Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
20:17 uur

Drie leden van Siciliaanse maffia gearresteerd in Maasmechelen, Luik en La Louvière

De Standaard

15/09/2020 - 16:22

De federale gerechtelijke politie van Luik heeft dinsdagochtend gelijktijdig drie huiszoekingen uitgevoerd in Maasmechelen, Luik en La Louvière, waar in elke woning telkens een arrestatie werd verricht.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Voortvluchtig lid Siciliaanse maffia opgepakt in Amsterdam (21/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een voortvluchtige Italiaan is door een speciaal rechercheteam gearresteerd op het Waterlooplein in Amsterdam, in Nederland. De Italiaanse autoriteiten zochten de 33-jarige man in verband met het lidmaatschap van de ‘Ndrangheta (de Siciliaanse maffia) en ook voor de handel in drugs.
  [naar artikel]
 2. Zware slag voor Siciliaanse maffia: 22 arrestaties (19/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse politie heeft de Siciliaanse maffia mogelijk een zware slag toegebracht. Vandaag zijn 22 vermoedelijke leden van de Cosa Nostra...
  [naar artikel]
 3. Siciliaanse politie rekent drie maffiosi van beruchte clan in (18/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse politie heeft verschillende leden van een Siciliaanse maffia-clan kunnen oppakken. Bij een razzia in Palermo werden drie broers van...
  [naar artikel]
 4. Nieuwe leider van Siciliaanse maffia gearresteerd (04/12/2018 - Metro)
  Tijdens een grootscheepse operatie op het eiland Sicilië heeft de Italiaanse politie de nieuwe leider van de Siciliaanse maffia, Settimo Mineo, en talloze andere verdachten gearresteerd. De tachtigjarige juwelier Mineo en minstens 45 andere lieden werden gearresteerd net voor zijn “installatie” op een speciale vergadering van de Cosa Nostra. Mineo, alias “Tonton Settimo”, was in mei aangewezen als de opvolger van Salvatore “Toto” Riina die vorig jaar in de gevangenis is overleden. De arrestanten zijn beschuldigd van onder meer maffiabendevorming, afpersing, wapendracht, gewapende overvallen en brandstichting. De arrestaties zijn het orgelpunt van vier onderscheiden strafrechtelijke onderzoeken. “Een van de zwaarste klappen die de staat de maffia heeft toegediend”, verheugde vicepremier Luigi Di Maio zich. Bron: Belga   Het bericht Nieuwe leider van Siciliaanse maffia gearresteerd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. “Eén van zwaarste klappen ooit” voor Siciliaanse maffia: 80-jarige leider en 45 verdachten opgepakt (04/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een grootscheepse operatie op het eiland Sicilië heeft de Italiaanse politie de nieuwe leider van de Siciliaanse maffia, Settimo Mineo, en...
  [naar artikel]
 6. Nieuwe slag tegen Siciliaanse maffia in Palermo (22/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse politie heeft de Siciliaanse maffia opnieuw een slag toegebracht in Palermo, waar de Cosa Nostra zich probeert te reorganiseren. Dat...
  [naar artikel]
 7. Nieuwe slag voor Siciliaanse maffia in Palermo (22/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse politie heeft de Siciliaanse maffia opnieuw een slag toegebracht in Palermo, waar de Cosa Nostra zich probeert te reorganiseren. Dat...
  [naar artikel]
 8. Settimo Mineo, baas der bazen van Siciliaanse maffia, aangehouden (05/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  romeEen van de zwaarste slagen ooit voor de Siciliaanse maffia. Zo omschrijft de Italiaanse regering de aanhouding van tientallen maffiosi van de Cosa Nostra, onder wie hun pas aangewezen kopstuk Settimo Mineo.
  [naar artikel]
 9. Siciliaanse maffioso met glazen oog had al langer iets met Luik (10/04/2019 - De Morgen)
  De Siciliaanse maffiabaas die woensdag in Luik werd gearresteerd, bracht justitie in 1994 op het spoor naar de moordenaars van PS-politicus André Cools. Ook al legde Gaetano Trainito in zijn leven 14 mensen om, toch ziet maffiakenner Johan Leman hem als iemand die 'geen vlieg meer kwaad zou doen'.
