Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 July 2020
07:07 uur

Tienduizenden auto’s moeten van de weg tijdens Oosterweel-werken

De Redactie

10/01/2017 - 08:03

Zeker 20.000 tot 25.000 voertuigen moeten weg uit de avondspits tijdens de bouw van de Oosterweelverbinding in Antwerpen. Zo niet dreigt er een groot, chronisch verkeersinfarct rond de stad.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE REDACTIE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 30.000 auto's minder of totale chaos (13/04/2019 - De Morgen)
  30.000 auto's moeten er volgens de Vlaamse regering op de Antwerpse ring verdwijnen om de situatie tijdens de werken aan de Oosterweel-verbinding leefbaar te houden. De stad Antwerpen voorziet een reeks maatregelen, maar volgens experts is zowel de inschatting van het aantal auto's als het voorgestelde pakket maatregelen ondermaats. Een verkeersinfarct dreigt.
  [naar artikel]
 2. KAART. Zo ziet het akkoord over Oosterweel eruit (15/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt over Oosterweel. Het ‘radicaal haventracé’ samen met de ‘Oosterweel light’ moet de fileproblemen in en rond Antwerpen oplossen. De werken zullen in het najaar al starten. Bekijk hieronder hoe Oosterweel er zal uitzien.
  [naar artikel]
 3. KAART. Zo ziet het akkoord over Oosterweel eruit (15/03/2017 - De Standaard)
  De Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt over Oosterweel. Het ‘radicaal haventracé’ samen met de ‘Oosterweel light’ moet de fileproblemen in en rond Antwerpen oplossen. De werken zullen in het najaar al starten. Bekijk hieronder hoe Oosterweel er zal uitzien.
  [naar artikel]
 4. KAART. Zo ziet het akkoord over Oosterweel eruit (15/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse regering heeft vanmorgen een akkoord bereikt over Oosterweel. Het ‘radicaal haventracé’ samen met de ‘Oosterweel light’ moet de fileproblemen in en rond Antwerpen oplossen. Met het akkoord zouden de werken snel kunnen starten, al blijven er een aantal zaken onduidelijk. Bekijk hieronder hoe Oosterweel er zal uitzien.
  [naar artikel]
 5. Werken aan Oosterweel starten vandaag: zo overleeft u ‘de werf van de eeuw’ (01/03/2019 - De Morgen)
  De kans dat de werken aan de Oosterweelverbinding u de komende jaren minstens één keer zullen ergeren, is reëel. Dan maar met de trein naar Antwerpen? Of lukt het toch met de auto? Een handleiding.
  [naar artikel]
 6. Mascotte Corneel: slimme zet of gevaar voor het sérieux van Oosterweel? (23/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De werken van Oosterweel hebben voortaan een gezicht en ook een naam en die is Corneel. Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, heeft dinsdag een mascotte voorgesteld die telkens bij een nieuwe fase van de werken zal opduiken. “Een slimme zet”, zegt communicatiespecialist Fons Van Dyck.
  [naar artikel]
 7. Mascotte van Oosterweel wijst de weg door de werken: “Zie je Corneel, dan weet je: hier wordt gewerkt” (23/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Oosterweelwerken schakelen binnenkort een versnelling hoger. De werf in de zijbermen van de E17 verhuist naar het midden en in augustus wordt gestart aan het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Oost. Maar geen zorgen: Corneel, de mascotte van Oosterweel, helpt ons doorheen de werken.
  [naar artikel]
 8. “Meer auto’s op de baan, werken aan Oosterweel: fileleed zal komende jaren niet verminderen” (28/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  VAB verwacht dat er de komende jaren geen verbetering zal komen in het fileleed door bijvoorbeeld de werken aan de Oosterweelverbinding. De...
  [naar artikel]
 9. Zo redden biologen beschermde orchideeën van Oosterweel (23/02/2018 - De Morgen)
  De voorbereidende Oosterweel-werken hebben gevolgen voor de grote keverorchis die op de Antwerpse Linkeroever groeit. De orchidee is beschermd en moet dus uitwijken naar een andere woonplaats.
