Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
21:19 uur

Antwerpse vastgoedoorlog over miljoenenproject Lageweg

Apache

14/09/2020 - 12:18

Twee verschillende spelers claimen eigenaar te zijn van het grootschalige vastgoedproject Lageweg in Antwerpen. De ene is een meermaals veroordeeld zakenman. De andere wordt gelinkt aan de cocaïnemaffia. De lobbyist die de zaak door het college moet duwen? Erik Van der Paal. De Antwerpse rechtbank van eerste aanleg buigt zich morgen (15/09) over een wel


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hevige rookontwikkeling bij brand in leegstaande loods (04/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Er woedt dinsdagmiddag een hevige brand in de Lageweg in Hoboken. De brand zou ontstaan zijn in een leegstaande loods. De Antwerpse brandweer is ter plaatse en vraagt buurtbewoners om ramen en deuren te sluiten, alsook de ventilatie uit te schakelen.
  [naar artikel]
 2. Groep Vandeputte bouwt lijnzaadoliefabriek in Rusland (01/10/2019 - De Tijd)
  18:47 De Belgische groep gaat voor het miljoenenproject in zee met de Russische landbouwgroep Aston.
  [naar artikel]
 3. Het nieuwste miljoenenproject van James Cameron komt uit Japan: “Alita is hot en bad ass tegelijk” (12/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Met een kostenplaatje van zo’n omgerekend 177 miljoen euro is Alita: Battle Angel een van de grootste Hollywood-producties van het jaar. En met een...
  [naar artikel]
 4. Politie houdt klopjacht op gevluchte man na caféruzie (24/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In Hoboken is de politie op zoek naar een geboeide man die wist te vluchten bij zijn arrestatie. De politie was donderdagochtend opgeroepen voor een caféruzie aan de Lageweg.
  [naar artikel]
 5. Peperdure energiedatabank voor slimme meters op de helling (29/03/2019 - De Tijd)
  01:00 Het nationaal datasysteem voor de uitwisseling van meterstanden loopt opnieuw vertraging op. De netbeheerders stellen de IT-leverancier Accenture in gebreke omdat die het miljoenenproject niet rond kr...
  [naar artikel]
 6. Vlammen slaan uit dak van woning in Hoboken (16/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Aan de Lageweg in Hoboken is vrijdagnamiddag brand uitgebroken in een woning. De vlammen sloegen al snel uit het dak van het pand.
  [naar artikel]
 7. West-Vlaams miljoenenproject van Elia botst op boerenprotest (14/05/2019 - De Tijd)
  01:02 Langs de E403 verschijnen de eerste protestborden tegen de komst van een nieuwe hoogspanningslijn. Het project van 500 miljoen euro stoot op boerenprotest en wegblokkades. ‘Wij laten dit niet door onz...
  [naar artikel]
 8. Appartement onbewoonbaar na felle keukenbrand in Hoboken (04/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In een woning aan de Lageweg in Hoboken heeft zondagavond een felle brand gewoed. Niemand raakte gewond maar het pand werd wel tijdelijk onbewoonbaar verklaard.
  [naar artikel]
 9. Vastgoedoorlog: marktleider Immoweb sleept Immoscoop voor rechter (24/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een vastgoedruzie die nu al meer dan drie jaar duurt, krijgt een vervolg in de rechtbank. Want Immoweb (de nummer 1 vastgoedverkoopsite) sleept Immoscoop, een website van makelaars, voor de rechter. Omdat Immoscoop de zoekertjes een tijdje exclusief op de eigen site houdt en ze dus niet op Immoweb mogen verschijnen. “En dat is nadelig voor de klant”, klinkt het bij Immoweb.
  [naar artikel]
 10. Burgemeesters in verzet tegen hoogspanningslijn (18/06/2019 - De Tijd)
  21:19 De burgemeesters van zes West-Vlaamse gemeenten verzetten zich tegen de komst van de hoogspanningslijn Ventilus. Ze zullen een het miljoenenproject een negatief advies geven.
