Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
21:06 uur

Bewoners in onze rusthuizen verdienen betere, kwalitatieve en betaalbare opvang

Apache

14/09/2020 - 14:18

Als medeoprichter van WZC Bremdael in Herentals wil ik even mijn verhaal kwijt. Het is mij gelukt, met vallen en opstaan, om een woonzorgcentrum ‘uit de grond te stampen’ eind vorige eeuw. Het ‘gele boekje’ waar alle wetgeving in verzameld stond was de ‘leidraad’, het decreet.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kwart van overlijdens komt uit rusthuizen (26/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Vlaamse rusthuizen - nochtans al twee weken volledig ‘op slot’ - zijn al 55 bewoners overleden aan de gevolgen van corona, 92 ouderen liggen in het ziekenhuis, bijna 1.300 bewoners zijn vermoedelijk besmet. Extra maatregelen zijn echter amper voorradig.
  [naar artikel]
 2. Rusthuizen creatief met bezoekverbod: “Praten via parlofoon of videochatten” (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De rusthuizen in Limburg proberen creatief om te gaan met het bezoekverbod, dat minstens tot 19 april geldt. WZC Aurora in Tongeren laat bewoners en familie met parlofoons via het raam met elkaar communiceren. Tegelijk maakt het bezoekverbod heel wat emoties los bij bewoners én hun families.
  [naar artikel]
 3. Commerciële rusthuizen wijzen protocolakkoord met Vandeurzen af (28/04/2018 - VRT NWS)
  Het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk (Vlozo), een koepel van commerciële woonzorgcentra, heeft beslist een nieuw protocolakkoord met de Vlaamse regering niet te ondertekenen. Het akkoord "biedt onvoldoende financiële garanties voor een kwalitatieve zorg voor de bewoners", luidt het.
  [naar artikel]
 4. Enquête bij 20.000 bejaarden: bewoners woonzorgcentra willen zinvollere daginvulling en betere band met personeel (19/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een zinvollere dagbesteding en betere relaties tussen bewoners onderling en bewoners en personeel. Dat zijn de belangrijkste bevindingen uit een...
  [naar artikel]
 5. Enquête: bewoners woonzorgcentra willen zinvollere daginvulling en betere band met personeel (19/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een zinvollere dagbesteding en betere relaties tussen bewoners onderling en bewoners en personeel. Dat zijn de belangrijkste bevindingen uit een...
  [naar artikel]
 6. Geen kinderopvang? Daar is de burenopvang! (14/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Eén week zelf voor opvang zorgen en drie weken gratis kinder­opvang in ruil krijgen. Dat is het opvangsysteem dat vier werkende gezinnen uit de Heidestraat in de wijk Barreberg deze zomer uitdokterden. Ze vonden immers amper betaalbare opvang voor hun kroost tijdens de zomervakantie. En de kinderen? Die vinden het fantastisch.
  [naar artikel]
 7. Klachten over woonzorgcentra en rusthuizen fors gestegen: bewoners moeten te lang wachten op toiletbezoek en verzorging (22/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal klachten over woonzorgcentra en rusthuizen is fors gestegen. De Woonzorglijn, waar bewoners, hun familie en personeel terechtkunnen, noteerde vorig jaar 227 gegronde klachten. In 2015 ging het nog om 91 klachten. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen woensdag.
  [naar artikel]
 8. De Block (Open Vld): “Bewoners rusthuizen die zuurstof nodig hebben blijven in ziekenhuis” (09/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bewoners van rusthuizen die in het ziekenhuis zijn opgenomen en een zuurstofbehandeling nodig hebben, blijven in het ziekenhuis zolang die...
  [naar artikel]
 9. Fransen leggen hand op onze rusthuizen (19/02/2019 - De Standaard)
  Het Mechelse Armonea, de laatste grote Belgische privé-uitbater van rusthuizen in ons land, is overgenomen door een Franse sectorgenoot. Ook publieke rusthuizen en vzw’s worden door de commerciële spelers gedwongen om samen te werken.
