Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
21:30 uur

Reizigers uit oranje zones mogen zelf kiezen of ze groen of rood worden

De Standaard

15/09/2020 - 21:05

Een nieuw invulformulier moet de onduidelijkheid rond het testen van oranje reizigers wegnemen. Terugkeerders zullen zelf moeten aangeven welke activiteiten ze in een oranje zone hebben uitgevoerd, waarop ze geclassificeerd worden als oranje-groen, of oranje-rood.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oranje licht ook straks na rood? (14/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Als verkeerslichten oranje worden, om aan te geven dat het groen gaat worden, dan verloopt het verkeer een pak vlotter. Onderzoekers van de
  [naar artikel]
 2. Brandfase voor Antwerpse natuurgebieden verlaagd van rood naar oranje (25/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de Antwerpse brandgevoelige natuurgebieden is de acute dreiging voor branden wat gaan liggen. Woensdag werd code rood ingesteld, zondag is code oranje opnieuw van kracht, zo staat op de website van het Agentschap voor Natuur en Bos. De dreiging is nog niet van de baan, maar de toegang tot de gebieden wordt niet meer afgeraden. De meest gevoelige zones zijn naaldbos en heide en niet zozeer loofbos.
  [naar artikel]
 3. Waterverbruik: code groen, geel, oranje of rood. Wat betekenen die codes? (24/07/2018 - VRT NWS)
  Vlaanderen kreunt onder de extreme droogte. Al wekenlang wordt er opgeroepen om spaarzaam om te springen met drinkwater. De toestand ging van code ‘groen’, over ‘geel’ naar ‘oranje’. Maar wat betekenen die codes eigenlijk?
  [naar artikel]
 4. Reizigers kiezen zilver als kleur voor nieuwe Brusselse metrostellen (05/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  De nieuwe metrostellen die in 2019 verwacht worden op het net van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB zullen zilverkleurig zijn. De reizigers mochten zelf kiezen voor zilver of brons en het was uiteindelijk zilver dat nipt het meeste stemmen kreeg.
  [naar artikel]
 5. VIDEO. Vlotter verkeer dankzij start-oranje voor groen (15/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met verkeerslichten die start-oranje aangeven vlak na de kleur rood en vlak voor het licht groen wordt, zou het verkeer op Belgische kruispunten tot zes procent vlotter kunnen doorstromen. Dat is de conclusie van onderzoeker Brent Spelmans in zijn masterthesis in de Mobiliteitswetenschappen aan de UHasselt.
  [naar artikel]
 6. Tegen 2030 kleuren bijna alle milieualarmen in Europa oranje of rood. Dit zijn de meest prangende problemen (04/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Als we er niet snel in slagen om het milieu beter te beschermen, de impact van de klimaatverandering te beperken en het gebruik van grondstoffen drastisch te verduurzamen, dan wordt het leven in ­Europa vanaf 2030 een stuk moeilijker.” Daarvoor waarschuwt het Europees Milieuagentschap (EEA) in een nieuw rapport. In totaal onderzochten ze 35 cruciale indicatoren. Vandaag krijgen er nog veertien een groen licht, veertien oranje en zeven rood. Maar zoals het er nu naar uitziet, blijven er in 2030 maar 2 groene over. Dan zullen 22 indicatoren een oranje code krijgen, en liefst 11 gaan in het rood. Dit zijn de tien opmerkelijkste of meest zorgwekkende problemen.
  [naar artikel]
 7. Hoofddoek drijft wig tussen Rood! en Groen (10/04/2019 - De Morgen)
  Erik De Bruyn, oprichter van Rood!, staat dan toch niet op de Antwerpse lijst van Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Hét struikelblok bleek het hoofddoekenverbod. Groen is al lang fervent tegenstander, Rood! niet.
  [naar artikel]
 8. Waarom zie ik iets ‘blauw’ terwijl jij het ‘groen’ noemt? (22/09/2019 - De Morgen)
  Is die zetel nou rood of oranje? Is die broek groen of geel? Onenigheid over kleur is niet zeldzaam. Maar hoe kan dat nu, dat twee mensen dezelfde tint anders waarnemen en benoemen?
  [naar artikel]
 9. Brussle: oranje vlek in een zee van groen (01/08/2019 - De Tijd)
  11:55 Terwijl de Bel20 dankzij goede kwartaalrapporten van Argenx, Telenet en GBL in een zee van groen baadt, is er via ING een oranje dissonant.
