Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
20:02 uur

Het onbekende verhaal achter de stijgende coronacijfers *

Apache

15/09/2020 - 11:19

Het aantal besmettingen met corona ligt momenteel 20% hoger dan tijdens de opflakkering begin augustus. Toch is de sfeer helemaal anders. Of hoe de strijd tegen Covid-19 evolueerde tot een perceptiestrijd. De cijfers van het aantal coronabesmettingen in ons land gaan in stijgende lijn. Het aantal positieve gevallen passeerde afgelopen vrijdag voor het eerst opnieuw


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Analyse van de nieuwste coronacijfers: “Positieve trend met korrel zout nemen” (12/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal nieuwe patiënten in de ziekenhuizen daalt, en er liggen minder mensen op intensieve zorg. Dat blijkt uit de laatste coronacijfers. Al waarschuwt viroloog Steven Van Gucht, hoofd van het wetenschappelijk coronacomité, voor voorbarige vreugde.
  [naar artikel]
 2. Coronacijfers stabiliseren verder: 140 bijkomende sterfgevallen, 503 patiënten opgenomen in ziekenhuis (04/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De coronacijfers van zaterdag tonen opnieuw een gevoelige stijging van het aantal doden, besmettingen en ziekenhuisopnames, maar de virologen benadrukken dat de aantallen die ertoe doen stabiliseren. “We moeten blijven volhouden”, klonk het op de dagelijkse persconferentie.
  [naar artikel]
 3. Marc Van Ranst over de nieuwe coronacijfers: ‘Het is niet zo negatief als het lijkt’ (25/03/2020 - De Morgen)
  Twee dagen op rij zagen we een dalende trend in de coronacijfers. Maar vandaag bleek er opnieuw een grote stijging in het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Toch liggen we mooi op koers, meent viroloog Marc Van Ranst.
  [naar artikel]
 4. De zin en onzin van de coronacijfers (19/03/2020 - VRT NWS)
  De kans is groot dat u precies weet hoeveel mensen in België op dit moment bevestigd besmet zijn met het coronavirus. Ook u heeft waarschijnlijk de grafieken gezien waar de snel stijgende lijnen weinig goeds voorspellen voor het verloop van de ziekte in ons land. In deze tijden ontkomt niemand aan alle data en grafieken, zowel in de traditionele als op sociale media. Maar wat heb je nu écht aan die cijfers, en hoe moet je ze interpreteren? VRT NWS probeert zin van onzin te scheiden.
  [naar artikel]
 5. Hillary Clinton duikt op in "Humans of New York" (08/09/2016 - De Redactie)
  Normaal gezien verschijnen er onbekende gezichten voor zijn lens, maar de fotograaf achter de populaire blog heeft nu ook Clinton gefotografeerd. En haar een persoonlijk verhaal ontfutseld.
  [naar artikel]
 6. Weinig doden en toch veel besmettingen, of toch niet? De Duitse coronacijfers uitgelegd (26/03/2020 - VRT NWS)
  Het is dagelijks met grote ogen kijken naar de Duitse coronacijfers, zeker als je die naast ons land of Nederland legt. Terwijl het aantal besmettingen relatief hoger ligt dan bij ons, ligt het aantal doden dan weer opvallend lager. Een aantal verklaringen zijn vrij gemakkelijk, andere liggen dan weer minder voor de hand.
  [naar artikel]
 7. Het onwaarschijnlijke verhaal achter de transfer van Axel Witsel (08/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Achter de transfer van Axel Witsel naar Dortmund schuilt een onwaarschijnlijk verhaal. Was de Rode Duivel in Brussel geen oude bekende tegen het...
  [naar artikel]
 8. Het verhaal achter de platenhoes van Whispering Sons (11/10/2018 - De Morgen)
  In de rubriek Look Hoes Talking gaan we op zoek naar het verhaal achter een Belgische platenhoes. Deze week nemen we het artwork van Image, het langverwachte debuutalbum van Whispering Sons, onder de loep.
