De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Omstreden Wit-Russische president Loekasjenko klampt zich vast aan Russische "grote broer"

VRT NWS

14/09/2020 - 17:46

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko is in Sotsji, in Rusland voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Het is de eerste keer dat Loekasjenko naar het buitenland reist, sinds er massaal gedemonstreerd wordt tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen van vorige maand. Rusland is de laatste steun en toeverlaat van Loekasjenko, elke hulp is voor hem broodnodig.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wit-Russische president Loekasjenko reageert op vliegtuigincident: "Alles verliep volgens de regels" (26/05/2021 - VRT NWS)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko verklaarde vandaag voor het Wit-Russische parlement dat de "bommelding" afkomstig was uit Zwitserland. "Wij hebben wettelijk gehandeld". Met de uitspraken probeert hij de internationale kritiek te weerleggen dat het louter zou gaan om de arrestatie van de kritische journalist Roman Protasevitsj.
  [naar artikel]
 2. Ruilt de omstreden Wit-Russische president Loekasjenko de onafhankelijkheid van zijn land voor de steun van Rusland? (03/09/2020 - VRT NWS)
  De Russische premier Misjoestin en een delegatie ministers zijn vandaag in Minsk voor een ontmoeting met president Loekasjenko. Het is het eerste bezoek van de Russische regering aan Wit-Rusland sinds de betwiste presidentsverkiezingen van 9 augustus. President Aleksandr Loekasjenko ligt zwaar onder vuur en lijkt iedere steun van de bevolking kwijt te zijn. Maar Rusland reikt de hand en lijkt nu toch bereid om zich volledig achter de fel omstreden president te scharen. Maar de prijs die Loekasjenko in ruil betaalt, is groot.
  [naar artikel]
 3. Wit-Russische president Loekasjenko meldt ontmanteling van "slapende terreurcellen" gelieerd aan Westen (02/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko heeft vrijdag gezegd dat in Wit-Rusland "slapende terreurcellen" zijn opgerold die volgens hem banden met het Westen hadden. Hij beschuldigde de cellen ervan dat ze een staatsgreep wilden voorbereiden.
  [naar artikel]
 4. Duizenden Wit-Russische vrouwen de straat op tegen Loekasjenko (05/09/2020 - VRT NWS)
  Duizenden vrouwen hebben in Wit-Rusland gedemonstreerd tegen de omstreden president Aleksandr Loekasjenko. Op sociale media is te zien hoe zij met wit-rood-witte vlaggen door de straten van de hoofdstad Minsk trokken en bloemen meedroegen. Ook in andere Wit-Russische steden deden vrouwen mee aan de "vrouwenmars" waartoe de oppositie had opgeroepen.
  [naar artikel]
 5. Wit-Russische oppositie geeft niet op: opnieuw tienduizenden op straat tegen president Loekasjenko (27/09/2020 - VRT NWS)
  Zeven weken na de omstreden herverkiezing van president Aleksandr Loekasjenko komen opnieuw tienduizenden Wit-Russen op straat om zijn vertrek te eisen. De betogers protesteren tegen de onaangekondigde eedaflegging van Loekasjenko eerder deze week. "Sveta" is onze president", zeggen ze, doelend op oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja. De mars is volgens de demonstranten haar "inauguratie door het volk". In verschillende steden treedt de oproerpolitie hard op en worden betogers gearresteerd.
  [naar artikel]
 6. Loekasjenko onverwacht opnieuw eed afgelegd als Wit-Russische president (23/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De omstreden Wit-Russische staatsleider Aleksandr Loekasjenko heeft vandaag onaangekondigd de eed afgelegd voor zijn zesde mandaat als president....
  [naar artikel]
 7. Wit-Russische president Loekasjenko verzekert dat hij "probleem” van protestbeweging “zal oplossen" (21/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft vandaag verzekerd dat hij "het probleem zal oplossen" van de protestbeweging die zijn land...