  [naar artikel]
 11. Ambtenaren ontzet over miljoenenproject Brusselse administratie (12/02/2020 - De Morgen)
  Het toekomstige hoofdkantoor van de Brusselse administratie wil interactieve aanraakschermen plaatsen, maar dat project - van bijna 4 miljoen euro - valt zwaar bij de ambtenaren. Ze zien het als een verspilling.
  [naar artikel]
 12. Eerste attractie van prestigieus miljoenenproject Walibi heeft een naam (15/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tiki-Waka. Zo zal de nieuwe attractie heten die Walibi dit voorjaar voor het eerst in gebruik neemt. De nieuwe familieachtbaan komt op de oude plek...
  [naar artikel]
 13. Vier bewoners naar ziekenhuis na schoorsteenbrand (08/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Na een brand in een woning in de Lageweg zijn vier bewoners afgevoerd naar het ziekenhuis met mogelijk CO-intoxicatie. De woning liep veel (rook)schade op.
  [naar artikel]
 14. Zware schade aan appartement na brand (25/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een appartement in de Lageweg in Hoboken heeft zaterdagavond zware schade opgelopen bij een brand. Het appartement is onbewoonbaar.
  [naar artikel]
 15. Kinderen voeren actie tegen sluiten van buurtspeelpleintje: “Er waren oudere jongeren die ruzie maakten” (27/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Hobokense kinderen voerden zaterdagmiddag actie om te protesteren tegen het sluiten van hun nieuwe buurtspeelpleintje aan de Lageweg in Hoboken. Het was een initiatief van de kinderen die, met steun van hun ouders, het heft in eigen handen namen.
  [naar artikel]
 16. Serietje kijken op Noordzee? Supersnel internet komt eraan (21/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Netwerkoperator Citymesh pakt uit met een ambitieus miljoenenproject. Samen met enkele partnerbedrijven wil op de volledige Noordzee supersnel 5G-internet. Momenteel is internet op zee slechts beperkt mogelijk door trage en dure satellieten, maar dat is binnenkort waarschijnlijk verleden tijd. Zowel de privésector als de overheidsdiensten reageren erg enthousiast.
  [naar artikel]
 17. Het nieuwste miljoenenproject van James Cameron komt uit Japan: “Alita is hot en bad ass tegelijk” (11/02/2019 - De Morgen)
  Met een kostenplaatje van zo’n omgerekend 177 miljoen euro is Alita: Battle Angel een van de grootste Hollywood-producties van het jaar. En met een naam als James Cameron (Titanic, Avatar) eraan verbonden, zijn de verwachtingen ook torenhoog. Nochtans is dit een berekend risico. Alita is dan wel een bestaand personage, toch geniet ze vooral naam en faam in thuisland Japan. Zal de wereld volgen?
  [naar artikel]
 18. “Ik heb nog nooit een cannabisplant vastgehad” (21/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een investering van 80 miljoen euro en 500 tot 800 nieuwe jobs. Moest u zich zaterdagochtend ook even de ogen uitwrijven bij het nieuws over het geplande onderzoeksinstituut naar medicinale cannabis in Kinrooi? Toch is het project helemaal geen luchtkasteel, zo verzekert Joris Vanvinckenroye. Maar wie is de man achter dit miljoenenproject eigenlijk? “Ik ben helemaal geen voorstander van een legalisering van cannabis. Het enige dat wij willen doen is onderzoek doen naar het medische gebruik van cannabis.”
  [naar artikel]
 19. Antwerpse gruwelmoord niet voor assisen (31/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een gruwelijke moord uit 2015 op het Antwerpse Zuid wordt geen assisenproces. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI)
  [naar artikel]
 20. Hoe goed kent u de Antwerpse toogklap? (24/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Freddy Michiels (74) heeft twee nieuwe boekjes geschreven over het Antwerpse dialect: eentje voor voetbalclub Antwerp en één voor brouwerij De Koninck. 'Antwerpse Toogklap' bevat een aantal sappige Antwerpse woorden, uitdrukkingen en flauwe moppen.