  [naar artikel]
 10. In dit bedrijf mogen werknemers zelf kiezen hoeveel ze verdienen. En dat lijkt te werken (20/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Londense start-up experimenteert met een bijzondere manier van verloning. Bij gokbedrijf Smarkets mag iedereen zelf kiezen hoeveel er op het...
  [naar artikel]
 11. In dit bedrijf mogen werknemers zelf kiezen hoeveel ze verdienen. En dat lijkt te werken (20/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Londense start-up experimenteert met een bijzondere manier van verloning. Bij gokbedrijf Smarkets mag iedereen zelf kiezen hoeveel er op het...
  [naar artikel]
 12. “Vlotter verkeer bij lichten met start-oranje” (15/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met verkeerslichten die start-oranje aangeven vlak na de kleur rood en vlak voor het licht groen wordt, zou het verkeer op Belgische kruispunten tot zes procent vlotter kunnen doorstromen. Dat is de conclusie van onderzoeker Ben Spelmans in zijn masterthesis in de Mobiliteitswetenschappen aan de UHasselt.
  [naar artikel]
 13. POLL. Onderzoek UHasselt: “Oranje verkeerslicht om te vertrekken leidt tot vlotter verkeer” (14/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Als de verkeerslichten tussen rood en groen even op oranje springen, leidt dat tot vlotter verkeer op kruispunten. Dat blijkt uit onderzoek van mobiliteitswetenschapper Brent Spelmans (UHasselt).
  [naar artikel]
 14. Maatregelen tegen wildparkeren deelsteps in Brussel: binnenkort verboden zones waar steps niet achtergelaten mogen worden (11/06/2019 - VRT NWS)
  In Brussel komen er maatregelen tegen het wildparkeren van elektrische deelsteps. Dat schrijft De Morgen en wordt bevestigd aan onze redactie. Er zullen binnenkort verboden zones ingesteld worden, waar de steps niet achtergelaten mogen worden. Als dat toch gebeurt, kunnen de verhuurbedrijven een boete krijgen.
  [naar artikel]
 15. Van Besien kritisch voor beperkte vervolging van snelheids­overtredingen: “Dit zijn fantoom-zones 30” (30/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De overgrote meerderheid van de zones 30 in Antwerpen zijn geen echte zones 30. De parketten vervolgen er immers niet omdat de infrastructuur er niet is afgestemd om de snelheidsverlaging af te dwingen. Dat is de conclusie die Groen-gemeenteraadslid Wouter Van Besien trekt uit het debat op de Antwerpse gemeenteraad. Burgemeester Bart De Wever moest erkennen dat er een inhaalbeweging moet gebeuren om de zones 30 echt als dusdanig in te richten.
  [naar artikel]
 16. Wat wordt het? Paars-groen(-oranje) of een nieuwe verkiezingsdag? (30/11/2019 - De Morgen)
  Als er een paars-groen-(oranje) regering komt, zal ze veeleer uit noodzaak dan uit liefde geboren zijn. Er is namelijk geen alternatief meer.
  [naar artikel]
 17. Trein negeert rood sein: reizigers worden geëvacueerd (25/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een trein op weg van Hasselt naar Antwerpen, via de luchthaven van Zaventem, heeft omstreeks 17 uur bij Weerde (Zemst) een rood sein genegeerd. Dat...
  [naar artikel]
 18. Groen-rood kartel breekt in Genk (28/03/2017 - De Standaard)
  Over het rood-groene kartel in Gent is zwaar gediscussieerd, en het is overeind gebleven. Eén letter en vele kilometers verder gaat het rood-groene kartel in Genk evenwel ter ziele. Groen Genk wil het alleen proberen.
  [naar artikel]
 19. Franse pesticidenvrije zones stoten op verzet van wijnbouwers (12/01/2020 - Express)
  Frankrijk kent sinds begin dit jaar een aantal zones waarin geen pesticiden meer mogen worden gebruikt. De maatregel moet de bevolking beschermen tegen de schadelijke effecten van de producten. Er is echter heel wat weerstand. Volgens een aantal tegenstanders van het gebruik van pesticiden gaat de maatregel niet ver genoeg. De landbouwsector maakt daarentegen gewag […] The post Franse pesticidenvrije zones stoten op verzet van wijnbouwers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Deze Antwerpse straten worden zone 30 (02/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het district Antwerpen krijgt er elf extra zones 30 bij. Het gaat zowel om nieuwe zones als om uitbreidingen van bestaande zones 30, waaronder enkele straten op het Kiel en de Tentoonstellingswijk, rond de Karel Oomsstraat, de Montevideo-wijk op het Eilandje en in verschillende buurten op Linkeroever.