  [naar artikel]
 10. Bewoners woonzorgcentra willen een zinvollere daginvulling en betere relatie met personeel (19/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een zinvollere daginvulling en betere relaties tussen bewoners onderling en tussen bewoners en personeel. Dat zijn de belangrijkste verbeterpunten die naar voren komen in een enquête bij meer dan 20.000 bewoners van woonzorgcentra. Het onderzoek gebeurde op vraag van Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V).
  [naar artikel]
 11. Bewoners woonzorgcentra willen zinvollere daginvulling en betere relatie met personeel (19/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een zinvollere daginvulling en betere relaties tussen bewoners onderling en tussen bewoners en personeel. Dat zijn de belangrijkste verbeterpunten die naar voren komen in een enquête bij meer dan 20.000 bewoners van woonzorgcentra. Het onderzoek gebeurde op vraag van Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V).
  [naar artikel]
 12. Rusthuizen kunnen gratis specialist inhuren om bewoners voor ondervoeding en valpartijen te behoeden (21/11/2019 - VRT NWS)
  In de Vlaamse woonzorgcentra slikt 80 procent van de bewoners medicijnen. 50 procent is ondervoed en ongeveer evenveel bejaarden vallen geregeld. De Vlaamse overheid gaat daarom extra investeren in speciale preventie van die problemen. Rusthuizen kunnen gratis een specialist inhuren. 230 doen al mee.
  [naar artikel]
 13. De Block: bewoners rusthuizen die zuurstof nodig hebben blijven in ziekenhuis (09/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bewoners van rusthuizen die in het ziekenhuis zijn opgenomen en een zuurstofbehandeling nodig hebben, blijven in het ziekenhuis zolang die behandeling nodig is. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) donderdag in de Kamer verklaard. Ze benadrukte ook dat ziekenhuizen een ander systeem van zuurstofvoorziening gebruiken dan woon-zorgcentra.
  [naar artikel]
 14. Onderzoek over OCMW-rusthuizen: “1 personeelslid op de 10 moet zwijgen over incidenten” (01/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Acht op de tien personeelsleden van de OCMW-rusthuizen in ons land vinden dat er te weinig mensen zijn om de bewoners de nodige zorg te geven. Bijna 40 procent zegt zelfs dat het personeelstekort vorig jaar aanleiding gaf tot incidenten met bejaarden. Dat blijkt uit een enquête van ACV Openbare Diensten bij meer dan duizend personeelsleden in openbare rusthuizen.
  [naar artikel]
 15. Coaches moeten het leven in rusthuizen verbeteren (02/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Preventiecoaches moeten het imago van de Vlaamse rusthuizen oppoetsen. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen schakelt hen in om enkele hardnekkige problemen in de woon-zorgcentra de wereld uit helpen. Zo moet het aantal pillen dat bewoners er slikken tegen angst en slaapstoornissen naar omlaag. “Broodnodig”, zeggen experts. “Maar door het initiatief nu bij de rusthuizen te leggen, riskeer je dat enkel de goede eraan meedoen.”