  [naar artikel]
 21. G4S stapt uit Antwerpse daklozenprojecten (09/06/2017 - De Tijd)
  20:20 G4S Care, de zorgpoot van de dienstengroep G4S, gaat zich terugtrekken als uitbater van het inloopcentrum De Vaart en het Antwerpse zorghostel voor daklozen, en als organisator van de Antwerpse zorgte...
  [naar artikel]
 22. KBC wikt verkoop Antwerpse Boerentoren (04/12/2019 - De Tijd)
  16:00 Het Antwerpse monument is al sinds de jaren '30 in handen van de voorgangers van bank en verzekeraar KBC. Die heeft het Antwerpse stadsbestuur nu laten weten niet per se eigenaar te willen bljiven van...
  [naar artikel]
 23. Jambon en De Wever trakteren Antwerpse agenten op kerststronken en Antwerpse Wantjes (24/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon en de Antwerpse burgemeester Bart De Wever hebben zondagochtend een bezoek gebracht aan de Lokale Politie Antwerpen. Jambon bracht kerststronken mee naar de kerstmarkt, De Wever trakteerde op Antwerpse Wantjes. Ze bedankten zo de agenten en medewerkers van de Antwerpse politie.
  [naar artikel]
 24. Lacunes in aangiften Antwerpse verkozenen zijn "administratieve fout" (08/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De beloofde jaarlijkse publicatie van de mandaten, en de bijhorende vergoedingen, van het Antwerpse schepencollege en de Antwerpse...
  [naar artikel]
 25. Liberalen willen ringspoor rond Antwerpse haven (17/04/2019 - De Tijd)
  21:32 Gebruik de bestaande spoorinfrastructuur in de Antwerpse haven voor pendelverkeer tijdens de werken aan de Oosterweelverbinding. Dat is een voorstel van de Antwerpse Open VLD.
  [naar artikel]
 26. Burgerbeweging eist “klimaatstresstest voor bedrijven in Antwerpse haven” (12/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse burger­beweging stRaten-generaal roept de Vlaamse overheid op een klimaat­stresstest uit te voeren op de Antwerpse haven en...
  [naar artikel]
 27. Werknemers vinden 219 kilo coke in Antwerpse havenloods (12/09/2019 - De Standaard)
  In het Antwerpse havengebied is een grote partij cocaïne onderschept in een container die afkomstig was uit Brazilië. De feiten dateren van begin augustus, maar het Antwerpse parket maakte het nieuws nu pas bekend.
  [naar artikel]
 28. IN KAART. Deze 18 projecten van 1,25 miljard euro moeten de Antwerpse ring weer leefbaar maken (25/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het politiek stuurcomité van de Vlaamse Regering, de stad Antwerpen en de Antwerpse Haven hebben achttien leefbaarheidsprojecten voor de Antwerpse...
  [naar artikel]
 29. Analyse knip in Antwerpse Leien: “Langere files op E34/N49 en aan afritten Antwerpse ring” (08/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  De knip in de Antwerpse Leien heeft tot nu toe niet voor een algemene toename van het verkeer op de Antwerpse ring gezorgd. Dat concludeert het Vlaams Verkeerscentrum uit een analyse van het snelwegennetwerk rond Antwerpen de voorbije dagen. Tijdens de ochtendspits begint de file op de E34/N49 echter al vijf kilometer eerder dan voorheen en is het bijzonder druk op enkele afritten van de Antwerpse ring richting Gent naar de binnenstad toe.
  [naar artikel]
 30. Schattige koningspinguïn geboren in Antwerpse zoo (26/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de Antwerpse zoo is, voor het eerst in drie jaar, opnieuw een koningspinguïn ter wereld gekomen. Het kuiken, dat de naam Urban kreeg, kipte zich eerder deze week een weg uit het ei. De moeder is Ra, die zelf drie jaar geleden geboren werd in de Antwerpse zoo. DNA-analyse van de Antwerpse zoo wees al uit dat het een mannetje is.