  [naar artikel]
 9. Onbekende man bezorgt jogster traumatische ervaring: “Toen ik me omdraaide, liep hij weg met mijn paardenstaart in zijn handen” (12/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een jonge vrouw ging maandagmorgen joggen in Oupeye in de provincie Luik toen ze langs achter werd benaderd door een onbekende man. Met een mes...
  [naar artikel]
 10. Het verhaal achter de platenhoes van de nieuwe The Bony King of Nowhere (27/07/2018 - De Morgen)
  In de rubriek Look Hoes Talking gaan we op zoek naar het verhaal achter een Belgische platenhoes. Deze week nemen we het artwork van Silent Days, de vijfde plaat van The Bony King of Nowhere, onder de loep.
  [naar artikel]
 11. Ian (5) laat speelgoedjes achter op graven overleden kinderen (06/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een mysterie op het kerkhof van Hasselt: een onbekende liet op tientallen kindergraven teddyberen, speelgoedautootjes en poppetjes achter. De gulle...
  [naar artikel]
 12. Wegpiraat met vijf jaar rijverbod doet ultieme poging: “Onbekende date zat aan stuur, hij was mijn type niet” (12/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Opmerkelijk verhaal vrijdag in de politierechtbank van Dendermonde. Een man die was veroordeeld tot vijf jaar rijverbod voor roekeloos rijgedrag op de E40 beweerde dat zijn stuur was overgenomen door een ‘onbekende man’ waarmee hij op date was.
  [naar artikel]
 13. Het verhaal achter het rode sjaaltje rond de pols van Zuhal Demir (24/02/2017 - De Redactie)
  Het was een klein maar opvallend detail tijdens de eedaflegging van Zuhal Demir (N-VA) als nieuwe staatssecretaris. De politica droeg een rode doek rond haar linkerpols. En daar blijkt een bijzonder persoonlijk verhaal achter te zitten.
  [naar artikel]
 14. Straf verhaal van matchfixing in Cyprus: Roemeense voetballer deed zich voor als scheidsrechter om geld te verdienen voor zieke vader (19/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Opvallend verhaal in de Roemeense Gazeta. Matchfixers lieten Alin Stoica, een Roemeense (onbekende) voetballer, oefenmatchen fluiten op Cyprus om...
  [naar artikel]
 15. Verleiden voor gevorderden (15/08/2016 - De Redactie)
  Het leven achter de schermen van zo’n Olympische Spelen is intens, je rent van verhaal naar verhaal en met een beetje geluk heb je er wat foto’s van genomen om de herinneringen op te slaan. En eigenlijk is dat zonde.
  [naar artikel]
 16. Het trieste verhaal achter het 'apenmeisje' in India (09/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het verhaal van het 'apenmeisje' dat deze week in de Indiase jungle werd ontdekt, is in werkelijkheid waarschijnlijk heel wat triester dan de
  [naar artikel]
 17. Veilig gevoel achter sterke man (13/04/2019 - De Morgen)
  Terwijl Europa en de VS met stijgende zorgen kijken naar het repressieve optreden van president Erdogan na de mislukte coup van twee weken geleden, lijkt de bevolking in Turkije massaal achter hem te staan. Wat zien de Turken in hem dat 'wij met onze westerse bril op' niet begrijpen?
  [naar artikel]
 18. Baasje deelt triest verhaal achter deze foto van een halfvolle kom hondenvoer (15/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een gebruiker van Twitter heeft zondag een foto gedeeld van een halfvolle kom hondenvoer. Op zich geen bijzonder beeld, maar het verhaal erachter is dat des te meer. Baasje Easton Dufur deed het trieste verhaal volledig uit de doeken.
  [naar artikel]
 19. Het verhaal achter een van de meest aangrijpende foto's van 5 april 1943 (05/04/2018 - Knack)
  In zijn boek Tranen over Mortsel vertelt historicus Pieter Serrien het verhaal van het Amerikaanse bombardement op Mortsel, waarbij 936 doden vielen. Exclusief voor Knack deelt hij de geschiedenis achter een van de meest aangrijpende foto's van de ravage na het dodelijkste bombardement in België tijdens de Tweede Wereldoorlog.