  [naar artikel]
 16. Uitbater van 34 rusthuizen zit in financiële ademnood (24/05/2017 - De Tijd)
  01:00 Senior Assist, de uitbater van 34 rusthuizen met 3.000 bewoners, zit in financiële moeilijkheden. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) volgt het dossier met bijzondere aandacht
  [naar artikel]
 17. Rusthuisbewoners willen meer personeel (22/08/2018 - Metro)
  Het aantal klachten over woonzorgcentra en rusthuizen is fors gestegen. De Woonzorglijn, waar bewoners, hun familie en personeel terechtkunnen, noteerde vorig jaar 227 gegronde klachten. In 2015 ging het nog om 91 klachten. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen. Het gros van de klachten gaat over bewoners die te lang moeten wachten op verzorging, water of steun om naar het toilet te gaan. Volgens het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid komt die stijging door de betere registratie, en ook doordat er steeds meer ouderen in rusthuizen verblijven. Maar tegelijk is de zorg complexer geworden, wat de druk op de verblijven nog doet toenemen. De vakbonden vragen dat er een oplossing komt voor het aanhoudende probleem van onderbezetting, klinkt het. bron: Belga Het bericht Rusthuisbewoners willen meer personeel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Acht Limburgse rusthuizen fusioneren tegen 2018 (20/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Acht rusthuizen uit Overpelt, Hamont-Achel, Neerpelt, Bocholt, Genk, Maaseik, Alken en Sint-Truiden gaan binnenkort fusioneren. De meeste zijn verbonden aan een kloosterorde. De rusthuizen richtten in mei al de vzw Integro op: die moest zorgen voor een betere samenwerking, maar nu willen ze tegen 2018 ook echt fusioneren. De plannen worden volgende week voorgesteld.
  [naar artikel]
 19. Bilzerse artiest vrolijkt bewoners woonzorgcentra op met kunst (27/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Kunstenaar Wouter Loix fleurt de Bilzense rusthuizen op om zo de medewerkers en ale bewoners te steunen. Dat doet hij met zijn positieve street-art.
  [naar artikel]
 20. Rusthuizen willen niet meer dat politici volmachten komen ronselen (20/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Zorgnet Icuro roept rusthuizen op om te voorkomen dat politici volmachten ronselen bij hun bewoners. Dat gebeurt volgens de koepel bij quasi elke verkiezing.
  [naar artikel]
 21. Bewoners van alle Belgische rusthuizen worden getest (08/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Iedereen die in de rusthuizen verblijft of er werkt, zal worden getest. De testen zijn er, de testcapiciteit is er ook. Dat heeft minister Philip De Backer (Open Vld) - verantwoordelijk voor de testen – bekend gemaakt.
  [naar artikel]
 22. Twee bewoners uit volwassenen opvang Sint-Gerardus hebben corona (04/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag hebben twee bewoners van een entiteit van 5 mensen in de volwassenen opvang van Sint-Gerardus in Diepenbeek positief getest op Covid-19. “Ze leven al, sinds we woensdag de eerste tekenen kregen, in isolatie op hun kamer”, zegt algemeen directeur Veronik Truyens.
  [naar artikel]
 23. Klachten over rusthuizen stijgen fors (23/08/2018 - De Morgen)
  Het aantal klachten over woonzorgcentra en rusthuizen is fors gestegen. De Woonzorglijn, waar bewoners, hun familie en personeel terechtkunnen, noteerde vorig jaar 227 gegronde klachten. In 2015 ging het nog om 91 klachten. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.
  [naar artikel]
 24. Daginvulling en persoonlijk contact in woonzorgcentra kan pakken beter, bewoners wel tevreden met privacy (19/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een zinvollere dagbesteding en betere relaties tussen bewoners onderling en bewoners en personeel. Dat zijn de belangrijkste bevindingen uit een...
  [naar artikel]
 25. John Crombez (SP.A) en Zuhal Demir (N-VA) pleiten samen voor betere opvang voor slachtoffers van tienerpooiers (20/03/2019 - VRT NWS)
  Naar aanleiding van de reportage van "Pano" over tienerpooiers vragen John Crombez (SP.A) en Zuhal Demir (N-VA) dringend betere opvang voor de slachtoffers. "Je kan die kinderen niet in een gesloten instelling steken bij meisjes met allemaal verschillende problematieken. Er is specifieke opvang nodig." De twee politici deden hun oproep vanavond samen in "De Afspraak".
  [naar artikel]
 26. Limburgse ziekenhuizen schieten zwaar getroffen rusthuizen te hulp (10/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nu de woonzorgcentra dreigen te bezwijken, schieten de ziekenhuizen te hulp. Ze sturen verplegers, schenken bedden of beschermingsmateriaal en vangen bewoners op. “Rusthuizen zijn er niet altijd op voorzien om snel te reageren op dit soort extreme omstandigheden.”