  [naar artikel]
 8. Omstreden Wit-Russische leider Loekasjenko: "Misschien iets te lang aan de macht gebleven" (08/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko is misschien iets te lang aan de macht gebleven als president, maar is naar eigen zeggen de enige die...
  [naar artikel]
 9. Wit-Russische tv voert gearresteerde Protasevitsj nog eens op: "Loekasjenko handelde als een man, met ballen van staal" (04/06/2021 - VRT NWS)
  Het regime van de Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko blijft de gevangengenomen journalist en activist Roman Protasevitsj opvoeren op de nationale televisie om zijn arrestatie te rechtvaardigen. In een vreemd tv-interview van anderhalf uur bekent hij opnieuw schuld, uit hij zijn respect voor Loekasjenko, een man "met ballen van staal". Zijn familie en mensenrechtenorganisaties reageren opnieuw verontwaardigd. "Dit is duidelijk onder dwang. Dit zou mijn zoon nooit zeggen."
  [naar artikel]
 10. EU lanceert sancties tegen Wit-Russische president Loekasjenko (04/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie gaat sancties opleggen aan de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko, zijn zoon Viktor en dertien anderen na de omstreden verkiezingen in het land. Dat zeggen diplomatieke bronnen in Brussel.
  [naar artikel]
 11. Wit-Russische president Loekasjenko reageert op geruchten over gezondheid: "Jullie zitten nog lang met mij opgescheept" (24/05/2023 - VRT NWS)
  De Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko heeft gereageerd op de geruchten dat het niet goed zou gaan met zijn gezondheid. Naar eigen zeggen had hij gewoon een verkoudheid, maar sleepte die aan omdat hij geen tijd had om ervan te herstellen.
  [naar artikel]
 12. Wit-Russische president Loekasjenko zegt op te stappen zodra nieuwe grondwet van kracht wordt (27/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De omstreden Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko zal naar eigen zeggen geen president meer zijn eens de nieuwe grondwet in Wit-Rusland van kracht wordt. Dat heeft hij volgens het officiële Wit-Russische nieuwsagentschap Belta gezegd tijdens een bezoek aan een ziekenhuis in Minsk.
  [naar artikel]
 13. Loekasjenko "liquideert" tientallen Wit-Russische ngo's en organisaties (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tientallen Wit-Russische ngo’s en verenigingen zijn vrijdag door de regering van Alexander Loekasjenko (66) “geliquideerd”, wat betekent dat zij geen licentie meer hebben om wettelijk te opereren. Het gaat om de zoveelste poging van de president om oppositie tegen zijn beleid uit te schakelen.
  [naar artikel]
 14. Heeft de Wit-Russische president Loekasjenko het Russische invasieplan per ongeluk onthuld? (02/03/2022 - Express)
  De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko heeft in een korte video mogelijk de Russische invasieplannen met de rest van de wereld gedeeld. Op een kaart in het videofragment zien we onder meer hoe Oekraïne in vier delen is opgesplitst. Op zeer professorale toon, met een stok in de hand, spreekt Alexander Loekasjenko in de video zijn […]
  [naar artikel]
 15. Loekasjenko in opmerkelijk interview: ‘Misschien iets te lang aan de macht gebleven’ (08/09/2020 - De Morgen)
  De Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko is misschien iets te lang aan de macht gebleven als president, maar is naar eigen zeggen de enige die het land voorlopig kan beschermen. Dat stelt de omstreden Wit-Russische president in een interview met verschillende Russische staatsmedia.
  [naar artikel]
 16. Wit-Russische oppositiekandidate Tichanovskaja is "veilig" en bevindt zich in Litouwen (11/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Svetlana Tichanovskaja, de oppositiekandidate die de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko uitdaagde bij de presidentsverkiezingen van...