  [naar artikel]
 21. Assistent zet Advocaat op zijn paard met filmpje uit Oranje-kleedkamer, Robben groet als enige het legion (04/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Heel Nederland ergerde groen en geel aan het spel van Oranje vanavond, maar assistent-bondscoach Ruud Gullit had vanavond genoten van Oranje. Hij
  [naar artikel]
 22. Assistent zet Advocaat op zijn paard met filmpje uit Oranje-kleedkamer, Robben groet als enige het Legioen (04/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Heel Nederland ergerde groen en geel aan het spel van Oranje vanavond, maar assistent-bondscoach Ruud Gullit had vanavond genoten van Oranje. Hij
  [naar artikel]
 23. Ambassade helpt gestrande reizigers in Turkije: “We mogen tóch blijven” (25/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na tussenkomst van de Belgische ambassade mogen de Vlaamse reizigers die vastzaten in Turkse hotels hun vakantie voortzetten. Verschillende Belgen...
  [naar artikel]
 24. Trein richting Antwerpen negeert rood sein: reizigers worden geëvacueerd (25/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een trein op weg van Hasselt naar Antwerpen, via de luchthaven van Zaventem, heeft omstreeks 17 uur bij Weerde (Zemst) een rood sein genegeerd. Dat meldt NMBS-woordvoerder Bart Crols.
  [naar artikel]
 25. “Reizigers kunnen bij Ryanair-staking kiezen tussen terugbetaling of andere vlucht” (05/07/2018 - Metro)
  Als reizigers hun vlucht geannuleerd zien door een staking, dan kunnen ze kiezen tussen een terugbetaling of een alternatieve vlucht. Dat brengt minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) nog eens in herinnering, nu de stewardessen en stewards van budgetvlieger Ryanair in onder meer België een staking aankondigen op 25 en 26 juli. “Een staking is geen vorm van overmacht. Reizigers mogen dus kiezen tussen een terugbetaling of een alternatieve vlucht als blijkt dat hun geboekte vlucht omwille van de staking niet plaatsvindt”, aldus Peeters. Hij zegt dat hij ook Ryanair aan de procedure zal herinneren “en mijn diensten zullen dit in de komende weken van zeer nabij opvolgen”. Concreet moet de luchtvaartmaatschappij de reizigers op de hoogte brengen dat hun vlucht geannuleerd is. De reizigers mogen dan zelf kiezen tussen een terugbetaling en een alternatieve vlucht. Wordt de passagier minder dan twee weken voor de geplande vlucht verwittigd, dan heeft hij recht op een extra compensatie. De hoogte van de compensatie is afhankelijk van de vluchtafstand. Ook consumentenorganisatie Test-Aankoop zegt het dossier op te volgen. Ze wijst erop dat passagiers ook een bijkomende schadevergoeding kunnen eisen als ze extra schade hebt geleden die ze kunnen bewijzen. “Bijvoorbeeld bij het verlies van een eventueel voorschot bij een hotelreservatie of een aansluitende vlucht”, aldus Test-Aankoop. Vakbonden uit vier Europese landen kondigden donderdag in Brussel aan dat het cabinepersoneel – de stewardessen en de stewards – van Ryanair gaan staken. Dat gebeurt in België, Portugal en Spanje op 25 en 26 juli, en in Italië alleen op 25 juli. In die vier landen zijn volgens de bonden ongeveer 200 Ryanair-vliegtuigen gestationeerd, of bijna de helft van de hele vloot. Overigens kan ook de staking van de Ierse Ryanair-piloten op 12 juli hinder veroorzaken voor de Belgische consument. Vanuit de Ierse hoofdstad Dublin vliegt Ryanair immers naar zowel Zaventem als Charleroi. bron: Belga   Het bericht “Reizigers kunnen bij Ryanair-staking kiezen tussen terugbetaling of andere vlucht” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. “Reizigers kunnen bij Ryanair-staking kiezen tussen terugbetaling of andere vlucht” (05/07/2018 - Metro)
