Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
02:25 uur

De bocht van Boris Johnson: 'Dit verwacht je van de Russen, maar toch niet van de Britten?'

Knack

15/09/2020 - 17:26

Door de nieuwe plannen van Boris Johnson staan de vrede aan de (Noord-)Ierse grens, de Schotse onafhankelijkheid én de eenheid van de Europese Unie op het spel. 'Dit verwacht je van de Russen, maar toch niet van de Britten?'


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De Britten vertrouwen hun politici niet meer... en dat is goed nieuws voor Boris Johnson (28/11/2019 - VRT NWS)
  De Britten trekken op 12 december naar de stembus voor vervroegde parlementsverkiezingen. Harry Paepe, kenner van het Verenigd Koninkrijk, ziet hoe de twee belangrijkste politici, Boris Johnson en Jeremy Corbyn, in de aanloop naar die verkiezingen hun geloofwaardigheid hebben verloren. Toch is dat voor Boris Johnson geen obstakel om de verkiezingen te kunnen winnen.
  [naar artikel]
 2. Ook Britten gaan in lockdown (23/03/2020 - De Tijd)
  22:23 Premier Boris Johnson maakt een aanzienlijke U-bocht en eist dat Britten tot ander thuisblijven om de snelle verspreiding van het coronavirus te counteren.
  [naar artikel]
 3. Boris Johnson waarschuwt Britten in brief voor moeilijke tijden (29/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson waarschuwt alle Britten in een brief voor de moeilijke tijden die het land de komende weken nog zal doormaken, in de strijd tegen het coronavirus. Bij Johnson werd eerder deze week ook corona vastgesteld.
  [naar artikel]
 4. Bijna één op drie Britten wil dat Boris Johnson wet overtreedt boven nieuw Brexit-uitstel (10/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bijna 30 procent van de Britten zou liever hebben dat premier Boris Johnson de wet breekt, dan dat hij de Europese Unie opnieuw om uitstel voor de Brexit gaat vragen. Dat blijkt uit een peiling van YouGov. De helft van de Britse bevolking vindt dat Johnson zich aan de wet moet houden.
  [naar artikel]
 5. 'De buitenlandminister die niet naar het buitenland kon': Britten spotten met Boris Johnson (18/07/2016 - Knack)
  De eerste dagen van Boris Johnson als kersvers minister van Buitenlandse Zaken zijn niet helemaal verlopen zoals gepland.
  [naar artikel]
 6. Vanmiddag krijgen de Britten uitsluitsel: wordt Boris Johnson de nieuwe bewoner van Downing Street 10? (23/07/2019 - De Morgen)
  Dinsdag weten de Britten wie de nieuwe leider van de Conservatieve partij en premier wordt. Weinigen twijfelen er nog aan dat Boris Johnson het haalt van concurrent Jeremy Hunt.
  [naar artikel]
 7. Boris Johnson vraagt optimisme van Britten, maar verklaart Brussel de oorlog (25/07/2019 - Knack)
  Boris Johnson laat er geen twijfel over bestaan dat hij het spel hard wil spelen. In Brussel reageert men vol ongeloof.
  [naar artikel]
 8. ‘Verwachting is nu dat Boris Johnson het wel zal redden, maar het is op het randje geweest’ (09/04/2020 - De Morgen)
  Boris Johnson is momenteel de enige regeringsleider die in het ziekenhuis is beland ten gevolge van een coronabesmetting. Correspondent Patrick van IJzendoorn (48) ziet hoe de Britten meeleven met hun zieke premier. Maar tegelijk neemt de kritiek toe op de lockdown.
  [naar artikel]
 9. Boris Johnson op weg naar Downing Street 10 (23/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag weten de Britten wie de nieuwe leider van de Conservatieve partij en premier wordt. weinigen twijfelen er nog aan dat Boris Johnson het...
  [naar artikel]
 10. Boris Johnson op weg naar Downing Street 10 (21/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dinsdag weten de Britten wie de nieuwe leider van de Conservatieve partij en premier wordt. Niemand twijfelt er nog aan dat Boris Johnson het wint...
  [naar artikel]
 11. Wat als Britse premier Boris Johnson buiten strijd raakt? “Er is geen Plan B” (06/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wat moet er gebeuren als de Britse eerste minister Boris Johnson (55) het land niet langer kan leiden? Het is een vraag die heel wat Britten...