  [naar artikel]
 10. Zware slag voor Siciliaanse maffia: 22 arrestaties (19/04/2018 - Metro)
  De Italiaanse politie heeft de Siciliaanse maffia mogelijk een zware slag toegebracht. Vandaag zijn 22 vermoedelijke leden van de Cosa Nostra opgepakt. De operatie kaderde in de zoektocht naar Matteo Messina Denaro, de meest gezochte maffiabaas van Italië. De personen die opgepakt zijn, worden verdacht van lidmaatschap van de maffia, afpersing, illegaal wapenbezit, fraude en andere misdaden, zeggen politiebronnen. De verdachten maken deel uit van maffiafamilies die leven in Trapani, een provincie in het westen van Sicilië en thuisbasis van Denaro. Die 55-jarige maffiabaas moet nog jaren de cel in voor moord, maar hij leeft al sinds 1993 ondergedoken. Speurders arresteren vrienden en familie van wie men vermoedt dat ze de man helpen onderduiken. Volgens de politie kon dankzij de jongste arrestaties het communicatienetwerk van Denaro worden blootgelegd. Daarbij wordt gebruikgemaakt van zogenaamde “pizzini”, kleine papiertjes die ontsnappen aan afluisterapparatuur. Bron: Belga   Het bericht Zware slag voor Siciliaanse maffia: 22 arrestaties verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Paus haalt uit naar maffia tijdens bezoek aan Sicilië: "Maffialid kan geen christen zijn" (15/09/2018 - VRT NWS)
  Paus Franciscus heeft zich in de Siciliaanse hoofdstad Palermo scherp uitgesproken tegen de maffia. "Je kunt niet in God geloven en deel uitmaken van de maffia", zei de paus. Sicilie staat bekend als de bakermat van de maffia. 
  [naar artikel]
 12. Tientallen leden van Italiaanse maffia gearresteerd (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 13. Siciliaanse politie rekent drie mafiosi van beruchte clan in (18/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Italiaanse politie heeft verschillende leden van een Siciliaanse mafia-clan kunnen oppakken. Bij een razzia in Palermo werden drie broers van de Scotto-familie ingerekend. Een van de drie, Gaetano Scotto, wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op rechter Paolo Borsellino in 1992.
  [naar artikel]
 14. Italiaanse windmolen-magnaat blijkt handlanger van voortvluchtige maffiabaas (13/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De eigenaar van een windmolenpark op Sicilië, beter bekend als “The Lord of the Wind”, is dinsdag tijdens een politieoperatie tegen vermoede handlangers van de voortvluchtige Siciliaanse nummer 1 van de maffia, Matteo Messina Denaro, gearresteerd.
  [naar artikel]
 15. Siciliaanse maffia in de clinch met stadsbestuur Corleone over T-shirt (12/04/2019 - De Morgen)
  BRUSSEL l Familie van de vroegere Siciliaanse maffiabaas Toto Riina is kwaad op het stadsbestuur van Corleone. Niet moord, afpersing of drugssmokkel vormen het discussiepunt, maar wel T-shirts. Het stadsbestuur van het Siciliaanse stadje liet onlangs T-shirts maken met de slogan 'I love Corleone'. De familie beweert nu dat alleen zij het recht hebben om de slogan te gebruiken.