  Als reizigers hun vlucht geannuleerd zien door een staking, dan kunnen ze kiezen tussen een terugbetaling of een alternatieve vlucht. Dat brengt minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) nog eens in herinnering, nu de stewardessen en stewards van budgetvlieger Ryanair in onder meer België een staking aankondigen op 25 en 26 juli. “Een staking is geen vorm van overmacht. Reizigers mogen dus kiezen tussen een terugbetaling of een alternatieve vlucht als blijkt dat hun geboekte vlucht omwille van de staking niet plaatsvindt”, aldus Peeters. Hij zegt dat hij ook Ryanair aan de procedure zal herinneren “en mijn diensten zullen dit in de komende weken van zeer nabij opvolgen”. Concreet moet de luchtvaartmaatschappij de reizigers op de hoogte brengen dat hun vlucht geannuleerd is. De reizigers mogen dan zelf kiezen tussen een terugbetaling en een alternatieve vlucht. Wordt de passagier minder dan twee weken voor de geplande vlucht verwittigd, dan heeft hij recht op een extra compensatie. De hoogte van de compensatie is afhankelijk van de vluchtafstand. Ook consumentenorganisatie Test-Aankoop zegt het dossier op te volgen. Ze wijst erop dat passagiers ook een bijkomende schadevergoeding kunnen eisen als ze extra schade hebt geleden die ze kunnen bewijzen. “Bijvoorbeeld bij het verlies van een eventueel voorschot bij een hotelreservatie of een aansluitende vlucht”, aldus Test-Aankoop. Vakbonden uit vier Europese landen kondigden donderdag in Brussel aan dat het cabinepersoneel – de stewardessen en de stewards – van Ryanair gaan staken. Dat gebeurt in België, Portugal en Spanje op 25 en 26 juli, en in Italië alleen op 25 juli. In die vier landen zijn volgens de bonden ongeveer 200 Ryanair-vliegtuigen gestationeerd, of bijna de helft van de hele vloot. Overigens kan ook de staking van de Ierse Ryanair-piloten op 12 juli hinder veroorzaken voor de Belgische consument. Vanuit de Ierse hoofdstad Dublin vliegt Ryanair immers naar zowel Zaventem als Charleroi. Bron: Belga   Het bericht “Reizigers kunnen bij Ryanair-staking kiezen tussen terugbetaling of andere vlucht” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Herfstkleuren: waarom worden bladeren geel, rood, oranje of purper? (20/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Hoe komt het dat bladeren verkleuren in de herfst en waarom worden de bladeren van de ene boom rood en van de andere geel? En waarom is de herfstverkleuring het ene jaar veel spectaculairder dan het andere jaar?
  [naar artikel]
 28. Groot, klein, rood, oranje ... “Kakofonie aan ‘pinkers’ veroorzaakt onduidelijkheid” (28/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuwe ergernis bij automobilisten is de kakofonie aan richtingaanwijzers op voertuigen. Grote, kleine, oranje, rode, statische, dynamische …...
  [naar artikel]
 29. Steden mogen nu ook benzinewagens verbieden (27/07/2018 - De Morgen)
  Om de luchtvervuiling door het verkeer aan te pakken, kunnen Vlaamse steden binnenkort ‘ultralage-emissiezones’ invoeren. Die zones worden dan verboden terrein voor alle benzine- en dieselauto’s. Alleen groene auto’s mogen er in.
  [naar artikel]
 30. Oranje feest in Zolder? (27/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het WK BMX in Zolder bereikt zaterdag zijn climax met de strijd bij de elite. En als we Elke Vanhoof mogen geloven, kon het wel eens een oranje feestje worden. Onze nationale trots bij de elite dames licht voor ons de favorieten door.
  [naar artikel]
 31. Wat als je je bonus zelf kon kiezen? (06/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Als je zelf je bonus kon kiezen op het werk, wat wordt het dan? Cash, extra verlofdagen of een nieuwe laptop? Steeds meer bedrijven kiezen ervoor
  [naar artikel]
 32. Antwerpen gaat zones 30 beter aanduiden met grondstickers (22/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De stad Antwerpen is begonnen met het systematisch plakken van grondstickers in de vele zones 30 op haar grondgebied. De stickers worden om de 250 meter geplakt en zijn een aanvulling op de borden en markeringen die al bij het binnenrijden van de zones 30 zijn aangebracht. “We hopen dat de mensen zich meer aan de snelheidslimiet gaan houden als ze er regelmatig aan herinnerd worden”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).