  [naar artikel]
 12. Boris Johnson waarschuwt voor Italiaanse toestanden (22/03/2020 - VRT NWS)
  In de Britse zondagskranten dringt de Britse premier er bij de Britten op aan dat ze het best thuisblijven, willen ze een overrompeling van de gezondheidszorg vermijden. Het lijkt erop dat de Britse regering nu toch een bocht heeft ingezet in haar strategie om de corona-epidemie te bestrijden.
  [naar artikel]
 13. Na de winst van Boris Johnson: kerstshoppen meteen duurder en andere gevolgen (13/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De eclatante verkiezingsoverwinning van Boris Johnson maakt dat de Britten zo goed als zeker op 31 januari volgend jaar uit de Europese Unie...
  [naar artikel]
 14. Boris Johnson past voor tv-debat: “Het zou toch maar een kakofonie worden” (14/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Boris Johnson, de topfavoriet om Theresa May op te volgen als Brits premier en leider van de Conservatieve partij, gaat niet in op de uitnodiging...
  [naar artikel]
 15. Welke premier krijgen de Britten met Boris Johnson? (28/06/2019 - Knack)
  Het uur van Boris Johnson breekt aan. Maar welke premier krijgt het Verenigd Koninkrijk met hem in Downing Street?
  [naar artikel]
 16. Boris Johnson moet dan toch niet voor rechter verschijnen om ‘brexitleugens’ (07/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt dan toch geen rechtszaak tegen de voormalige Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson omdat hij gelogen zou hebben tijdens de...
  [naar artikel]
 17. Britten vrezen dat 'boze’ Boris Johnson luie huiskat Larry de deur uitzet (24/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de nieuwe Britse premier Boris Johnson zijn ambtswoning aan Downing Street 10 in Londen heeft betrokken, maken dierenliefhebbers in het Verenigd...
  [naar artikel]
 18. ?? Voor u uitgelegd: de monsteroverwinning van Boris Johnson (13/12/2019 - De Morgen)
  Boris Johnson behaalde een monsteroverwinning met de Conservatieven. Buitenlandjournalist Maarten Rabaey legt in deze video uit hoe dat komt en voor welke uitdagingen de Britten nu staan. ‘Dit wordt niet heel gemakkelijk.’
  [naar artikel]
 19. Boris Johnson vraagt vervroegde verkiezingen op 15 oktober om Brexit-debacle te vermijden (04/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zoals verwacht wil Boris Johnson vervroegde verkiezingen houden in het Verenigd Koninkrijk op 15 oktober. De Britse premier zit in slechte papieren sinds de stemming van dinsdagavond. Uitstel voor de Brexit dreigt, maar Johnson wil het niet zo ver laten komen.
  [naar artikel]
 20. Boris Johnson heeft hoge koorts en smeekt Britten om thuis te blijven (03/04/2020 - De Morgen)
  Boris Johnson (55) heeft in een filmpje op Twitter gemeld dat hij langer in zelfisolatie zal blijven omdat hij nog steeds lijdt aan Covid-19-symptomen. Johnson ging vorige week in quarantaine in Downing Street nadat hij positief had getest. Maar na een week zelfisolatie heeft hij nog steeds hoge koorts. Hij heeft de Britten gesmeekt om dit weekend thuis te blijven ondanks het mooie weer.
  [naar artikel]
 21. Boris Johnson haalt dan toch slag thuis: Brexitwet goedgekeurd in Brits parlement (20/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson heeft een grote slag thuisgehaald op weg naar de Brexit. Het Britse parlement heeft vrijdag de Withdrawal Agreement Bill (WAB), de wet die het akkoord van Johnson met de Europese Unie in wetgeving moet omzetten, goedgekeurd. Daarmee lijkt niets een Brexit nog tegen te houden en verdwijnen de Britten wellicht op 31 januari uit de EU.
  [naar artikel]
 22. Microbioloog Van Schaik over kwart miljoen potentiële doden in Verenigd Koninkrijk: "Regering maakt bocht, maar te langzaam" (17/03/2020 - VRT NWS)
  Ook in het Verenigd Koninkrijk nemen het aantal besmettingen en dodelijke slachtoffers toe. Premier Boris Johnson heeft de Britten onder meer opgeroepen om zoveel mogelijk van thuis uit te werken. Hoogleraar microbiologie en infectieziekten Willem van Schaik in Birmingham stelt vast dat de Britse regering een bocht maakt na een fout rapport dat zou leiden tot een kwart miljoen doden. Maar de gemaakte bocht gaat te traag, vindt Van Schaik.