  [naar artikel]
 16. Nieuwe slag tegen Siciliaanse maffia in Palermo (22/01/2019 - Metro)
  De Italiaanse politie heeft de Siciliaanse maffia opnieuw een slag toegebracht in Palermo, waar de Cosa Nostra zich probeert te reorganiseren. Dat deelde Justitie in een communiqué mee. Dankzij de informatie van twee spijtoptanten kon de antimaffiapolitie van Palermo zeven personen arresteren, waarvan vermoed wordt dat er drie op 29 mei vorig jaar de vergadering van de “Cupola”, de commissie van maffiabazen, hadden bijgewoond. Het was de eerste dergelijke vergadering sinds 1993, het jaar van de arrestatie van Toto Riina, waarop nieuwe leiders van La Piovra (Octopus) moesten worden gekozen en de drugshandel en het online gokken moesten worden gereorganiseerd. Tot de arrestanten behoren twee nakomelingen van historische Siciliaanse clanleiders: Leandro Greco -kleinzoon van Michele Greco aka “de paus” van de Cosa Nostra- en Calogero Lo Piccolo -zoon van de levenslang opgesloten maffiabaas Salvatore Lo Piccolo. Beide mannen namen als leiders van verschillende maffiafamilies deel aan de geheime koepelvergadering. De derde arrestant is Giovanni Sirchia, een lid van een maffiafamilie, die verantwoordelijk was voor het bijeenroepen van de geheime ontmoeting. De vier anderen die gearresteerd zijn, worden verdacht van afpersing à la maffia. Op 4 december had de Italiaanse politie al 46 mensen gearresteerd waarvan vermoed werd dat ze tot Cosa Nostra behoorden. Onder hen ook Settimo Mineo, die het nieuwe hoofd van Cosa Nostra in Palermo werd genoemd. Deze tachtigjarige juwelier, hoofd van het district Paglarelli (een buurt van Palermo), werd tijdens de koepelvergadering van 29 mei verkozen om de vorig jaar in de gevangenis gestorven Toto Riina op te volgen. Twee clanbazen, die vorig jaar werden opgepakt, bevestigden als spijtoptant hun rol in de Cosa Nostra en de reconstructie van de Cupola. Ze werkten samen met Justitie en leverden de informatie die leidde tot de arrestaties van dinsdag. Bron: Belga   Het bericht Nieuwe slag tegen Siciliaanse maffia in Palermo verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Piera zag hoe maffia haar man doodschoot, nu is de 'kandidate zonder gezicht' verkozen in Italiaans parlement (05/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De weduwe van een man die werd vermoord door de Siciliaanse maffia is in het Italiaanse parlement verkozen voor de Vijfsterrenbeweging (M5S). Dat...
  [naar artikel]
 18. Tientallen arrestaties en miljoenen aan maffia-geld in beslag genomen in Italië (07/11/2017 - Metro)
  Tientallen mensen zijn gearresteerd en meer dan 55 miljoen euro is in beslag genomen tijdens drie razzia’s van de Italiaanse politie tegen misdaadorganisaties, die gelinkt worden aan de maffia. De politie zette gelijktijdige operaties op tegen de georganiseerde misdaad in Reggio Calabria, Napels en Firenze. In Reggio Calabria – in de teen van de Italiaanse Laars – werden 50 mensen gearresteerd, onder huisarrest geplaatst of verhinderd de stad te verlaten. Ze worden beschuldigd van lidmaatschap van de maffia, van afpersing en oplichting bij overheidsopdrachten. Dat schreef de politie op Twitter. De operatie was gericht tegen de daar opererende N’drangheta-maffia. Tegelijkertijd werden in Napels en Firenze 19 vermoede leden van de Camorra, de Napolitaanse maffia, opgepakt. Onder han ook de capo van de Mallardo-clan, aldus het Italiaanse persagentschap Ansa. Tot de in beslag genomen goederen van vermoede maffioso van samen meer dan 55 miljoen euro behoren bouwterreinen, firma’s, auto’s en bankrekeningen. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 19. Siciliaanse hoofdstad Palermo viert kerst met anti-maffia-kerststal (16/12/2018 - VRT NWS)
  "Je kunt niet in God geloven en tegelijk een mafioso zijn", zei paus Franciscus drie maanden geleden tijdens een bezoek aan Palermo, de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sicilië. De gelovigen van de Sant-Ignazio all'Olivella-kerk vonden inspiratie in die woorden. Ze huldigden dit weekend een kerststal in die gewijd is aan de strijd tegen de maffia.
  [naar artikel]
 20. In Maasmechelen gearresteerd Satudarah-lid weer op vrije voeten (31/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Drie leden van de motorclub Satudarah, waaronder 1 lid dat in Maasmechelen werd opgepakt, zijn weer op vrije voeten. De mannen werden opgepakt op verdenking van afpersing van een man en vrouw uit Sittard. Dat heeft het Nederlandse Openbare Ministerie bevestigd.
  [naar artikel]
 21. Zoon van 'baas der maffiabazen' praat op tv (07/04/2019 - De Morgen)
  Is de Italiaanse staatszender Rai 'de huiskamer van de maffia' geworden? Die beschuldiging klinkt in Italië na de omstreden tv-uitzending waarin de jongste zoon van Toto Riina, de beruchte 'baas der bazen' van de Siciliaanse maffia, uitgebreid zijn verhaal mocht doen.