  [naar artikel]
 10. Na de eerste schop: deze werken komen eraan voor Oosterweel (08/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Donderdagochtend ging de eerste symbolische schop voor Oosterweel in de grond. Het einde van de werken van de Oosterweelverbinding is voorzien voor 2025. De komende jaren gaan er dus heel wat werven van start. We geven een kort overzicht van wat er allemaal zit aan te komen.
  [naar artikel]
 11. 476 beschermde orchideeën moeten wijken voor Oosterweel (23/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Beschermde bloemen zijn het, de 476 grote keverorchissen die de Middenvijver op Linkeroever al tientallen jaren sierden. Maar omdat ze gelegen zijn in de Oosterweel-werfzone, moeten ze verhuizen. Een delicate pioniersklus die de Universiteit Antwerpen voor haar rekening neemt.
  [naar artikel]
 12. Vanaf mei hinder verwacht aan E17 in Linkeroever door werken in kader van Oosterweel (06/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In de marge van de persconferentie over de voorkeursvariant voor de Oosterweelverbinding op Rechteroever, heeft de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) een nieuwe timing bekendgemaakt voor de werken die intussen al aan de gang zijn op Linkeroever. De werken op de E17 beginnen niet zoals eerder gecommuniceerd tijdens de zomer, maar al in maart. Het verkeer zou wel pas vanaf mei echt hinder ondervinden.
  [naar artikel]
 13. Werken Oosterweel starten op 1 maart (06/02/2019 - De Tijd)
  18:04 De werken aan de Antwerpse Oosterweelverbinding gaan volgende maand van start, een pak later dan gepland.
  [naar artikel]
 14. 'Stop obstructie tegen Oosterweel' (07/04/2019 - De Morgen)
  Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft de oppositie opgeroepen het Oosterweel-project niet meer tegen te werken. Hij benadrukte dat het project goed is voor de economie en dat stilstand een hoge kost heeft.
  [naar artikel]
 15. Deze bedrijven mogen eerste spade voor Oosterweel in de grond steken (24/10/2017 - De Tijd)
  01:02 Het lijkt erop dat de werken voor Oosterweel volgend jaar eindelijk kunnen beginnen. De aannemers die de eerste fase - Linkeroever en Zwijndrecht - mogen uitvoeren, zijn aangewezen.
  [naar artikel]
 16. Werken aan Oosterweel zijn echt begonnen: kaalslag is duidelijk (06/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het is nu echt zover: ze zijn begonnen aan Oosterweel. Net voor de start van het broedseizoen is de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) op Linkeroever begonnen met het rooien van de bossen langs de R1-verbindingsweg tussen de E34 en de E17.
  [naar artikel]
 17. Handelaars zijn de wanhoop nabij: “En de werken aan Oosterweel moeten nog beginnen” (21/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De zaakvoerder van restaurant Gastronoom plaatste een bord voor zijn zaak waarop hij het gemeentebestuur uitnodigt om te komen eten. ‘U mag gerust zaken steunen die last hebben van de wegenwerken’, staar er. “Nu mogen we nog niet klagen, we zullen nog geconfronteerd worden met de werken voor de Oosterweelverbinding”, laat de Zwijndrechtse schepen van Openbare Werken Bruno Byl (CD&V) verstaan. Er wachten de lokale handelaars dus donkere tijden.
  [naar artikel]
 18. Hitte tijdens meloenenpluk wordt rugzaktoerist fataal: “In wat voor omstandigheden heeft hij daar moeten werken?” (04/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De familie van de 27-jarige Olivier Caramin uit Brasschaat zit met veel vragen nadat de jongeman is bezweken tijdens het plukken van watermeloenen in Australië. “Al na één dag werken was hij compleet afgepeigerd”, zegt zijn oom. “In wat voor omstandigheden heeft hij daar moeten werken?”
  [naar artikel]
 19. 'Uitzendkrachten moeten kunnen werken tijdens staking' (28/05/2017 - De Tijd)
  09:20 Open Vld-kamerlid Egbert Lachaert wil de rechten van uitzendkrachten uitbreiden. Interims die dat willen, moeten kunnen werken tijdens stakingsdagen.
