal is voor Rusland: het is dan ook een gouden kans voor president Vladimir Poetin om te tonen welke belangrijke rol Rusland speelt in de wereld. "Meer dan een voetbaltoernooi is het WK een geopolitiek spel. "
  [naar artikel]
 6. President Macron wil eliteschool, waar hij zelf school liep, sluiten als toegeving aan gele hesjes (18/04/2019 - VRT NWS)
  De Franse president Emmanuel Macron wil de eliteschool École Nationale d’Administration (ENA) sluiten. Een gerenommeerde school waar heel wat politici en invloedrijke industriëlen les hebben gevolgd. De school zou al langer een doorn in het oog zijn van de gele hesjes. Als toegeving wil Macron het instituut, waar hij zelf school liep, opdoeken. 
  [naar artikel]
 7. Ook inwoners van Californië moeten binnenblijven (20/03/2020 - Express)
  Californië kondigt een bijna-lockdown af die vergelijkbaar is met de Belgische. De inwoners van Californië mogen alleen nog voor noodzakelijke... The post Ook inwoners van Californië moeten binnenblijven appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. "Jongeren wacht klimaatrekening van 500.000 miljard euro" (26/07/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/mkbL6Y37aKRWtl5cVfI7lPcigYw/diocontent/109265241/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 9. Kittel is Sagan en Viviani te snel af in Californië (15/05/2017 - Sporza)
  In Californië staat de belangrijkste Amerikaanse rittenkoers op het menu. Volg de koerssituatie in de eerste rit van de Ronde van Californië hier op de voet.
  [naar artikel]
 10. Francken wil ooit 'solidaire eliteschool' oprichten (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 11. Al 50 doden door bosbranden in Californië (14/11/2018 - VRT NWS)
  Het dodental door de bos- en natuurbranden in Californië is nu al opgelopen tot 50. In het plaatsje Paradise, in het noorden van Californië, zijn nog eens 6 lichamen geborgen, wat het totale aantal doden daar op 48 brengt. In het zuiden van Californië, bij badplaats Malibu, zijn tot nog toe twee mensen omgekomen. 
  [naar artikel]
 12. Bosbranden Californië – Aantal vermisten van bosbranden in Californië verdriedubbeld (16/11/2018 - Metro)
  Het aantal vermisten van de grote bosbranden in Californië is donderdagavond (plaatselijke tijd) sterk opgelopen, van 200 tot 631. Ook werden er 7 nieuwe lichamen geborgen, wat de voorlopige dodentol op 63 brengt. Dat zegt de sheriff van Butte County, Kory Honea, aan tv-zender CNN. Het gaat om de dodelijkste bosbrand uit de geschiedenis van Californië. Van de gemeente Paradise blijven er slechts ruïnes over. Honderden hulpverleners in witte beschermende kledij zoeken met speurhonden in het puin naar mogelijke lichamen. Ook in het zuiden van Californië, bij badplaats Malibu, woedde er een brand. Daarbij kwamen twee personen om. De totale balans van de bosbranden in Californië ligt zo op 65 dodelijke slachtoffers. bron: Belga Het bericht Bosbranden Californië – Aantal vermisten van bosbranden in Californië verdriedubbeld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Bosbranden Californië: al 38 doden (15/10/2017 - Knack)
  De bosbranden in Californië hebben inmiddels 38 slachtoffers geëist, zo meldden de autoriteiten. Het gaat om een van de grootste tragedies ooit in Californië, zei gouverneur Jerry Brown van de zuidwestelijke Amerikaanse staat.
  [naar artikel]
 14. Dodentol van bosbranden Californië loopt op tot 38 (15/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De bosbranden in Californië hebben inmiddels 38 slachtoffers geëist, zo meldden de autoriteiten. Het gaat om een van de grootste tragedies ooit in Californië, zei gouverneur Jerry Brown van de zuidwestelijke Amerikaanse staat zaterdag.
  [naar artikel]
 15. 59 doden bij de zwaarste bosbranden uit de geschiedenis van Californië (15/11/2018 - VRT NWS)
  In het noorden van Californië hebben reddingswerkers in en rond het verwoeste stadje Paradise opnieuw acht lichamen gevonden in het puin van uitgebrande huizen. Daardoor is het dodental van de verwoestende bos- en natuurbranden in het noorden van Californië nu gestegen tot 56. 