  [naar artikel]
 23. LIVE. Britten trekken naar de stembus: krijgt Johnson de kans om zijn brexitdeal erdoor te duwen? (12/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ruim drie jaar na het brexitreferendum trekken de Britten vandaag nog maar eens naar de stembus. Premier Boris Johnson hoopt op een comfortabele...
  [naar artikel]
 24. Boris Johnson: “Bij no deal betalen we slechts klein deeltje van de Brexit-factuur” (25/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Als Groot-Brittannië de Europese Unie eind oktober verlaat zonder akkoord, zullen de Britten maar een deeltje van de echtscheidingsfactuur betalen. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson zondag gezegd in interviews in de marge van de G7-top in het Franse Biarritz. Johnson ziet de kansen op een akkoord stijgen, maar benadrukt dat het Verenigd Koninkrijk zich voorbereidt op een “no deal”.
  [naar artikel]
 25. Krijgt Boris zijn Brexit van de Britten? (12/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst sinds een eeuw gaan de Britten in kerstsfeer naar de stembussen. Geven ze de Conservatieve premier Boris Johnson de meerderheid in het Lagerhuis om uit de EU te trekken? Of slaagt Labourleider Jeremy Corbyn erin dat plan alsnog te verijdelen?
  [naar artikel]
 26. Boris Johnson moet langer in zelfisolatie wegens hoge koorts en smeekt Britten om thuis te blijven (03/04/2020 - De Morgen)
  Boris Johnson (55) heeft in een filmpje op Twitter onthuld dat hij langer in zelfisolatie zal blijven omdat hij nog steeds lijdt aan een symptoom van het nieuwe coronavirus. Johnson ging vorige week donderdag in quarantaine in Downing Street nadat hij positief had getest. Maar na een week zelfisolatie heeft hij nog steeds hoge koorts. Hij heeft de Britten gesmeekt om dit weekend thuis te blijven ondanks het mooie weer.
  [naar artikel]
 27. Boris Johnson, antipoliticus, provocateur bij uitstek, met ambities voor Britse premierschap (09/07/2018 - VRT NWS)
  Al sinds de Britse premier Theresa May in Downing Street 10 zit, aast Boris Johnson op haar plaats. Daar zijn veel Britten al langer van overtuigd. Komt het er binnenkort van, nu May mogelijk aan een vertrouwensstemming wordt onderworpen? Wordt de man met het hooimijt-kapsel, de antipoliticus, de provocateur bij uitstek de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk? Een portret van Boris Johnson.
  [naar artikel]
 28. “Stop de staatsgreep!” Tienduizenden Britten protesteren tegen Boris Johnson (31/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Tienduizenden Britten zijn zaterdag de straat opgekomen uit protest tegen Boris Johnson. Om zijn Brexit tegen eind oktober te forceren besloot de kersverse premier deze week om het parlement vijf weken op te schorten. “Stop de staatsgreep”, luidt het bij de ontevreden massa. “Handpop van Trump.”
  [naar artikel]
 29. “Stop de staatsgreep!” Tienduizenden Britten protesteren tegen Boris Johnson (31/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tienduizenden Britten zijn zaterdag de straat opgekomen uit protest tegen Boris Johnson. Om zijn Brexit tegen eind oktober te forceren besloot de kersverse premier deze week om het parlement vijf weken op te schorten. “Stop de staatsgreep”, luidt het bij de ontevreden massa. “Handpop van Trump.”
  [naar artikel]
 30. Boris Johnson haalt zijn slag thuis: Britten mogen op 12 december opnieuw naar de stembus (29/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De kogel is door de kerk: de Britten mogen op 12 december alweer naar de stembus. Het Britse Lagerhuis heeft dinsdag ingestemd met het voorstel van premier Boris Johnson om vervroegde verkiezingen te organiseren. Het voorstel van Labour om de verkiezingen drie dagen eerder te organiseren, heeft het niet gehaald.
  [naar artikel]
 31. ?? ‘Dit wordt niet gemakkelijk’: na de monsteroverwinning van Boris Johnson komen de uitdagingen (13/12/2019 - De Morgen)
  Boris Johnson behaalde een monsteroverwinning met de Conservatieven. Buitenlandjournalist Maarten Rabaey legt in deze video uit hoe dat komt en voor welke uitdagingen de Britten nu staan. ‘Dit wordt niet heel gemakkelijk.’