  [naar artikel]
 31. Beperkte hinder in Antwerpse haven bij douane-acties (30/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse scheepvaartsector ondervindt naar eigen zeggen weinig hinder van de staking bij federale ambtenaren. Zo wordt vernomen bij ASV, de Antwerpse vereniging van agenturen en rederijkantoren.
  [naar artikel]
 32. Akkoord over 1,25 miljard euro voor leefbaarheids- en overkappingsprojecten rond Antwerpse ring (25/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het politiek stuurcomité van de Vlaamse Regering, de Stad Antwerpen en de Antwerpse Haven hebben achttien leefbaarheidsprojecten voor de Antwerpse...
  [naar artikel]
 33. Zestig agenten lappen gokverbod aan hun laars (30/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het gokschandaal bij de Antwerpse politie blijkt veel omvangrijker dan aanvankelijk gevreesd. Het Antwerpse parket onderzoekt een zestigtal dossiers van Antwerpse politieagenten die deelnamen aan online gokspelen, terwijl dat voor leden van politiediensten verboden is.
  [naar artikel]
 34. Hoe komt deze aap in de Antwerpse Zoo aan een fidget spinner? (26/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  ATV verspreidde vandaag hilarische beelden uit de Antwerpse Zoo, gekregen via een kijker. Het hoogtepunt van de hype van de fidget spinners mag dan wel voorbij lijken. Het speelgoedje dat ronddraait in je hand duikt nu nog op bij een doodshoofd-aapje in de Antwerpse Zoo.
  [naar artikel]
 35. Ook De Wever en Antwerpse schepenen maken vergoedingen openbaar (17/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het Antwerpse stadsbestuur gaat vanaf nu jaarlijks de vergoedingen van burgemeester en schepenen communiceren. Dat maakte de Antwerpse N-VA-afdeling bekend.
  [naar artikel]
 36. Ook De Wever en Antwerpse schepenen maken vergoedingen openbaar (17/02/2017 - De Standaard)
  Het Antwerpse stadsbestuur gaat vanaf nu jaarlijks de vergoedingen van burgemeester en schepenen communiceren. Dat maakte de Antwerpse N-VA-afdeling bekend.
  [naar artikel]
 37. Aangekondigde werken verstoren verkeer op Antwerpse ring: aanschuiven vanaf Nederlandse grens (19/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Werken rond de Antwerpse Tijsmanstunnel leiden vanochtend tot ernstige problemen op de Antwerpse ring.
  [naar artikel]
 38. Reders luiden alarmbel: "Zonder Saeftinghedok verpietert de Antwerpse haven" (08/12/2017 - VRT NWS)
  Zonder het Saeftinghedok kan de Antwerpse haven niet langer in de "Champions League van Europese havens" spelen. Dat zegt de Antwerpse Scheepvaartvereniging ASV, de belangenvereniging van de rederijen die de Antwerpse haven aandoen in een open brief in De Tijd en Gazet van Antwerpen.
  [naar artikel]
 39. Tieners sliepen 29 keer in Antwerpse cel “uit plaatsgebrek” (06/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In 2016 heeft een minderjarige 29 keer in een Antwerpse politiecel overnacht. In de reguliere jeugdzorg was geen plaats voor hen. Dat blijkt uit het jaarrapport van de Antwerpse rechtbank van eerste aanleg, schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 40. "Positieve wind in Antwerpse voetbal, maar fusie is ondenkbaar" (16/05/2017 - Sporza)
  Het Antwerpse voetbal beleeft een hoogconjunctuur met de promoties van Antwerp, Beerschot-Wilrijk, Berchem en City Pirates. Zit er iets in het Antwerpse kraantjeswater?