  [naar artikel]
 16. Californië houdt vast aan ambitieuze klimaatdoelen, ondanks Trump (26/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse staat Californië heeft deze week zijn ambitieuze klimaatdoelen gepubliceerd. Californië deed dit vlak nadat de pas aangetreden
  [naar artikel]
 17. Bosbranden Californië – Aantal slachtoffers van bosbranden in Californië stijgt tot vijftig (14/11/2018 - Metro)
  Het aantal slachtoffers van de bosbranden in Californië is gestegen tot vijftig. In Noord-Californië werden in de gemeente Paradise weer zes lichamen geborgen. Het aantal dodelijke slachtoffers enkel in die regio liep zo op tot 48, zei de sheriff van Butte County, Kory Honea, dinsdagavond (lokale tijd). Enkele dagen geleden werden in het zuiden van de staat, bij badplaats Malibu, al twee lichamen ontdekt. Tientallen inwoners zijn nog vermist. bron: Belga Het bericht Bosbranden Californië – Aantal slachtoffers van bosbranden in Californië stijgt tot vijftig verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Inwoners Californië willen ‘Calexit’ na overwinning Trump (09/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op sociale media loopt het vol van verontwaardigde reacties na de bekendmaking van de volgende president van de Verenigde Staten. Inwoners van de Amerikaanse ‘golden state’ aan de Westkust, Californië, roepen op voor een ‘Calexit’. Voorstanders pleiten voor Californië als een apart land, weg van de 49 andere staten.
  [naar artikel]
 19. President Trump dreigt noodhulp voor bosbranden Californië stop te zetten (04/11/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Trump en de gouverneur van de staat Californië bekvechten over de aanhoudende bosbranden in Californië. Hij dreigt ermee om niet langer federale hulp te bieden. Volgens de gouverneur van Californië, Gavin Newsom heeft president Trump geen recht van spreken over de bosbranden, aangezien hij niet in de klimaatopwarming gelooft.
  [naar artikel]
 20. Bosbranden Californië – Dodentol bosbranden Californië loopt verder op (15/11/2018 - Metro)
  De grote bosbranden in het noorden van Californië hebben nu al zeker 56 mensenlevens geëist. Er zijn opnieuw 8 lichamen ontdekt, zegt de sheriff van Butte County, Kory Honea, woensdagavond. Van de gemeente Paradise blijven niets dan ruïnes over. Ook in het zuiden, bij badplaats Malibu, woeden er bosbranden. Daarbij zijn al honderden vierkante kilometers bos en huizen in de as gelegd. Daar vielen al 2 dodelijke slachtoffers, wat de totale balans voor de hele staat op 58 doden brengt. bron: Belga Het bericht Bosbranden Californië – Dodentol bosbranden Californië loopt verder op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Minstens vier doden in Californië door noodweer (24/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse staat Californië zijn als gevolg van het noodweer dat de staat teistert al zeker vier mensen om het leven gekomen. Californië
  [naar artikel]
 22. Neergestoken extreemrechtse Braziliaanse presidentskandidaat aan beterhand (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het extreemrechtse parlementslid Jair Bolsonaro, favoriet voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen komende maand in Brazilië, is aan de...
  [naar artikel]
 23. In beeld: Op bezoek in het grootste detentiecentrum van Californië (20/06/2018 - Knack)
  Meer dan 1.800 immigranten wachten in het Adelantocentrum in Californië tot hun hoorzittingen plaatsvinden of tot ze gedeporteerd worden nadat ze gearresteerd werden door de Amerikaanse Immigratiedienst (ICE). Het is het grootste detentiecentrum van de Amerikaanse staat Californië in de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 24. Cannabiskoorts in Californië (09/04/2019 - De Morgen)
  Tot voor kort waardeloze woestijngrond in Californië is plots goud waard. Er zijn plannen om er de grootste wietkwekerij van de VS van te maken. Legaal.
  [naar artikel]
 25. Zeker vier doden bij schietpartij in noorden van Californië (14/11/2017 - VRT NWS)
  Een schutter heeft in de Amerikaanse staat Californië zeker vier mensen gedood. De schietpartij vond plaats in het landelijke Rancho Tehama, in het noorden van Californië. De dader sloeg toe op verschillende plekken, onder meer aan een basisschool, voor hij door de politie werd doogeschoten.