  [naar artikel]
 22. Op spookjacht naar de laatste echte Siciliaanse maffiabaas (20/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vijfentwintig jaar geleden, op 23 mei 1992, blies de maffia op Sicilië onderzoeksrechter Giovanni Falcone op. Na die schokkende aanslag begon de Italiaanse staat een groot offensief tegen Cosa Nostra. Alle grote maffiabazen werden gearresteerd, op één na: Matteo Messina Denaro is nog altijd voortvluchtig.
  [naar artikel]
 23. “Peetmoeder” onder 25 gearresteerde maffiosi op Sicilië (05/12/2017 - Metro)
  De Italiaanse politie heeft op Sicilië 25 maffiaverdachten gearresteerd, onder wie een vrouw die de leiding over een misdaadfamilie in Palermo van haar echtgenoot had geërfd. De man zelf zit een levenslange gevangenisstraf uit wegens moord. De “peetmoeder” in kwestie heet Maria Angela Di Trapani en was, aldus de door het agentschap ANSA geciteerde carabinieri, de “capo” van het Resuttana mandamento, één van de acht maffiawijken in de Siciliaanse hoofdstad. Di Trapani en de 24 anderen werden gearresteerd op beschuldigingen van lidmaatschap van een misdaadorganisatie, afpersing, het bezit van gestolen goederen en hulp bij en medeplichtigheid aan andere misdaden. Di Trapani was eerder al eens, in 2008, opgepakt wegens banden met de maffia. Als tussenpersoon tussen haar man Salvino Madonia en leden van diens maffiaclan zat zij tot 2015 in de gevangenis. “Peetmoeders” zijn zeldzaam, maar geen witte olifanten. Eerder dit jaar werd een zekere Patrizia Messina Denaro tot 14 en een half jaar cel veroordeeld. Zij is de zuster van de voortvluchtige Siciliaanse Cosa Nostra-‘capo’ Matteo en regelde in diens afwezigheid de maffiazaakjes van hun clan. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 24. Getuige tegen Siciliaanse maffia is verkozen in het Italiaanse parlement (05/03/2018 - VRT NWS)
  Piera Aiello heeft in de jaren 90 bewijzen tegen tientallen leden van een andere maffiaclan doorgespeeld aan het gerecht en moest daarna onderduiken. Nu is ze verkozen in het parlement voor de Vijfsterrenbeweging.
  [naar artikel]
 25. Luikenaars beramen ripdeal in Maasmechelen maar slaan op de vlucht met Kalasjnikov op achterbank (20/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Drie mannen uit Luik riskeren celstraffen van drie jaar en geldboetes van 4.000 euro omdat ze een gewapende overval beraamden op een cannabisplantage in Maasmechelen. Het drietal werd gestoord door een toevallige passage van een politiepatrouille. Toen de agenten hen wilden controleren, sloegen de mannen met hun wagen op de vlucht. Uiteindelijk reden ze zichzelf vast toen ze een doodlopend straatje insloegen. Nadat ze de politiecombi tevergeefs van de baan probeerden rijden, konden ze gearresteerd worden.
  [naar artikel]
 26. Twee achttienjarigen gearresteerd voor inbraak in Maasmechelse school (02/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  De lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen (LaMa) heeft twee achttienjarige jongemannen uit Dilsen-Stokkem en Maasmechelen gearresteerd op verdenking van een diefstal met braak in een onderwijsinstelling in Maasmechelen. Dat maakten politie LaMa en het Limburgse parket maandag bekend.
  [naar artikel]
 27. Siciliaanse maffia pompt zwart geld in groene energie (12/04/2019 - De Morgen)
  Nadat de Italiaanse maffia decennialang grof geld verdiende met het dumpen van zwaar chemisch afval, investeert ze steeds meer geld in ‘groene’ energie. Bij een grote politieactie in Sicilië werden meer dan 40 verdachte bedrijfjes opgerold.
  [naar artikel]
 28. Italiaanse politie neemt miljoenen in beslag van Siciliaanse kunsthandelaar (15/11/2017 - VRT NWS)
  De Italiaanse politie heeft voor verschillende miljoenen euro's goederen in beslag genomen van een Italiaanse kunsthandelaar die ervan beschuldigd wordt dat hij duizenden gestolen kunstvoorwerpen heeft gesmokkeld, in samenwerking met het vermoedelijke hoofd van de Siciliaanse maffia.