  [naar artikel]
 32. Bijna D-day voor Boris Johnson: komt er brexitdeal of blijft Westminster hopeloos verdeeld? (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britten trekken morgen voor de derde keer in vijf jaar tijd naar de stembus. Voor premier Boris Johnson is het erop of eronder: haalt hij zijn...
  [naar artikel]
 33. Vanmiddag krijgen de Britten uitsluitsel: wordt Boris Johnson premier? (23/07/2019 - De Morgen)
  Boris Johnson volgt Theresa May op en wordt de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk en de leider van de Conservatieve Partij. Zijn opponent Jeremy Hunt moest het onderspit delven.
  [naar artikel]
 34. Britten protesteren tegen Johnson (31/08/2019 - De Tijd)
  16:08 Duizenden Britten zijn zaterdag in diverse steden de straat opgegaan om te protesteren tegen premier Boris Johnson en diens controversiële stap om het parlement te laten schorsen vlak voor de brexit
  [naar artikel]
 35. Johnson over brexit: 'Zonder akkoord betalen Britten maar deeltje van scheidingsfactuur' (25/08/2019 - Knack)
  Als Groot-Brittannië de Europese Unie eind oktober verlaat zonder akkoord, zullen de Britten maar een deeltje van de echtscheidingsfactuur betalen. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson zondag gezegd in interviews in de marge van de G7-top in het Franse Biarritz.
  [naar artikel]
 36. Boris Johnson of Jeremy Corbyn: wie zijn de Britse kandidaat-premiers? (09/12/2019 - VRT NWS)
  Wie wordt premier van het Verenigd Koninkrijk? Op donderdag 12 december kiezen de Britten een nieuw parlement, een nieuwe regering en dus ook een nieuwe regeringsleider. De twee grootste kanshebbers zijn de huidige premier Boris Johnson van de Conservatieve partij, en oppositieleider Jeremy Corbyn van Labour. Johnson wil vooral de brexit doorduwen, Corbyn legt meer de nadruk op sociale thema’s als gezondheidszorg, onderwijs en hogere uitkeringen. Maar wie zijn Johnson en Corbyn écht?
  [naar artikel]
 37. Boris Johnson schermt met no deal-brexit (17/12/2019 - De Morgen)
  Boris Johnson wil wettelijk vastleggen dat de Britten de Europese Unie eind volgend jaar, aan het einde van de overgangsperiode, verlaten. Hiermee wil hij de Europese Unie onder druk zetten om zo snel mogelijk een vrijhandelsakkoord te sluiten.
  [naar artikel]
 38. Boris Johnson vraagt toch uitstel aan EU, maar vraagt meteen ook om dat niet toe te staan (20/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het Britse parlement heeft een nieuwe tik uitgedeeld aan Boris Johnson. Het keurde zijn Brexit-deal zaterdag niet goed en verplichtte hem om nieuw uitstel te vragen bij de EU. Hoewel de premier dat eerst weigerde te doen, stuurde hij zaterdagavond alsnog een brief naar Europees president Donald Tusk met zo’n verzoek tot uitstel. Maar tegelijkertijd voegde hij daarbij een brief dat hij het toekennen van dat uitstel “een vergissing zou vinden”. Het is wellicht een maat voor niets, want al in de komende dagen wordt een nieuwe stemming over de Brexit-deal verwacht in het Lagerhuis. “Maar verliest Johnson die ook, dan liggen alle denkbare Brexit-pistes weer open”, zegt professor Hendrik Vos.
  [naar artikel]
 39. Duizenden betogers verwacht voor protest tegen Boris Johnson (31/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Honderdduizenden demonstranten gaan vandaag over heel Groot-Brittannië de straat op tegen de beslissing van Boris Johnson om het parlement op te...
  [naar artikel]
 40. En toen schonk Boris Johnson zijn thee verkeerd in (en werden de Britten woedend) (19/11/2019 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson raakte afgelopen week in opspraak toen hij in een campagnefilmpje melk in zijn theekop over het theezakje heen goot. Het Verenigd Koninkrijk werd te klein.
  [naar artikel]
 41. Kan Boris Johnson zijn zin nog krijgen? (05/09/2019 - De Morgen)
  Het Lagerhuis wint de eerste slagen in de strijd met premier Boris Johnson. Toch is het geenszins zeker dat een no deal-brexit nu echt is voorkomen. Al heeft Johnson minder opties, hij hééft opties.