  [naar artikel]
 27. Al twee weken volledig ‘op slot’, en toch komt een derde van alle overlijdens door coronavirus uit rusthuizen: “En veel extra maatregelen zijn niet meer voorradig” (26/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  In de Vlaamse rusthuizen – nochtans al twee weken volledig ‘op slot’ – zijn al 55 bewoners overleden aan de gevolgen van het coronavirus, 92 ouderen liggen in het ziekenhuis, bijna 1.300 bewoners zijn vermoedelijk besmet. “We doen alles om bijkomende slachtoffers te vermijden.” Extra maatregelen zijn echter amper voorradig.
  [naar artikel]
 28. Bewoners woonzorgcentra klagen over tijdsbesteding en omgang met personeel en medebewoners (19/12/2017 - Knack)
  Een zinvollere daginvulling en betere relaties tussen bewoners onderling en tussen bewoners en personeel. Dat zijn de belangrijkste verbeterpunten die naar voren komen in een enquête bij meer dan 20.000 bewoners van woonzorgcentra.
  [naar artikel]
 29. Steeds minder schadelijke stoffen uit autoverkeer: “Inspanningen bewoners zorgen voor betere luchtkwaliteit” (18/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een jaar na de invoering van de lage-emissiezone (LEZ) in Antwerpen is de luchtkwaliteit verbeterd. Bij alle schadelijke stoffen die vrijkomen door autoverkeer is er een daling. Voor de schadelijkste stof roet gaat het om een daling van 20%. “De inspanningen van onze bewoners zorgen voor een betere luchtkwaliteit”, zegt schepen van Leefmilieu Nabilla Ait Daoud (N-VA).
  [naar artikel]
 30. Betere opvang voor minderjarige vluchtelingen (14/04/2019 - De Morgen)
  Kinderen die zonder hun ouders naar ons land zijn gevlucht, krijgen opvang op maat. De Vlaamse en federale regering maken daarvoor samen een kleine 9 miljoen euro vrij.
  [naar artikel]
 31. Dag tegen Armoede: 'Nog altijd heeft grote groep Vlamingen geen betaalbare en kwalitatieve woning' (17/10/2016 - Knack)
  'Het woonbeleid moet een andere weg inslaan', schrijft de onderzoeksgroep HaUS (Housing and Urban Studies) van het Departement Architectuur van de KU Leuven.
  [naar artikel]
 32. In de kou door te dure opvang (12/04/2019 - De Morgen)
  Omdat hun ouders de factuur van de opvang niet kunnen betalen, staan kinderen in de kou voor de Sint-Karelschool in Molenbeek. 'Opvang is tegenwoordig een eis van ouders', zegt de directeur. 'Maar wij scheuren er onze broek aan.'
  [naar artikel]
 33. Hitteplan voor warme dagen in rusthuizen (23/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het is al een hele tijd erg warm. Daarom zijn de rusthuizen extra waakzaam en stellen ze een hitteplan in werking. In woonzorgcentrum Corsala gebeurde dat al enige tijd geleden, ze hebben de bewoners al een aantal dagen voor de periode met de grootste warmte een vochtreserve laten opbouwen.
  [naar artikel]
 34. Steeds minder schadelijke stoffen uit autoverkeer: ‘Inspanningen bewoners zorgen voor betere luchtkwaliteit’ (18/05/2018 - De Standaard)
  Een jaar na de invoering van de lage-emissiezone (LEZ) in Antwerpen is de luchtkwaliteit verbeterd, dat schrijft Gazet van Antwerpen. Bij alle schadelijke stoffen die vrijkomen door autoverkeer is er een daling. Voor de schadelijkste stof roet gaat het om een daling van 20%. ‘De inspanningen van onze bewoners zorgen voor een betere luchtkwaliteit’, zegt schepen van Leefmilieu Nabilla Ait Daoud (N-VA).
