Heeft u het voorbije valentijnsweekend als single doorgebracht met een pot Ben & Jerry’s op schoot? Als de kilte om ons hart toeslaat, warmen we ons aan comfortfood. Maar helpt het ook echt? En is het aantal calorieën recht evenredig met de troost die het biedt? [naar artikel]
Stress op het werk omdat er nog veel moet gebeuren voor de kerstvakantie? Of eerder gejaagd omdat je nog al je kerstcadeaus moet zoeken (en inpakken)? Zoek in geen geval troost bij vettig voedsel. Nieuw onderzoek, verschenen in vakblad Frontiers in nutrition and nutrients, wijst uit dat comfortfood je namelijk nog meer stress kan bezorgen. [naar artikel]
Nu het kouder wordt, grijpen we weer meer naar comfortfood: warme, geurige gerechten die troost en gezelligheid bieden. Voor de ene is dat de dampende pompoensoep van de bomma, voor de andere een ovenschotel met een smeuïge kaaskorst. Waarom snakken we naar comfortfood? Is het altijd ongezond? En heb je de neiging om er meer van te eten? Onderzoeker Nathalie Weltens (KU Leuven) en psycholoog Sofie Michielsen (UPC KU Leuven) leggen uit. [naar artikel]
Nu het kouder wordt, grijpen we weer meer naar comfortfood: warme, geurige gerechten die troost en gezelligheid bieden. Voor de ene is dat de dampende pompoensoep van de bomma, voor de andere een ovenschotel met een smeuïge kaaskorst. Waarom snakken we naar comfortfood? Is het altijd ongezond? En heb je de neiging om er meer van te eten? Onderzoeker Nathalie Weltens (KU Leuven) en psycholoog Sofie Michielsen (UPC KU Leuven) leggen uit. [naar artikel]
Haast elke dag krijgen we adviezen en waarschuwingen over onze voeding voorgeschoteld. Vaak zijn die ook tegenstrijdig. De Nederlandse... [naar artikel]
De Europese lobby-organisatie voor de voedingsindustrie zet al zeker tien jaar in op de ontwikkeling van voedsel dat aan onze genen is aangepast, als kans om nieuwe producten op de markt te brengen. Nestlé is daarbij de grote voortrekker. De lobby-organisatie van de voedingsindustrie weigert inmiddels om nog op haar standpunt ten aanzien van ‘gepersonaliseerde voeding’ in te gaan. De bal ligt nu bij de Europese Commissie. [naar artikel]
2 op de 10 Limburgers gooien minstens maandelijks voeding weg die nog in de ongeopende verpakking zit. Jongeren springen het kwistigst om met voeding. Als je wat minder voedsel wil verspillen, kunnen onderstaande tips je daar bij helpen. [naar artikel]
Haast elke dag krijgen we adviezen en waarschuwingen over onze voeding voorgeschoteld. Vaak zijn die tegenstrijdig. De Nederlandse Consumentenbond... [naar artikel]
De eieren met fipronil beheersen nu al dagenlang het nieuws en de politiek. Maar besmet voedsel in de winkelrekken is helaas geen zeldzaamheid. Een kleine bloemlezing van andere problemen met voedsel bestemd voor de Belgische markt. [naar artikel]
Sociaal isolement, dalende temperaturen, kortere dagen… Met de winter voor de deur laat onze moraal het vaak wat afweten. Velen zoeken hun heil (en smile) in comfortfood. Hier zijn enkele toppers. Chocolade Chocolade is waarschijnlijk het meest voor de hand liggend. Het snoepgoed is immers een vaste waarde bij dipjes. Puur, melk of wit, vast […] Het bericht Eet je blij met comfortfood verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Biologisch voedsel is niet gezonder of veiliger dan gewone voeding. Het bevat niet meer gezonde voedingsstoffen en de consumptie levert geen aantoonbare gezondheidsvoordelen op. [naar artikel]
Zwaar bewerkte voeding - denk aan snoep, chips, snacks en frisdrank - levert een steeds groter aandeel van ons dieet. Dat is niet alleen schadelijk voor onze gezondheid, maar ook voor de planeet, schrijven vier Australische voedingswetenschappers. Tijd om rigoureus te minderen met ultrabewerkt voedsel. [naar artikel]