  [naar artikel]
 26. Extreemrechtse Braziliaanse presidentskandidaat mag intensieve verlaten na mesaanval (12/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het extreemrechtse parlementslid Jair Bolsonaro, favoriet voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen komende maand in Brazilië, heeft...
  [naar artikel]
 27. Extreemrechtse AfD teruggefloten voor ‘profiteren’ van drama in Frankfurt voor politiek winstbejag (01/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse Bondsminister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer heeft de extreemrechtse partij AfD op de vingers getikt na hun uitspraken over het...
  [naar artikel]
 28. Israëlisch leger als eliteschool voor cyberbeveiligers (15/02/2020 - De Tijd)
  01:00 Bedrijven van over de hele wereld trekken naar Tel Aviv om zich te wapenen tegen hackers. In het Silicon Valley van het Midden Oosten vinden ze getrainde elitesoldaten, die tijdens hun legerdienst ler...
  [naar artikel]
 29. De opmars van het extreemrechtse Vox in Spanje (12/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 3,6 miljoen Spanjaarden stemden zondag op de extreemrechtse partij Vox, dat met 15 procent van de stemmen de derde formatie van het land...
  [naar artikel]
 30. Ronde van Californië – Tejay van Garderen wint vierde etappe Ronde van Californië (17/05/2018 - Metro)
  Tejay van Garderen heeft de vierde etappe van de Ronde van Californië gewonnen. De 29-jarige Amerikaan van BMC was de beste in de individuele tijdrit van San José naar Morgan Hill over 34,7 kilometer. Van Garderen was zeven seconden sneller dan zijn Nieuw-Zeelandse teamgenoot Patrick Bevin. De Brit Tao Geoghegan Hart werd derde op 32 seconden. Met de tijdwinst neemt Van Garderen ook de leiderstrui in Californië over van de Colombiaan Egan Bernal. De kopman van Team Sky eindigde als achttiende op 1,23 minuut. Hij heeft in het klassement een achterstand van 23 seconden op de Amerikaan. bron: Belga Het bericht Ronde van Californië – Tejay van Garderen wint vierde etappe Ronde van Californië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Poolse hoofdstad verbiedt extreemrechtse 'onafhankelijkheidsmars' (08/11/2018 - Knack)
  Het stadsbestuur van Warschau heeft een geplande mars van nationalisten en extreemrechtse groepen die zondag zou plaatsvinden verboden.
  [naar artikel]
 32. Fikse winst voor extreemrechtse AfD bij Duitse deelstaatverkiezingen (01/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de regionale verkiezingen in de Duitse deelstaten Brandenburg en Saksen heeft de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) forse...
  [naar artikel]
 33. Gouverneur Newsom roept Californië uit tot ‘natiestaat’ (12/04/2020 - Express)
  De staat Californië stelt zich in de strijd tegen covid-19 op als ‘een natiestaat’. Er wordt niet langer op de... The post Gouverneur Newsom roept Californië uit tot ‘natiestaat’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Al 35 doden bij bosbranden Californië (14/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De natuurbranden in het noorden van de Amerikaanse staat Californië hebben nu al aan minstens 35 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit de...
  [naar artikel]
 35. Kurz start gesprekken met extreemrechtse partij (24/10/2017 - De Standaard)
  Sebastian Kurz van de conservatieve ÖVP heeft de extreemrechtse Vrijheidspartij uitgenodigd voor coalitiegesprekken. In Oostenrijk ligt zo de weg open voor een nieuwe regering met extreemrechts.
  [naar artikel]
 36. Zo eenzaam is de extreemrechtse lone wolf (07/02/2017 - Apache)
  Politiediensten en media focussen eerder op religieuze 'eenzame wolven' dan op extreemrechtse, die in Europa toch bijzonder veel doden maken.
  [naar artikel]
 37. Tienduizenden mensen moeten huizen verlaten bij nieuwe natuurbranden in Californië (06/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De westelijke Amerikaanse staat Californië wordt opnieuw getroffen door zware natuurbranden. Terwijl in oktober het noorden van Californië geteisterd werd, richten vlammen nu een ravage aan in het zuiden. Al tienduizenden mensen zijn er op de vlucht moeten slaan.