  [naar artikel]
 20. LIVE. Historisch akkoord over Oosterweel? Volg hier de persconferentie (15/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vandaag zet de Vlaamse regering haar handtekening onder een overeenkomst over Oosterweel. Er is een akkoord bereikt over het ‘radicaal haventracé’ in combinatie met een ‘Oosterweel light’. Alle Antwerpse stemmen, actiegroepen en politiek, kwamen gisteren al tot een overeenstemming.
  [naar artikel]
 21. Aantal auto’s tijdens bouw Oosterweel moet drastisch dalen (10/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Om de files tijdens de bouw van de Oosterweelverbinding beheersbaar te houden, moet het autoverkeer rond Antwerpen drastisch naar beneden. Dat schrijft De Tijd op basis van een rapport van de Vlaamse regering.
  [naar artikel]
 22. Aantal auto’s tijdens bouw Oosterweel moet drastisch dalen (10/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Om de files tijdens de bouw van de Oosterweelverbinding beheersbaar te houden, moet het autoverkeer rond Antwerpen drastisch naar beneden. Dat schrijft De Tijd op basis van een rapport van de Vlaamse regering.
  [naar artikel]
 23. Weyts: 'Terug naar af als uitspraak Oosterweel bevestigd wordt' (13/04/2019 - De Morgen)
  'Als de Raad van State het advies van de auditeurs over Oosterweel volgt, moeten we van nul herbeginnen.' Dat zei Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) in het Vlaams Parlement. Opvallend: ook de meerder-heid had kritiek op Weyts.
  [naar artikel]
 24. Tienduizenden gepensioneerden moeten plots belastingen betalen (13/12/2017 - De Tijd)
  01:03 In plaats van de fiscale pensioenval op te lossen, heeft de regering een nieuwe val gecreëerd. Tienduizenden gepensioneerden en invaliden die vorig jaar geen belasting betaalden, moeten dat nu wel doe...
  [naar artikel]
 25. Historische exit uit modderpoel Oosterweel? (04/04/2019 - De Morgen)
  In één klap vier jaar winst en een einde aan de oorlog rond Oosterweel. Dat aanbod krijgt de Vlaamse regering vandaag van Ademloos en stRaten-generaal. Daarvoor moet ze wel het Oosterweeltracé laten vallen voor Oosterweel-Noord, een variant waarop meerderheidspartijen Open Vld en CD&V achter de schermen aansturen.
  [naar artikel]
 26. Tienduizenden gepensioneerden moeten plots belastingen betalen (13/12/2017 - Knack)
  In plaats van de fiscale pensioenval op te lossen, heeft de regering een nieuwe val gecreëerd. Tienduizenden gepensioneerden en invaliden die vorig jaar geen belasting betaalden, moeten dat nu wel doen.
  [naar artikel]
 27. Tienduizenden gepensioneerden moeten plots belastingen betalen (13/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In plaats van de fiscale pensioenval op te lossen, heeft de regering een nieuwe val gecreëerd. Tienduizenden gepensioneerden en invaliden die vorig jaar geen belasting betaalden, moeten dat nu wel doen. Dat bericht De Tijd.
  [naar artikel]
 28. Tienduizenden gepensioneerden moeten plots belastingen betalen (13/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  In plaats van de fiscale pensioenval op te lossen, heeft de regering een nieuwe val gecreëerd. Tienduizenden gepensioneerden en invaliden die vorig jaar geen belasting betaalden, moeten dat nu wel doen. Dat bericht De Tijd.
  [naar artikel]
 29. Tienduizenden gepensioneerden moeten plots belastingen betalen (13/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  In plaats van de fiscale pensioenval op te lossen, heeft de regering een nieuwe val gecreëerd. Tienduizenden gepensioneerden en invaliden die vorig jaar geen belasting betaalden, moeten dat nu wel doen. Dat bericht De Tijd.
  [naar artikel]
 30. Slachtoffer van voetbalhooligans getuigt: "Op één seconde was mijn auto vernield" (23/10/2017 - VRT NWS)
  In Brugge zijn gisteravond 120 mensen gearresteerd toen een café-ruzie uit de hand liep na de match Club Brugge-Antwerp. Tijdens de rellen werd de auto van Peter Depover omgekanteld en in brand gestoken. De man is heel boos: "Ik heb lang moeten nadenken over de aanschaf van die auto. Iedereen moet daar toch voor werken. Als je wil vechten, ga dan naar een boksclub." Club Brugge bekijkt of er een initiatief kan komen om de auto te vergoeden.
  [naar artikel]
 31. Redder Oosterweel moet Uplace vlot trekken (12/01/2019 - De Standaard)
  Alexander D’Hooghe, de man die voor de beslissend doorbraak zorgde in het Oosterweel-dossier, mag een nieuwe knoop ontwarren. Hij is door de gemeente Machelen gevraagd een oplossing te vinden voor het grote lege industrieterrein waar Uplace had moeten verreizen, zo meldt De Tijd.
  [naar artikel]
 32. Tienduizenden gepensioneerden moeten plots belastingen betalen (13/12/2017 - De Standaard)
  In plaats van de fiscale pensioenval op te lossen, heeft de regering een nieuwe val gecreëerd. Tienduizenden gepensioneerden en invaliden die vorig jaar geen belasting betaalden, moeten dat nu wel doen. Dat bericht De Tijd woensdag.
  [naar artikel]
 33. Antwerpen slibt dicht bij bouw Oosterweel (10/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse verkeersellende zal tijdens de bouw van de Oosterweelverbinding nog flink verergeren. Ruim 30.000 voertuigen moeten uit de
  [naar artikel]
 34. Tienduizenden gepensioneerden moeten plots belastingen betalen: 'Situatie zo snel mogelijk rechtzetten' (13/12/2017 - Knack)
  In plaats van de fiscale pensioenval op te lossen, heeft de regering een nieuwe val gecreëerd. Tienduizenden gepensioneerden en invaliden die vorig jaar geen belasting betaalden, moeten dat nu wel doen.
  [naar artikel]
 35. DISCUSSIE. Moeten Antwerpse werklozen een job bij Oosterweel krijgen? (17/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Het zou een enorme misser zijn als we Oosterweel niet gebruiken om de bijna 11.000 Antwerpenaren die al lang werkloos zijn, aan een goede job te helpen”, zegt Bjorn Cuyt, directeur van VDAB in de provincie Antwerpen. En dan heeft hij het alleen nog maar over de werklozen in de stad Antwerpen.
  [naar artikel]
 36. 'Laatste struikelblokken voor Oosterweel worden weggewerkt' (24/10/2019 - Knack)
  Overkappingsintendant Alexander D'Hooghe heeft tijdens een vergadering met raadsleden laten verstaan dat de laatste struikelblokken in de Oosterweel-gesprekken tussen overheid en burgerbewegingen momenteel worden weggewerkt, met name rond de zone van het Sportpaleis en Schijnpoort.
  [naar artikel]
 37. Zwijndrecht: ‘Niet van plan om akkoord Oosterweel zomaar te slikken’ (16/03/2017 - De Standaard)
  De actiegroepen beloven hun klacht bij de Raad van State tegen Oosterweel in te trekken, maar daarmee zijn niet alle klagers mee. De gemeente Zwijndrecht en twee van haar inwoners moeten nog overtuigd. Ze vragen ‘bikkelharde garanties’, onder meer over een overkapping van de E17 tussen Zwijndrecht en Burcht.
  [naar artikel]
 38. Bouw Oosterweel doet Antwerpen dichtslibben (10/01/2017 - De Tijd)
  01:00 Tijdens de bouw van de Oosterweelverbinding zal de Antwerpse verkeersellende nog flink verergeren. Ruim 30.000 voertuigen moeten uit de avondspits om de files beheersbaar te houden.
  [naar artikel]
 39. Oosterweel: juridische oorlog barst los (11/04/2019 - De Morgen)
  Anderhalve maand voor de verkiezingen barst de juridische oorlog rond Oosterweel los. Twee Groen-leden uit Zwijndrecht eisen bij de Raad van State de nietigverklaring van de milieustudie rond Oosterweel, met volle steun van hun partijtop. Als ze gelijk krijgen, moet het dossier terug naar af.
  [naar artikel]
 40. OVERZICHT. Werken Oosterweel gaan van start: “Ring op Linkeroever tot 2023 deels werf” (24/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Zonder onverwachte hindernissen starten in het voorjaar van 2018 de werken aan de Oosterweelverbinding op Linkeroever en in Zwijndrecht. Het is een klus die 386 miljoen euro kost en 4,5 jaar zal duren.
  [naar artikel]
 41. 'Oosterweel light' in de maak (07/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een oplossing op komst voor het dossier Oosterweel. De stad, de Vlaamse regering en actiegroepen onderhandelen over een 'lightversie'. Dat
  [naar artikel]
 42. Tienduizenden banen op de tocht bij Mercedes, Audi en BMW door elektrische en zelfrijdende auto’s (30/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Om dringend geld vrij te maken voor de peperdure ontwikkeling van elektrische en zelfrijdende auto’s, gaat de Duitse autodrievuldigheid drastisch besparen. Tienduizenden banen staan op de tocht bij Mercedes, Audi en BMW.
  [naar artikel]
 43. Zwijndrecht en burgers protesteren tegen Oosterweel: “Trekken onze klacht niet in” (16/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Als het aan Zwijndrecht ligt, is de komst van Oosterweel nog altijd onzeker, ondanks het akkoord dat de Vlaamse overheid met de actiegroepen heeft gesloten. De gemeente Zwijndrecht en enkele burgers willen hun procedures tegen Oosterweel nog niet stopzetten.
  [naar artikel]
 44. Wat vindt Zwijndrecht van de 'njet' tegen Oosterweel? (12/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Burgemeester van Zwijndrecht André Van de Vyver (Groen) zei donderdag nee tegen de bouwaanvraag voor Oosterweel. Volgens de politicus "moeten de plannen beter en verwachten wij meer van de Vlaamse regering". Gazet van Antwerpen ging de straat op in deelgemeente Burcht en vroeg de inwoners om hun mening over de beslissing van hun beleidsman.
  [naar artikel]
 45. Gemeente Zwijndrecht keurt aanpassingen af die noodzakelijk zijn voor Oosterweel (04/04/2019 - De Morgen)
  De gemeente Zwijndrecht zegt nee tegen de bouwaanvraag voor Oosterweel. De gemeenteraad keurt de geplande werken op zijn grondgebied af, waardoor de hele bouwaanvraag voor de Antwerpse Linkeroever in gevaar is. 'Dit legt een bom onder het project', zegt burgemeester André Van de Vyver (Groen).
  [naar artikel]
 46. Groen en sp.a willen uitvoering akkoord afdwingen: “Het parlementaire werk rond Oosterweel is stilgevallen” (04/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  We moeten een versnelling hoger schakelen in de uitvoering van het Toekomstverbond rond Oosterweel”, zeggen Groen en sp.a. Daarom dienen beide partijen samen een voorstel tot resolutie in met 25 punten om het historische akkoord voor de Antwerpse mobiliteit en leefbaarheid in daden om te zetten.
  [naar artikel]
 47. Waarom Oosterweel op drijfzand gebouwd is (17/03/2017 - De Tijd)
  16:26 Hoeraberichten alom over het compromis over Oosterweel. Het nieuwe voorstel is gebaseerd op de veronderstelling dat slechts de helft van de verplaatsingen met de wagen zal gebeuren. Hoe realistisch is...
  [naar artikel]
 48. Groen vreest het ergste voor regeerakkoord: “Modal shift Oosterweel zit in de frigo” (26/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Gaat de nieuwe Vlaamse regering de belofte nakomen om in de Antwerpse regio naar een modal shift te gaan van de helft auto’s en vrachtwagens, de helft openbaar vervoer en fiets? Groen vreest van niet. De partij baseert zich op de cijfers uit het milieueffectenrapport in aanloop naar de bouwvergunning voor Oosterweel.
  [naar artikel]
 49. Historisch akkoord over Oosterweel: regering zet vandaag handtekening onder overeenkomst (15/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vandaag zet de Vlaamse regering haar handtekening onder een overeenkomst over Oosterweel. Er is een akkoord bereikt over het ‘radicaal haventracé’ in combinatie met een ‘Oosterweel light’. Alle Antwerpse stemmen, actiegroepen en politiek, kwamen gisteren al tot een overeenstemming.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.