  [naar artikel]
 35. Steeds minder schadelijke stoffen uit autoverkeer: ‘Inspanningen bewoners zorgen voor betere luchtkwaliteit’ (18/05/2018 - De Standaard)
  Een jaar na de invoering van de lage-emissiezone (LEZ) in Antwerpen is de luchtkwaliteit verbeterd, dat schrijft Gazet van Antwerpen. Bij alle schadelijke stoffen die vrijkomen door autoverkeer is er een daling. Voor de schadelijkste stof roet gaat het om een daling van 20%. ‘De inspanningen van onze bewoners zorgen voor een betere luchtkwaliteit’, zegt schepen van Leefmilieu Nabilla Ait Daoud (N-VA).
  [naar artikel]
 36. Bewoners verbolgen over ‘verpaarding’-verwijten: “Boeren moeten onze hoeves gewoon niet meer hebben” (30/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Boerderijen veranderen steeds vaker in residentiële woningen, vaak met paardenweides en een haag errond. Volgens de Boerenbond is deze “verpaarding” van het platteland nefast voor jonge boeren die willen investeren in betaalbare landbouwgrond. Maar de nieuwe bewoners vinden die kritiek nonsens. “Wat is het alternatief voor zulke boerderijen? Leegstand.”
  [naar artikel]
 37. Bijna helft rusthuizen wordt nóg duurder (22/07/2016 - De Standaard)
  De prijzen van de rusthuizen blijven maar stijgen, merkt Vlaams parlementslid Jan Bertels (SP.A). Het voorbije anderhalf jaar hebben 320 van de 800 rusthuizen een aanvraag ingediend om hun tarieven te verhogen.
  [naar artikel]
 38. Rusthuizen vragen hulp aan ziekenhuizen (08/04/2020 - De Tijd)
  01:01 De woon-zorgcentra worden almaar harder getroffen door het coronavirus. Naar schatting zijn 2.982 van de 80.000 bewoners van een Vlaams woon-zorgcentrum besmet geraakt en zijn al 619 bewoners eraan ge...
  [naar artikel]
 39. Alweer duiken verhalen op van ondervoede bejaarden en verzorgsters zonder tijd. Hoe komt het dat het fout blijft lopen in onze rusthuizen? (13/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Hoe komt het toch dat het fout blijft lopen in onze rusthuizen? Voor de zoveelste keer komen verhalen boven over ondervoede bejaarden en personeel dat tijd te kort komt om hen deftig te verzorgen. De problemen? Ons systeem loopt hopeloos achter, de inspectie moet beter en de rusthuizen zetten te weinig personeel in.
  [naar artikel]
 40. Vier op de tien rusthuizen verhogen prijzen (22/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De prijzen van de rusthuizen blijven maar stijgen. Het voorbije anderhalf jaar hebben 320 van de 800 rusthuizen een aanvraag ingediend om één of
  [naar artikel]
 41. Vlaamse regering wil betere opvang van verkeersslachtoffers (19/11/2017 - Metro)
  De Vlaamse regering wil verkeersslachtoffers beter opvangen. De regering heeft zich op voorstel van minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) achter het actieplan 2017-2020 van de Vlaamse Stuurgroep Opvang Verkeersslachtoffers geschaard. Dat actieplan bevat onder meer acties op het vlak van medische hulpverlening, psychosociale zorg en re-integratie. Vandaag/zondag worden over heel de wereld verkeersslachtoffers herdacht. Zo ook in Damme, waar het verkeer op een druk kruispunt 318 seconden wordt stilgelegd. Dat is één seconde voor elk dodelijk slachtoffer op de vlaamse wegen in 2016. De organisaties Rondpunt, Ouders van Verongelukte Kinderen en Over-Hoop willen daarmee de problematiek van verkeersveiligheid en de opvang van verkeersslachtoffers zichtbaar maken. De Vlaamse regering heeft afgelopen vrijdag alvast een nieuw actieplan voor de opvang van verkeersslachtoffers goedgekeurd. Dat actieplan is opgesteld door de Stuurgroep Opvang Verkeersslachtoffers, die sinds 2008 actief is. Rode draad door dat actieplan is de betere ondersteuning voor de slachtoffers en nabestaanden van verkeersslachtoffers. De concrete acties gaan van een betere medische hulpverlening tot aanspreekpersonen voor psychosociale opvang. Het is ook de bedoeling slachoffers van ongevallen meer te betrekken bij het verkeersveiligheidbeleid en slachtoffers vlotter te laten re-integreren op het werk. bron: Belga