  [naar artikel]
 33. Waarom we liever oranje eierdooiers kopen en het logo van McDonalds plots groen is (28/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hoe veroverden de rode zolen van schoenenmerk Louboutin de wereld? Waarom is het logo van fastfoodketen McDonald’s van rood naar groen veranderd? En hoe gebruiken voedselproducenten alle tinten van de regenboog om consumenten over de streep te trekken? In haar boek ‘Kleur verkoopt’ overtuigt trend- en colorwatcher Hilde Francq bedrijven en consumenten van het immense belang van kleur.
  [naar artikel]
 34. Politiezones denken na over fusie: “Als aparte zones zijn we soms te klein” (21/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Levert de politie-associatie Tussen Nete en Dijle ook een echte politiezonefusie op? De kans is groot, nu de zones onderzoeken of er een groter geheel gevormd kan worden. De noodzaak wordt naar verluidt vooral gevoeld in de zones Berlaar-Nijlen en Heist, al sluiten ze bij Lier en Bodukap ook niets uit.
  [naar artikel]
 35. Wilrijks kruispunt verwart automobilisten: rood en groen tegelijk (29/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Automobilisten die het kruispunt van de Moerelei met de Boomsesteenweg in Wilrijk wilden kruisen, werden sinds dinsdag geconfronteerd met een wel heel verwarrend verkeerslicht. Zij hadden groen én rood licht tegelijkertijd.
  [naar artikel]
 36. Groen aan ACOD: "Tref reizigers niet met staking" (30/08/2017 - VRT NWS)
  Groen heeft begrip voor de stakingsaanzegging van de socialistische vakbond, maar vraagt om de reizigers de verstoring van het verkeer te besparen. Kamerlid Stefaan Van Hecke stelt een betaalstaking voor als alternatieve actievorm.
  [naar artikel]
 37. Antwerpen gaat zones 30 beter aanduiden met grondstickers (22/08/2019 - VRT NWS)
  De stad Antwerpen is begonnen met het systematisch plakken van grondstickers in de vele zones 30 op haar grondgebied. De stickers worden om de 250 meter geplakt en zijn een aanvulling op de borden en markeringen die al bij het binnenrijden van de zones 30 zijn aangebracht. "We hopen dat de mensen zich meer aan de snelheidslimiet gaan houden als ze er regelmatig aan herinnerd worden", zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).
  [naar artikel]
 38. Brandalarm gaat af tijdens examens AP Hogeschool: “Studenten kiezen zelf of ze test opnieuw doen” (13/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het kon bijna niet op een slechter moment gebeuren: afgelopen vrijdag midden in een examen-namiddag ging het brandalarm af op de campus Spoor Noord van de AP Hogeschool. De tweehonderdtal getroffen studenten mogen nu zelf kiezen of ze hun examen opnieuw doen.
  [naar artikel]
 39. Fietsers mogen in het Brussels Gewest voortaan door rood rijden (17/11/2016 - De Redactie)
  De 19 gemeenten van het Brussels Gewest worden voortaan verplicht om borden te plaatsen die aanduiden dat fietsers op een kruispunt door een rood licht mogen rijden om af te slaan naar rechts of rechtdoor te rijden.
  [naar artikel]
 40. Assistent-bondscoach Gullit zet Advocaat op zijn paard met filmpje uit Oranje-kleedkamer (04/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Heel Nederland ergerde groen en geel aan het spel van Oranje vanavond, maar assistent-bondscoach Ruud Gullit had vanavond genoten van Oranje. Hij
  [naar artikel]
 41. Meer reizigerstreinen door rood gereden in 2016 (23/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vorig jaar zijn op de hoofdsporen van het Belgische spoornet 91 reizigers-, goederen- en werktreinen voorbij een rood sein gereden. Dat is één
  [naar artikel]
 42. Zo gaan de nieuwe Brusselse metrostellen eruit zien (05/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De nieuwe metrostellen die in 2019 verwacht worden op het net van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB zullen zilverkleurig zijn. De reizigers mochten zelf kiezen voor zilver of brons en het was uiteindelijk zilver dat nipt het meeste stemmen kreeg.
  [naar artikel]
 43. Groen vraagt betaalstaking te organiseren (30/08/2017 - Metro)
  Groen heeft begrip voor de stakingsaanzegging van het ACOD, maar roept de socialistische spoorbond op de reizigers niet te treffen en een betaalstaking te organiseren. «De treinreiziger is in de eerste plaats een bondgenoot in het protest tegen de verlammende besparingen. Met een betaalstaking zou de vakbond niet de reiziger treffen en toch een stevig signaal sturen naar de regering», legt Kamerlid Stefaan Van Hecke uit. De socialistische spoorbond ACOD Spoor heeft opgroepen tot een 24 urenstaking op dinsdag 10 oktober. Met de staking wil de spoorbond aansluiten bij de aangekondigde ’reactiedag’ van overheidsvakbond ACOD tegen het gevoerde regeringsbeleid en wil ze ook protesteren tegen de beoogde minimale dienstverlening. “Begrijpelijk” Groen-Kamerlid Stefaan Van Hecke noemt de onvrede bij het NMBS-personeel «begrijpelijk». Volgens hem investeert de regering-Michel ook «meer in symboolmaatregelen als de minimale dienstverlening dan in de spoorinfrastructuur en de kwaliteit». Toch roept de oppositiepartij de vakbond op om de reizigers zelf te sparen. Van Hecke: «Het kan niet dat de reiziger opnieuw de dupe wordt van het sociaal conflict. Zij krijgen het al hard genoeg te verduren. Daarom stellen we voor dat een betaalstaking als alternatieve actievorm wordt gebruikt.» Bij een betaalstaking werkt het personeel wel, maar mogen de reizigers gratis rijden.
  [naar artikel]
 44. Hasselaren mogen zelf naam bedenken voor stadskantoor (26/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Hasselaren mogen zelf de namen kiezen van de twee gebouwen die het nieuwe stadskantoor gaan uitmaken en tegelijk ook suggesties doen voor één overkoepelende naam. Op 27 augustus openen de deuren voor het publiek. Om de namen al wat ingang te laten vinden, wil de stad ze bekendmaken op Openwervendag op zondag 6 mei.
  [naar artikel]
 45. Gemeenten mogen zelf GAS-boetes voor snelheidsovertredingen uitschrijven: weldra een slimme camera op elke straathoek? (09/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse overheid wil dat steden en gemeenten meer inzetten op snelheidscontroles in de zones 30 en 50. Om hen te stimuleren extra flitscamera’s...
  [naar artikel]
 46. "Oranje is geen België, waar je kunt kiezen uit topspelers" (18/10/2017 - Sporza)
  In Nederland breken ze zich het hoofd over een opvolger voor Dick Advocaat. "Een aartsmoeilijke job", vindt de huidige bondscoach van Oranje.
  [naar artikel]
 47. Wat worden de nieuwe kleuren van Duitsland? (05/04/2019 - De Morgen)
  Zwart-geel, rood-rood- groen, ja zelfs zwart-blauw is mogelijk. Ziehier de combinaties die na de Duitse verkiezingen een coalitie kunnen kleuren. In de meeste scenario's blijft Angela Merkel bondskanselier, Peer Steinbrück (SPD) heeft een water-kansje.
  [naar artikel]
 48. Transgenderleerlingen in VS mogen wc niet meer zelf kiezen (12/04/2019 - De Morgen)
  Amerikaanse transgenders op openbare scholen mogen straks niet meer het toilet gebruiken van hun nieuwe sekse. Die regeling, ingevoerd door Obama, is de zoveelste die president Trump terugdraait.
  [naar artikel]
 49. Meer reizigerstreinen door rood gereden in 2016 (23/01/2017 - De Standaard)
  Vorig jaar zijn op de hoofdsporen van het Belgische spoornet 91 reizigers-, goederen- en werktreinen voorbij een rood sein gereden. Dat is één geval minder dan in 2015, toen het hoogste niveau in vijf jaar werd bereikt. Er reden wel méér reizigerstreinen door het rood: 50 tegen 47.
  [naar artikel]
 50. Meer reizigerstreinen door rood gereden in 2016 (23/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vorig jaar zijn op de hoofdsporen van het Belgische spoornet 91 reizigers-, goederen- en werktreinen voorbij een rood sein gereden. Dat is één geval minder dan in 2015, toen het hoogste niveau in vijf jaar werd bereikt. Er reden wel méér reizigerstreinen door het rood: 50 tegen 47.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.