  [naar artikel]
 17. President Loekasjenko brengt bezoek aan Russische troepen in Wit-Rusland (06/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko heeft een bezoek gebracht aan de troepenmacht die bestaat uit Wit-Russische en Russische soldaten op het militair oefenterrein Obuz-Lesnovsky, nabij de zuidwestelijke stad Brest. “De ervaring die is opgedaan bij de samenvoeging van militaire eenheden en formaties is van groot belang voor Wit-Rusland”, verklaarde het Wit-Russische ministerie van Defensie.
  [naar artikel]
 18. "Poging tot bloedbad en revolutie in Wit-Rusland is mislukt", zegt president Loekasjenko die uithaalt naar Rusland (04/08/2020 - VRT NWS)
  Enkele dagen voor de verkiezingen verwijt de Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko zijn buren in Rusland dat die gepoogd hebben om zijn regime te ondermijnen. In Minsk zijn enkele dagen geleden een dertigtal leden van de Russische huurlingengroep Wagner opgepakt. De voorbije weken hebben tienduizenden Wit-Russen betoogd tegen het autoritaire regime van Loekasjenko.
  [naar artikel]
 19. Wit-Russische president Loekasjenko wil dat Wagnersoldaten in zijn land blijven, maar willen ze dat zelf ook? (25/08/2023 - VRT NWS)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko wil dat de Wagnersoldaten die op dit moment in zijn land zijn, daar blijven. "Zolang wij hen nodig hebben, zullen ze bij ons werken en leven", klinkt het. Toch zouden financiële problemen van Wit-Rusland wel eens roet in het eten kunnen gooien.
  [naar artikel]
 20. Loekasjenko verzekert dat hij "probleem zal oplossen" (21/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft vandaag verzekerd dat hij "het probleem zal oplossen" van de protestbeweging die zijn land...
  [naar artikel]
 21. Wit-Russische oppositie krijgt prestigieuze Sacharovprijs Europees Parlement: "Wij staan aan jullie kant" (22/10/2020 - VRT NWS)
  De prestigieuze Sacharovprijs van het Europees Parlement gaat dit jaar naar de oppositie in Wit-Rusland. De prijs is een eerbetoon aan personen die zich inzetten voor de mensenrechten. In Wit-Rusland wordt al tweeënhalve maand geprotesteerd tegen de omstreden herverkiezing van president Loekasjenko. Ook de EU erkent de uitslag niet en veroordeelt het brutale politiegeweld van het regime in Wit-Rusland: "Het is tijd dat Loekasjenko luistert naar de stem van zijn volk", zegt EP-voorzitter Sassoli.
  [naar artikel]
 22. Staatssecretaris Mahdi scherp voor "misdadig spel" van Loekasjenko aan grens Wit-Rusland met Polen (08/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) speelt de Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko een "misdadig spel" aan de grens met Polen. Het regime in Minsk stuurt al langer migranten de grens over om de Europese Unie onder druk te zetten, maar die mensen worden steevast teruggestuurd, waardoor velen vast zijn komen te zitten op de grens. Maandag lijkt de situatie in het grensgebied te escaleren. Mahdi noemt de migranten "pionnen op een schaakbord die nu verhongeren in Wit-Russische bossen".
  [naar artikel]
 23. Loekasjenko zegt dat Wit-Rusland "legaal" heeft gehandeld door vliegtuig met kritische journalist aan boord af te leiden (26/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko vindt dat zijn land correct heeft gehandeld door het vliegtuig met opposant Roman Protasevitsj aan bood af te leiden. "Ik heb legaal gehandeld om de passagiers te beschermen", citeert het staatsnieuwsagentschap Belta de Wit-Russische president woensdag. Er is geen enkele reden om de uitleg van Wit-Rusland over het afgeleide vliegtuig niet te geloven, reageert het Kremlin.
  [naar artikel]
 24. Wit-Russische president Loekasjenko brengt volgende week bezoek aan China (25/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko, een uitgesproken bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin, zal van dinsdag tot donderdag een officieel bezoek brengen aan China. Dat heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag aangekondigd.