  [naar artikel]
 38. Alle heilige huisjes tegen de grond (25/12/2017 - De Tijd)
  02:00 Emmanuel Macron heeft niets van een revolutionair. Hij is opgeleid aan de eliteschool ENA, was zakenbankier bij Rothschild en was minister van Industrie onder president François Hollande. Toch stuurde...
  [naar artikel]
 39. Houdt toptalent Bernal stand in de tijdrit in Californië? (16/05/2018 - Sporza)
  De Ronde van Californië schotelt de renners op de vierde dag een tijdrit voor. Volg hier het verloop.
  [naar artikel]
 40. Bosbranden Californië: 23 doden (12/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal dodelijke slachtoffers bij de natuurbranden in de Amerikaanse staat Californië is opgelopen tot minstens 23, terwijl naar schatting...
  [naar artikel]
 41. Dodental bosbranden in Californië al op 26 (12/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal dodelijke slachtoffers bij de natuurbranden in de Amerikaanse staat Californië is opgelopen tot minstens 26 terwijl naar schatting 3.500...
  [naar artikel]
 42. Bosbranden Californië: 23 doden (12/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal dodelijke slachtoffers bij de natuurbranden in de Amerikaanse staat Californië is opgelopen tot minstens 23, terwijl naar schatting...
  [naar artikel]
 43. Dodental branden Californië stijgt tot 38 (15/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal doden als gevolg van de natuurbranden in de wijnbouwstreek ten noorden van San Francisco in de Amerikaanse staat Californië is opgelopen...
  [naar artikel]
 44. Brown dribbelt Trump: Californië zelf aan tafel met EU en China in strijd tegen opwarming (08/11/2017 - VRT NWS)
  De Californische gouverneur Jerry Brown heeft aangekondigd dat Californië zelf met de EU en China gaat onderhandelen om de klimaatverandering tegen te gaan. Die samenwerking was er al voor een deel, maar wordt nog verder uitgebreid. Concreet gaat Californië regelmatig samenzitten met de EU en China om de koolstofmarkt te bespreken.
  [naar artikel]
 45. Drie leden van Amerikaanse racistische beweging opgepakt voor geweld in Charlottesville (25/10/2018 - Knack)
  Drie leden van de blanke suprematistische organisatie Rise Above, uit Californië, zijn opgepakt door de FBI. Het drietal wordt ervan beschuldigd deelgenomen te hebben aan het geweld gepleegd door extreemrechtse betogers in de stad Charlottesville, in augustus vorig jaar.
  [naar artikel]
 46. Noord-Californië: nog onbekend en ongerept (22/02/2020 - De Morgen)
  Van de Lost Coast naar de Cascade Mountains door niemandsland.?Een roadtrip langs de best bewaarde geheimen van Californië.
  [naar artikel]
 47. Extreemrechtse studentenclub trekt door Leuvense straten, linkse organisaties houden tegenbetoging (09/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De extreemrechtse Nationalistische Studentenvereniging (NSV) heeft deze avond in het centrum van Leuven een 'remigratiemars' gehouden om de...
  [naar artikel]
 48. Dodentol bosbranden Californië stijgt naar 31: 'Dit gaan we komende jaren nog meer zien' (12/11/2018 - Knack)
  De brand in het noorden van de staat is de dodelijkste in Californië sinds 1933.
  [naar artikel]
 49. Californië waarschuwt voor aardbeving van 92 jaar geleden (23/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse seismologische dienst USGS heeft een waarschuwing voor een zware aardbeving voor de kust van Californië uitgestuurd. Die
  [naar artikel]
 50. Vijf hete hangijzers over klimaatopwarming waarop uw volgende regering(en) een antwoord moeten hebben (26/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  26 mei wordt de verkiezingsdag waarop het land in de stembus de klimaatrekening zal maken. Krijgen de spijbelaars en andere betogers steun voor de klimaatzaak in de vorm van groene keuzes? Of kiest de Belg toch voor wat anders? Hoe dan ook zullen de regeringen antwoorden moeten vinden op de uitdagingen die de klimaatopwarming meebrengt. Dit zijn de heetste hangijzers die de komende ­jaren aangepakt moeten worden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.