  [naar artikel]
 41. Antwerpse dokchauffeurs klagen: “Nauwelijks wc’s in haventerminals” (31/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse dokchauffeurs trekken aan de alarmbel. Aan de terminals in de Antwerpse haven zijn nauwelijks fatsoenlijke toiletten te vinden. Havenschepen Marc Van Peel (CD&V) doet enkele voorzichtige beloftes.
  [naar artikel]
 42. Ramachi over Antwerpse drugsproblematiek: "Lik-op-stukbeleid heeft heel veel nadelige gevolgen" (13/12/2017 - VRT NWS)
  De straatcultuur in sommige Antwerpse wijken "zuigt de jongeren op en brainwasht hen eigenlijk". Dat zegt Morad Ramachi in "De Afspraak" over het Antwerpse drugsprobleem, dat sociale drama's veroorzaakt, vaak in gezinnen met een Marokkaanse achtergrond. Ramachi laakt het Antwerpse repressieve beleid, dat volgens hem geen alternatieven biedt.  
  [naar artikel]
 43. Acties Antwerpse zeeloodsen opgeschort: voorlopig akkoord (31/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De stiptheidsacties van de Antwerpse loodsen worden tijdelijk opgeschort. Tot dinsdag zullen ze weer normaal werken. Hiermee komt - alvast tijdelijk - een eind aan de vertragingen in de Antwerpse haven.
  [naar artikel]
 44. Politie opent vuur tijdens achtervolging op Antwerpse ring (30/03/2019 - De Standaard)
  In Antwerpen zijn vrijdagavond drie mannen opgepakt na een achtervolging die startte in Nederland en eindigde op de Antwerpse ring ter hoogte van Borgerhout. Dat bevestigt het Antwerpse parket zaterdag.
  [naar artikel]
 45. Onduidelijkheid blijft over derde Antwerpse SP.A-schepen (23/12/2018 - De Standaard)
  Ook na de goedkeuring van het Antwerpse bestuursakkoord staat nog niet vast wie de derde SP.A’er in het Antwerpse schepencollege wordt. Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) en nationaal SP.A-voorzitter John Crombez is de naam nog niet ingevuld.
  [naar artikel]
 46. Crombez moet bemiddelen over Antwerpse SP.A-schepenen (23/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) zal – in het beste geval – pas net voor de presentatie van zijn bestuursploeg vanmiddag weten wie SP.A afvaardigt. Na een marathonzitting van de algemene ledenvergadering keurden de Antwerpse socialisten dan wel het bestuursakkoord goed, het was ook gisteren vruchteloos zoeken naar wie de derde SP.A-portefeuille invult.
  [naar artikel]
 47. Bart De Wever: ‘De daders zullen hun verantwoordelijkheid niet ontlopen’ (02/11/2017 - De Standaard)
  De rust lijkt teruggekeerd na de rellen in de Antwerpse Brederodewijk. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) kondigde een samenscholingsverbod af, dat blijft gelden, en zat samen met verschillende vertegenwoordigers van de Turks-Antwerpse en Koerdisch-Antwerpse gemeenschappen.
  [naar artikel]
 48. Agenten van Antwerpse en federale politie gaan met elkaar op de vuist (04/10/2019 - De Standaard)
  Bij een zware vechtpartij tussen leden van de Antwerpse politie en hun federale collega's uit Brussel zijn afgelopen nacht verschillende gewonden gevallen. Dat gebeurde tijdens een feestje in café Modeste op het Antwerpse Zuid.
  [naar artikel]
 49. Antwerpse leerlingen verfraaien trams in strijd tegen racisme (13/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Enkele Antwerpse scholen zijn dinsdag uitgeroepen tot winnaar van de campagne van Unia-Antwerpen en de Antwerpse onderwijswereld, in de strijd tegen racisme.
  [naar artikel]
 50. Antwerpse politie wil camerabeelden streamen op iPhone (05/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Kan binnenkort elke Antwerpse politieagent camerabeelden livestreamen op zijn of haar iPhone? De Antwerpse politie gaat samen met Digipolis, het ICT-bedrijf van de stad, onderzoeken of dat mogelijk is.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.