Wij, Belgen, zijn keien in comfortfood: onze stoofpotjes, frietjes en chocolade zijn wereldwijd geliefd. Maar wist je dat je ook met witloof en... [naar artikel]
Belgen die gezond willen eten, betalen daarvoor een stuk meer dan voor ultrabewerkt voedsel, dat rijk is aan zout, suiker en vet. Dat blijkt vrijdag uit onderzoek van Sciensano. Het gezondheidsinstituut roept de Belgische autoriteiten op om onbewerkt voedsel financieel aantrekkelijker te maken. [naar artikel]
Door het conflict in Soedan zitten mensen vast in hun appartementen en huizen, vaak zonder elektriciteit en zonder de mogelijkheid om aan voedsel, water of medicijnen te geraken. Dat zegt Volker Türk, de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties. Ook ziekenhuizen zitten zonder voorraden. [naar artikel]
Volgens een groot Frans onderzoek loopt een toename van 10% in industriële voeding in onze eetgewoonten parallel met een toename van ongeveer 10% van kanker in het algemeen en borstkanker meer specifiek. Daaruit mogen we echter niet afleiden dat industriële voeding kanker veroorzaakt. Dat is iets te kort door de bocht. [naar artikel]
Jaarlijks gooit de gemiddelde Vlaming 34 kilogram voedsel weg, vaak omdat we gewoonweg te veel kopen. HelloFresh en personal trainer Gudrun Hespel lanceren een workout om Vlaming in beweging te krijgen tegen voedselverspilling. Gemiddeld verspilt een Vlaming 34 kg aan eetbaar voedsel per jaar, wat betekent dat alle Vlaamse huishoudens samen maar liefst meer dan […] Het bericht 7 op 10 Vlamingen koopt meer voeding dan nodig verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
De vijfsecondenregel kennen we allemaal: als je eten dat op de grond is gevallen binnen de vijf seconden opraapt, dan is het voedsel nog niet besmet met bacteriën. Gewoon even blazen of erover vegen en het voedsel mag gewoon gegeten worden zonder gevaar voor de gezondheid. Kruipen bacteriën echt pas na vijf seconden op eten? [naar artikel]
Dierlijk voedsel is bij lange na de grootste uitstoter van broeikasgassen. Afhankelijk van wie je het vraagt en hoe je meetelt, is dierlijk voedsel goed voor meer dan de helft van de klimaatimpact van onze wereldwijde voeding. Maar er is vlees en dan is er rundvlees. Rundvlees is met voorsprong de grootste voedingsbron voor klimaatverandering. […] [naar artikel]
De Ocean Viking, een reddingsschip dat migranten oppikt in de Middellandse Zee en al twee weken vastzit tussen Italië en Malta, dreigt zonder voedsel te geraken. Dat heeft de hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen (AZG) gezegd. AZG beheert het schip samen met een andere hulporganisatie SOS Mediterranee. Volgens een tweet van AZG is er enkel nog […] Het bericht Migrantenreddingsschip Ocean Viking bijna zonder voedsel verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Maar liefst een derde van het beschikbare voedsel wereldwijd gaat verloren of wordt weggegooid, genoeg om twee miljard monden te voeden. “Heel wat voedsel wordt weggegooid louter omwille van de kleur of vorm”, staat in een rapport van magazine National Geographic te lezen. “Maar ook het soort voedsel speelt daarbij een grote rol: zo worden aardappelen vaker weggegooid dan melk of kaas.” [naar artikel]
China waarschuwt zijn inwoners om voorzichtig om te gaan met geïmporteerd voedsel nadat het coronavirus teruggevonden is op een lading bevroren kip uit Brazilië. Eerder werden ook al virusdeeltjes gevonden op diepgevroren garnalen uit Ecuador. Hoe erg is dat? En moeten we ons zorgen maken over besmette diepvriesproducten en andere voeding? [naar artikel]
Steeds meer mensen blijken last te hebben van voedselintoleranties. Is er iets grondig mis met onze voeding of zijn we met zijn allen gevoeliger geworden? Of stellen we ons gewoon een beetje aan? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.