  [naar artikel]
 42. Boris Johnson moet langer in zelfisolatie wegens hoge koorts: hij smeekt Britten om thuis te blijven (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Boris Johnson (55) heeft in een filmpje op Twitter onthuld dat hij langer in zelfisolatie zal blijven omdat hij nog steeds lijdt aan een symptoom...
  [naar artikel]
 43. Boris Johnson moet langer in zelfisolatie wegens hoge koorts en smeekt Britten om thuis te blijven (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Boris Johnson (55) heeft in een filmpje op Twitter onthuld dat hij langer in zelfisolatie zal blijven omdat hij nog steeds lijdt aan een symptoom...
  [naar artikel]
 44. Boris Johnson is de nieuwe Britse premier: 'Zijn hele leven is een campagne' (23/07/2019 - Knack)
  Boris Johnson is de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Lees in onderstaande voorpublicatie Boris: Bestemming Bereikt van auteur Patrick Bernart wat voor premier Boris Johnson zal worden.
  [naar artikel]
 45. Boris Johnson voelt zich meteen wel erg thuis bij Emmanuel Macron (23/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het was nog maar zijn tweede buitenlandse bezoek als nieuwe Britse premier, maar toch leek Boris Johnson zich gisteren al goed thuis te voelen in...
  [naar artikel]
 46. Topjournalist BBC daagt Boris Johnson uit voor interview: “Het is toch niet te veel gevraagd dat hij mij een half uur trotseert” (05/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  BBC-topinterviewer Andrew Neil wil voor de Britse verkiezingen van volgende week premier Boris Johnson, kandidaat om zichzelf op te volgen,...
  [naar artikel]
 47. “Zonder akkoord betalen Britten maar deeltje van de scheidingsfactuur” (25/08/2019 - Metro)
  Als Groot-Brittannië de Europese Unie eind oktober verlaat zonder akkoord, zullen de Britten maar een deeltje van de echtscheidingsfactuur betalen. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson vandaag gezegd in interviews in de marge van de G7-top in het Franse Biarritz. Johnson ziet de kansen op een akkoord stijgen, maar benadrukt dat het Verenigd Koninkrijk zich voorbereidt op een “no deal”. Het echtscheidingsakkoord dat Johnsons voorganger Theresa May met de EU sloot, voorzag dat de Britten 39 miljard pond zouden betalen, maar volgens Sky News zou Johnson bij een “no deal” slechts 9 miljard euro willen betalen. “Het echtscheidingsakkoord is dood”, zei Johnson en zonder Brexit deal zijn de Britten niet meer verplicht om de hele factuur te betalen. Johnson wil zoals bekend niet weten van de backstop uit het echtscheidingsakkoord – een vangnet om te voorkomen dat er tussen Ierland en Noord-Ierland opnieuw een harde grens komt. De EU wil die backstop niet schrappen en wil het akkoord niet globaal opnieuw onderhandelen. bron: Belga Het bericht “Zonder akkoord betalen Britten maar deeltje van de scheidingsfactuur” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Boris Johnson schenkt melk over zijn theezakje, en dat maakt de Britten boos (19/11/2019 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson raakte afgelopen week in opspraak toen hij in een campagnefilmpje melk in zijn theekop over het theezakje heen goot. Het Verenigd Koninkrijk werd te klein.
  [naar artikel]
 49. Boris Johnson en 24 jaar jongere verloofde verwachten baby (29/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson en zijn partner Carrie Symonds (31) verwachten hun eerste kindje. Het koppel maakte tegelijk bekend dat ze ook verloofd zijn. De baby wordt vroeg in de zomer verwacht. Johnson heeft al vijf kinderen uit eerdere relaties.
  [naar artikel]
 50. Britse kranten koppen: “Boris is de controle kwijt”, “Johnson vernederd” en “Over naar jullie, Britten” (04/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een nieuwe dag, een nieuwe wending in de Brexit. Voor premier Boris Johnson werd dinsdag er één om snel te vergeten. De Britse kranten maken woensdag dan ook duidelijk dat de premier moeilijke dagen te wachten staan. “Vernedering voor Johnson”, titelt The Guardian bijvoorbeeld. Mirror houdt het op “Boris is de controle kwijt.” De teneur in veel kranten is ook dat het nu aan de inwoners van het Verenigd Koninkrijk is om een oplossing te forceren.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.