  [naar artikel]
 20. fris drankje, warm verhaal (03/06/2017 - De Morgen)
  Van een glaasje ijskoude limoncello worden wij gelukkig, zeker nu we het verhaal en de warme tradities achter dit frisse drankje hebben leren kennen. Reis lekker mee!
  [naar artikel]
 21. Het verhaal én de beelden achter verloren weddenschap van Fàbregas: “Ik kocht hem een Range Rover... op een autokerkhof” (15/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Eerder lichtte ex-Chelseakeeper Marcin Bulka al een tipje van de sluier, nu doet Cesc Fàbregas het hele verhaal op Instagram. De Spaanse...
  [naar artikel]
 22. Fiets achter cc Neeroeteren gestolen (10/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een onbekende stal woensdag een fiets die achter het cultureel centrum van Neeroeteren stond. Dat werd om 15.10 uur gemeld.
  [naar artikel]
 23. Mark Coenen vertelt het echte verhaal achter de verkiezingscampagne: "Slechte dag mannen" (15/10/2018 - De Morgen)
  Voor een laatste keer vertelt Mark Coenen het echte verhaal achter de verkiezingscampagne. Alsof u er zelf bij was. En hij ook.
  [naar artikel]
 24. Dit is het verhaal achter ‘The Architect’ van dEUS (19/10/2019 - De Morgen)
  Deze week gaat het dak eraf met ‘The Architect’ van dEUS. Al heb je misschien geen zin meer om te dansen, zodra je het verhaal kent.
  [naar artikel]
 25. Het bizarre verhaal van Threatin, de metalband die de wereld rondtourt maar geen enkele fan telt (15/11/2018 - De Morgen)
  Een onbekende metal-artiest uit California is wereldnieuws geworden, maar niet om de goede reden. Met een vals arsenaal aan fans overtuigde hij clubs om hem te boeken voor een Europese tournee. Een tournee die géén volk trok. Het bizarre verhaal van Threatin, zoals de man zichzelf noemt, houdt het internet in de ban.
  [naar artikel]
 26. Koning prijst de anonimiteit van de onbekende soldaat (11/11/2018 - De Standaard)
  'Het is geruststellend te beseffen dat de grootsheid van de mens ook ligt in het onbekende, in de naamloosheid.' Die boodschap had koning Filip zondagochtend aan het graf van de onbekende soldaat, precies honderd jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog
  [naar artikel]
 27. Koning prijst de anonimiteit van de onbekende soldaat (11/11/2018 - De Standaard)
  'Het is geruststellend te beseffen dat de grootsheid van de mens ook ligt in het onbekende, in de naamloosheid.' Die boodschap had koning Filip zondagochtend aan het graf van de onbekende soldaat, precies honderd jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog
  [naar artikel]
 28. Wall Street in de ban van stijgende rente (04/10/2018 - De Tijd)
  17:34 De stijgende rente zet ook Amerikaanse aandelen op verlies. Enkel de financiële sector profiteert van duurdere schulden.
  [naar artikel]
 29. Heeft populaire reisblogster iedereen voor de gek gehouden met verhaal over copycat? (19/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Lauren Bullen (23) is een populaire reisblogster. Zo populair zelfs dat een onbekende vrouw op Instagram de foto's van Lauren exact heeft nagemaakt. Althans dat beweerde ze toch. Volgens enkele online speurneuzen heeft ze dat verhaal zelf uitgevonden. Zo zou haar zus op de nagemaakte foto's te zien zijn. Anderen geloven dan weer dat het zijzelf is, maar met een bruine pruik aan.