  [naar artikel]
 25. Wit-Russische inzending Eurovisiesongfestival geweigerd wegens politieke tekst: "Ik zal je leren in de pas te lopen" (11/03/2021 - VRT NWS)
  De European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het Eurovisiesongfestival, weigert de Wit-Russische inzending voor de liedjeswedstrijd. Het nummer is volgens de organisatie te politiek beladen en dat is in strijd met de regels. In het refrein zingt de band onder andere "Ik zal je leren het aas te pikken, ik zal je leren in de pas te lopen". Volgens critici een nogal onverhulde uithaal naar de oppositiebeweging die al sinds de omstreden verkiezingen van augustus eist dat president Loekasjenko opstapt.
  [naar artikel]
 26. Loekasjenko naar Rusland voor overleg met Poetin (14/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko en zijn Russische collega Vladimir Poetin treffen elkaar maandag in de Russische badplaats Sotsji...
  [naar artikel]
 27. Spanningen Wit-Rusland: Loekasjenko voorziet val Poetin bij vertrek (08/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Als het regime van de Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko valt, gebeurt dat daarna ook met de regering van grote buur en bondgenoot Rusland. Het omstreden staatshoofd, dat al weken tienduizenden Wit-Russen hoort roepen om zijn vertrek, zei dat dinsdag volgens Russische media.
  [naar artikel]
 28. Wat is er aan de hand met Loekasjenko? Steeds meer speculatie over gezondheid van Wit-Russische president (14/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Wat is er aan de hand met de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko? Na zijn verschijning op Overwinningsdag in Moskou gonsde het al van de geruchten dat zijn gezondheidstoestand te wensen overlaat, en nu is hij volgens Wit-Russische media in het ziekenhuis opgenomen.
  [naar artikel]
 29. Keerpunt in Wit-Rusland? President Loekasjenko sluit vervroegde verkiezingen niet langer uit (08/09/2020 - VRT NWS)
  In een interview met de Russische media lijkt de Wit-Russische leider Aleksander Loekasjenko een opening te laten voor de politieke impasse in zijn land. Hij geeft toe dat hij "misschien een beetje te lang aan de macht is geweest" en sluit vervroegde verkiezingen niet meer uit, maar opstappen doet hij nog niet.
  [naar artikel]
 30. Wit-Russische president Loekasjenko verschijnt in het openbaar na geruchten over slechte gezondheid (15/05/2023 - VRT NWS)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko is opnieuw in het openbaar verschenen na speculaties over zijn gezondheid. De Wit-Russische staatszender heeft een foto van de president gepubliceerd tijdens een bezoek aan een militair commandocentrum. Het was zijn eerste publieke optreden na bijna een week.
  [naar artikel]
 31. Proces tegen Wit-Russische oppositieleidster Tichanovskaja start: "Persoonlijke wraak van Loekasjenko" (17/01/2023 - VRT NWS)
  In Wit-Rusland start het proces tegen Svetlana Tichanovskaja, de oppositieleider tegen het regime van president Loekasjenko. Tichanovskaja is zelf niet aanwezig op het proces, ze verblijft al twee jaar in ballingschap in Litouwen. Op het Wereld Economisch Forum in Davos noemt ze het proces dat tegen haar gevoerd wordt "een farce" en "persoonlijke wraak" van Loekasjenko.
  [naar artikel]
 32. Gebruikt Rusland energiemacht om Wit-Rusland tot een fusie te dwingen? (14/02/2020 - VRT NWS)
  De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko heeft zich opnieuw boos gemaakt op Rusland. Volgens hem zet Moskou zijn land via het onderbreken van de leveringen van aardgas en olie onder druk om een fusie aan te gaan. "Ik zal dat nooit toestaan", belooft Loekasjenko.
  [naar artikel]
 33. Loekasjenko: “Opgepakte Russen wilden "bloedbad" aanrichten in Minsk” (04/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Alexandr Loekasjenko heeft dinsdag in een toespraak gezegd dat de Russen die enkele dagen geleden in Minsk werden...