  [naar artikel]
 42. Goedkoop brillenmerk Eyelove komt naar ons land: onze 5 favoriete betaalbare brillenlabels (03/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vroeger was het moeilijk om een betaalbare en stijlvolle bril te vinden, laat staan een zonnebril. Maar daar is ondertussen verandering in
  [naar artikel]
 43. Vlaamse rusthuizen eisen compleet bezoekverbod (11/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse rusthuizen vragen minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) om – zoals in Brussel en Wallonië – het bezoek aan rusthuizen tijdelijk volledig te verbieden.
  [naar artikel]
 44. Vlaamse rusthuizen eisen bezoekverbod tot eind deze maand (11/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse rusthuizen hebben Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) om gevraagd het bezoek aan rusthuizen tijdelijk te verbieden. Dat...
  [naar artikel]
 45. Zwaaien aan het raam, Skype, nieuwsbrieven: zo krijgen rusthuisbewoners en familie toch contact (12/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Om de verspreiding van het coronavirus te stoppen gaan rusthuizen tot het einde van de paasvakantie op slot. Een klap voor bewoners en familieleden die uit elkaar worden gerukt. Rusthuizen gaan op zoek naar manieren om die brug niet helemaal op te blazen. Zwaaien aan het raam en skypen lijken de beste oplossing.
  [naar artikel]
 46. Coronavirus: Vlaamse rusthuizen eisen compleet bezoekverbod (11/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse rusthuizen vragen minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) om – zoals in Brussel en Wallonië – het bezoek aan rusthuizen tijdelijk volledig te verbieden.
  [naar artikel]
 47. Ook strengere regels voor serviceflats nodig na vijf doden? ‘Bewoners opsluiten, is verregaand’ (25/03/2020 - De Standaard)
  Moet de overheid ook voor serviceflats strengere maatregelen nemen om de bewoners te beschermen tegen het nieuwe coronavirus, net zoals bij de rusthuizen?
  [naar artikel]
 48. Rusthuizen gaan cohorteren: besmet personeel zorgt voor besmette bewoners (14/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  13 Limburgse woon-zorgcentra ontvingen de afgelopen dagen testkits om bewoners en personeel te testen. De meeste krijgen hun resultaten vandaag, maar sommige ontvingen ze al eerder en schakelen over op cohortering. Daarbij gaat besmet personeel zonder symptomen zorgen voor besmette bewoners op een afgesloten afdeling.
  [naar artikel]
 49. Personeel openbare woon-zorgcentra klaagt personeelstekort aan (01/02/2017 - De Redactie)
  Uit een rondvraag van ACV blijkt dat 8 op de 10 personeelsleden van openbare rusthuizen in Vlaanderen aangeven dat er te weinig personeel is om de bewoners bewoners de nodige zorg te geven. 4 op de 10 ondervraagden zeggen dat het personeelstekort ook leidt tot incidenten.
  [naar artikel]
 50. Kwart rusthuizen in privéhanden (09/03/2018 - Knack)
  Experts zijn ongerust over de snelle privatisering van de Vlaamse rusthuizen. Op zes jaar tijd hebben commerciële spelers hun aandeel met de helft vergroot. Ze hebben nu al 26 procent van de markt in handen, of 234 van de 803 rusthuizen in Vlaanderen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.