  [naar artikel]
 29. Twee achttienjarigen in de cel voor inbraak in onderwijsinstelling in Maasmechelen (01/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen (LaMa) heeft twee achttienjarige jongemannen uit Dilsen-Stokkem en Maasmechelen gearresteerd op verdenking van een diefstal met braak in een onderwijsinstelling in Maasmechelen.
  [naar artikel]
 30. Weduwe van man die vermoord werd door maffia verkozen in Italiaans parlement (05/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De weduwe van een man die werd vermoord door de Siciliaanse maffia en onder bescherming van de overheid staat sinds ze beslist heeft om te getuigen, is in het Italiaanse parlement verkozen voor de Vijfsterrenbeweging (M5S). Dat blijkt uit de officiële resultaten.
  [naar artikel]
 31. Japan pakt 976 yakuza-gangsters op (02/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse politie heeft sinds maart al 976 leden van de yakuza (Japanse maffia) gearresteerd. Daarmee hopen ze een bendeoorlog te kunnen
  [naar artikel]
 32. Italiaanse politie brengt Cosa Nostra-maffia een klap toe (04/10/2017 - Knack)
  De politie heeft bij een operatie tegen de maffia in Italië en Duitsland in totaal 37 verdachten opgepakt. Bij de operatie tegen de Rinzivillo-clan van de Siciliaanse Cosa Nostra waren er ook arrestaties in Keulen, aldus de Italiaanse politie woensdag.
  [naar artikel]
 33. Verkiezingen18 – La Louvière: PS stopt onderhandelingen met PTB (31/10/2018 - Metro)
  Ook in La Louvière ziet het er niet naar uit dat de PTB (PVDA) deel zal uitmaken van het gemeentebestuur. De PS heeft de onderhandelingen met de extreem-linkse partij stopgezet en kiest voor gesprekken met Ecolo, zo maakte PS-burgemeester Jacques Gobert dinsdagavond bekend. Ook in Luik, Seraing en Molenbeek slaagde men er niet in een akkoord te bereiken met de communisten en worden ze uit het bestuur geweerd. In La Louvière heeft de PS een meerderheid van 24 op 43 zetels. De PTB was na de gemeenteraadsverkiezingen de tweede grootste partij geworden. De socialisten gaan nu proberen om met Ecolo een akkoord te bereiken. bron: Belga Het bericht Verkiezingen18 – La Louvière: PS stopt onderhandelingen met PTB verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Beschuldigingen over Berlusconi's banden met de Siciliaanse maffia nieuw leven ingeblazen (21/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/S4m-DBx7V2qJEAdZ1KokWVxGyCI/diocontent/119300256/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 35. CD&V-kopstuk wil dat parlement zich buigt over maffia in Limburg (26/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De ministers Geens en Jambon, en het parlement moeten zich buigen over de maffia in Limburg. Dat zegt Kamerlid en burgemeester van Maasmechelen, Raf Terwingen. Hij gaat meer uitleg vragen na de uitspraken van procureur Vermeiren.
  [naar artikel]
 36. 'Ndrangheta-clan ontmanteld na grote operatie tegen maffia in Italië en Duitsland (09/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ongeveer tweehonderd leden van een van de meest beruchte maffiabendes in Italië zijn opgepakt tijdens een gezamenlijke anti-maffia-operatie in...
  [naar artikel]
 37. Meer dan 20 arrestaties bij operatie tegen Napolitaanse maffia (05/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Spanje, Italië en Duitsland zijn 24 mensen gearresteerd tijdens een grootschalige operatie tegen de Napolitaanse maffia, de Camorra. Ze worden
  [naar artikel]
 38. Honderden Italiaanse politieagenten in het geweer tegen de maffia (04/07/2017 - De Redactie)
  Het Italiaanse gerecht heeft een aanhoudingsbevel lopen tegen 116 leden van de Calabrese maffia. Meer dan 1.000 carabinieri hebben aan een grootscheepse actie deelgenomen.