  [naar artikel]
 34. Rusland ondersteunt Loekasjenko met miljoenenkrediet (31/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rusland ondersteunt Loekasjenko met miljoenenkrediet Rusland zal Wit-Rusland de komende weken ondersteunen met een krediet van omgerekend 410 miljoen euro. Bij een ontmoeting tussen de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko en de Russische president Vladimir Poetin is overeengekomen dat het geld tegen eind juni wordt uitbetaald. Dat heeft Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov zaterdag gezegd aan de Russische persagentschappen. Concreet gaat het om […] Lees dit artikel: Rusland ondersteunt Loekasjenko met miljoenenkrediet
  [naar artikel]
 35. Wit-Russische president Loekasjenko wil voorkomen dat migratiecrisis uitdraait op confrontatie (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft gezegd dat hij niet wil dat de migratiecrisis aan de grens met Polen ontaardt in een confrontatie met zijn Europese buren. De EU beschuldigt het Wit-Russische regime ervan mensen met leugens naar de Poolse grens te lokken.
  [naar artikel]
 36. President Loekasjenko geeft toe: dat Wit-Rusland migranten grens hielp oversteken is "absoluut mogelijk" (20/11/2021 - VRT NWS)
  In een interview met de Britse openbare omroep BBC heeft de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko toegegeven dat het "absoluut mogelijk" is dat zijn troepen migranten hielpen om de grens met Polen over te steken. Maar dat de migranten doelbewust naar Wit-Rusland werden gehaald, ontkent hij dan weer.
  [naar artikel]
 37. En toen ging Loekasjenko bedelen bij oom Poetin (15/09/2020 - De Morgen)
  De in het nauw gedreven Wit-Russische president Loekasjenko heeft van de Russische president Poetin zoveel steun gekregen dat hij de massademonstraties in zijn land even kan negeren. Poetin kwam maandag over de brug met geld, stuurde militairen ‘op oefening’ en zei het Westen zich niet met Wit-Rusland te bemoeien.
  [naar artikel]
 38. Wit-Russische president Loekasjenko: “Prigozjin bevindt zich in Rusland” (06/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  Wagner-baas Jevgeni Prigozjin bevindt zich niet in Wit-Rusland. Dat heeft de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko gezegd.
  [naar artikel]
 39. Bosnisch-Servische leider Dodik houdt omstreden parade bij Sarajevo en kent medaille toe aan Russische president Poetin (09/01/2023 - VRT NWS)
  In de buurt van Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina, hebben duizenden Bosnische Serviërs een militaire parade bijgewoond naar aanleiding van hun omstreden "feestdag". Na afloop van de optocht verklaarde Milorad Dodik, president van de Bosnische Serviërs, dat de Servische Republiek "klaar is om zijn vrijheid te verdedigen". Dodik joeg ook de Europese Unie tegen zich in het harnas door een ereteken uit te delen aan de Russische president Vladimir Poetin.
  [naar artikel]
 40. Geen grote aankondigingen in 9 mei-toespraak Poetin: “Russische soldaten vechten in de Donbas voor veiligheid van vaderland” (09/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft in zijn toespraak op de "Dag van de Overwinning" in Moskou geen grote aankondigingen gedaan omtrent het verdere verloop van de Russische inval in Oekraïne. Wel heeft hij de invasie proberen te legitimeren als "onvermijdelijk", door te zeggen dat de NAVO en Oekraïne een "onaanvaardbare bedreiging" vormden aan de Russische grenzen.
  [naar artikel]
 41. Wit-Russische president Loekasjenko: "Wit-Rusland zal niet knielen voor Europa" (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland heeft het Westen de schuld gegeven van de gespannen situatie door de duizenden vluchtelingen en migranten aan de Pools-Wit-Russische grens. "Westerse staten hebben jarenlang geprobeerd om hun levenswijze op te dringen aan mensen in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika", zei Sergej Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken, dinsdag in Moskou. Ook Wit-Rusland houdt het been stijf en gaf aan "niet te zullen knielen voor Europa".