  [naar artikel]
 30. Heeft populaire reisblogster iedereen voor de gek gehouden met verhaal over copycat? (19/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Lauren Bullen (23) is een populaire reisblogster. Zo populair zelfs dat een onbekende vrouw op Instagram de foto's van Lauren exact heeft nagemaakt. Althans dat beweerde ze toch. Volgens enkele online criticasters heeft ze dat verhaal zelf uitgevonden. Zo zou haar zus op de nagemaakte foto's te zien zijn. Anderen geloven dan weer dat het zijzelf is, maar met een bruine pruik aan.
  [naar artikel]
 31. Chat: Hoe beleggen in tijden van stijgende rente? (11/01/2018 - De Tijd)
  15:53 In aanloop naar de Aandelengids, die zaterdag bij uw krant zit, kan u vrijdag om 12 uur chatten over de consequenties van de stijgende rente voor uw beleggingen.
  [naar artikel]
 32. Het verhaal van Laurent: 20 jaar vermist, maar al die tijd begraven (10/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het coldcase-team van de politie Amsterdam verenigt dankzij betere opsporingstechnieken onbekende doden met hun familie. Dat biedt nabestaanden...
  [naar artikel]
 33. Hoe willen de partijen de stijgende energiefactuur aanpakken? Een overzicht (17/05/2019 - VRT NWS)
  De stijgende energiefactuur heeft veel partijen ertoe aangezet dit thema in hun verkiezingsprogramma op te nemen. Voor de SP.A is de verlaging van de BTW op elektriciteit zelfs een breekpunt voor regeringsdeelname. Maar hoe bekijken de partijen het energievraagstuk? Hoe willen ze de stijgende energiefactuur de komende jaren aanpakken? Wij maakten een overzicht. 
  [naar artikel]
 34. Ontsnapt uit een verstikkende gemeenschap: het waargebeurde verhaal achter Netflix-reeks ‘Unorthodox’ (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Joodse Deborah Feldman ontsnapt op 23-jarige leeftijd samen met haar zoontje uit haar strenge geloofsgemeenschap. Haar verhaal is het onderwerp...
  [naar artikel]
 35. Het opmerkelijke verhaal achter deze foto van Hitler en zijn jonge Joodse vriendinnetje (14/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op het eerste gezicht lijkt het beeld van een man die een stralend jong meisje omhelst een tafereeltje van puur zomergeluk. Maar achter die...
  [naar artikel]
 36. Een ‘maangezicht’ door nierproblemen, een autistisch zoontje en 500.000 euro prijzengeld: het verhaal achter de eerste vrouwelijke winnares op het WK darts (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Fallon Sherrock is de naam. Pijltjes gooien haar faam. De 25-jarige Britse won als eerste vrouw ooit een wedstrijd op het WK darts. Het verhaal...
  [naar artikel]
 37. Het ongelofelijke verhaal achter de eerste vrouwelijke winnares op het WK-darts: “Ik schenk al mijn prijzengeld weg aan een stichting voor autisme” (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Fallon Sherrock is de naam. Pijltjes gooien haar faam. De 25-jarige Britse won als eerste vrouw ooit een wedstrijd op het WK darts. Het verhaal...
  [naar artikel]
 38. Een ‘maangezicht’ door orgaanfalen, een autistisch zoontje en 500.000 euro prijzengeld: het verhaal achter de eerste vrouwelijke winnares op het WK darts (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Fallon Sherrock is de naam. Pijltjes gooien haar faam. De 25-jarige Britse won als eerste vrouw ooit een wedstrijd op het WK darts. Het verhaal...
  [naar artikel]
 39. Een ‘maangezicht’ door orgaanfalen, een autistisch zoontje en 500.000 pond prijzengeld: het verhaal achter de eerste vrouwelijke winnares op het WK darts (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Fallon Sherrock is de naam. Pijltjes gooien haar faam. De 25-jarige Britse won als eerste vrouw ooit een wedstrijd op het WK darts. Het verhaal...
  [naar artikel]
 40. Achter handschoen die deze kampioene al 7 jaar draagt, schuilt intriest verhaal (16/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Anita Wlodarczyk pakte gisteren goud in het hamerslingeren met een nieuw wereldrecord (82m29). Reden tot vieren voor de Poolse, maar achter het
  [naar artikel]
 41. Frankrijk gaat naar Songfestival met "Mercy", nummer gebaseerd op verhaal van vluchtelingenbaby (28/01/2018 - VRT NWS)
  Frankrijk trekt naar het Songfestival met "Mercy", een nummer gebaseerd op het verhaal van een gelijknamige vluchtelingenbaby. Het liedje wordt gebracht door het duo Madame Monsieur, waarvan de zangeres geen onbekende is voor de Belgen. Al weten ze dat misschien zelf niet.
  [naar artikel]
 42. Zijn vrouw werd na tien jaar eindelijk zwanger maar kreeg dan kanker: het ongelooflijke verhaal achter ontroerende 'Got Talent'-goochelhit (16/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Marc Spelmann, de goochelaar die wereldwijd monden doet openvallen met zijn act op Britain's Got Talent, vertelt het hartverscheurende verhaal...
  [naar artikel]
 43. Beleggers licht optimistisch na betere coronacijfers (14/02/2020 - De Tijd)
  07:01 Na een aanpassing voor dubbeltelling komt het aantal Chinese doden door het coronavirus lager uit. De beurzen reageren positief.
  [naar artikel]
 44. Zonder hun rugzakje zouden ze voortdurend ziek worden: ouders willen “onbekende” stoornis van tweeling gezicht geven (08/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Dezelfde looks, dezelfde familienaam, maar helaas ook dezelfde immuunstoornis. Maak kennis met Aster en Ramses, de identieke tweeling van jour­naliste Melanie Goethals (29) een haar man Niels Van Couter (33). In een reeks intieme gezinsfoto’s op hun blog vertelt het koppel het verhaal van de “onbekende” aandoening van hun jongens. Om de ziekte een gezicht te geven. “Immuunstoornissen komen veel vaker voor dan gedacht. Maar veel mensen kennen het niet.”
  [naar artikel]
 45. Achter dit lieflijke kersttafereel gaat een hartbrekend verhaal schuil (20/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Baby Maxie kirt van blijdschap terwijl hij met zijn vingertjes probeert om een kerstcadeautje open te maken. Maar achter dit lieflijke tafereel
  [naar artikel]
 46. Het opmerkelijke verhaal achter de vluchtster in de Ronde voor vrouwen: dertien jaar geleden nog een man (01/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Opvallend verhaal in de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen. Daar rijdt trouwens ene Natalie van Gogh mee in het peloton. Niet meteen straf, totdat...
  [naar artikel]
 47. Trailer 'Winchester' bezorgt je kippenvel, maar het echte verhaal achter de film is al even griezelig (25/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Binnenkort verschijnt Winchester, een griezelfilm geïnspireerd op het echte verhaal van de steenrijke Amerikaanse familie Winchester. Maar liefst...
  [naar artikel]
 48. Achter de schermen van de verkiezingscampagne: "Blijven voortwerken" (24/09/2018 - De Morgen)
  Elke maandag vertelt Mark Coenen het echte verhaal achter de verkiezingscampagne. Alsof u er zelf bij was. En hij ook.
  [naar artikel]
 49. Aantal buitenlandse studenten aan universiteiten blijft stijgen (05/04/2019 - De Morgen)
  Het aantal internationale studenten in ons land gaat in stijgende lijn. Aan de KU Leuven, waar het academiejaar plechtig is geopend, gaat het om een toename met ruim elf procent. Eenzelfde verhaal klinkt in Antwerpen en Gent.
  [naar artikel]
 50. Brussels Airlines bibbert om stijgende kerosineprijs (12/10/2018 - De Tijd)
  17:32 Brussels Airlines slaagt er voorlopig in om break-even te draaien. Maar de stijgende kerosineprijzen en de sluimerende integratie in Lufthansa zetten de Belgische luchtvaartmaatschappij sterk onder dr...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.