  [naar artikel]
 39. Vermoedelijk kopstuk van Calabrese maffia gearresteerd in Duitsland (03/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Duitsland is een vermoedelijk kopstuk van de machtige 'ndrangheta, de maffia in de Italiaanse regio Calabrië, opgepakt en aangehouden.
  [naar artikel]
 40. Minstens 12 lichamen gevonden in massagraf maffia (14/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In een ondergrondse grot van zo'n 40 meter diep in het Siciliaanse dorp Roccamena, vlakbij Corleone, zijn de menselijke resten gevonden van
  [naar artikel]
 41. La Louvière geeft protest op: bekerduel verhuist wel degelijk naar Charleroi (12/09/2017 - Sporza)
  La Louvière kreeg het thuisvoordeel tegen Charleroi bij de loting voor de 1/8e bekerfinales. Maar omdat er onvoldoende lichtsterkte is, draaide de match om. La Louvière legt zich daar nu bij neer.
  [naar artikel]
 42. Meer dan 50 miljoen euro in beslag genomen tijdens grootschalige maffia-arrestaties in Italië (07/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tientallen mensen zijn gearresteerd en meer dan 55 miljoen euro is in beslag genomen tijdens drie razzia’s van de Italiaanse politie tegen misdaadorganisaties, die gelinkt worden aan de maffia. De politie zette gelijktijdige operaties op tegen de georganiseerde misdaad in Reggio Calabria, Napels en Firenze.
  [naar artikel]
 43. ‘Prinsen Saudi-Arabië gearresteerd om coup’ (07/03/2020 - De Morgen)
  In Saudi-Arabië zijn twee leden van de koninklijke familie gearresteerd op verdenking van het beramen van een coup tegen koning Salman en zijn beoogd opvolger, kroonprins Mohammed bin Salman. Dat meldt de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Volgens The New York Times gaat het om drie leden.
  [naar artikel]
 44. Jongeren breken arm van politieagente in La Louvière (29/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een politieagente heeft een gebroken arm opgelopen bij een incident met weerspannige jongeren gisteravond omstreeks 21 uur in La Louvière. Drie
  [naar artikel]
 45. Aantal Belgische maffiosi verdubbelt in drie jaar tijd (28/03/2019 - De Morgen)
  In ons land zijn zeker 2.600 mensen lid van ongeveer 253 criminele bendes. Omdat ze veelvuldig feiten plegen en winst en macht het doel is, worden ze ingedeeld als maffia. Opvallend: één op de drie leden is Belg.
  [naar artikel]
 46. Zes personen opgepakt in onderzoek naar internationaal drugsnetwerk met banden in Maasmechelen (11/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De gerechtelijke brigade van de politie van Luik heeft begin vorige week een reeks huiszoekingen uitgevoerd in Luik en Maasmechelen, in het kader van een onderzoek naar de handel van heroïne en cocaïne vanuit het Nederlandse Rotterdam. Daarbij werden zes personen opgepakt. De politie vond ook een grote hoeveelheid drugs en geld, zo meldt het parket van Luik dinsdag.
  [naar artikel]
 47. Maffia wijkt uit naar Duitsland door crisis op Sicilië (29/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Siciliaanse maffiabendes trekken naar Duitsland nadat ze in financiële problemen raakten in hun thuisland, zo bericht The Guardian. De
  [naar artikel]
 48. Cannabisplantage opgerold en vijf verdachten gearresteerd (02/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politiezones CARMA en Lanaken-Maasmechelen zijn donderdagochtend binnengevallen in drie huizen voor een onderzoek naar drugsteelt. Daarbij werd een cannabisplantage opgerold en vijf verdachten gearresteerd.
  [naar artikel]
 49. Meer dan vijftig arrestatiebevelen in raid tegen de maffia op Sicilië (22/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Naar aanleiding van een grootschalige operatie tegen zestien Siciliaanse maffiaclans, die actief zijn in drugssmokkel en afpersing, zijn zowat 56...
  [naar artikel]
 50. 'Het Beest' is geveld (14/04/2019 - De Morgen)
  In de Italiaanse stad Parma is Salvatore 'Totò' Riina overleden. Decennialang zwaaide Riina (87), de beruchtste aller peetvaders, de plak over Cosa Nostra, de Siciliaanse maffia. Talrijke geheimen neemt hij mee in zijn graf.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.