  [naar artikel]
 42. BEKIJK - Vladimir Poetin en Aleksandr Loekasjenko hebben sportief onderonsje op skipiste in Sotsji (22/02/2021 - VRT NWS)
  Ruim zes maanden nadat de protesten in Wit-Rusland zijn uitgebroken, hebben de Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko en de Russische president Vladimir Poetin de nauwe samenwerking tussen beide landen benadrukt. "Er gaat geen dag voorbij dat onze collega's niet met elkaar spreken en problemen oplossen", zei Poetin tijdens een bijeenkomst in de Russische stad Sotsji. Na afloop van het gesprek, dat ongeveer een uur duurde, gingen beide staatshoofden samen op de skilatten staan (zie video bovenaan).
  [naar artikel]
 43. Wit-Russische president Loekasjenko met spoed naar ziekenhuis gevoerd na meeting met Poetin, zegt oppositiefiguur (28/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Na een ontmoeting achter gesloten deuren met de Russische president Vladimir Poetin werd de Wit-Russische president Alexandr Loekasjenko (68) in kritieke toestand naar een ziekenhuis in Moskou vervoerd. Dat laat voormalige presidentskandidaat en huidig oppositiefiguur Valery Tsepkalo weten op Telegram en Twitter.
  [naar artikel]
 44. Loekasjenko ontkent betrokkenheid ontvoeringspoging Tsimanoeskaja en moord op Tsjitsjov (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft maandag alle betrokkenheid bij de ontvoeringspoging van de Wit-Russische atlete Kristsina Tsimanoeskaja en de moord op de Wit-Russische activist Vitali Tsjitsjov ontkend. Loekasjenko dreigde ook met tegenmaatregelen, als de Europese Unie nieuwe sancties tegen zijn regime zou uitvaardigen.
  [naar artikel]
 45. Wit-Russische president Loekasjenko “in kritieke toestand naar ziekenhuis gebracht” na bezoek aan Poetin (28/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko is na zijn ontmoeting met Vladimir Poetin met spoed naar een ziekenhuis in Moskou gebracht. Dat laat een Wit-Russische oppositieleider weten via Telegram.
  [naar artikel]
 46. Wit-Russische president Loekasjenko “in kritieke toestand naar ziekenhuis gebracht” na bezoek aan Poetin (28/05/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko is na zijn ontmoeting met Vladimir Poetin met spoed naar een ziekenhuis in Moskou gebracht. Dat laat een Wit-Russische oppositieleider weten via Telegram.
  [naar artikel]
 47. Groeiende geruchten over slechte gezondheid van Wit-Russische president Loekasjenko (14/05/2023 - VRT NWS)
  Er zijn groeiende geruchten dat de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko (68) in slechte gezondheid zou verkeren. Tijdens Overwinningsdag in Moskou kreeg de wereld een schijnbaar verzwakte president te zien. Volgens enkele oppositiekanalen zou hij gisteren in het ziekenhuis zijn opgenomen. Officiële communicatie door de Wit-Russische overheid blijft uit.
  [naar artikel]
 48. Wit-Russische president Loekasjenko kandidaat voor nog een zesde ambtstermijn van vijf jaar (17/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko gaat zich volgend jaar kandidaat stellen voor nog maar eens een nieuwe ambtstermijn. Dat heeft...
  [naar artikel]
 49. Opgepakte journalist prijst Wit-Russische president Loekasjenko op staatstelevisie (04/06/2021 - De Morgen)
  Raman Pratasevitsj, de Wit-Russische journalist die vorige maand door het regime van zijn land werd opgepakt in een vliegtuig, heeft zich donderdag op de staatstelevisie van zijn land lovend uitgelaten over president Aleksandr Loekasjenko.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy