De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Natuurlijk is Koning Auto nog niet dood: voor het eerst in 75 jaar minder auto's in België, maar dat komt puur door de lockdown

Het Laatste Nieuws

15/09/2020 - 09:02

Heeft het coronavirus Koning Auto een kopje kleiner gemaakt? Voor het eerst rijden er alleszins minder auto's rond in ons land, zo blijkt uit...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Voor het eerst in 75 jaar rijden er minder auto’s op Belgische wegen (15/09/2020 - De Morgen)
  Heeft het coronavirus koning auto een kopje kleiner gemaakt? Voor het eerst rijden alleszins minder auto’s rond in ons land, zo blijkt uit cijfers van Statbel. Nog een primeur: er zijn nu meer auto’s die op benzine rijden dan op diesel.
  [naar artikel]
 2. Er staat dan toch een rem op koning auto (15/09/2020 - De Morgen)
  Heeft het coronavirus koning auto een kopje kleiner gemaakt? Voor het eerst rijden alleszins minder auto’s rond in ons land, zo blijkt uit cijfers van Statbel. Nog een primeur: er zijn nu meer auto’s die op benzine rijden dan op diesel.
  [naar artikel]
 3. Britse universiteit: elektrische auto's vervuilen echt minder dan traditionele modellen (05/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Puur elektrische auto's produceren gedurende hun levensduur ongeveer vijftig procent minder CO2 dan auto's met een verbrandingsmotor, zelfs wanneer...
  [naar artikel]
 4. Auto is niet langer koning: kwart minder rijbewijzen uitgereikt aan 18-jarigen, ook 25-plussers tonen minder interesse (11/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vorig jaar zijn er in ons land een achtste minder rijbewijzen B uitgereikt. Bij 18-jarigen loopt dat zelfs op tot een kwart, en in tien jaar tijd gaat het om een daling van bijna 30 procent. Volgens specialisten spelen de strengere rijopleiding en de klimaatbewustheid een rol, maar is er tegenwoordig ook minder nood aan een auto.
  [naar artikel]
 5. Opnieuw veel minder auto’s ingeschreven (03/12/2018 - Metro)
  Er zijn in november 14,7 procent minder auto’s ingeschreven in België dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van sectorfederatie Febiac. Over het hele jaar is er tot nu toe nog steeds een groei van 1,5 procent. Ook in oktober (-15,2 procent) en in september (-33,62 procent) waren er al forse dalingen, maar het is niet zo dat de Belg de auto plots links laat liggen. De dalingen werden voorafgegaan door een erg sterke stijging in augustus. Sinds 1 september moeten alle nieuwe auto’s in Europa immers voldoen aan nieuwe homologatiemethode om de uitstoot te meten. De autodealers hebben net voor de invoegetreding promoties gegeven op modellen die nog volgens de vorige procedure werden gehomologeerd. Febiac telde in november 33.819 inschrijvingen van personenwagens. Volkswagen was de koploper (3.270), gevolgd door BMW (2.889) en Renault (2.688). bron: Belga   Het bericht Opnieuw veel minder auto’s ingeschreven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Opnieuw veel minder auto’s ingeschreven (05/12/2018 - Metro)
  Er zijn in november 14,7 procent minder auto’s ingeschreven in België dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van sectorfederatie Febiac. Over het hele jaar is er tot nu toe nog steeds een groei van 1,5 procent. Ook in oktober (-15,2 procent) en in september (-33,62 procent) waren er al forse dalingen, maar het is niet zo dat de Belg de auto plots links laat liggen. De dalingen werden voorafgegaan door een erg sterke stijging in augustus. Sinds 1 september moeten alle nieuwe auto’s in Europa immers voldoen aan nieuwe homologatiemethode om de uitstoot te meten. De autodealers hebben net voor de invoegetreding promoties gegeven op modellen die nog volgens de vorige procedure werden gehomologeerd. Febiac telde in november 33.819 inschrijvingen van personenwagens. Volkswagen was de koploper (3.270), gevolgd door BMW (2.889) en Renault (2.688). Bron: Belga   Het bericht Opnieuw veel minder auto’s ingeschreven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Wanneer een herstelling eindeloos aansleept: auto van Floris uit Dilbeek staat al jaar in garage na ongeval (06/10/2022 - VRT NWS)
  Een ongeval met de auto is nooit aangenaam, maar als het bij blikschade blijft, is dat dan toch al een opluchting. Je brengt je auto binnen bij de garage en daar herstellen ze je auto wel. Maar wat als die auto maar niet in orde komt? Wat als de auto een jaar na het ongeval nog steeds in de garage staat?" Floris uit Dilbeek wacht intussen al meer dan een jaar op zijn auto.
  [naar artikel]
 8. Audi komt met betalend abonnement voor nieuwe autofuncties (24/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Audi komt met betaalde software-updates die extra functies aan de auto’s van de Duitse fabrikant toevoegen. Zo kunnen klanten achteraf dynamische led-verlichting op hun auto zetten, of een parkeerassistent toevoegen. De benodigde hardware is al aanwezig in de auto, het gaat puur om het activeren van een softwarefunctie.
  [naar artikel]
 9. -0,01 procent: voor het eerst sinds Tweede Wereldoorlog minder auto’s in België (14/09/2020 - Express)
  Uit cijfers van statistiekbureau Statbel blijkt dat het aantal personenwagens in België een lichte daling vertoont, voor het eerst sinds... The post -0,01 procent: voor het eerst sinds Tweede Wereldoorlog minder auto’s in België appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. 10% minder auto's in Gent en meer "schone" auto's dankzij LEZ (22/09/2020 - VRT NWS)
  De lage-emissiezone in Gent heeft haar effect niet gemist: de inwoners van het stadscentrum hebben nu 10 procent minder auto's dan 2 jaar geleden. En de auto's die ze wel nog hebben, zijn minder vervuilend.
  [naar artikel]
 11. Man (63) ligt dood in zijn auto voor voormalig gebouw vredegerecht: natuurlijk overlijden (14/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Voor het vredegerecht in Lokeren is donderdagochtend om 9 uur een man dood aangetroffen in zijn auto. De wagen stond geparkeerd vlak voor de deur van het gerechtsgebouw in de Vredegerechtstraat. De man was opgemerkt door een voorbijganger die de hulpdiensten verwittigde. Die konden alleen nog maar zijn overlijden vaststellen. Later op de dag werd duidelijk dat het ging om een 63-jarige man uit Waasmunster en dat hij een natuurlijke dood was gestorven.
  [naar artikel]
 12. Man (63) ligt dood in zijn auto voor voormalig gebouw vredegerecht: natuurlijk overlijden (14/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Voor het vredegerecht in Lokeren is donderdagochtend om 9 uur een man dood aangetroffen in zijn auto. De wagen stond geparkeerd vlak voor de deur van het gerechtsgebouw in de Vredegerechtstraat. De man was opgemerkt door een voorbijganger die de hulpdiensten verwittigde. Die konden alleen nog maar zijn overlijden vaststellen. Later op de dag werd duidelijk dat het ging om een 63-jarige man uit Waasmunster en dat hij een natuurlijke dood was gestorven.
  [naar artikel]
 13. Nieuw verkochte auto's even schadelijk als vijf jaar geleden (07/01/2020 - De Morgen)
  De CO2-uitstoot van nieuw verkochte auto’s is in 2019 voor het tweede jaar op rij fors gestegen. Nieuwe auto’s stootten dat jaar in België gemiddeld 121,2 gram CO2 per kilometer uit. Daarmee vallen de autobouwers terug op het niveau van 2014.Maar de realiteit is minder rooskleurig, stellen De Tijd en L'Echo.
  [naar artikel]
 14. Android Auto komt eindelijk naar België (04/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Google breidt de beschikbaarheid van Android Auto ‘de komende maanden’ uit naar meer landen, waaronder Nederland en België. Met Android Auto kunnen gebruikers hun telefoon al dan niet draadloos met een daarvoor geschikte auto verbinden, om bijvoorbeeld Google Maps op het infotainmentscherm te zien.
  [naar artikel]
 15. Man op pechstrook wonderbaarlijk niet geraakt door twee auto’s die crashen (08/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De man op de pechstrook in San Francisco moet een goede engelbewaarder hebben. Wanneer een lichtgrijze auto eerst de vangrail raakt en daardoor een andere auto katapulteert, staat er een man in zijn koffer te kijken op de pechstrook. Even lijkt het erop dat de man geplet wordt tussen de geparkeerde wagen en de vliegende auto. Maar hij komt er wonderbaarlijk zonder kleerscheuren van af.
  [naar artikel]
 16. Levenloos lichaam in wagen op pechstrook: natuurlijk overlijden (27/01/2019 - Metro)
  De 76-jarige man die zondagnamiddag dood op de achterbank van een auto werd aangetroffen, is een natuurlijke dood gestorven. Dat werd vernomen bij de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen. Het parket preciseert ook dat de wagen geparkeerd stond voorbij de Antwerpse Ring, op de E19 ter hoogte van de afrit Kleine Bareel. De politie had rond 14 uur een oproep ontvangen over een auto die daar schijnbaar verlaten op de pechstrook stond. Toen een takelwagen ter plaatse kwam, bleek er op de achterbank een lichaam te liggen. Bij de auto was niemand anders aanwezig. Volgens het parket waren er geen verdachte elementen en heeft een MUG-arts het als een natuurlijk overlijden geattesteerd. bron: Belga Het bericht Levenloos lichaam in wagen op pechstrook: natuurlijk overlijden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. “Met bullbar raakt auto maar niet door keuring” (24/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  GenkLeon Buvens trok met zijn 4x4 naar de keuring. Dit jaar verliep het echter minder vlot. “Mijn auto werd afgekeurd omdat ik geen Europees certificaat zou hebben voor de bullbar die al tien jaar op mijn auto gemonteerd staat”, aldus Leon.
  [naar artikel]
 18. Android Auto eindelijk beschikbaar in België (31/03/2021 - Express)
  Google heeft Android Auto sinds dinsdagavond beschikbaar gemaakt in België en Nederland. Auto’s die compatibel zijn met het systeem kunnen nu dus verbonden worden met een smartphone met Android. Wat is Android Auto? Android Auto is een infotainmentsysteem van Google voor in auto’s. Het is vergelijkbaar met CarPlay van concurrent Apple. Google lanceerde Android Auto […] The post Android Auto eindelijk beschikbaar in België appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. ‘Elektrische auto’s verbruiken veel minder grondstoffen dan traditionele auto’s’ (02/03/2021 - Express)
  Elektrische auto’s verbruiken veel minder grondstoffen dan auto’s met een verbrandingsmotor, vooral als hun batterijen op de juiste manier worden gerecycleerd. Dat meldt de Europese Federatie voor Transport en Milieu, een ngo, in een maandag gepubliceerde studie. Een elektrische auto die wordt opgeladen met hernieuwbare energiebronnen zou 58% minder energie verbruiken dan een auto met […] The post ‘Elektrische auto’s verbruiken veel minder grondstoffen dan traditionele auto’s’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Jonge Belg rijdt kwart minder met de auto: dit is waarom ze het doen én hoeveel ze besparen (29/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Koning auto krijgt klappen. Belgen reden in de eerste helft van dit jaar bijna een kwart minder kilometers met de auto dan in precoronajaar 2019. Vooral jongeren tussen 18 en 34 jaar laten de wagen vaker staan. Drie jongeren vertellen waarom ze afhaakten: “Het concept van deelauto’s is geniaal. Vroeger deed ik 250 euro op aan autokosten, nu ben ik voor datzelfde bedrag vijf maanden verder.”
  [naar artikel]
 21. Android Auto komt naar België (04/12/2020 - Express)
  Android Auto, het infotainmentsysteem dat je Android-smartphone verbindt met de display van je wagen, wordt in de komende maanden gelanceerd... The post Android Auto komt naar België appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. “Auto’s moeten nu al achter fietsers blijven op Turnhoutsebaan” (28/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Binnenkort is niet langer de auto, maar wel de fiets koning op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. De drukke verkeersader wordt een fietsstraat. Auto’s zullen fietsers dus niet meer mogen inhalen en er komt een zone 30. Volgens Dirk Lauwers, de mobiliteitsdeskundige van de UAntwerpen, is dat nu al echter het geval.
  [naar artikel]
 23. Brandende auto rijdt door Russische stad (02/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Omstanders wisten niet wat hen overkwam toen in het Russische Jekaterinenburg plots een brandende auto op hen afgereden komt. De auto vatte plots vuur en de bestuurder en passagier konden net op tijd ontsnappen, maar door de helling begon de auto van zelf verder te rijden.
  [naar artikel]
 24. Een elektrische auto? Kom later eens terug (05/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De elektrische auto komt niet van de grond. Dat blijkt uit de cijfers over de inschrijvingen van vorig jaar. Als u vandaag een elektrische auto wil kopen, moet u bovendien veel geduld hebben. Meer dan een half jaar wachten is geen uitzondering. Van sommige met veel poeha aangekondigde modellen zijn er zelfs geen prijzen. “België geniet voor producenten van elektrische auto’s duidelijk geen prioriteit”, vindt Tony Verhelle, expert bij het vakblad Autogids.
  [naar artikel]
 25. We rijden steeds meer met de auto en minder met de fiets (07/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Alle campagnes, oproepen en smeekbedes om de auto wat vaker te laten staan helpen niet. In vergelijking met tien jaar geleden gaan we nog meer met de auto en verplaatsen we ons minder te voet en met de fiets.
  [naar artikel]
 26. Kinrooienaar krijgt everzwijn voor auto (27/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdag rond 1.30 uur heeft een 21-jarige jongeman uit Kinrooi op de Koning Boudewijnlaan een overstekend everzwijn tegen zijn auto gekregen. De man raakte niet gewond. Het everzwijn was wel dood.
  [naar artikel]
 27. Aantal nieuwe diesels in België met kwart gedaald in 2018 (02/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal nieuw ingeschreven auto’s in België is er vorig jaar licht op vooruitgegaan. Er werden precies 549.632 nieuwe auto’s ingeschreven, en dat is 0,6 procent meer dan in 2017. Maar we kopen wel veel minder dieselwagens.
  [naar artikel]
 28. Meer en meer jongeren laten de auto aan de kant staan: hoe komt dat? (28/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Alsmaar minder jongeren verplaatsen zich met de auto. Het aandeel is van 55% in 2019 naar 45% in 2022 gegaan. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van Vias. Maar hoe komt dat? Nemen we dan allemaal minder de wagen? En welke alternatieven gebruiken we?
  [naar artikel]
 29. Curieus: Hyundai stelt “wandelende auto” voor (08/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Autoproducent Hyundai heeft op de technologiebeurs CES in Las Vegas een ‘wandelende’ auto voorgesteld. De auto kan niet alleen rijden, maar in moeilijk bereikbare situaties ook wandelen. Wanneer de auto op de markt komt, is nog niet geweten.
  [naar artikel]
 30. Curieus: Hyundai stelt “wandelende auto” voor (08/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Autoproducent Hyundai heeft op de technologiebeurs CES in Las Vegas een ‘wandelende’ auto voorgesteld. De auto kan niet alleen rijden, maar in moeilijk bereikbare situaties ook wandelen. Wanneer de auto op de markt komt, is nog niet geweten.
  [naar artikel]
 31. Oude auto? Dan komt u 't Stad niet meer in (06/04/2019 - De Morgen)
  Antwerpen neemt drastische maatregelen tegen vervuilende auto's. Vanaf 2016 komen dieselwagens ouder dan 15 jaar niet meer voorbij de ring. Een kwart van de auto's komt er niet meer in of heeft een roetfilter nodig.
  [naar artikel]
 32. Verkoop elektrische auto's stijgt fors in EU, maar amper in België (08/11/2017 - Knack)
  De verkoop van volledig elektrisch aangedreven auto's in de Europese Unie is in het derde kwartaal opnieuw flink gestegen. Dat meldt de Europese sectororganisatie ACEA. De verkoop ging met bijna 61 procent omhoog tot 23.841 auto's op jaarbasis. In België was de groei met 21 procent minder fors, tot 560 wagens.
  [naar artikel]
 33. 7 procent minder auto’s verkocht in Europa vorige maand (18/02/2020 - Express)
  De registratie van nieuwe auto’s in de Europese Unie lag in januari 7,5 procent lager dan in januari vorig jaar. Volgens de Europese sectorfederatie ACEA komt dat door nieuwe belastingen. Er werden bijna 957.000 nieuwe auto’s geregistreerd. Grote veranderingen op vlak van belastingen vanaf 2020 hebben de registraties in sommige EU-lidstaten een boost gegeven in […] The post 7 procent minder auto’s verkocht in Europa vorige maand appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Tesla levert meer auto's af ondanks wereldwijde chiptekorten (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Fabrikant van elektrische auto's Tesla heeft het eerste kwartaal van dit jaar 184.800 auto's afgeleverd. Dat waren er meer dan in het slotkwartaal van 2020, toen 180.570 auto's naar de klanten werden verscheept. De stijging komt op het moment dat tekorten aan chips de productie van auto's wereldwijd in de weg zitten.
  [naar artikel]
 35. Je voorruit insmeren met ajuin of benzine in je dieseltank gieten? Onze auto-expert legt uit wat wel én niet werkt om je auto te beschermen tegen de vrieskou (27/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Heb jij ook veel minder met je auto gereden dan anders dit jaar? Je bent niet de enige: door twee lockdowns stonden veel wagens langer stil. Niet ideaal nu de temperaturen richting het vriespunt zakken. Maar hoe kan je je auto nu het best wapenen tegen stilstand en koude? Er circuleren veel trucjes over, onze autojournalist Joost Bolle scheidt het kaf van het koren. “Smeer alsjeblieft nooit vaseline op de rubbers van je deuren.”
  [naar artikel]
 36. "In 2050 gaat niemand meer dood bij auto-ongeluk" (15/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De auto-industrie belooft dat in 2050 niemand nog overlijdt door een ongeval met een auto. Slimme technieken moeten ervoor zorgen dat de auto’s...
  [naar artikel]
 37. Daarom verbruikt je auto meer op warme dagen (het ligt niét enkel aan de airco) (19/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Verbrandingsmotoren presteren minder wanneer de temperatuur stijgt. Bovendien komen ze - net als elektrische auto’s - minder ver. Maar hoe komt dat precies? De oorzaken zijn verschillend, blijkt uit een analyse van TopGear.
  [naar artikel]
 38. Hoe komt het dat je wagen veel minder lang meegaat dan vroeger? En wat kan je zelf doen om de levensduur ervan te verlengen? Onze auto-expert geeft advies (03/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Auto’s zijn als wasmachines, ze gaan niet zo lang meer mee als dertig jaar geleden. Toch kan je de levensduur van je auto wel degelijk verlengen. “En dat is makkelijker dan je denkt”, weet onze auto-expert Joost Bolle. Hij vertelt wat je allemaal kan doen om langer van je wagen te kunnen genieten.
  [naar artikel]
 39. Bestuurster kan in Lommel niet vertrekken met auto na diefstal van handtas met autosleutel (26/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Aan de nachtwinkel op de Koning Leopoldlaan in Lommel is vrijdagavond rond 23 uur een handtas gestolen uit een auto. In de handtas stak een gsm maar ook de autosleutels van de eigenares. Ze kon dus niet meer weg met haar auto.
  [naar artikel]
 40. En dan komt er plots een olifant op je auto zitten (02/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een video gemaakt in het Thaise Khao Yai National Park gaat wereldwijd viraal. Op de beelden is te zien hoe een olifant doodleuk op een auto van toeristen kruipt. De olifant, Deu, begon zich eerst tegen de auto te wrijven, om daarna op zijn gemakje op de auto te gaan zitten. De geschrokken bestuurder kon pas ontsnappen nadat de kolos weer van de auto kroop.
  [naar artikel]
 41. En dan komt er plots een olifant op je auto zitten (02/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een video gemaakt in het Thaise Khao Yai National Park gaat wereldwijd viraal. Op de beelden is te zien hoe een olifant doodleuk op een auto van toeristen kruipt. De olifant, Deu, begon zich eerst tegen de auto te wrijven, om daarna op zijn gemakje op de auto te gaan zitten. De geschrokken bestuurder kon pas ontsnappen nadat de kolos weer van de auto kroop.
  [naar artikel]
 42. Tien procent minder auto’s verkocht in januari (01/02/2019 - Metro)
  Tijdens de maand januari zijn in België 51.074 nieuwe personenwagens aan de man gebracht, ruim 10 procent minder dan in januari vorig jaar. Toen was het wel de beste maand ooit. Dat laten sectorfederatie Febiac en de federale overheidsdienst Mobiliteit vandaag weten. Uit uitgezuiverde cijfers voor het hele jaar 2018 blijkt voorts dat de autoverkoop niet met 0,6 procent steeg zoals eerder gemeld, maar wel 0,9 procent lager lag dan in 2017. Netto werden vorig jaar 528.174 nieuwe personenwagens ingeschreven. De uitzuivering heeft te maken met auto’s die binnen de dertig dagen na hun eerste inschrijving opnieuw werden geschrapt uit het voertuigpark. Ook voor andere voertuigcategorieën was januari minder goed dan een jaar eerder. Er werden ruim 15 procent minder motorfietsen en motorscooters ingeschreven, en ook de verkoop van lichte vrachtvoertuigen (-0,7 procent) en vrachtwagens van meer dan 16 ton maximaal toegelaten massa (-1,5 procent) lag lager. Alleen de vrachtwagens tot 16 ton gingen erop vooruit (+9,9 procent). bron: Belga   Het bericht Tien procent minder auto’s verkocht in januari verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Zo bizar veel winst maakt Ferrari per verkochte auto (12/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De meeste autofabrikanten hebben vorig jaar meer winst gemaakt, hoewel ze minder auto's verkochten. Ferrari is nog altijd de melkkoe van de auto-industrie, gevolgd door Tesla.
  [naar artikel]
 44. Dit was in 2020 de populairste auto in België (08/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Citroën C3 was vorig jaar de populairste auto in België, gevolgd door respectievelijk de Fiat 500, Volkswagen Golf, Renault Clio en Mercedes A-Klasse. Dat blijkt vrijdag uit een analyse van de Belgische automarkt door sectorfederatie Febiac.
  [naar artikel]
 45. Man vindt land in lockdown na vijfdaagse trektocht: “Nergens mensen of auto’s, heel akelig” (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  James Johnston wist niet wat hij zag toen hij na vijf dagen trekken door een gebergte in Nieuw-Zeeland weer in de bewoonde wereld kwam. “Geen auto’s, geen mensen, helemaal niets: heel akelig”, getuigt hij in The guardian over de lockdown door het coronavirus.
  [naar artikel]
 46. Economische lockdown-schok minder sterk in Nederland dan in België (13/10/2020 - De Morgen)
  Niet dat het een voetbalwedstrijd is, maar als we België met Nederland tijdens het dieptepunt van de lockdown vergelijken, dan kromp de Nederlandse economie minder sterk dan de onze. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlandse Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Minder strenge maatregelen, maar ook de ruimere ervaring met thuiswerken, liet Oranje scoren.
  [naar artikel]
 47. Waarom de economische lockdown-schok minder sterk was in Nederland dan in België (13/10/2020 - De Morgen)
  Niet dat het een voetbalwedstrijd is, maar als we België met Nederland tijdens het dieptepunt van de lockdown vergelijken, dan kromp de Nederlandse economie minder sterk dan de onze. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlandse Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Minder strenge maatregelen, maar ook de ruimere ervaring met thuiswerken, liet Oranje scoren.
  [naar artikel]
 48. Volvo: "Elke auto die we vanaf 2019 produceren zal elektrisch zijn" (05/07/2017 - De Redactie)
  De autofabrikant heeft aangekondigd dat ze de stekker trekken uit de productie van auto's die puur op benzine of diesel rijden. De fabrikant zal naast elektrische auto's ook nog hybride wagens produceren.
  [naar artikel]
 49. Nieuw verkochte auto’s even schadelijk als vijf jaar geleden (07/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  “Wist je dat de CO2-uitstoot van nieuwe voertuigen de laatste jaren sterk is gedaald?” Met die slogan op Instagram lokt de automobielfederatie Febiac Belgen naar het Autosalon, dat vrijdag in Brussel begint. Maar de realiteit is minder rooskleurig, stellen De Tijd en L’Echo. De CO2-uitstoot van nieuw verkochte auto’s is in 2019 voor het tweede jaar op rij fors gestegen. Nieuwe auto’s stootten in België gemiddeld 121,2 gram CO2 per kilometer uit. Daarmee vallen de autobouwers terug op het niveau van 2014.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy